- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Monitor hiba topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Cyrin
addikt
hogy tudom ellenőrizni a bridge módot?
-
törölt tag
válasz
fujifilm1 #64997 üzenetére
"Igazabol nem értem miért kellene "Ethernet uplink " - ha van turelmed elmondani akkor erdekelne."
Pl. hogy az ONT-t BRIDGE módba lehessen tenni ill. ne legyen kettős NAT, mert az egyrészt lassítja a kapcsolatot, másrészt totál felesleges.
Egyszerűen nem értem miért ragaszkodsz ehhez a cucchoz?
... mert, lehet hogy ez egy szuper eszköz csak eredetileg koax fizikai kapcsolatú DOCSIS szabványú rendszerhez gyártották, nem pedig Ethernet uplinkkel rendelkező PPPoE kapcsolatú GPON FTTH-hoz.Lehet, hogy sok minden működésre bírható benne - pl. a hiányzó Ethernet WAN helyettesítése LAN1 porttal - de minek, mikor egy Ethernet PPPoE kompatibilis eszközzel minden egyszerűbben működne?
-
fujifilm1
senior tag
válasz
#29810560 #64994 üzenetére
Sziasztok,
Jaj koszi minden segitséget, de lehet hogy valami félreértés van.
A Fritzbox 6490 cable nevu eszkoz tud LAN1 porton keresztul csatlakozni másik modem vagy routerhez, ha gyári (nem szolgáltató függő) firmware van rajta.
Tehát nem koaxon csatlakozom az Huawey ONT hez hanem ethernet kábelen.
Sajnos ez a firmware nem tudja a PPPoE authentikálást, (sehogy se) igy ahogy Jano irta, ezért kértem a router modot a Digi-tol.
Igazabol nem értem miért kellene "Ethernet uplink " - ha van turelmed elmondani akkor erdekelne.
Ha ez fritz is tudná amit -minden eddigi fritzem tudott- hogy nem csak azt választom ki hogy LAN1 rol jon a WAN, hanem az Usert és passwordot is meg lehetne adni akkor nem kéne router mode a Digi-tol. Ezt sajnos nem tudtam hogy nem fogja tudni amikor megvettem. Ez van.
De mostmár mindent sikerult megoldani hogy a DIGI router modba rakta.
Ugye ez technikailag csunya megoldás mert dupla natolás történik.
DE minden mukodik:
VOIP - out of the box. minden trukk nélkul. (Azért ez a fritzet dicséri...)
VPN- az ONT-n (router1) port forward az UDP 4500 és 500 ra a Fritz-re (router2) felé
Torrent port nyitás. szinten Port forward az ont-n fritzre, és onnan szintén tovább az NAS-ra ahol fut.
Dynamikus DNS- DUCKDNS [link] Regisztrácio, és mivel a fritz csak a nem publikus NATolt ip-t lát nem tudja normálisan frissiteni, ezért a hálozaton bellul (nálam a NAS-on) egy gépen -ami mindig megy -a Cron-ba kell futtatni egy pár soros scriptet ami 5 percenkent megnézi változott e Publikus ip. ha igen updateli.
Igy a Dynamikis DNS is megoldva.Szoval lehet nem a legjobb routert vettem de hasit a Wifi 2GHz 5Ghz+ guest wifi, és gyors a rendszerem.
Udv
-
Cyrin
addikt
most kötöttek át, két dobozt kaptam, a szerelő egyből bridge-be tette a modemet.
-
törölt tag
válasz
wwenigma #64990 üzenetére
Nem követted az eseményeket fujifilm1-el kapcsolatban.
Egy Fritz! kábelmodemet vásárolt, így nincs rajta Ethernet uplink és DOCSIS alatt működik a koax uplinkje, így csak router módú ONT-vel megy bármire is.
to fujifilm1:
Én a helyedben nem küzdenék, hanem visszaküldeném a Fritz!-et és vennék egy DIGI FTTH kompatibilis Ethernet uplinkkel rendelkező routert.
-
Geri19831208
csendes tag
Sziasztok
Szeretnék kérni egy kis információt.
Szegeden lakom és kicserélték a kábeleket a lakásban egy db üvegszálas vezetékre.
A csere ahogy megtörtént elég sűrűn elmegy az internet megszakad, a telefonnak iszonyatos alapzaja van ilyen sistergés, a tv nem vettem észre semmi rosszat.
Telefonért és az internettel pedig kellene valamit kezdeni.
Valakinek volt hasonló gondja? -
M@Db0Y
senior tag
Nálam most kötötték FTTH netet újonnan kiépített családi házas övezet. Eddig invitel kábelnet volt ott a ping 10-20 között mozgott(bix.hu felé) ahhoz képest a digivel online fps-ben (cs:go) stabil pingem van +-1ms változás. Nekem sokkal stabilabb, jobb mint az eddigi.
Szerintem bátran válthatsz. -
wwenigma
Jómunkásember
Soha nem tapasztaltam még hogy elmaszott volna a ping. Ami problema volt az szerveroldali vagy nemzetkozi.
fujifilm1: rakasd át bridge-be es a sajat routereddel fogsz betarcsazni, mindenfelekeppen kell a szolgaltatoi eszkoz az optika miatt. a diginél IS mint mindenhol mashol.
-
fujifilm1
senior tag
válasz
Intruder2k5 #64950 üzenetére
köszi szépen!
Nincs tulbonyolitva ezt szeretemVasárnap este ezt mértem:
speedtest-cli
Retrieving speedtest.net configuration...
Testing from DIGI Tavkozlesi es Szolgaltato Kft. (178.164.136.71)...
Retrieving speedtest.net server list...
Selecting best server based on ping...
Hosted by Antenna Hungária Zrt. (Budapest) [2.50 km]: 3.283 ms
Testing download speed................................................................................
Download: 512.18 Mbit/s
Testing upload speed......................................................................................................
Upload: 91.49 Mbit/s -
fujifilm1
senior tag
válasz
4Grider #64956 üzenetére
Szia Koszi a választ.
Mobilrol a fritz ipsec kliensét kell elérni.
Ez mostmár sikerult is.
udp 500 és 4500 at kellett forwarolni a fritzhez az ONT-n.
Mostmár megy szépen a VPN.Most a Dynamikus DNS-el kinlodok.
Mivel dupla nat van a második router a 192.168.178.1 et látja, és updateli a noip.me-nek.
probálkoztam duckdns.org-al. de a fritz egy ido mulva mindig a nem publikus ipre updatel.Kihullik a hajam ettol hogy az ONT router modban van. nem letezik olyan egyáltalán hogy az ONT csak elvégzi a PPPOE-t de a publikus IP-t adja tovább az én routeremnek?
Ha marad ez a felállás, dupla router - akkor a dynamikus dns-re milyen megoldás van?
-
fcc
aktív tag
válasz
rambozsike #64977 üzenetére
Ok te nyertél.
-
p76
senior tag
A Huawei HG8121H-nak két ethernet portja van, az egyik FE 100Mbps, a másik GE 1Gbps
Mind a 2 portot lehet használni egyszerre? 1 PC most is megy a GE-n, de még 1 Raspberry Pi lenne csatlakoztatva. Most ezért nem akarnék 1 ethernet switchet is venni, mert ugye az kellene a GE port szétosztására?
Nem is annyira az ára miatt, csak nem akarok még egy dobozt -
fcc
aktív tag
Nem lehet panasz az üfsz.-ra. Fél órával a telefon után át lett állítva a Huawei bridge-be.
-
dro0py
tag
válasz
Calogero #64972 üzenetére
Ha társasházként működtök, akkor társasházi közgyűlési határozat kell ahhoz, hogy a házba behúzzák illetve a közös területeken (lépcsőház, padlás, teremgarázs, stb.) vezessék a kábelt.
Ha nem társasházként működtök, akkor ugyanehhez a tulajdonostársak írásos hozzájárulása szükséges. Ezt elvileg a Digi szerelőinek kérni is kellene, a nélkül közös területeken nem dolgozhatnak.
-
Calogero
addikt
Sziasztok!
Van itt valaki, aki egy házrészben lakik, és digi előfizető.
Az én esetembe 3-an lakunk egy udvarban, és én vagyok a legbelső lakó (mint tulajdonos). A Digi honlapja szerint elérhető az optikai szolgáltatás. Az optikai kábel valószínű hogy a padláson keresztül megtudják oldani, csak nálam kell majd plafont fúrni. ([link])
Az lenne kérdésem hogy vajon kell-e az 1-es és 2-es lakó tulajdonosi hozzájárulása, hogy a kábelt áthúzzák hozzám?
Illetve ez a konfig elég lesz majd az 1000-es nethez
[link]+ 8 GByte ram + SSD (rendszer + letöltés), majd a tárolás HDD-n. Nem vagyok torrent huszár, és nem játszok....Csak böngészés + film nézés
Választ előre is köszönöm.
-
dro0py
tag
Sziasztok!
Nálunk (Bp. 2. ker) most építették ki a Digi netet, be is húzattam. Nagyon rendben van, a papíron 1000/200-as net valóságban 550/220-at tud, amivel teljesen elégedett vagyok.
VISZONT, van gondom is. Kaptam egy ZTE modemet, ami elvileg tud wifit is. Én ezt a funkcióját nem szeretném használni, mivel van külön routerem. A wifit csak és kizárólag a hátulján levő kapcsolóval tudom kikapcsolni, mivel a szoftverében ez a rész le van tiltva (a dropdown menü inaktív). Ha viszont gombbal kapcsolom ki, akkor néhány óra/nap múlva ismét visszakapcsol és megy a wifi. Nem tudom miért és pontosan mikor kapcsol vissza, de egy idő után mindig észreveszem, hogy megint aktív a wifi rajta (világít is a wifi led). Erre tudtok valami megoldást??
-
4Grider
félisten
válasz
sgabor #64961 üzenetére
Amíg a garantált sávszélesség (akármennyi is az) megvan, semmi értelme nincs reklamálnod. A garantált sávszélesség ui. a kőbe vésett, a maximum az pedig elméleti maximum. Természetesen sokan vannak, akik a maximumhoz közeli értékeket mérnek, de ez téged nem kellene hogy zavarjon.
-
sgabor
csendes tag
FTTH-s 1000-es netem nemrég lett bekötve. A PC és a ZTE F660RV1 ONT között 1 Gbps van kábelen a Windows szerint is. Azonban a speedtest alkalmazással általában 400 körül mérek rendszeresen, egyszer volt 530. Ügyfélszolgálaton bejelentettem. Hívtak telefonon érdeklődve, milyen a konfigurációm. Mondtam hogy i3 proc, 4GB RAM, win 10, a mérés idejére Torrentből kilépek, vírusirtót kikapcsolom, a rendszer terhelése a feladatkezelőben minden jellemző ( proc, memória lemez, hálózat) 0-30 % közötti, mielőtt elindítom a tesztet, és mérés közben is csak a hálózat megy fel 45 % környékére, és így mérek 400 körüli értéket.
A digis ügyfeles szerint a gépem gyenge, mert gigabites internethez kevés az i3-as processzor. Ha i7-es lenne akkor jöhetnének ki csak a 800 és afeletti értékek. Ez altatás a digi részéről, vagy igaz? Első esetben van értelme, hogy reklamáljak, vagy úgyis elhajtanak , mivel a garantált 300 Mbps megvan. -
4Grider
félisten
Nagyon sok volt UPC-s van már a Digi-nél (én is) akinek esze ágában sincs visszatérni. Pl. a sokkal jobb net és a szabadabban fogható/osztható tv csatornák miatt is.
A határozott idejű szerződést minél később mondod fel, annál több kötbért kell fizessél, mivel az addig igénybe vett kedvezményeket kiszámlázzák. Szóval egy év hűség után már nagyon nem éri meg felmondani... -
la_cc
addikt
Sziasztok!
Zugló külső részén lakok, 14/15 ker. határában egy lakóparkban és mostanában fejezik be a DIGI bekábelezését nálunk. Na most nekem UPC 500/22-es netem van jelenleg, amivel nagyjából megvagyok elégedve, de ha már lenne 1000-es DIGI olcsóbban, akkor gondoltam, miért ne... Milyennek tekinthető a DIGI szolgáltatása ezen a környéken általánosságban vagy úgy Bp-en? 2019. áprilisig lett aláírva 2 éves UPC szerződésem, de fel mondom a szerződést, ha úgy van.
Felhasználásom: erős torrent felhasználás, online game, wifi 3-4 eszközzel, okos TV + minden jóság...
Esténként nem laggos a net multiplayer FPS-hez? 1-2 ismerősömtől ezt hallottam vissza.
Köszi szépen előre is a segítséget!
-
prandris
tag
15. Kerületben a Nyírpalota úton másnál is van probléma? Tegnap délután óta nincs internet.
-
4Grider
félisten
válasz
fujifilm1 #64949 üzenetére
Itt az a kérdés, hogy nálad működik-e a VPN szerver, vagy te csak egy klienssel akarsz egy vpn kiszolgálóhoz csatlakozni. Ha utóbbi, akkor nem kell semmit állítanod, mivel a kapcsolatot a saját kliensed kezdeményezi.
Ha saját szerverhez akarsz kívülről csatlakozni, akkor kell a szervered melletti routeren a megfelelő portokat kell kitenned. -
Sanyi19
őstag
Vagy ha csak egy switch-et rakunk be a kihelyezett ONT gigás portja után (pl.: TP-Link TL-SG105) az is stabil megoldás? Mert a gyári wifi igazából elegendő.
-
Sanyi19
őstag
Sziasztok.
A Digi Gigás netéhez ki milyen routert használ?
Tudnátok írni olyat ami megbízhatóan működik gyári fw-el is?Két elég jó gép lenne rákötve kábelen, meg wifin 3-4 eszköz. Ezt kellene bírnia stabilan.
Melyek az ajánlottak/nem ajánlottak?
Amit néztem: TP-Link Archer C2 AC900 erről mi a véleményetek?
Előre is köszi!
-
-
fujifilm1
senior tag
A VPN beállitásnál van valami speciális, akkor ha az ONT router modeban van?
Arra gondolok, hogy kell vmi portforward, vagy bármi?(mert elsore nem akar kapcsolodni - lehet csak valamit elgépeltem?)
-
fujifilm1
senior tag
A torrent et már beállitottam.
roviden :Az ONT (HG8121H) nálam router modeban van. (mivel az én routerem nem tudja a PPPOE-t)
Ezen a "Forwar Rules" fulon a 51413 portot az én routerem ip-jére irányitottam, majd az én routeremen ujabb port forward a nas-ra ahol a transmission fut.Majd a "check port is open" oldalon ellenoriztem.
-
-
fujifilm1
senior tag
válasz
#29810560 #64917 üzenetére
Szia,
Elvileg ennek gigabites minden csatija. Igaz hogy egy a lan1 bemenetnek van használva.
Mukodik a voip része. tesztelve. regisztráltam és mukodik.
Ha már beszélgetünk talán nem mindenki tudja de most az egyik dellmont kliensnél [link] 2Ft ba kerul a mobil hivása.
Végre router modban van a digi ONT.
Diginet 1000 - ftthEz a sebesség XV.ker. ( kertvárosi részen ) optikai kábellel jonak számit?
-
vittorio7
őstag
Itt sincs net a XV. Kerületben Rákospalota kertvárosban.
A 1272 műszaki hiba miatt átmenetileg nem kapcsolható.A TV és telefon az megy.
Lassan lehetne készíteni erről egy Bukás paródiát, ahogy sorban hullanak el a kerületek.
A routert én is majdnem kivágtam. Xiaomi Mi wifi 3G. Kínaiak írásjelek jelentek meg, és nem csatlakozott.
-
TBMC
addikt
Budapest 4. Kerulet full meghalt, kb 20perce nincs net sehol
-
törölt tag
válasz
szatocs1981 #64926 üzenetére
Örülünk "Vincent"!
-
törölt tag
válasz
szatocs1981 #64924 üzenetére
Akkor sanszos, hogy a kábelek nem Gigabites kötésűek (esetleg hibásak) vagy az ONT portokkal van valami gond. (A LAN1-nek biztos gigabitesnek kellene lenni.)
... mert, amelyik fizikai kapcsolatra 100-at ír a Windows, az 100-as és kész.
"ezelőtt amikor előfizettem, akkor 100/100 volt és valamit a közbontban nem állitottak át?"
Ez a fizikai kapcsolatot - az ONT és a számítógép között - nem befolyásolja, mert nálad már a fizikai kapcsolat sem gigás.
-
szatocs1981
aktív tag
-
törölt tag
válasz
szatocs1981 #64921 üzenetére
Az ONT-nek két LAN portja van? Nem lehet, hogy a 100-as portba csatlakozol?
-
adika4444
addikt
válasz
szatocs1981 #64921 üzenetére
Akkor a géped és a router között oké a kapcsolat.
A Huawei-n ha az új típus, van GE és FE port, utóbbi csak 100 megát tud, kösd a saját routert vagy épp géped a GE-be. Ha ott cserekábellel is 100 megás kapcsolatot ír, akkor hibás lehet a LAN aljzat.szerk:
Látom közben korábban beírtad a típust, szóval ez már az új fajta, szerintem csak annyi a gix, hogy nem a gigás portban van a kábel. -
törölt tag
válasz
szatocs1981 #64919 üzenetére
Mit ír az Ethernet kapcsolat ablak a fizikai kapcsolatra? Gigabit vagy 100 Mbps?
-
szatocs1981
aktív tag
Sziasztok, FTTH területen sajnos még mindig csak 100/100-as netet mérek, nem jövök rá, h miért.
Gigabites LAN port van a gépen, kábelen 97/95 fölé nem megy a mérési eredmény. Ha a HUAWEI 8247-t közvetlenül kötöm a gépre, akkor "betárcsázás" után a kapcsolat max.100Mbit. Hol lehet a hiba?
előre is köszönöm a segítséget -
törölt tag
válasz
fujifilm1 #64912 üzenetére
Ez a "cucc" szerintem abszolút nem jó a DIGI FTTH-hoz, mert kábel (koax) bemenete/uplinkje van és DOCSIS szabványt használ.
Neked meg Gigabit Ethernet uplinkkel rendelkező eszköz kellene.
Amennyiben az ONT ismét router módú lesz ez az eszköz vissza lesz degradálva switch-é amiből egy fizikai port már foglalt is a routerhez való csatlakoztatás miatt.
... és abban sem vagyok biztos, hogy az ATA ill. a VoIP funkciója működni fog, mert azok is uplink irányban "dolgoznak". Ez esetben az uplink viszont a DOCSIS szabványon kommunikáló koax csatlakozó.
-
miroon
aktív tag
válasz
sgabor #64913 üzenetére
Szia!
Belépsz a 192.168.1.1-en user / digi -vel, aztán Network / WLAN / Basic fülön ctrl + shift+ i -vel megnyitod az inspectort, megkeres a következő sort:
<select size="1" tabindex="1" class="list_1" id="Frm_RFMODE" onchange="Wireless_switch()" disabled="">
<option value="Enabled">Enabled</option>
<option value="Disabled">Disabled</option>
<option value="Scheduled">Scheduled</option>
</select>és átírod erre:
<select size="1" tabindex="1" class="list_1" id="Frm_RFMODE" onchange="Wireless_switch()" >
<option value="Enabled">Enabled</option>
<option value="Disabled">Disabled</option>
<option value="Scheduled">Scheduled</option>
</select>lényegégen a disabled="" részt kell törölni, utána aktív lesz a dropdown és áttudod állítani... viszont fentebb írták hogy kilehet kapcsolni gombbal is a hátulján... az valamivel egyszerűbb
-
sgabor
csendes tag
válasz
miroon #64896 üzenetére
Szia, ez nagyon jól, hangzik: "A DIGI-s zte-n nagy nehezen sikerült megfejteni a login jelszót (user/digi) és ott kitudtam kapcsolni a wifit annak ellenére hogy disabled a gomb amivel lehet állítgatni... (ctrl+shift+i inspectorban átír disabled-ről "
egy kicsit részlteznéd, hogy hol,mit, mire kell átírni, mikor átkerül inspektorba?
előre is köszi! -
fujifilm1
senior tag
Sziasztok,
En épp a mult héten vettem Fritzbox 6490-t. 85EU postával a német helyi ebayrol
3 nap alatt fuggetlenitettem.Van benne egy brutál hw. 2 CPU 2 GRAM paralel 5 és 2Ghz es wifis egység. VOIP ata. stb.
[link]Aki ismeri a Fritzboxokat, soha nem akar mást. Ha kell a beépitett voip ATA akkor nem nagy választék van.
Most kértem a digit hogy bridge modrol router modra állitsák át a huaw... ONTt merthogy ebben a fritzben nincs PPPOE.
mindegy ez van.
-
fcc
aktív tag
Helló!
A digis Huawei után van egy TP-Link Archer c5v4 routerem.
Érdemes, hasznos, átrakatni bridge módba a Huaweit?
Utána kell valamit állítani a routeren? -
-
miroon
aktív tag
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Monitor hiba topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Stellar Blade
- EA Sports WRC '23
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Futás, futópályák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Samsung 42" Full HD plazma TV eladó olcsón
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT HUN
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged