-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Soma01
veterán
"Fixre kötöttem a PC-t, és ugyanaz a hiba. Wifi-n is detto. Rákötöm a laptopot fixre, ott meg 50-50 le-föl"
Fix = kábel? Az Asus routerbe vagy a modembe (ONT)?
Tippem:
ONT ---> Pc kábellel, hiba
ONT ---> laptop kábellel, ok
ONT ---> Asus/Tplink router kábellel ---> Pc/laptop kábellle, hibaONT restart volt már? A router tárcsáz be? Azaz abba írod be a felhasználónevet/jelszót? Ha nem, akkor kérd az ONT (Digi routert) bridge módba és tárcsázz be a routerrel.
-
Soma01
veterán
Két megoldás kínálkozik az egyik, hogy a Digi által adott routeren (wifi) csatornát váltasz. Lehet nagy az interferencia, telített a jelenlegi csatorna... vagy akármi, bármi más bekavar. Mivel a router közelében nem olyan rossza a sebesség. Szóval nézz körül az éterben.
2. Ez a szolgáltatói router nem egy sebesség bajnok. Örülj, hogy 90 Mbps-ig elmegy, mások 70 Mbps körül tudnak hasonló Huawei eszközből kihozni. Kb. a 150-es, N-es szabványt tudhatja. Ha ez nem elegendő sebesség, veszel egy saját routert amit ez után kötsz be és az Echolife meg megy bridge módba (kérni kell, hogy állítsák át). Esetleg az is megoldás lehet, hogy a saját routert csak "switch" módba üzemelteted. Azaz wifi-t szór és a maradék lan portokon ad netet, de a betárcsázást a Huawei végzi, ez nem változik a mostani felálláshoz képest. (nem kell kérni az átállítást) Ekkor persze érdemes a Huawei-n kikapcsolni a wifit, hogy ne kavarjon be. De ha portot akarsz nyitni, a Huawei-t kell állítgatni majd. Az újnak csak a wifi lesz a dolga, az ehhez tartozó beállításokat az új routeren kell majd megtenni.
Tehát a 2. lehetőség választásakor az kell eldöntened, mekkora sebességet szeretnél wifi-n. E szerint kell saját routert választani.
A szolgáltató hivatalosan kábelen (RJ45 csatlakozón) keresztül szolgáltat, a wifi csak extra tőle. Az lehet bármilyen gagyi. "Örülj, hogy van" kategória. -
issti
csendes tag
Sziasztok!
Mi lehet a gond? Próbálom címszavakban, hogy el is olvassa valaki.
Régi Tp-link642G Router le-fel 50-50 (ennyit tud), DIGI net. Szépen megy. Módosítottam 500/200-ra, mert nem drágább. Rendeltem egy Tp-link Archer C-1200-at, mert ugye ide már gigabites kell.
Feltöltés 200 (hurrá), lefele 1Mb/s!!! Mivan?
Vissza a régit, azzal továbbra is szépen megy. Estig cserélgettem, állítgattam, mindig ugyanaz.
Hívom a Tp-Link segélyt, a Digit, de semmi ötlet, biztos hibás a router. Haverok szerint is hibás. A boltban vissza adták az árát. Akkor most mi legyen?
Összefutottam egy Digi szerelővel, szerinte inkább ASUS, ha a Tp-vel gond volt, neki is az van, és tuti. Ok.
Megrendeltem az ASUS RT-N18U-t. Nincs benne 5GHz, de stabilnak mondják a fórumokon.
Beállítottam, és...és UGYANAZ a hiba. Megőrülök.Telefon az Asus online-ra, nem tudják, DIGI beállítással nem foglalkozik. Fixre kötöttem a PC-t, és ugyanaz a hiba. Wifi-n is detto. Rákötöm a laptopot fixre, ott meg 50-50 le-föl. ÁÁ, mi vaan? Megharapom magam most már komolyan.
Routeren keresztül UTP-vel a laptop is csak 1-2 Mb/s. Ilyen nincs! Itt feladtam.
Ha ti sem tudtok segíteni, visszaviszem a boltba, és marad a stabil régi 50 Mb/s. Szerintetek van remény?
Mit kéne még beállítanom, kipróbálnom? Örök hálám, ha van valami ötlet. -
e30st
tag
köszönöm.
olvasnivalóra: gonodltam, hogy a gigabit nem elvárás. csak a 30-40Mbit elég kevés, mert T annak idején a 100Mbitet gond nélkül hozta, wifin.
-
Szia!
Mérd meg kábelen. WiFi-n sajnos annyi amennyi, ez nagyban múlik a környezeten és a klienseken is, de a Gbit-et meg sem fogja közelíteni.
+ olvasnivaló.
-
e30st
tag
Sziasztok!
két hete vagyok digi előfizető, Budapest 23. kerületében, 1000-es net TV-vel. TV tökéletesen működik, (korábban T-nél voltunk és ott azért voltak gondok főleg a HD adásokkal). Az internet viszont közel sem hozza a gigabitet. nagy átlagban 30-40Mbit/sec. Routertől 5-6 méterre. Ha egészen a router mellé teszem a gépet, akkor 80-90Mbit/sec. Mit csinálok rosszul?
utcáról optikai kábel jön be, FTTH receiver-be, (model: TBN100B). Ebből megy egy coax kábel a TV-be, egy optikai kábel pedig a routerbe, ami egy Huawei Echolife HG8121H
előre is köszönöm a válaszokat.
-
Geth
veterán
válasz
Strezi #56585 üzenetére
Annyira nem vágom, de nekem ez ICMPv6 vs tűzfal problémának tűnik.
Például Packet-Too-Big vagy Parameter-Problem üzenet nem jut el a gépedig, talán ez okozhat olyat, hogy valami megy, valami nem.Ez az oldal nálam 4-est jelez (Chrome IPvFoo extension), a digi-nél vegyes a helyzet, de a digi.hu alapvetően 6-oson reagál, és nincs vele gondom.
-
Strezi
őstag
válasz
togvau #56582 üzenetére
Remek állatorvosi ló ez az IPv6
Kíváncsiságképpen megint bekapcsoltam, automatikus konfiguráció helyett követve a digi ajánlásait.
Pár újraindulás után meg is jelent az IPv6 cím, meg mennek egyes oldalak, pl. ide be tudok lépni, de!Kb a weboldalak fele viszont nem jön be, vagy csak nagy késéssel
Többek között a digi oldalai
De az összefoglalóban megadott IPv6 checker link 10/10-et dob
-
togvau
senior tag
Nekem miért csak ipv4 van? Miért nincs 6-os is? ZTE F668 ONT van.
-
Madn!ght
addikt
Sziasztok!
Pár hete vagyok DiGi előfizető. Az első számlákat banki átutalással rendeztem az előírtak, valamint a kísérőlevélben foglaltak szerint. Az ott leírtak szerint OTP-s számlára is utalható a díj, így is tettem.
Erre a napokban kapom a felszólító levelet, mely szerint nem fizettem ki a tartozásomat.Ellenőriztem, jó helyre utaltam. Ez a szerződésben és a kísérőlevélben is opcióként van feltüntetve.
Nem tudjátok véletlenül annak a levélcímüknek a címét, ahova meg lehet küldeni a befizetés beazonosításához szükséges adatokat? (valami ilyesmi rémlik befizetesekkonyvelese@digikabel.hu, de visszadobja ismeretlen címként).
Köszi a segítséget előre is!
üdv: mad
-
hyperspace
őstag
Sziasztok,
VI. kerületben élek, okos csomagot használok. Szombaton délután elszállt a net, felhívtam őket, 72 órán belüli megoldást ígértek. Nagyjából 24 órán belül megérkezett a szerelő. Csak nálam nem volt net. Újraindította a switch-et a lépcsőházban, rendbe jött, aláírtam a papírokat, elköszöntünk. A javítástól számítva körülbelül egy óra után újra nem volt jó. Telefonáltam újra, és azt látták, hogy akkor már több helyen is hiba volt, magas prioritásba tették. Most az előbb hívtak, hogy cseréltek valamilyen eszközt, és most már jó.
Mindezt csak azért írtam le, mert én elégedett vagyok, bejelentettem, jöttek, megcsinálták. Igaz csak másodikra, de az ilyen előfordul. -
Sofian
őstag
Más is tapasztal kiesést Érden? (Csak net)
-
g0dl
addikt
válasz
togvau #56565 üzenetére
Szerinted a menedzselt switch valami úri huncutság, és csak sznobság, hogy minden komoly környezetben ilyet használnak? Tegyük fel, hogy nem három-négy kliens számára kell megbízható elérést biztosítani, és az 1 mérnök/ 100 felhasználónál nagyobb hatékonyság elérése a cél.
-
forten
aktív tag
válasz
agressor12 #56531 üzenetére
Ping idők nem lettek utóbbi időkben magasabbak,lassabb betöltés estefelé,mikor többen netehetnek?Ha,fogy a sávszélesség,és hálózat nem képes nagyobb kapacitásra, indokolt lehet esetleg egy ilyen döntés.
-
xeon forever
addikt
Az létezhet, hogy valami nem stimmel az alaplap ahci driverrel és emiatt nem lehet rendesen (full speed) letölteni.?
Amint uninstalláltam az Intel ahci drivert speedtest mérés megduplázódott egyik régi gépemen.
-
tgulyas
senior tag
válasz
agressor12 #56559 üzenetére
de de ,
-
tgulyas
senior tag
üdv, szerintetek egy ilyen alap lap amiben van 10/100/1000 alaplapi hálózat vezérlő, Gigabyte GA-EP35-DS3P ez meg felel a Digi 1000 internetnek ?
-
oneak7
tag
Sziasztok!
FTTH területeken mennyire megbízható az 1000-es net?
-
Flashget
félisten
válasz
kasza blanka #56548 üzenetére
arra valasz, hogy teljesen megbizhatoan mukodik, ha kellett regebben faxolasra is hasznaltuk,
de ember en a szereles mikentjere irtam ott nem az ugyfel donti el mikent oldjak meg gigabites netet + vezetekes telefon kiepitest.
ha nem kell telefon akkor meg ugy kerdezd [moderálva]...[ Módosította: radi8tor ]
-
kasza blanka
aktív tag
válasz
Flashget #56539 üzenetére
"tobb mint 10 eve van Digis telonk"
ez mire válasz? nekem se tegnap óta van..."ezt nem az ugyfel donti el, hanem a szerelok es a raktari keszlet."
mit nem én döntök el? hogy azt mondom vagy behúznak még1 kábelt, vagy lemondom a telefont, és akkor a meglévő kábel is elég, nem kell az eszközük? hát ezt akárhogy is nézem, csak én döntöm el."sosem adtak TP Link eszkozt"
ezt én írtam el, ZTE természetesen...g0dl - köszi, majd elgondolkodom. annyit nem használom a vezetékest, hogy vegyek egy IP készüléket, az meg nem opció, hogy digi1000re fizetek elő, de a ZTE eszköz csak 600-t enged át WAN2LA. (legalábbis mikor megjelent a digi1000 akkor erről beszélt mindenki, azóta nem foglalkoztam vele)
-
g0dl
addikt
válasz
kasza blanka #56538 üzenetére
Nekem a VOIP volt a jobb, mert
- eleve vannak több előfizetést is kezelő voip készülékeim
- nem kell több kábel, meg így gyorsabb a kiépítés is (kb. 20 perc volt, mert kis galiba is volt a kábellel)
- nem kell több készüléket kerülgetnemHa neked jó, hogy veszel voip készüléket (voip - telefon adaptert), vagy számítógépről, mobilról is használnod ( ingyenes programok vannak mindkettőre), akkor egyértelműen voip.
Azt nem kérheted, hogy mit húzzanak, de azt igen, hogy voip-ot, akarsz-e. Ha voip, akkor egy kábel, ha nem voip akkor két kábel, vagy egy kábel meg valami aktív eszköz. -
forten
aktív tag
válasz
poli27 #56540 üzenetére
Az igaz,hogy nem kérdeztem rá melyik területről van szó,(mint ahogy Te sem)ezek szerint vannak területenkénti különöbségek."Én is "csak szólok.."ahol én lakom,ott switch kerül be,ha nem hiszed szívesen körbevezetlek egy hétre,hogy mi a helyzet erre felé..."szóval ne írj olyat amit nem tudsz!"
-
TeeJay
félisten
válasz
forten #56509 üzenetére
szerintem meg ha tele van az ONT akkor max egy darab gigás switch-et visznek ki és ha az is tele van akkor tojnak rá
ugye ONT-n van 4port de az kell 4 switch-nek
meg van a 4 switch-en összesen 7x4 szabad portszerintem nem fognak vele foglalkozni mert alig fizet többet egy 500 és 1000-es user mint egy 100-as
és nem fognak egy switch-et venni azért hogy 1-2évig menjen utána meg úgyis átépítik FTTH-raha ONT-n elfogyott vagy nincs a gigás switch-en akkor cumi van de ne legyen igazam
-
Cr00py
senior tag
Üdv. más szolgáltatónál eltöltött keserves 2 év vége felé közeledünk rohamosan, így inkább váltok. Volt már régen digim még más címen, de akkoriban még itt a jelenlegi helyen nem volt.
A weboldal szerint a címet beütve elérhető már a digi net 1000 is, amit már az üfsz is megerősített.( FTTB ) jelentsen ez bármit is.
viszont csillagozva van alul, hogy: DIGINet 1000 esetében előzetes technikai felmérés szükséges. - Ezt sajnos elfelejtettem már megkérdezni tőlükNos, ez miként működik?
Olvastam a technikai feltételeket, de azok bőven-bőven megvannak.
Ki jön egy szerelő a bekötés előtt, és leellenőrzi ,hogy valóban így van-e? Valahogy nem tudom elképzelni.
Nem mintha zavarna..csak kicsit fura.
Régen, még csak 100 megás net volt a max, és semmi ilyesmi nem történt.
Olvastam fentebb, hogy adnak hozzá routert is, ez mennyire igaz?
Van arra lehetőség, hogyha adnának is, akkor azt ne kérjem?
Van már egy elég komoly routerem, így felesleges lenne még1.Köszönöm.
-
Flashget
félisten
válasz
kasza blanka #56538 üzenetére
1. tobb mint 10 eve van Digis telonk
2. ezt nem az ugyfel donti el, hanem a szerelok es a raktari keszlet.
3. sosem adtak TP Link eszkozt (csak a lepcshazakba telepitettek anno) bar azt adnak... -
kasza blanka
aktív tag
Üdv
ha digi1000-re váltok, melyik a jobb megoldás? új kábel, vagy voip? Nem nagyon használjuk a telefont, de nem árt ha van.
ha a 2 kábeles megoldás a jobb, mondhatom azt a megrendelésnél, hogy csak új kábel behúzásával érdekel a dolog, ellenkező esetben a telefonszolgáltatástól megválnék.
de amúgy milyen eszközt adnak most a digi1000 mellé? Még mindig azt a TPLink-et, ami jó ha 600mbit-et tud WAN2LAN?
köszi
-
DonMaster
addikt
válasz
agressor12 #56531 üzenetére
de vicces, valoszinüleg azaz oka hogy a törvény változás + a fejelsztések, mondjuk jobb döntés lett volna a 8/2-töt emgtartani és nem a 4/0-et szerintem de most már mindegy, nézd meg nincs -e optikázva a ház elött meg digi doboz oszlopon hátha jön hamarosana ftth.
-
Hoorus
őstag
Sziasztok!
Ma bekötötték a Digi-t nálam. HG8121H+FTTH receiver kombót kaptam sajnos, pedig örültem volna, ha nem kell külön eszköz a tv-nek.
Viszont szerencsére simán fel tudták használni a korábbi Telekomos optikai kábelt, így az egyik dobozból elég volt átkötniük a másikba, lakáson belül semmit nem kellett így fúrni-faragni..
Sebesség olyan 800 mbps körül tetőzik..
-
gkrisz78
tag
válasz
forten #56513 üzenetére
Én nov 14. mentem be új szerződést kötni 100-ról 500-ra FTTB területen, azóta is várom, hogy kijöjjenek megcsinálni a váltást. Igaz 60 napjuk van, az még valóban nem járt le, de nem gondoltam, hogy ez ennyi időbe telik.
Nekem most ZTE H218N routerem van tőlük, de vettem mögé egy ASUS AC66U-t, és a váltás után ezt szeretném használni, nem szeretnék új eszközt tőlük (merthogy úgy látom a 218-as nem gigabites eszköz, tehát cserélniük kéne), de gondolom az megoldható, hogy húzzanak akkor be mégegy kábelt a telefonhoz és a saját routeremet használjam? -
woodworm
veterán
válasz
Soma01 #56525 üzenetére
Ez egy csodarouter, két magyar nyelvű találat van róla, ahogy a másik topikban megnevezi a kérdező. Ennyire jó nem lehet, hogy egy szem problémás user van hozzá! Tényleg szerel ilyet a digi? Az oroszoknál bridge ont-nak sorolják, tehát wifi sincs benne. Az előbbi válaszoló n-es wifit ír a tulajdonságok közül idézve, az alacsonyabb sorszámúakban 2x2-es mimo van, e szerint n300-as lehet.
-
DonMaster
addikt
válasz
agressor12 #56514 üzenetére
nem
okt25-én megszünta 8/2-es és csaka 4/01-es maradt, én voltam bent 24.-én és problémáztak hgoy a szerelö enm rita fel hgoy elérhetö pedig 8/2-rte pályáztam bementem kövinap mikor nyitva voltak és akkor mrá 4/1-re leehtet, emiat tis várom az optika indulását mert fent van már honapok ota a dobozok is a kábelek is . -
Soma01
veterán
A Huawei HG8120H ONT WiFi-je milyen szabványt ill. maximális sebességet tud elméletileg?
-
Grg
tag
válasz
CirrMee #56522 üzenetére
Annyira nem vágyok rá
Jelenleg egy WR1043-as mögött van minden eszköz, és nincs gond. (Igaz szupergyors 10/0,5-ös T-s net van jelenleg..
)
Csak gondoltam, ha a értelmes a 298, akkor csak azt használnám, nem kötözgetném switch-el mint az összefoglalóban leírva.
Nálunk amúgy is kell kábelezniük mert az egész társasház T-s vagy kábeles DIGI, igy 0 ethernet kábel van
De akkor gondolom ha nem 298-ast adnak, akkor valami passzív(?) eszközt adnak mint az ADSL-nél a splitter?
-
CirrMee
addikt
100 -ashoz nem szokásuk adni, mert ott az UTP kábel 4 "kihasználatlan" szála. Nagyobb netnél sem biztos, mert sok helyen plusz kábel beszerelésével kezdenek (nálam pl akkor jött a 298, amikor én kérdeztem rá, hogy kaphatok e ilyet), amit majd neked kell finanszírozni. Aztán ha olyan mázlid lesz, mint nekem, akkor kapsz egy vásott 298 -ast, nekem pl 2 portja használhatatlan volt: 1 ugye alapból fenntartva a részükről, egy másik meg már akkor döglött volt, amikor kihozták hozzánk. Plusz a gyengusz wifi, VPN/DDNS/stb használhatatlan, szóval megéri.
-
Grg
tag
Sziasztok.
FTTB-s helyen még mindig a H298N-as routert adják, illetve az alap 100-as nethez is, vagy csak az 500 és 1000-eshez? (Az összefoglalóból nem jött le teljesen egyértelműen)
Természetesen telefonvonal is lenne. -
agressor12
senior tag
válasz
agressor12 #56514 üzenetére
Senkinek semmi infoja?
-
d.véderjoe
tag
Dunaújvárosban megdöglött a Digi internetszolgáltatása...
-
fuwiradis
aktív tag
hat en nem tudom mi van itt, de ma este is kinlodas, hat egy update apt-get-tel timeouttal leall oregem. nem csak wifin, router nelkul direktben is.
holnap fel is hivom oket, hogy ha estenkent nem szolgaltatnak, akkor tessek felezni a netszamlamat..
-
agressor12
senior tag
Sziasztok
Dorog-on lakom,most a digi modem-es (koax) netjét használom 8Mbit.
Ma néztem a weoldalon,hogy itt dorogon már a 8Mbit-et se lehet beköttetni csak a 4-et? Kivonul innen a Digi vagy mi történik?Máshol fejlesztések vannak itt visszafejlődünk? -
forten
aktív tag
Én azt írtam le,ahogy ez történni szokott.Ha,Te láttál, esetleg csináltál ilyet kérlek erősíts meg.Ez nem üzleti döntés,ha többen kérik a 100-tól nagyobb netet,ez a megoldás.Egyébként meg, azért is kár erről beszélni,mert ha a fórumtársunknál,az adott szekrényben, az ont-n van szabad port ,feleslegesen beszéltünk erről.Illetve nem,mert informálodtál.
-
g0dl
addikt
válasz
forten #56509 üzenetére
Szerintem pedig ha nincs szabad port, akkor az műszaki akadály. Hogy a bővítés megéri-e a szolgáltatónak, az pedig az ő döntése.
A helyükben én már nem vennék új switcheket, ha a át akarnak állni FTTH-ra. Legjobb esetben a már átállított helyeken felszabaduló switcheket vinném ki. De ez üzleti döntés, nem tudom mi az elsődleges szempont, és mi van raktáron. -
forten
aktív tag
válasz
TeeJay #56508 üzenetére
Félre érthetően írtam, valószínű azért nem értheted.Egy meglévő ont-nek 4 portja van,az egyik port,a 100as switchnek,másik 3 egyéni nagyneteseknek.Ha betelik a 3 port,akkor az egyik portot,felszabadítják,és beszúrnak arra a portra,egy 8 portos gigabites switch-et.Nincs olyan,hogy szarnak rá,ha valaki nagy csomagot igényel kötelesek megvalósítani,ha a technikai feltételek adottak.Már pedig egy switch berakása,nem akadály.
-
törölt tag
válasz
xy2003 #56506 üzenetére
"ha lejár a hűségem van már lehetőség újra akciós csomagra?"
Van, de már csak egy éves szerződéseket lehet kötni. (Okos csomag.)
-
xy2003
tag
válasz
#29810560 #56505 üzenetére
úgy voltam vele,hogy a hűség lejárta előtt minek nézegetni ritkán variálna ha meg igen és lényeges csak jelzik, jelzés mondjuk nem volt ha csak a számlán -3000ret nem tekintem annak
kihasználni meg nem tudom az 1000res netet nem akarok most huszoinharmincnegyvenezres routert venni.ha lejár a hűségem van már lehetőség újra akciós csomagra?
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Synology NAS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BestBuy topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest