Hirdetés
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Felhőből hozza a Windows élményt a Microsoft új PC-je
- Monitorkalibráló eszközök
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Projektor topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen monitort vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Strezi
őstag
Péntek délután bementem a helyi ügyfélszolgálatra és jeleztem hogy többet szeretnék fizetni
Szombat hajnal 1-kor már pöccent is 100-ról 1000Mbps-re a netKellett két újraindítás modemnek és routernek is, de telefonon megmondták melyik gombot nyomjam (azaz volt akkor is ügyfélszolgálat)
Innentől az én oldalamon volt a labda(mint később kiderült), mert a patkolt OpenWRT-s router-rel "csak" 150/150 lett a kapcsolat
Gyári szoftver visszakerült a router-re és máris minden szép és jó! A teszt végére már szaturálja a gigabites portot a gépen a speedtest.net
Csak hogy legyen pozitív DIGIs bejegyzés is
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Strezi
őstag
Csak úgy álltalánosan a routered mindenképpen lassú gigás nethez, mert csak 100-as portjai vannak ...
Ez simán okozhat plusz akadozást.Ha összejön a direkt kapcsolatod, kiderül a gépeden gigás-e a port
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Strezi
őstag
válasz woodworm #55704 üzenetére
Pedig simán, sokan lyukra futnak vele
Mert:
Archer C50 AC1200, 100Mbps portokkal
Archer C5 AC1200 1000Mbps portokkalHasznált 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Strezi
őstag
Csak a routerre gondoltam. C5 tudja a gigabitet legalább vezetékes portjain.
Nekem a DIGI optikai modemen négy lan port van. Ha neked is, akkor szerintem lehet a routert csak AP módba állítva a gépeddel egyszere is használni...De, amuit nem csinálok/tam arról inkább nem ötletelek
-
Strezi
őstag
válasz kevinium #55806 üzenetére
IPv6 ot ki kell kapcsolni teljesen! Nekem így működik, egy hétvégés szívás után egy új routerrel. A régi nem tudott vagy nem foglalkozott IPv6-tal, az újnál meg automatikusra volt állítva és sikerült valamit összehoznia a modemmel, sajnos.
Kikapcsoltam az IPv6-ot, és minden visszaállt a megszokottra. Több mint három éve van 1000-es netem a DIGI-nél...
-
Strezi
őstag
válasz lajos75 #56123 üzenetére
Lehet hogy nekem is hasonló problémám volt...
Én úgy oldottam meg, hogy teljesen letiltottam a az IPv6-ot a routeremen. Pár oldal nem ment.... gondolom amik IPv6-tal kapcsolódtak volna. Azóta minden frankó, nekem inkább nem kell IPv6, pláne hogy már PC-n is szívtam miatta. A Cisco VPN kékre fagyott egy perccel belépés után Ott is az IPv6 teljes tiltása volt a megoldás (az adott PC-n).
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
Több mint három éve van FTTH 1000 csomagom, sokáig fix IP-vel.
Nem igazán akarták eddig csökkenteni az árát (valami kisebb ÁFA-val kapcsolatos volt csak).Lesz automatikusan, vagy le kell mondani és újrakötni? Ha kukacoskodnak, akkor újrakötöm a feleségem nevén ...
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
válasz Gejza1981 #56405 üzenetére
Eddig céges volt, semmi közük hozzá ha azonos címre kérek most magánt. Ugyanez kellene legyen adásvétel vagy simán más névre is azonos címmel.
Meglátjuk, besétálok és megmondom hogy nem akarok kétszer annyit fizetni, csak mert már évek óta nálluk vagyok
Első perctől határozatlan idejű, csak net hozzáférés.
-
Strezi
őstag
válasz Strezi #56410 üzenetére
Kb. 10 perc alatt átírták.
A céges Digitális Növekedés 1000 csomagból lett lakosági 1000 FTTH, ugyanazon a címen, magánszemélyként, ugyanavval az eszközzel és belépési névvel és jelszóval
5800Ft >> 2250Ft
-
-
Strezi
őstag
válasz togvau #56582 üzenetére
Remek állatorvosi ló ez az IPv6
Kíváncsiságképpen megint bekapcsoltam, automatikus konfiguráció helyett követve a digi ajánlásait.
Pár újraindulás után meg is jelent az IPv6 cím, meg mennek egyes oldalak, pl. ide be tudok lépni, de!Kb a weboldalak fele viszont nem jön be, vagy csak nagy késéssel Többek között a digi oldalai De az összefoglalóban megadott IPv6 checker link 10/10-et dob
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
Aha! Szóval akkor valami mégsincs rendben hiszen a IPv6 oldalak hasalnak el
Akkor csak ping szintig megy az IPv6-om valamiért, hogy konyhanyelven fogalmazzak.
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
válasz HUNYAKGABOR #57008 üzenetére
Hálókábel amivel a pécédet a routerre csatolod nem tudja a gigabitet. A patch kábeled a modem és a router között viszont ok.
A WDR3600 ennyit tud 5G WiFin...[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
Digi ffth elesett? Tatabánya, szervert, dns-t látszólag kap, debott vége...
Szokatlan..Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Strezi
őstag
Google 8.8.8.8?
Vagy 4.4.4.4.Sajnos nekem ez nem oldotta meg.
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
Cloudfare dns (1.1.1.1) megoldotta.
Update. Prohardver jó, más oldalak be se jönnek..
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
Megjavult, szintén!
Tuti valami központi gebasz volt bizonyos IP tartományba esőkkel (NAT?). IP-t kaptam, csatlakozott "rendben", csak tovább nem látott semmit...Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Strezi
őstag
Nem, nem automatikus. Bridge módban a saját routereden be kell állítani a PPoE kapcsolatot (+user, password), illetve a lokális hálózatod paramétereit, úgymint DHCP, WiFI stb.
-
Strezi
őstag
Nem NAT-olt, IP milyen gyakran változik? Van valami jellemző érvényességi ideje a dinamikusan kiosztott címeknek? Sajnos a routerben csak a belső IP-im érvényességi idejét látom (DHCP).
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
Köszi a válaszokat az IP cím érvényességi idajéről
Régen fix IP-m volt diginél, üzleti előfizuval, pár ezer / hó-val többért.Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Video konvertálás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Felhőből hozza a Windows élményt a Microsoft új PC-je
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Nők, nőügyek (18+)