- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA® driverek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házimozi haladó szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Inhouse
őstag
Hétfőn elvileg kötik a gigabites FTTH netet.
Mire számolhatok a következő géppel:
Alaplap: GIGABYTE H81M-DS2
CPU: i3-4170 3,7GHz
RAM: 8GB (2*4GB) Kingston DDR3-1600, de csak 800MHz-en megy, ezt most néztem...
Rendszer SSD: Kingston 120GB
LAN: Alaplapi RealTek Gigabit
Oprendszer: Windows 8.1 64bit ProfSaját router egyelőre még egy TPLink TL WR-1043ND v4 van, tudom, az még lehet, hogy vezetéken is kevés lesz, Wifin meg már felejtős. Ennyit tud a szolgáltatói eszköz is, de muszáj lesz mögé rakjak valamit egyelőre, mert másképp nem lenne DLNA az eszközeim között.
Nem zárkózom el egy AC-s, vagy AX-s eszköztől, de max 2x.xxxFt-ig szánok rá, nem fogok 80-100.000-et adni egy ilyenért, nem használnám ki. Nem játszok, sima netezés, TightVNC, Torrent, 2 PC, 1 NAS, 1 tablet, 3 telefon, 2-3 IP kamera, 3-4 okos TV LAN-on.. -
adika4444
addikt
válasz
SunMount3r #101796 üzenetére
IPv6-od van esetleg? HA van kapcsold ki ideiglenesen, ha nincs, akkor pedig állítsd be, bár a leírtak alapján ez APP gond lesz, amivel kapcsolatban még talán az MS is csak vakarja a fejét. Próbálj meg esetleg másik VGA driver-t, vagy az energiabeállításokat módosítani.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Borisz76 #101789 üzenetére
Már tucatnyi panaszt olvastam ezzel kapcsolatban a net-en, az MS Fórumain is és pl. a Reddit-en is (XBOX app Cloud Gaming "Screen tearing"). Sehol, semmi épkézláb megoldás, vagy hogy mitől lehet. Vagy hogy sokaknak mitől jó még mindig és másoknak mitől romlott el. Az MS Support Forum-ra is írtam már vagy 1 hete, ők meg átküldtek az Insider csatornájukra. Egyelőre itt tart a dolog.
És írtam már: egy másik, Win10-es gépemen is ugyan ez volt (ott kezdődött). Ez meg egy friss Win11-es install. Ha az app a hibás, akkor eleve az, ezt egy reinstall nem oldja meg.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
egykori #101792 üzenetére
Letiltásra állítsd, mert ha erre nem kap választ a router úgy érzékelheti, hogy nincs internet és próbál újra csatlakozni. De mindenképp megnézném egy router újraindítás előtt, hogy mit ír a logban. Nálam lassan 3 éve hiba nélkül üzemel ez a router és kb kezdetek óta google és cloudflare dns van beállítva.
-
egykori
őstag
válasz
Dragon3000 #101781 üzenetére
Az a helyzet, hogy eddig egyáltalán nem volt jellemző ez a hiba, csak 5-6 napja jött elő, napi egyszer. Van, amikor már reggel, de napközben is elmegy az internet.
Az Internet Detection PPP Echo-ra van állítva. Ez nem jó?
Azt hiszem, ezt soha nem piszkáltam, mert azt sem tudom, mit csinál. Van még DNS Probe és Letiltás opció.
Maradjon PPP Echo-n vagy tiltsam le? (Gyanítom, hogy a DNS Probe valami kísérleti beállítás lehet.)A DNS szervert már jó régen átállítottam OpenDNS-re, kb. azután, amikor a Diginek volt szerver gondja; és itt ajánlották a hozzáértők, hogy érdemes valamilyen más, megbízhatóbb, stabilabb szerverre átállni.
Köszönöm, hogy segítesz!
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
SunMount3r #101788 üzenetére
Csak azt nem értem, ha böngészővel jó és appal rossz, akkor miért itt keresed a megoldást? Nem lehet, hogy egyszerűen szar az app? Ha korábban jó volt, attól egy frissítés elronthatta.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
SunMount3r #101788 üzenetére
Egy ideje már " szenvedsz " ezzel a témával.
Nincs valami hivatalos support , támogatás ?
Leírod nekik a gondodat és kivizsgálják.Jobb szofvereknél így megy...
Böngészőben jó , app-al nem jó.
Akkor lehet egy hónappal ezelőtti ( Win? ) frissítés vágta haza.
A hivatalos fórumot olvasod ( már ha van neki olyan ) ?
Ott nem panaszkodnak ?Mert ezzel a témával csak TE jöttél.
Előtte sem és azóta sem olvastam ITT mástól, hogy nem jó a szolgáltatás....tehát vagy mindenki másnál jó vagy nincs senki más rajtad kívül aki ezt használná....mármint itt a fórumozók között.
( Bár lehet csak elsiklottam felette és vannak mások is ...akkor bocsánat. )Szerintem irány a hivatalos fórum....ott olvassgass kicsit ....hátha rábukkansz a megoldásra vagy esetleg "sorstársra".
Amúgy szerintem APP-Bug lesz.
Ja: Próbáltad már ?
App uninstall / PC restart / App install -
SunMount3r
nagyúr
válasz
4Grider #101787 üzenetére
Pl. itt már kértem méréseket az MS Cloud szervereire és mindenkinek "jó" eredmények jöttek ki. Amit én méretem most az már sokkal jobb, mint, amit korábban (az ósdi gépemmel), de még mindig kicsit sok a többiek eredményeihez képest. Mondjuk ismétlem: ha a böngészőből jó a kép, akkor ennek nem tudom mi köze lehet hozzá. Max. ha a telepített app-ból, valamiért fix-en csak valami távoli szerverek-re csatlakoztat folyton... Tehát valami "egyéni", vagy "ritka" problémára gyanakszom, aztán, hogy ennek mégis mi a forrása??? Szolgáltató, vagy maga az Cloud Gaming rendszere? Nem akarok plusz 4200Ft-ot kidobni megint az ablakon azért, hogy ez új account-al fizetek elő rá, csak hogy lássam, hogy azzal is ezt csinálja e...
-
4Grider
nagyúr
válasz
SunMount3r #101786 üzenetére
Tényleg csak azt tudom javasolni, hogy ülj be egy Telekomos vagy Vodás/UPC-s előfizetés mögé a Cloud Gaming-el...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
4Grider #101785 üzenetére
Erre nekem a Topic címe a válaszom. Gondoltad, hogy ide írom, ha nem volnék Digi-s? mikikol10-ről is ezt feltételezem.
Amúgy már korábban leírtam, hogy az össze többi (Stadia, Geforce Now) hibátlanul megy, csak az XBOX Cloud Gaming nem, az is csak a saját Windows-os app-jával produkálja ezt a hibát, mert böngészőből meg semmi képhiba nincs (helyette van input lag, de erre sokan mások is panaszkodnak). És hogy majd 1 hónapig jó volt nálam, aztán, mikor másodjára fizettem elő a Game Pass-ra már minden felhős játék ilyen lett "hirtelen". Mintha mindig egy távoli, magas latency-s szerverre csatlakoztatna (direkt?), amitől ilyen szétesős lesz a kép, de ez persze csak találgatás... Nem tudom mi más miatt lehet...
-
4Grider
nagyúr
válasz
SunMount3r #101761 üzenetére
Kérdés, hogy melyik internet szolgáltató. Nem találni olyan szolgáltatót, ahol az online gamerek nem sírnak...
-
mikikol10
csendes tag
válasz
SunMount3r #101783 üzenetére
Alapból egy xiaomi 4A Gigabit editionom van, de simán LAN kábellel PPOE-n át a laptop ugyanazt produkálja. A screenshot is így készült. Digivel kikapcsoltattam a NAT-t is, így az is nyitva. Szerelő is volt, elvileg a nettel azt mondta nincs baj, mért is az eszközével. (pedig a hibát mutattam.) Nincs antivirus, defender és tűzfal is kikapcsolva.
-
mikikol10
csendes tag
válasz
SunMount3r #101777 üzenetére
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
egykori #101775 üzenetére
Nálam is ac65p van már pár éve és semmi ilyen gondom nincs, pedig nem digis dns-t használok, az Internet Detection ki van kapcsolva? Esetleg a router logját kellene megnézni újraindítás előtt, hogy mit ír.
-
-
egykori
őstag
Kb. egy hete mindennap újra kellett indítani változó időpontokban a routert (Asus AC-65P), mert nem volt internet, bár az ONT-n semmi rendellenes nem látszott, és a ledek is normál üzemmódot mutattak. Restart, vagy ki- és bekapcsolás után minden megy rendesen. Létezhet, hogy a routerben OpenDNS volt beállítva, és ezt valamiért nem díjazta a Digi, illetve az ONT? A mai incidens után átállítottam automatikusra a DNS szervert, kíváncsi leszek holnap, hogy ez volt-e a hiba oka. Szerintetek lehet más is?
-
zoli62
addikt
válasz
szaniszlokar #101758 üzenetére
Nekem már a tavaly december eleji országos hiba óta jelentősen kisebb a sebességem a maximumnál és megnőtt a pingem.
-
dchard
veterán
válasz
TeeJay #101767 üzenetére
Ugyanazt az ODN-t fogja használni az XGS mint a sima GPON, így az osztási arányok maradnak. Arról nem beszélve, hogy attól, hogy az XGS tud elvi síkon 256 ONT-t kezelni, ehhez power budget még nem lesz a hálózatban. Ahogy qnadam is mondja: nem lesz semmi átépítve. A másik, hogy minden végponton ott lesz a 10giga, mivel egy passzív hálózatban nem tudod a szolgáltatást végpontonként adni vagy nem adni. Tehát az összes előfizetőnél ott lesz a GPON és az XGS-PON jel is az optika végén, aztán amilyen ONT-t kap, olyan lesz a szolgáltatás.
Ha jobban meggondolod, nem is lenne értelme ezt előfizetőnként szelektálni, hiszen a cél az, hogy előbb-utóbb mindenki XGS-PON-on legyen, és előbb-utóbb a régi OLT-ket lekapcsolják, vagy átcserélik a kártyákat tisztán XGS-re (már ha lehetésges), mivel a dual wavelength modulok nagyon drágák.
-
adika4444
addikt
válasz
SunMount3r #101761 üzenetére
Próbáltad VPN-nel? Pl. Warp-pal, korábbi kommentem.
-
TeeJay
félisten
válasz
qnadam #101768 üzenetére
256-os osztással két mostani 128-128 osztást tudnak egy portra tenni és ha a port kombó akkor aki marad GPON-on az úgy kapja, aki meg XGSPON-ra megy az meg úgy kapja más spektrumban a fényt.
Gazdaságosabb gondolom
Tegyük fel valamelyik BP kerületben kellett eddig 4darab 16portos GPON kártya, azt ezentúl ki lehet váltani 2darab 16portos XGSPON kombó kártyával vagy mivel vagy 4darab 8 portossal -
TeeJay
félisten
dchard majd ha erre jársz egy kérdés
ahogy látom XGSPON-nál 256-os osztás lett a maximum, vajon valójában is erre fogják építeni vagy marad a 128-as maximum? Vagyis egyelőre hülyeséget kérdeztem mert csak azok kerülnek át akik előfizetnek és lehet 256 user egész pesten nem jön össze nemhogy kerületenként -
válasz
tothjozsi96 #101762 üzenetére
Ezt csak ott fogja tudni a hálózat, ahol XGS-PON-ra upgradelt a Digi. Volt róla hír korábban, de nem igazán lehet a kiadott anyagra építeni, mert a megadott dátumok már lejártak, és mégse elérhető még a szolgáltatás.
Majd egyszer lesz, valamikor.
-
TeeJay
félisten
válasz
tothjozsi96 #101762 üzenetére
10gbit OLT kártyára lesz az kötve aki vált nagyobb csomagra
és kapni fog ilyen szép XGSPON ONT-t otthonra
4x4:4-es 2,4GHz és 4x4:4-es 5GHz AX wifivel
10gbit LAN + 4x1gbit LAN porttalAzért dobtam be a linket hogy lehet ízlelgetni mert külföldön is ZTE OLT és ONT-vel oldják meg az XGSPON-t így ne lepődjünk meg ha idehaza is ezzel lesz
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #101757 üzenetére
Nem, Pin-eltem a kijelzést és a Game Bar játék (tehát "mozgás") közben is ilyen alacsony értékeket mutat. Én már a falnak megyek ettől, hogy akkor meg mégis mi lehet a baja? Miért volt jó majd 1 hónapig és aztán miért lett hirtelen ilyen konstansan tré egyszeriben a stream...??? (Közben meg ketyeg a Game Pass előfizetésem). Lehet sok minden, de nagyon gyanús, hogy ebben az internet szolgáltató lesz a hibás...
-
poirot
őstag
válasz
Pár napig nekem is leesett harmadára, aztán lassan "meggyógyult".
-
Laccoss
addikt
válasz
Speedtest mit mutat?
-
szaniszlokar
aktív tag
A hétfői szélvihar óta borzalmasan lassú a Digis netem. Optikai hálózaton vagyok, de őrületesen lassú a böngészés. Az ONT és a routerem újraindítása megvolt. A google DNS-ét is átállítottam, hátha DNS probléma van.
Farkaslyukban használom a netet. Más tapasztal ilyen lassulást? A TV az ok, semmi gond nincs vele. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
4Grider #101754 üzenetére
A Task Manager-el csak úgy tudom mérni, ha "áll a játék", tehát nem mozgatom a controller-el, mert vagy a Task Manager, vagy a játék. Ekkor elenyésző 5-6% CPU-t és kb. 28% RAM-ot mutat.
Az XBOX Game Bar-al mérve (amikor szintén nem csinálok semmit a játékban):
Ami ebből furcsa talán az a VRAM 0%. Aztán nem tudom az FPS-t miért nem jelzi ki. Valamint a felső sarokban a 100-as és az alsóban a 60 Seconds adatok sem világosak, hogy mit is jelentenek....A BIOS-ban alapból 64MB van megadva az IGP-nek (mert, hogy csak az van). Ennek a növelésével talán próbálkozhatnék...??? De a korábbi 512MB-os 9800GT-mmel is ugyan ilyen tré volt a helyzet...
-
4Grider
nagyúr
válasz
SunMount3r #101753 üzenetére
Játék közben hogy áll a feladatkezelőben a CPU/Hálózat/GPU terheltsége?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #101426 üzenetére
Hello!
Visszatérnék erre a témára: [link]
Mivel full gépcsere volt nálam, egy "korszerű" 10.th Gen i3-as procis, DDR4 16GB-os RAM-os gépre az előzőkben szereplő "ózsdiról". De ez a probléma Cloud Gaming képének folyamatos szétesésével még mindig ugyan úgy fent áll az XBOX app-alól. Ráadásul már Win 11-en vagyok (korábban Win 10 volt a régi gépen, de teljesen ugyan ez volt a probléma). Egyszerűen nem értem mi a probléma, mi okozhatja (gép, Router, ONT beállítás, vagy a szolgáltató) és hogy miért nem jelentkezik ez másoknál is pl. az eddigi Topic-okban, ahol megkérdeztem.
Ez kb. a mostani késleltetés az MS szerverekre nálam (Chrome alól):
De nem tudom, hogy ez releváns e bármi szempontból, hiszen böngészőből továbbra is teljesen jó a Cloud Gaming stream képe, csak a telepített Win 11-es XBOX app-ból élvezhetetlen. (A böngészőkben helyette viszont továbbra is túl sok az input lag, szemben épp az XBOX app-al, ezért is szeretném azt használni).Bárkinek bármi ötlete van, hogy mitől lehet ez? Mert jobb híján inkább valami "netes" problémára gyanakszom.
THX!
-
TeeJay
félisten
válasz
Dragon3000 #101750 üzenetére
szintén dobozos vadiúj Huawei ONT-t kaptam, ment is egyből Bridge módba, másfél éve kapja 24/7-ben a forgalmat de sosem sikerült rottyra tenni
beton stabil és csak akkor cserélem másra ha jön az XGSPON és az is ilyen stabil lesz -
válasz
Aranypatkány #101747 üzenetére
akkor is lehet doboza, ha valahol azzal együtt gyűjtötték be. vagy ha kapott egy újat
peched volt, vagy hibás eszközt kaptak vissza valahonnan, vagy el volt konfigolva, és nem resetelték, mielőtt megkaptad. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Aranypatkány #101747 üzenetére
Mivel előttem bontotta ki, így biztos új volt, de annyira nem érdekelt mert pár perc után már át is rakták bridge módba.
-
Aranypatkány
tag
válasz
Dragon3000 #101746 üzenetére
Akkor ezek szerint szerencséd volt ha dobozzal kaptad, az nyilván új lehetett
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Aranypatkány #101745 üzenetére
Ez jó kérdés, elvégre ha rögzítésre kerül, hogy szar az ont, akkor a rendszer csak jelez, ha azt akarják újra regisztrálni, de soha nem lehet tudni. Hozzám huaweit hoztak, akkor bontotta ki a dobozát a szerelő, amit nálam is hagyott.
-
Aranypatkány
tag
válasz
Dragon3000 #101744 üzenetére
De amelyik készülék "lebukott", hogy hibás, azt már remélem nem akarják egy új megrendelőnél megint beszerelni.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Aranypatkány #101743 üzenetére
Ezen nincs semmi meglepő, a többi szolgáltató is, egyik se fogja kidobni a használt készüléket, mert valakinél megszűnt a szolgáltatás.
-
Aranypatkány
tag
válasz
Aranypatkány #101742 üzenetére
Ja, teljes természetességgel mondta a szerelő, hogy amúgy használtakat szoktunk beszerelni 😃
-
Aranypatkány
tag
Nahh úgy tűnik megoldódott a probléma. Ki lett cserélve a Fiberhome ont egy Huaweire. Most van wifi meg net mobilon is, laptopon is
Maradjon is így.
A másik készülék hibás lehetett, router módban lett bekötve az is, nem bridge. -
Zoli_1980
csendes újonc
válasz
4Grider #101728 üzenetére
Én néha torrentezek a digis fiberhome routerrel kábelen és nem tapasztalom hogy gyenge lenne, mert megfelelő peerekkel gigatbit közelében (100+ MiB/s) jön az adat . Mondjuk nincs betéve 100 torrent és nincs 1000 nyitott kapcsolatom, így nem tudom mikor kezdene el szenvedni, de nekem jó tapasztalatom van vele egy ilyen visszafogottabb torrentezést nézve.
A wifivel szemben mondjuk nincs nagy igényem, mert azt csak telefonon használom, de azon is van hogy videot nézek és nem akad, de jellemzően inkább csak web és egyébb kisebb sávot igénylő szolgáltatások.
Tehát ha valaki csak 1 gépre akar izmosabb kábeles elérést, annak megérhet egy próbát a router mód mert akár elegendő is lehet.
-
Gyurka6
őstag
válasz
Aranypatkány #101739 üzenetére
Egy reset visszaállíthatná alaphelyzetbe, onnan be lehetne újra állítani....
-
Aranypatkány
tag
válasz
Aranypatkány #101738 üzenetére
... mondjuk a wifi led zölden világít...
-
Aranypatkány
tag
válasz
Dragon3000 #101737 üzenetére
És az nem lehet, hogy Bridge módban szerelték be az ontot, ezért nem látom a wifijét? Router meg még nincs hozzá külön..
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Aranypatkány #101735 üzenetére
Nem tartom kizártnak, hogy már egy használt ontot kaptál, és az előző tulajdonosa már átállította az alap ssid-ről másikra. Kábellel rá kellene csatlakoznod és megnézni a beállításokat.
-
TeeJay
félisten
Azért az vicces lenne ha ONT mellett állva telefon wifi listában nem az ONT wifijét dobná fel elsőnek. Szinte mindenhol jelerősség alapján listáznak az eszközök és legfelül a legerősebb jel van
Másik hogy ONT alján meg ott van a wifi SSID meg jelszó is -
válasz
Aranypatkány #101719 üzenetére
Ha az ont dobozát ott hagyták, akkor nézz bele.
Nekem is volt benne egy nem túl hosszú CAT5e vezeték. -
4Grider
nagyúr
válasz
Aranypatkány #101729 üzenetére
Azért egy wifi analyzer programmal telefonnal rámérnék, nem kizárt, hogy van ott működő ssid.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Aranypatkány #101727 üzenetére
Rengetegen elvannak a Digis ontokkal. De kellően kicsi igénynek kell az ontokkal kapcsolatban lenni, akkor jellemzően menni fognak. Ha viszont valaki 80-100 Mbps feletti wifis sebességet akar, vagy sok tucatnyi szálon torrentezik és lehetőleg minimum 500 Mbps-ot akar natolni, annál ezek az ontok router módban jellemzően elvéreznek.
-
Aranypatkány
tag
-
4Grider
nagyúr
válasz
Aranypatkány #101722 üzenetére
WiFi6 alá ne menjél. Helyenként a Digitől is bérelhető olyan router havi 250 Ft-ért...
A DI-524 10 évvel ezelőtt már egy elég elavult eszköz volt. Ma már inkább történelem. -
Aranypatkány
tag
válasz
Aranypatkány #101722 üzenetére
Másik lakásban (ahol épp vagyok), van egy ilyen a Digis doboz mellett (az Huawei)
https://eu.dlink.com/hu/hu/products/di-524-high-speed-2-4ghz-802-11g-wireless-router
patch kábellel csatlakozik
Lehet, hogy egy ilyen kéne nekem (vagy hát korszerűbb)?
-
Calogero
addikt
válasz
4Grider #101709 üzenetére
Nekem az a fura az egészben, hogy most kötötték neki a netet, és nem kapott kábelt.
Általában az első gépig elviszik a kábelt, elvégre működőképes szolgáltatást kellene otthagyniuk.
Max ha az ügyfél kábelezést nem kér ( mint a kolléganőm) akkor beállítják a wifit a gépen is.
Rá is került a munkalapra, hogy "kábelezést nem kért". Valamint tájékoztatták hogy ha wifit használ akkor nem biztos hogy meg lesz mindig a garantált sebesség. -
Aranypatkány
tag
válasz
4Grider #101720 üzenetére
Mindenféleképpen úgy akarom majd használni a netet, hogy ne kelljen kábeleket tekergetni a szobában, ráadásul több mindent lehessen rácsatlakoztatni az internetre (telefon, laptop, stb..),
akkor ez esetben végülis kelleni fog egy normál router, vagy nem? Nem baj, ha igen, csak győződjek meg róla
-
4Grider
nagyúr
válasz
Aranypatkány #101719 üzenetére
Az átadási pont az ont ethernet1 portja. A kábel meg ugye utána jönne. De kérhettél volna, egészen olcsón megszámították volna az ezer Ft-os patch kábelt.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Aranypatkány #101715 üzenetére
Ez egy ont, bridge módba téve modemként, router üzemmódba téve primitív routerként működik. A két üzemmód között a telefonos ügyfélszolgálat tud átváltani új előfizetőket. (A régiek meg tudják maguknak állítgatni az online ügyfélszolgálati felületükön.)
-
4Grider
nagyúr
válasz
Aranypatkány #101713 üzenetére
A wifi lámpa világít rajta, tehát elvileg van. Mobiltelefonra fel tudsz rakni valami wifi analizer programot, és meg tudod nézni, hogy milyen néven sugároz (ha esetleg nem az aljára írt ssid-vel nyomja). Ebből az eszközből működő wifivel max. 100-150 Mbps hozható ki, de ennyit sem nézek ki belőle.
-
Aranypatkány
tag
-
4Grider
nagyúr
válasz
Aranypatkány #101711 üzenetére
Az a tuti, ha első körben kábellel rákötsz egy pc-t/laptopot. Az összes többi csak találgatás.
Miért használunk kábelt a mai világban: Mert a vezetéknélküli hálózatot annyi minden befolyásolja, hogy sokan azt el sem tudják képzelni. A kábel pedig kábel, abból 900 Mbps feletti sebességnek illik kijönnie két gigabites hálózati eszköz között. Vezetéknélkül ugyanez 20-800 Mbps között mozog, rengeteg mindentől függően. -
Aranypatkány
tag
válasz
4Grider #101709 üzenetére
Ennyi? Az fasza, akkor be kell(??) szereznem mellé egy rendes routert is. Mondjuk kábelt adhattak volna legalább...De ha tényleg ezért nem jó a net, akkor azt mondhatta volna a diszpécser. Mert ez az "indítsuk újra a készüléket" nem jött be.
Akkor csak a router hiány lehet a baj?
Kábeles internet még a mai világban?
-
4Grider
nagyúr
válasz
Aranypatkány #101705 üzenetére
A szolgáltatód egy db ethernet végpontot garantál, wifi-t nem. Olvass utána. Az ethernetre tehát alapból kábellel tudsz csatlakozni. Ebben az eszközben van primitív wifi is, ha kábellel rájelentkezel, akkor be tudod kapcsolni. Ha bekapcsolva sem működik, akkor lásd első mondat.
-
ddsteel
aktív tag
válasz
4Grider #101707 üzenetére
Szuper jó hír, köszi. Akkor szerintem nem is tökölök a váltással! Persze, csak akkor mondom le a UPC t, ha már megvan az új. De szerintem nem húznak be külön kábelt, vagy igen? És lehet, hogy már a UPC is optikai itt nálunk, nem? Ehhez nem értek... Úgy értem nálam tuti ugyanaz a kábel marad, kérdés, hogy az utcában mi a helyzet.
-
4Grider
nagyúr
válasz
ddsteel #101703 üzenetére
UPC kábelről Digi optikára váltani valami olyasmi, mint átülni egy 20 éves Octaviából egy maiba. De a Digihez mindenképp ajánlom a saját - és gigabitet natolni/routolni is rendesen tudó - routert. Ez jellemzően nem a 20e Ft alatti kategória. Ha nagy a szegénység, akkor a Digi által adottal el lehet lenni, ha nincsenek igényeid. 15 nap alatt vagy bekötik, vagy nem. Előbb kössék be, csak utána mondd le a UPC-t.
-
Garf.
tag
válasz
Cirbolya_sen #101704 üzenetére
Mindenre azt mondák, hogy rendben van nekem is az mondták.
-
Aranypatkány
tag
Sziasztok! Ma reggel beköttették az Digis internetet (DIGI1000 FTTH), kaptam egy Fiberhome AN5506-02-FG készüléket (router/modem???) (kábel és doboz nélkül) Azonban se a számítógép, se a telefon nem látja a hálózatot, aminek neve a készülék alján van (WLAN SSID Name: DIGI_"xxxxxx".
3 Led folyamatosan zölden világít: PON, WIFI, Power
Mi a hiba? DIGIT felhívtam, fél órás beszélgetés "húzzam ki, Reset, vissza megint, várj pár percet, megint húzzam ki, vissza" ilyenek. De semmi.
Miért nem látja a számítógép és a telefon a hálózatot? Hogyan orvosolható a probléma? Elvileg jön majd megint a szerelő, de az már pénzes kiszállás lesz...
Azt is tanácsolták, hogy kábellel kössem össze a gépet és ezt a modemet (vagy routert??) Dehát ugye nincs hozzá kábel. Különben is, normális az, hogy kábellel kötögessem őket így 2022-ben?
Tanács, tapasztalat? Mi lehet a hiba, hogy nem látom a hálózatot sehol sem, amire csatlakozhatnék? -
ddsteel
aktív tag
Sziasztok, Budapesten, Zuglóban lakom, Vodafone 300Mbites netem van, nem vagyok vele elégedett maradéktalanul (hiába viberezem akár közvetlenül a wifis router mellett, sokszor szakadozik a jel, lassú a net stb). 1 éve cserélték a routert újabbra, sokkal jobb nem lett. A 300 Mbitért 3E Ft-ot fizetek. Felhívtam a digit, elérhető a lakásomban az 1000 Mbit is digivel, 3100Ft. Kérdésem az lenne, hogy általában elégedettek vagytok-e a digivel, érdemes-e váltani (látszólag durván jobb a 3x-os sávszél ugyanannyiért). 300 Mbit a garantált ebből, 98%-os rendelkezésre állással. Állítólag wifis modemet hoznak, de azt mondták, hogy nem árt, ha saját routert akasztok rá. 100 nm a lakás. Jelenleg egy DLINK jelerősítőt használok, az eléggé használhatóra felhúzza a Vodafone router jelét. Lehet, hogy ezzel ki tudom váltani a plusz router vásárlását? Mik a tapasztalatok? Minden érdekel a váltással kapcsolatban (a menet is, hogy pl mennyit szívóznak a vodafone-upc-nél a váltással stb). Állítólag 15 napon belül bekötik a vodafonet. Örömmel fogadok minden infót, tanácsot!
-
Buci7
csendes tag
válasz
ElektrikusDE #101699 üzenetére
és mit mondtál nekik a hibabejelentésnél ?
mert nem szeretném, ha a hiba nálam van és rámterhelnének 5000Ft a semmire....
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Bosch GMS 120
- https://www.mac-audio.de/en/car-audio/subwoofer//mac-mobil-street-sub-108a
- BOMBA ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 640 G9 Laptop! / i5-1235U 16GB 256GB 14"col garancia/
- Akciós áron eladó HP Elitebook 850 G7 / I7 10610U/16 GB/512 SSD/15"/FHD/IPS/MX 250
- Szuper áron eladó új ACER SWIFT EDGE 16 /R7-7735U/16GB/512SSD/ 4K OLED
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HP ProoBook 745 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/4GB DDR4/256GB NVMe (Erősen "B" kategóriás esztétikailag)
- Apple iPhone 11 / 64 GB / 85% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest