-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
sinick
senior tag
válasz
sinick #103592 üzenetére
Sziasztok!
Fejlemény van, történet a válaszolt hsz-ban! Ma kíváncsiságból vissza lett állítva a tévében a DNS kézi Google-ról automatára, ami az ONT-hez csatlakozik és újra működött a tévén a net.
Ilyen nem olyankor van, amikor változik a hálózatban eszköz és/vagy cim és/vagy címzés, aztán meg várni kell kb. egy napot, hogy a hálón végig frissüljön minden?
Köszi, sinick
-
-
JustGamer
csendes tag
válasz
Borisz76 #103595 üzenetére
Oh, akkor pont fordítva.
Jelenleg ezen az oldalon látott ip-m az 62.xxx míg ha belépek a digis routerbe ott a WAN statusnál 100.xxx kezdetűt látok.
Ennek a kettőnek kellene egyezni igaz? Ha igen, akkor a digi ugyfélszolgálatot kell felhívjam és ők kivesznek a NAT alól? -
Borisz76
nagyúr
válasz
JustGamer #103594 üzenetére
NAT-olva vagy.
Ugyanazt az IP-t kell látnod a routered menüjében mint a
[https://whatismyipaddress.com/] oldalon.Ha eltérőek , akkor NAT-olva vagy...
-
JustGamer
csendes tag
Sziasztok!
Tudom, hogy lerágott csont, de mégis újra felmerült számomra ez a probléma.
Adott egy Digis Huawei HG8121H router Bridge módban. (pár éve át lett kéretve) Erre rácsatlakozik egy TP Link Archer C7 v4 router és úgy jut el hozzám az internet.
Port forwardinggal kapcsolatos a kérdésem.
Leellenőriztem mindent ami felmerülhet kérdés:
A publikus ip cím nem egyezik meg a belsős digis ip címmel. (62.xxx. vs 100.xxx), 3 naponta cseréli a rendszer az alap beállítás alapján. Tehát nem vagyok NATolva.
A digis routeren belül kinyitottam a kívánt portokat (80,25565)
A TP Link routeren szintúgy, az én gépem IP címéhez hozzárendelve
A windows tűzfalon szintúgy engedélyeztem a kívánt portokatDe mégis minden portra rápróbálva azt kapom vissza, hogy be van zárva a port
Kb fél évvel ezelőtt minden rendben ment port forwarding kapcsán, viszont volt egy gép reinstallom pár héttel ezelőtt és most lett volna szükség ismét port forwardingra. (alaplap a gépben ugyanaz) Az összes ip címet leellenőriztem, hogy mi mire mutat és minden egyezett.
A gép ugye kapott a belős hálózaton (192.xx kezdetű) egy másik ip címet, így a kinyitott portokra az a host.Eléggé tanácstalan vagyok ezzel kapcsolatban, hogy merre induljak el. Ehhez szeretnék segítséget kérni. Segítséget előre is köszönöm!
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
Van egy Samsung UE50F6650SS LED 2013-as tévé, ami vezetékes hálózaton csatlakozik a Digi routeréhez (egy Huawei Wi-Fi-s ONT-hez). Mára olyat produkált a tévé, hogy ugyan van internetkapcsolat, de a névfeloldás nem ment. Tévé beállításai évek óta változatlanok, Digi beállításai szintén változatlanok. Minden más eszköz változatlan beállítások között működnek.
Aztán a tévé hálózati beállításaiba az eddig automatikusan kiosztott DNS címet a router címéről (192.168.100.1) átírtam a Google DNS címére (8.8.8.8) és újra flottul megy a net.
Oké, ez működik, de ez akkor sem normális. A digi hibabejelentő lepattintott kb. azzal, hogy "oké van net vagy nincs net, mert ha van, akkor van és a tévé a hibás" (ami félig-meddig jogos!). Én inkább arra gyanakszom, hogy valami net névfeloldás szolgáltatás máshogy működik, amit a tévé már nem kezel (pl. eddig X ugrás volt a névfelodásig - tévé > ont > digi DNS -, amit nem kezel, most viszont X-1 van - tévé > google DNS). Ilyenről a digi hibabejelentő viszont nem tud.
Ugyanezt ITT is megkérdeztem, hátha van sorstársam!
Vélemény?
Köszi: sinick
-
Blackmate
őstag
Meglévő ügyfélként bármikor lehet 1 évre hűséget kötni? Mondjuk június utolsó hetében is, mielőtt még jön az áremelkedés?
Esetleg telefonos ügyfélszolgálaton lehet úgy módosíttatni, hogy nem azonnal, hanem egy adott jövőbeni dátumtól kívánom az 1 éves hűség konstrukciót igénybe venni? -
-
Biga123
addikt
-
Biga123
addikt
válasz
nrg_52 #103581 üzenetére
És akkor ha nem mondják meg akkor honnantudná h melyiket számolják fel ??
Belépési? Bekötési? Szerelési?
Szóval baromira nem egyértelmű, pláne úgy h szerződést se látsz.
Nektek, már nekem is, egyértelmű. De pont új belépőről beszélünk.!
Maradjunk annyiban hogy a tájékoztatáson van még mit csiszolni.
Mert ezt az aszf ből kibogarászni. Sok sikert. -
Biga123
addikt
Nem a 6k val van a baj. Hanem a nem korrekt tájékoztatással. Az h ez az aszf függelékben benne van. Az egy dolog. Én a mai napig nem kaptam szerződést. De nekem semmi problémám mert nekem a telefonos üf erre felhívta a figyelmem. De ha nem tette volna meg , mit pl a a srácnál aki idította a cunamit, akkor én is háborognék. Korrekt tájékoztatás!
És topic gazda kitakaríthatja de akkor is itt a helye. Szvsz. Hol máshol? -
denes44
tag
Egyébként nekem a papír alapú, személyesen kötött szerződésben 6000 Ft-os szerelési díj van írva. 2. oldal alja felé a "A szerződés tárgyát képező szolgáltatás szerelési díja" mezőben.
Ez a szerződésben van, nem pedig a bekötési munkalapon, ahol a felhasznált anyagok vannak részletezve, ott nulla forint szerepel, mert nem lett semmilyen plusz anyag felhasználva. -
mpo
veterán
A digikábel topikban a topikgazda már leállította volna ezt az egész "szerelési költség" cunamit.
-
mikk2000
őstag
el kellett volna olvasni az ÁSZF-et szerződéskötés előtt, mivel aláírásoddal azt is elismered hogy elolvastad, tudomásul vetted.
Mivel a szerződésen ott szerepel, hogy a szerelési költség nulla forint, amit aláírt mindenki, akkor ezen mi nem érthető? Ezt semmilyen ÁSZF nem változtathatja meg.Ha lett volna költség, oda kellett volna írni.
-
cof
veterán
válasz
mikk2000 #103562 üzenetére
Hasonlat volt, mint ahogy a törvényben is rögzítve van minden mit szabad mit nem, úgy itt is az ÁSZF-ben ott van minden leírva, mi mennyibe kerül, a szerelési költség is.
De pereld be őket nyugodtan amiért nem tájékoztattak megfelelően, úgy is az lesz a vége hogy el kellett volna olvasni az ÁSZF-et szerződéskötés előtt, mivel aláírásoddal azt is elismered hogy elolvastad, tudomásul vetted.
-
Calogero
addikt
ÁSZF C.melléklet utolsó oldal utolsó bekezdés [link]
A szerelési díj új szolgáltatás létesítése esetén fizetendő. Amennyiben az Előfizető egyidejűleg több új szolgáltatást kíván létesíteni, úgy a szerelési díj a Szolgáltató által kizárólag egy alkalommal kerül felszámításra
Biga123 : Nálam netes rendelésnél bekötéskor a szerelők átadták a szerződést. -
Biga123
addikt
válasz
sfdrakex #103567 üzenetére
Nekem ma jött meg az első számla. 11k 2 hónap gigabit + tv + tel. Még 6k szerelésivel se rossz. Bár nekem szólt erről a telefonos üf. H ez lesz és ki kell fizetni. Viszont ha csak a netes űrlapot töltöm ki, és direktbe nem keresek rá az aszf ben, a függelékben akkor nem tudtam volna róla én sem. Mert eléggé el van dugva. Szal kb mindenkinek igaza van.
De szerintem is alap lenne h erről szólnak.
Nálam ez megtörtént. És utána itt is bekérdeztem. Szal kicst genyóság h ez nincs jól látható helyen feltüntetve. T, upc, voda, egyiknél sincs "szerelési" költség. Szal én se gondoltam rá h lenne. Szerződést a mai napig nem láttam.Bocs nemfeltétlenül direktbe neked szántam.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
mikk2000 #103563 üzenetére
Nem e? Amikor 200Ft emelést követett el a digi, akkor a többség felháborodva írt mindenhova, akkor szerinted 6000Ft esetében meg pont kussolnának?
Nem ferdítek, többször előjött már nálad, a szerződés és áfsz nem ismerete miatti hiszti, de ha neked így könnyebb, akkor legyen.
Tudom, hogy volt már digid írtad, már, de régebben pár véleményed a szoláltatóról, erre írtam, ha ennyi gondom lenne egy szolgáltatóval, biztos, hogy nem kötnék velük szerződést:
"az ügyfélszolgálat úgy hazudik mint a vízfolyás, akkor is hazudnak ha kérdeznek."
"Főleg hogy a digi egy nagyon szar szolgáltató. Az egyetlen ami mellette szól, az ár."
"Sziasztok, hugom hívott hogy kint volt a digi "hálózatbővítés" ürügyén, azóta meg nincs netük, mivel az új eszköz amit hoztak nem wifis. Magyarázták is a "szerelők" hogy nem kötelességük wifis routert biztosítani. Ezek normálisak? Ez tényleg így van?"
"Régen voltam a diginél, ennél gennyesebb szolgáltatóval dolgom nem volt. De úgy látom van lejjebb!"
.... -
mikk2000
őstag
válasz
Dragon3000 #103558 üzenetére
Szerintem meg csak mérgelődés, ha átbaszásról lenne szó, akkor kicsit többször előjönne ez a topikban.
Nem mindenki olyan karakán hogy kiálljon, ha át akarják verni. Sokan csak fülüket farkukat behúzzák, és elsunnyognak ha gond van. Így aztán egyedinek tűnik az, aki ki mer állni az igazáért.
De esetedben már többször előfordultak gondok
Ami problémák másokkal is előjöttek, tehát a "te esetedben" enyhe ferdítés
Lásd mit írtam előzőleg.
Amúgy nem is értem, hogy miért kötettél digit, szinte csak rosszat írtál eddig a szolgáltatóról, ha nekem ennyi gondom lenne vele már rég máshol lennék.
Régeben volt digim, és többnyire használható volt. Ha itt most az 1000Mbit negyede jönne stabilan, én már azzal is elégedett lennék. Az emelés óta már nem olyan nagy a difi a telekom áraival itt, igaz lassabb csomag lenne, de nem számít.
Egyelőre megtettem a szükséges lépéseket az ügyben, köszönöm az infókat amiket kaptam mindenkinek.
-
mikk2000
őstag
Ha nem ismereded a törvényeket, akkor is vonatkoznak rád
Egy szolgáltató vackai minden, csak nem törvény. Törvénynek egyszerűen fogalmazva az államigazgatás általi rendeleteket nevezzük. Tehát itt már elcsúsztál.
az emberek miért lusták előzetesen utánamenni a dolgoknak és tájékozódni
Ha én veszek egy kiló banánt, egy tv-t, vagy egy internet szolgáltatást, minek kéne nekem tájékozódnom? A szolgáltató alkalmazottjának tájékoztatnia kell engem a felmerülő esetleges költségekről, mivel ő képviseli a szolgáltatót, plusz és ami a lényeg, az előfizetői szerződésen ennek szerepelnie kell. Ezt nem lehet félremagyarázni. Úgyhogy sajnos semmi hasznosat nem írtál, de köszi hogy megpróbáltad.
-
cof
veterán
válasz
Dragon3000 #103560 üzenetére
Igen mert rájöttem hogy műholdas. De hadd ne én keresgéljek más helyett... Ha online rendeli nincs meglepetés.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
mikk2000 #103556 üzenetére
Vagy csak annyi, hogy minden szerződéskötés esetében első kérdésem az egyéb költségek, így soha nem ért váratlanul az egyéb költség.
Szerintem meg csak mérgelődés, ha átbaszásról lenne szó, akkor kicsit többször előjönne ez a topikban. De esetedben már többször előfordultak gondok, amiknél csak a szerződés vagy az áfsz erre vonatkozó részét kellene ismerni. Amúgy nem is értem, hogy miért kötettél digit, szinte csak rosszat írtál eddig a szolgáltatóról, ha nekem ennyi gondom lenne vele már rég máshol lennék. -
mikk2000
őstag
ezt nem közölték kicsit hanyagság, de te is utánanézhettél volna a dolgoknak
Nem értem az embereknek miért van fordított logikája. Ha egy ember egy szolgáltatóval szerződést akar kötni, akkor tájékoztassák. Legfőképpen ha készül egy szerződés, akkor a szerződésben szerepeljen minden díj, ami felmerülhet, és ha ott az van hogy 0 ft, akkor az nulla forint, kész. Hanyagság itt csak a szolgáltató részéről merült fel.
-
mikk2000
őstag
válasz
Dragon3000 #103554 üzenetére
Teljesen irreleváns mióta van digid. Régebben nekem is volt. Nem online rendelés volt, papír alapon meg ilyet amit írtál, nem látok. Ez nem mérgelődés, csak nem szeretem ha átba@nak.
Egyébként főleg ha olcsó szolgáltatást vesz az ember, különösen fontos lenne megemlíteni, hogy hoppá, majdnem két havi díj lesz elkérve pluszban. Szerintem nálad az a gond hogy tudod mi a gyakorlat, én meg tudom hogy ez így nem helyes. -
cof
veterán
válasz
mikk2000 #103545 üzenetére
Én online rendeltem meg anno és korrekten fel volt tüntetve, hogy 6000 lesz a bekötés. Az hogy az ügyfélszolgálaton ezt nem közölték kicsit hanyagság, de te is utánanézhettél volna a dolgoknak (akár itt a topikban kérdezve milyen költségek lesznek) akár az oldalukon mert fent van minden infó.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
mikk2000 #103552 üzenetére
Az ÁFSZ-ben is szerepel a 6000Ft, azt ne kérdezd a szerződésben hol kellene szerepelnie, mert több, mint 10 éve digim van és akkor ezek a tételek még nem szerepeltek.
Viszont van egy ilyen rész az online rendelés esetén, gondolom ez mindig benne van:
"Szerelési és bekötési díjjal kapcsolatos tájékoztatót elolvastam: Igen/Nem"
Ha itt az igen van bejelölve, akkor nem sokat tehetsz, azon kívül, hogy mérgelődsz, mert az adott ügyintéző ezt nem említette. -
mikk2000
őstag
válasz
Dragon3000 #103548 üzenetére
Értelmeztem amit írsz, csak nincs semmi értelme. Amúgy nem haragszom rád vagy ilyesmi, mert nyilván nem te vagy a digi, és nem te diktálod az árakat sem.
Szóval írom másképp az érthetőség végett, én leszerződök egy céggel mondjuk kiásnak egy kutat, és havonta fizetek majd x összeget, mert mondjuk ők üzemeltetik a szivattyút hozzá, hiszen anélkül bajosan lenne vizem.
A szerződés megkötése előtt nem mondják, hogy lenne bármilyen díj, magán a szerződésen is ott van, hogy a szerelési díj NULLA ft. Akkor ne lázadjak ha mégis el akarnak kérni 6 ezret? Mégis mire? Akkor én miért ne kérjek el tőlük mondjuk 60 ezret, hiszen az előfizetői szerződés akkor semmit nem ér, nem igaz? Fel is gyújthatnám hogy összevagdalhatnám, nem? -
Nimda
addikt
válasz
Dragon3000 #103546 üzenetére
Nekem is van szerelési díj az első számlán, pedig hűségidő van, net+tv+telefon.
Borisz76 így van sajnos.
Dragon3000 igen, az 500ft- ot elengedték.
-
mikk2000
őstag
válasz
Dragon3000 #103546 üzenetére
Elolvastad amit leírtam?
-
-
mikk2000
őstag
Na ismét itt.
Mert ügyebár megjött az első számla, ügye nemrég köttettem be az internetet (optika). Ami ügye alapból be volt kábelezve, tehát a lakáson belül nem sok semmit kellett csinálni már, bedugott egy új eszközt amiből ügye árad a büdös égett szag.
Kicsit sokallottam a számla összegét, ami abból fakadt, hogy 6000ft szerelési díjat számoltak fel. Ezzel annyi gondom van, hogy az ügyfélszolgálaton ilyet nem mondtak. A szerelő se mondott ilyet, és nem is kellett aláírni semmit se. Átnyálazva a szerződést amit kaptam, azt látom, hogy "a szerződés tárgyát képező szolgáltatás szerelési díja 0 ft". Tehát ha jól értelmezem, át akarnak vágni, főleg mivel a szerződéskötés előtt mondani kellett volna, és legfőképpen a szerződésen rajta kellene legyen a szerelés díja.
-
chatran
őstag
válasz
Z_A_P #103542 üzenetére
Amúgy az Asus routereknél ez az internet detection mit csinál pontosan?
Nekem egy ideje folyton le\fel csatlakozik a céges VPN-es gépem. De csak itthon, más nettel és mobilnettel jó. PPP Echo és Letiltás között szoktam váltogatni, ilyenkor általában kibírja a 8 órát, de van, hogy pár perc után megint szakad. Ekkor megint átváltom és jó lesz pár óráig.@Z_A_P: Bocsánat nem válasz akart lenni.
-
Blackmate
őstag
ZTE F668 ONT - bridge mód, Asus RT-AC68U router legfrissebb Merlin firmwarrel.
Az utóbbi napokban és a logokban feltűnt, hogy többször kiesett az internet. A router logokban ezt látni:
May 15 20:00:23 WAN_Connection: Fail to connect with some issues.
May 15 20:02:04 WAN_Connection: WAN was restored.
May 16 05:00:29 WAN_Connection: Fail to connect with some issues.
May 16 05:02:01 WAN_Connection: WAN was restored.
May 16 10:00:24 WAN_Connection: Fail to connect with some issues.
May 16 10:02:01 WAN_Connection: WAN was restored.Ma viszont eltűnt az internet az első hibával és nem jött vissza több, mint 2 óráig. Leteszteltem direktbe kötve az ONT-t egy laptoppal és volt internet
Ezek után egyértelmű volt a gond: routernél lesz a probléma. Több, mint 1 éve már, hogy átálltam külsős DNS szerverek használatára, hogy ne a DIGI-ét használjam, mert bizonyára többen is emlékeztek rá, hogy a múltban sok probléma volt vele. Így nézett ki a router beállítás:
Megnéztem, hogy mi történik akkor, ha visszaállok a DIGI-s DNS-re és voilá, egyből volt WAN kapcsolat. Figyelni fogom a logokban, hogy megszűnnek-e a gyakori 1-2 perces megszakadások, de ha igen, akkor a külső DNS szerver beállítás és az, hogy az Internet Detection-nél DNS Probe volt beállítva - okozhatta a problémát. Miért?
Van ötlet, hogy mit állítsak be másként? Stabil már és javasolt a szolgáltatói DNS használata?
-
Calogero
addikt
-
Joe123
senior tag
válasz
bostone #103536 üzenetére
Szia,
A 4IG felvásárlás végfelhasználói szinten (egyelőre) nemigen jelent különbséget, most lesz áremelés, de az lehet amúgyis lett volna.
A telefonszámok hordozhatóságát tudtommal törvényileg kötelező biztosítani.
Saját router nyugodtan használható, bridge módba kell kérni a szolgáltatói eszközt.
A TV rész a legjobb, nincs semmilyen plusz díj, koax jön ki a szolgáltatói eszközből (talán a volt inviteles terület kivétel, ott asszem IPTV van) elég jó jelszinttel amit sima mezei koax osztóval akár háromfelé is le lehet osztani.
Szüleimnél van mindhárom szolgáltatás, elégedettek, nálam csak net és nomadikus telefon, én is elégedett vagyok. A mobilszolgáltatás lefedettsége viszont eléggé foghíjas. -
bostone
addikt
Sziasztok!
Pár nappal ezelőtt a postaládában landolt a digitől egy ajánlat, amely kedvezőbb a jelenlegi szolgáltatómnál. Viszont számos hír értesít arról, hogy a céget felvásárolták.
Mennyiben érint ez egy új szerződést?
A vezetékes telefon számát hordozhatom?
A lakás falai nagyszerűen árnyékolnak, így kénytelen vagyok saját routert is használni egyes helységekben. Ez okozhat gondot?
Mobil számot hordozhatok?
Kettő tv van használatban, a második tv-re külön díjat számít fel a digi? Beltéri egység vagy kártya jár a szolgáltatás mellé?
A szolgátatás minőségével általában elégedettek a felhasználók? -
Cr00py
senior tag
válasz
mikk2000 #103532 üzenetére
Ha csak nem akarsz több ap-t, hogy mindenhol használható legyen, akkor én is inkább a kábelezést javasolnám. Ha nem akarsz vésni, akkor a legegyszerűbb a saját routered valami központi helyre tenni, onnan pedig mehetnek az utp-k. Nálam a falban vannak a kábelek, de rokonoknál pár hónapja csináltam. Vésni ugyebár nem igazán szerettek volna egyelőre ( majd a nagyobb felújításkor meg lesz oldva ) ezért olyan szegélylécet néztünk a parkettához, ami mögött van lehetőség a kábeleket elvezetni. A falakat kellett fúrni csak. Ahol pedig kellett, ott külső öntapadós kábelcsatorna van a falon. Egyszerűbb volt ezt felrakni, mint a "simának" annyi lyukat fúrni.
A szerelő pedig szimplán csak leszarta sajnos, nem volt kedve vele foglalkozni, mint ahogy felettem is írták. Elsődleges a wifi..ez jó
Én is átrakattam ~1 éve kb, mert bővítenem kellett a rack szekrényt, így egy helyen van most minden hálózati cucc. Anno aki volt átkötni FTTH-ra, elkértem a számát, megbeszéltem vele, hogy ha majd a későbbiekben kell, akkor kereshetem-e..de tök normális volt. Nem a szokásos DIGI-s arc, gondolom vállalkozó, csak bedolgozik nekik.
Anyagköltséget kért csak, de adtam neki borravalót is bőven.
Van optikai szélhegesztőm, meg tudtam volna én is csinálni, de nem akartam, hogy esetleg a későbbiekben bármi gond legyen belőle. Így a tiszta. -
mikk2000
őstag
válasz
Dragon3000 #103533 üzenetére
Már megszoktam hogy mindig mindenki azt mondja, ami éppen a legjobb neki...
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
mikk2000 #103532 üzenetére
Digi esetében soha nem volt elsődleges a wifi, egyedül vezetéken biztosítják a netet, minden más csak ráadás. A szerelő hazudott, nem akart vele foglalkozni, át lehet rakatni az ontot máshova, ha jól emlékszem ki kell fizetni a kiszállási díjat és az anyagköltséget ilyen esetben.
-
mikk2000
őstag
válasz
Cr00py #103531 üzenetére
Pár napja kötöttek át FTTH-ra ha jól értem. A Pigtail-t oda húzzák be, ahová kéred.
Nem jól érted, lehet ha írnék 30 oldalt minden benne lenne
Ahová költöztem, be volt húzva már az optika, erre írtam hogy mikor morfondíroztam azon, hogy a másik szobában jobb lenne, azt mondta a szerelő, ő nem köti máshová, mivel elsődlegesen wifit kell szolgáltassanak, az meg elér bárhová ügye (kérdés milyen sebességgel).
Mondjuk az igazság az, hogy egyik szobába sem nem ártana normális sebességű net.
-
Cr00py
senior tag
válasz
mikk2000 #103529 üzenetére
Hú, most picit összezavarodtam.
Pár napja kötöttek át FTTH-ra ha jól értem. A Pigtail-t oda húzzák be, ahová kéred. Legyen konnektor a közelben az ONT-nek. Ha saját routert használsz, azt oda teszed, ahová szeretnéd, csak legyen elég hosszú kábeled. Ha nincs, azt bármikor tudsz csinálni magadnak. Krimpelő fogó legyen.
A wi-fi nem életbiztosítás..főleg nem a 2.4Ghz "lakótelepi" környezetben. Az okos eszközök miatt van nekem is, mert vannak wifis cuccok is, azok pedig csak 2.4-n mennek. A sebességgel nálam nincs gond, mert minden helyiségbe tettem anno ap-t.
A z a -68 / -70 sem a legjobb érték.
A kábelezés, amennyiben viszonylag esztétikusan megoldható, sokkal jobb választás. Sebességben, illetve stabilitásban is. Szükség esetén be lehet iktatni egy switch-et is a képbe. -
mikk2000
őstag
válasz
Cr00py #103528 üzenetére
Na röviden... megadták a ppoe adatokat telefonon, végülis csak a jelszó kellett, hiszen a felhasználó az ont-ben látszik. A pin kód is meglett, és egy idő után működött is. Átraktam hát híd módba a fiberhome-ot, AC1200 a router (2.4 ghz van csak használva az eszközök miatt), de nagy javulást nem érzékelek. Végülis ha megnézem most 12 eszköz lóg a 2.4 ghz sávon, nekem pedig a bérházban 3 fal van a router és a gép között, igaz csak tégla. Viszont a digi nem rakta volna át máshová, mivel már be volt kötve az egyik szobába, és azt mondták, neki elsődlegesen wifit kell szolgáltatni, nem kábeles netet... érdekes hugoméknál pont a fordítottját mondták pár éve. 144Mbps a csatlakozás, mivel 20Mhz fölé nem érdemes menni, még ha az auto mindig 40-re rakná is, 40 Mhz-en a sebesség az kritikusan lassú lesz. Hiába állítom a routert szabad csatornára, legjobban a sáv eleje fele megy, még ha vannak is ott. A jelerősség -68 és -70db között ugrál. A speedtest erősen változatos, most pl. le/fel 0.8/11Mbps. Érdekes, hogy általában a feltöltés gyorsabb, akár a duplája. Most 20/30Mbps. majd 16/38Mbps. Nem nagyon értem, miért mér feltöltésnek általában többet, a digi optika szerintem ki tudná szolgálni a letöltési sebességet is, ha már gigabites... Ebből kábelezés lesz úgy nézem... mert ez a sebesség nem komfortos.
A wifis kártya egy két antennás n-es TP-LINK TL-WN851ND ami amúgy teszi a dolgát rendesen.
-
Cr00py
senior tag
Egyébként ügyfélkapun is fel lehetne tüntetni az adott előfizetéshez tartozó pppoe adatokat.
Én anno felírtam több helyre + le is fotóztam a lapot, biztos ami biztos.
Persze telefonon is megadják, de menyivel egyszerűbb lenne az ügyfélkapus megoldás. -
-
mikk2000
őstag
Sziasztok, kötöttem ügye egy digis netet (optika), volt már egy meglévő ügyfélkapum digimobilra, legnagyobb meglepetésemre nem látom ezt a szerződést az ügyfélkapun.
Hozzá lehet adni szerződést, csak pin kódot kér, ami nincs nekem (honnan?), illetve számlasorszámot kellene megadni, de még számla sem jött.Másik, ha az optika ont-t átrakom vagy átrakatom bridge módba, a ppoe adatokat hol találom meg? A szerződésen nincs rajta. Bridge módot azért is jó lenne kipróbálni, mert nagyon érdekes dolgok történnek AP mód esetén (nagymértékű sebességcsökkenés). Persze az is lehet alapból ennyit tud az egész szolgáltatás.
-
kuthim
tag
válasz
Intruder2k5 #103521 üzenetére
Köszi, akkor nem változtatom meg a router ip címét.
-
-
kuthim
tag
Sziasztok, egy hete kötötték be a Digi optikát.
Az ONT egy Fiberhome jelenleg router üzemmódban van és 192.168.1.1 az ip címe.
Ha átállítom modem módba, akkor is marad ez az ip címe?
Mert akkor a saját routerek más ip cím kell. -
olasz61
tag
válasz
Dragon3000 #103516 üzenetére
-
olasz61
tag
Asus RT-AC57U miért mérek wifi-n csak 100M vagy kevesebb Mbps-t? Amig az ONT-ot használtam megvolt a 300.Mindenki hogy saját router erre veszek,majd egyik tv nem megy roter wifi sebesség szar.
-
olasz61
tag
Frankó bridge módban az egyik tv nem megy,3-as és 4-es portban voltak most a 3-as nem jó a led sem világít.
-
olasz61
tag
ONT-ból megy az IPTV,NET,Vonalas teló,ha routert veszek a bridge mód után mit kell átdugnom az új routerbe.
-
atos30
aktív tag
válasz
atos30 #103490 üzenetére
Ma bekötötték az új lakhelyre a netet. 50m-es optikai kábel csomag volt a szerelőnél. letekert vagy 30m-t és maradt még nekem 20m ajándékba (hát mit csináljak én ezzel?). Elvileg a kábelért nem kell külön fizetni (legalábbis a szerelő szerint, az ügyfélszolgálatos meg azt mondta 100.-ft métere. ), az a telepítés része, de ha kellett volna valami extra kiegészítő is a szereléshez az már fizetős. Fiberhome-t kaptam a tápjával. Se doboz ,se papír. Azonnal bridgbe kértem, és ment rá az Asus.
Kiváncsi leszek mit fognak számlázni. -
Calogero
addikt
válasz
artifexor #103497 üzenetére
A Tv-s topikban írtak páran hogy náluk is volt már piros led [link]
Hogy eltűnjön csak a hibabejelentés segít.Ledek jelentései:
Solid green - The CATV interface is started, and the received optical power is between -6 dB and 0 dB.
Solid orange - The CATV interface is started, and the received optical power is larger than 0 dB.
Solid red - The CATV interface is started, and the received optical power is smaller than -6 dB -
Cr00py
senior tag
válasz
mikk2000 #103489 üzenetére
Nos azt sajnos nem tudom. Nekem is Fiberhome van ( AN5506 02 FG ) de kezdetektől fogva bridge-be, saját eszközeimet használom ( Unifi udm pro , usw pro 48 poe + helyiségenként a hozzá tartozó ap-k. )
Nem melegszik? Avagy műanyag szaga van? Újat kaptál?
Nekem ezzel nem volt problémám, újat hoztak, bár nem szagolgattam, de nem vettem észre, hogy bárminek is kellemetlen szaga lenne. rack-ben vannak a hálózati eszközök, szóval nincsenek szem előtt.
Nem jelezted bekötéskor a szagot? Hátha ír majd valaki, aki hasonló problémával küzd. Ahogy látom ez fogad koax-ot is. Legalább 2in1 eszköz. Nálam van egy kis külön doboz is a tv miatt. -
DDaniel
tag
Sziasztok!
Digi ONT-ből (ha jól emlékszem Fiberhome), milyen koax kábel kell a TV-hez?
Ezek közül jó valamelyik?Köszi!
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Okosított PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó használt Lenovo IdeaPad 5 15ALC05, 15,6", AMD Ryzen 3 5300U, 256GB M.2 SSD, AMD Radeon Grapics
- Asztali Gépeket Megszégyenítő Erő: MSI Alpha 17 C7V Gamer Laptop(Ryzen 9 7945HX, RTX 4070)
- Kingston Fury Beast DDR5 6000 CL36 EXPO/XMP 32 GB (2x16 GB) kit
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest