Hirdetés
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HP notebook topic
- Milyen monitort vegyek?
- Akciókamerák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hamarosan megjelenik a Colorful legújabb, Frozen szériás AMD X870 alaplapja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
garga01
őstag
Nem a multicastról beszélek, hanem a visszanéző, interaktív cuccokról. Amit írsz, azt említettem a #74810-ban. Persze lehetne a szolgáltatónál is megkülönböztetni, kinek van visszajátszós és kinek csak lineráis tv-re eszköz, csak gondolom nem akarnak vele foglalkozni.
De amúgy ha meg esetleg ennyire eszköz korlát lenne, azt is mondhatja h 3 db (fizikai) eszközöd lehet tőlük, de mondjuk app-ot letörlve még lehet +2. Persze ez csak példa és tipp. -
Joshi
titán
Nem is IPTV-ről beszéltem, de nem is DVB-C-ről. Csak elmélkedek, mert az előbb említett szolgáltatások a kutyának nem kell már.
ui.: majd figyeld meg a trendet, hogy a minőségi sport szolgáltatás is stream lesz. Már most is az egy része.
Mondjuk az is vicces, hogy a kábel szolgáltatás nagy hátránya a reklám volt, ezt próbálta kiküszöbölni a streames előfizetés. Most oda jutottunk, hogy a streamre is visszajött a reklám. Beteg az egész.
-
zichie
senior tag
Emlékszem régen a Forma 1-re, amit évekig 16:9-ben, full HD-ban lehetett nézni a közszolgálatin, aztán rövid időre (talán egy-két év) megvette a közvetítési jogokat az RTL Klub, ami akkor még csak 4:3 SD volt mindenhol. Ez már akkor is szívatás volt, mert csonkolták a képet és lerontották sd-re a minőséget. Kénytelen voltam műholdról a török TRT HD-n nézni, az RTL bénasága miatt. Sikerült úgy megoldani, hogy a kép a TRT-ről jött, a hang meg a gagyi RTL klubról. Sajnos volt egy kb. fél másodperces csúszás emiatt a kép és a hang között, de így is sokkal jöbb volt, mint 4:3 sd-ben mézni.
Ezek után szerintem továbbra is az RTL szívatása, hogy szándékosan nem az RTL 2-őn adja a meccseket, hanem az RTL 3-on. Ha később esetleg full HD lesz az RTL 3 a diginél és más szolgáltatóknál, ahol még csak sd, akkor meg vagy áttaszi olyan csatornára, ami rtl-es, de még sd a diginél, vagy csak az online RTL+ fizetős részén érhető lesz majd elérhető. Esetleg létrehoz egy új csatornát, ami a diginél és sok más szolgáltatónál még nem elérhető és direkt ott adja majd. -
konci79
őstag
Nem ide való, nem akarok belefolyni nagyon, de mikor sok fórumozónak pár százezer ft. nem tétel ( tv, telefon, akármi), azért azt ne gondoljuk már hogy ez általános, és az egész ország úgy áll anyagilag.
Élnek páran 2 szobás lakásban is pl. Vagy egyszobásban. Nekik például extrém.
Ezért ne menjünk bele.
Amúgy se értem mi a f.sz baja van az embereknek, teljesen elk.rvult a világ meg az emberek jó nagy része. -
Jahno
veterán
Nekem is ez verte aki a biztosítékot, írni is akartam, de mondom már nem lehet posztot szerkeszteni. Beleolvastam, kb. saját magát ismétlős/fényezős kampó duma az egész.
És pár szóra rákeresve a fél cikk szinergikus szóismétlésből áll:
struktúra: 33
csoport: 33
vállalat: 44A transzformáció gyanúsan kevés, mert csak 7 alkalommal szerepel.
-
cof
veterán
Hogy kinek milyen igénye van, ne nyilatkoztasunk már ki
Jó helyre címezted ezt a kis szösszenetet? Engem tényleg nem érdekel kinek hány TV-je van, nálunk kettő. Meg a szomszédoknak is és ez is családi házas övezet. De nem kell a konyhába, garázsba, pincébe, spájzba mert minek? Ez is csak ilyen jó magyar szokás, hogy minden helyiségbe kell egy TV, mert az nekünk jár, hát fizetek érte bakker. USA-ban is az a módi általában, hogy van a nappaliban egy baromi nagy meg esetleg a szobában a szülőknél 1 és ennyi.
Ez biztosan nem mostanában felmerült probléma, hogy kevés a vételi hely, hanem már évek óta kéne több. Csak azt nem értem miért itt kell kampányolni miatta, mert ide hiába írja be Béla, hogy de jó lenne még egy vételi hely úgy sem lesz azzal több. Pláne még a topik se jó mert ez Digi ahol nincs kötelező box egyelőre. Össze kell állni a sokTV-s lobbinak, és meggyőzni róla a szolgáltatót, ennyi.
-
4Grider
nagyúr
-
-
Akosman
aktív tag
Nálunk a településen ( Majosháza) 2020 novemberbe indította a Digi a vadonat új FTTH hálózatát. Előtte csak Invitel ADsL, és VDsL volt a településen. A mai napig megy mindkét hálózat. Rengetegen nem váltottak a jobb minőségre. Közben 2021 szeptemberbe elindította a PR-Telecom is az optikai FTTH hálózatát. Szóval elérhető két szolgáltatás is optikán. Természetesen a régi inviteles hálózatára már nem lehet szerződést kötni, de nem értem miért nem szüntetik már meg.
-
Egon
nagyúr
Haverom az Invitech-nél dolgozik (ugye most már 4iG), szerinte is csak idő kérdése az IPTV.
Szerencsére én minden coax végpont mellé tettem dupla RJ45 végződést is, szóval a kábelezés a legkisebb gond. Ugyanakkor ha kell STB, akkor menjenek a fenébe.
És már csak elvből sem maradok akkor a Diginél, ha minden előny megszűnik... -
Gabesz87
veterán
Én meg februárban valtottam Telekomrol
Hát, már kezdem bánni. Árban nem sokkal volt több nekem a T sem. TV-vel meg semmi gond nem volt. Csak a net volt koax, nem optika. Már mindegy. Majd ha egyszer itt is bevezeti a T az optikát (XVI.ker, családi ház), akkor lehet elgondolkodom a visszavaltáson, de egyelőre nincsenek itt ilyen terveik sajnos.
-
Kija
aktív tag
Volt már régebben is ilyen jellegű probléma. Akkor az ország több pontján egyszerre. Készültek róla felvételek, sőt összehoztunk egy táblázatot ahová bárki beírhatta mikor melyik csatornán tapasztalta.
Aztán ezekkel az infókkal többen is leadtuk hibára. Természetesen tagadták, viszont egy idő után megszűnt. Valószínű szépen csendben megjavították.
Most is arra lennék kíváncsi hogy ez egyedi hiba, vagy csak Győrt érinti, esetleg országosan jelentkezik? -
-
nfsu17
veterán
Ismerem, bár nem használtam sosem, mert nem kellett, a boxom nem kódol.
De a D series samumhoz (most is az van) amúgy pont használható lenne, innen ismerem.
Viszont ez a módszer bőven túlmutat a "simán menne" módszeren szerintem (amire én gondoltam), pont ezért írtam a samut, mert az régen is kódolt, és gondolom most is, és azért ez a decrypt módszer nem a használati 34. oldalán van leírva, hogy minden user azonnal használni tudja.
Kb mint netflixről letölteni...lehet, de azért nem az index főoldalán fogsz róla leírást találni. -
nfsu17
veterán
Az lehet, de egy nem decryptált felvétel nem játszható le vlc-vel sem. Csomó box felvett anyaga nem játszható le pc-n, ugyanígy a tévéfelvétel sem. Újabban nem tudom hogy megy ez, régen volt ilyen. Meglepődnék ha egy Samsung tévével felvett anyag simán menne ts-ben vlc-vel
-
Ja, értem mit mondasz. Nekem jobban megfelelne szerintem egy szolgáltatói lehetőség, mert ezekkel a házi megoldásokkal gyakran van valami nyűgöm, meg sajnálom is az időt az ilyesminek utánajárni, vacakolgatni vele. 20-25 éve még jól elvoltam, mikor a tv kártyával felvettem tv adást, és azt virtualdubbal vágtam, de ma már az időmet többre becsülöm, mint hogy bármi olyasmivel elkezdjek házilag vacakolni, amit szolgáltatás szinten megkapok.
-
Igen, látom hogy fizetős szolgáltatások, de nem értem a felvetést, hiszen maga a tv is az. De a lényeg, hogy egyáltalán van. Nem igazán akarok hddzni meg pendriveozni, ha akarnám akkor ezt most is megmókolhatnám (amikor van adás, mert a fél másodperc adás, 5 másodperc szünet c. műsort nem akarnám felvenni).
A Disney+ kínálatát néztem, nem érdekel, HBO maxunk van, meg időnként Netflix is, de azt időről időre lemondom. Ismét csak azt mondom, hogy a másik szolgáltatónál legalább van erre is lehetőség. Arra utaltam vele, hogy szerintem a DIGI mind minőségben, mind szolgáltatások terén el van ma már maradva. -
gondolod, hogy nem látják, csak csavargatták az eszközöket, aztán így sikerült?
azt kellene megérteni, hogy egyrészt a nézők legnagyobb részének nem tűnik fel ésvagy nem érdekli. másrészt valószínűleg nagyon jól tudják, hogy mennyit spórolnak, és közben mennyi ügyfelet vesztenek (keveset, még annál is sokkal kevesebbet).
a hd korszak hajnalán volt egy hello hd nevű műholdas szolgáltatás, jó minőséget adtak, hd csatornáik voltak, drágábban adták, mint a többiek. nem lett sikeres. most ha jól tudom, az egyik legjobb minőséget a hello digitalnál (ex-am-mikro) lehet kapni, kb kétszer annyiért, mint a diginél. alig vannak ügyfeleik. -
trec12
addikt
Ismereteim szerint semmit nem szólnak mert nem tudják mi alapján számon kérni. Az más kérdés, hogy pl. egy sport adó v. természetfilm adó érintett lekiismeretes képviselejőként azért én nem nézném jó szemmel. Nem tudom ha valaki jelezné egy-egy csati felé az észrevételét egyátalán foglalkoznának-e vele? Sanszos, hogy a ktv szolgáltatóra mutogatnának és zárul is a kör...
Az nmhh-hoz meg ha több panasz érkezik akkor valamit illik kezdeni a problémakörrel. Az, hogy jelenleg nincsen előírás az nem jelenti azt, hogy a későbbiekben egy átfogó szakmai egyeztetés után ne lehetne....De mindegy is az alap az lenne, hogy jó minőségben kell(ene) szolgáltatni... -
-
gulyasa
őstag
Nálam nagyjából a megjelenésekor felkerült a telefonra, de nem használtam semmire. Most sem...
Amikor pár éve az optikaira váltás volt, a szakik látták, hogy van saját routerem, eleve úgy lett beállítva a rendszer. De akkor azt még csak a központossal telefonálgatva lehetett megoldani, azóta sem volt problémám. -
cof
veterán
RG6 elég beltérre. Csatlakozókhoz is van szerszámod? Ha lehet préseld a dugókat. Bár azokat csináltasd meg velük ha nincs hozzá fogód.
Elosztó meg akkor kell egy 2-es és egy 3-as. CE feliratos legyen és ne TAP kimenetes mert az többet csillapít. De általában ez is van náluk.
-
Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OLED TV topic
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motoros topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hiba miatt egyelőre nem támogatja az AirPods Max a veszteségmentes hangot
- HP notebook topic
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és hardver felvásárlás! Korrekt áron!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD STRIX GTX 1060 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst - 3év garancia
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest