Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
mislovicse
csendes tag
Kedves Fórumozók!
Digi műholdas előfizetésem van. A problémám, hogy a tv-n (Sony) hiába próbálom meg beállítani a digitális csatornákat. Próbáltam az útmutató szerint, gyors kereséssel és teljes kereséssel is, nem talált semmit.
Valakinek lenne javaslata, mit tehetek?
Köszönöm! -
MasterMark
titán
válasz
szili.tamas1 #28998 üzenetére
Régebben még modemes net volt ott, gondolom ott maradt vagy ilyesmi.
-
szili.tamas1
senior tag
válasz
MasterMark #28991 üzenetére
Nem is baj ha kivetted, gondolom szolgaltatovaltasrol van szo, ezt a szurot eloszeretettel szerelik be azok a szolgaltatok akik koaxon nyomjak az internetet, ez "tartja tavol" a modemet a tv jeltol.
-
badhead
csendes tag
válasz
zsolt501 #28993 üzenetére
Köszi az infót.
Az a furcsa, hogy pl. a SuperOne HD nem megy, a SuperOne SD viszont igen. Ez a box hibája lehet?
Ezt egyébként, hogy tudják megoldani, hogy csak nekem kódolatlanok a beetető időszakban a prémium csatik, a szomszédnak nem? Ő már régóta digis.
Az Alma a prémium csatik neve mellé egy kis dollár jelet tesz. -
badhead
csendes tag
A múlt hét óta lettem Digikábeles. Az lcd tv-m csak a dvb-t -t tudja, így vettem egy Alma C2200-as boxot és ezzel nézem a digitális csatornákat. A prémium csatik (hbo, cinemax, digifilm, superone) még nyitva vannak, gondolom ez olyan "beetető időszak", mivel új előfizető vagyok. Kérdés, hogy meddig tart ez az időszak?
-
Watt25
veterán
válasz
MasterMark #28989 üzenetére
Antenna? Tehát jól értem, hogy MindigTV-ről van szó? Ha nem, akkor viszont a téma összefoglalót olvasd el.
-
MasterMark
titán
Nagyszüleimnél új TV, közszolgálati adók nem igazn jönnek. Csak lila zöld katyvasz akadozva. Jól gondolom, hogy az antennával van valami? Hol keressem a hibát?
-
johnny23
tag
Hali!
Mire érdemes előfizetni?
HBO vagy DigiFilm?
(arról van vmi hìr mikor lesz esetleg vmelyik HD-s?) -
zoli62
addikt
Diginél már csak HD box van? Digi Minihez viszont csak SD box jár, viszont az már elfogyott. Ilyenkor mi van?
-
Kajla5
aktív tag
Sziasztok,
Azt szeretném megkérdezni, hogy hány kábelt húznak be ha mind a 3 szolgáltatást megrendelem?
ha kettőt, akkor mind a kettő koax? -
ogs
csendes tag
válasz
Backrau #28978 üzenetére
A válasz nem. A prémium csatornákra (HBO, DIGI Film, ..) igaz csak amit írtál, mert azokat kódolja a DIGI, és CI+ kártya kell és külön előfizetés a megtekintésükhöz (megtalálja a TV, de nem tudod nézni őket). Ellenben a csomagok: közszolgálati, DIGI, DIGI+ alul-áteresztő szűrővel vannak megoldva. Ez azt jelenti, hogy ha nem DIGI+ csomagra vagy előfizetve, akkor a TV-d (vagy STB-d) meg sem találja a csak DIGI+ csomagban elérhető csatornákat.
-
unravel
őstag
válasz
Backrau #28973 üzenetére
Szia
Szomszédomnak sem jön az egyik frekvencián semmi. Kevés kábelt húzott be neki a DIGI és mikor nagy lapostévét vett csak megfeszítve tudta a tévébe csatlakoztatni, ami azóta már jól megtört.
Szóval ellenerőrizd a kábelezést és F csatlakozókat használj. Még az is lehet, hogy mozgatásra előjön egy pillanatra a Sport1.
-
Backrau
aktív tag
Sziasztok, Digi kábel tv-m van Kecskeméten. Próbálom beállítani a Sport 1-2-őt, de nem megy. 794 Mhz-en nem talál semmit. Pedig ahogy le vannak írva a beállítások úgy ütöttem be a tv-be, de semmi. Valaki tud ebben segíteni? Előre is köszönöm!
-
klaczi
aktív tag
Itt és most szinte minden csatorna kockás. Bp. 6. ker. Régen láttam ilyet.
-
rocket
nagyúr
válasz
MasterMark #28969 üzenetére
Nem.
-
MasterMark
titán
Nem úgy volt, hogy a Natgeo HD-n lesz magyar hang is?
-
batagy
őstag
válasz
allfinanz #28960 üzenetére
Kösz az infót. Jobb későn mint soha.
Pár éve el vannak maradva tényleg, ideje váltani.Tartalmilag elég gyenge csatorna, viszont két sorozatot szerettem rajta, az "Erica világa", és "A férjem védelmében", ezeket néztem. De 1-2 éve ez utóbbi sorozatot már letöltve néztem, nem a csatornán, éppen a 4:3 miatt. Szóval ideje volt.
-
Flashget
félisten
Szélesvászonra vált az Universal Channel
Lassan már 4K-ra kellene annyira le vannak maradva néhány csatorna esetében..4:3-as arány brrrr.
-
allfinanz
senior tag
http://dtvnews.hu/hirek/szelesvaszonra-valt-az-universal-channel
-
törölt tag
válasz
Kabel15 #28958 üzenetére
A -2 dB az valóban kicsi, de pl. nálam -4 dB-es splitter-ek vannak és tökéletes a kép.
Igen, a MHz az átviteli frekvenciahatárokat jelöli. Azért írtam, hogy kábelTV-hez valót vegyél, mert van műholdas splitter is.Bocs, de konkrét típust sosem ajánlok, de ha szaküzletben veszed - ezt javaslom - tuti jót adnak csak mond meg nekik mire kell. (... de, picit segítek: nekem Teletronik splitter-eim vannak, de pl. a Hirschmann is ismert megbízható gyártó.)
... de, ezzel azért nem lehet ám nagyon mellé nyúlni, ha bemondod a szaküzletben az alacsony csillapítású kábelTV-hez való, 2-utas splitter szavakat nagy valószínűséggel, pár száz forintért jót kapsz.
-
Kabel15
aktív tag
válasz
#29810560 #28957 üzenetére
Köszönöm. Utána jártam- mi számít kis csillapításnak? 2db?
A másik kérdés, hogy én látok itt MHZ eket is. Azok mit takarnak? Gondolom akkor tartományban engedi át?
Az egyik tévénkhez van digis dekoder a másik 2 veszi a digitális jelet is.
Tudnál esetleg egy konkrét típust ajánlani?
Előre is köszönöm. -
-
Kabel15
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom tudtok e segíteni, de hátha. Olyan kérdésem lenne, hogy a szobámban van a digi modem je. Abból megy kifelé a tető térbe a COAX és ott van elosztva, és onnan mennek a szobákba. Viszont az a coax ami megy ki a modemből csak kb 1m hosszú és ott van egy csatlakozó amivel hozzá van toldva egy hosszabb kábel amivel a tető térbe megy. Na most az a helyzet állt fen, hogy áthelyezném ide a tévémet, ha én azt a toldót kicserélem egy elosztóra akkor lehet abbol bármi gond? Ha nem volt elég érthető akkor szoljatok megpróbálom máshogy leírni.
Előre is köszönömUI: Ilyen az a toldó: [link]
-
KDSH
tag
Sziasztok!
Most lettem digis, kértem a tv előfizetéshez is egy HD-boxot, Kaon 1600-at kaptam. Az normális, hogy egy csomó csatorna (SD csatornák) eléggé kockásak? Nem akad, szaggat vagy ilyesmi, inkább olyan, mint az alacsony bitsűrűségű divx filmek. Lehet ezzel valamit csinálni? -
Flashget
félisten
Kinn az új ÁSZF ami szept. 1-től lesz érvényben.
Mit össze nem nyűglődnek a felnőtt csatornával...
[link] -
Gróf...
aktív tag
válasz
br.rak #28946 üzenetére
W7. Már próbáltam becsapni. a testvérének a driver-ével (TBS6285 "quad") de nem vette be.
Jó lenne egy másik gépben tesztelni, de nincs elérhető közelségben.
Ma olyat produkált, hogy visszatettem mellé a régi analóg kártyámat, erre ez ELTŰNT! Nincs az eszközkezelőben. Nem is frissíti be.Még fogalmazom a levelet a gyártónak. Van egy ismerősöm aki ilyen panaszokat kezel főállásban. Olyan levelet ír, hogy a céget is a nevemre írják.
-
Gróf...
aktív tag
Nu!
Korábban említettem, hogy beneveztem a digitális tévénézésre egy TBS6281 PCIe-es kártyával. Pénteken kaptam kézhez. Azóta ezzel kelek-fekszem illetve a tortúrával, amit okozott.
Olyan jelenséget produkál, hogy nem minden frekvencián talál adót, ha meg is találja, fél perccel később, már nem biztos, hogy lejátssza. De ha mégis, két csatorna váltása közt akár egy perc is eltelhet. (természetesen nem egy MUX-on belül)
A keresési eredmények is rapszodikusak, (hol ezen a frekvencián talál, hol azon. Így is maradt néhány csatorna, ami soha nem "került elő".Csípőből hívtam ki a Digi-s szerelőket, hogy nálam gyenge a jel. Ki is jött egy, aki bogarászta egy órán keresztül a lakásban a kábeleket, osztót, toldót. El volt ájulva, hogy milyen jó koaxom van, bárcsak ők is ilyet használnának.
Mindhiába
Úgy ment el. hogy másnap jön egy másik szerelő egy BOX-al
Jött is. Természetesen a box kifogástalanul működött. Mértünk is. A jel bőven jó. Mindenesetre ráemeltek pár decibelt, de az sem segített.Most ott tartok, hogy megírom a gyártónak a nyűgömet, csatolva néhány ini fájlt, hogy gondolkodjanak ők!
Ha valakinek van építő jellegű javaslata, hozzáfűzni valója, ne kíméljen!
Az eddigi kuruzslások:
Driver friss. Csak ez a verzió elérhető.
Másik foglalatba helyezés
Szomszédba gépátcipelés (másik épület, jóval frissebb bekötés)
Szemmel verés
Ráolvasás
Életveszélyes fenyegetés
Felhasznált programok: DVBviewer, TransEdit, TBSviewer -
Thomas16
tag
Sziasztok!
Most szeretnék váltani Digire, Tv+net+telefon.
Ha a tv-mben van DVB-C tuner és CI+ slot, akkor nem is szükséges HD boxot kérnem tőlük? -
fageza
csendes tag
Debrecenben tapasztalja még valaki a képminőség romlását? Digitálisak 50-60 %os jellel jönnek, az analóg is egy kalap... Szobaantennával jobb minőséget produkálok.
-
Flashget
félisten
válasz
konigjanos #28930 üzenetére
tovább ha esetleg a téma topicjában kérdeznél. [link]
-
Multibit
nagyúr
válasz
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
Emeltek, ingyen.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Ha megnézed a Digi web oldalát, akkor rá jössz.
-
konigjanos
senior tag
Sziasztok!
valamiért több, mint duplája lett ( 20/10 helyett 50/30 ) a netes sávszélesség nálam a XVIII. kerületben. Mitől lehet? -
Sonja
nagyúr
válasz
szili.tamas1 #28926 üzenetére
De.
Az OSD-ből rá lehet ismerni, de a képen is rajta van a tv felirata.
-
unravel
őstag
válasz
chromic #28922 üzenetére
Nem értetted meg amit bigdee888 írt.
85 és 100% jelerősségen is ugyanannyi a bitráta = tehát nem látsz különbséget.
+ Ahány készülék annyiféleképpen jelenítik meg ezeket adatokat. Létezik olyan, hogy 5% és tökéletes a kép.
Az a lényeg, hogy a kábelen jövő jelből nem vesszen el adat, ha mégis, akkor kockásodást látsz. De a minőség minden készüléken ugyanolyan. Nincs szebb képe egy 100% jelminőségnek.Mit kéne reklamálnod? Kimennének a digisek mérni, mindent rendben találnának.
-
chromic
csendes tag
Tehát létezik 100/100, ok
Köszönöm!
Közvetlen a tévén is megtaláltam (LG 42" egyébként) és ott 97-98 az erősség, és 92 a minőség, ami le-leesik 81-85re, mondjuk 10 mp-enként 1 másodpercig. De egyébként átdugtam a stb kábelét, és az értékek nem változtak.
Akkor veszem ezeket az értékeket alapnak. Ez alapján reklamálok majd, aztán meglátjuk, mire megyek vele.
-
Flashget
félisten
-
chromic
csendes tag
válasz
Flashget #28917 üzenetére
DVB-C tuneres, de az érték a set top boxból jön, egyrészt az tudja az értéket megjeleníteni, másrészt azt használom, pl a PVR miatt.
@bigdee888: igen, a minőség mintha kicsit rosszabb lenne, a HD nem olyan kristálytiszta, mint múlt héten. Hozzá kell tenni, hogy épp felújítások is vannak, lehet valamelyik kábellel történt valami. Ezért szeretném kideríteni, hogy ez a szám átlagos-e, másnak mennyi?
Van olyan, akinek ez az érték 100?
-
Sziasztok!
Kerepes környékén lévő DIGI kábelTV minőségéről tudnátok véleményt mondani? Pixelesedés, akadozás, hanghibák, stb.
Előre is köszönöm
-
bigdee888
tag
-
chromic
csendes tag
Üdv!
Új előfizető vagyok a diginél. Amiko HD8840-es beltérim van, és jelenleg a jelszint 62, a minőség: 78 az m1-nél, de a legtöbb további csatornánál 90.
Ezek jó értékek? Lehet rajtuk javítani, és ha igen, hogy?
(Azért kérdezem, mert mintha rosszabb lenne a képminőség, mint a múlt héten, és nem tudom, hol keressem a hiba okát) -
zoli62
addikt
Volt olyan,aki a Kaon HD beltéri bevezetése után bekötéskor Humax HD-t kapott?
-
Flashget
félisten
-
AliasB
senior tag
Üdv!
Remélem tudtok nekem segíteni. A probléma a következő:
Digitv a szolgáltató és digitális adás valamint egy samsung tv.
M1es csatorna 121,5 Mhz
Tévé nem találja egyszerűen.Kézi beállításnál így próbáltam de semmi:
Moduláció : 256 QAM
Jelátviteli sebesség : 6900 kS/s (6875el próbáltam még)A területi beállításnál Magyarország van beállítva. Nem lehet, hogy másik országra kell állítani?
Köszi előre is a segítséget! -
Gróf...
aktív tag
Milyen típusú nyaggatód van?
-
Gróf...
aktív tag
válasz
unravel #28906 üzenetére
Analóg is elég gatya, de az mindig is ilyen volt. Nem volt élvezhetetlen. Nem is nagyon érdekelt.
TERMÉSZETESEN amíg a TransEdit-et bíbelődök nem fut más program, ami használná a tunert, de ez sem lenne akadály, mivel DUAL! Volt is rá példa: Ha ment a DVBV és rákerestem a Trans-al akkor automatikusan a "B" tunerre váltott.
Driver legújabb v 1006Digit már "elcsesztem" Hosszas kínvallatás után bevallottam, hogy analógot effektív tudok nézni (természetesen arra szól a szerződés)
Sebaj. Nem olyan sok a kiszállási díj. Legfeljebb, ha okoskodik a szerelő, feldarabolom és beteszem a mélyhűtőbe ínséges napokra.MCE távnyaggató 7700-ért "próbából" kicsit drága.
Na mindegy is. Ezt nagyjából kiveséztük. Ha itt járt a szerelő, okosabb leszek. Addig Béke!
-
unravel
őstag
válasz
Gróf... #28905 üzenetére
"Több mint a fele kuka. Ha analizélem nem történik semmi."
Az fura.
- Ha ennyire nem lenne jel, akkor az analógnak is nagyon rossz minőségűnek kell lennie, meg tudod nézni?
- Ha valamelyik más program használja a kártyát akkor nem működik az analizálás. a tuner nem tud két irányba menni, erre ügyelj
- Legújabb driver van? [link]
- Jelenlg nem tudom mi lehet még a hiba forrása"Diginek mit mondjak?"
Ha digitálisra szól a szerződédesed + bérelsz set top boxot akkor: "Cseszd meg, nem tudok digitális tv-t nézni!"
Ha nincs digis boxod, akkor: "Cseszd meg, nem tudok analóg tv-t nézni!""A távnyaggatót nem mindig veszi figyelembe a DVBv."
Ezt sajnos nem tudom. Nekem usb-s MCE távirányító van és csodálatosan működik az MCEplugin a DVBV-ben, ezért nem is próbáltam soha a kártyához adott távszabályzót.
Opciókban próbáltad az "Input" részt? -
Gróf...
aktív tag
válasz
unravel #28904 üzenetére
Transeditet már beszereztem. Valóban nagyon hasznos program.
Lakáson belül mindent kivettem a jel útjából. épp csak az előszobába nem telepítettem a pc-t.
Diginek mit mondjak? "Cseszd meg, nem tudok digitális tv-t nézni!"
Több mint a fele kuka. Ha analizélem nem történik semmi:
114,5
121,5
128,5
378
394
(418)
738
746
778
794Van egy hasonlóan bosszantó gondom is. A távnyaggatót nem mindig veszi figyelembe a DVBv. Olyan is van amikor millió egyszer kell nyomnom, mire történik valami. Ez nála hangulat függő. Sajnos az én hangulatomat is erősen befolyásolja!
Prioritással már próbáltam bűvészkedni. Eddig nincs látszatja. -
unravel
őstag
válasz
Gróf... #28903 üzenetére
Melyik osztás? Lakáson belül?
Igen.Megvan osztva a kábeltévéd több készülékre? Ha igen, érdemes lenne osztás nélkül, 1db digitális tuneren letesztelni, ha van rá lehetőséged. Ha a probléma továbbra is fennáll akkor a lakáson kívül van a hiba.
szerk:
Transedit programmal pompásan le lehet tesztelni egy adott frekvenciát.
Ha nincs jel: akkor nem mutat semmit.
Ha gyenge a jel: akkor a "Missing" oszlopban megjelennek az elveszett csomagok. Ekkor jelentkezik a kockásodás, hang akadozás.
Ha pl. 5 percig nincs elveszett csomag akkor minden oké. -
Gróf...
aktív tag
válasz
unravel #28902 üzenetére
Biztos, hogy gyenge a jel! Ahogy újra és újra scannelem a nap folyamán, egyre újabb frekiken talál csatornákat. Viszont a reggel talált közszolgálatiakat már nem tudja lejátszani. Természetesen a bekeresésük után működtek. Ergo, nem kodek.
Melyik osztás? Lakáson belül?
-
unravel
őstag
válasz
Gróf... #28901 üzenetére
"messze nem biztos, hogy le is játssza."
Ha megfelelő a jel, nincs elveszett csomag és van megfelelő kodeked akkor látnod kell a csatornákat. LAVFilters-t érdemes telepíteni és beállítani a programban."Elméletileg minden fent leírt frekvencián kellene valaminek lennie!?!"
Igen, a 418000 kivételével. Nem lenne értelme azokat a frekvenciákat szkennelni amin nincs a semmi."Valami tipp-trükk jelerősítésre?"
Nekünk az osztás volt a gyenge pont, cseréje után minden eszközön megszűnt a kockásodás, szakadozás. -
Gróf...
aktív tag
Elég vegyesek a tapasztalataim.
A csatorna keresés rapszodikus. Vagy megtalálja, vagy nem. Ha igen, még messze nem biztos, hogy le is játssza. Érdemes (lehet) kábeltévét erősíteni? Kábelt végigbogarásztam. Minden akadályozó tényezőt kigyomláltam.
Elméletileg minden fent leírt frekvencián kellene valaminek lennie!?!A távirányítót kicsit macerás összelőni a DVBviewer-el, de ha végeztem bárki kutyáját-macskáját-papagáját-halát vállalom!
Valami tipp-trükk jelerősítésre?
Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest