Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
unravel
őstag
válasz
Tamás34 #29998 üzenetére
Hi
Nem feltétlenül kell ehhez szolgáltatói műszaki segítség, néha elég ha átnézed és megigazgatod a kábeleket, kiiktatod/kicseréled az elosztást stbstb.
"És az, hogy lehet, hogy sima kábel van bedugva hátulra a TV-be és fogja a digitális adásokat?"
Majdnem mindegyik digitális csatorna kódolatlan. A te UPC-d kódolt, kell egy eszköz ami kinyitja. -
mivamma
senior tag
válasz
Tamás34 #29998 üzenetére
Szia!
Ha bérelne tőlük STB-t, akkor kijönnének javítani ingyen, de így gyakorlatilag grátiszba adja a digitális adókat, és ezért nem is jönnek ki ingyen szerelni. Azt hiszem kb 10700 ft a kijövetelük. És igen, a DIGI-nél nem kell STB, ha a TV-ben van digitális tuner.
Örülj, hogy ott legalább van digitális adás
Öcsém esetét feljebb olvashatod
-
Tamás34
senior tag
Sziasztok!
Egy idős szomszédom áthívott, hogy nézzem már meg a TV-jét mert 3-4 db csatorna kockásodik! Megnéztem, a csatornák ott voltak ahol lennie kellett, tehát a szerintem nem TV hibás, hanem szolgáltatói! Digit előzőleg már felhívta, és ott azt mondták, hogy náluk minden rendben van, nézze meg analógon, analógon viszont nincs rajta az a csatorna! Két évig minden rendben volt, pár napja csinálja a kockásodást! Pénzért kimegy a szolgáltató megcsinálni, szerintem ezért pénzt nem kérhetnek, hisz ez egy szolgáltatói hiba! UPC vagyok, nálam is ez volt a probléma, kijöttek megcsinálták ingyen és ennyi! Azt is észre vettem, hogy se set top box, se Media Card nincsen! Ez, hogy lehet? 82 digitális csatornája van ebből kb. 18 HD! Nálam set top boxal lehetett nézni, majd később Media Cardra váltottam, ezek nélkül csak analógot tudtam volna nézni! Kérdésem az lenne, hogy ezért kérhet pénzt a szolgáltató ha kimegy megcsinálni? És az, hogy lehet, hogy sima kábel van bedugva hátulra a TV-be és fogja a digitális adásokat? LG Led TV-je van! Köszönöm a válaszokat!!!!!
-
mivamma
senior tag
válasz
szili.tamas1 #29996 üzenetére
Szerencsére az öcsém tv-je, ha az enyém lenne, már földhöz vágtam volna
-
dni
őstag
válasz
digikábeles #29973 üzenetére
Tehát akkor egy a DVB-c tuneren keresztül tudsz egy adást felvenni és egy másikat nézni szintén a C-s tuneren?
Tudnál pár szót írni a tapasztalataidról?
-
Flashget
félisten
válasz
BoneDragon #29982 üzenetére
Mi a monitorod pontos típusa?
-
g0dl
addikt
Digisport1 nálatok is elsötétült?
-
br.rak
őstag
válasz
mivamma #29981 üzenetére
Van digitális adás, nem véletlenül van feltüntetve analóg és digitális kiosztás is.
Át kellene nézni első körben a TV beállítását még egyszer, lehet hibás paraméterek vannak megadva ( Qam, Symbol rate ,stb) sosem lehet tudni.
Nyilván lehet a tv-t is pakolgatni, de egy STB-t egyszerűbb mozgatni -
BoneDragon
veterán
Monitorom képes ci kártya befogadására, de a honlapjukon ci+ van. Ezek szerint nem lesz használható a monitoromhoz? Jó lenne, ha nem kéne külön box, csak 1 kártya...
-
mivamma
senior tag
válasz
br.rak #29980 üzenetére
A díjcsomag neve Digi. Analóg kép tökéletes. Kölcsön STB sajnos nincs, mert mindenki a TV-t használja, de igen, már mi is gondoltunk arra, hogy áthozzuk a TV-t valamelyik szomszédtól
Létezik, hogy ebben a csomagban nincs digitális adás???? Volt, hogy azt mondta az ügyfélszolgálat, hogy lesz digitális, ha bérelünk STB-t tőlük, de én ezt nehezen akarom elfogadni. Nem a 300 ft/hó a baj, hanem az elv.
-
mivamma
senior tag
Sziasztok!
Felfedeztem egy anomáliát öcsémnél és nem tudunk rájönni, hogy miért van. Röviden: nem talál semmi digitális adást a TV. Az ügyfélszolgálatot hívtuk többször is, össze-vissza beszélnek, volt amikor azt mondták, hogy csak analóg jelet sugároznak. Ezt nehezen tudom elhinni, mert a társasházban megkérdeztünk több lakót is, és mindenki azt mondta, hogy náluk van digitális adás is. Tehát: a TV-ben van digitális tuner, így már csak két dologra tudok gondolni.
1: lehet, hogy tényleg nem szolgáltat digitális adást a DIGI, vagy
2: tönkrement a TV digitális tuner része.Egyáltalán hallott már valaki ilyen problémáról?
Előre is köszi a válaszokat!
Üdv
ui: ha volt már szó erről a problémáról itt, akkor elég egy link is, de én rákerestem és nem találtam semmit itt a fórumon.
-
BoneDragon
veterán
.
-
TeeJay
félisten
válasz
Flashget #29975 üzenetére
a jel gyenge nem lehet mert bekötéskor lakáson belül rámért a srác az eszközével és azt mondta hogy nagyon jó a jel erőssége. a rátolt bútor és egyebek nem játszik mert közvetlen az ajtón bejövő DIGI koax-ra kötöttem rá egy 2méteres új kábelt és azzal néztem meg a TV-t és ott is 65% körüli volt a jelminőség...
az adók tökéletesek nincs semmi hiba csak fura nekem ez hogy a minőség kevés a jel meg 100% mindegyik frekvencián és ugye 1 emelettel lentebb van az eszközük.na mindegy max ha gáz lenne én is teszek bejelentést analóg hibára
-
TeeJay
félisten
válasz
Flashget #29971 üzenetére
végül maradt a kézi hangolás mert úgy sikerült minden csatornát behozni.
másik kérdés
a 63-65%között ugráló jelminőség az miért lehetséges ha az összes frekvencián 100% a jelerősségem?
4.-en lakom a 3.-on van a villanyóradobozban a DIGI szekrénye amiben ott a net meg TV eszközök
lehet hogy azért rossz a jelminőségem mert túl közel van a DVB-C adó és túl erős a jel? -
sityupityu
veterán
válasz
Flashget #29969 üzenetére
Megnéztem a dorogi csatornakiosztást, és ott is valóban az szerepel amit Te is írsz-125 csatornának kell lennie a rádióval együtt. Ehhez képest múltkor, amikor elmentek a közszolgálati adók és újra kellett hangolnom a tévét akkor összesen csak 116 tévé adó jött be. Ebbe természetesen benne van az összes közszolgálati adó. Kíváncsi lennék, hogy melyik az a hat adó ami hiányzik.
Majd ha lesz időm utánanézek, bár ha nem hiányoznak akkor nem hinném, hogy fontos adók lennének a számomra.
Más: Most, hogy felmondtam a digi netet hallottam, hogy decembertől egész Dorogon elkezdik kiépíteni az optikát. Nem kosza hír, az iroda mögötti raktárban már kezdik felhalmozni a hozzá szükséges cuccokat. Érdekes, két 2-3 hete még váltig állították, hogy nincs kapacitásuk rá. Na mindegy, vissza nem megyek már hozzájuk.
-
TeeJay
félisten
válasz
Flashget #29969 üzenetére
északi országok közül pl svédországra gondolsz?
116-ot sikerült behoznom, akkor ezek szerint a rádiót sem találta meg a nagyobb LG TV
szerintem a 121500 és 128500 zavarja meg, a többi csatorna egész frekvenciás ha jól láttam
nem tudom mi lehet a baja de ezt leszámítva oké a dolog
kipróbálom akkor az országot másra rakni és akkor kiderül -
TeeJay
félisten
sikerült a táblázatból 121500-ra meg 128500-ra tettem a frekvenciát és csodaszépen bejött az M1 M1HD M2 és M2HD csatornák
lehet a kisebb TV-ben a FW nem tudja még az ilyen alapos keresést pedig teljes keresésre nyomtam
az újabb nagyobb LG simán megtalálta.köszönöm a táblázatot, nagyon hasznos ha nem találná meg a TV automatikusan az összes digitális csatornát
még egy kérdés
keresésnél kiírta hogy jelerősség 100% mindkét TV-n a jelminőség pedig 62-65%körül volt a nagyobb TV-n és 65-67% a kisebben. a kisebb TV-re rendes koax kábel megy a másikhoz meg vékonyabb eres talán azért is írja ezt.
ez a jelminőség elég lesz stabil tévézéshez?
értelem szerűen panelban a lépcsőházból jöhet a DVB-C mert itt lesz az ONT
és mikor bekötötték a kábelTV-t akkor is megmérte a srác és mondta hogy atom erős jel van
miért 6x% akkor a jelminőség értéke és nem 90-100%? -
TeeJay
félisten
megnézem a táblázat alapján csak fura nekem hogy két LG TV friss ropogós mindkettő és egyik csontra behozza a 116 digitális csatornát a másik meg csak 112-t
M1 M1HD M2 M2HD amit a kisebbik valamiért nem tud behangolni minden más megy...
megnézem holnap manuálisan is de fura nekem hogy csak ezt a 4 csatornát nem tudja benyomni az összes többi megybeléptem manuális hangolásra
122000 6000 és QAM256-os beállításra azt írta nincs jel
másik TV-n meg ott látja az M1HD-tez a két TV lett véve
1 ami problémázik LG 22MA33D [link]
2 amit ma vettem és ami teljesen jó LG 28MT45D [link] -
TeeJay
félisten
panelben lakom DIGI+ digitális kábelTV fogható nálunk
1héten belül vettem két LG HDTV-t (24MT35D és 28MT45D) ugyanazon belső koax kábelen a 28-as behozza mind a 116 digitális csatornát míg a 24-es nem találja meg sehogy a 110MHz körüli M1HD M2HD és társait
ha manuálisan benyomom a frekvenciát azt írja ki hogy nincs jel holott a másik LG-n meg gyönyörű szépen megy a dolog.
csak az alsó 110MHz körüli értékeknél van a baj fentebb már megtalál mindent fura módonmi lehet a baj?
mivel 2 TV van arra tippelek hogy nem a koax kábel a rossz mert a DIGI fő bejövőre rákötöttem mindkettőt és a 28"-os tényleg többet talál gond nélkül míg a 24-es fél órát szöszmötöl és nem találja meg az M1HD-t semlehet hogy a kisebb TV digitális tunerje hibás?
-
dni
őstag
Sziasztok!
Az alábbi STB-ről mi a véleményetek, valamint milyen alternatívák kerülhetnek szóba, ha az alábbi igények merültek fel:
Full HD-s STB-t,
Digi kódolt film csatornákon is szeretnénk rögzíteni, TimeShiftelni
Egy csatornát nézünk és egy másikat rögzítünk
A felvett műsort meg tudjuk nézni pl PC-n, XBMC-ből
OPTICUM HD AX C501 CI+ PVR digitális Kábel TV vevőVálaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.
-
Flashget
félisten
Én ilyen csatornákról csak akkor tudom, hogy léteznek mikor olvasok hírt róluk. Nézi valaki ezeket (Story4 és a Story5) egyáltalán?
-
-
Flashget
félisten
Most reggel hol van digitális csatorna hol nincs Bp.19.ker..
-
Flashget
félisten
válasz
Ed McLeves #29952 üzenetére
igen ez ugyanaz és az Ethernet-et jelöli. Mondjuk sok értelmét nem látom, mert ilyen funkció van a smart tévémbe meg a Pio BD lejátszóba is mégis inkább a telót vagy PC-t használom erre. Frissítéshez meg az USB-t.
Én is a pvr funkciója miatt vettem. -
Flashget
félisten
válasz
Ed McLeves #29947 üzenetére
ismerős itt vette a múlt héten.
-
br.rak
őstag
válasz
Ed McLeves #29949 üzenetére
akkor passz, nézz szét az apróhirdetések között, talán sikerrel jársz.
-
br.rak
őstag
válasz
Ed McLeves #29947 üzenetére
Próbálj meg ALMA C2220 -t keresni, abból még lenni kell webshopokban, a 2200-as már jó ideje kifutó modell.
-
Ed McLeves
tag
Tud esetleg valaki segíteni egy Alma C2200 beszerzésében (17900 Ft-nál olcsóbban)? Eddig két webáruháznál is azt mondták, hogy már elfogyott, csak még nem törölték a weboldalról... Mintha említette volna itt valaki, hogy neki van eladó. Rögzítésre kellene, mert nem darabolja a rögzített fájlt.
Bocs az offért -
dni
őstag
válasz
Watt25 #29944 üzenetére
Igen, mert nem TV-n szeretnénk használni, hanem Projektorral.
Van két TV is a házban, egy LG LK530 és egy Samsung UE40ES5500 azokhoz nem szükséges stb, tán kártya sem, mert azokon nem tervezzük a fizetős filmcsatornákat nézni, a smsung pedig tudja a timeshiftet és a rögzítést is elvileg a digitális adásokon.
-
dni
őstag
Sziasztok!
Digi KábelTV-hez szeretnék beszerezni Full HD-s STB-t, amivel a kódolt film csatornákon is használhatnánk a TimeShift és felvételi funkciókat.
Mely STB-k jöhetnek szóba.Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.
-
riki
senior tag
válasz
sityupityu #29939 üzenetére
A Tv minősége valóban kifogástalan,főleg a HD-k. Azért a "kidobott" csatornák, nekem nagyon hiányoznak. A Digi saját csatornái ,nekem nem jönnek be.Igazából csak az "olcsó " HBO ért van meg.
-
sityupityu
veterán
Én múlt héten a digi netet hajítottam ki. Az volt vele problémám, hogy csak 8/2-es modemes net van itt nálunk. És ezen nem is hajlandóak változtatni. Ráadásul épp ez ügyben amikor elmentem az irodájukban és személyesen kifogásoltam mindezt hátulról előjött egy szerelő, és nyeglén megkérdezte, hogy ugyan minek nekem a nagyobb net, miért nem jó ez. Aztán sokat már nem időzött ott, miután a digis csajok előtt elküldtem melegebb éghajlatra. A tévés szolgáltatásukkal viszont meg vagyok elégedve.
-
BoneDragon
veterán
Köszönöm a válaszokat és bocsánat, hogy rossz topicba írtam!
Este megrendelem a digit, pápá upc.
-
unravel
őstag
válasz
BoneDragon #29931 üzenetére
Ha beírod a keresőbe hogy "upc" nagyon sok sok sok sok sok hozzászólást találsz.
Ezt is. -
Multibit
nagyúr
válasz
Először a tévé előfizetést cseréltem le UPC-ről Digi Kábelre, majd az internet előfizetésemet is. Nem óhajtok visszamenni. A részleteketért olvass vissza! Egyébként nem a stabilitással volt bajom, az rendben volt a UPC-nél.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
Nekem anno nagyon megérte váltani. Szerintem most is megéri.
-
Flashget
félisten
válasz
Ha a net érdekel miért a kábeltv topicban érdeklődsz és nem a lanosban?
Mert ott meg pont ez volt a téma nem olyan rég.[link]
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Hát...nem is értem a kérdést. Nálam soha többet nem lesz júpíszí.
Nem feltétlen, ráköti a 3 betűsére.
-
BoneDragon
veterán
Üdv.
Mostanában erősen elgondolkodtam az upc leváltásán és hátha van itt olyan, aki arról jött és tudna nekem véleményt mondani, megérte e. Gondolok én itt pl a stabilitásra a netnél. Upc-nél ezzel nem nagyon volt gondom, ha igen, az globális volt. Ja és gondolom a digi a saját kábeljét húzná be a lakásba, mi? Privátba is jöhetnek az élmény beszámolók. Köszi.
-
Flashget
félisten
Kinn van a dec. 1-től érvényes ÁSZF változás.
Ennyi eddig ami változik majd. [link]Bp-n bepakolnak az eddigi 3 mellé még pár kerületi csatornát.
a budapesti programcsomagban továbbított helyi csatornák a következők:
C5: XV.: XV. TV; XVIII.:TV18; XIX.: TV Kispest;
C6: IX.: 9. TV; X.: Kőbánya TV; XI.: Újbuda TV; XVII.: Rákosmente TV; XIX.:Hunyadi TV; XX.: ES TV
; -
br.rak
őstag
Az Eurosport és Digisport ugyanazt adja
-
sityupityu
veterán
válasz
sityupityu #29926 üzenetére
Csak benéztem a dolgokat, nem szóltam semmit.
-
sityupityu
veterán
F1-et nem is adják élőben egyik közszolgálatin sem?
-
unravel
őstag
válasz
Pityu89 #29924 üzenetére
Én nem tudok pontos típust. Régebben nehéz volt találni dvb-c -s tunert és az is jó drága volt, most nem tudom milyen a helyzet.
A lényeg, hogy legyen operációs rendszerednek megfelelő driver.
És legyen minél olcsóbb mert nem ezen eszközön múlik elsősorban a képminőség hanem a videókártyán, "kicsomagoló" kodeken. -
kovta23
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni! Nekem egy kaon na 1600 hd boxom van. Valaki tudna abban segíteni, hogy tudok rögzíteni adást, milyen és mekkora külső adattárólót lehet rákötni és hogy milyen formátumban rögzít. Esetleg tud e lejátszani külső merevlemezről filmet vagy csak amit felvettünk. Előre is köszi nektek!
-
Balage^
tag
Közszolgálatik meg még pár csatorna megint kifingott, digi elérhetetlen....
-
Egon
nagyúr
Üdv! Nálatok van Minimax? Nálunk eltűnt. Újrahangoltam a tévét (Panasonic), és összesen 104 csatornát talált, de nincs köztük... (Bp. X. ker.).
-
NGA
addikt
Még egy kérdés. Mi a legutolsó jó fw rá, és hol található?
-
NGA
addikt
Van nálam egy amiko mini combo. Felvételkor 1 gigás méretre szétdarabolja a fileokat. Lehet valamit állítani, hogy egy file legyen?
-
wookie
tag
Sziasztok.
Részben ide passzol a problémám,így feldobom,hátha valakinek van valami ötlete.
X ideig nem volt semmi probléma.
Ám nemrég elkezdtek a 778mhz-es adók kockásodni,akadozni.Sokszor nézhetetlen szinten.E mellé jött egy olyan probléma,hogy a Digis telefon süket volt.Egyik fél sem hallotta a másikat.
Mindezt össze vissza.Különböző időpontokban és különböző hosszúságú időkre.Olvasgattam a neten,ahol arra jutottam,hogy valószínüleg a wifi router zavarhatja.
Ezt azóta kizártam,mert eddig sem zavarta.Illetve figyelni kezdtem minden lehetőséget.Ami hatására arra jöttem rá,hogy a számítógép okozza a zavart.De nem csak úgy magában,hanem csak akkor,ha elindítok egy akármilyen böngészőt.
Annyira dúrva,hogy ha elindul a böngésző,akkor csak zavaróan kockásodbak és pattognak az említett adók Viszont ha a böngészőben nyitok egy új lapot,amin még a kereső sáv sincs,akkor viszont teljesen szétesik a kép.Mihelyt bezárom a böngészőt,azon nyomban megjavul az adás is és a telefon is működik.
Ezt kioróbáltam úgy is,hogy a routert kihúztam a számítógépből és még úgy is ha megnyitok egy böngészőt elkezdi a zavarást.
Eddig nem volt ilyen jelenés a technikában,pedig már egy jó ideje ugyanabban a felállásban van minden.
Valakinek valami ötlete? -
Flashget
félisten
-
-
Flashget
félisten
Férfi kézi: a DIGI közvetíti a Veszprém SEHA-liga-meccseit
Kemény 5db meccset közvetített a
TV2a Pro4. -
mitvisz
csendes tag
Segítsetek , adott HD ready tv +Humax sd box + digifilm. Mire cseréljem ?
+100 Ft új Kaon HD
+300 Ft hagyományos HD box (ami nem tudom miért jobb)
egy az egyben csere smart cam ra + venni valami CI+ os HD box-ot ( gőzöm sincs létezik-e nem arany áron használható + ilyenkor nem jönnek ki hibára ingyen?)
Lehet TV-t kellene vennem csak nagy kiadás meg nem fér be a szekrénysorba akkora amiért érdemes lenne .. -
allfinanz
senior tag
Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elite: Dangerous
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Szolid de eros esport/fullhd gamer pc 6mag 24gb ram
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest