Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
-
Flashget
félisten
válasz
NoOne1976 #27989 üzenetére
én abban sem lennék biztos, hogy nem esetleg a digisport lemondott a hazai kézi bajnoki jogokról, miután az SK-nál lejárt az 5 év, de vélhetően a csatorna élete is. cserébe az MTVA adta ezt neki.
mert 1 hónap alatt több nézőt tud vonzani a foci VB még ismétlésben is mint 2 évig a kézilabda bajnokság, Veszprém és Szeged nélkül akik a SEHA ligában indulnak majd. maradt a Győr-FTC meccsek az meg már nem ér annyi pénzt kiadni így. -
-
dh66e
veterán
válasz
M_AND_Ms #27987 üzenetére
Ennek prémium csatornának kéne lennie szvsz.A HD változat(igaz én azt mindig az eredeti hangsávval nézem- bőven kijárt volna.A t-től nem is vártam többet tegnap láttam ismerőséknél ott is botrány maszat az egész.
Más:
Sok itt a kézi fan ezért megosztom hogy tudják a nem digis ismerősök is ha még nem halottatok róla
A Digisport az MTVA rendelkezésére bocsájtotta a Ffi kézi BL négyes döntőjének közvetítését.Ez lassan már hagyomány lesz,de így legalább senki nem marad le a meccsekről. -
unravel
őstag
válasz
trec12 #27984 üzenetére
Az 5 Mbit is alulról súrolja a DVD képminőséget. A hangja is botrányosan túltömörített. Nagyon jó filmeket kell adniuk, hogy ne a minőségre hanem a tartalomra figyelj.
Más:
UHD-TV teszt 3840x2160 HEVC kódolással. Na ugye hogy 10 éven belül megint cserélhettek tévét, boxot. -
trec12
addikt
válasz
unravel #27939 üzenetére
Nem értem tegnap néztem rajta egy filmet iszonyat mosott volt a képe. A sávszélesség pedig dinamikusan változik felmegy majdnem 5 Mbit-s-ig is. Gondolom nem csak ettől függ a dolog. Összességében elég gyengének találom a képet. Ennél a Digifilm szerintem is tényleg jobb pedig arra is voltak negatív reakciók. Persze lehet én vagyok egy kissé "kényes".
-
Bal0924
senior tag
Köszönöm.
Nagy átszervezést fogok csinálni a kábelezésbe..
1héten belül a plafonból közvetlenül a gépembe fog menni, és nem 2elosztón keresztül... -
Bal0924
senior tag
válasz
szili.tamas1 #27978 üzenetére
Már majdnem feladtam..
És csak kipróbálásból a TV elosztót kihúztam és közvetlenül vezettem be hozzám, és sikerült, miden adó visszajött és most már egyik sem szórakozik! -
-
Bal0924
senior tag
Egy utolsó kérdés és abbahagytam.
A tuner a Digi vagy a program a hibás, ha egyes adók mennek és a többi nem? -
Bal0924
senior tag
A 770Mhz-t miért hagyja ki a keresésből?
A DVBViewer és a ProgDVB is kihagyta, miért?
Mitől függ hogy 6000 vagy 6900? -
válasz
sityupityu #27971 üzenetére
az passz, nem is hangoltattam be a tévével az analóg csatornákat, de régen rossz, ha analóg = normális...
-
Bal0924
senior tag
válasz
sityupityu #27971 üzenetére
Igen arra, csak nem jutott eszembe..
-
Bal0924
senior tag
Nektek is nézhetetlen - digitális adásban - a Viasat6 és a Cartoon Network?
És normális tv-n rendesen mennek ezek az adók..? -
Tarkább
csendes tag
válasz
zhagyma #5447 üzenetére
Ez a beírás volt a következő időpontban és tartalommal , amelyből a 3. pont fontos számomra:
(#5447) zhagyma válasza yumiki (#5445) üzenetére
• Új• Válasz• Privát • 2011-07-12 22:19:29zhagyma (Szakértő) LOGOUT blog
A vázolt esetben az alábbi megoldások jutnak eszembe:
1. zsolt501 javaslata: 1 db 4-s osztó + 3 db visszirány szűrő a TV ágakra. A 4-s osztó nagyobb csillapítása jól jöhet (jelcsökkenéstg okoz a TV ágakban a szűrővel megtoldva), míg a 4-s osztó fázistorzítása és nagyobb csillapítása rontja a kábelmodem QAM kimenőjelét (ez ugyanolyan, mint a digitális DVB-C jel csak adat megy rajta és a visszirányú frekvencián megy). Ha a net működőképes marad így is, akkor jó lehet.
2. Hagyod így a bekötést és kicseréled a csavaros csatikat krimpelősre (javul a jelminőség). Jelcsillapításra lehet használni toldót, vagy csillapítótagot, vagy TAP-t. A legjobb a csillapítótag. Olyan mint a visszirányú szűrő és fix csillapítás értékekkel lehet venni. Ezzel az a gond, hogy többet meg kell venni és ki kell próbálni és csak egy lesz jó.3. A TAP-s megoldás. Olyan osztó, aminek vankis csillapítású átmenő ága és fix nagy csillapítású kimenete. Ezt csak a kábeémodem után szabadna betenni.
Ui: A TV tuner AGC szabályozása (erősítésszabályozás) kezeli a túl alacsony és túl magas jelszintet. Vélhetően a szerelő által hozott STB tuner AGC-je jobban passzol ebben az esetben (szélesebb tartomány) mint a TV-jé.Az osztód lengyel lehet.
[ Szerkesztve ]nekem a szolgáltató az internet modem ELÉ szerelte be az 1-WAY 12dB TAP Teletronik passzív alkatrészt. Ennek a TAP része van a modem felé kötve, a továbbmenő OUT ágra rászerelve egy High Pass Filter 85 majd egy 10 méteres kábel után szintén egy TAP,
azonban ez 16dB értékű [1-WAY 16dB TAP Teletronik] ...s ennek a 16dB TAP ága van kötve 1 méter kábel után a Revox tunerem felé ...
Így a Tunernél a szolgáltatói mérés szerint { a lakásba jövő jelből leszámítva a 11méter kábel veszteségét, a szerelékek veszteségét, meg a 16dB lecsökkentést } így is megvan a 61dBuV a jel erősség, ...... de nem értem:
1.: Miért kellett a TV és a tuner közé a 16dB csökkentés?
2.: Miért kellett a Motorola SB5101E elé a 12dB csökkentés (a szolgáltatói tájékoztatás szerint a 2014.04.24-én reggel modemnél a 72dBuv jel volt a központban látható ! )
3.: Miért ez a rendszer feltuningolás a szolgáltató részéről, ha a tuner CSAK 61dBuV-ot kap?nagyon érdekelne a részletes válasz...
-
szili.tamas1
senior tag
Van-e epg a paramounton? Nekem nincs....
-
Flashget
félisten
válasz
sityupityu #27963 üzenetére
nekem az van és a 3. alaplap cserét követően sem tudták a CI+ részét életre kelteni.
ebből vagy F6500 lesz vagy LG mert kurvára unom már ezt.egyébként szánalmas a koreaiaktól, hogy ezt az alapfunkciót a csatornarendezést képtelenek megoldani..panasonic 25 éve már tudta egy egyszerű módszerrel nem kellett hozzá pendrive, számítógép. egy fiatal megoldja hamar de mi van az idős emberekkel?
de még csak azt sem tudja egy modern tv, hogy jelzi új csatornát talált. persze ezen kívűl minden más nem fontos szart tud a samsung.Bogyi007! senkinél nem működik még az epg majd fog.
-
Bogyi007
veterán
válasz
Flashget #27960 üzenetére
Hurrá! 15 perc alatt végeztem is a teljes csatornalista kereséssel, szerkesztéssel, mentéssel és a tv-re való visszamásolással Usb-n keresztül és a SamsChannelEditor használatával. Ebben persze a több helyre való mentések és nálam a többféle csatornalista módok is benne vannak - a tévémhez dupla listát csinálok mindig, van egy amiben az összes létező csatorna benne van, ebben egymás mellett egy adott csatorna SD és HD változata is szerepel és van egy olyan lista is ahol csak akkor van ugyanazon csatiból SD és HD is ha a hangsávjuk nem egyforma.
Egyébként ritka szar a képminősége a csatinak Ledes Samsung Lcd-n nézve. Szinte még a Digifilmet is alúlmúlja, ja és ofkorsz nálam sincs EPG hozzá....
-
leslieke
Jómunkásember
Ok. Köszi az infót.
-
br.rak
őstag
Debrecenben is van a megadott frekin. EPG nincs, eredeti hangsáv van.
-
Flashget
félisten
válasz
pgemil #27954 üzenetére
Paramount Channel a DIGI műholdas és digitális kábeles platformjain egyaránt!
A DIGI a műholdas és digitális kábeles csatornakínálatban egyaránt az alap DIGI csomagban teszi elérhetővé előfizetőinek a Paramount Channelt. (frekvenciák: Budapest: 730 MHz; Debrecen: 738 MHz; A többi városban pedig: 722 MHz)
“Célunk, hogy előfizetőinknek nem csak széles, de minőségi csatornakínálatot biztosítsunk versenyképes áron. A valóban értékes tartalom pedig garancia lehet arra, hogy jó döntést hoztunk a Paramount Channel beemelésével kínálatunkba.” – mondta el Kállai Annamária, a Digi Kft. marketing vezetője.
-
Bal0924
senior tag
válasz
Bal0924 #27949 üzenetére
Addig variáltam a beállításokat míg végre megtalálta a hiányzó adókat!
Lassan 2óta szórakozom ezzel, de sikerül.
A DVBviewer program már abban megsértődik és nem látja a tunert, ha másik USB portba dugom. És utána is csak 2 újraindítással hajlandó észlelni hogy bedugtam a tuner-t..:S -
Bal0924
senior tag
Miért nem tudom befogni a Cartoon networkot és a Viasat6ot? (Hatvan térség)
Feltűnően csak ezek zavarnak, mert ezeken veszek fel műsorokat!Tegnap ilyenkor még működött!
-
dh66e
veterán
válasz
Bogyi007 #27943 üzenetére
Erre csak annyit hogy jó barátom aki szintén digis most vesz a samu helyett másik tv-t mert nem fér a fejébe-akárcsak nekem sem-hogy miért nem képesek évek óta megoldani ezt az egyszerű ficsört.
Hogy ON is legyek:
Ezt a Paramountot sem fogom nézni mert iszonyat randa a tömörítés eredménye. -
levin70
tag
már van Paramount Channel 722/6900/256
-
Bal0924
senior tag
Hogy van beállítva a Digi.ini fájl?
Teljes irtást csináltam a programba és csak 80adót talált meg a 117 helyett - kb 117 -
Segítség kéne, a Viasat6 és a Cartoon network nincs, estére kellene a cartoon... -
Bal0924
senior tag
Csinálnak valamit a Digitális adással?
Javítják hogy 1-1 adót nem tudok nézni? -
Bal0924
senior tag
Sziasztok!
Segítség kellene, Estére működnie kellene!
Miért van az hogy minden adót rendesen befog, nézhető.
Néhány adón meg nincs se hang se kép. És pont azokat az adókat pécézte ki a DVBview program, amiket néznék!
Eddig rendesen ment, sőt még egy ideiglenes gépen is rendesen ment, ma.
Amikkel szórakozik az a Disney channel, Cartoon network és a Megamax, Viasat6, Story5 megmég néhánnyal csináljaÚjrahangoltam és úgysem látok semmit.
Valakinek valami megoldás?
-
trec12
addikt
Műholdon már van Paramount ch a Diginél (no meg M3)...Vajon kábelra is jön a Paramount Channel ?
-
br.rak
őstag
Én ezt nem értem:
A feles freiken lévő csatornáknak most hirtelen lett EPG-je valahonnan de a NIT még mindig hibás. (szóval valameddig jónak kellett lenni, hogy lett EPG... ) -
Flashget
félisten
válasz
unravel #27923 üzenetére
Mindent értek csak azt nem, hogy miért nem oldják fel a tílalmat egy egyszerű fw kiadással? mert mókolással (hack) meglehetne csinálni de az némi veszéllyel is járna.
Ha nem magyarországon élnék, hanem cseh állampolgár lennék és ott venném meg ugyanazt a tv-t amit használok, akkor nézhetném a Hbbtv szolgáltatást mert ott már van jó ideje vagy német esetleg olaszországban.. Csak azért van tíltva mert 2011-ben még nem volt Hbbtv szolgáltatás nálunk. tehát a gyártó szarik az egészre. -
unravel
őstag
válasz
MunezXBK #27921 üzenetére
Hónapokig futott egy teszt és most úgy tűnik, hogy beindult élesben.
Flashget: Elképesztő tempóban fejlődik a technika és jönnek új és újabb készülékek, új formátumok, már követni se könnyű. Gondolj bele min ment keresztül a televíziózás az elmúlt 10 évben. Még az is lehet, hogy ha ma veszel egy tévét 10 év múlva nem lesz használható. Hogy ez jó-e? Mindenki döntse el. Ezt offba rakom.
-
Flashget
félisten
válasz
unravel #27920 üzenetére
Samsung tv-k esetében csak akkor fog működni ha hajlandóak lesznek kiadni egy fw-t ami feloldja a tíltást a használatához, hiába tudja a készülék.
2014 január 3-án írtam a samsungnak ezügyben:
T.Samsung! Októberben írták hamarosan elérhető lesz a Hbbtv app és engedélyezve a rendszer menűben is egy fw kiadásával. Lassan vége lesz a tesztidőszaknak is. Ebből a Hbbtv-ből lesz még egyáltalán valami Magyarországon a Samsung részéről? Miért nem adnak ki changelogot az fw-k mellé, hogy mi a fenét javítanak vele? Vagy ha már van Hbbtv kiadott fw-ben akkor melyikben? Válaszukat előre is köszönve.
válasz 5 nap múlva jött, nem kapkodták el:
A tesztidőszak a gyártókkal közösen 2014. március 15-ig tart. A szóba jöhető TV platformok módosítása folyamatban van. Ez annyit jelent, hogy a Rendszer / Adatszolgáltatás menü aktív lesz. Alkalmas TV platforomok: D6-7-8, ES 6-7-8, F5500, F6500, F7,8,9... A TV szoftverekkel kapcsolatban: a change log nem publikus, de külön kérésre a Callcenteren keresztül kaphatsz infomrációt, ha nagyon kell, viszont ehhez adatok kellenek. (pl model kód)
Majd e hét szerdán írtam nekik:
T. Samsung! Az ígért Rendszer - Adatmenű rész tíltás feloldásához mikor adnak ki fw-t az igért tipusokhoz? Mert már itt tart a dolog: http://dtvnews.hu/hirek/teveken-is-elerheto-a-mediaklikk-az-mtva-hbbtv-szolgaltatas
válasz:
A frissítésekkel kapcsolatosan a Samsung Ügyélszolgálat tud neked információt adni. A Samsung Ügyfélszolgálatot az ingyenesen hívható 06-80-7267864 (06-80-SAMSUNG) számon a hét minden napján 8 és 20 óra között hívhatod.re válasz:
Korábban itt kaptam választ Hbbtv-vel ezért kérdeztem itt.rere válasz
igen, emlékszünk leveledre. Sajnos frissítéssel kapcsolatban nem tudunk itt neked kielégítő válasszal szolgálni. Kérjük hívd fel Samsung Ügyfélszolgálatot ingyenesen a 06-80-7267864 (06-80-SAMSUNG) számonergo amíg a gyártó magasról szarik rá csak annyit ér az egész, hogy tudjuk van már ilyen is
-
unravel
őstag
válasz
MunezXBK #27918 üzenetére
"A HbbTV egy olyan szabvány, amely lehetővé teszi a digitális tévézés interaktívvá alakítását – használatához azonban olyan tévére van szükség, amelyet felkészítettek a szabvány kezelésére. A HbbTV lényege felhasználói szempontból az, hogy a lineáris tévéadás mellé internetkapcsolaton keresztül a tévékészülék felé a műsorszolgáltatók illetve további partnerek streamelt adást illetve számos kiegészítő információt juttathatnak el."
Ha a csatornára kapcsolsz megjelenik a képernyőn az értesítő, hogy HBB tartalom érhető el. [link]
Ekkor piros gombot kell nyomni.
Megjelenik a Médiaklikk menüje. [link]
Ezután elérhető a műsorújság, friss hírek, időjárás, sport stb.
A képeket itt találtam.Ezt a linket tölti be: http://tvportal.sofiadigital.tv/ah-mtva/launcher
Firefoxosok megpróbálhatják megnézni a FireHBBtv pluginnel. -
MunezXBK
nagyúr
M1 HD-n mi ez a media klikk?
-
fageza
csendes tag
-
g0dl
addikt
EHF kupadöntő nálatok is kockásodik?
-
Csibcsala
tag
A digitális és az analóg között 2mp késés.
-
zazenke
őstag
visszatettem az optiboxot a digis beltéri helyére. Ez nem járatja a mobil winyót feleslegesen. ezek szerint ez a digis beltéri gyengesége csak. viszont így lőttek a kártya használatának. Azt nem lehet megtenni hogy osztom a bejövő kábel jelét és ha esetleg kedvem lenne használni a digis boxot akkor bekapcsolom azt ?
-
pandras
csendes tag
Ujabb HD csatorna a Digin. De miért nem lehet leirni, hogy melyik!!!
Hiába kattintok a részletekért.
(Titkolni kell az oldal utolsó sorában, már ha van ilyen?) -
becsitibi
senior tag
Hali.
Skacok be lehet állítani a CI+ kártyát valahogy hogy a Digifilmnél ne kérje állandóan a pin kódot?
Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elite: Dangerous
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iPhone topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Szolid de eros esport/fullhd gamer pc 6mag 24gb ram
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest