Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple asztali gépek
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- CES 2026: ámulás és bámulás a Keychron háza táján
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Albert.Tamas
üzenetére
Miért baj, ha felrakja a drivert magától?
-
Albert.Tamas
tag
Sziasztok
Adot egy dell 7490 laptop windows 11 telepiteskor touchpad rendesen mukodik , windows update felmegy mar nem hiaba torlom le a drivert akkor is felrakja magatol , mi a teendom szerintetek?
-
arcitec
addikt
Akku töltéssel kapcsolatban kérdezném, hogy melyik beállítás jobb az akku életére nézve.
A Dell Power Manager-ben ezen két beállítás közül, hálózatról van használva most
100%-on van. Hálózati áramforrás elsődlegesen vagy Egyéni 50-80% között?
Azt nem tudom, hogy működik hálózatra dugva ha már 100%-os. Állandóan tölti, ha kicsit is merül? Mert mindig 100%-on van.
Azt gondolom, ha 50-80% van beállítva, akkor merül 50-re majd tölti 80%-ra. -
Vettem utángyártott akksit a régi laptopomba. A Dell Power Managerben mindig visszaugrik a beállítás ExpressCharge-ra reboot után. Erre van ötletetek? "Primarily AC Use" nekem jobb lenne...
Most nem tudom, hogy a szoftver rossz, vagy az akksi miatt csinálja ezt.
-
pohár
félisten
válasz
thefreeman
üzenetére
azok tudtommal mindig refurbished modellek
maximum szerintem akkor kapsz újat, ha már kifutott a te modelled, és mondjuk 4 év múlva gariztatnád a monitorod 
-
válasz
thefreeman
üzenetére
1-2 nap és megy érte másik futár aki elviszi a hibásat. Azt csomagold be a saját vagy az új dobozába.
-
thefreeman
aktív tag
Update:
Hétfőn hívtam, rövid beszélgetés után mondta a csaj, hogy majd küld emailt-t amire válaszban kellenek a képek a hibáról. A képeket elküldtem. Ma meg is érkezett a csere monitor. Valószínűleg egy már javított darab mivel 2023 októberi gyártás, a hibás darab 2024 januári. További instrukciókat egyelőre nem kaptam, hogy hogyan kell vissza küldenem a hibásat. Mindenesetre örülök ez elég gördülékenyen zajlott. -
teptep
őstag
Nekem fényképezőgépem fürdött a Tisza-tóban pár másodpercet. Nem szedtem szét, hagytam néhány napig száradni. Utána jó volt. Egy hónap múlva adta meg magát. A panel tele volt sókristályos lerakódásokkal. Alkohollal tisztítottam, azóta rendben működik. Szerencsém volt. A fürdés után ki kellett volna pucolni.
-
-
vilmose33
őstag
Cmos elem lemerült illetve tönkre ment lehet az miatt,hogy nem kapcsol be a laptop?
Inspiron 5720. -
totron
addikt
Tapasztaltok különbséget a 32 és a 64 bites Dell Power Manager működésében? 32 biten hatástalan a Quiet mód ugyanazon a gépen.:/ A BIOS-szabályzat meg örökké fel-felpörgeti a ventit még fórumozás közben is, idegtépő.
-
válasz
thefreeman
üzenetére
Akkor főleg javasolnám a supportot hívni. Elviekben ha van érvényes garancia rá nem kéne nekik kérni semmit.
-
válasz
thefreeman
üzenetére
Viheted de pár nap a csere és akár otthonról is tudod intézni.
Hétköznap hívd ezt a számot : 06 80 016 157
Kiszállítják az újat és másnap elviszik a régit.
Max egy képet kérnek majd mailben a hibáról. -
thefreeman
aktív tag
Sziasztok.
Nem épp notebook de DELL kérdés. Adott egy Dell P2422HE monitor aminek a kijelzőjén egyik pillanatról a másikra lett egy kb 3 centis fekete sáv aljától a tejéig. A szerviz kód alapján alapszintű támogatás van rajta 2027 márciusig. Ha ezt igy beviszem egy DELL szervizbe foglalkoznak vele? Papirom nincs róla, cégtől maradhatott nálam. -
thibeni
csendes tag
Sziasztok!
Gyors kérdés: Nem tudja esetleg valaki, hogy Dell Precision M4600 billentyűzete kompatibilis-e M6800-zal? Ránézésre tök ugyanolyan a kettő, látszólag a csavarok is ugyanott vannak, sőt a szalagkábel is ugyanolyannak tűnik. Köszi előre is a segítséget!
-
Izé, ööö... A víz vezeti az áramot, a készülék árammal megy, ergo a víz miatt olyan zárlatok lesznek benne, hogy na...
Természetesen, ha nincs áram alatt, lehet alaplapot is mosni vízzel, csak utána meg kell szárítani.
Nem vezető folyadékba meg bele is merítheted, nem lenne semmi baja, ilyen ez az elektromosság.
-
moma
őstag
Beleesett adapter felmosóvízbe, a hátizsákból szóval nem volt bedugva és kikaptam egyből. Az ovális újabb fajta. Mennyi az esélye szerintetek, hogy ment bele víz. Meg nem tudom, ha várok kiszárad e ha van benne. Mit gondoltok, hogyan tovább? (ha csavaros lenne nem lenne probléma...)
-
vilmose33
őstag
Sziasztok
Dell gépre ment egy kis víz. Hálózatból ki húztam,akkumulátor ki vettem -ebből még lehet-.
Szét szedem ha haza értem.
Van még amit tehetek
? -
arcitec
addikt
válasz
tylerddd
üzenetére
Lecsiszolod(hogy egyenletes legyen a felület) és lefóliázod, vagy lefóliáztatod az is jó lehet. Léteznek műhelyek, ha nem lehet kapni kicsi darabokat, akkor oda talán lesett darab is jó. [link] vagy [link] Apropó azt tudni kell, hogy léteznek gyengébb minőségek is, szóval érdemesebb a jobb, tartósabbra figyelni.
-
Dhampir
félisten
válasz
teptep
üzenetére
Való igaz, de már nem akartam megváltoztatni a hozzászólást.
Az a konfiguráció az RTX 3050-el inkább feledésre méltó, de még RTX 4050-el sem ajánlanám, a G15-ben lévő Ryzen 7 mellett az RTX 4060 már eldöcög valamennyire.
Viszont az ideális teljesítményű a korábbi laptop VGA szériából nyilván az RTX 4090 lenne, de az nem volt a G15-ben. Szolid célra az RTX 4060 kompromisszumokkal megfelelő.
-
teptep
őstag
válasz
Dhampir
üzenetére
Igen kifútó, de ez a Ryzen 5 még kapható:
Dell G15 5535, Ryzen 5 7640HS, 8GB, 512GB, RTX 3050 4GB, 339000 Ft
2x DDR5 Memory slot (1x8GB, a másik üresen) -
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Lesz a Dell G15 5535-nek utódja? (ez a Ryzen processzoros modell)
Itthon már kifutott, nem kapható. Alienware sincsen. -
totron
addikt
E6540, békebeli darab, nem kikönnyített fos. Tekintélyt parancsoló palmrest, AH-IPS-eket megszégyenítő betekintési szög TN létére, tartós és kellemes billentyűk, dedikált hangerő gombok. Valahol itt kezdődik egy laptop. Egyvalamiért kár, de azért nagyon: 3 sarokban bevilágítás van, van, hogy bekapcsolás után a csökkent mértékkel vannak jelen, idővel vagy máskor beáll teljes fehér beszűrődéses műsorszámára, világostól kicsit is eltérő tartalom esetén zavaró. Szedjem szét vagy együtt kell élni vele? Csavarok eltérő erővel, eltérő sorrendben való visszahúzása ugrik be, mint lehetséges megoldás. Bezel legminimálisabb érintésére is sarki fény jellegű LCD-jelenség. Az a fajta zsanérmechanika, amit nagyon nem mindegy, hogy tőből, vagy a tetejéből csuksz-e le, habár ez nem változtat a szűrődés mértékén.
-
arcitec
addikt
válasz
tylerddd
üzenetére
Persze. Ahogy az kinéz, le kell csiszolni, esetleg (ha nagyon egyenetlen lenne, gittelni, csiszolni stb). Majd szépen színre fújni. Szerintem.
Azt nem tudod anyagában helyreállítani. Vagy csak szépen egybecsiszolod a két részt ha lehetséges, csak épp nem lesz szép. Vagy kuka, esetleg bontott ház. -
hhgygy
senior tag
Üdv, tudom, hogy vannak itt szervizesek meg szakértők.
Valaki magánszemélyként árul mindenféle használt Dell laptopokat, nem tudom, honnan szerzi be.
Van egy Dell 3561-es hirdetése, amin a fedlapon több helyen lepattogzott a festék, főleg a széleken, de középen is, foltokban, mintha lehámlana.
Elmondása szerint ez típushiba.
Megerősítenétek vagy cáfolnátok? -
cyborg84
csendes tag
Sziasztok!
használtan szeretnék venni egy dell latitude notit nbd garival. A készülék eredetileg idehaza lett véve, ám a tulaj nem találja a számlát. Adódhat ebből gond a gariztatásnál? -
hhgygy
senior tag
Ez naponta feljön nekem a Facebookon.
Dell Latitude 3540 i5 1235U 16 GB 1 TB stb. tényleg bomba ár 300.000-ért? -
válasz
SutPet
üzenetére
Precisionok gyakran háklisak, én sem szeretem őket, ha egyszer baja lesz, a gépek fele utána folyton produkál új hibákat, szarul javítják szerintem az alaplapokat a szervizben...
Tudtommal a Dell policy olyan, hogy 30 napon belüli 3 fődarab csere okán lehet igényelni gépcserét vagy vételár visszatérítést! Viszont ha mondjuk 2 hónapon belül van 3, akár lehet az is BER (Beyond Economical Repair), de ezt a Support vagy a régiós manager dönti el azt hiszem, és neked kell, mint tulajdonosnak kérvényezni. -
SutPet
aktív tag
Sziasztok,
Adott egy Precision 7560 ami elkezdett szórakozni, nem vette a töltést, majd teljes meghalt. Nembaj garis még, prosupport, alaplapcsere. Megcsinálták, bekapcsol működik öröm bódottá, bár a dokkolót meg a külső monitort nem akarja felismerni de ezt már többször eljátszotta, RTX A2000 driver ujratelepítés megoldotta mindig.
Este itthon venném elő erre megint se kép se hang, valszeg ismételt alaplapcsere lesz ahogy olvastam külföldi fórumokon.
Anno régen volt úgy hogy 3 hibás javítás után lehetett igényelni talán hogy ne javítsák, ne refurbished cserekészüléket hozzanak (monitornál volt így nekem) hanem cseréljék ki egy újra. Ez a lehetőség továbbra is él? Mert ha így folytatódik kivágom a kukába eme jólsikerült gépét a Dell-nek...
Tapasztalt hasonlót bárki vagy csak én szívok ezzel a géppel ennyit? -
tpeter77
addikt
válasz
teptep
üzenetére
Szia!
Feltettem az intel vga drivert és remekül működik! Végre az Optoma projektorral is sikerült a képet tükrözni. Gyorsan készítettem is róla egy image-t.
Még egyszer nagyon köszönöm a segítséget (egy esetleges újratelepítésnél sok pedagógus fog örülni, hogy alapból működni fog a kivetítés). -
f.szabo
tag
Üdv! Tudnátok segíteni, hogy a laptop induláskor többször sípol majd elindul minden gond nélkül és működik rendesen, előzmények a gép leesett nem tört, a kijelzője sérült most ki van szerelve befolyt, köszönöm a segítséget
-
válasz
Tsebacsi
üzenetére
A gyártói specifikációban jelezve van, hogy melyik USB-C portok alkalmasak a töltésre, tudtommal nem mindegyik, erre figyelni kell.
Egyértelmű a dolog, plusz ikon is van annál a bemenetnél, amibe a kábelt csatlakoztatni kell, a Latitude 7400 2in1-nél azonban valami menet közben változhatott, mert csak a második csatlakozóban lehet tölteni. Mivel pont ahelyett kapta a hölgy user a Latitude 5520-at, ezért gyanítom, hogy szintén ugyanúgy használta...Köszi az infókat, laikusként én is alaplaphibára tippeltem. Nem garis, használtüzleti vétel volt! Inkább az az elkeserítő, hogy régóta használtüzleti notikat veszek és csak a két 2020 utáni kiadású Latitude-okkal volt gond eddig. Van bő családon belül HP Elitebook 8470p, 8570p, 8560w és még Dell Precision M4700 is, mind működik gond nélkül.
A javításra vonatkozó infókat is köszönöm, mindenképp meg fogom javíttatni, mert még használtan sem volt olcsó múlt évben.
Úgy látom, a törpenyuszimnak jó érzéke van, a gyenge konstrukciók kiszűréséhez, mert eddig csak megrágcsálta a kábeleket, ennél az 5520-nál volt egyedül az, hogy egyszerűen kettéharapta.
-
válasz
ubyegon2
üzenetére
A gyártói specifikációban jelezve van, hogy melyik USB-C portok alkalmasak a töltésre, tudtommal nem mindegyik, erre figyelni kell.
Esélyes hogy alaplap hibád van sajnos, ha garis a géped mindenképpen egy garanciális szervizt keress fel, ha pedig már lejárt, akkor kitárul a világ, és elég sok hazai független szerviz van, ahova lehet vinni a gépedet. Félek ha alaplaphiba, de a cég tud alkatrész szintű javítást, akkor meg lehet úszi 20-40k HUF-ból. Sacc/Kb. -
Még egyszer köszi a segítségeteket, nekiugrottam a dolognak, sajnos nem úsztam meg az alaplap kiszedését.

A helyzet nem sokat változott, most ha rádugom a töltőt, egy ideig megy a ventilátor, utána szakaszosan kapcsol be, majd leáll. Ha ilyenkor benyomom a bekapcsoló gombot, a benyomás idejére leáll a venti és a led narancs színnel felvillan.Egyébként most már csak a 67W Xiaomi töltővel* pörgeti a ventit, a gyári töltőjével csak halkan meg meg mozdítja.
Ha nincs bedugva a töltő, akkor a bekapcs gombra már nem indul be a ventilátor.Erős a gyanúm, hogy ezt a hibát nem én fogom elhárítani.
*A töltő tudja pontosan a 20V/3.25A-t, ezért is használtam ideiglenesen, míg a gyári töltő ketté volt harapva
Az lehet-e gond, hogy akinél volt a gép, nem a hátsó Type-C helyre dugta a töltőt, hanem ami előtte van? Sajnos ez csak a gyanúm, mivel a Dell Latitude 7400 2in1-nél éppen előbbi módon kellett tölteni!
-
plömplöm
őstag
válasz
bugizozi
üzenetére
a saját leírásuk alapján, amire egyébként én személy szerint semmit sem adok, kettőben van ujjlenyomat olvasó, kettőben nincs. de mivel ez önmagában nem magyarázza meg az ár-káoszt, marad az érdeklődés.
és ha tippelnem kéne, mivel a 407166 sokkal régebbi azonosító, mint a másik három 409xxx, ez valami beragadt maradvány, beragadt áron.
"Kérjük, tájékozódjon a megrendelés leadása előtt, mert a változásért, eltérésért nem tudunk felelősséget vállalni!"
imádom
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Laptopot szeretnék vásárolni, amit kinéztem:
DELL Latitude 14 5450 409302 (435e Ft)
Lényegi infók:
14"
Intel Core Ultra 5 Processor 135U
16GB Notebook DDR5 (SO-DIMM)
1000GB SSD
Wi-Fi 6E
Gigabit LANDe elég sor verzió van, pl ezeket néztem még:
DELL Latitude 14 5450 409308
DELL Latitude 14 5450 409822Ezek csak annyiban különböznek, hogy 512 SSD van bennük?
Vagy pl ez miért 470e? DELL Latitude 14 5450 407166 Látszólag ugyanaz, mint amit kinéztem.
Köszönöm!
-
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Épp most néztem a videót, csak egy pillanatra mutatja a CMOS csatlakozást, de úgy látom nem vízszintesen magam felé kéne lehúzni, hanem pont a billentyűzet irányába, emiatt 180 fokot kéne fordítani az alaplapon, mert ha le is tudnám valahogy piszkálni, visszatenni már majdnem lehetetlen, annyira nincs ott hely. No de meglátjuk, a multkori ventis esetnél szereztem be szerelőkészletet, nem ezen fog múlni.
Egyébként a videó végigvezetése alapján meg lehet csinálni...max ilyen laikusnak, mint én, jóval több idő és türelem kell hozzá. -
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Megnéztem a videót, ahogy látom eléggé szétszedte az ember és úgy húzta le. Jobban bele kéne ebbe mélyednem ill több idő kéne, hogy nyugodan szétszedjem, Úgy látom az aranyszínű valamibe csatlakozik a CMOS, de nem lehet hozzáférni sajna...leszerelem valahogyan majd azt a keretet.

Ha sikerül eljutnom odáig, jövök újra!
-
-
válasz
ubyegon2
üzenetére
Akkut vedd ki, ha van cmos elem azt is, majd bekapcs gombot nyomd be úgy hogy semmilyen táp nincs rajta. Utána mehet vissza a cmos elem, aztán csak a táp (akku még nem) és próbáld bekapcsolni. Ha megy, bootolj be aztán rendesen kapcsold ki, táp ki és mehet rá az akku, utána akkurol kapcsold be táp nélkül.
-
Sziasztok!
Dell Latitude 5520 notebookom nem kapcsolható be, ha rádugom a töltőt, egyből beindul a ventilátor maxon, de ezenkívül semmi nem történik. Ugyanez a jelenség van akkor is, ha lenyomva tartom a bekapcsoló gombot. A képernyőn nem jelenik meg semmi, hangjelzés sincs.
A gépet most kaptam vissza, így nincs infóm, mi előzhette meg e jelenséget.
Mi lehet a gond ezzel a notival? Köszi a helpet előre is!

A Service Manualt nézegettem, de nem vagyok előrébb...
-
teptep
őstag
válasz
wingman83
üzenetére
A Dell Latitude 5400 [gyári adatlapja] szerint a laptop M.2 foglalatába 4 féle SSD szerelhető:
1.) PCIe Solid-State Drive M.2 2230 SSD PCIe Gen 3x2 NVMe2.) PCIe Solid-State Drive M.2 2280 SSD PCIe Gen 3x4 NVMe3.) SATA Solid-State Drive M.2 2280 SSD SATA Class 204.) SED PCIe Solid-State Drive M.2 2280 SSD SED PCIe
A [Crucial P3 500GB M.2 (CT500P3SSD8)] a 2. sornak megfelelő. -
wingman83
tag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy Dell Latitude 5400-as laptoppal kompatibilis a Crucial P3 Plus 500 GB (CT500P3PSSD8) SSD?
Köszönöm! -
plömplöm
őstag
válasz
AiRLAC
üzenetére
pedig de, "compatible system ... latitude 5480 ..."
Új hozzászólás Aktív témák
- OnePlus 15 - van plusz energia
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gumi és felni topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- HP EliteBook 830 G7 Üzleti laptop / i5-10210U / 16GB DDR4 / 256GB NVMe / 13,3 FHD / HUN bill
- Fujitsu LifeBook E5410 üzleti laptop i5 Gen10 / 16GB RAM / 512GB SSD / Újszerű akku-szép állapot
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Samsung Galaxy Book3 X360 (NP730QFG-KA2HU) 13. gen i7 / 16GB / 512GB Új x360 touch
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Eladó Apple iPhone 12 Pro Max 256GB / 12 hó jótállás
- Csere-Beszamitás! Playstation 5 Slim Disc Edition! Lemezes
- Xiaomi 14T 25,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Green- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4200
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

maximum szerintem akkor kapsz újat, ha már kifutott a te modelled, és mondjuk 4 év múlva gariztatnád a monitorod

Csináltál már ilyet?

Eddig csak annyit láttam, hogy oldalt eltűnik a kábel a burkolat alatt. Ilyenekre tényleg hasznosak ezek a YT videók!