Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Androidos fejegységek
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
teptep
őstag
Attól függ hogyan tiltották le? Ha például az eszközkezelőben tiltom le a BT eszközt, akkor a korlátozott fiókban bedugok egy USB-BT adatptert és [működik]. Ha viszont a Bluetooth támogatási szolgáltatást tiltom le, vagy a csoportházirendben aktiválok egy tiltást, akkor a felhasználónak nincs esélye.
-
teptep
őstag
válasz
epicdev
üzenetére
Dell Inspiron 15 3521 [pdf Specifications] [online Specifications]
Egyértelműen 15.6". A specifikáció szerint a 2 SODIMM slotban lehet 2-4-6-8 GB.
A PDF szerinti 2. generációs Celeron Dual Core processzora lehet:Intel Celeron 1007U (1.5 GHz) [Q1 2013]Intel Celeron 1017U (1.6 GHz) [Q3 2013]
A későbbi, online specs szerint:Intel Celeron N4020 (1.1 GHz, Turbo Speed: 2.8 GHz) [Q1 2020]
Egyik sem 3 GHz. A 2020-as Celeron döcögősen már elviselhető egy Windows 10 IoT Enterprise LTSC rendszeren. És még támogatása lesz [2032.01.13-ig]. De 8GB kell neki, mert a böngősző swapp hazavágja az SSD-t. (Tapasztalat.) A 2013-as Celeronok már [esélytelenek] az elfogadható használatra. -
teptep
őstag
válasz
Wendelke
üzenetére
Az 5290 2-in-1 laptopot gyárilag is USB-C töltővel szállítják, azért van rajta 2 db USB-C csatlakozó. Ezeknél a [bemutató] kifejezetten említi a Type-C töltési lehetőséget. Az 5290 [bemutatója] viszont valamiért nem említi, mint ahogy a specifikációja sem. De a visszajelzések miatt rákerestem, és felhasználói tapasztalarok szerint működik a Power Delivery töltés. [link] [link] Csak arra kell figyelni, hogy gyenge telefontöltővel nem fog menni, hanem legalább 45, de inkább 65W-os Power Delivery töltő és megfelelő kábel szükséges.
-
teptep
őstag
válasz
Wendelke
üzenetére
Latitude 5290 Owner's Manual
Ports and connector specificationVideo: HDMI 1.4 (UMA), One VGA connectorNetwork adapter: One RJ-45 connectorUSB: Two USB 3.1 Gen 1 (one with PowerShare)DisplayPort over USB Type-C: One Display Port over USB Type COther docking port: Noble Wedge Lock slot
Az USB-C port kizárólag adatátvitelre és kijelzőkimenetre (DisplayPort Alternate Mode) használható, az USB-C töltés nem támogatott. -
-
teptep
őstag
Nekem fényképezőgépem fürdött a Tisza-tóban pár másodpercet. Nem szedtem szét, hagytam néhány napig száradni. Utána jó volt. Egy hónap múlva adta meg magát. A panel tele volt sókristályos lerakódásokkal. Alkohollal tisztítottam, azóta rendben működik. Szerencsém volt. A fürdés után ki kellett volna pucolni.
-
teptep
őstag
válasz
Dhampir
üzenetére
Igen kifútó, de ez a Ryzen 5 még kapható:
Dell G15 5535, Ryzen 5 7640HS, 8GB, 512GB, RTX 3050 4GB, 339000 Ft
2x DDR5 Memory slot (1x8GB, a másik üresen) -
teptep
őstag
válasz
wingman83
üzenetére
A Dell Latitude 5400 [gyári adatlapja] szerint a laptop M.2 foglalatába 4 féle SSD szerelhető:
1.) PCIe Solid-State Drive M.2 2230 SSD PCIe Gen 3x2 NVMe2.) PCIe Solid-State Drive M.2 2280 SSD PCIe Gen 3x4 NVMe3.) SATA Solid-State Drive M.2 2280 SSD SATA Class 204.) SED PCIe Solid-State Drive M.2 2280 SSD SED PCIe
A [Crucial P3 500GB M.2 (CT500P3SSD8)] a 2. sornak megfelelő. -
teptep
őstag
válasz
AiRLAC
üzenetére
Letöltöttem, megnéztem, hozzászóltam, töröltem.
Most megint letöltöttem (csak a kedvedért), hogy be tudjam neked idézni:
"This package contains the Intel graphics driver for 6th, 7th, 8th, and 10th generation Intel processors. A graphics or video driver is the software that enables communication between the graphics card and the operating system, games, and applications. This update addresses the Dell Security Advisories (DSA). A security advisory is a statement when a security vulnerability impacts a product, and a remedy is available for the vulnerability. The following are the supported graphics cards: Intel HD Graphics 510/520/515/530/520/535/P530/610/615/620/630/P630 Intel UHD Graphics 620/610/630/P630/600/605 Intel Iris Graphics 540/550/555/P555 Intel Iris Pro Graphics 580/P580 Intel Iris Plus Graphics 640/650/645/655" -
teptep
őstag
válasz
tpeter77
üzenetére
Az Intel lapjáról a gfx_win_101.2115.exe fájlt tudod letölteni, amelyik a 2022-es 101.2115 verziót tartalmazza. Szerintem most célszerűbb a [Dell supportról] az
Intel-HD-UHD-Iris-Iris-Pro-Iris-Plus-Graphics-Driver_KM7HD_WIN64_31.0.101.2130_A01.EXE
fájlt letölteni, amelyik a "DriverVer=08/13/2024,31.0.101.2130" verziót tartalmazza. -
teptep
őstag
válasz
somasz
üzenetére
"Kikapcsoltam már neki az automatikus driver frissítést registryben, mégis lefrissül"
Egy adott eszköz driver frissítéseit a csoportházirendben szoktam letiltani.
Itt a feljegyzésem a beállításokról:
ESZKÖZKEZELŐ
Eszköz, dupla klikk, Részletek, Hardveraonosítók
A jellemző (rövidebb) értéket vágólapra másolni.
GPEDIT.MSC
Számítógép konfigurációja
Felügyeleti sablonok
Rendszer
Eszköztelepítés
Eszköztelepítési korlátozások
Eszköztelepítések korlátozása eszközazonosítók alapján
Dupla klikk, Engedélyezve, Megjelenítés
Hardverazonosítók megadása soronként
OK, OK -
teptep
őstag
válasz
TungurKnivur
üzenetére
Épp a héten tapiztam körbe az egyik áruházban. Szubjektíven: a megjelenése tiszletet parancsoló, a súlya tekintélyes, sugárzik belőle az erő és a stabilitás. Szóval tetszik. De a magasabb polcos kialakítást meg is kell fizetni. Ezért ugyan olyan konfigurációval többe kerül mint a LOQ vagy a TUF.
Ha a Dell G15 5530 érdekel, akkor a [Laptopmedia] kötelező olvasmány!
Ami nem tetszik, hogy pasztázáshoz teljesen szét kell kapni. -
teptep
őstag
Itt egy hasonló: [Aidás kép] Az látszik, hogy egy 2133-as Asus laptop megette a 4GB és 8GB memória bővítést is úgy, hogy egyik sem támogatta az 1067 MHz órajelet.
Vásárlás előtt én is rákérdeztem: [#43264] Senki nem válaszolt, ezért levettem az alsó burkolatot, hogy vásárláskor a helyi számtech szervíz-boltban kipróbálom. Az eladó azt mondta, próbáljam nyugodtan, mert a DDR4 cserékkel soha nincs gond, azok bármilyen alacsonyabb frekvencián elketyegnek. A csatolt kép szerint rendben (dualban) működött.
-
teptep
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
-
teptep
őstag
A specificikációkban csak opcionális a Thunderbolt 3. Ezért az a legbiztosabb, ha megnézed, hogy a laptop oldalán a Type-C csatlakozó mellett milyen ikon jelölés van.
-
teptep
őstag
válasz
gaborbol
üzenetére
Köszi az infókat, akkor nyugisan lehet ajánlani gen 13 procis laptopokat is...
Tiszta agyrem, hogy ide kell jönnöd ebbe a topikba reagálni a hozzászólásomra, amit be mertem írni a „milyen laptopot vegyek topikba.”
Azon szerencsések közé tartozom, akik az anya topicban a ma délutáni #182604 számú (terjedelmes) hozzászólásodat még el tudták olvasni, mielőtt még ment volna a levesbe...
-
teptep
őstag
válasz
gaborbol
üzenetére
"egy gen 13 van benne ami fényévekkel gyorsabb"
Ezek szerint nem paráztál a proci miatt. Az az Intel gen 13 mikrokód hiba miatti proci megfőzés akkor csak az asztali gépek processzorait érinti? Mert például ebben a cikkben asztali proci meghibásodásról írnak, de utána meg: "az érintett Core processzorokhoz augusztus során fog elérhetővé válni a végfelhasználók számára az általuk használt alaplapokhoz vagy laptopokhoz" -
teptep
őstag
válasz
traktorgumi
üzenetére
Intel Wi-Fi 6 AX200 Intel Wi-Fi 6 AX210
2.4, 5 GHz (160MHz) Bands 2.4, 5, 6 GHz (160MHz)
Wi-Fi 6 (802.11ax) Wi-Fi Wi-Fi 6E (802.11ax)
5.2 Bluetooth 5.3 -
teptep
őstag
válasz
RosszQtya
üzenetére
Talén ha nem csak néznéd, hanem rá is kattintanál arra a kérdőjelre
-
teptep
őstag
válasz
blueye
üzenetére
Csak nyugodtan. Nem untat, inkább szórakoztat

nem hiszem hogy HW gond lenne
Kit érdekel mit hiszel? Le kell tesztelni, és akkor kiderül!
#49969teptep: kaptál javaslatot, hogy live windows alatt teszteld le
#49970totron: kaptál javaslatot, hogy live linux alatt teszteld le
#49977blueye:OK, köszi, ha több időm lesz kipróbálom (ez most win10)
Borzasztó nagy szívességet tennél, ha mégis csak szakítanál rá pár percet és végre kipróbálnád
-
teptep
őstag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Más videókban már egyértelműen látszik, hogy a WLAN kábel mellett a WWAN kábel csatlakozói fityegnek.
-
teptep
őstag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Ha nincs benne WWAN kártya, akkor szerintem antenna sincs benne. Igaz az ebay-en együtt forgalmazzák WLAN WWAN ANTENNA KIT néven. Ebben a videóban nem látom tisztán, hogy ott van-e az antenna kábel?
-
teptep
őstag
-
teptep
őstag
válasz
gaborbol
üzenetére
Igen, az lehetne a pontosabb megfogalmazás, hogy az LA9931P LVDS alaplapon ha a vékonyabb kábelt nem dugja be, attol még üzemképes a kijelző. Az LA9934P EDP alaplaphoz pedig olyan kábel tartozik, amelyiknek csak egy csatlakozója van, de szintén három eszköz felé megy: kijelző, webkamera és az indikátor. Lehetséges, hogy teljesen más a kijelző bekötése is, ezért ezt a kábelt is cserélni szükséges. A webkamerát és a ledeket nem is tudja máshova csatlakoztatni.
-
teptep
őstag
válasz
salaipet
üzenetére
Úgy látom, hogy a másik csatiba csatlakozó vékonyabb kábel kéthelyre megy:
STEP 15: egy 3 ledes indikátorhoz
STEP12, STEP 16: webkamera kábel
Tehát szerintem ezek nélkül is működni kellene a kijelzőnek. -
teptep
őstag
válasz
Tyson5
üzenetére
Ha tartósan 94% a proci terhelés, akkor indokolt a hűtés. De pár lap megnyitása nem indokolja a tartós terhelést. Az 5625U procinak egy ilyen meg sem szabad, hogy kottyanjon. Én most egy sokkal gyengébb i3-al 7 híroldalt nyitottam meg. A képen látszik, hogy néhány mp alatt betölt és utána pár %-ra visszaáll. És ekkor van 12 szál nyitva a Goggle alkalmazásban. Számomra nem világos, hogy neked miért van 33 aktív Google szálad, miért magas a system terhelés, miért csak 4 GB fizikai memória szabad a 16-ból... Figyelned kellene, hogy melyik lap megnyitásakor akad ki a terhelés? Van-e valami futó bővítményed, hálózati forgalom, letöltés? Mi a helyzet, ha Edge böngészővel tesztelsz?
-
teptep
őstag
Nekem az MSI laptopn a registry módosítás sikeresen aktiválta az s3 alvási módot, ezért nem túrtam tovább a netet. Aztán tegnap rákerestem a DELL notikra és a Redditen írták meg, hogy némelyik DELL notin BIOS szinten is kiírtották gyárilag az s3 módot. Ugyenerről már itt is volt szó: #68172. A Reddit bejegyzéseket érdemes végig olvasni, van benne pár ügyes megoldás, ami némelyik DELL gépen sikeresen aktiválta az s3 módot.
-
teptep
őstag
Nemrégiben egy MSI laptop alvási problémáival foglalkoztam és a következő (számomra új) dolgokat találtam: Két féle alvási mód a jellemző: s3 a mély alvás, "classic standby". Ilyenkor a processzorok ki vannak kapcsolva, és a memória pedig önfrissítésben van. Az s0 pedig az éber alvás, "modern standby". Ilyenkor gyorsabb a leállás és az indulás, valamint bizonyos háttér feladatokat futtathat a processzor. Például egy beérkező email felébresztheti a gépet alvásból. És természetesen az új telepítések az s0 módot aktiválják, amikor is a fogyasztás is sokkal nagyobb. Bár én 24 órás méréseket nem végeztem, de ezt az s0-át elkezdtem útálni és rákerestem a tiltására.
Az alvó állapot üzemmódjának ellenőrzése parancssoros (rendszergazdai) módban:
powercfg /a (Reports the sleep states available on the system.)
S3 enabled: classic standby
S0 enabled: modern standbyModern Standby - Disable.reg
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power]
"PlatformAoAcOverride"=dword:00000000Modern Standby - Enable.reg
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power]
"PlatformAoAcOverride"=-Registry módosítás után a gépet újra kell indítani! Ha céges gép, akkor felveszel rá egy hibajegyet, hogy alvó módban gyorsan merül, ezért kéred az s3 módot aktiválni. Legalább is nálunk ez a bevett eljárás.
-
teptep
őstag
válasz
gaborbol
üzenetére
Köszi szépen a teszteket. A 3dmark teszten az állandósult állapotot látom, ott végig 70 fok körüli a hőmérséklet. Az Aidás teszt indításakor itt is azt látom, hogy 90 fok fölé szaladt a proci és felülről közelíti az állandósult 70 fokot. Az alatta lévő grafikonnak ötszörös az időléptéke, ezért pont nem látszik, hogy 90 fok fölött throttlingolt-e vagy sem? De igazából már nem is lényeges. Az a lényeg, hogy a 1215u proci az 55W teljesítménye miatt túlszalad és felülről közelíti az állandósult hőmérsékletet. Én pedig kis vacok 1115G4 28W procihoz vagyok szokva, amelyik a kisebb teljesítménye miatt alulról közelíti az állandósult hőmérsékletet, azaz a teszt indításakor nem szalad 90 fok fölé. Köszi még egyszer.
-
teptep
őstag
válasz
Remekelek28
üzenetére
Nem tud mindent automatikusan leszedni. Soxor a gyártói helyett a kompatibilis(?) Microsoft drivert használja. Aztán mindenki másképpen csinálja. Van aki leszed és telepít mindent a laptop supportról. Van aki az eszköz supportra keres rá egyenként. Van aki nem foglalkozik vele, ha megy a gép, akkor minden oké. Van aki driver kereső és telepítő csoda alkalmazást használ. Én úgy szoktam, hogy megnézem mik vannak a laptop supporton. Ha a win annál frissebbet talált, akkor nyílván nem bántom. Ha régebbit akkor frissítem. Audio és video driverekből célszerű lehet a legfrissebbet feltenni. De mostanában csak a laptop supportról teszem fel ami ott van, oszt ha akarja akkor majd frissíti. Szóval nem tudok tuti receptet.
-
teptep
őstag
válasz
Remekelek28
üzenetére
-
teptep
őstag
válasz
gaborbol
üzenetére
"...sajat mereseim alapjan ez a konkret 1215u..."
Ha már szóba került ez a proci: A HP topicban közzé tették egy zsír új HP 250 G9 Aidával mért rendszer stabilitás tesztjét. A kép szerint az i3-1215 hőmérséklete azonnal felszalad 90 fok fölé, és elkezd throttlingolni, amíg a ventillátor fel nem pörög. Szerintem például böngészéskor csak rövid idejű terheléseket kap a proci, ezért nem fog annyira melegedni, hogy pörögjön a ventillátor. De mivel semmi hőtehetetlensége nincs a hűtőrendszernek, ezért minden lap betöltésekor throttlingolni fog. Nem tudom, hogy ez rontja-e a felhasználói élményt, de szerintem borzalmas egy működés! A hozzászólásokból nem derült ki, hogy ....
- Minden 1215u így viselkedik?
- Ez a HP 250 G9 hűtés tervezési hibája?
- Vagy ez az adott laptop szerelési hibája?
Nagyon tanulságos lenne, ha tudnál végezni egy ugyan ilyen mérést a 1215u procival.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sweet.tv - internetes TV
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Anime filmek és sorozatok
- Jövedelem
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- -300e Ft KEDVEZMÉNY:ÚJ Lenovo Thinkpad T14 Gen 5:Ultra 7 165U/64GB DDR5/512GB/400nit/vil.MAGYAR bill
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- -40% ÚJ DOBOZOS Lenovo Thinkpad T14 Gen 5: Ultra 7 165U/32GB DDR5/512GB/400nit/5MP/vil.MAGYAR bill.
- HP Victus Gaming Laptop RTX 4070 / i7-13700H 16GB DDR5 1TB SSD Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Honor Magic V5 Black 16/512 GB Újszerű, kipróbált Garancia 2028. 12. 02-ig
- Samsung Galaxy Xcover Pro / 4/64GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest