Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Röviden, kellene egy laptop Hosszabban, még soha nem volt laptopom, csak asztali gépem és tabletem. Kicsit utána olvasva, HP-t és Dellt ajánlották legtöbben.
Amire kellene, konkrétan, stadionban ülve tudósítani focimeccsekről, futna rajta egy spec. szoftver is ilyen célból, de semmi különös, egyszerű pötyögés, ki kapta a sárga lapot, ki rúgta a gólt, ilyesmi + netezés és nem baj ha filmek is nézhetőek rajta.
Komolyabb gépigény nincs, játszani nem fogok rajta.
Én most azon vacillálok hogy jobb egy újat venni, pl. egy ilyet
Dell Inspiron 3501
Vagy érdemes nézni használtakat is egyes helyeken ( jebeto, compuerfactory )? Nem tudom ezek megbízható helyek-e? Mondjuk garanciával kínálják pl. ezt:
DELL Latitude E5470Szívesen veszek bármilyen ötletet vagy tanácsot mert nem értek hozzá igazából, szimpla felhasználó vagyok.
-
SzaboZE
addikt
Hát szervizpartnernél jobbat nem tudok ajánlani De nem értem mire kell visszajelzés, egy ilyen hibát egyszerűen fel kell venni LCD hibára és megrendelni az alkatrészt.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
SzaboZE
addikt
válasz #97862144 #69002 üzenetére
Erre ma bármi elég. Ha strapabírót akarsz akkor Latitude széria jobban ajánlott. Kérdezz rá a topikgazdánál, nincs-e egy jó ajánlata, neki szoktak garis gépei lenni.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
-
haypro
senior tag
Sziasztok!
Van egy Dell Latitude E7440-es üzleti gépem (öregecske, de nagyon szeretem).
A kijelző mellett a gumi feljött kb. 2 centin, elengedte a keretet, képet csatolok. Hogy lehetne ezt szerintetek megoldani?
[kép1] [kép2]Köszi!
,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
-
pohár
félisten
válasz haypro #69009 üzenetére
ezeket még garisan bezellel együtt cseréltük... szóval vagy veszel egy bezelt, vagy vagdosol és ragasztasz
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
haypro
senior tag
Köszi a választ.
Szóval szerinted nem lehet vagy nem érdemes megpróbálni visszaragasztani? A bezel része a szélen a gumi?
[Ez mondjuk megfelelne?],,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
-
pohár
félisten
válasz haypro #69011 üzenetére
dobsz egy sorozatszámot? aztán meglesem neked, hogy ez lesz-e a jó
mondjuk lényegében te is csekkolhatod, ha egyeznek a kivágások számai a bezel felső részén (kamera, mikrofon, stb), akkor rendelheted is
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
wd.taz
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Dell Latitude E6220-am. Jelenleg egy Intel® Centrino® Advanced-N 6205, Dual Band WIFI kártya van benne, ami jól működik, de nincs rajta BT.
A helyére bepattinthatok egy Intel® Centrino® Advanced-N 6235, Dual Band-et? Ezen már van BT is.
Én nem látok különbséget: [link]Tazi
Well, á sün apró Enimel.../ „if it’s not a Boeing, I am not going" /
-
-
tsiga18
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérdeni Dell G3 3590 géppel kapcsolatban.
Amikor lecsukom a fedelét, akkor nyikorgó hangot ad ki a zsanér és a csatolt képen láthatóan szétfeszíti a műanyag keretet. Tudok valamit kezdeni ezzel itthon (gari vesztés nélkül), vagy mindenképp szervízbe kell vinni? Céges gép, nem szeretném ha kiesne napokra/hetekre. -
pohár
félisten
válasz tsiga18 #69020 üzenetére
egész LCD kitet küld a DELL, nem szétszerelhető gyárilag (nem hiszem, hogy gyárilag szorosak a zsanérok, azért történik ez)
-
pohár
félisten
válasz tsiga18 #69023 üzenetére
a kisebbekből elég sok jött be ezzel, a nagyoknál talán 2-3 fordult meg nálunk ilyen hibával... azok talán nem érintettek annyira
-
pohár
félisten
válasz tsiga18 #69025 üzenetére
meglehet, elég drága jószágok, főleg hogy ott már RTX karik voltak... nem ócó'
-
tsiga18
tag
Olcsó éppen az enyém se volt, de pont vizsgaidőszak előtt novemberben halt meg a régi Lenovo g580-am és pótolni kellett gyorsan.
Eddig elégedett vagyok a g7-tel, az i5-10300H + rtx2060 + 32GB Ram teszi a dolgát
Egyedül a turbó boost van kikapcsolva a CPU-ra, hogy hűvösen tartsam, amire kell elég egyelőre így is -
-
Dronte
aktív tag
Sziasztok!
Barátnőmnek van egy Dell G3 3579-A30P notija, ami egy nagyon kellemes, izmos gép, de meghökkenve tapasztaltam, hogy nincs benne SSD. Na most ez teljesítmény szempontjából nagyon komoly bottleneck (Archicad, Autocad és hasonlókat használ). 1 db 1 TB HDD van benne, és szeretném upgradelni neki, de csak akkor, ha maradhat mellette az SSD is.
Végigpörgettem a manualt, ami elvileg ehhez tartozik [link]
Egy megerősítést szeretnék tőletek kérni, hogy a HDD mellé berakható egy SSD is? Ha jól sejtem, M2 SSD kellene mellé. Ebből mi az ajánlott? (250gb) Köszönöm a segítségeteket!Erre gondoltam pl: [link]
[ Szerkesztve ]
-
lovas001
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy dell 6540. (i7 4800mq)
Probléma az órajel ingadozása terhelés alatt akár 1,9ghz ig droppol.
hőfokok rendben, max terhelés mellett így 62-63 fok ig melegszik a cpu, lap se megy vészesen fel. terhelésnél 2,5-2,2 ghz az átlagvmert :edp current limit hibája van. Próbáltam állítani xtu val illetve throttlestop al is egyelőre sikertelenül. olvasgattam a neten , de nem igazán sikerül megoldanom a problémát. (pkg power max 29,5w vesz fel akkor is ha beállítom a tdp értékeket a max felvehetőnek 47w-> vagy bármennyinek is) akkumlátor nincs berakva adapter tesztelve . Valami ötlet esetleg? E léggé teljesítmény szerényen üzemel így a gép .[ Szerkesztve ]
Nem tudta, hogy lehetetlen, ezért megcsinálta.
-
nagyúr
-
lovas001
aktív tag
válasz lovas001 #69034 üzenetére
Úgy néz ki tárgytalan lesz a kérdésem problémám megoldódni látszik .throttlestop beállítás pp0 lock al illetve alvóállapot utáni ébresztéssel álítotdot az érték (most épp power limites 58 w ) kicsit túl lőttem a célon a timeingal mert túl hosszan tatja most meg .
Nem tudta, hogy lehetetlen, ezért megcsinálta.
-
Gempas 70
aktív tag
Sziasztok.
7440 Lati. Szeretnék a 8gb ram helyett 16-ot-
Bocsi ha láma kérdés... de a cserével jár valami nyűg? Értem ezalatt Win újra húzása vagy ilyesmi.. Vagy csak sima csere és bekapcs és megy tovább a gép.
Köszi -
nagyúr
Most jött az infó, hogy a Dell G3 3590 sorozatnál már revízió 1-re cserélik a zsanérhibával érkező darabokat, szóval akinél jelentkezik a zsanérhiba/burkolatszétnyílás, az örüljön is kicsit, mert már ismert a hiba, és talán javítottak rajta (improved hinges-t "hazudnak" rá )
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
CSB29
aktív tag
Sziasztok,
Remélem továbbítotok, vagy kapok segítséget.
Dell E5495 gépem van (ugyanaz mint az e5490, csak AMD)Csak a 3 fejű hálózati kábelt kéne cserélnem (jön szét a szigetelés és veszélyes már), arra tud vki linket? Tehát nem az egész tápot, csak az olcsú kábelt, nem akarok 10-15 ezret fölöslegesen kidobni.
Ilyet, csak táp nélkül:
https://www.laptophardware.hu/dell-latitude-5490-195v-462a-90w-os-gyari-uj-laptop-tolto-3793.html?gclid=Cj0KCQjwl9GCBhDvARIsAFunhsn9IP075Bo_AjVyaGaaawqiqiFWhr2PoeVbpHm-pMSJocFFJdSPDvwaAkbUEALw_wcBKöszi
-
CSB29
aktív tag
válasz soldi3r #69043 üzenetére
https://www.laptophardware.hu/3-eres-mikieger-mickey-mouse-halozati-tolto-kabel-15-m-905.html?gclid=Cj0KCQjwl9GCBhDvARIsAFunhskVw8QVTsD5VHXtNC9mW2NW5o_iX3pK-kbLI6rqTsENBqQ2Vo9nCSAaAkwNEALw_wcB
Ha erre gondolsz, akkor köszi, ennyi lett volna csak a kérdés, megtaláltam így.
-
RWD
tag
Sziasztok. Vagy egy teljesen jól szuperáló 5590-es Latitude-om, viszont az elmúlt 2,5 év rámutatott arra, hogy a 8GB RAM kevés lesz már ide. Bővíteni szeretnék, elvileg van rá mód hardver oldalról, viszont a lapos még garis 2023 júliusig. Írjak a supportnak, és ők vállalnak RAM bővítést, vagy bátran nyissam fel a belét? Szerintem ez utóbbi módszernél ugrik a gari...
Van valakinek tapasztalata? Nyílván írok a supportnak is.
Köszi. -
nagyúr
A Support-tól mit vársz? Ne várj semmit, ők ezzel nem foglalkoznak.
Nyisd ki, gari nem ugrik, nézd meg milyen a benne lévő ram, vegyél egy ugyanolyat és kész.
Gari ezzel nem ugrik, max akkor, ha a belerakott ram okoz valami hibát, de ez annyira ritka, hogy.Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ZBook Fury 17 G7, 17,3" FHD IPS, I7-10750H CPU, 32GB DDR4, 512GB NVMe SSD, T1000 4GB VGA, WIN 10/
- HP ZBook 17 G5, 17,3" FHD IPS, I7-8850H CPU, 32GB DDR4, 512GB NVMe SSD,1TB HDD, P3200 6GB VGA, WIN 1
- Lenovo Thinkpad X13, 13,3 " FULL HD IPS, I5-10310U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, Számla, Gar
- Lenovo Thinkpad T490, 14" FULL HD IPS, I5-8365U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garanci
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, Számla, Gara
- Lenovo Gaming Laptop: Ryzen 5 5500H/RTX 2050/16/512/gyári garancia
- HP Elitebook 8470p - i5-3320M, 8 GB RAM, 256 GB SSD, + 500 GB HDD.
- Dell Precision 7540, 15,6" FHD IPS, I7-9850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 4GB VGA, W10/11, Számla, Gar
- ÚJSZERŰ! Lenovo Thinkpad T490s / 14" FHD IPS / i5 8365U / 16GB DDR4 / 512GB NVMe SSD / HDMI / USB C
- Lenovo ThinkPad USB C gen 2 dokkoló, 135W-os adapterrel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest