Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Milyen széket vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csaba1203
addikt
Sziasztok!
Nemrég frissítettem a Dell Command Update-n keresztül az Intel grafikus driver-ét.
Most akartam fényerőt állítani az Fn+Fényerő fel,le gombokkal de semmi reakció...
A csúszka megjelenik és mozog is fel alá de nem történik semmi.
Aztán olyat is csinál ha mondjuk 5 percig nem használom a gépet fogja magát és megemeli a fényerőt.
A gépem Dell 7440. Valami ötlet vagy megoldás esetleg? -
törölt tag
-
SeatZola
őstag
Srácok! Lenne egy kérdésem.
Egy Dell Latitude 7400 2in1 ultrabook - amiben gyárilag nincs WWAN/LTE kártya, csak a foglalata, valamint az oldalán a SIM kártya fiók - elegendő vennem hozzá egy Dell WWAN/LTE modult, berakni a foglalatba és már megy is? Kábelezni ugye nem kell? Gyárilag benne lehetnek az antennák és a kábelek? -
nagzso14
újonc
Sziasztok!
A Dell G5 5500-as notebook-okkal szemezgetek és lenne 2 kérdésem a típussal kapcsolatban.
1. Ahogy néztem nem rendelkezik hardveres TPM-mel, de tudom, hogy szoftveresen is megoldható a dolog. Ez a modell képes erre?
2. (Ez lehet inkább off) Miért van az hogy az 1650Ti-t tartalmazó gépet már megkaphatom 460k-ért, de ha az 1660Ti-osokat nézem, akkor kb 200k Ft az árkülönbség. Sőt, még van hogy többe kerül az 1660Ti konfig, mint a 2060-as... ?
-
ftt
tag
Megjött az 5400-as. Így első blikkre, hát ... csúnyácska. Fáradt sötétszürke a színe, azt hittem ezüst lesz. Jó nehéz is, már a Toshibához képest. Azzal vigasztalnak, hogy nagyobb az akkuja. De a Toshiba is simán ment 8 órát fénykorában, nagyon többet meg, azt hiszem, hogy ez se fog. Viszont ennek van normális magyar billentyűzete, nem multilingui, amin sose találtam az ó/ő/ú/ű betűket.
16/512 -vel, 8-as szériájú i5-tel nyilván nem egy rossz gép, de azért szoknom kell majd. -
Krystal_s
addikt
válasz
betelgeuse #67883 üzenetére
Na ez érdekes
,mert én pont fordítva tapasztalom évek óta többféle Dell laptopnál. Pár napja pont erről írtam itt.
Ráadásul a tiédben is (ha jól látom) Intel Centrino N 6200 AGN Wifi van.
Linuxon a Wifi tulajdonságokban mennyit ír a Link speed?
Nálam 1 és 270 Mb/s között ugrál. Win alatt stabilan 300 Mbit/s.
140-es netem van, Win alatt ennyivel megy, de Linuxon (Ubuntu és Mint) max 60 Mbit/s a sebesség. -
kisskd
tag
válasz
betelgeuse #67883 üzenetére
Mivel mérted? Ha speedtest.net, a böngészővel nekem is művelt ilyet, letöltöttem az asztali appot, úgy ment.
-
ftt
tag
5 év Toshiba Portege után hamarosan érkezik az új Latitude 5400.
Kíváncsi vagyok.
-
betelgeuse
csendes tag
Sziasztok!
Dell Latitude E7440 laptopom van. Windows 10 alatt a Gigabites Digi netem speedtestel csak 300Mbps-t tud. Ubuuntu alatt 980Mbps-t. Újra telepítettem a hálózati meghajtóját, de semmi változás. Valakinek volt már ilyen problémája? -
szoke12
őstag
válasz
Dhampir #67869 üzenetére
Ma tovább kerestem a hiba okát és a következő logot találtam a biosban:
(Power log)
09/17/2020 05:34:36 Power On - Not applicable
09/17/2020 05:35:36 Power Off - ASF2 force off
09/17/2020 05:35:59 Power On - Not applicable
09/17/2020 05:36:53 Power Off - ASF2 force off
09/17/2020 05:37:20 Power On - Not applicable
09/17/2020 05:43:37 Power On - Not applicableOlvastam róla a dell oldalán, de nem találtam konkrét választ, hogy mi lehet.
Visszaraktam az egyel régebbi biost is, de nem változott semmi.Valaki találkozott már ezzel a hibával?
-
törölt tag
válasz
gyulazsolti #67875 üzenetére
Nem M.2 5X5 van ott, hanem M2.5x5, olyanoknak, akiknek nem is szabadna szétszedni a cuccot.
A harmadik kábel a gps antennáé szokott lenni. -
kisskd
tag
Sziasztok!
Adott egy Dell 7400, meg egy HP ZBook Thunderbolt 3 Dock dokkoló amit össze kéne házasítani. Dokkoló csere nem játszik, mert ugyanezen asztaloknál időnként egy HP Zbook workstation lakik, amit mással etetni nem tudunk.
Normál TB kábellel kép van mindkét monitoron, idáig okés, viszont a bekapcsológomb nem működik, ami elég kellemetlen napi használatban (2 monitor mellett a notebook már lecsukva pihen).
Túl optimista ilyet a TB-től, mint überszabványtól elvárni? Tudok valamit varázsolni a beállításokkal, ami segíthet? Ha nem, van valamilyen "okosság", amivel megkerülhetem a problémát, maradhat a dokkoló, és be tudom kapcsolni a gépet felnyitás nélkül? -
gyulazsolti
senior tag
válasz
batyuska100 #67874 üzenetére
Igen, lehet mert két oldalról, is mutat a nyíl össze, hogy M.2 5X5 .
És az a szabad vezeték mire való lenne a WWAN kártyán? [kép] -
batyuska100
senior tag
válasz
gyulazsolti #67871 üzenetére
Abból az Ericsson WWAN kártyából szerintem létezik kisebb fajta is, annak a helyére menne szerintem az ssd.
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
gyulazsolti #67871 üzenetére
Hiányozni nem hiányzik semmi sem - esetleg egy SSD-t lehet bele varázsolni, bár nem tudom hogy van-e ennyire kicsi méretben.
-
gyulazsolti
senior tag
-
tylerddd
veterán
válasz
hhgygy #67867 üzenetére
Köszi, közben nekiálltam és összejött. Most az az érdekes, hogy a fentebb linkelt menü is játszik, de ismét ott van az asztalon jobb klikkes Intel grafikus beállítások is, amit régebben is használtam és ugye teljességében nem fedi egymást a két felület. Ilyenkor ez hogy lehetséges? Holnap lesz időm majd a tévéken, projektorokon kipróbálni.
Köszi a tippet!
-
szoke12
őstag
Sziasztok!
Van egy pár éves Dell E6410-es gépem nvidia videókártyával. Linuxot használok rajta, ssd-re telepítve, illetve van benne egy optibay, amiben van egy hdd adattárolásra. Az utóbbi időben kezdte azt csinálni, hogy a bekapcsolás után pár másodperc után leáll, mintha kivenném az akksit, meg kihúznám a tápot. Második indításra eljut a bejelentkezésig és megfagy. Harmadjára pedig általában elindul. Ez a jelenség ebben a sorrendben hideg-indításkor szokott jelentkezni. Ha már ment a gép, gondolom melegek az alkatrészek már, és azért nem.
Eleinte azt hittem rendszer-gond, ezért feltettem 4-5 féle linuxot is, de mindegyiknél ugyanaz történt. Végül feltettem egy Win10-et is, ami ugyanezt kezdi csinálni, megfűszerezve azzal, hogy van, amikor fogja magát és csak úgy kikapcsol, mintha eltűnne a kraft, illetve ha rányomok a leállításra, akkor egyszerűen nem kapcsol ki. A rendszer leáll, a ledek kialszanak, de a bekapcsoló gomb az világít és pörög a ventilátor.
Beleraktam a gépbe egy hdd-t is telepített linuxszal, de azzal is produkálta ezt az el nem indulást, úgyhogy kezdek az alaplapra gyanakodni.
Lehetséges, hogy kezd elválni a videókártya? vagy mi okozhatja ezt a jelenséget? -
tylerddd
veterán
Azt nem tudom telepíteni, azt írja nem kompatibilis az oprendszerrel.
Érdemes feltenni az Intel oldaláról? A korábbi gépemnél (Latitude E5430) az olyat okozott, hogy amikor lehajtottam a kijelzőt, elment alvóba és amikor felnyitottam, akkor nem ébredt fel, folyamatos bekapcs gombbal tudtam csak kilőni majd bekapcsolni
Ha mégis rászánnám magam, akkor gondolom a nem Beta jelzésűt tegyem fel?! Köszi!
-
tylerddd
veterán
Helló! 7490-et újratelepítettem néhány hónapja. Akkor egy számomra teljesen új felülettel települt a videodriver, amit a Windows tett fel, nem volt ezzel korábban gondom. Azóta csomó eszközzel gondom van, ha kikötöm, pl. tévék, projektorok, amikkel korábban tökéletes volt vagy beállítás után volt az. Ilyeneket csinál, hogy akármit állítok projektornál (ezeket a beállításokat használtam korábban), pl. kilóg a kép széle. Képarányt, felbontást bármit mókolok, nem sikerül. Egyes tévéknél ugyanez. Saját tévémen pl. egyéni méretet kellett állítgatnom (nem felbontást). Nem értem, hogy ha a tévé is fullHD meg a monitor is, akkor hogy a pi**ába nem tudja egy az egyben kitenni?! Leszedtem a Dell oldaláról a legfrissebb drivert, azt meg azt írja, hogy nem kompatibilis az eszközzel.
Valami ötlet, tipp?! Köszi!
-
kb7700
csendes tag
Sziasztok!
dell G5 5590 mennyire jó választás? Új 3ev garival...esetleg precision 3541? Eredetileg ws-t néztem de csak 3-4 éves gépek vannak bolti garival
Köszi! -
-
válasz
batyuska100 #67857 üzenetére
Fényes kizárt.Állítólag létezik olyan-nem Delles ugyan-de matt full HD kijelző panel,amit bele lehet rakni.
-
Üdv!
Van egy Latitude E7240-es kis gépem,de HD a kijelző.
Lehet ebbe full HD kijelzőt tenni?Ha nem is Dell-t,bármilyet. -
Krystal_s
addikt
Nekem eddig minden Dell notebook Intel Wifivel gondom volt Linuxok alatt évek óta. (Ubuntu, Mint). Bár felismerte őket, de100% térerővel is nagyon lassú sebességet tudtak csak.
Pár hónapja néztem rá újra, hátha javították a sok panasz ellenére, de ugyanúgy fele sebesség és 0 között ugrálva ment a Wifi. 2 gépen is néztem. (Intel Centrino Ultimate-N 6300 AGN és 6200 wifivel) Nem értem miért nem javítják évek óta.
Próbáltam sok beállítást. Beszéltem pár emberrel, akik szintén ezt tapasztalták, de nem sikerült megoldani. :\ -
Nem bármit sajnos.
Tulajdonképpen balesetekre vonatkozik, és vannak értéhatárok ami géptípus függő, pl. ha leöntöd kávéval, és alaplapot kell cseréni, akkor nem kell a teljes új lap árát kifizetni.
Mostani gépemre vettem ilyet az oled miatt, mivel ha az törik, akkor $1000 és nem hiszem, hogy 5-600-nál olcsóbban tudnék szerezni, arra pedig teljesen érvényes ez a biztosítás.
Fedlap kasztni csere miatt nem érné meg, mert azokat relatíve olcsón be tudom szerezni, ha szükséges lenne. -
pohár
félisten
válasz
Danubius L #67849 üzenetére
lényegében bármit kicserél a DELL a géped(b)en, legyen az bármilyen kár bármilyen szituációból fakadóan... évente 1x, ha jól emlékszem (törés, folyadékkár, stb)
-
-
törölt tag
Ehhez képest nekem az UK Dell Latitude honosításakor a Complete Care eltűnt.
A dell.com -ról: "Complete Care cannot be tranferred Internationally, only Next Business Day warrany can be transferred."
Service contracts that are non-transferrable.
Return to Depot, Complete Care, Same Day, and Parts Only contracts are not always available for transfer outside of the region the coverage was purchased in; please review your contract agreement purchased for more information. -
pohár
félisten
-
törölt tag
válasz
Tsebacsi #67843 üzenetére
Lecsökkenő garanciaidőről még én sem hallottam, maximum olyanról, hogy bizonyos, biztosítás-jellegű szolgáltatások, mint pl. a Complete Care Magyarországról nem érvényesíthatők.
Az eredeti kérdező kérdező logikáját sem nagyon értem, ha a világ többi részén magasabb az ára ugyanannak a készüléknek 3 év garanciával, mint egy évvel, akkor miért adna a készülékre még 2 év garanciát a Dell ingyen, ha bekerül az országba? Nem szabad mindent elhinni a propagandának, nincs ilyen rezsicsökkentés, hiába teljesít jobban. -
-
válasz
Dhampir #67842 üzenetére
De! Álj, de! A Honosítás ingyen van!
Ha az eredeti számlán 1 év van, a honosításkor is 1 évet kapsz. Ha többet szeretnél, akkor kell fizetni érte (értelemszerűen).
Nem kell a Collect end Return-al foglalkozni, olyat garit kapsz rá amit itthon alapban adnak azokra a géptípusokra. A lecsökkenő garanciaidő érdekes, ilyennel még nem találkoztam... -
Dhampir
félisten
fcby, Tsebacsi, Kaltenpeti
Ejha, tehát nem is lenne ingyenes a honosíttatás.
Köszönöm szépen, hogy ezt megírtátok!
-
válasz
Dhampir #67837 üzenetére
Szia,
az attól függ, hogy az ST alapján mennyi rá a garancia. Én ezt a honosítást nem erőltetném. Pl egy Collect and Return-os laptop honosítás után simán offsite-os lesz, mert a Dell Magyarországon nem értelmezi ezt a garancia típust, pl. az is megtörténhet, hogy a honosítást követően lecsökken a garancia időd
-
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Külföldről rendelt Latitude vagy Precision esetében itthoni honosíttatás lehetséges, megkapható a 3 év helyszíni garancia abban az esetben is, ha külföldön 1 év garanciát adnak rá?
Mi a feltétele ennek? A vásárló, vagy felhasználó nevére kell szólnia a számlának?
-
emvy
félisten
Tovabbi infok az XPS-rol: ha valaki Linuxot szeretne rajta futtatni (mint pl. en), akkor az i9-es modell egyelore olyan wifi modullal jon, amit egyaltalan nem tamogat semmilyen letezo kernel.
-
-
Szia.
1. ezz az ssd nem lesz, nem szabad lett volna megvenni, nagyon nem ajánlott
2. 1tb hdd-vel jött ki az a gépezet, honnan vetted/veszed, hogy csak 256gb-ig kezelné?
3. arra nem fogsz tudni win-t tenn így. Viszont ha beteszed a hdd helyére és usb-ről telepítesz minden jó lesz. -
vj0c1
aktív tag
Sziasztok!
Egy nagyon kedves hölgy barátom Dell Inspiron 15 3567 es laptopjához vásároltam egy 480GB-os Kingston (SA400S37480G) ssd-t (a közeljövőben tervben van neki egy gamer PC, gondoltam ahhoz is jó lesz majd). Sajnos mivel a laptopja csak 256GB-ig támogat ssd-t, így vettem mellé egy Sharkoon ssd házat is, usb-vel kötve azt rá a laptopra. A cél az lett volna, hogy pendriveról rakok rá Win10et, a biosban a Legacy boot mode volt beállítva, mégis ez a hibaüzenet fogadott:
[link]
Van esetleg ötlet valakinek, hogy mi lehet a megoldás?
A segítséget előre is köszönöm szépen! -
lcdtv
tag
válasz
dptrsk #67823 üzenetére
Ja, erre gondoltok. sajnos nálam ez már régóta van hogy nem áll le a gép. De most még akkor ez is rátesz egy lapáttal. Mondjuk ezeket Lenovo T470, HP 360, Dell E5470 próbáltam mindegyik jól működik. Lecsukod venti kikapcsol és alszik. Kicsit tényleg veszélyes mert kicsi táskába hordom és ha éppen olyan van akkor cseszik kikapcsolni és melegszik is. Egyenlőre marad a kikapcsolás.
-
lcdtv
tag
válasz
hhgygy #67818 üzenetére
És nincsen rá megoldás 2004-óta?
A Support nem reagál ez miben nyilvánul meg?
abban hogy írtam nekik 2 hónapja és annyit reagáltak hogy töltsek ki egy kérdőívet hogy milyen a support
Pont ez volt az első eset velem is.
A nagy DELL ilyen "feature"-re nem reagál. Nem csak én szopok ilyen hibával. Majd ha kigyullad a táskám akkor ki fizeti a kártérítést -
lcdtv
tag
Sziasztok! Használ valaki WD15 dokkolót? Jelenség az hogy az USB portjai nem akarnak aludni illetve a notebook 5400 Latitude is ha altatom hát akkor inkább turbo fokozatra kapcsol és csak pörög a venti mint a TU-154 hajtómű.
A notebook simán is érdekes (WD15 nélkül) mert ha altatom még 5-10 percig pörgeti a ventit azt vagy alszik vagy nem. DELL support meg nem is reagál pedig garis a gép. -
hhgygy
senior tag
válasz
tylerddd #67815 üzenetére
Elvileg kéne mennie, én USB-C to HDMI konverterrel használom tévére.
Hozzá kell tenni, hogy nem problémamentes, szakadozik néha.
Arra jutottam, hogy az USB-C port teljesítményét a BIOS-ban megnöveltem, asszem 7,5 helyett 15-re, akkor stabilabb lett, de nem 100% tökéletes így sem. -
tylerddd
veterán
Helló! 7490-en az USB-C alkalmas képátvitelre. Kell ehhez valamit állítani vagy kapásból működnie kellene?! Kénytelen voltam egy dupla adapteres megoldást kipróbálni (USB-C-be Display port, abba pedig egy Display port to HDMI) és nem ment. Remélem a dupla adapter miatt!
-
-
wwhy
veterán
válasz
Tothgera30 #67812 üzenetére
Félévente
-
-
emvy
félisten
Korai XPS 15 review:
- sajnos az enyemnek is lotyog(ott) kicsit a touchpadja, mint sok mas peldanynak. Egy kis darab szigeteloszalag megoldja, de azert na...
- 4K screen nagyon szep
- billentyuzet majdnem eleri a Thinkpad szintet, meg vagyok vele elegedve
- touchpadbol idaig nem hasznaltam ilyen jotSzoval tetszik, majd meglatjuk, hogy megy kozeptavon.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
Tothgera30 #67809 üzenetére
Kikapcsol magától, lefagy, elmegy a kép, nem ad képet, stb...
Mivel a hőmérsékletváltozás miatt engednek el a forrasztások, így sok múlik azon, hogyan használod a gépet illetve a hűtés megfelelő-e. -
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
Tothgera30 #67807 üzenetére
Szia!
Jópárszor találkoztam ezzel, összecserélik őket, "kerek-kerek" alapon.
Legtöbbször brutálisan felmelegszik a gép és emiatt visszaveszi az órajelet is, szóval a végeredmény egy forró és lassú gép. Szerintem párod megfőzte kicsit a laptopot, BGA hiba várható, de az egyébként is esélyes a gép kora miatt. -
Sajnálatos módon életem jelenlegi
párja a Dell Latitude E6430-asába akkumulátor töltési célzattal a HP Elitebook 2570P notim hálózati töltőjét dugta be. Elvileg töltött róla, és ő észre sem vette a hibát. Másnap délután szembesültünk a történtekkel. A gép első pár bekapcsolás után fekete képet ad..., de a Windows betölt, gyári diagnosztika nagyon lassan fut le. Pár be és kikapcsolás és fél óra után helyreállt a rend, eddig (látszólag nincs gond). Mivel nagyon szereti ezt a gépet, ezért nem szeretné lecserélni, talán egy ugyan ilyen E6430-asra. Okozhatott-e ez valamilyen hibát, vagy később fennálló problémát?
-
emvy
félisten
Kedden csatlakozom a topichoz egy XPS15-el. Köszi pohárnak a segítséget/tanácsokat :)
-
törölt tag
válasz
batyuska100 #67801 üzenetére
-
csaba1203
addikt
Olvasgatva a hozzászólásokat ez a bios frissítés dolog engem is mindig visszatartott.
7440-re most ugye az a28 az aktuális hoz ez valami eget verő újdonságot a gyárihoz képest?
Nekem az i7-es 4600u-s procival szerelt változat van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Thinkpad T14s Gen3 14" FHD+ IPS i7-1260P 16GB 500GB NVMe IR kam gar
- Lenovo IdeaPad V15 Ryzen 5 5500U / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD
- Dell XPS 13 i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD / 13,3" FHD / HUN bill. / 12 hó garancia
- HP EliteBook 850 G8 i5-1145G7 / 16GB RAM / 256GB SSD / FHD
- Bomba áron dobozos új Hp Laptop! /AMD Ryzen 5-7520U/8 GB/256 SSD/FHD/Garancia/
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest