Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• qfm

őstag

Sziasztok!

Egy Dell Inspirion 5579 2in1 -et használok jelenleg, amivel egész jól ki is jönnénk, ha a touchpad hajlandó lenne úgy működni ahogy a Thinkpadeken megszoktam (chiral görgetés, egyujjas görgetősávok alul és oldalt egyéni méretsávban, érzékenység felvétele, véletlen benyúlások elleni védelem kikapcsolása, stb). Gyakorlatilag a Synaptics-os alap lehetőségek. Gyárilag előre telepített windows 10-en semmilyen lehetőség nem volt ezek beállítására, és az eszközkezelő is csak általános ps/2 egeret meg általános hid eszközt látott az egér/mutatóeszköz kategóriában. Mivel a géphez tartozó támogatási oldal semmilyen bemeneti eszköz drivert nem kínált fel, végül több óra alatt az i2c hid eszközhöz találtam drivert a dell-nél (hardver azonosító alapján) ami szépen fel is települt. Ezután megjelent a szokásos synaptics-os visszajelző, hogy érzékeli az érintéseket, de megnyitva egy teljes opciót kaptam, hogy letilthatom a navigációt a gombokon. Ezzel egyáltalán nem voltam kibékülve. Próbáltam a dell/touchpad mappába felrakott segéd programokat, a delltouchpad és a delltouchpad35 alatt végzett beállítások nem érvényesülnek rajta, mintha be se állítottam volna, és egyébként sincs bennük az a beállítás rész ami nekem kellene. A DellTpad azonnal meghal amint megnyitok benne egy menüpontot. A probléma a szabvány ps/2 egérnek detektált hardver lehet, amihez szintén órákon át próbáltam bármit találni, szinte az összes létező dell drivert végignézve, egyikben sem találtam meg a hardver azonosítóját.

ACPI\VEN_DELL&DEV_0808
    ACPI\DELL0808
    *DELL0808

Ehhez az eszközhöz szeretnék valami segítséget kérni, hogy mit rakhatnék hozzá, vagy hogyan oldhatnám meg ezt a fenti problémát. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy annyi mindent kipróbáltam, hogy egy generic synaptics drivert is kipróbáltam ezen az eszközön, ami bár nem működött vele, de engedélyezte nekem a beállító konzolt az egér részen. Azzal a beállítóval engedélyezni tudtam az áhított funkciókat a megfelelő driverrel ellátott hid eszközön. Ennek az eredménye az lett, hogy bár működött a görgetés és chiral funkció, de valamivel össze volt akadva, így egyszerre görgetett és ment a kurzor, szóval használhatatlan volt a végeredmény.

Elnézést a regényért, de talán így érthető a probléma :R

Új hozzászólás Aktív témák