Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
qfm
őstag
Sziasztok!
Egy Dell Inspirion 5579 2in1 -et használok jelenleg, amivel egész jól ki is jönnénk, ha a touchpad hajlandó lenne úgy működni ahogy a Thinkpadeken megszoktam (chiral görgetés, egyujjas görgetősávok alul és oldalt egyéni méretsávban, érzékenység felvétele, véletlen benyúlások elleni védelem kikapcsolása, stb). Gyakorlatilag a Synaptics-os alap lehetőségek. Gyárilag előre telepített windows 10-en semmilyen lehetőség nem volt ezek beállítására, és az eszközkezelő is csak általános ps/2 egeret meg általános hid eszközt látott az egér/mutatóeszköz kategóriában. Mivel a géphez tartozó támogatási oldal semmilyen bemeneti eszköz drivert nem kínált fel, végül több óra alatt az i2c hid eszközhöz találtam drivert a dell-nél (hardver azonosító alapján) ami szépen fel is települt. Ezután megjelent a szokásos synaptics-os visszajelző, hogy érzékeli az érintéseket, de megnyitva egy teljes opciót kaptam, hogy letilthatom a navigációt a gombokon. Ezzel egyáltalán nem voltam kibékülve. Próbáltam a dell/touchpad mappába felrakott segéd programokat, a delltouchpad és a delltouchpad35 alatt végzett beállítások nem érvényesülnek rajta, mintha be se állítottam volna, és egyébként sincs bennük az a beállítás rész ami nekem kellene. A DellTpad azonnal meghal amint megnyitok benne egy menüpontot. A probléma a szabvány ps/2 egérnek detektált hardver lehet, amihez szintén órákon át próbáltam bármit találni, szinte az összes létező dell drivert végignézve, egyikben sem találtam meg a hardver azonosítóját.
ACPI\VEN_DELL&DEV_0808
ACPI\DELL0808
*DELL0808Ehhez az eszközhöz szeretnék valami segítséget kérni, hogy mit rakhatnék hozzá, vagy hogyan oldhatnám meg ezt a fenti problémát. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy annyi mindent kipróbáltam, hogy egy generic synaptics drivert is kipróbáltam ezen az eszközön, ami bár nem működött vele, de engedélyezte nekem a beállító konzolt az egér részen. Azzal a beállítóval engedélyezni tudtam az áhított funkciókat a megfelelő driverrel ellátott hid eszközön. Ennek az eredménye az lett, hogy bár működött a görgetés és chiral funkció, de valamivel össze volt akadva, így egyszerre görgetett és ment a kurzor, szóval használhatatlan volt a végeredmény.
Elnézést a regényért, de talán így érthető a probléma
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó/HP ZBook 15 G3 /I7-6820HQ/16GB DDR4/VGA M1000M 2GB/Win 11Pro/15,6" FHD/512GB M.2NVMe!!!
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T2000 4GB
- Lenovo LOQ 15APH8 gamer laptop 15,6" 144Hz, AMD Ryzen 7
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest