Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- RAM topik
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #16958 üzenetére
Ezt a témát folytatva (M5010-zel kapcsolatban):
javaslom, hogy senki ne upgrade-elje a Dell (vagy a bolt) által felpakolt Ubuntut (pl. 10.04 LTS-re, 10.10-re - későbbi kiadásban majd lehet, hogy javítják), mert utána csak szopni fog a pl. a wifihez tartozó driverekkel.Éppen ezért, ha valaki mégis megtette, és újra szeretné üzemképesnek látni a gépét Linux-szal, akkor NE törölje a recovery partíciót, hogy adott esetben a gyártó (vagy a bolt) által felrakott driverek segítségével ismét normálisan működjön a gép.
Újraraktam a 9.10-es x86-os (32 bites) Ubuntut, helyette ráraktam a 10.10-es kiadást, lezúzva a recovery partíciót, szépen beállítva külön swap, boot, root és home partíciót, de onnantól kezdve egyszerűen semmilyen módszerrel nem sikerült beüzemelni a wireless kapcsolatot (elképesztő sok helyen néztem utána, próbálkoztam rengeteg dologgal, a végén már a Linux-topicban is beletört a bicskájuk a hozzáértőknek is
- és mielőtt valaki arra gyanakodna, NEM volt kikapcsolva a BIOS-ban, és a hozzá tartozó nyomógomb is működött, használtam is, de az csak a Bluetooth-t kapcsolgatta ki-be, és továbbra is jó volt a BIOS-beállítás - de még ezt is módosítgattam, hátha; már a végén próbálkoztam mindenféle driver és program felpakolásával, ndiswrapperrel, és még több percig sorolhatnám...), ráadásul a gép számomra érthetetlen módon rendkívül lassú volt a bootolást követő 10-15 percben - pl. ha az elindulás után közvetlenül akartam akár a böngészőt is elindítani, az is botrányosan lassan indult, legalább 2 percig várni kellett, míg egyáltalán a böngésző maga megjelent; a Terminál teljes elindulására is várni kellett több másodpercet, pedig az nem egy túlzottan erőforrásigényes alkalmazás.
De mondom, ez a gép vagy adott program beindulását követő percekben volt jellemző, kb. 10-15 perc elteltével elfogadható sebességgel üzemelt a gép.Érdekes hiba, a boltban sem tudtak rá mit mondani.
Windows-zal hibátlanul működik a wireless kapcsolat, és a gép rendkívül gyors.
Úgy tűnik - számomra nagyon meglepő módon -, hogy a - hivatalos oldalról letöltött - Ubuntuval nagyon nyűglődik. Sosem gondoltam volna, hogy ilyet kell mondanom, de erre a gépre nem ajánlom az Ubuntut (pedig preferálom a Windows-zal szemben), legfeljebb azt a változatot, amit a gyártó (vagy a bolt) felpakol - driverekkel együtt. Tulajdonképpen nem értem, miért nem találtam meg hozzá a megfelelő drivereket, amik működésbe hozzák a wifi-kapcsolathoz szükséges hardvert, pedig minden követ megmozgattam. Persze így is lehet olyan dolog, amire nem gondoltam, de valóban kíváncsi lennék, sikerült-e valakinek ugyanezzel a konfiggal, ugyanezekkel a rendszerekkel beüzemelni (Ubuntu 10.04, 10.10 32 ill. 64 bites változatot is próbáltam). (Amúgy Broadcom 4727, ezen az oldalon a "Wireless WLAN 1501 Half Mini-Card (4313bgn)" a megfelelő driver Windows-hoz.)Azért írtam meg ezt a hozzászólást, hogy ha valaki hasonló gondokkal küzd, ne pazaroljon el olyan sok órát az életéből a probléma megoldására feleslegesen, mint én.
Ez persze lehet csupán egyedi eset is, elképzelhető, hogy valakinek ugyanezekkel az oprendszerekkel hibátlanul működött a wireless kapcsolat, ha valakinek van ezzel kapcsolatos tapasztalata, írja meg!
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Építő/felújító topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- BMW topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- E-roller topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- További aktív témák...
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- Hp Laptop Alkatrészek Eladók!
- IGAZI ERŐMŰ! Lenovo Thinkpad P15s Gen 1, i7-10610U, 32GB/1TB, NVIDIA, FHD/IPS, garancia, számla!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest