Hirdetés
- Pánik a memóriapiacon
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
leslye
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.Vettem egy DELL Vostro 3500-at,telepített W7-el.
Nvidia geforce gt 310 m tipusú videókártya van benne,viszont nem működik tökéletesen.
Pl.egy sima 3D-s órát sem lehet kirakni képernyőkimélőnek,vagy egy egyszerű,gyári játékot indítva azt írja ki,hogy(A hardveres gyorsítás le van tiltva,vagy azt a videókártya illesztőprogramja nem támogatja.Győződjön meg arról,hogy telepítette a legfrissebb videókártya-illesztőprogramot,és hogy ahardveres gyorsítás be van kapcsolva.)
Igazából főleg felhasználói szinten mozgok a számítástechnikában,gőzöm nincs,hogy mit lehetne ilyenkor csinálni.Kérem segítsen valaki! -
Seliet18
csendes tag
Sziasztok!
Pls valaki segítsen ha tud. Van egy Dell Studio 1537-es gépem. Vistát lecserélték Win 7-re.
A Webcam működik pl msn és skype-n. De sehogy se tudom feltelepíteni a Dell Webcam central nevű programot. Dell honlapjárol mentem le de a telepítőből folyton kilép h nem található ilyen program. A Dell Webcam center pedig feltelepül de mikor használnám akkor nyüglődik a driverrel. Azt mondja nem megfelelő. Mitől lehet ez?
Előre is köszönöm a segítséget. -
Gladter
csendes tag
Sziasztok , van egy dell inspiron 11z -m . még garanciális. német billentyűzettel. hol tudnék hozzá magyar billentyűzetet venni? ha kicserélem elvesztem a garanciát?
köszönöm -
Rollee
aktív tag
Hali!
A #17477-re valakinek van valami otlete?
Avicularia A haromeveseknek altalaban mar nem folyik ki a nyala(legalabbis akikkel en talalkoztam), hacsak nem betegek. Esetleg mas otleted?
-
premete
veterán
válasz
nightshadow
üzenetére
Hidd el, csak el tudom olvasni a laptopom garanciáját a dell.com-on.
Onnan copyztam: "DELL Ex Battery Svc DELL" ez extended Battery Service, 3 évre.
A töltőre mióta csak egy év a garancia? -
premete
veterán
válasz
Avicularia
üzenetére
Nálad nem cserélik az akkut egy év után, nem cserélik a kijelzőt, ha eltöröd, a hdd-t le kell adnod, ha cserélik.
-
Avicularia
veterán
válasz
premete
üzenetére
Ezt nem egészen értem.Akkor most azt cserélnek 3 évig amit ők úgy gondolnak?
Mert az ok,hogy az akksira és a töltőre 1 év gari van,ezt elfogadom,mert így vettem.De az én olvasatomban a 3 év garancia azt jelenti,hogy 3 évig minden meghibásodást amit normál felhasználás mellett előfordulhat,azt ingyen és bérmentve javítják. -
nightshadow
veterán
-
premete
veterán
válasz
Avicularia
üzenetére
A "parts only" azt jelenti, hogy nem cserélik a komplett laptopot, csak a meghibásodott alkatrészt, ott sem mindent és mindig.
Nálam nem szerepel a "parts only", tehát cserélik az akkut is 3 évig, a kijelzőt is, ha véletlenül leejtem és megreped, illetve ha a hdd elromlik, adnak egy újat, és a régit is megtarthatom:
NBD ProSupport For IT On-Site
DELL Ex Battery Svc DELL
3Yr Data Protection - Keep Your Hard Drive
DELL CompleteCare 2Y NBD Accidental Damage Cover from London General Insurance
DELL Next Business Day -
Chaser
legenda
válasz
Avicularia
üzenetére
A kibővített gart látod fent, lent meg az alap 1 évest.
-
foxi69
tag
Köszönöm a válaszokat. Azóta összeszerelés, anyaghasználat, kijelző és melegedési problémákról hallottam, olvastam.
Helyette ezt ajánlották (gyengébb VGA, de "üzleti" kategória): [link]
-
Rollee
aktív tag
Sziasztok!
Van egy kis problemam a Dell Inspiron 1720-as laptopommal.
Par napja atjottek a barataink ket gyerekkel(3 es 6 evesek) es jatszottak a laptoppal mig mi beszelgettunk.
A laptop azota nem kapcsol be es ha radugom a toltot elhalvanyul a ledje.
Nem ejtettek le es nem kalapaltak, mivel egy szobaban voltak velunk es lattuk volna.Mi lehet a baja?
Rollee
-
Avicularia
veterán
A garanciánál az alábbiakat találtam:
Warranties on this system
Dell IBU: Europe
Ship Date:08/01/2011
Description Provider Start Date End Date Days Left
Base warranty DELL 07/01/2011 08/01/2014 1053
Base warranty DELL 07/01/2011 08/01/2012 322
Parts Only Warranty DELL 07/01/2011 08/01/2012 322Ez a parts only gari mit is jelent?Kicsit zavaros ez számomra,most akkor hogy is?Plusz mivel Magyarországon vettem a gépet,de nem ott élek,át is kellene jelentenem az itteni címemre.
-
lacipapa72
csendes tag
válasz
Avicularia
üzenetére
Jó estét kívánok! Nos nekem pedig a Google Chrome-mal sikerült a letöltés, azóta remekül üzemel.
Köszönöm a segítséget.
K.L.
-
jocipapi
csendes tag
válasz
lacipapa72
üzenetére
szia vagy?
sikerült megoldani a problémát?
nekem is ez a gondo -
válasz
Chaser
üzenetére
Melyik bolt ez ha nem titok?
A #17465-ben ott volt, van a link.Nagyon megtisztelő, hogy helyettem bosszankodsz, de ne tedd! Még véletlenül se dicsekvésnek vedd: már nem egy gépet állítottam, szereltem össze. Cseréltem szinte minden létező alkatrészt. Igaz laptopokat eddig nem sokat piszkáltam, de már ilyenben is bővítettem memóriát éppen a feleségem régi gépében, ami helyett ezt a Dell R15-öt vettük. És végül nem vagyok biztos abban, hogy csak úgy beleteszek s.k. memóriát a laptopba, mert pl. az Optiplex gépembe speciális modul való gyári ajánlás szerint. Nem volt kedvem és időm sem most ez után kutatgatni, hogy bármilyent bele tehetek, vagy itt is esetleg speciális kell.
-
Chaser
legenda
válasz
egykori
üzenetére
Olcsóbb helyet nem tudok, de bármelyik nem szemét lehúzós boltban belerakják annyiért, amennyiért anélkül is árulnák...és még a vásárlást is külön megköszönik. De ámen, legyen 1k a "munkáért", berakják 2 perc, futtatnak egy memtestet 1 óra, de nem kell mellette ülni. De hogy 4GB-os árán raknak be 2-est az finoman szólva is pofátlanság. Melyik bolt ez ha nem titok?
-
Chaser
legenda
válasz
egykori
üzenetére
Ha alapból 1x4GB van benne annyival másabb, hogy azt még tudod bővíteni. A 2x2 felállást nem, ha 2 egyforma méretű modult raksz egymáshoz 99% hogy mennek dualban, nem volt még szerencsém olyan esethez ahol gond lett volna. Nekem pl kingmax+samsung van, az előző gépben kingston+elpida volt, ráadásul 2+1 felállásban. A lényeg hogy a modul kiosztás egyezzen.
egykori: Ezt mondom hogy qrva drága volt, újan amikor vetted a gépet még 5000ft alatt volt 1x2GB kingmax, 1x4GB meg 12k körül. Hol voltak ilyen pofátlanok? Még a szerelésre se lehet fogni, mert 1-2 perc beletenni.
szerk: csejó: Ha minden igaz beszedtél valamit ami a bootsectort is megkóstolta, megpróbálkozhatsz install lemezről rendszer visszaállítással, ha nem megy akkor reinstall. Avastot meg ne erőltesd, norton 2010 v 11, 12k körül van 2 évre, meg is ér annyit hogy többet ne járj így.
-
csejó
csendes tag
Sziasztok, remélem tudtok segiteni a gondjaimon.
A vas: Dell Latitude D-520 1 G RAM >200 HDD
O.S.: WinXP Home SP2a gond: Avast tájékoztatott, hogy letiltott egy Rootkit behatolást, majd javasolta, hogy a legközelebbi gépinditáskor csináljon boot-idejű ellenőrzést.
"Újrainditsam most? Y/N)
Igen után az ujrainditáskor betöltődött a BIOS, azután boot leállt, a képernyő fekete, bal felső sarokban villog a kurzor.
"És akkor ez már mindig így marad?"
Van-e valakinek hasonló tapasztalata?
-
Melon87
tag
Helló!
Én is olyan laptopot néztem mint foxi69 és az lenne a kérdésem, hogy ha veszek bele +2 giga ramot akkor az mennyi eséllyel fog dual-ba menni vagy ha nem megy akkor mennyivel lesz lassabb?
Az még nem tiszta, hogy ha 2+2gb ram van van benne akkor az miben másabb mintha csak 4gb lenne benne. (2+2 nem dualba)
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Avicularia
veterán
válasz
lacipapa72
üzenetére
Nekem ezt chrome-al csinálta.Mikor ie-vel próbálkoztam ,egyből sikerült letölteni a drivert.
-
Avicularia
veterán
Ma észrevettem,hogy a n5010 alá vett thermaltake massive 23 lx hűtőpad,ha be van kapcsolva,akkor 10 fokkal magasabb a proci hőmérséklete.
-
válasz
lacipapa72
üzenetére
Próbáld úgy, hogy amikor a kiválasztott drivernél Downloadra kattintasz és előugrik egy ablak, akkor az alsó kékszínű Downloadra kattints (ide az van írva, hogy IE vagy más böngészővel töltöd le közvetlenül).
Hátha így sikerül! -
lacipapa72
csendes tag
Köszönöm Uram! Ezzel próbálkozom, azonban állandóan csak egy 9.3 kb-os dell driver download manager applications nevű fálj töltődik le, amikor rákattintok csak annyit ír ki,hogy nincsenek kiválasztott fájlok. Menjek a drivers és downloadsra és válasszam ki a fáljokat. Persze a listát már kiválasztottam, el is mentettem. A regisztrált mail címre küldött küldött hivatkozást megnyitva is próbálkoztam, mindig ugyan az az eredmény!
Eh! Mára belefáradtam, pedig biztos, hogy pofon egyszerű a megoldás.
Egyébként a gép villámgyors i5 ATI 5650 500 G, 4G 1333, legalábbis a korábbi "Sulinetes" gépemhez képest.
Üdv: K.L.
-
válasz
Chaser
üzenetére
Azt vettem alapul, hogy ha kell valamihez, valamikor több memória és nincs, akkor bosszantó, hogy egy közel 200 ezer forintos gép kinlódik. Sajnos ilyen memória gond régebben már sok bosszúságot okozott, ezért ezen nem spórolok.
Amúgy igazad van, valóban megkérik az árát...
-
BPFeri
senior tag
válasz
lacipapa72
üzenetére
Adapter nem kell de a network driver -t le kell hozzá tölteni

-
lacipapa72
csendes tag
Hello!
A napokban vettem egy Dell 5010-es latopot. Több problémán is van vele, először is A WIFi kapcsolattal nem jutok egyről a kettőre, inkább 0-ról az egyre. Kell ehhez külön drivert letölteni valahonnan? Esetleg kellett volna valamilyen adaptert vennem hozzá? A papírok szerint van benne 10/100 Ethernet LAN az alaplapon. A support.dell.com meg hasonló oldalak sem nyújtanak segítséget, nem is tudok róluk semmit letölteni. (Vagy csak amatöőr vagyok) A madzagot bedugva megy a net. A korábbiakban volt nálam Acer gép, azzal simán tudtam netezni a rúterről. Help!!!
Ui.: Öreg vagyok én már ehhez, annyi csak a bűnöm, hogy a kis családomat akartam a XXI. századba integrálni!
K.L.
-
válasz
foxi69
üzenetére
Én a héten vettem feleségemnek egy ugyanilyen gépet, de 4 GB-ra bővíttettem a RAM-ot. Ahogy látom az elmúlt néhány nap alatt, teljes az elégedettség. A Flash-re beindul időnként a venti, de egyébként olyan halk, hogy nem is lehet hallani a működését. Kb 12 ezer Ft nem lehet probléma, hogy a memóriát bővítsed - gondolom. Szerintem, megéri. Nekem csak a kijelző méretaránya nem tetszik túl alacsonynak tűnik és feleslegesen szélesnek. Ennyi.
-
canney
csendes tag
válasz
nVIPER
üzenetére
Igen, a méretével tisztában vagyok, de hasonló áron nagyobb nem kapható, 100-as kategóriában meg csak a 15,6"osok vannak, ami meg pont nem a hozom-viszem ha kell, ha nem kategória számomra.
Szóval az érdekelne, hogy elvileg elbír-e bánni azokkal a programokkal, amiket említettem. -
canney
csendes tag
Sziasztok!
Netbook/notebook vásárlás előtt állok, és mivel eddig egy Dell márkájú netbookot néztem ki, ezért gondoltam tőletek kérdezek, hátha van vele tapasztalatotok.
Erről van szó:
http://notebookstore.hu/hu/termekek/reszletek/7696_dell_inspiron_1018_obsidian_black_netbook_insp1018-7/A kérdés pedig az, hogy vajon alkalmas lenne-e visual studio-s v matlab-s programozásra , ezeken kívül netezésre, dokumentum olvasásra, szerkesztésre használnám.
Ez ugye 2GB-s, nem igazán találtam netbookok között csak 1GB-osat, a procija szokásos netbook proci, nem tudom, hogy az ilyen komolyabb programokhoz mennyire passzol, de nekem tényleg ezek lennének fontosak. Van asztali számítógépem, tehát pont arra kell, hogyha bemegyek egyetemre, akkor ott is tudjak tanulni/dolgozni.
Ti használtatok már bármilyen netbookot matlabhoz?Köszi a választ!
-
Chaser
legenda
válasz
foxi69
üzenetére
Nekem P6200-as verziója van integrálttal, letöltés közben nem melegszik
Net közben pofátlan 35 fok körüli maghőmérsékletek vannak, sokszora venti se megy -hála az új biosnak-. Ha ki lehet kapcsolni az atit a gépben akkor amit kinéztél az se melegedik, de nem tudom hogy megoldott-e, a cpu-igp és hd5650 biztos alkalmas rá. Én 2GB kingmaxot vetem bele, gyári samsung, de szerelhetik éppen mással is, 99% hogy mennek párban. -
foxi69
tag
Chaser!
#17444 Erre nem tudnál pár sort írni? Úgy rémlik, mintha ilyen géped lenne:-))
-
Chaser
legenda
válasz
Aventurium
üzenetére
Van asztal kiterjesztés
olyat is lehet, hogy a gép képernyőjét lekapcsolod és csak a tv/monitor megy. -
Talma
tag
Hurrá, kész a notebookom

Jó fej volt a szervizes, bocsánatot kért, meg kaptam ajándékot a késedelemért
Amúgy jól megszopattam magam az itthoni wifivel, vagy 15x begépeltem az SSID-met, meg a jelszavamat, amire rájöttem, hogy megváltozott a MAC címem :-D
-
Aventurium
csendes tag
Sziasztok!
Ez lenne a kiszemelt új gépem és abban kérnék segítséget, hogy ha veszek hozzá egy monitort HDMI csatlakozóval, akkor lehet-e kiterjeszteni rá az asztalt vagy csak klónozni lehet.
Előre köszönöm a segitséget!DELL Inspiron N5010
Intel Core i3 370M 2.4GHz 3MB
4GB DDR3, 320GB SATA
ATi Radeon HD5470 512MB DDR3
LED 15,6" wide 1366 x 768 -
foxi69
tag
Üdv!
Ő lenne a kiszemeltem.
Kérdéseim az ilyet használókhoz illetve javítókhoz:-):
- Flash videólejátszásnál mennyire melegszik, megy a ventije?
- Milyen memóriával érdemes 4GB-ra bővíteni?
- Alacsony terhelésnél (pl. letöltés) mennyire hangos?
- Mik a konstrukció negatívumai?Esetleg tudtok olyan felhasználói összefoglalóról, ami segítheti a döntést?
Köszönöm előre is!
-
Zozoka73
tag
válasz
sittes79
üzenetére
Üdv!
Én is hasonlóan jártam egy notebook-kal (Dell Studio 1535), elrepült s ugyanezen jelenségek jöttek elő.
Bevizsgálták egy "zseniális" szervizben, rögtön kimondták, hogy inverter probléma.
Sajnos nem volt garanciális, így szereztem 7 pénzért egy zsír új invertert(kipróbáltuk más gépben) .. s lám nem oldotta meg. Később rátaláltam egy kiválóan és nagyon olcsón dolgozó szakemberre, aki kicserélte jutányosan az LCD panelt (jár hozzá az inverter is) és azóta kiválóan megy.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy valószínűleg neked is ezt kell cserélni.
Remélem sikerül megoldanod garanciálisan, szerintem mennie kell!
(Ha mégsem, keress meg a szaki kontaktjáért!)Sok sikert a javíttatáshoz!

Zozoka73
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
Következő problémm van;
Eszköz Dell 1525
Laptop táska pántja kicsúszott és le esett a földre(1m),
azóta sötét a képernyő(kicsit látszik valami), azaz mintha nagyon minimálisra lenne levéve
a háttérvilágítás és nem is reagál az fn+fel nyíl-ra.
utána olvasgattam, azt írták dell fórumokon, hogy valami inverter és
backlight dolog szállhatott el. Rákötöttem nagy nehezen lcd tv
hdmi portjára ott tökéletes a kép. szerintetek mi lehet a gond?még garanciális de sajnos megrepedt a ház sarka is ez miatt elveszhet a gari?
igaz ez a repedés nem most keletkezett.Köszi

-
soldier1
csendes tag
hello
van egy Dell inspiron 8100-as laptopom és bőviteni szeretném
az everestel megnéztem és azt írja hogy ddr sdram van benne akkor ez most melyik ddr1 vagy sdram?
és még hogy mekkora procit lehet belerakni hol lehet ilyeneket megnézni?
a válaszokat előre is köszönöm! -
formasu
tag
válasz
Gergo79
üzenetére
Nekem másik laptopom van, / Studio 1535 / az még gyári Bios-al fut, ritkán kapcsol be a ventilátor. Volt már nálam gép, aminél azért kapcsolt be a ventilátor, /sőt még olyan is volt, hogy hanggal jelzett a gép!/ mert a hőfokok túl alacsonyra voltak állítva a Bios-ban. Nem emlékszem, régebben volt, lehet, hogy az asztali gép volt.
50 foknál még nem kellene bekapcsolnia a ventilátornak! Talán másik hőfokra nem figyeltél fel? Mondjuk alaplapi környezet, Chipset....VGA, stb?
Nem emlékszem, hogy garis-e még, ha igen, konzultálni kellene a szervizzel, hátha Ők tudják, mitől megy, mehet sokat a ventilátor? Lehet, hogy vissza kellene tenni a régebbi Biost?
Én nem vagyok híve, hogy csak azért, mert kijött egy újabb Bios, mindjárt fel is tegyük! -
Chaser
legenda
válasz
SzaboZE
üzenetére
Én a 12GB Avatar-t próbáltam ami fHD-s, a P6200-esen. Sw-esen is helyt áll, megakad párszor a kép, de zömében folyamatos. Ebből következően már egy i3 330 is alkalmas sw-esen is fHD-ra...ami azért nem rossz

VSAMSUNG: Ha használod a vga dxva módját akkor konvertálni is lehet mellette, többek között ez is előnye a dxva-nak, a cpu-t minimálisan terheli.
-
SzaboZE
addikt
válasz
nightshadow
üzenetére
Ez egy elég dilettáns banda! Jól látható, hogy nem telepítették fel a video drivert! Azért 1.0 az élményindex! Hogy lehet ilyen publikációra bármit is alapozni??? Az N5010-zel nyugodtan lehet videózni. Nem tudom milyen i3 procival szerelték, de a 720p-nek simán kell mennie, megkockáztatom hogy az 1080p-nek is. Utóbbiról nem tudok konkrétat mondani, mert még nem volt i3 a kezeim közt, amivel teszteltem volna videolejátszást. A DVD-t simán viszi az biztos. Egy mai integrált intel video 3-4 körüli windows élményindexet produkál. Mellesleg a specifikációban is van hiba: 1024x768-asnak írják a 15.6-os kijelzőt... Ezek nem is láttak még ilyen gépet.
-
Gergo79
csendes tag
válasz
formasu
üzenetére
Köszönöm a tippet, tegnap felraktam az Everestet, és ezt mérte: az első mag 38-39 fokon, a második 48-49 fokon volt, amikor beindult a ventilátor (bár nem mindig, 10 esetből egyszer vagy kétszer a második mag simán 50 fokon volt, és meg se nyikkant a vent.).
A BIOS-ban viszont nem találtam erre vonatkozó beállítást... Hol kellene keresnem? Az első lapon a dátumon meg az időn kívül semmit nem lehet módosítani, a többin meg a boot sorrend meg különböző engedélyezések vannak. Persze lehet, hogy én nem vettem észre valamit...
-
Chaser
legenda
válasz
premete
üzenetére
Majd meglesem

nightshadow: Játéknál szaggathat is, mert ez csak egy alap intel HD integrált, kb amd-ben hd4200, nem mostani játékokhoz van, lehetne mellette core 9 is. A video viszont nem szaggat, mondjuk 1080p-hez már nem árt olyan playert használni ami ki tudja használni a vga dxva gyorsítását. Tegnap megnéztem fHD monitoron, ott volt pici lagg, de 99% sw hiba, nem használtam még huzamosabb ideig W7 x64-et, xp-n meg x86 W7-en meg régebbi géppel is működött a gyorsítás. A hang meg tényleg jó, átlag gépekhez képest és a touchpad is

-
Davey7
senior tag
Hy,
van egy vostro 3400-asom. Az a kerdesem vele kapcsolatban,hogy ha alvobol felkeltem,sokszor dobja a wi-fit amin volt es nem tudok ujracsatlakozni,csak ha letiltom,majd engedelyezem a halokartyat. Mi miatt van ez? Van ra megoldas? (azt hiszem a hivatalos szoftvere nincs feltelepitve) -
nightshadow
veterán
válasz
Chaser
üzenetére
Találtam ezt a tesztet: [link] ahol letesztelték ezt a konfigurációt:
N5010
Intel Core i3
4GB RAM
320GB HDD
Intel GMA 4500MHDSzerepel benne ez a mondat:
„We couldn't really enjoy our games, movies and videos because the N5010 provided choppy playback (but the sound was great).”Magyarul: „Nem igazán tudtuk élvezni a játékokat, filmeket és videókat, mert az N5010-en szaggatott a lejátszás (de a hang nagyszerű volt).”
Most egy kicsit elbizonytalanodtam, mert apám DVD lejátszásra és mkv nézésére is szeretné használni (játékra nem). Ráadásul ez egy erősebb konfiguráció, mint amit kinéztem. Te tapasztaltál ilyet a te N5010-seden?
-
premete
veterán
-
Chaser
legenda
válasz
nightshadow
üzenetére
Egy baráti helyről baráti áron
1ébként iponban a legolcsóbb. W7 x64-et raktam fel, gyárilag linux volt rajta. Nincs gond a driverekkel. Bár 1 valami kérdőjeles, de gőzöm nincs mi, minden működik. -
Chaser
legenda
válasz
premete
üzenetére
Nem a fejlődést kifogásolom, hanem a visszafele fejlődést
Megint csak a 1525-ös inspiront tudom megemlíteni, minden cserélhető benne, extraként hdd keretben 2 csavarral, optikát 1 csavar fogja. Most ott tartunk, hogy hdd cseréhez az új vostrokat és xps-eket is bontani kell, na meg az inspironokat is. Én úgy látom ettől nem lettek kisebbek az inspironomnál, az akuidő se több...No vettem is egy n5010-et, minden ok vele, de a venti folyamatosan pörög. Nem hangos, de megy, cpu-ra everest 40 fok alatt mondja a magokat. Látom van egy új bios friss, vajon feltoljam-e?
P6200+2GB ram+320GB kiépítésű gép. -
vodika
tag
válasz
nVIPER
üzenetére
Szia VSAMSUNG,
Köszi a tippet. Nem olyan rég vetettem egy coolpad-et a géphez. Nagyon nem figyeltem ugyan eddig de majd most ránézek hogy igy a kattogás kiiktatható-e?
Valahol azt olvastam hogy ezzel olyan 10-15 fokkal hűthető a gép "belseje". Lehet akkor ez talán segit a vinyón is.
Meglátjuk, bár több fórumban is a csendes üzemmódba kapcsolással orvosolták ezt a gondot de ilyet nem találtam a BIOSban. Elég "egyszerű" ennek a gépnek a BIOSa.Üdv:
Vodika -
formasu
tag
válasz
Gergo79
üzenetére
Eddig semmi problémám nem volt vele, de kb. egy héttel ezelőtt észrevettem, hogy kb. 3-4 percenként felpörög a ventilátor, megy nagyjából egy fél percig, aztán abbahagyja. Pár perc múlva újrakezdi.
Meg kellene találni a felpörgés okát! Talán az Everest segítene, jó lenne nézni a hőfokokat, mert a venti ált. akkor pörög fel, amikor a proci hőmérséklete kezd a megengedett értékhez közelíteni! Talán megnézhetnéd a Biost is, hogy esetleg nem túl kicsi hőmérséklet érték van beállítva! -
vodika
tag
Üdv Fórumozók,
Lenne egy kérdésem: visszaolvasgattam a fórumban, többen irtak "kattogó" vinyókról ami semmiféle teszt eredménye alapján nem szándékozik megdögleni de valami miatt adott időközönként kattan egyet. Volt aki azt irta hogy a fej pozicionál stb. és semmi gondot nem okoz (az én gépemben WD a vinyó) de ha zavar akkor ez megoldható a BIOS-ból.
Nekem egy N5010-es gépen kellene ezt megoldani de annak a bios-ában semmi ilyet nem találok.
Van esetleg tippetek akkor ezen ezt hol lehet kiiktatni, ha lehet egyáltalán? Engem csak azért zavar de nagyon mert Skype-hoz a beépitett mikrofont és hangszórót használja az ismerős legtöbbször velem dumál és azon kivűl hogy iszonyúan zajos és gerjed az N5010 (nem kis csalódásomra mert a céges gépem egy Latitude E6400 és azon hibátlan ez a megoldás) folyamatosan hallom a kattogást az Inspiron-ban.
A válaszokat előre is köszönöm!Üdv:
Vodika -
Gergo79
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék tőletek kérni. Még karácsony előtt vásároltam egy Inspiron N5010-es laptopot (Corei3-as proc., 2Gb RAM, stb.) és Win 7 op. rendszert telepítettem rá. Eddig semmi problémám nem volt vele, de kb. egy héttel ezelőtt észrevettem, hogy kb. 3-4 percenként felpörög a ventilátor, megy nagyjából egy fél percig, aztán abbahagyja. Pár perc múlva újrakezdi. Néztem a processzor-terheltséget, de nem produkált kimagasló értéket (pár százalék volt csak). A driver-ek a Dell honlapjáról vannak, plusz rendszeresen letöltöm a Win 7 frissítéseket is. És még egy dolog, nem sokkal a felpörgés jelentkezése előtt frissítettem a BIOS-t is, szintén a Dell honlapjáról.
Találkozott már valaki hasonlóval?
Előre is köszönöm a segítséget -
formasu
tag
válasz
Zozoka73
üzenetére
Új vagyok a Dell notisok táborában, egy Dell Studio 1535 birtokosa lettem.
Szép is, gyors is (BJKT-s hdd), azonban ez az ezüstös touchpad kiakaszt.
Másoknál is vacakol? Néha kihagy nyomásra, a csúszka részét pedig kifejezetten
katasztrófának ítélem meg. Ötlet, driver, csere? A javaslatokat előre is köszönöm!
Nekem is ilyen gépem van, és nálam sem ment rendesen a touchpad, de külső egérrel jó volt. Mivel garis még a gépem, bejelentettem, egy nap múlva jött a szerelő, és az előlappal együtt kicserélte az egészet. Nem csinált senki driver cserét, semmi mást, a gép megjavult! -
premete
veterán
válasz
Chaser
üzenetére
Én örülök neki, hogy "variáltak" és nem akkora méretű, tömegű és tudású a mostani laptopom, mint az első volt, 20 éve: nincs benne nagy floppy, de van dvd-rw; nem 40 MB-os és asztali méretű a HDD; nem külső és netbook nagyságú a modem, nem 3 centi vastag a kijelző, nincs 5 centis kerete, nem 16 szürkeárnyalatos, nem 386sx proci van benne, nem akkora a fogyasztása, nem 2 MB ram van benne,amiből csak 1 MB-ot tud használni, van benne bluetooth, HSUPA, GPS, WLAN, kártyaolvasó, stb. Egy előnye volt, bekapcsoláskor ott villogott a kurzor, beütöttem, hogy "wp" és már futott a szövegszerkesztő.
Árban semmit sem változott, az is 320 ezerbe került, ahogy a mostani is.
Kis összevetés 20 év alatt:
Tömeg: 10 kg/1.95kg
Vastagság: 8 cm/2.5-3 cm
CPU: 386sx/i5 520
Ram: 2 MB/ 4 GB
Kijelző: 8"/14", 16 szürkeárnyalat/ 262000 szín, 640x480/1440x900 felbontás.
Letöltési sebesség: 1-4 KB/s/1-4 MB/s
VGA ?/Nvidia 3100m
Akkuidő: 1 óra/8 óra
-
joe-ker
senior tag
Valaki esetleg? [link]
-
busman83
csendes tag
Hali!
Érdeklődnék hogy valaki már bővített ramot Dell n5010-be??
Hogy kell, mit kell szétszedni?
Az aljának a közepén van egy levehető panel, kicsavarom a csavart de valahogy nem birom leszedni a panelt! húzni v tolni kell?? Vagy egyáltalán ott vannnak aramok?
Válszokat előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Torrent meghívó kunyeráló
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Pánik a memóriapiacon
- Házimozi belépő szinten
- Milyen routert?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- HP Zbook 15 G8 Fury i7/32GB/500+1TB SS/ Quadro 4GB
- HP Victus Gaming Laptop RTX 4070 / i7-13700H 16GB DDR5 1TB SSD Garancia
- -70% FULLOS Lenovo ThinkPad T14: Ryzen 7 4750U 8mag, 32GB, 512GB, 14" FHD, vil.HU bill,IR,ujj.olv
- ASUS TUF Gaming F16 (2024) FX607JU
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/512 FHD
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T3 Plus CM 650W
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- magyar billentyűzet - 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi, MS4011
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Net közben pofátlan 35 fok körüli maghőmérsékletek vannak, sokszora venti se megy -hála az új biosnak-. Ha ki lehet kapcsolni az atit a gépben akkor amit kinéztél az se melegedik, de nem tudom hogy megoldott-e, a cpu-igp és hd5650 biztos alkalmas rá. Én 2GB kingmaxot vetem bele, gyári samsung, de szerelhetik éppen mással is, 99% hogy mennek párban.

De én is gyanítom, hogy egy i3-nak nem lehet gond a fullhd.