- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Valaki kapott már szét n5010-et? Érdekelne a belseje
-
Chaser
legenda
válasz
Rocko007 #16890 üzenetére
Mondtam ezek ellenkezőjét?
Viszont szervizgarnál nincs kötelezettség, hogy mennyi idő alatt kell megcsinálni, ha csak az 5 nap amit sok gép mellett látok. Viszont kevés dell szerviz van nálunk, nekem az nbd jobban fekszik
A Humansoft-tal nekem is jó tapasztalatom van.
Ha nem megy az inspironban a vga átváltás azt a dellnél b@szták el, hp elitebookoknál se megy, pedig azokban nv vga van és abszolút csúcsgépek...SzaboZE: Nagyságrendileg mennyibe kerülhet egy n5010 5 évesa garra kiterjesztése + nbd? Tudom, azt mondtad service tag kell, egy másik szerviz meg azt mondta nem kell
-
salieri.
őstag
sziasztok! Vettem Egy dell d610 et hasznaltan viszont admin password van beallitva neki sajnos. Hogy lehet ezt kiszedni belole? Mert emiatt nem tudom a wifit bekapcsolni .
-
SzaboZE
addikt
válasz
Rocko007 #16890 üzenetére
Hát sajnos most az alkatrész beérkezése a hangsúlyos, mivel a hó miatt akadoznak az európai szállítások. Sajnos az elmúlt 1 hétben nagyon sok késés volt, így több napot kellett várni az alkatrészekre. Reméjük ez mihamarabb megváltozik. Normál esetben 1-2 nap alatt zárva az ügy.
-
Rocko007
aktív tag
válasz
Chaser #16888 üzenetére
NBD: betelefonálsz, és másnap kijön a szerelő. Szervíz: a Humansofttal van tapasztalatom, alkatrész megérkezésétől számítva 1 napon belül kész a gép. SzaboZE ott dolgozik, nagyon korrekt ember! Ajánlom, ha bármi elromlik. Akár meg is várhatod a javítást bejelentkezés után.
Nagyito88
Szerintem nem tudja az n5010, nem találtam a neten semmi leírást, hogyan is működne. Úgy gondolom, hogy a felső kategóriás gépek tudnak válogatni. -
nagyito88
aktív tag
válasz
Rocko007 #16884 üzenetére
Rocko007: Köszönöm. Majd utánna járok lehet valami drivert kéne feldobni hozzá,ugyis msot csinalok majd egy ujrarakást,friss windowsal hátha menni fog
gobi88:Ugy gondolom abban tér el hogy nem jönnek házhoz,s nem csinálják meg,ott előtted,hanem be kell küldened,de nemvagyok biztos benne. Garis 3 évig ez a biztos
-
balazsbük
tag
én a gépemen nem tudom,hogy kell kikapcsolni az érintőpadot annak ellenére,hogy a telepítési útmutatóban leírtak alapján megpróbáltam és nem ment.
Meg az durva,hogy egyszer nem érzékelte a telepet.....1 hónapos sincs a gépem..... -
DjGery95
csendes tag
Sziasztok!
ezekben a napokban vásároltam egy dell inspiron n5010-es notebook-ot
és nem tudunk letölteni a wifi-hez sem és a Bluetooth-hoz sem drivert
segítségeteket kérem hogy honnan lehet használható drivert letölteni
köszönetteljGery95
-
nagyito88
aktív tag
válasz
Chaser #16870 üzenetére
Jo akkor legyen igazad... Bár azért a 64 bit es címzés és a 32 bit-es címzésben,utasitás készlet, meg eygebekben van külömbség, nem is kicsi
De nemvitázom, legyen igazad.
Igen szervíz gari. 3 év. Nekem i5 520m / 8gb ram / ati hd 5470 el,bekapcsolt wifivel,energiatakarékos üzemodban 2,5 óra a limit, i3 mal ez csak 2 óra volt, mert annak az energia gazdálkodása rosszab mint a i5 procié. Természetesen ha ezt megfogod,s intel vga-val és p-s procival használod, szerintem jobb jóval
Meg ahogy írtad 9 cellás aksi de egy egetrengető árú. -
Chaser
legenda
válasz
nagyito88 #16869 üzenetére
Mit mozgat meg a 64 bit amit 32 nem? Max a ramot nem tudja kihasználni 3GB fölött. Mivel speckósan megírt 64 bites sw még nem sok van -legalábbis direkt 64 bites-, nekem nem oszt nem szoroz, használtam x64-et, semmi nem volt gyorsabb mint x86-on, ellenben néhány nekem szükséges sw-vel csak a macera van vele, rmclock hogy csak egyet említsek.
Olyat mondjál ami érdekel, pl mennyire halk a gépÉn csak igp-s verziót vennék p6100-zal. Aku mennyit bír? Br 20k alatt van hozzá 90Whs aku, főleg ez miatt venném. Van egy acer hasonló spec-cel, 3 éves garkiterjesztéssel ugyanannyi lenne mint a dell.
Ha már garkiterjeszés, erre ugye csak szervizgar van? -
nagyito88
aktív tag
válasz
Chaser #16868 üzenetére
Sehogy nem megy rajta? Az vicces, nekem minden megy rajta kivéve a nod32
De abban benne is van a nevében hogy 32bit xd. De avg-t hasznalok igy nem problem. Minden gond nélkül ment eddig rajta,s kb a win7 megjelenése óta használok 64bit-es rendszert,s eszem ágába sincs visszamenni, 32bit-ki se használja a gépedet, rengeteg erőtartalékot megse mozgat..De ez az én véleményem
-
Chaser
legenda
N5010-et nézegetem, olvasgattam itt róla. W7 x86-tal úgy látom driver ellátottsági gondok voltak. Valakinek sikerült már megtalálni hozzá pl normális wifi drivert? x64-et nem szívesen használnám, van pár sw-m ami csak nyögvenyelősen vagy sehogy nem megy rajta.
-
Attila75
tag
válasz
balazsbük #16861 üzenetére
Az ok egyszerű, a laptop egy hordozásra használt számítógép, legalábbis ez volt a cél, ezen az irányelven működő gépeket kapod meg ebben a kategóriában...
Lehet játékra és hi-fi-re is használni, meg valakinek kell az extra hosszú aksi idő, vagy ulta könnyű kivitel, stb, de ezek már más kategóriák, mert nem általános felhasználói igények, ezért ezen tudással rendelkező gépeknek megkérik az árát.
Javaslom egy PCMCIA-s hangkártyát tegyél bele, X-fi-osat, azzal megoldódhat a dolog. cca 15e....
-
SzaboZE
addikt
válasz
balazsbük #16841 üzenetére
Ezek a hangkártyák nem arra készülnek, hogy a sennheisert ezzel hallgasd. Ha hiszed-ha nem, az N5010 pont nem a drága kategória, így nem jogos a felvetés. Amúgy meg notiban integrált hangkártyát hifi célokra értelmetlen használni. Arra ott vannak pl a Creative X-Fi hangkártyák, amúgy is érdemes optikai vagy digitális átvitelt használni a jó hangminőséghez.
-
nagyito88
aktív tag
-
nagyito88
aktív tag
válasz
balazsbük #16861 üzenetére
Nem a hangchip-el van itt a baj, hanem hogy a fülesed áramfelvétele túl nagy. Azért ne várjuk el hogy egy asztali 400w-s tápegységgel elátott gép feszültségbeli tudását fogja hozni.Eleve 90w-s a tápegység, s még a teljes 90wattos áramfelvételről se beszélhetünk. Ez a kimenet arra van tervezve hogy szépen átadja a jelet,egy másik eszköznek.Volt egy genius fejhallgatom, azon volt + usb kábel az áram felvételhez,no az szépen szétszaggatta a fejem
Én egy elektromos gitárt is kötöttem a dell-re,s rá a hagfalra,s a gitárerősítőtől jóval de jóval szebb hangot tudott leadni,a dellen keresztül,finomhangolások,s miegymás meg is lepődtek,hogy ilyet is tud -
balazsbük
tag
válasz
nagyito88 #16845 üzenetére
Nem halkkal van a gondom hanem azzal,hogy nem hozza ki a laptop a fejhallgatóm tudását és ezért most vennem kell egy fejhallgató erősítő-hangkártyás kombó cuccot amivel a fejhallgatómból ki tudom hozni a maximumot(remélem).
De akkor sem értem,hogy 210 000 Ft-ért miért nem lehet jó minőségű hangkártyát berakni a gépbe....
Akinek Dell Inspiron N5010-22 es gépe van vele priviben felvenném a kapcsolatot. ha van olyan aki szívesen dumcsizna a laptopról kérem írjon
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Inspiron 1520-asra hogy tudnék rákötni 5.1-et???
Előre is köszi mindenkinek!szerk.: kábel, külső hangkártya?
-
vepe
őstag
sziasztok
tudna nekem valaki segíteni, hogy egy dell 1012-es netbook xp drivereit, hogy a francba tudom lementeni egy asztali gépre?....onnan akarom felrakni pendriven keresztül...
-
elnofx
tag
Sziasztok!
Tudtok olyan dell gépeket ajánlani (max 250e HUF-ig bezárólag), amik el vannak látva firewire csatlakozóval? (én már nem nagyon találok ilyet...)
Előre is köszi a segítséget!
Üdv! -
nagyito88
aktív tag
válasz
gilfoyle #16852 üzenetére
Ohoooo hát egyre jobban tetszik
Bár van egy 82 cm-es led tv-m az jo monitornak, most is használom,munka/sulis dolgok miatt, honlapot is jobb igy csinálni, hogy ezen irom, a másikon meg nézem, a szaskdoga 3d-s modellezésről már nem is beszélek. Szóval énnekem a mobilitás maitt, jobb a 3300 as, de majd eldöl majsd akkor hogy 3300 vagy 3500.
Köszönöm a beszámolót, Jah ha még nem vettél hozzá táskát,s egy szép igényes, strapabíró, mégis jó darabot akarsz,akkor tudok ajánlani,Hama Las Vegas 15,6 kényelmesen elfér benne egy N5010-es.
-
gilfoyle
őstag
válasz
nagyito88 #16850 üzenetére
Amit egy fél nap után tudok, azt leírom itt, talán másnak is jól jöhet.
A kijelzőn kívül más összeszerelési problémát nem tapasztaltam. A ház stabilnak tűnik, a fogása kellemes az alumínium borításnak köszönhetően.
Az nVidiás verziót vettem i5 procival és 4G memóriával. Gyors a gép, sokkal gyorsabb mint a jelenlegi asztali konfigom. A billentyűzete teljes méretű, elég halk, jó rajta gépelni.
A touchpad kezeli a multitáccsot, ezt még meg kell szoknom. A bill felett lévő visszajelző ledek elég erősen világítnak, az lehetne halványabb is. A multimédiavezérlő érintőgombok jól működnek, mondjuk én ezeket feleslegesnek tartom.
Eddig még nem volt alkalmam leterhelni, hogy mennyire melegszik vagy mennyire lesz hangos. Irodai használat és telepítgetések mellett egyáltalán nem éreztem melegedést és a ventillátort se hallottam.
Az energiagazdálkodásnál sok minden tbe lehet állítani, pl ha akkuról megy akkor az Intel HD videovezérlőt használja, hálózatról pedig az nVidiát. Mikor betettem az akksit, kb 80%-on volt, azzal két órát bírt sok telepítéssel, 2-3 újraindítással, wifi netezéssel együtt. Én kb. 3 órás üzemidőre számítok, szerintem annyi meg is lesz.
64 bites Win7 Prof jár a géphez egy csomó szoftverrel, pl. Roxio, Office 60 napos, meg a Dell saját programjai.
Sokat agyaltam a Latitude 5510 és a Vostro 3500 között. Hasonló felszereltséggel és a lélektani 300k-s határ alatt csak egy éves garis Latitude volt, így emellett döntöttem.
Az asztali gép kiváltására kellett ez a noti, azért is választottam a 15,6"-os méretű matt kijelzőt.
A 3300-as csak méretében különbözik ettől.
Ez ezüst színű, de a bronz még ennél is jobban néz ki szerintem.
Hirtelen ennyit tudtam összeszedni, konkrét kérdésre könnyebben tudok válaszolni. -
koshmar
veterán
Szevasztok!
Dell Inspiron 1564-es notija van itt valakinek?
Mik a vélemények/tapasztalatok?A Youtube-on sok Review-t néztem róla, és hát elég tetszetős gép (kivéve a BrightView kijelzőt),
-
gilfoyle
őstag
Tegnap vettem egy Vostro 3500-as notit.
Elég korrekten van összerakva. Egy apró bibit vettem észre, hogy a kijelző kicsit meg van tekeredve, a bal széle kb. 2-3mm-rel tér el.
Összecsukva nem lehet látni, csak kinyitva, akkor is csak úgy, ha hátulról nézem, láthatóan nem párhuzamos a gép elejével. Remélem sikerült érthetően leírnom...
Szerintetek érdemes ezzel reklamálnom???
Ettől eltekintve nagyon szimpatikus kis gép, a billentyűzet háttérvilágítása kifejezetten tetszik. Gyors, halk, szerintem jó választás volt. -
válasz
balazsbük #16843 üzenetére
Ezt a problémát már én is felvetettem korábban.
Nekem is halknak tűnik fülessel az N5010.
Van egy 6 éves Asus A6U-B095 laptopom annak sokkal erősebb a hangja, XP-vel.
Én először a win7-re gyanakodtam hogy az miatt halkabb, de akkor ezek szerint a 6 évvel később gyártott laptop gyengébb hangkártyával van szerelve. (sajnos) -
-
balazsbük
tag
Sziasztok!
Egy dell Inspiron N5010-22 gépnél az normális,hogy a hangkártya nem erős benne?
A hangkártya neve: IDT-92HD79B1
Ilyen tudású gép mellett miért ilyen gyenge hangkártyát adnak a géphez?
nem értem....
-
JuliaDream
csendes tag
válasz
fcriss #16829 üzenetére
Köszi a tippet, ez tényleg szuper gép, de ebben nincs firewire ami alap ehhez a munkához. A régi 6 éves Clevot akarjuk leváltani, amit kitelepüléshez használtunk, erre rögzítettük "terepen" a videoanyagot, amit ott helyben meg is vágtunk, hogy pár óra múlva vetíteni lehessen. Szóval ezért kell a mobilitás, vágásra van asztali gépünk is. A jó teljesítményű videokari a Maya-hoz kell, úgy vettem észre, hogy a progi nagyon érzékeny erre.
A választék tényleg csak ez a 2 gép, ugyanis ahonnan megvennénk (JELENTŐS árkedvezménnyel) csak ezt a 2 Dell Studio-t tudja felmutatni.
-
válasz
PHtornya #16837 üzenetére
Félreértettük egymást.
Ha jól értem kevesebb ram volt a gépben, beletettél egy 1GB-os modult, és most gyorsult az XP betöltése, meg ilyesmi. Ez így van, már elférnek a műveletek a memóriában, nem kell kilapozni a merevlemezre a tennivalókat, mert elfér a ramban is.Nos, ettől függetlenül külső lemezre rendszert feltenni nem lehet, mert lassú lesz a gép tőle, ahogy már írta itt lejjebb is valaki.
A belső merevelemz SATA, (esetleg PATA) csatlakozóval csatlakozik. Ez hivatalosan SATA 1 esetében 150MB/sec adatátviteli sebességet tesz lehetővé. Egy külső USB ezzel szemben max 60MB/sec-re képes.
Beláthatod, h hiába jobb a HDD, lassabb lenne, ah külső USB-vel kötöd rá. -
PHtornya
csendes tag
válasz
Thunderzolee #16831 üzenetére
NEM A BELSŐ MEG MARADT EGY KÜLSŐ USB protost kötöttemrá 500G HDD MAXEL és a kérdés mindig az ha onann futna OP rendszer jobb lenne neki ?
-
PHtornya
csendes tag
válasz
Thunderzolee #16831 üzenetére
ISTEN KIRÁLYAK VAGYTOK THX
-
nagyito88
aktív tag
válasz
appleGjuice #16832 üzenetére
Vedd, kiváló ár érték, erös vga 3 év gar, jo proc, mikell még?
-
Attila75
tag
válasz
JuliaDream #16828 üzenetére
Ezeket miért éppen notebookon akarod elkövetni?
Szerintem egy asztali konfigurációban ezen az áron sokkal jobb teljesítményű gépet tudsz összerakni. Hacsak nem a mobilitás a fő szempont, bár ez kicsit ellentmond a felhasználási területnek, de végülis bármi elképzelhető.A 1558-asban erősebb a proci, ami jól jön a felsorolt területekhez, elvégre ezek számításigényes feladatok... Így én ezt választanám... (A 2 VGA között szerintem nincs akkora teljesítmény különbség, mint a 2 CPU-nál)
-
válasz
appleGjuice #16832 üzenetére
Mostanság a legjobb ár/hardver arányú noti, ráadásul 3 év garancia van rá.
Ez most a Best Buy.Ha megrendeled, rendelhetsz hozzá egyből még 2GB ramot is Iponnál. 6ezer Ft.
-
appleGjuice
tag
-
válasz
PHtornya #16827 üzenetére
Nos, tegnap éjjel már elég fáradt voltam, nem írtam le, h a 667-es ramot csak a chipset órajelén viszi, ezért felesleges bele a 667-es, mert ha 915-ös a chipset, akkor csak 533-on fut.
Na, a notid nem D1610-es, hanem D610-es, így már mindjárt egyértelmű.
A chipset az, amire gondoltam: GM915-ös.
A jóhír, h a 667-es ramokkal elindul (van noti ami el sem indul nagyobb ramokkal), a "rossz", h csak 533-on hajtja őket.Ez látszik is a második képeden (Effektív órajel sornál).
A proci Dothan magos Pentium M 730-as, ez egy elég alacsony órajelű (1.6GHz) példány. Itt az első táblázatban az 533-as FSB-s modelleket tudod beletenni a gépedbe:
M730 (1.6GHz)
M740 (1.73GHz)
M750 (1.86GHz)
M760 (2GHz)
M770 (2.13GHz)
M780 (2.26GHz)
Az utolsó kettő elég ritka.Édesanyáméknak pár éve Karácsonyra adtam egy notit, abban 740-es volt, 1giga rammal. Kicseréltem 2×1GB ramra, meg vettem hozzá másik procit. Először egy 760-ast sikerült, majd megláttam egy 770-est is, ráadásul az eladó nem is tudta, h milyen kincset árul, így elég olcsón adta. Azóta az van benne.
Egyszer már láttam 780-ast is Expresszen, de 25ezerért.. na annyit nem ér meg.Itt kereshetsz hozzá procit:
hardverapro.hu/aprok/hardver/processzorok/egyeb_processzorok/keres.php
És itt is:
hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek/keres.phpEzt a merevlemezes dolgot nem értem.
A belső HDD-t cserélted ki egy 500-asra?
Mert az érezhetően gyorsítja a gépet, az biztos. -
fcriss
tag
válasz
JuliaDream #16828 üzenetére
Én a helyedben inkább http://www.laptopolis.hu/index.php?tpl=product&prID=23197 ezt venném!
-
JuliaDream
csendes tag
Sziasztok,
Notebook vásárlásra készülök, szeretnék tanácsot kérni. Először is a 2 modell:Dell Studio 1558-8 Black
Intel Core i7-720M, 4GB, DDR3, 500GB, ATI Mobility Radeon HD 5470, WEBCAM, Bluetooth, Kártyaolvasó, 15,6", 1920x1080, Win7 Prof, HDMI, eSATA, Firewire, 3xUSB, WLAN, Gigabit, AUDIO, DVD Super Multi, LED, Black, 9cellaDell Studio XPS 1647-7 White
Intel Core i5-520M, 4GB, DDR3, 500GB, ATI Mobility Radeon HD 565v, WEBCAM, Bluetooth, Kártyaolvasó, 15,6", 1920x1080, Win7 Prof, HDMI, eSATA, Firewire, 3xUSB, WLAN, Gigabit, AUDIO, DVD Super Multi, LED, White, 9cellaVideóvágáshoz, 3Dhez, Photoshophoz kellene, a különbség a 2 között kb 40ezer Ft az XPS javára. Érdemes ennyivel többet fizetni egy jobb videókariért, vagy inkább az "olcsóbb", jobb processzorost válasszam?
Előre is köszi
-
PHtornya
csendes tag
válasz
Thunderzolee #16826 üzenetére
Nos olvasgattam itt amit irtatok , én is néztem 667 memoria kezeli hiszen benne van
itt az everest amit kértetek , talán így könnyebb lesz segítenetek , amúgy ha nem kezelné a 1G 667MHz memoriát minek kéne történnie ha mégis belekerül ? LASSULÁS ? mert nekem semmi nincs sőt jelentős javulást vettem észre pl: gyorsabb XP töltés!
Procit tudom cserélni nagyobbra? ha igen mit javasoltok és kitöl tudom beszerezni?
http://kepfeltoltes.hu/view/101216/Screenshot_-_2010.12.16.___1_52_00_www.kepfeltoltes.hu_.png
http://kepfeltoltes.hu/view/101216/Screenshot_-_2010.12.16.___1_54_27_www.kepfeltoltes.hu_.png
http://kepfeltoltes.hu/view/101216/Screenshot_-_2010.12.16.___1_55_41_www.kepfeltoltes.hu_.png
-
válasz
PHtornya #16823 üzenetére
Ne haragudj, de ilyen Dell noti nem is nagyon létezik.
Nem adnál pontos típusszámot?
Noti alján biztosan rá van írva egy kis matricán.Ha Pentium M-es processzor megy bele, akkor 533-as, vagy 400-as az FSB-je, vele együtt a memória is max 533/400MHz-es DDR2 lehet maximum. Teát nem értem, honnét a 667-es ram?
Ehhez tartozó GM915-ös chipset integrált VGA-t is tartalmaz (GMA 900), ez azonban nem bővíthető.Everest, vagy CPU-Z programokat keresd meg neten, tedd fel, és kiolvasnak minden adatot a gépedből. Azt ide leírod, megmondjuk milyen alkatrészeket, és hol tudsz hozzá olcsón venni.
Külső merevlemezről nem futhat az oprendszer, ahogy itt lejjebb valaki már írta, az USB-s csatalkozás egyik hátránya a viszonylag korlátozott sebességű adatátvitel.
-
PHtornya
csendes tag
Hi nekem van egy DELL d1610 em 1g ddr2 667 MHz memoria Intel M proci IiNTELES INTEGRÁLT VGA ? tudtok bele valami okoságot amitől nagyobb lehet teljesítmény , vagy egyáltalán tudom bővíteni ?
most szereztem egy 500G külső HDD ha azon futna Win Xp gyorsabb lenne a gép?
-
balazsbük
tag
-
nagyito88
aktív tag
-
nagyito88
aktív tag
válasz
balazsbük #16818 üzenetére
Nem ATI HD 550v-van benne? Én mindenképpen 64 bites rendszerre álnék át a helyedbe, Mert az összes illesztő ilyen gépnél normálisan csak ebben érhető el. Szerintem nem hiába vacakodik a hang része. A másik, hogy a win7 telepitése nem vesz sok időt igénybe,szerintem megérné, 1-2 orát másra is ugymond elpocsékolhatsz. A az ati catalist contorol centerbe tudod majd állítgarni a dolgokat részletesebben,Az eszköz megfelelően működik,nem jelenti azt hogy fel is van rendesen téve
Mert pl nekem is felvolt rakva a kari,első telepítéskor azt irta ki megfelelően működik,legujabb driver telepítve,s azt hiszem ugy nevezte hogy szabványos videóvezérlő, de a kép borzalmas volt némely allkalmazásban, felbontást tudtam állítani, de pl control centerem nem volt, majd letöltöttem a legujabb softot s jééé már jobb is lett. De te esetedben lehet minden felvan pakolva rendesen.
-
Boxi88
őstag
válasz
Thunderzolee #16809 üzenetére
Az biztos, hogy az egyik legjobb ár/érték arányú gép!
-
balazsbük
tag
válasz
nagyito88 #16815 üzenetére
ATI Mobility Radeon HD 4650 amit kérdeztél!
Az nem megoldható technikailag,hogy 64 bites legyen a rendszerem,mármint se idő se lehetőség erre jelenleg nincs....
Tehát ha úgy gondolkodom tovább,hogy ez marad akkor csak tudok valamin változtatni.
Nincs vele bajom,de nem nagyon látok beállítási dolgokat a képernyőhöz a vezérlőpult alatt. vagy amit ott találok az az 5 beállítási lehetőség az minden?
nem várok csodát meg ilyesmi csupán felmérem a maximális lehetőségeimet -
nagyito88
aktív tag
válasz
balazsbük #16811 üzenetére
1: hang: Szerintem gyaluld le a gépet, s tolj rá egy 64 bit-es oprendszert.
Nekem 64 bit win7-el nem volt bajom vele,s msot sincs, agusztus ota 1 vin van rajta, nem volt ujrarakva
2: kép: Ponsotan mi a baj a képernyőddel? Mert nem teljesen értem.Mit értesz azalatt, hogy nincs benne komolyabb beállítás? Itt mire gondoltál? Ja a legfotnosabb, hogy ati vagy intel a grafikus kártyád? Meg hogy felvane rendesen rakva a driver ati esetén? -
gilfoyle
őstag
Sziasztok! Vostro 3500 van valakinek? Érdekelnének első kézből a tapasztalatok.
Kinéztem én is egy ilyent (i5, 4G, 500G, nv310).
Főleg munkára lenne (programozás), de net zene és filmnézésre is használom persze. Az asztali gépet váltanám ki vele. Főként linuxot használok. -
b1sti
senior tag
válasz
Thunderzolee #16809 üzenetére
Szia!
Igazsag szerint nem gondolkoztam az aron, de most van mibol valasztanom...sokat segitettek! Nem is tudtam, hogy 4GB-ig lehet bovitenem!
Egy T5450 van benne most 2x512MB RAM-mal! A RAM-ot mindenkeppen szeretnem cserelni, a procit meg a legjobb ar/ertek aranyura szeretnem majd cserelni!
Egy NVIDIA GeForce 8400M GS 128MB van benne!Boxi88: HSZ-ere valszolva pedig, azert vettem meg, mert londonban vettem nagyon olcson, 1! 2, pedig, hogy elso csaj tulajos (fosulihoz hasznalt), nem agyon harcolt masina! Csak nekem picit lassu! Ennyi!
-
balazsbük
tag
Sziasztok Dell márkatársak!
1 hete vásároltam Dell Inspiron N5010-22 Mars Black színű notebookot.
Van rajt Windows 7-es 32 bites rendszer....Azt szeretném megkérdezni,hogy a dell.comról letöltöttem az IDT audio drivert és feltelepítettem stb és nem tudok vele hallgatni gépen található számokat sőt semmit nem tudok gépről lejátszani azzal a driverral.
Letöröltem és a sima hangkártyával meg lejátszanak a meghajtóim mindent ami a gépen van.(Windows Medi Player és VLC media player)
Tulajdonképpen nem értem,hogy a Delles hangkártyával miért nem tudtam gépen található számokat lejátszani amikor az volt aktiválva.
Van hozzá egy Sennheiser HD 25-1 II tipusú fejhallgatóm és azon is szeretnék tökéletesíteni és kihozni belőle a maximum tudást csak nem tudom hogyan is lehetne....
Van valakinek ötlete ehhez?Más: A képernyőmet a Windows 7 kezeli de nem találok komolyabb beállítási lehetőségeket ezzel kapcsolatban. A Vezérlőpultban. már mindent átolvastam.
Remélem látszik,hogy kezdő delles"vagyok ez életem első laptopja és ezekután csak Dellt fogok venni annyira tetszik
Ha majd ezekre kapok választ akkor kérdeznék még
Köszönöm!
-
Intel GM965-ös chipset.
Támogatja a 800-as FSB-s procikat is, érdemes beletenned nagyobb procit, sokat fog gyorsulni. Támogatott legnagyobb procik ezek:
http://ark.intel.com/chipset.aspx?familyID=28117
Bal oldalt a "Compatible Products"-ra kattints.
De ezeken kívül kezeli a T6ezres procikat is, a P8ezreseket is.Socket P-s foglalttal keress procit (újabb, 45nm-es Core 2 Duok):
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PMennyit szánsz procira?
Keress hozzá itt az aprókban:
hardverapro.hu/aprok/hardver/processzorok/egyeb_processzorok/listaz.php
Esetleg itt is:
hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek/listaz.phpItt van egy lista a procik teljesítményéről:
notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.htmlMemória:
DDR2 533/667MHz-es ramokat kezel a chipset, 2×2GB nem is drága hozzá.Milyen kiépítéssel vetted a notit, VGA milyen van benne?
Boxi88:
Az itthon kapható legújabb Dell n5010-es notikban is csak 2GB ram van, de ettől függetlenül némelyik kiépítésben nagyon jó CPU/VGA párossal rendelkeznek. Hiába a kevés ram, érdemes megvenni, (és venni még hozzá 2GB-ot később), mert ezek most a legjobb ár/érték arányú gépek 3 év garival. -
Boxi88
őstag
Nem értem miért vettél olyan gépet amit egyből bővíteni akarsz, miért nem egy olyat amihez már nem kell nyúlni... de ez nem az én dolgom!A ramot cseréld kapásból, és nézd meg hogy a T7500 lekezeli e a lap ami benne van, mert az már egy egész jó kis proci lenne bele! Persze csak ha kezeli....
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Segitseget szeretnek kerni! Most vettem egy 1520as Inspiront es szeretnem boviteni egy kicsit! Most egy T5450es Core 2 Duo van benne es 1GB RAM! A RAMot mindenkepp szeretnem cserelni 2GB-ra! A Procit erdemes cserelni, ha igen mire??
Elore is koszonom a segitseget! -
bi_bean
csendes tag
válasz
sirály69 #16801 üzenetére
Mostmár meg. Nincs, nem szerepel.
Viszont mikor megrendeltem, akkor nem ismertem a service tag-et, csak amikor átvettem. Persze ez sem segített volna rajtam, mert akkor sem néztem utána, amikor a wwan kártyát megvettem. Azt hittem, hogy ez minden 1558-asban van. Ezért utaltam rá, hogy a hülye saját kárán tanul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged