Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Milyen alaplapot vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Androidos tablet topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali médialejátszót?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #16958 üzenetére
Ezt a témát folytatva (M5010-zel kapcsolatban):
javaslom, hogy senki ne upgrade-elje a Dell (vagy a bolt) által felpakolt Ubuntut (pl. 10.04 LTS-re, 10.10-re - későbbi kiadásban majd lehet, hogy javítják), mert utána csak szopni fog a pl. a wifihez tartozó driverekkel.Éppen ezért, ha valaki mégis megtette, és újra szeretné üzemképesnek látni a gépét Linux-szal, akkor NE törölje a recovery partíciót, hogy adott esetben a gyártó (vagy a bolt) által felrakott driverek segítségével ismét normálisan működjön a gép.
Újraraktam a 9.10-es x86-os (32 bites) Ubuntut, helyette ráraktam a 10.10-es kiadást, lezúzva a recovery partíciót, szépen beállítva külön swap, boot, root és home partíciót, de onnantól kezdve egyszerűen semmilyen módszerrel nem sikerült beüzemelni a wireless kapcsolatot (elképesztő sok helyen néztem utána, próbálkoztam rengeteg dologgal, a végén már a Linux-topicban is beletört a bicskájuk a hozzáértőknek is
- és mielőtt valaki arra gyanakodna, NEM volt kikapcsolva a BIOS-ban, és a hozzá tartozó nyomógomb is működött, használtam is, de az csak a Bluetooth-t kapcsolgatta ki-be, és továbbra is jó volt a BIOS-beállítás - de még ezt is módosítgattam, hátha; már a végén próbálkoztam mindenféle driver és program felpakolásával, ndiswrapperrel, és még több percig sorolhatnám...), ráadásul a gép számomra érthetetlen módon rendkívül lassú volt a bootolást követő 10-15 percben - pl. ha az elindulás után közvetlenül akartam akár a böngészőt is elindítani, az is botrányosan lassan indult, legalább 2 percig várni kellett, míg egyáltalán a böngésző maga megjelent; a Terminál teljes elindulására is várni kellett több másodpercet, pedig az nem egy túlzottan erőforrásigényes alkalmazás.
De mondom, ez a gép vagy adott program beindulását követő percekben volt jellemző, kb. 10-15 perc elteltével elfogadható sebességgel üzemelt a gép.Érdekes hiba, a boltban sem tudtak rá mit mondani.
Windows-zal hibátlanul működik a wireless kapcsolat, és a gép rendkívül gyors.
Úgy tűnik - számomra nagyon meglepő módon -, hogy a - hivatalos oldalról letöltött - Ubuntuval nagyon nyűglődik. Sosem gondoltam volna, hogy ilyet kell mondanom, de erre a gépre nem ajánlom az Ubuntut (pedig preferálom a Windows-zal szemben), legfeljebb azt a változatot, amit a gyártó (vagy a bolt) felpakol - driverekkel együtt. Tulajdonképpen nem értem, miért nem találtam meg hozzá a megfelelő drivereket, amik működésbe hozzák a wifi-kapcsolathoz szükséges hardvert, pedig minden követ megmozgattam. Persze így is lehet olyan dolog, amire nem gondoltam, de valóban kíváncsi lennék, sikerült-e valakinek ugyanezzel a konfiggal, ugyanezekkel a rendszerekkel beüzemelni (Ubuntu 10.04, 10.10 32 ill. 64 bites változatot is próbáltam). (Amúgy Broadcom 4727, ezen az oldalon a "Wireless WLAN 1501 Half Mini-Card (4313bgn)" a megfelelő driver Windows-hoz.)Azért írtam meg ezt a hozzászólást, hogy ha valaki hasonló gondokkal küzd, ne pazaroljon el olyan sok órát az életéből a probléma megoldására feleslegesen, mint én.
Ez persze lehet csupán egyedi eset is, elképzelhető, hogy valakinek ugyanezekkel az oprendszerekkel hibátlanul működött a wireless kapcsolat, ha valakinek van ezzel kapcsolatos tapasztalata, írja meg!
-
Drughi
addikt
-
No.01
addikt
Sziasztok,
Frissen kapott Dell notimban kicsi a HDD (320GB) Mivel ceges es 3 ev gari van ra igy nem szeretnek gondot magamnak... Ha kicsereltetem 500-asra akkor gari ugrik? Miket kell ra visszatennem ill hogy tudom ezt legegyszerubben megoldani? (a gep meg nem volt bekapcsolva itt figyel a dobozaban)
Elore is koszonom!
-
Chaser
legenda
válasz
#04441088 #16996 üzenetére
Ez vga ram hibának tűnik így elsőre. Megpróbálhatod újra telepíteni a gépet, de ha úgyse jó akkor zsebbenyúlós a dolog.
Összeszedtem mit tudtam meg az L501x-ről user review-k alapján:
fHD kijelző: Csak pozitív visszajelzés van róla, valszeg nem TN paneles, de ha az is akkor a legjobbak közül van.
HD kijelző: a fHD-hez képest gyengébb, az ilyen paneles gépek árán meg is látszik. Különösebb gond nincs vele.
JBL hangszórók: Notebookban sokak szerint ennél jobb hangzás nincs. Néhányan írták hogy valami gerjedés szerű hangot ad néha ki, ott nyilván szerelési hiba lehet, vagy lehet széria hiba azt meg úgyis orvosolják.
Bill: fHD gépnél biztos van háttérvilágítás, mindenki kényelmesnek mondja.
Touchpad: Meglepően jó.
Váz: Kívül alu és néhány helyen műanyag, de precízen összerakva. Egyedül a kijelző körüli csíkra panaszkodtak páran, mivel fényes.
Csatlakozók: Van itt a modernebbek közül usb3 és DP is, viszont nincs dsub és firewire.
Hang: Nem volt panasz rá.
Akuból lehet 9 cellásat is venni, árát még nem tudom.
Az FN gombok körül olvastam még hiányosságokat, de pontosan nem tudtam kivenni mit hiányolnak, lehet kevés funkciót ismer, de valami olyat is olvastam hogy programozható.
HDD led hátul van, ennek én kifejezetten örülök, van olyan aki szerint ez nem jó.
Hát kb ennyi egyelőre
. -
törölt tag
Üdv.
A mai nap jelentkezett az alábbi probléma :
Jelenség :
-3d mellett szines kis pixelnégyzetek
-3d kikapcsolt állapotban csak összemosódik a kép
-3d kikapcsolva (driverek nélkül) normális képet adA notebook típusa : Dell vostro 1500, vga 8600m GT 256mb
A laptop közel volt a tvhez mikor át lett kapcsolva utána jelentkezett a probléma.
Képek:
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
-
Drughi
addikt
Kerestem én is, de ilyen átfogó szerelést nem találtam.
ebayen nincs ilyen keret, amire azt írnák, hogy jó a gépbe, csak egy átalakító, pár csavarral.
Mondjuk ez már tényleg bonyolult művelet.
Eddig a hdd-t cseréltem ki magamtól , meg a wlan-t, az egyszerű volt, de ez már necces. -
ro_bert17
őstag
válasz
Magnum_ #16989 üzenetére
Én a 60-as toshiba vinyóval szerelt változatról olvastam tesztet, ahol egyértelműen a lassú hdd-t jelölték meg a helyes noti gyenge pontnak. Érdekes hogy ebben a tesztben is 4200-as a 80-as hdd.
Biztos Te is láttad itt a ph-n az 1,8-as zif csatis ssd-t 40-kért. Igaz az 64 GB-os. -
ro_bert17
őstag
-
hhx
tag
Pontosan, x64= 64bites
Én is megtaláltam őket, csak kicsit szenvedtem a telepítéssel. A videókártya drivert az Ati honlapról szedtem le, lévén, hogy 10.11-es drivertől teljes támogatottságot ígértek a laptopokhoz. Aztán feltettem nem történt semmi, próbálkoztam még vele később is, de nekem csak a Dell honlapról letöltött vga drivert ette meg a gép. Wifi-t Everest-tel silabizáltam ki én is, hogy melyik drivert kell majd feltennem hozzá a három lehetséges közül.
-
Drughi
addikt
Üdv,
Egy olyan elvetemült ötletem támadt, hogy a Studio XPS 1640-be szeretnék belepakolni egy extra hdd-t / ssd-t.
Namármost elviekben kiszerelhető az optikai meghajtó.
Szerintetek?
Tegnap szétkaptam a gépet, de nem igazán tudtam eligazodni, hogy is lehetne kiszedni és mivel helyettesíteni.
Szerintetek ezt a dell-nél vagy egy szervízbe megcsinálnák?
Egyéb ötlet? -
-
ZP67
tag
Szia,
köszi szépen!
x64=64 bites Win? Az lett feltéve, több helyen is utaltak rá, hogy csak ahhoz van driver.
Egyébként minden driver-t megtaláltam a dell honlapon, nem kellett keresgélni. Van egy sorvezető, hogy mit, milyen sorrendben telepíts, annyi volt a gáz, hogy a wifi 70-80 megás driverei közül pont az utolsó volt a nyerő...:-)
Üdv,
ZP -
Magnum_
nagyúr
ha minde jól megy, hétfőn d420 tulaj leszek
megéri SSD-t venni bele, 32GB-sat a 80as HDD helyett? nyilván nem filmek tömkelegét tárolnám rajta.
-
-
ZP67
tag
válasz
Sk8erPeter #16956 üzenetére
Sziasztok,
nekem is hasonló kérdésem lenne, de sajnos csak hasonló...Új, oprendszer nélküli 5010, a win7 telepítésekor kiírta, hogy már van a gépen egy 40 MB-os és egy ~70 GB-os partíció, az utóbbi neve OS volt.
Túlképzett laikusként gondoltam felrakon a win7-et az OS-re, de nem engedte, többek között a nem megfelelő fájlrendszerre hivatkozott.
Szenteste nem volt kit felhívni, ezért szépen létrehoztam a maradék hely felén egy új partíciót, oda ment a vindóz, telepítés után az lett a C meghajtó, a még üres helyből meg csináltam a Kezelés-sel egy E-t.Viszont az az OS nevű partíció nem látható a Sajátgép-ben (bocs, nem t'om hogy van win7-ül...), csak ha bemegyek a Kezelés-be, gondolom ez egy rejtett partíció.
A kérdésem természetesen az, hogy törölhetem-e... Majd negyede a teljes tárhelynek... (320 GB)
Előre is köszi a segítségeteket!
Üdv,
ZP -
Lubeee
csendes tag
Sziasztok!
Még mindig a Vostro 3700as laptoppal szenvedek.
Wifi driver fent van, kapcsoló ON , de nem akar kapcsolodni a hálózathoz.
A hálózati diagnosztika azt írja , hogy a vezeték nélküli hálozat ki van kapcsolva, pedig minden be van kapcsolva . A legérdekesebb h akár merre húzom a kapcsolót , a kis wifi-s led fel sem villan.Valakinek vmi ötlet , hogyan lehetne wifis kapcsolatot varázsolni a gépre?
-
szaszab75
csendes tag
Dell Studio 1535 laptopomhoz vettem egy világítós billentyűzetet, de van vele egy kis gondom. Csak a háteret világítja meg, a betűket nem. Ez általános vagy csak az enyém valami gagyi vacak? Van akinek gyári és átvilágítja a betűket is? Hozzá kell tennem, hogy angol a billentyűzet.
-
samugaby
csendes tag
Tud valaki N5010 win 7 64bit-hez integrált webcam drivert?Everest szerinti hardver azonosító: USB\VID_0C45&PID_6480&REV_:111&MI_00.A gyártónál a gép beazonosítása után sem ajánlja fel a drivert.Külföldi fórumokon ezt linkelgetik megoldásként:
Dell_SX2210-Monitor_Webcam SW RC1.1_ R230103.exe.Ezt feltett már valaki?Nem szeretném feleslegesen teleszemeteli a frissen rakott rendszert. -
ribery22
tag
Sziasztok!
Studio 1558-hoz lehet kapni távirányítót? Mert ugye, ebben nincs infra.
A Dell-nek van valamilyen jó kinéző (pl. XPS) hátizsák laptoptáskája? -
Chaser
legenda
Az aluminium n5010-zel találkozott már valaki?
-
-
vodika
tag
Hello,
Egy notival küzdök és elakadtam, segitség kellene ha valaki tudna tippet adni hálásan megköszönöm!
Adott egy DELL Inspiron N5010 Intel HD grafikus chippel. Gazdasági okok miatt egy meglevő XP ugrott fel rá az Ubuntu helyére.
Kisebb nagyobb küzdelem árán minden hardware elem drivere ok kivéve egyet.
Ez egy Intel Audio device on HD Audio Bus. Eddig csak 64 bites drivereket találtam, de nekem egy XP 32 bit kellene.
A kérdések:
Tudja valaki mi a fene ez? Mennyire kell ez nekem? Hang van, de nem tudom ez mire is kell...
Van esetleg valakinek drivere a következő eszközhöz:
Eszköz azonosítója "8086-2804"
Alrendszer azonosító "8086-0101"
Revízió "1000"
Hardver azonosító HDAUDIO\FUNC_01&VEN_8086&DEV_2804&SUBSYS_80860101&REV_1000
Minden választ előre is köszönök!Üdv:
Vodika -
Sk8erPeter
nagyúr
Ha valaki M5010-re (AMD V160 procival, HD4250 videókarival) Ubuntu 10.10-et szeretne telepíteni (mindegy, hogy 32 vagy 64 bitest), akkor előre szólok, hogy csak úgy fog működni a telepítő, ha bekapcsolja az
acpi=off
bootopciót. (mellesleg úgy tudom, N5010-re is ez vonatkozik)
Jópár órát szoptam vele, mire rájöttem.Gondoltam másnak ne kelljen, hátha látja ezt az üzenetet.
A 9.10-es verzió (32 és 64 bites is) jól működik. Elég érdekes, hogy 10.10-ben nem működik az ACPI.A 10.04 LTS-nél is gondok voltak.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Mutternak M5010 gépe van AMD V160 procival, HD4250 videókarival, és szerintem eléggé melegedős fajta. A ventit meg nem mondanám halknak. A gép alapból síri csöndes, de amikor beindul a venti, azt azért eléggé meg lehet hallani. Bal oldali rácson jön ki a meleg. Azért a tapipadon is eléggé érezni. Persze azért nem elviselhetetlen, de terhelésnél meleg.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Anarky #16953 üzenetére
Ha nem vagy kezdő, és anélkül is tudsz létezni, törölheted a recovery partíciót (én épp nemrég tettem meg
egy M5010-es gépen).
A kiterjesztett partíciókkal sem lesz semmi bajod. Jól mondod, 4 elsődleges partíciót lehet létrehozni, így mindenképp az extended partition a megoldás. Mondjuk a swap- meg bootpartíciókat nem árthat elsődlegesre rakni. Én is többek közt kiterjesztett partíciókkal használok Ubuntu 9.10+Windows 7 kombót. -
yxcv
tag
Sziasztok!
Most tervezek venni egy Dell N5010-et (ATI i35 4GB SOROZAT).
Kérdésem az lenne, hogy ennél a laptopnál mennyire jelentkezik melegedés? Olvastam egy tesztet, mely szerint -nem pont ez a sorozat- a cpu felugrott maximális terhelés mellett 80 fokra is. Ez erre a típusra is jellemző?
Továbbá a venti mennyire hangos?
És jelentkeztek valamiféle gondok ezzel a géppel kapcsolatban?Köszi a válaszokat!
-
McLaca
őstag
válasz
Anarky #16953 üzenetére
Általában helyreállítási célokat szolgál, tehát végső soron törölhető, de a win7 csak akkor csinál 100MB-os partíciót, ha formázatlan partícióra (lemezre?) teszed. Ha már formázott, akkor nincs külön 100MB-os partíció, nekem is anélkül fut.
Bár a particionálás minden rejtelmét én sem ismerem, de emlékeim szerint minden további nélkül tudtam kiterjesztett logikai partícióra is op' rendszert tenni.
Üdv!
-
Anarky
csendes tag
Üdv,
Érdeklődnék, hogy a Dell N5010 -es notebookon, mi az / mit tartalmaz a kb. 40 MB-os (FAT16, primary) rejtett partició. A kérdés oka, hogy szeretnék a notebookra, 2 oprendszer particiót, és 1 particiót az adatoknak. A probléma az, hogy:
1 primaryt lefoglal ez a Dell-es rejtett
2 primaryt a windows 7 (az 1ik az a 100MB-os rendszer számára fenntartott partició)
1 pedig a lenne a 2. oprendszernek
Ez így 4, azaz a maximális számú primary partició.
Így viszont nem tudok már létrehozni "Logical" particiókat (tudomásom sz
erint ahhoz be kellene áldozni 1 primaryt, amire viszont nincs keret).Nem igazán értek a particionáláshoz szóval javítsatok ki, ha az előbbiekben hülyeséget beszéltem.
Szóval a kérdés az lenne, hogy a dellnek az a rejtett particiója fontos e, vagy sem.
Köszönöm válaszotokat,
Anarky -
McLaca
őstag
válasz
Chaser #16950 üzenetére
De pont az nem alu, aminek annak kéne lennie. Inkább legyen kívül műanyag, és belül alu, mint fordítva...
Amúgy egyszerű kideríteni, hogy fém-e, vagy műanyag. Szobahőmérséklető, kikapcsolt gépet egyszerűen meg kell érinteni. A műanyag visszaveri a hőt, a fém elvonja. A fém érintése sokkal hűvösebb érzés, mint a műanyagé.Üdv!
-
Chaser
legenda
Itt egy user review YT-ról, ez biza alu a billnél az biztos
-
Chaser
legenda
Nem az iponban venném, de viszonyításnak jó. Kár hogy pestiek vagytok
legalábbis nekem. Mit tudsz mondani a gépről? A HD kijelző is rgb ledes vagy fehér és csak a fHD rgb? Most kaptam egy privit, állítólag a legkisebb modellben amit linkeltél is nincs bill. háttérvilágítás, igaz lenne? Alu az egész gép? Jah és 8-9 cellás aku ugyan mennyi bele? NBD gar ha jól olvastam? Egyelőre csak ennyi
-
zazahoho
őstag
sziasztok
Dell Inspiron 15 zsír új gép vodafone-tól vette egy ismerős,a gond az hogy a hangkártyát nem ismeri fel a gép,ill annyi a csavar a dologban ,hogy ez a probléma az első bekapcsolásnál még nem volt,csak win7 frissítése után .
megpróbáltunk sok mindent ,eltávolítani eszközkezelőből ,ismét feltenni a driver-t
de eszközkezelő nem ismeri fel sárga figyelmeztetés van.
egyébként minden hibátlanul működik
nem tudom mi lehet a gond -
Lacus MD
tag
Sziasztok!
Max 2 hónapja cserélték a 1525-s Inspironomon a palmrestet és már kopik. Foltokban jön le a festék. Az eredeti majd 2 éves volt és nem kopott egyáltalán, karcolás sem volt rajta. Kicserélik ha bejelentem, mert silány a festés minősége?
-
Chaser
legenda
szerk:dupla
-
Chaser
legenda
L501X XPS-ekkel találkozott már valaki? Csupa jót olvasok róluk és nagyon tetszenek. 210k alatt van az alapmodell, azt nem találtam sehol hogy matt v fényes a kijelző. Szerelik fHD és HD kijelzővel, a fHD rgb ledes, de a HD-t nem tudom. Meg 9 cellás akut se találtam hozzá, jó lenne tudni az árát, vostronál egész korrekt.
-
Chaser
legenda
-
sztiviii
tag
Sziasztok!
Elsősorban kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek.
Kérdésem lenne hogy ha vennék egy dell inspiron n5010-54-es laptopot és garanciális szervízeltetésről lenne szó akkor ott kell szervízeltetnem ahol vettem vagy használhatom a dell pécsi szervízét ami a laptopszalon.hu üzletében található.Remélem nem fogalmaztam túl bonyolultam.Előre is köszönöm a válaszokat. -
Chaser
legenda
válasz
McLaca #16931 üzenetére
"Figyelemfelkeltő megjelenés: Az összes Vostro laptopon megtalálható, 3 elegáns színben elérhető, egyaránt kifinomult és erős alumíniumborítás mindig professzionalizmust sugároz. " forrás
Csak azt nem tudom pontosan mi benne az alu, az egész kaszni vagy csak a borítás? Személyesen még nem láttam, de képek alapján az oldalsó rész ahol a csatlakozók vannak tényleg műanyagnak tűnik, legalább is festett, a fedlap viszont nem festésnek tűnik nekem.szerk: Notebookcheck : "The case itself is made of aluminum and plastic and has been manufactured precisely."Alu és műanyag, de még mindig nem tudom melyikből mennyi van
Rocko007: Mondjuk fel nem foghatom hogy ezekre mért nem nbd volt alapból. Nekem is a vga-val van bajom, illetve nem használnám ki, a cpu-t meg jobban. Sztem a cpu-d a legkisebb i3 tudását hozza, vagy vmivel többet, persze alkalmazás függő. Lehet valahol gyorsabb, valahol lassabb.Egyik srác mondta hogy az i5-öse hozza a Q6600 szintjét videovágásban, a desktopjában az van.. El is hiszem, ph tesztben is az jött ki, hogy i3 c2c szinte egy phenom2 x4 szintet hoz, jól összehozták.
-
Rocko007
aktív tag
válasz
Chaser #16929 üzenetére
RD ~ 22 hónap, a gyári 3 évből. Ez a procc az i3-i5 között van valahol. Terveztem E6410-re cserét, de más fontosabb kidásom lesz a jövőben, így elhasználom ezt a gépet. Nagyon meg vagyok vele elégedve, de már ott tartok, hogy az IGP is jó lenne, vagy ha ebből lenne igp-s verzió 1:1-re cserélném...
Békés, Boldog Karácsonyt!
-
McLaca
őstag
válasz
Chaser #16925 üzenetére
Ha így lenne, az a Dell oldalán is fent lenne (Latitude E6xxx-nél pl. hivatkozik is rá az oldal). Régebbi Vostro-k aluból készültek (nekem is van egy belőle), csak a kijelző belső kerete volt műanyag, de az újabbak ránézésre is műanyagok. Esetleg az alja lehet fém, de a burkolat nekem műanyagnak tűnik.
Üdv!
-
Relisys
senior tag
Hello!
Tegnap vettem egy dell n5010-es notit. Ma felraktam rá a win7-et, 64 biteset. Sajnos a wifi nem működik. A dell oldaláról próbáltam leszedni hozzá drivereket, de nem igazán jött össze. Esetleg tud valaki segíteni?
-
Chaser
legenda
válasz
Rocko007 #16926 üzenetére
Nem gyenge cpu-d van, apróban van egy xps, jól összerakott gép már utánanéztem, csakhát annyiból i5-ös vostrot veszek újan nbd garral, igaz ott a vga csak igp, de nekem az mind1. Ebben p8700 van, az se rossz, de egy i5 más kategória azért. Tieden milyen garkiterjesztés van? Amit néztem azon rd, ezen mondjuk meglepődtem.
-
moTT
csendes tag
Sziasztok!
A mai napon problémám akadt a notebookommal. Dell Studio 1537 -es 2 éve vásároltam. És ma sehogy sem sikerül bekapcsolni, semmit sem csinál, a BIOS kezdőkép sem jön be, a képernyő végig kikapcsolva marad, de a cpu valamit számol, mert nagyon erősen megy a hűtés, és meleg levegőt fúj ki. Viszont nem sípol, és semmilyen villogást nem produkál az érintőgombos részen.
Tapasztalt-e már valaki ilyet?
Összefüggésben lehet-e azzal hogy a képernyő rögzítés szét van repedve, és egy 5-6mm-es távolság van a képernyő elő és hátlapja között a csatlakozási ponton.
A válaszokat előre is köszönöm.
Békés és boldog karácsonyt kívánok mindenkinek! -
balazsbük
tag
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
Rocko007
aktív tag
-
Rocko007
aktív tag
válasz
Chaser #16919 üzenetére
Hang, mint hangzás? Elfogadható, hangosítani szoktam róla. Elfogadható, igaz a keverőasztalon azért kicsit színezem. AKG K518DJ fejhallgatóval használom, kellemesen szól, de egy fejhallgató erősítő kicsit jobban megdobná. A billentyűje nagyon jó, kényelmes, halk, világítós. A DVD-író helyére tudod berakni a 2. HDD-t.
-
Chaser
legenda
válasz
gilfoyle #16921 üzenetére
Már megvolt
, úgy látom mysoftnál a legolcsóbb, bár úgyis máshonnan venném, van egy alternatív beszerzési forrásom
Addig is, hátha tudja valaki mit lehet rejtett partícióval kezdeni, igaz acer gépről van szó, de hátha..szóval az első 10GB partíció rejtett, gondolom a gyári vista meg segéd progik vannak rajta, de hogy tudnám ezt lementeni mert a win nem látja. Olyat is olvastam valahol, hogy elvileg erről a partícióról lehet bootoltatni a gépet, igen ám, de hogy? -
Chaser
legenda
Létezik, hogy 3500-ös vostro br 250k i5-tel, 4GB rammal, GF 310m-mel?
és persze nbd garival..túl jól hangzik. Valahol -lehet itt- mintha olvastam volna, hogy ezekből is van világító billes. Lehet ki kéne nőnöm az inspiron korszakból és olyat venni amit nem akarok eladni.
szerk: Úgy tűnik, kicsit lentebb ment az ára, mikor legutóbb néztem az i3-as volt ennyi intel vga-val, tán 2 v 3GB rammal.
-
Chaser
legenda
válasz
SzaboZE #16915 üzenetére
Ahan, én kicsit mást vettem ki a szövegből
Ha nem is világítós a bill de gondolom "jó" áron lehetne bele venni, nem létkérdés, csak tetszik.Rocko007: Szerviz könyvében én se találtam, de reméltem hátha...
Esetleges ssd miatt lenne érdekes, kell mellé hdd is, egy rack meg nem mindig j, de találtam rá alternatívát. Mondjuk nem nagy esélye van hogy 1640-em lesz, de sose tudni. Hangja/bill milyen a gépnek? Ez a 2 dolog a legfontosabb nekem.
-
Rocko007
aktív tag
válasz
Chaser #16912 üzenetére
Szia!
Jól látod, Studio XPS 1640-em van. Fizikailag egy merevlemeznek van kialakítása, de létezik olyan átalakító, ami a dvd-író méretét rögzíti, közben nem az író van benne, hanem egy 2,5" vinyó hely. Nekem nincs ilyen adapterem, külső e-satás házban használom a másik vinyót.
-
-
Lubeee
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni mert vásároltam egy Dell Vostro 3700-ast
A telepítés után rögtön kiderült hogy baj van a géppel a 3DMark, a Battlefield2 BC, az uj Moha...stb
A videókártya szétakadt csikozta a képet ugráltak a textúrák, Megnéztem a drivereket a dell oldaláról az Nvidia oldaláról, de nem javult.
Aztán a szervíz kijött kicserélte az alaplapot és csodák csodájára nem hogy a videókari nem javult meg de elszállt a wifi/Bluetooth kapcsoló is...
Közben kijöttem Franciaországba dolgozni és sikerült az itteni szervízt felhívni akik első lépésben a windows beállításait szerették volna telefonon keresztül csekkolni de gyorsan elakadtak a magyar windows miatt, és azt mondták hogy hívjam a magyar support számát. Persze a Magyar support közölte hogy amíg kint vagyok addig ők nem tudnak ide embert küldeni és hogy hívjam csak rendületlenül a franciákat...
Már több mint egy órát telefonáltam és senki nem tud segíteni...
Az ember nem ezt várná egy 280Huf értékű géptől ráadásul nem a Dell-nél.Ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném!!!
Lubee
-
Chaser
legenda
"Dell ProSupport informatikai szakértők számára: Informatikai szakekemberek által, informatikai szakemberek számára nyújtott támogatás, amely lehetővé teszi az alkatrész és a munkaerő gyorsított kiküldését, az alapszintű hibaelhárítás kihagyásával (minősítés szükséges hozzá a szakértelemről)."
És kitől kell ehhez minősítést kérni?
Lattitude-ről mi a vélemény? Egy 6510-et nézegetek, ebben vajon világítós a bill? -
Chaser
legenda
válasz
SzaboZE #16907 üzenetére
Egy vadonatújra tudsz árat mondani?
1ébként ezt a logikát nem tudom követni, ha vadiúj 3 v garos géphez veszek 2 év gart annak mért lenne más ára mintha 1 éves géphez vennék amin van még 2 év gar?
Mind2 esetben 5 év lesz a teljes gar.
n5010-nél úgy értem az igp-st, hogy only cpu-ba tokozott intel chip, nem külső amit szintén integráltnak mondtak.
Hogy van összerakva? Mennyire masszív, az elrendezést majd kilesem képekből. Cpu hűtés még hagyján, de láttam ramon kívül semmihez nincs szervizablak. Na de ez van, visszafele fejlődés megindult egy ideje a dellnél is.hhx: Ilyesmire gondoltam
-
BujtiLaci
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég sikerült szereznem egy Dell Alienware m17x notebookot.
Widows 7 home x64 oprendszer van rajt, sajnos nem tudok egyszerűen másodlagos monitort kiterjeszteni rá.
Eddig 3 monitorral próbáltam VGA, illetve HDMI kimenettel is csatlakoztatni, TVtis, de nem jártam sikerrel.
Vidikari drivere legfrissebb, monitor driverét is feltettem, de semmi.
Ha 'extend'-re megyek a beállitásoknál, csak villan a kép,de nem történik semmi.
További infó, hogy az eszközkezelő felismeri a monitort.
Gőzöm sincs, hogy mi lehet a probléma, googlén próbáltam keresni, de ilyen problémátt sehol nem láttam eddig...
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Milyen alaplapot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Gitáros topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen légkondit a lakásba?
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest