- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen házat vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hobby elektronika
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Micro Four Thirds
- Fujifilm X
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
"A firmware tulajdonképpen nem a kernel része": hanem mi? egy csomó firmware (történetileg az összes úgy indult) binary blobként benne volt/van a kernelben. hexa bájtok sorozata tömbbe beírva, ahonnan betöltötte a driver az eszközbe.
ezekből a binary blobokból takarította ki a nem gpl kompatibiliseket a debian közösség agymosott része.
-
Friczy
senior tag
A firmware tulajdonképpen nem a kernel része, még ha a git.kernel.orgon fenn is van, nem a kernelbe kerül bele, hanem betöltődik az egyes eszközökbe. Ezt ne keverjük a driverekkel, mindkettő szükséges (lehet) a működéshez, de a driver tulajdonképpen a gép CPU-jában futó kódot jelent, a firmware pedig a kezelt eszközben fut.
Ha belenézel a kernel.orgon lévő kernelbe (https://git.kernel.org/pub/scm/linux/kernel/git/torvalds/linux.git/tree/?h=v4.19-rc7), ott a firmware könyvtár üres, a drivers/firmware alatt is csak a firmware kezeléséhez szükséges kódok vannak, maga a firmware nincs.
Jogilag nem is lehet része, mert a kernelre a GPL licenc érvényes, a firmware-ekre viszont nem, ha benne lenne a kernelben, akkor GPL-nek kéne lennie.
A firmware-ek a Debian esetében külön csomagban is vannak, licenctől függően a main vagy a non-free részben.
-
Friczy
senior tag
Hadd javítsalak ki. A kernelben nincs olyan driver, ami zárt kódrészletet tartalmaz, lévén a kernel maga is GPL.
Kernel alatt azt a kernelt értem, ami a hivatalos linux kernel (https://www.kernel.org/).
Az már más kérdés, hogy az egyes disztribúciók készítői esetenként patch-elik a kernelt nem GPL licencű kóddal. A felhaszálónak ugyan egykutya, de nem árt tudni, hogy nem a Debian 'hagyja ki' a driver kódját a kernelből, hanem más disztribúciók 'teszik bele'.
-
Frawly
veterán
válasz
zoltanz #8841 üzenetére
Ezek a GNU free-t erőltető disztrók ilyenek. Mint mondtam, valószínű, hogy ahhoz a kártyához olyan driver van a kernelben, ami vagy zárt kódrészletet tartalmaz, vagy nyílt ugyan a kódja, de mégis proprietary, vagy legalábbis nem GPL/MIT licences a kódja. Az ilyenek meg a Debianék szemében nem kívánatosak, alapból ki vannak hagyva a disztróból, ha mégis használni akarod, akkor vagy neked kell nonfree tárolóból feltenni, vagy kézzel fordítani.
Nem csak a Debian ilyen spéci disztró, vannak más ilyen GNU free licencet szigorúan megkövetelő és komolyan vevős disztrók, Parabola, PureOS, Trisquel, stb.. Nyilván akkor használj ilyet, ha ez neked is fontos. Ha az a fontos, hogy menjen a hardver, akkor tegyél fel ubis vagy archos vagy valami fedorás ágat, azokban menni szokott minden, nincs szigorú GPL only szemlélet.
-
válasz
zoltanz #8841 üzenetére
Itt nem a linux a hunyó, hanem a debian. Ök így látják jónak, és emiatt kihagynak drivereket.
Ha nagyon meg akatod oldani, simán van rá lehetöséged.
Ha az ilyesmit GUI-n akarod intézni, akkor nem a Debian a neked való disztro.
Egyébként sok szempontból a parancssor felhasználó barátabb, mint a Gui.
Pl. lehet a sok parancsból csinálni egy saját post-install scriptet. -
zoltanz
nagyúr
válasz
Apollyon #8837 üzenetére
"A többire meg azt tudom írni, hogy ez az ingyenes szoftvervilág velejárója. Mivel kevesebben használják ezt a platformot, ezért simán előfordulhat hogy 1-1 hw-hez nincs támogatás vagy leírás,"
Persze ezt meg is értem, ha egy egzotikus darabról van szó, de ez egy népszerű típus, aminek van gyári Linux driver-e is.
-
Friczy
senior tag
válasz
kojak27 #8838 üzenetére
Én már nagyon sokszor költöztettem rendszert, ha van lehetőséged arra, hogy a két HDD együtt legyen bent a gépben, akkor a legegszerűbb az új HDD-n létrehozni a partíciót(partíciókat, ha többet akarsz), és cp paranccsal átvinni mindent, grubot betenni az új HDD-be, és hajrá.
Én a cp -ax parancsot szoktam használni, ez csak az adott partíciót másolja át, ha több partíción van a rendszer, akkor ezt egyenként kell kiadni, de ez nem szokott gond lenni.
-
stopperos
senior tag
válasz
kojak27 #8838 üzenetére
Clonezillával jársz a legjobban, készíts belőle egy liveusb-t és indítsd arról a géped amikor benne van mind a kettő HDD. A menüből ki tudod választani mit szeretnél (device-to-device), utána már egyértelmű.
-
kojak27
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Debian rendszerem, ami egy 500G-s HDD-n van. Ki szeretném cserélni a HDD-t 1T-ra.
Hogyan lehet legegyszerűbben az egész rendszert klónozni hogy a HDD csere után is minden ugyanúgy működjön mint előtte?
Köszi a válaszokat! -
Apollyon
Korrektor
válasz
zoltanz #8835 üzenetére
A jól szervezett felületre ott van a terminálos csomagkezelő.
Van még synaptic is, teljesen jó szoftver "alkalmazásbolt" ha GUI kell.A többire meg azt tudom írni, hogy ez az ingyenes szoftvervilág velejárója. Mivel kevesebben használják ezt a platformot, ezért simán előfordulhat hogy 1-1 hw-hez nincs támogatás vagy leírás, és neked kell az ujjadból kiszopni a működését. Persze azért nem ez az általános.
Otthoni desktop (enduser) használatra pedig mindig a non-free iso-kból kell valamelyiket letölteni, utólag úgyis mindenki bekapcsolja ezeket a tárolókat.
-
Apollyon
Korrektor
"Persze ezek a teljesen GNU free disztrók is használhatók, de akkor eleve úgy kell hardvert venni hozzá, hogy ne csak hogy legyen drivertámogatás, de mindjárt a driver is teljesen opensource legyen."
Régebbi Thinkpadek már mind opensource ha jól tévedek, már tényleg csak szoftvert kéne írni hozzá.
-
zoltanz
nagyúr
Én elfogadom hogy ilyen a disztró, mindegyiknek van előnye, hátránya amúgy is.
Azért arra viszont gondolhatnának, netalántán az ember fia használná is azt, és a hétköznapos eszközökhöz, valami jól szervezett felületen lehetne keresni drivert, leírást. (Ne úgy guglizam össze 5 helyről, 3 féle nyelvről lefordítva, próba cseresznye alapon, hogy működik-e.) -
-
Frawly
veterán
válasz
zoltanz #8830 üzenetére
És a kernel forráskódfájában ott is van rá a driver azóta is, csak mikor a debianos csomagkarbantartó fordítja az új kernelt, akkor a konfigjában kikapcsolja ezeket a nem teljesen rendezett licencű modulokat, és ezek nélkül fordul le a kernel, és így persze, hogy utólag neked kell külön leforgatni hozzá a drivermodult.
Más disztrókon, ahol nem megy ezzel a free dolgokkal vergődés, simán belefordítanak mindent a kernelbe, ami az adott akárhánybites PC-s platformra kellhet. A legjobb a helyzet talán Mint-en, mert ott tényleg az alaprendszerrel együtt telepítésre kerül minden firmware-csomag és zárt driver is, hogy a kezdő felhasználónak ne azzal kelljen kezdeni, hogy csomagot keresgél, meg nyomoz, mert nem megy valami hardvere.
Persze ezek a teljesen GNU free disztrók is használhatók, de akkor eleve úgy kell hardvert venni hozzá, hogy ne csak hogy legyen drivertámogatás, de mindjárt a driver is teljesen opensource legyen. Van, aki emiatt a laptopja BIOS-át is teljesen lecseréli GNU free Core/Libre Bootra.
-
válasz
zoltanz #8830 üzenetére
Attol, hogy a kernelben benne van, a debian meg kihagyhatja a sajat kernelebol.
Mint ahogy egy csomo kuzdelem volt laptopon mukodesre birni nalam a wifit, tauchpad-ot, bluetooth-t.
Mikozben Ubuntu szarmazekokon poccre ment.
A debian kihagyja a kernelbol a nem teljesen uber-szabad dolgokat. Ok ilyenek, de ennek ellenere azert jo kis disztro. -
Nagyszerű így a Debian, nyilvánvaló, hogy nem home user kezdőkek való, de azoknak, akik tanulgatnák a dolgokat ill egy stabil rendszert szeretnének igencsak kiváló!
Kár ezt a stabilítás dolgot forszírozni amúgy, egyszerűen az vonja kétségbe ezt, aki nem ért hozzá.ID 2357:010
Egyébként ha rákeresel az eszköz ID-re, első két találat már Ubuntu és RPi not working-gal indít.
Erről a Parabola-ról még sosem hallottam, de valami öcséje lehet az Archnak, legalábbis a honlapja alapján.
-
Frawly
veterán
válasz
zoltanz #8826 üzenetére
Szép megfejtés. Szerintem a Debianban szándékosan úgy fordították a kernelt, hogy a non-free drivermodulokat nem fordították bele. Ha megnézel egy normál disztrót, ott szerintem alapból olyan kernel lett volna, ami tartalmazza azt a drivert, amit neked külön kellett fordítanod. Na, ezért sem érdemes ezeket a GNU free only disztrókat ajánlgatni, főleg nem kezdőknek. Nem csak a Debian, de a Parabola is ilyen, meg még van egy pár. Ezek működnek is addig, amíg olyan hardvereid vannak, amiknek nem kell propietary driver, firmware.
-
zoltanz
nagyúr
Kicsit küzdöttem egy Wifi-usb adapterrel, leírom, hogy sikerült működésre bírni:
Nem találja a Debian 9 (friss 4.9 kernel) az Usb wifi adapter-t, [TP-Link WN821N V6]elvileg a 4.3-tól van beépített driver.
lspci, lsusb nem érzékel semmit rá utalót, mikor bedugom éppen, hogy megvillan, azt semmi.De Windows alatt működik, tehát jó.
Másik USB-s adaptert érzékel, a Debian is csak ezt nem.Felraktam a non-free csomagot, mivel oda tartozik, ez tán már kiírt az lsusb-re egy eszközt
Bus 001 Device 006: ID 2357:0107
Viszont még hozzá kellett fordítani valamiért a driver-t ez alapján sikerült (sudo):
cd ~/8192eu
wget https://github.com/Mange/rtl8192eu-linux-driver/archive/master.zip
unzip -q master.zip
cd rtl8192eu-linux-driver-master
dkms add .
dkms build rtl8192eu/1.0
dkms install rtl8192eu/1.0
dkms status
modinfo 8192eu
újraindítás -
válasz
szpeti40 #8821 üzenetére
Megkeveredtem, az Intel processor graphic controlleres laptopnál nekem is üres a VRAM kimenet. (előtte desktopon néztem)
Jópofa az a monitorozó program, nekem ez túl profi tudású, de látszik legalább az is, hogy a 6GB sem volt 6. Amit nem értek, hogy az én laptopomon közel van a fizikai mérethez, nálad meg nem, pedig mindkettő dinamikusan osztja ki a video memoriát.
Mondjuk ha 6-ból 5,4 volt, akkor 8-ból lehet cc. 7 giga a
free
parancsnál. Ez normális szerintem. -
válasz
szpeti40 #8818 üzenetére
Neked is integrált VGA-d van, most nem jut eszembe külön parancs erre, de a /var/log/
kern.log
-ban rákereshetsz a VRAM szóra, ott ki kéne írnia, mennyit foglal le e célra. Valami hasonlót kéne írnia:Sep 23 08:33:12 Mint19C kernel: [ 1.740937] [drm] Detected VRAM RAM=768M, BAR=256M
Sep 23 08:33:12 Mint19C kernel: [ 1.740937] [drm] RAM width 64bits DDR
Sep 23 08:33:12 Mint19C kernel: [ 1.741014] [TTM] Zone kernel: Available graphics memory: 7797370 kiB
Sep 23 08:33:12 Mint19C kernel: [ 1.741015] [TTM] Zone dma32: Available graphics memory: 2097152 kiB
Sep 23 08:33:12 Mint19C kernel: [ 1.741015] [TTM] Initializing pool allocator
Sep 23 08:33:12 Mint19C kernel: [ 1.741020] [TTM] Initializing DMA pool allocator
Sep 23 08:33:12 Mint19C kernel: [ 1.741039] [drm] radeon: 768M of VRAM memory ready
Sep 23 08:33:12 Mint19C kernel: [ 1.741040] [drm] radeon: 1024M of GTT memory ready.lehet, hogy ez is kiírja:
dmesg | grep VRAM
(naná, hogy.....)
-
válasz
ubyegon2 #8817 üzenetére
inxi -Fxxx
System: Host: PetiNas Kernel: 4.17.0-0.bpo.3-amd64 x86_64 (64 bit gcc: 6.3.0)
Console: tty 0 Distro: Debian GNU/Linux 9 (stretch)
Machine: Device: desktop Mobo: Intel model: DG43GT v: AAE62768-300 serial: BTG T9350054R
BIOS: Intel v: GTG4310H.86A.0035.2010.1006.1525 date: 10/06/2010
CPU: Quad core Intel Core2 Quad Q9550 (-MCP-) cache: 6144 KB
flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 ssse3 vmx) bmips: 22662
clock speeds: min/max: 1998/2830 MHz 1: 1999 MHz 2: 1999 MHz
3: 2832 MHz 4: 2832 MHz
Graphics: Card: Intel 4 Series Integrated Graphics Controller
bus-ID: 00:02.0 chip-ID: 8086:2e22
Display Server: N/A driver: N/A
tty size: 80x24 Advanced Data: N/A for root out of X
Audio: Card Intel 82801JI (ICH10 Family) HD Audio Controller
driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0 chip-ID: 8086:3a3e
Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.17.0-0.bpo.3-amd64
Network: Card: Intel 82567V-2 Gigabit Network Connection
driver: e1000e v: 3.2.6-k port: f0e0
bus-ID: 00:19.0 chip-ID: 8086:10ce
IF: enp0s25 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full
mac:
Drives: HDD Total Size: 4120.8GB (30.0% used)
ID-1: /dev/sdb model: 120GB_SATA_Flash size: 120.0GB
serial: A001733860000000054C
ID-2: /dev/sdc model: TOSHIBA_DT01ACA1 size: 1000.2GB
serial: Z6N5RD8FS
ID-3: /dev/sda model: ST3000DM001 size: 3000.6GB serial: W1F260J7
Partition: ID-1: / size: 16G used: 4.0G (28%) fs: ext4 dev: /dev/sdb1
ID-2: swap-1 size: 6.33GB used: 0.12GB (2%) fs: swap dev: /dev/sdb5
RAID: System: supported: linear multipath raid0 raid1 raid6 raid5 raid4 rai d10
No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Unused Devices: none
Sensors: System Temperatures: cpu: 45.0C mobo: N/A
Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info: Processes: 177 Uptime: 6:46 Memory: 1352.9/6903.5MB
Init: systemd v: 232 runlevel: 5 Gcc sys: 6.3.0
Client: Shell (bash 4.4.121 running in tty 0) inxi: 2.3.5 -
válasz
szpeti40 #8816 üzenetére
Az tényleg fura lenne, ha 6 gigánál nem csípett volna le, de szerintem ne foglalkozz vele, ez így jó.
Amúgy a htop, top, glances, nmon rendszermonitorozók sem egyformán mutatják, anno sokat vitáztak erről itt valamelyik topikban, de nekem magas volt kicsit, megelégedtem annyival, hogy ezek a programok a felhasználható memóriát mutatják, az előbbi két parancs meg a fizikai RAM meglétét mutatja.
inxi -Fxxx
kimenetet mutathatnál. -
válasz
szpeti40 #8814 üzenetére
Ott van a 4x2GB memória szépen, persze. Azért másoltam be az én kimenetemet, hogy lásd, nálam is mennyit mutat a 16 gigából.
A HP8570p-nél sem mutatja a teljes mennyiséget, de itt nincs VRAM lefoglalás, gondolom dinamikusan használja a RAM-ból a megjelenítő:
memory: Used/Total: 1126.1/7840.3MB
Array-1 capacity: 16 GB devices: 2 EC: None
Device-1: Bottom-Slot 2(under) size: 4 GB speed: 1333 MT/s type: DDR3 (Synchronous)
bus width: 64 bits manufacturer: Elpida part: EBJ41UF8BCS0-DJ-F serial: C1591CDE
Device-2: Bottom-Slot 1(top) size: 4 GB speed: 1333 MT/s type: DDR3 (Synchronous)
bus width: 64 bits manufacturer: Hynix/Hyundai part: HMT451S6AFR8A-PB serial: 00264EAA -
válasz
ubyegon2 #8813 üzenetére
sudo inxi -xxxm
Memory: Used/Total: 1373.2/6903.5MB
Array-1 capacity: 16 GB devices: 4 EC: None
Device-1: CHANNEL A_DIMM0 size: 2 GB speed: 800 MHz type: DDR2 (Synchronous)
bus width: 64 bits manufacturer: N/A part: N/A serial: N/A
Device-2: CHANNEL A_DIMM1 size: 2 GB speed: 800 MHz type: DDR2 (Synchronous)
Device-3: CHANNEL B_DIMM0 size: 2 GB speed: 800 MHz type: DDR2 (Synchronous)
Device-4: CHANNEL B_DIMM1 size: 2 GB speed: 800 MHz type: DDR2 (Synchronous)
bus width: 64 bits manufacturer: N/A part: N/A serial: N/Aezek szerint látja mind a 8gb-ot
-
válasz
szpeti40 #8812 üzenetére
Szia!
Amikor 6GB volt benne, akkor annyit mutatott? Amúgy a free parancs nem a fizikai memória méretét fogja mutatni, hanem azt, amit a rendszered használni tud. Nálam alapból nem mutatja a 768Mb VRAM-ot, amit az APU levesz a "VGA"-nak.
a memóriát, mint hardvert ezzel ellenőrizd:
sudo dmidecode -t 17
vagy ezzel:
sudo inxi -xxxm
Memory: Used/Total: 2593.4/15229.2MB
Array-1 capacity: 32 GB (est) devices: 4 EC: None
Device-1: DIMM_A1 size: 8 GB speed: 1600 MT/s type: DDR3
Device-2: DIMM_A2 size: No Module Installed type: N/A
Device-3: DIMM_B1 size: 8 GB speed: 1600 MT/s type: DDR3
Device-4: DIMM_B2 size: No Module Installed type: N/AEnnél láthatod ugyanazt az értéket, amit a
free -m
is kiír és a fizikai hardver méretét is foglalatonként. -
Sziasztok!
Debian-os gépbe raktam +2gb ramot a 6gb mellé, ám nem látja mind a 8-at, csak 7-et kb, ez miért van?
free -m
total used free shared buff/cache available
Mem: 6903 1090 4928 75 885 5490 -
-
-
Én is szívtam ezzel, de nálam Windows guest nem akarta bevenni a GPU-t sehogy.
Ha még él a probléma, és utána akarsz járni, akkor egy Mint Cinnamon-t dobj fel a VBox-ba, és arra guest additions-t.
Ha így megy, akkor a Debian oldalon kell keresni a gondot, ha így sem, akkor Host oldalon, vagy a VBox beállításai között.
Nálam pl nem megy semmilyen linux guest gpu-val, ha a 2D gyorsítás (windows-only) be van kapcsolva. -
válasz
ubyegon2 #8807 üzenetére
Rosszul tudod, felveszed az orakulum tarolojat (ha jol remlik) es maris van VB-d backports nelkul, de ha csak onnan lehetne, akkor sem lenne relevans, mert eddig mukodott, csak a 9.5 ota nem akar...
#8809 Bici: koszi a tippet, de ugy dontottem, ennyit nem er szamomra a dolog, mert inkabb akarok produktiv lenni es feldobtam ra egy LXDE-t (es nincs kizarva, hogy beprobalok vmi ertelmesebb WM-et).
-
Nem használok virtual-t, de több helyen olvastam, hogy újabb Mint-tel nem működött jól, így elképzelhető, hogy a Cinnamonnal van valami antagonisztikus ellentétük.
Az alapján, amit leírsz, eléggé valószínű a dolog.......
Úgy látom 9 alá nincs is VB, hanem a stretch-backports-ban lévőt kell felrakni, ez nem tudom mennyiben befolyásolja az együtt nem működést Cinnamonnal.
Itt nem írnak ilyesmit a verzióknál, igaz már Debian 10-es is írják.
-
-
Mi a fakk van a 9.5-os Debianban a Cinnamonnal Virtualboxban ?
Nem így akartad kérdezni?
Tudom, hogy nem, de éles rendszernél semmi gond nincs.
System: Host: debiancinnamon-9 Kernel: 4.17.0-1-amd64 x86_64 bits: 64 compiler: gcc
v: 7.3.0 Desktop: Cinnamon 3.8.8 dm: LightDM 1.26.0
Distro: Debian GNU/Linux buster/sid
Machine: Type: Desktop Mobo: ASUSTeK model: F2A85-M v: Rev X.0x serial: <root required>
BIOS: American Megatrends v: 6404 date: 08/13/2013
CPU: Topology: Quad Core model: AMD A10-5800K APU with Radeon HD Graphics bits: 64
type: MCP arch: Piledriver rev: 1 L2 cache: 2048 KiB
flags: lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm bogomips: 30552
Speed: 1735 MHz min/max: 1400/3800 MHz boost: enabled Core speeds (MHz): 1: 3577
2: 3819 3: 1409 4: 1406
Graphics: Device-1: AMD Trinity [Radeon HD 7660D] vendor: ASUSTeK driver: radeon v: kernel
bus ID: 00:01.0 chip ID: 1002:9901
Display: x11 server: X.Org 1.20.0 driver: ati,radeon
unloaded: fbdev,modesetting,vesa resolution: 1600x900~60Hz
OpenGL: renderer: AMD ARUBA (DRM 2.50.0 / 4.17.0-1-amd64 LLVM 6.0.1)
v: 4.3 Mesa 18.1.7 compat-v: 3.1 direct render: YesHa érdekel még valami a futó rendszer adatai közül, berakom ide.
-
Mi a fakk van a 9.5-os Debianban a Cinnamonnal? Virtualboxban allandoan software renderben megy, hiaba pakolom fel az Additions-t.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Diablo IV
- Milyen házat vegyek?
- Építő/felújító topik
- Google Pixel topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest