Új hozzászólás Aktív témák

• geloczigeri

tag

Mikrofon sercegés

Közben sikerült reprodukálhatóvá tenni a skype-os hibát. Dióhéjban egy kis előzmény: Amikor skype-al videóhívást indítottam, a partnerem fura hangokat hallott "belőlem". Később a skype echo service-el visszahalgattam saját magamat, és tényleg "zizis" volt a hang. Aztán kiadtak újabb és újabb firmware verziókat, és egy idő után a skype már jól működött az echo service-el, de amikor rendesen beszélgettem valakivel, még mindig rossz volt. Nem értettem mi a gond, mert az echo service-el már jó volt a hangom. Aztán felhívtam úgy a partnerem videó nélkül, és a hang ebben az esetben tökéletes volt. Na mi a fene...

Feltettem egy normális sound recordert, és elkezdtem próbálgatni a tabletet, hogyan tudnám reprodukálni a dolgot. Sikerült bebizonyítanom, hogy a probléma a kamerával áll összefüggésben.
    Lépések a reprodukáláshoz:
    1. Indítsd el a sound recordert. Én ezt használtam: Hi-Q MP3 Recorder v1.6.10
    2. Teszt közben néha mondj majd valamit a mikrofonba.
    3. Indítsd el a Camera alkalmazást. Közben menjen a sound recorder is, ne állítsd le.
    4. Mondj valamit a mikrofonba.
    5. Zárd be a Camera alkalmazást.
    6. Mondj valamit megint.
    7. Állítsd le a felvételt és halgasd vissza.

A felvételen jól hallható, hogy amikor a kamera bekapcsol, egy furcsa zizis hang képződik, és utána ha beszélsz, kicsit torz lesz a hangod (illetve ez a hülye hang belevegyül a beszédedbe, nem is tudom hogy foglamazzam meg). Kamera kikapcsolása után ismét jó minden.

Na én arra tippelek, hogy a kamera áramkörei szépen bezavarnak a hangchip-nek, ez durván hardveres gondnak tűnik, főleg a hangok alapján. Ez pont olyan, mint alaplapi hangkártyáknál, hogy hallod a merevlemez sercegését meg ilyesmik, mert sok az elektromos zaj, ami bezavar a hangchipnek. Na hogy ezt hogyan oldjam meg, nem tudom. Árnyékolással nem tudom mire mennék, szerintem a kamera tápáramkörénél lehet a probléma, ebben az esetben meg az árnyékolás lehet nem érne semmit. Talán egy jobb kondenzátort be lehetne tenni elé, de azt se tudom hol kezdjem.
    Bocs ha valakinek elvettem ezzel a kedvét, csak leírtam amit tapasztaltam az én masinámmal. Arra szeretném kérni azokat, akiknek van ilyen gépe, hogy próbálják meg reprodukálni a ezt a mikrofonos problémát. Szeretném tudni, hogy csak nálam rossz, vagy szériahibáról van szó.

Új hozzászólás Aktív témák