Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
Én viszont azt nem értem egyáltalán, hogy a CPU hűtők - de a házak is ilyenek - termékpalettájának miért csak egy kis szelete kapható nálunk.
Sok jó termék egyszerűen nem vehető meg mert senki sem forgalmazza, a forint és a felÁFAsítás (esetleg szállítási költség, garancia) miatt meg nem mindent érdemes kintről rendelni.
Nem elég nekünk, hogy sok termék drágább nálunk mint máshol, de azok is csak csökkentett kínálattal érhetők el. A tök ki van ezzel a magyar kereskedelemmel (is). -
omfgk
veterán
Egyébként a Noctua D15 G2-nél a Hardware Canucks tesztet kell megvárni.
Gamersnexus sajnos, bár sok tekintetben előrébb jár, de platformban elmaradt. 3950x-el nem tesztelünk. PONT.
Pont az a lényeg ,hogy AM5 esetén, pirinyó hűtendő felület és afelett jó vastag IHS esetén ,hogy teljesítenek a hűtések.
Csak az Inteles számaik érnek valamit. Az AMD-t konkrétan kidobhatják a picsába.Pedig van náluk pressure teszt, laser teszt és külön hangszigetelt kamrájuk is van. Ezért nézek csúnyán arra a 3950x-re. PH-n elmenne. Mert nyilván a már lemért adatokat az ember nem akarja kidobni. De azért náluk a polcon ott vannak a hűtések. Tehát újra kéne tesztelni őket AM5-el. Elég nagy csatorna, nincs mentség a 3950x-re.
-
omfgk
veterán
Ilyen árnál ennek már nincs másik oldala.
Ennyi pénzből kap az ember egy jó léghűtést és egy jó airflow-ra gyártott házat.D15-nél még értettem ,hogy van support és 10 év múlva is ingyen kiküldik az éppen aktuális sockethez való szereléket és a ventilátor is örökélet, ha meg nem, akkor 5 év 364 nap után is cserélik szó nélkül, de 75-ért... azt akartam írni ,hogy 75-ért ez már tényleg csak a hülyéknek éri meg, de nem írtam. És ,hogy ezt leírtam nem számít, hiszen írtam ,hogy nem írtam.
Ekkora felárért már kézzel kéne kiegyensúlyozni a ventiket, de egyesével.
Remélhetőleg ezzel az árral beleszaladnak a pofonba. Mert elpofátlanodtak ők is. -
szasanyi
félisten
Mivel szabad vélemény nyilvánítás van - egyelőre
-, ezért nyugodtan mondhatja bárki mit gondol előnynek, és mint hátránynak. És ugye mindenki arra költ - akár feleslegesen is - amire akar és amennyit akar (vagy amennyit tud).
De ezeknek a topikoknak nem az lenne a célja, hogy mesterségesen generánt igényeket keltsenek vagy egyoldalúan mutassanak be valamit szóval jó az, ha pro és kontra van sok infó. -
Cifu
félisten
válasz
CriticalHit #89 üzenetére
Nézd a másik oldalról: az elérhető legjobb léghűtés.
-
CriticalHit
addikt
Az új trónkövetelő. "Mérnöki csoda". A Noctua új nagyágyúja (76e) csupán 3-4 fokkal képes megverni a Thermalright Peerless Assassin-t 120 (17e). A szintén jóval olcsóbb ID-COOLING FROZN A720 szintén szépen szerepel. Végkövetkeztetés: Csak ha nem számít az ára és fontos a Noctua márka (kifogástalan magas minőség). [link]
-
Leone743
tag
a bioszba a profilon álitotam és ugy már nyilván megszünt ez a jelenség hogy a cpu ventilátor zavarjon
viszont több gond is van
windows inditáskor a vga kártya venti maxra pörög 3 másodpercig de nagyon zavaró,sőt ilyesztő
amikor bekapcsolom a gépet furcsa szines kép jelenik meg ahoz hasonlo mint a régi tévéknél volt amikor nem volt adás
annyit kell tudni hogy másik alaplapal és másik procival nincs a szines kép jelenség
sokat inditotam ujra a gépet mert áligatam dolgokat és azt észre vettem hogy ez a vga kártya felpörgés probléma nem mindig jelentkezik
viszont windows nem volt ujra telepitve a lga1151-röl lga 1200-ra váltáskor
-
Helsing
aktív tag
Az nem szokatlan, hogy léghűtésnél hirtelen megugrik a hőmérséklet. Nyitsz egy böngészőt és az addig idle-ben lévő proci hirtelen maxra kapcsol pár másodpercre. A hűtő meg nem tudja lekövetni a hirtelen felszabaduló hőmennyiséget. A ventinek nincs ideje felpörögni.
Az előző procimmal (Ryzen 2600) nem volt ilyen probléma mert kicsi a fogyasztása. De a mostani procim (Ryzen 5900X) +30 fokot melegszik pár másodperc alatt amikor meglódul. 40-ről 70-re.
Azzal lehet csökkenteni a hőingadozást ha feltekered a ventit, hogy alapjáraton is max fordulatszám közelében forogjon. De akkor meg ugye hangosabb lesz a gép.
Most olvasom hogy idle 20W-ról 215W körülre ugrik fel a fogyasztás PBO-val. Hiába csak 105W hivatalosan a TDP az 5900X-nél. -
namindegy, masik topik: kozvetlen erintkezesu hocso (direct contact heat pipe) megoldasa szerver procira, ahol van eleg hely. igy kevesbe is serulekeny:
-
Leone743
tag
igazából semi probléma nincs mert játéhoz elég ez a hütés szerintem,csak bekéne álitani a venti profilt amit én is megtudok csinálni csak egy dologra van szükségem hogy egy programmal monitorozva legyen hogy hány fokos a cpu játék közbe és utána eltudom dönteni menyivel kéne álitanom még a fordulatot a bioszba
tehát kéne egy monitorozó program neve amit letöltök
-
-
Leone743
tag
megy az aida64 stresz teszt és akor 74 fokot ir max fordulaton
de a cpu-ra 7 féle hömérsékletet ir 75 és 93 fok között
a magok ilyen 85-90 fokosak
az a ai core az felmegy néha 95 -re
tehát enyit tud ez a gyári hütés
max fordulaton -
Leone743
tag
a dupla olyan vastag venti az egy 775-ös venti csak a 4 luka elnyujtot tehát 4 darab hosszú csavarral bele megy a lga 1200 ba is de ahogy látom nem feküdt fel rá rendesen ugyhogy azt hanyagolom
az a lényeg hogy amit kaptam az i3-hoz gyári hütést rézmagos az már jó tehát semilyen féle probléma nincs már
-
asszem keveset tudok a hutesrol ehhez
mit ertsunk a processzor csatlakozoi alatt?
es akkor milyen processzorhutod volt fent, ami nagyobb, mint a gyari? (all v fekszik az alaplap?)en kicsivel nagyobb tartomanyra allitanam a ventigorbet, mondjuk 60fokig alap, utana mar emelkedjen, de ez nagyban fugg sokmindentol, meg a szobahomerseklettol is.
-
Leone743
tag
a proceszor csatlakozojit megtörölgetem és kicseréltem a hüést a gyárira és igy már minden jó
mennyi a maximum höfok ahol már emeljek fordulatot? és mennyi legyen az a höfok ahol már max fordulaton menjen?
például 74 fokig alapjárat és 84 foknál meg már maxon pörög az úgy jó lesz?
-
Alaplapi UEFI-ban rendesen be kell állítani a ventilátorprofilt, mert valószínűleg van egy hőfok, ahol hirtelen megugrik a fordulat és ez zavarja a füledet. Valami kiegyensúlyozott profilt kell neki adni.
Légy szíves írd le, hogy milyen alaplapod van, talán úgy tudunk segíteni.
Plusz kellene minden más adat, milyen hűtő van a gépben, milyen a ház, milyen a VGA, stb. -
Leone743
tag
üdv az a probléma a 10105f proceszorral hogy nagyon sürün modositj a hütés a fordulatszámot,tehát ha a hömérséklet emelkedik vagy csökken akkor azonal változik a fordulatszám is és ez zavaró
-
szasanyi
félisten
Nem mondom, hogy alapvetően nem igaz amiket leírtál. De egy saját véleményt azért hozzátennék ahhoz, hogy ezt is meg fogják venni. Persze, de tuti nem Mo-n lesz a vásárlótömeg, és azok közül sokan azért veszik, mert sok embernek el van csúszva az értékrendje. Sokaknál a birtoklási vágy felülírja az ésszereséget, az ár/érték arányt .
És hát az ötszázezres iPhone-ből sem azért fogy nálunk annyi amennyi, mert annyi embernek igazán szüksége van rá és/vagy nem probléma az ára. Az arany áron elérhető hw-eket is (nagyobb?) részben az olyan emberek veszik. -
Nevezz sznobnak, de vannak 5-6 éves Noctua ventijeim
Akkor viszont lebuktam, mert nekem is.
Viszont, ha újra tenném, akkor már beérném az Arctic P14 és P12 PWM modellekkel. Ez most olyan, hogy a kezdők megveszik a méregdrága horgászbotot, az egzotikus csalikat, stb. Aztán a végén meg rájössz, hogy egy botra kötött zsineggel és gilisztával is tudsz halat fogni.
Kezdők betegsége, én most kezdek ebből kilábalni.
-
Cifu
félisten
Egyszerűen nem éri meg anyagilag, még, ha utána is számolsz. Mi a terméktámogatás? Nem fog nekik soha megtérülni.
Számítástechnikáról beszélünk. Vannak, akik kiadnak, ki fognak adni ennyit adott esetben, hogy elmondhassák, hogy a legjobbat vették meg.A másik, hogy azért a hűtők is avulnak elfelé. Valamin mindig újítanak. Jobb az új ventik akusztikája, jobb a csapágyazás, jobb a hőleadás, stb. És ez már az alsóbb polcos termékekre is igaz lehet.
Nevezz sznobnak, de vannak 5-6 éves Noctua ventijeim, amelyek továbbra is néma csendben dolgoznak 800RPM körül. Azért ez az olcsóbb megoldásokra nem jellemző, sőt, voltak nem olcsó Corsair ventijeim, amelyek szintén hangosodni kezdtek 2 év után, ahogy az Artic Cooling hűtők ventijeivel is ez a tapasztalatom.Nem csak a Noctua tud ilyet, félreértés ne essék, csak a lényeg, hogy azért az alsó polcos termékeknél nem feltétlen lennék biztos, hogy több évig kiszolgálnak.
Itt pedig jön a kérdés, hogy kinek éri meg ilyet venni?
Annak biztos nem, aki 2 évente cseréli a gépét mindig.De a Merci E- meg S-osztályra is vannak mindig vevők...
-
Ja bocsi, igen, 150! Az még jobb, mert tovább növeli a sznobmétert, hogy van 150 euróért egy léghűtés a gépedben...
De a legjobb biztosan ez volt: [link] Biztos találtak valami marhát, aki megvette ~140k-ért ezt a szemetet. Der8auer bele is állt! [link] A legdühítőbb az ára mellett az, hogy egyszerűen nem is funkcionális az egész...
esetleg a hosszú távú támogatás megér nekik ennyit.
Egyszerűen nem éri meg anyagilag, még, ha utána is számolsz. Mi a terméktámogatás? Nem fog nekik soha megtérülni. Még az is lehet, hogy olcsóbb, ha minden új tokozásra veszel egy új hűtőt, ami 4-5 évig kiszolgál. A másik, hogy azért a hűtők is avulnak elfelé. Valamin mindig újítanak. Jobb az új ventik akusztikája, jobb a csapágyazás, jobb a hőleadás, stb. És ez már az alsóbb polcos termékekre is igaz lehet.
Én a mai napig nem értem, hogy miért vesznek 240-es vagy 360-as AIO-t a 7800X3D-re, de sokan teszik mégis ezt.
Azt mondjuk én sem, főleg, hogy a gyári hűtő is kihűti. Csak persze kell mellé egy füldugó is...
még a saját FAQ-ukban is kiemelik, hogy 2-3°C-al lehet jobb hőfokra számítani egy NH-D15 G1-hez képest...
Az mondjuk korrekt! Azért le a kalappal.
-
Cifu
félisten
Nem kell feltétlen racinális döntésre építeni. Azokra hajtanak, akik megveszik a legdrágább procikat, alaplapokat, házakat, hogy mindenből a legjobbat kapják, esetleg a hosszú távú támogatás megér nekik ennyit.
Akik 13900K-t vagy 7800X3D-t vesznek jó részben szintén nem feltétlen lenne szükséges ilyen drága megoldást venniük. Én a mai napig nem értem, hogy miért vesznek 240-es vagy 360-as AIO-t a 7800X3D-re, de sokan teszik mégis ezt.
Tippre lesz bőven eladásuk belőle, az mondjuk nekem szimpatikus, hogy bár a marketingábrájuk becsapós, azért nem árulnak zsákbamacskát, még a saját FAQ-ukban is kiemelik, hogy 2-3°C-al lehet jobb hőfokra számítani egy NH-D15 G1-hez képest...
-
Cifu
félisten
Bejelentették a [Noctua NH-D15 G2]-őt.
Van direkt LGA1700-hoz szánt [HBC] (High Base Convexity) és a "lapos" procikhoz, mint AM4, AM5, LGA2011, stb. [LBC] (Low Base Convexity) változat.Szóval élből három különböző változat lesz...
Mindegyik esetén adnak egy AM5 "pasztavédőt", ami az SMID alkatrészeket hivatott védeni (én nem láttam eddig szükségét, de aki biztosra akar menni...), mivel Torx-fejes a rögzítőrendszer, egy ilyen csavarhúzót, négy törlőkendőt és NH-T2 hővezető pasztát, valamint a HBC verziót leszámítva négy plusz alátétet, ami a CPU meghajlásának csökkentésére szolgál.
8 hőcső, alapból 32mm-es, első ventit eltolva több RAM hely, az első venti nélkül max. 59mm-est támogat.
Ami külön szép, hogy bár adnak támpontot a teljesítményre, az nem elszaladt: a G1-hez képest Ryzen 7950X esetén is csak 2°C-al jobb eredmény várható, i9-13900K esetén akár 5°C, de reálisabban inkább csak 3-4°C.
A legszebb, hogy a feltüntetett értékek DeltaT hőfokok az "idle" értékhez képest. A laikusok be fogják nyalni, hogy majd 49°C-os lehet alatt a 13900K...A két hozzá adott ventillátor nem teljesen azonos, a PPA max. RPM-je 1475, ezt javasolják középre, a PPB verzió max. RPM-je pedig 1525, ez javasolt előre a legjobb zajszinthez.
A fekete leves az ára: 150 euro.
-
szasanyi
félisten
válasz
CriticalHit #61 üzenetére
Ez igaz, nekem is ilyen van pont ezért. Az egyetlen dolog amit elbaltázott a TR az, hogy csökkentette a hőcsövek alsó távolságát a CPU foglalattól A PA ventije alá éppen elfért egy 44mm magas RAM,iennél már nem.
-
szasanyi
félisten
Na jó, de ez a "budget king" titulus egy dolog, hiszem az ennek a címnek titulást hűtések között nagy különbségek is vannak (ami attól is függ mire teszed).
Egyébként a Mugen 6 Black nem tudom pontosan hol nyeri el a dicső címet, de nem nálunk. 33k körüli árával (és alig forgalmazzák). -
A valódi budget király szerény véleményem szerint ő lenne: [link] Most egy picit neki is fentebb ment az ára...
Az a Scythe hűtő minden, csak nem budget. Emlékeim szerint jópár hete 22k körül ment, most meg 34k... [link] Vállalhatatlan. Még talán Amazonon olcsóbb lehet, de azt meg nincs kedvem kikeresni.
-
szasanyi
félisten
válasz
CriticalHit #55 üzenetére
És az melyik is lenne? Már mint 'a valódi király".
-
CriticalHit
addikt
"The Budget King!" Ami azért túlzás, mert a valódi király nincs a versenyzők között. A trónfosztás újra csak elmaradt. Ennek ellenére erős hűtő (332W TDP), ami a Scythe-től nem meglepő.
[link] -
hedgehog86
csendes tag
Sziasztok!
Be Quiet! Dark Rock Pro 4-hez keresek LGA-1700-as beszerelő készletet, mert szeretném az új processzorommal használni, de a hűtőmhöz nem járt annak idején.
Írtam a Be Quiet-nek, de nem válaszoltak.
Nem lenne valakinek elfekvőben? -
ez egy orok problema: a jatekok legtobbje rosszul van optimalizalva es/vagy rosszul is skalazodik a magok szamaval. hiaba teszel ala sokmagos procit, ha az adott jatek mondjuk csak negyet tud kihasznalni belole. ezert volt durvan fogalmazva kevesebb magas orajelu mag jobb jatekra.
hulyen hangzik, de letiltva az egyik ccd-t lehet h jobb eredmenyt ernel el, mert akkor egy L3 cache tartomanyon belul maradnal es az osszes felveheto teljesitmeny kevesebb mag kozott oszlana el, szoval lehet h magasabb orajelen is tudna jarni az osszes mag, de ezt ki kell probalni, jateka valogatja.
bar allitolag a win utemezoje mar eleg okos ahhoz h megfeleloen hasznalja a procidat. amikor a 3900x es a 3950x megjelent, akkor azert voltak erdekes esetekamig nem kell a kakao, akar eco modban is futhatsz, mindenre eleg egy leszedalt 5900x, de egy d15 mellett nincs jelentosege.
persze pl egy videoenkodolas eseten ez mind nem igaz, azok szepen kihasznalnak akar 32 fizikai magot is, ha nem a gpu-ra bizod, a tomoritok is ugyesek ebbol a szempontbol, a forditok is tipikusan, stb stb. szoval ahogy Rowon irta, munkara nagyon jo valasztas lehet.
-
Helsing
aktív tag
Az a játék aminek kevés egy 5900X, az már idegen technológia.
Egy RTX 4070 Supert hajt ki. Szerintem előbb lesz a VGA a limitáló tényező. De ennél többet nem költenék már a gépre. Így is több került mint az autóm.
[#48
Rowon]
Erről lehet valahol részletes összefoglalót olvasni? Lehetőleg magyarul. Érdekesnek tűnik. -
A 2 CCD miatt az 5900X nem az igazi játékra, inkább mindenki 5800X3D-t vagy 5700X3D-t vesz, de mondjuk a 3D cache is olyan, hogy vagy kihasználja adott játék, vagy nem. Igazából ehhez én nem igazán értek, csak próbáltam valami tippet adni.
Munkára mindenesetre jó kis proci. Rendereléshez vagy virtualizáláshoz biztosan bivalyerős.
-
Helsing
aktív tag
Egyelőre semmi konkrétum. Jelenleg csak néha játszok rajta amikor épp rám jön. Cyberpunk, Hogwarts, Baldur's Gate, stb. Főleg netezek, youtube-t nézek, zenét hallgatok. Doksikat szerkesztek. Home Office-ban remote-n keresztül vezérelek pár ezer gépet.
Régebben vágtam filmeket. Csináltam játékvideókat is és azokat is szerkeztettem. De ilyesmit már évek óta nem csináltam.
Jelenleg nem használom ki a procit, de úgy vagyok vele, hogy inkább ne használjam ki két évig mintsem hirtelen kelljen valamire és szenvedjek egy kisteljesítményű procival. Meg én szeretem kb tíz évre venni a gépet. Ez a proci meg még tíz év múlva is bika lesz.
-
Helsing
aktív tag
Egy Noctua NH-D15 CPU hűtőm van. Középre egyértelműen berakom a ventillátort. A kérdésem az hogy érdemes az elejére is felrakni a másodlagos ventit? Mennyit számít? Egy elég forró procit kellene lehűtenie (R9 Ryzen 5900X). De ha csak 3 fokkal lesz tőle hűvösebb, de cserébe hangosabb lesz, akkor nem látom értelmét.
-
igen, passziv rendszernel az osszes komponensre jobban kell figyelni. tipikus hiba volt a legelso passziv tapokkal osszerakott rendszerek eseten h mas hibak jottek elo, nem (csak) a tap, mert az emberek hajlamosak elfelejteni h ha pl a tapventi is a hazbol szivja a levegot, akkor az is hozzajarul a szellozeshez.
raadasul egy (vagy tobb) igazan hangtalan 120-as venti mellett szinte mindegy is zaj szempontjabol, ott mas szempontok miatt lehet erdekes.ha pedig nincs helyed, megint mas kerdes. igazan kicsiben passzivat meg ugyis a haz kell hutse, mint borda, az megint masik buli. illetve IP vedelemnel megint mas. az elet kemeny
-
Az a bajom összességében a passzív üzemű gépekkel, hogy azok az alkatrészek nem kapnak hűtést, aminek jó lenne, pl. VRM, ramok, kondik, stb. Azért valami halk ventit mindenhogy jó rátenni, legalább az kavarja a levegőt odabent. Régebben nézegettem a passzív procihűtőket, de úgy istenigazán nem fogtak meg. A Noctua NH-P1, amit annyira felmagasztalnak, az is egy kisebb toronyhűtő szintjét tudja csak... vagy annyit se. Ha már ráteszel az elejére egy 120-as ventit, az sokat dob a teljesítményén.
-
pont nemreg beszeltuk h egy 35W koruli procival ilyen hatalmas borda akar passziv v ahhoz kozeli kicsi legaramlassal is el kell tudjon banni, bar ehhez talan hangyanyit tul surun vannak a d14 lamellai. de egy 500 rpm-re szabalyozott venti tuti eleg lenne es abszolut hangtalan.
-
ma talaltam a ceges elektronikus hulladektaroloban egy osregi pc-t. egy noctua nh-d14 volt benne
ventik nelkul (persze).
gyereszepenhazaapucivaaaaala gtx570 ottmaradt...
(igen, gyakran jarok a villanykukanal) -
szasanyi
félisten
Hát igen, ~2,5x nagyobb hőátadó felület. Persze az AM5, sőt azz LGA1700 CPU-k is lehetnének (sokkal) job hűátadó képességgel gyártva (utóbinál a delid utáni 10-15 fokos, esetenként akár nagyobb különségek bizonyítják is).
"Nem szabad árak alpján megitélni dolgokat." Mivel mindenki a saját pénztárcájából él és gazdálkodik - számos más fontos körülményt is figyelembbe véve - így csaklényeges NEKI mit jelent a relatíven kifejezett drága. És ha ki tudok fizetni valamit akkor is kérdéses lehet, hogy ki is akarom-e fizetni. Itt jön képe az, hogy kialakult-e az egészséges értékrend és/vagy mennyi lehetősége van akár pazarló, fölösleges kiadásokra.
-
Nekem is normál asztali gépem van,normál E-ATX méretű alaplappal pont ugyanolyan méretű mint az LGA1700 topikban legtöbbet szereplő Z790 Apex Encore.
Nem gondolom hogy léghűtés topikban a proci vagy lap ára volna mérvadó hiszen konzumer vonalon sem ritkák a félmillás lapok 3-4 százezres procik és ezekre fabrikált épitett vizhűtések tényleg külön-külön is milliós árakon.
(Az árak olyanok amilyenek,sajnos magas infláció melett.Nézz szét használtautó fronton pl:21 éves WW Sharan 1.2 millió.Nem szabad árak alpján megitélni dolgokat.Sőt hozzá kell majd szoknotok hogy egyre inkább emelkedni fognak.) -
Csak az egy tornyos kialakitásra reflektáltam,de természetesen AM5 (borzalmas rossz konstrukció) és 1700 (jobb kialakitás de maga a processzor borzalmas fogyasztás/hőtermelés mutatókkal bir) foglalatokon fizikai korlátai vannak a hőcsövek mennyiségének és méretének.
Nagyon nem mindegy hogy 400w-ot mekkora felületről kell elvonni.
Mig AM5 vonalon legalább a fogyasztás nem gigantikus addig LGA1700-on ez is borzasztó magas,kb. annyi a 32 szálas processzornak mint egy 120 szálas LGA4677 foglalatú processzornak.
A méret pedig hát,inkább mutatom...
-
-
Wilks
aktív tag
Nekem azert ketelyeim vannak azzal kapcsolatosan,h egy "egytornyos" cpu huto kepes kordaban tartani egy 16-20-24 magos procit.Par percre talan.
Maga az Artic Frezzer 36 jo Cpu huto.De valahogy ezek es ehhez hasonlo tesztek nem mutatjak meg a tenyleges eredmenyt.
Ja.250 Watt......es siman elbir vele.Kulonben azt en se ertem,hogy az Artic miert nem csinal "kettornyos" valtozatott,vagy pedig miert nem rak ra tobb hocsovet,amivel egy "szuperebb" Cpu hutot kapnank.
-
szasanyi
félisten
Én az átlagárra értettem (RGB, nonRGB) bár mind kiváló a saját kategóriájában. Az biztos, hogy a hűtő hővezető képessége átlagon felüli hiába csak 4 hőcsővel rendelkezik. Nem is értem miért nem készült 5 vagy 6 csöves változatban nagyobb hűledó felülettel mert ugy valszeg mindent verne.
Amit még sajnálok, hogy AM5-ön nem tesztelte mert ugye más állatfaj és gyakran különböznek. -
szasanyi
félisten
ID-COOLING SE-207-XT SLIM (135mm)
ID-COOLING SE-225-XT Black V2 (150mm)
Deepcool AG500 ARGB (150mm)
Ezek normál toronyhűtők, elvileg jók a CPU-ra (bár valszeg nem azonos max. hőfokokra képesek a 7800X3D-n).Noctua NH-L9x65 (65mm, drága) ami low profile kialakítású. Nem tudom hogy olcsóbb és kisebb típusok elegendők lesznek-e. De majd csak jön vki aki okosabb e terén.
-
Stan648
tag
Gondolom jó helyre írok. Egy 7800X3D-re milyen léghűtés a legolcsóbb ami bírja. A vízhűtést eladtam, mert most jött rám a kicsi-apró számítógép mizéria
. Tudtok akár lowprofilt is? Köszi.
-
szasanyi
félisten
Thermalright Frost Vortex 140 SE hűtésről tud valaki konkrétumokat? A gyártó oldal szerint nem létezik ez a típus, és pontos fizikai méreteket (főleg RAM magasságot) vagy tesztet sem igazán találok róla.
-
blp85
senior tag
Az AMD AM4 és AM5 ugyanazokat a távtartó csavarokat használja (a TR Phantom Spiritnél AM4/AM5 volt a zacskóján). A corrector frame pedig a processzor lefogató helyett kerül be (a processzorral van egy síkban), így nem érinti a hűtő távtartót (gondolom az alaplapi gyári amúgy is lekerül)..
-
Szia,
Gyorsban rákeresve én ezeket az infókat találtam. [link] [link] [link]
THERMALRIGHT® hereby announces that the mounting holes of AM4 and AM5 are compatible, and most radiators can continue to be used. In addition, some radiators need to purchase the AM5 mounting kits, so that our loyal fans can continue to enjoy high-efficiency heat dissipation. .
AM5 procin szeretnéd használni, azért kérdezed? Kérdés az, hogy azokkal a hűtőkkel mi a helyzet, amiken még nincs jelölve az AM5 tokozás? Az addig oké, hogy a furathely ugyanott van, de pl. a készlet csavarjai, távtartói, stb. elegendő méretűek-e hozzá?
Még valami unboxing videót lenne érdemes nézni hozzá, hogy az újabb videókban van-e valami plusz cucc a dobozban, vagy esetleg direktben írni egy levelet a Thermalrightnak. Gyári azonosítószám alapján szerintem tudniuk illene, hogy az adott hűtő felmegy-e AM5-re is? Legalábbis nagyobb cégeknél van egy normális nyomonkövetési rendszer a vállalatirányítási rendszerben, hogy ki csinálta, mikor csinálta, mit raktak bele, stb.
-
Üdv!
Thermalright AXP90-X47-t AM4 és AM5 kompatibilitásra írja a gyártó, de sok esetben a termék dobozán csak AM4 szerepel. Lehet hogy a korai szállítmányok nem tartalmaztak AM5-höz való lefogató, csak egy későbbi termékrissítéssal került be tartozék?
Nem találtam erre vonatkozó 100%-os infót. Szerintetek? :F
-
Szuper lett!
-
Qru
MODERÁTOR
A Milyen CPU léghűtést vegyek? topik alapvetően egy hardverajánlással foglalkozik, ahol hűtő vásárlásban segítjük a fórumozókat. Emellett igény merült fel arra is, hogy megosszunk egymással a procihűtőkkel kapcsolatos tapasztalatokat, cikkeket, érdekességeket, teszteket, stb. A jövőben az ezekkel kapcsolatos témába vágó dolgokat ide várjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Macska topik
- Házimozi haladó szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mini-ITX
- Tudományos Pandémia Klub
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel