Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Pit
tag
Bocsánat, ha nem teljesen léghűtéshez, de valamelyest kapcsolódik tegnapi kis történetem a topichoz.
Kérlek írjátok le, hogy mi az amit rosszul csináltam, mert tanulni szeretnék belőle, más kérdés, hogy így se olcsó tanulópénz.
Alaplapot cseréltem és mielőtt kivettem volna a procit (5900x), beindítottam a gépet, hogy bemelegítsem. Rátettem egy stressztettet. A hűtő egy Deepcool Assassin 4. Gyönyörűen hűtötte, szépen ment a teszt is. Aztán nekiállok kiszerelni a hűtőt, procit. Kicsavarozom, nem akar kijönni. Nézem mindkét csavar már ki volt csavarva. Húzom egy kicsit nagyobb erővel és nagy csodálatomra a hűtővel együtt jött a proci. A paszta pár hónapja lett felvive Arctic MX-4 szépen, nem vastagon.
Eztán jött a fekete leves. Hogyan szedjem le a hűtőről? Picit mozgattam, fordítottam és hopp... elengedte a paszta és leesett a processzor a földre. Eredménye a sarkoknál elhajlott lábak... Nagyon rosszul éreztem magam, pedig nem az első ilyen műveletem volt.
Korábban itt olvastam, hogy vki hasonlóan járt, ezért is kapcsoltam be a gépet, "melegítettem" a procit, nehogy ráragadjon a hűtőre. Mit kellett volna másképp csinálni? Járt már más is hasonlóan?
-
szasanyi
félisten
Ja, erről beszélek: ami olcsó és jó is, azt nálumk többnyire nem forgalmmazák (mert akkor ugye az alig vagy nem is jobbat drágán hogy adnák el?). Vagy ha előfordul is jóval drágábban lehet megvenni, amennyiért talán már nem is érdemes gondolkodni rajta. De azt is kérdezhetem, hogy ilyen valódi akciót mikor láttál nálunk?
€91.30 ami nálunk 90k-nál kezdődik. Én még sosem láttam ehhez hasonlót sem, pedig 25 éve foglalkozok PC-vel. És nem látom, hogy van reális esélye a közeljövőben javulásnak (nem csak e terén, hanem sajnos az ennél fontosann területeken sem).
Cifu: lehet, de engem már nem érdekel egy ideje mi az ok, főleg az, hogy mi a magyarázat. Nem tudom elfogadni, hogy nálunk többnyire stagnál vagy romlik a helyzet amiért nálunk mindig más a hibás.
Körben mindenki lelép minket, csak az ukránoknál rosszabb a helyzet (de talán még ott sem minden téren!).
-
szasanyi
félisten
válasz
CriticalHit #192 üzenetére
Úgysem kapható nálunk. Mint ahogy az olcsó, és nagyon jó FX360 PRO AIO sem.
-
Jócskán túlárazott TR hütők
. Ugyan mi kerül ezekben ennyibe?
Thermalright TRUE Spirit 120 Direct (100700568)
Thermalright TRUE Spirit 140 Direct (100700565)Újdonság, eddig csak Amazonon volt elérhető:
Thermalright Assassin Mini White
Thermalright Peerless Assassin 120 MINI processzor hűtő fekete -
Pityu.
nagyúr
Amit linkeltem az ugyan az mint a gyári. A két ventilátornak együtt nem növekedne jelentősen a hangja? Mert ugye nekem az lenne a lényeg,hogy nagy terhelésen csendesebb legyen mert így most 1500-as fordulat is megvan. Láttam egy ilyen dupla ventis hűtőt ettől a gyártótól az egyik ventilátor ami elől volt a 140 mm-es volt a hátsó meg 120 mm annak viszont a videón terhelésen bazi nagy hangja volt.
-
Pityu.
nagyúr
És vajon ha tennék egy ugyan olyan ventilátort pluszban a hűtőborda hátuljára mint ami gyárilag rajta van akkor jobb hűtési teljesítménye lenne mindkettő alacsonyabb fordulaton tudna üzemelni alacsonyabb proci hőfokokkal?Isten igazán gyárilag adtak még egy pár ventilátor felfogatót.A ventilátor ára se olyan vészes SilentiumPC Sigma Pro 140 PWM
-
Pityu.
nagyúr
Akkor a silentiumpc Fortis 3 HE1425-on túl van méretezve a ventilátor?Mert ugye az 140mm-es és igen képeken is látszik,hogy szinte minden oldalon túllóg a bordákon.
Hát nekem még itthon van elfekvőben egy Noctua NF-F12 PWM azon viszont ventilátor fordulatnak 1500 rpm-et ír viszont valamivel gyengébb 55 CFM levegőáramlést mint a silentiumpc-n lévő ventilátor ami vagy hetven valamennyi CFM-et ír.Isten igazán a hőfokkal még bajom sincsen csak kicsit jó lenne halkabban tenné a hűtőventilátor a dolgát.
Még ezt néztem a amúgy be quiet! Silent Wings 4 PWM 140mm
-Ventilátor fordulatszáma 1100 rpm
-Maximális zajszint 13.6 dB
-Levegőáramlás 87.16 CFM -
sanchomuzax
aktív tag
Van egy amúgy jól működő konfig, mely ebben a melegben csak úgy nem hal le fél óra játék után, ha leveszem az oldalát, és megy rá a ventilátor kajakra.
A konfig: MSI 970A, AMD FX-9370 Octa-Core 4.4GHz (igen, ez olyan melegedős), 32GB 1866 RAM, MSI ARMOR GTX 1060 (60°C alatt fel se pörög, ez tuti nem okozza, előtte egy RX460 volt, ugyanez), Zalman 700W táp (előtte volt egy Chieftec ECO 700W, azzal is ugyanez volt a helyzet).
A ház egy Kolink Punisher fekete ablakos.
A fekete ablak levétele után, és hűtve semmi fagyi.
Ahogy a képen látható, egy venti hátul fent, három elől, és nem átszik, de felfelé is szív kifelé egy. A CPU-n egy bika nagy állat cooler. Tisztítani szoktuk. A CPU két éve volt pasztázva. De előtte is nyaranta ugyanez volt a sztori, ha 30°C van a lakásban, el kezd erősen fagyni.
A kabrio módon kívül mi más megoldás lehetséges úgy, hogy rajta marad az oldala, és nem légkondinak hívják? -
Persze önmagában jó vétel volt, de az OC-zott 12400F-re kevés, játék alatt elég de stresszteszt alatt túlmelegszik.
Ha meglesz a Phantom Spirit megy át a gyerek gépébe a Ryzen3 1200-ra, arról meg a TX3 megy át a 1156-os retro gépembe mert azon egy Fujitsu brand gépből van egy bazimagas 775 hűtő (combo cooler option-ös az alaplap) és nem tudom rátenni a CM690 oldallapját.
Bár mivel a 1156-os egy I7-es, lehet inkább arra kéne a 212-t tenni, a TX3 jól elbánik a kis Ryzennel. -
szasanyi
félisten
Nem feltétlenül arra gondoltam, mert nem csak amiatt nem veszik meg egyesek. Én pölö nem tudnék örülni neki ha 75k-t kell otthagyni érte. Egyszerűen nem, mert nem ér annyit csupán úgy döntöttek nem adják olcsóbban.
Persze nem vok krőrus, sem a szüleim nem voltak azok szóval nem gyémánthegyű arany villával forgatjuk itthon a lóvé hegyeket nehogy beposhadjanak a bankjkók.Az egy másik történet, olyan esetben nem kell mérlegelni sőt gondolkodni sem kábé semmin.
-
szasanyi
félisten
Senki nem állítja, hogy a minősége vagy a teljesítménye (de akár a garanciát is említhetjük) alapján a G2 nem remek. A gond az, hogy 20-25k hűtésekkel szemben csak pár fokos előnye van ~3x áron. Ez az ami miatt mi, halandók azt kérdezzük: wtf 75k?
De mint mint korábban már leírtam: prémium termékként, prémium áron adja a cég így aki akarja leszurkolja érte a tetemes összeget és örül neki (a többiek meg annak, hogy ő vette meg nem mi).
-
válasz
T0mBd1gg3R #180 üzenetére
Na azzal különösen jól jártál...
-
-
omfgk
veterán
Az árán nem látszik ,hogy ez egy megkopott régi hűtő lenne.
Ha 20-25k-ért vesztegetnék akkor más lenne a helyzet.És persze aki 10 éve vette, még 25 ezerért, a drágulások előtt, annak megint más ár/érték arányt képvisel. De ezzel nem lehet számolni.
és a tesztek szerint a sima D15-öt veri Intel és AMD platformon is
Azaz ez a mondatom is ennek alapján fogalmazódott meg.
Ha 20-25k lenne, akkor ez egy nem túl fair megállapítás volna. De 40k. Ezért bekaphatja a Noctua. Az ára alapján várom el ,hogy verje a maicsúcshűtőkettophűtőket. Mert 20k alatti hűtőkről van szó, közel sem csúcs árazás ez. -
Cifu
félisten
Tudom, hogy következetes Noctua rajongónak leszek bekategorizálva, de mégis miért várja mindenki, hogy egy 10 évvel ezelőtti csúcs hűtő elverje mai csúcs hűtőket?
Többé-kevésbé tartja a szintent, ráadásul offset kit nélkül tesztelik, miközben a modern hűtőknél eleve számolnak már az ilyen tényezőkkel.
Valahogy nem látok a tesztekben 10 évvel ezelőtti BeQuiet, Artic Cooling, ID-Cooling, Thermalright, DeepCool, stb. hűtőket, általában NH-D15-öt látni*. Mert a maga idejében etalon lett, és azóta is ott van azért az élbolyban. Mindenki hozzá méri magát, mert eddig ez volt A Noctua hűtő...
*A Cooler Master Hyper 212 ami még elő szokott fordulni, mint a maga idejében ár/érték terén ultimate választást.
-
omfgk
veterán
-
omfgk
veterán
válasz
szasanyi #170 üzenetére
Persze, de itt a 150 dollár is 75k lesz a Noctuánál. Vagy 150 euró? Mindegy.
De ilyen Peerless Assassin kapható már 16k-ért. Majdnem 5db kijön ebből is.
Kikap 2-3 fokkal, de basszus, ötödár.Akinek tényleg top hűtés kell, az vegyen AIO-t. 75-ért olyat lehet kapni ,hogy a G2 sehol se lesz hozzá képest. Egy Arctic 360-as kijön ennyiért, 3db Noctua ventivel.
-
szasanyi
félisten
Ez részben kedvező (a gyártóknak) mert így könnyebb eladni a drágább de talán "rosszabb" terméket. Hiszen a sok marketing-, és technoblabla között nem könnyű eligazodni. És valjuk meg, hogy vannak jó és hangzatos "technológiák".
omfgk: lehet, hogy annyi csak nem mind1 hol! Nálunk a remek és budget kategóriás termékek vagy nem kaphatóak vagy jóval drágábbak (lásd legutóbb a Mugen 6 Black esetét).
-
omfgk
veterán
TPU tesztelte.
Ha tényleg 30 dolcsi, akkor elég brutál.5db kijön ebből
az új D15 G2 árából és a tesztek szerint a sima D15-öt veri Intel és AMD platformon is.
Tényleg nem értem ezeket a Noctua árakat. Ha tényleg 100 évig menne a venti rajta, halkan, akkor se érné meg az árát a cucc.
-
válasz
szasanyi #166 üzenetére
Valószínűleg Amazonnal vagy más külföldi áruházzal kellene szarakodni, nekem ehhez nincs se kedvem, se energiám. Korábban összevásárolgattam több hűtőt tesztelgetés céljából, de már arra is ráuntam. Na meg a másik, hogy hiába adom el őket, mindig bukok valamennyit az árukon.
Nem tartom kizártnak, hogy Magyarországon is megjelenjen, mert azért elég sok minden megjelent tőlük itthon.
-
persze, probalhatsz mas ventit. ha az a kicsi szelesito pocok fembol van, akkor viszont elofordulhat h hangosabb leszel, 'zugni' fog a rendszer. ha muanyag, akkor az jobban csillapit, ott sokkal kisebb az esely erre.
a leghutes homerseklet-kulonbseget tud csak csinalni, ha 33 fokos szobaban max 72 fokos a proci, szerintem az teljesen jo.
normal idoben pl 23 fokos szobaban gondolom 62 fok koruli?pure wings3-bol van a high speed is, lehet az a tuti befuto. illetve a SilentWings3 is magasabbra megy fordulatban es zajban, talan az is jobban hutene.
SZERK: illetve probalhatsz rakendacsolni egy akarmilyen ventit a masik oldalra, ha az eleg gyors, lehet push-pull-ban is csokken egy-ket fokot a homerseklet anelkul h hangosodnal.
SZERK2: mondjuk a ventik a legnagyobb legaramlast a szeluk kornyeken tudjak es a 14-es elegge lelog minden iranyba a bordadrol, biztos van mogotte valami megfontolas, de en egyetertek a 12cm-es probaval is.
-
Pontosan! Sok ventilátor technikai leírásánál láttam én is ezt a +/- XY% dolgot. Nem tudják pontosan annyira belőni, hogy annyit forogjon, vagy éppen annyira költséges a precíz beállítás, hogy az csak magasabb árkategóriában érhető el. Fogalmam sincs.
Például egy ID-Cooling hűtő leírásából:
-
válasz
T0mBd1gg3R #159 üzenetére
Az OC-ra nem mernék mit írni, alap órajelekre gondoltam, DE a Phantom Spiritnél jobb ár-érték arányú hűtőt nem igazán fogsz találni, szóval, ha az nem lesz rá elég, akkor ennyi, lehet AiO-t venni.
-
Pityu.
nagyúr
Nekem egy olyan kérdésem lenne,hogy adott egy ryzen 7 5700x proci amin artic mx-4 paszta van és igaz most nyár van jelenleg 33 fok van a szobámban és a proci hűtőm ventije silentiumpc Fortis 3 HE1425 nem rossz kis hűtő de mintha melegben sem pörgött volna ennyire a ryzen 7 3700x-en.A silentiumpc bordáján gyárilag egy ilyen ventilátor van SilentiumPC Sigma Pro 140 PWM
500-1400 fordulat között írja a ventilátor sebességét de mikor nézem aida64-ben ott azt írja,hogy a ventilátor mikor nagyon meleg a proci akkor 1500-as fordulaton pörög olyankor nagyon max 72 fokot ír a procira.Hogy tud egy 1400 maxot forgó ventilátor 1500-at forogni?
Nos gondolkodtam lehet lecserélném a ventilátort a hűtőn egy csendesebbre aránylag jó áron ezt találtam be quiet! Pure Wings 3 140mm PWM ,összehasonlítva a silentiumpc ventilátorával alig csendesebbnek írja viszont még nagyobb levegőáramlás és max 1200 fordulat.Ez lehet jó csere nyerhetek vele valamit esetleg tényleg valamennyivel jobb légnyomást meg valamennyivel halkabb lenne vagy az a pár száz fordulat nem hozna hangban sokkal kevesebbet?Na meg még az is kérdés lenne,hogy rálehetne e rakni a bordára mert a silentiumpc lyukai lehet alapból 120mm-en vannak
viszont ha jól nézem lehet rá rakni szélesítőt akkor gondolom azzal éri el a 140mm szélességet a Be quiet meg alapból ennyire széles és a két oldali fém klipszet nmem e befolyásolná ami a ventilátort fogja fel a bordára?
-
-
válasz
T0mBd1gg3R #156 üzenetére
A Phantom Spirit? Biztosan, mindkettőhöz elég lesz. A 7800X3D egy könnyen hűthető proci, arról már többször olvastam. A 12700-ra még látatlanban is azt mondom, hogy arra is elég lesz.
-
szasanyi
félisten
Ehh, ha a lottóban is ilyen jól tippelnék... [link]
-
Köszönöm, egyetértek.
Nekem a 'raktáron' azt jelenti, hogy felhivom, és meg tudja fogni a kezével. Nem hogy egy partner nagykernek van. Minden más hazugság.
Párszáz forint nem érdekel és várni sem akarok, megrendeltem aquátólSzerk.:
Ha már hozzászóltál
Elég lesz 12700 vagy 7800X3D-hez? -
Teljesen igaza van, nem tűnik egy megbízható felületnek. A honlapon van olyan termék, aminek a képe nem egyezik a valóban árult termékével. Az Árukeresővel való szinkronizálása félrevezető és kevés befektetett munkát tükröz. Olyanból mutat készletet, amiből nincs, vagy nem a valódi árat mutatja. Én se vennék tőlük, de szerintem ez inkább valami egy személyes webáruház lehet, amit a tulaj nem győz csinálni.
Régi nagy és bevált webáruházaktól mindenhogy jobb rendelni. 4qua, 4lza, 1pon, Pc-iksz, B3st-Byt3, stb. Ezeknél a panaszkezelés és a visszaküldés is működik.
-
omfgk
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #150 üzenetére
JTC, Afterhours, Gamerslife ugyanaz a cég. Vagy nem tudom mi a struktúra, de ugyanaz a brancs.
-
4nick8
őstag
válasz
Igaz hogy az Afterhours-t 2020-ban alapították de legyen igazad, pár hónapos.
-
CriticalHit
addikt
válasz
-
szasanyi
félisten
válasz
Én itt rendeltem, és helyi üzletükben tudtam átvenni díjmentesen. A közeledben van-e?
AMAZON ár csak a hűtő? Melyik és hogyan számoltál? Csak mert legutóbb amazon.de oldalról rendeltem és felÁFAzzák + szállítás (ami ide nem lesz ingyíenes) amivel együtt már nem annyira jó az ár.... -
válasz
T0mBd1gg3R #136 üzenetére
Sziasztok!
Bár sajnos nem kaptam választ, hogy elég lesz-e upgrade esetén is a Phantom Spirit, úgy döntöttem megrendelem.
Ti honnan vennétek, és melyik verziót?
Látok az Aquánál SE-t 20430 + 1090 Foxpost = 21520Ft és holnapra.
Ugyanez Amazon-on 16437, mellé csapok egy AM5 correction framet, és megvan az ingyenes szállítás 19572Ft-ból jövő hétre, de házhoz, nekem automata jobb lenne.A Black SE sokkal jobban tetszene, de nem látok sehol, van valami Afterhoursnál, de én előre nem fizetek ilyen eldobhatós pár hónapos cégnek.
A simának (ami nem SE csak simán Phantom Spirit) szép a teteje, el vannak esztétikusan takarva a hőcsövek, de azt sem nagyon látok.
-
szasanyi
félisten
1et értek! A rendszer hűtését alapvetően befolyásolja, így ezért érdemes fizetni (nem a dizájnért, az csak plusz amit aki ha szeret áldoz rá). Iagzából kiegészíteném egy jó monitorral is, mert az userek jó része nem sajnás sok10-100ezret csilivili hw-ekre, miközben nem lát olyat mint láthatna nem megfelelőebben osztja el a költségeket.
Rowon: ezzel is 1etértek, mivel a mobo a PC idegrendszere ami a gyors és stabil működést alapvetően befolyásolja. A tápegység - a teljesítmnyt megfelelően megválasztva - jó minőségben (GOLD) sem túl drága, és pölö a Seasonic 10 év garival gyárt sok jó típust. Egy jó PSU választás akár 3-5 évig is jó befektetést jelent.
-
válasz
szasanyi #143 üzenetére
Én már szórtam el ilyen prémium dolgokra a pénzem többször is. Most így utólag kicsit sajnálom is a pénzem érte. De akkor nagy volt a varázsa. Jónak jó igazából, de ugyanazt a feladatot egy szerényebb képességű is ellátja, akkor minek fizetni pluszba.
Ahogy írtad, kinek mi az igénye.
-
szasanyi
félisten
Ebben teljesen igazad van. De ettől még a lényeg szvsz akkor is az, hogy az igénynek és az anyagi lehetőségnek egyszerre kell meglennie. Ha egyik is hiányzik akkor nincs vásárlás.
És fontos (lenne) a kedvenc vesszőparipám, ami pedig az értékrend. Csak illusztrlásáképpen említeném, hogy ha valamit ki tudok fizetniaz az csak 1 szempont a sok közül amit ésszerűen értékelni kell(ene) vásárláskor. -
szasanyi
félisten
válasz
CriticalHit #139 üzenetére
El kell engedni, és kész. Az egy prémium termék azoknak akiknek (csak) az kell. Én pölö egy ilyet szeretnék kipróbálni, de ez már horror ár nekem. Nem azt mondom, hogy nem tudnám kifizetni hanem ezt, hogy ennyit nem vagyok hajlandó. Vagyis a lényeg a prémium termékeknél: nem gond az árazás és a hajlandósága is meg van a vásárláshoz. És olyan badarságokkal sem kell foglalkozni mint az ár/érték arány.
-
CriticalHit
addikt
[link]
Nincs lamella rezgés. Van azonban súlyos túlárazás. Továbbra is. -
omfgk
veterán
válasz
CriticalHit #134 üzenetére
A lamellák rezegtek. Ami bizonyos szempontból rosszabb mint egy hangos venti, de legalább nem az új NF-A14x25r G2-es ventik voltak.
Feljebb tolta őket és akkor megszűnt, viszont ekkor már vagy 180mm volt a torony magassága...
-
Sziasztok! Korábban kaptam tanácsot egy BCLK OC 12400F hűtésére, Phantom Spiritet szeretnék, meg gondolom ezek bármelyike is jöhetne.
Kérdésem, hogy ha cserélném a procit egy 12600K(F)-ra (kb ugyanúgy all core 5GHz lenne a cél csak lenne még 4 E-core ami simítja az FPS-eket kicsit) vagy egy 12700(K)(F)-ra szintén a minimum fps-ek simïtása miatt, nem csúcsokat dönteni hanem egy all core 5GHz-re, nagyon max 5,2 de nem 100% terhelés csak amíg beállítom a tuningot, utána csak játéknál terhelném ki, akkor is elég lenne mondjuk a Phantom Spirit?
K-s procit is BCLK OC-val tudok ebben a lapban tuningolni, bár a 12400 4000MHz-es gyári all core frekvenciájához képest azok már gyárilag is 4500 illetve 4700MHz-esek, így sokat nem kéne rátolni. -
válasz
CriticalHit #134 üzenetére
Tetszik, hogy a videó alatt a hozzászólásoknál is tolják a Thermalright flamet.
-
CriticalHit
addikt
"The 👑 Is Back Where it Belongs": [link]
Bátor és túlzó állítás, amikor csak 1-2 fokkal képes jobban teljesíteni , mint a jelentősen olcsóbb Phantom Spirit 120SE. A zörgő ventit pedig már ne is említsük. -
scabi78
senior tag
válasz
CriticalHit #127 üzenetére
jó ötlet, bár kicsi drága
-
-
cool82
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy van egy gépem:
Ryzen 9 5900x proci
Gigabyte B550M Aorus Elite lap
2x16 GB RAM
rx 6700 Xt gigabyte gaming oc
ZALMAN 850w táp
ZALMAN i3 Neo ház
Be Quiet Pure Rock 2 CPU hűtőA kérdés pedig az lenne szerintek a CPU hűtő nem tudja lehűteni a procit?
A hőfokok Aida64 stressz tesztnel magasak 80 fok felettiek, alapból pedig 45 fok felettiek.
Nem elég a hűtő vagy valami beállítás szükséges ? a BIOS már állítottam a ventilátor működésén full speedes beállításnál is hasonló eredmények születtek.
Segítségeteket előre köszönöm!
-
Wilks
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R #124 üzenetére
Jol oda rogzitette a delikvens.
Veletlenul ledobja magat a hatlaprol,es viszi a procit is. -
-
Sziasztok!
Ezek az 1 tornyos hűtők vagy akár egy kicsit drágább egytornyosok számottevően jobbak a mostani régebbi CM Hyper212-esemnél? Vagy duplatorony lenne az első igazi előrelépés?
Nem tudom mi a különbség a különböző 212-k közt (sima, EVO, V2, X, nyilván a feketét, fehéret, RGB-s esetén ez egyértelmű). Nekem az X van, ez eredetileg nem is jó LGA1700-ra de kireszeltem a lyukak közt így 75 és 80 milliméter közt szabadon állítható.
Illetve nekem 1 venti van fent, érdemes lehet egyet pullba felrakni?
Mondjuk előző procimon volt Dark Rock 3, az azért szerintem combosabb volt, hiába nem dupla. -
scabi78
senior tag
Sziasztok, találtam itt az aprón egy ARCTIC Freezer 36 A-RGB hűtőt, megérkezett. Az msi tomahawk max lapomon a jrgb 4 tűs, a hűtőnek a csatlakozója 3 tűs. Van átalakító hogy használhassan az rgb-t? köszi a választ
-
Cifu
félisten
válasz
OldAkita #112 üzenetére
Általában az alaplapi ventillátor csatik 1A áramerőségget tudnak leadni, ami 12V esetén ugyebár 12W-ot jelent. Egy általános CPU venti pedig 0.2A áramerőséget igényel, más szóval 2W-ot. Tehát nemhogy kettő, de négy ventit is el biztonsággal kellene bírnia teljes fordulatszámon.
-
OldAkita
aktív tag
vettem egy 2 ventilátoros processzor hűtőt. Mindkét ventilátorból kijön egy kábel amelyet az alaplaphoz csatlakoztathatok. Csakhogy az alaplapon egyetlen processzor hűtő csatlakozó van én pedig mindkét ventilátor csatlakoztatni akarom. A hűtő dobozában van egy közösítő kábel amellyel összekapcsolhatom a két ventilátort, így egyetlen kábelvégem lesz amellyet bedughatok az alaplap cpu hűtő csatlakozójába. Kérdésem az, hogy ez az egy csatlakozó képes elegendő feszültéséget adni, hogy mindkét ventilátor megkapja azt amire szüksége van?
-
-
-
Még akkor is sérülhet a rézcső, ha hülyén szereled fel. Például úgy rakod fel a hűtőt, hogy a két felerősítő csavart nem egyenletesen, mindkét oldalról húzod megfelé, hanem csak az egyiket tökig ráhúzod, aztán meg a másikat... Ilyenkor az IHS sarka biztosan benyomja valamelyik rézcsövet.
-
koszi
nem voltam egyertelmu. azert tettem be az en hutomet, mert volt rola szo (valaha valahol valamikor
) h a direct heatpipe-ok eseten ritkan, de elofordulhat h pl szallitas miatt karosodnak, mert alapvetoen puha az anyaguk (szallitas kozben pl izeg-mozog a huto, belenyomodik a rezbe a kupak es onnan kezdve nem fekszik fel rendesen). asztali procik eseten pedig amikor 4-5-6 hocsovet hasznalnak ~200W koruli hutesi teljesitmenyhez, ott bizony jo szorosan kell legyenek egymas mellett, pusztan a puha rez erintkezik a cpu kupakkal. nagyon egyszeru a megoldas, le kell szerelni szallitashoz a hutot
mivel pl a te xeon-od es az en epyc-em is sokkal nagyobb feluletu, ezert vagy oda lehet zsufolni meg tobb hocsovet vagy lehet oket integralni valami kemenyebb anyagba, mert van hely, ezaltal csokken a serulekenyseguk.
-
-
omfgk
veterán
Ezért kell csak a számokat nézni.
A conclusion részt meg ki kell hagyni. Mert még egy TPU-s W1zzard is képes a saját számait félremagyarázni.
Csak ha nincsenek is meg a számok, akkor szopó van. Mint itt a GN tesztnél, ahol bár van frequency spectrum a hangszigetelt kamrából, de nincs valódi AMD-s összehasonlítás. Tehát az egyediség a minőség rovására ment.
Gamersnexus ugye ezzel tűnik ki a tömegből, hogy náluk sok az egyedi tartalom.
Egyébként a TPU-s tesztet is meg lehet várni.
Ott is friss a platform. Bár ők se adnak annyi adatot mint mostanában a hűtő teszteknél a HC. Azt ,hogy az arc mit mond, azt meg le lehet némítani. Azt se tudom ,hogy az arcnak mi a neve. Hol nem szarom én azt le?Nem járunk össze.
-
Belemehetnénk abba, hogy mind ugyanolyan (nem)korrekt. Én is zavart érzek az erőben, amikor valakire, vagy valamire hivatkozok, főleg hűtőteszteknél. Az összes sáros, a HCanucks úgymond
Arca
nekem kifejezetten ellenszenves. Próbálja adni a gerincest, holott soha nem is volt neki.
Új hozzászólás Aktív témák
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Cooler Master SickelFlow 120 ventilátorok eladóak
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RW (593930)
- be quiet! Dark Power Pro 12 1200W TITANIUM - Garancia 2032
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2984
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest