-
PROHARDVER!
Ide várunk:
Új hozzászólás Aktív témák
-
blp85
aktív tag
Ha nem száradt be, akkor nyugodtan használhatod. Az 1 év még nem annyira hosszú idő, ha rajta volt a kupak, akkor levegőt sem kapott, ami esetleg száradást, minőségromlást okozna. Én a kb. 4 éves MX4 pasztát is tudtam használni.
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
blp85
aktív tag
Contact Frame vagy magyarul védőkeret a neve, ahogy olvastam az Intelnél nagyon ajánlott (régen az alaplapra gyakorolt hajlás miatt, amit nem tudom, hogy javítottak e azóta), az AM%-nél pedig simán csak ajánlott, gondolom egyszerűbb a processzor kupak tisztítása vagy pasztázása ezzel a kis kerettel.
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
blp85
aktív tag
Az Arctic LF III 360 A-RGB szerintem jó hűtő, de kérdés az, hogy milyen házba és milyen alaplappal lesz, mert ennél a VRM hűtő magassága tud gond lenni, a RAM magassága tényleg lényegtelen. Nekem léghűtők közül utoljára a TR Phantom Spirit volt, de annál az első ventilátor meg a RAM fölé lógott és kicsit el is kellett tolni, hogy ne ütközzön bele (3- 5 mm között, a RAM magassága azt hiszem 44 mm volt), de ez a nagy toronyhűtőknél gondolom általános jelenség.
-
blp85
aktív tag
Nekem eddig az Arctic F14-es szériával volt gondom, visszagondolva volt [Arctic Freezer 64 Pro] és [Arctic Freezer 34 eSport duo] , azok hangjával nem volt gond és Arctic P12 PWM PST RGB, azokkal sem volt semmi gond. Most vettem egy pár hónapja Liquid Freezer 360-as AIO-t, azon P12 PWM PST A-RGB ventilátorok vannak, azok hangját sem hallom (igaz ezek a "szekér kerék" kialakítású ventilátorok), mint írtam is a ház gyári NZXT ventilátorainak van egy kis alapzaja, de az sem olyan, hogy hirtelen kellene cserélni, illetve van Thermalright ventilátor is, azzal sincs semmi gondom, vagy tényleg halk, vagy én vagyok süket.
-
blp85
aktív tag
Az Arcticcal lehet gond, mert az 27 mm vastag (bár lehet szűkösen, de befér, esetleg az egyik oldali rezgéscsillapító gumi nélkül), a TR pedig csak 25 mm emlékeim szerint. Amúgy a gyári ventik szerintem jók, és kaphatók is külön, akár 3-as packban is, igaz Amazonon. Nekem lassan 1 éve meg házhűtő ventilátorként is, de szerintem a ház gyári NZXT ventijei hangosabbak.
[ Szerkesztve ]
-
blp85
aktív tag
Normális esetben soha nem fog a ventilátor max. fordulaton menni (legfeljebb 3D Mark teszt alatt, de az is processzor függő). Nekem a sima Phantom Spirit-nél semmi hangja nem volt, a fordulat is 1000 RPM alatt volt, maxon soha nem ment.
A sima PS 120 és SE esetén ugyanazt a ventit használják TL-C12B V2, ezeknek maximum 1500 RPM a fordulata, eltérés a kettő között a teteje a simának lemez van a tetején, a másiknak pedig látható a réz cső forrasztása, illetve ez alacsonyabb is 3mm-el.Az EVO pedig TL-K12 FAN- használ.
Mivel ezek szabványos ventilátorok, ilyen fém füles rögzítéssel, így más gyártó ventilátorát is fel tudod rakni rá. Mondjuk 44mm magas RAM esetén már egy kicsit el kell tolni felfelé a ventilátort, mert rálóg.
Illetve, ha a ventilátort úgyis le akarod cserélni rajta, akkor gyakorlatilag azt vedd, amelyik olcsóbb, mert maga a borda ugyanaz (PS és PS EVO esetén, az SE az más)..
[ Szerkesztve ]
-
blp85
aktív tag
"A szétkenős dolog amit írtál a szétkenés javára hozott hőmérsékleti előnyt?Szétkenni a hűtő alján nem kell semmi sablon csak rákenem vékonyan és kész?"
Mérni nem mértem, csak valamelyik programmal néztem a hőfokokat, és szerintem jobb lett (de az is lehet, hogy csak egy placebó ), de az is lehet, hogy jobban eltaláltam a paszta mennyiségét, Az AM4-es CPU-k esetében szerintem nem, csak rákenem a hűtő aljára, aztán plasztik lappal (régi bankkártya vagy ehhez hasonló) szétterítem. Mondjuk nekem jobb is ez a módszer, mivel egy összeszerelt gép esetében a processzorra kenni szerintem nehezebb.Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
blp85
aktív tag
Ez a pasztával ki mit csinál számomra nagyon érdekes, mivel múltkor az Arctic oldalán azt láttam, hogy azt ne kend szét, hanem középre egy borsószem méretűt nyomj, és arra rá a hűtő...
Személy szerint én jobban szeretem elkenni a pasztát, mivel az MX4-nél a pöttyözős és szétkenős módszer között pár fok különbséget hozott (talán kevesebb felpörgést is, de lehet azt csak bemesélem magamnak). Ami nekem még bevált, hogy nem a processzorra kenem a pasztát, hanem a hűtő aljára és úgy teszem rá (régen a gyári hűtők is előkentek voltak, úgyhogy ártani biztos nem ártok vele).Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
blp85
aktív tag
Első körben én újrapasztáznám, mert ilyen értékeket akkor produkál, ha az kevés vagy nem jó neki (mondjuk nekem is a 30-32 fokban 40-45 fok környékén volt a hőmérséklet). Ha másik hűtőt tennél rá, akkor a helyedben ikertornyosat választanék (nekem is Thermalright Phantom Spirit volt rajta).
-
blp85
aktív tag
Hát én nemrég vettem egy B550-es Asrock Velocitát, az Asus Rog Strix B450-es lapot meg eladtam, így kb. 30 ezret kellett rádobnom pluszba az eladott alaplapra és lett egy új és garanciális lapom. Tudom nem vagyok teljesen normális (bár anyagilag szerintem így jártam a legjobban a fejlesztéssel), de a Ryzen 5700X és a 32 Gb-nyi DDR4-es memóriák jelenleg engem kiszolgálnak (amivel játszok és dolgozok, ahhoz elég).
Az Asusról én sem olvastam mostanában jókat, illetve pl. a monitorok (a 100.000 Ft. alatti szegmensben) minőségben hagynak némi kívánnivalót maguk után.
[ Szerkesztve ]
-
blp85
aktív tag
Teljesen rendben vannak azok a ventilátorok, nekem ugyanolyanok szolgálnak házhűtőként is. Ha teljes fordulaton megy, akkor már nyilván van hangja, de normál körülmények között azt úgysem éri el.
-
blp85
aktív tag
válasz szasanyi #140 üzenetére
Én kíváncsiságból egy Arctic Freezer III 360-ast vettem, soha nem volt még vízhűtés a gépemben. Természetesen a TR Phantom Spirit is marad, hátha kell még.
Van azonban egy lélektani ár, ami felett én sem vennék meg.Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
blp85
aktív tag
Az AMD AM4 és AM5 ugyanazokat a távtartó csavarokat használja (a TR Phantom Spiritnél AM4/AM5 volt a zacskóján). A corrector frame pedig a processzor lefogató helyett kerül be (a processzorral van egy síkban), így nem érinti a hűtő távtartót (gondolom az alaplapi gyári amúgy is lekerül)..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Cybertruck Taipeiben
- OLED TV topic
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- War Thunder - MMO Combat Game
- Crypto Trade
- További aktív témák...
- Super Flower Leadex 650W Gold Moduláris Tápegység
- BESZÁMÍTÁS! 850W Seasonic Prime PX-850 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Phanteks Revolt Pro 850W Gold Moduláris Tápegység
- MSI MAG A750GL 750W Gold Moduláris Tápegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0
- Be Quiet Pure Power 11 FM 1000W Gold Moduláris Tápegység
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest