- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ja, amúgy a TR kezdi nyeregben érezni magát és már ők is emelnek az áron. Az ID meg nyilván lecsap a lehetőségre. Aztán lehet jön megint egy harmadik gyártó, aki majd az ID-nak vág alá, ki tudja...
A legolcsóbb fekete hűtő amúgy ez: [link] Csak éppen 4lza árulja egyedül. De túl jókat nem hallottam róla. A borda biztosan jó, viszont a ventilátornak van egy alapzaja. Golyóscsapágyas.. Egy darabig benne volt a toplistában, de kivettem belőle, mert panaszkodtak rá. Nagy előnye, hogy szinte mindegyik régebbi foglalatra rámegy és kevesebb, mint 10k forintba kerül... még, ha lecseréled a ventiket 2 darab Arctic P12 PWM-re, már akkor is majdnem jól jártál. -
omfgk
veterán
Akkor pont 5db.
Ez a legolcsóbb 2 tornyos - 2 ventis hűtő árukeresőre rápillantva. És fekete. Vagyis van ugyanennyiért a régebbi 206XT.
Eléggé le van gyalázva a piac ezekkel az ID Cooling hűtőkkel.Az első fekete TR is már 19k. Sima PA van csak ennyiért. Nem túl szép színekkel.
-
14.990. [link]
A lamelláktól féltem a legjobban, hogy majd valami gagyi anyagból lesznek, mert több kép is volt a neten róla, hogy elhajoltak meg szállítás közben megsérültek. Szerencsére nálam ilyen nem volt. De egyébként, ha el is hajol egy lamella, akkor kézzel vagy egy pici hajlított csőrű fogóval, aminek nincsenek fogai, szépen visszahajlíthatóak. -
Megmondom őszintén én valami rosszabbat vártam. Korrekt minőségűnek tűnik. Valószínűleg rittyenteni fogok az egészből egy Logout bejegyzést, de leghamarabb holnapra várható. Egyedüli hiba, amit felfedezni vélek, hogy a két torony nem szimmetrikus, hanem az egyik el van hajolva. Egyébként elég könnyen kézzel is lehet őket mozgatni, nem túl merevek, bár mit vár az ember réz csövektől...
-
Szerintem hót felesleges fejlesztés. A 120-asok bőven jók, sőt, azokat igazából nem is nagyon tudják megverni. Helytakarékosabb, a tömege is kevesebb, na meg az árfekvése is kedvezőbb.
Szerk.: nálam, illetve egy másik fórumozónak is ugyanez volt a baja, hogy a 140-es ventilátor belelógott a VGA-ba. Mindkettőnknek mATX alaplapja volt. Nekem a Brocken 3, kollégának pedig a D15. -
Az AiO-val kapcsolatos beszélgetésszálat legyetek szívesek offba tenni. Nyilván minden további nélkül lehet róla beszélgetni, mert valahol a felszereléssel kapcsolatos dolgok kapcsolódnak a léghűtéshez is, csak azért ez mégis a léghűtés topik.
-
omfgk
veterán
PA140 volt már?
https://www.youtube.com/watch?v=01jc8CLuRWY
Nem váltja meg a világot. Gyakorlatilag ugyanaz mint a 120-as, hűtésben.
És amellett ,hogy nagyobb, nem aszimmetrikus. Nekem azok jobban bejönnek mert lehet kicsit több helyet hagyni a vga felé. Úgyis már minden ház vízhűtésre is van tervezve, felül bőven van hely. -
Yodamest
veterán
válasz
szasanyi #384 üzenetére
Persze én sem gondolom, hogy túl nehéz kéne legyen, hisz a legtöbb léghűtő is így van felfogatva, a mostani u12s-em is olyan, hogy 2 ilyen rugós csavart tekersz be és közben tartod. Én is csak videókban, fórumon láttam ezt, meg az amazonos értékelésekben.
Gyanús volt, hogy miért "csak" 4.3-on áll, miközben a legtöbb jó aio simán 4.5 feletti. Az 1 csillagos értékelések sokak, az húzza le a pontszámot és szinte mindenki erre a felfogató rendszerre panaszkodik.
https://www.amazon.com/ARCTIC-Liquid-Freezer-RGB-PWM-Controlled/dp/B0CKXCP1LW -
Pityu.
nagyúr
Nekem a kettes verzió van itt semmi szívás nincs rákenem a pasztát a procira 4 saroknál ráhelyezem a procihűtő sarokra a felső részt és teszem is fel a 4 csavar kupakokat a 4 pontra és óvatosan húzom őket megfelé. Én az előző léghűtésem felfogatását utáltam mert az kicsit hülyén volt kivitelezve itt meg nagyon könnyű felszerelni.
Azt mondják ez az oldalról befújós házak nem olyan jók,van olyan kialakítású ami se nem elől se nem oldalt befújós hanem olyan kettő közötti elhelyezés állítólag azoknak jobb a szellőztetése. Én maradtam a hagyományos kialakításnál.
-
Yodamest
veterán
válasz
szasanyi #380 üzenetére
Szép ez a hűtő, nézegettem már sokat, viszont nem olyan egyszerű a dolog, mert jelenleg egy lian li air mini házam van, persze előre ebbe is lehetne 280 aio-t tenni, de ha 360-ast vennék, akkor váltanék a mostani sláger montech king 95 házra. Szóval ez ilyen huzivonis most, hogy ház és hűtő kéz a kézben lenne cserélve.
AMD-re mindenhol azt olvasni, hogy borzalmas rossz a felfogatás ennél a freezer 3-nál, neked akkor ezek szerint ezzel nem volt gondod. Mindenki azzal szív, hogy a pumpás rész felrakásánál egyszerre le is kell szorítani, hogy ne izegjen, de közben a 2 oldali rugós csavarokat is be kéne tekerni és így libikóka szerűen billeg a procin a dolog, ezzel szív mindenki valamiért.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Yodamest #379 üzenetére
Én most váltottam vízhűtésre toronyhűtőtől,jó volt amúgy a torony léghűtő is csak találtam egy nagyon jó bizniszt és kíváncsi voltam a vízhűtésre mert sokat olvastam róla sokan kritikusok vele kapcsolatba próba nélkül ítélkeznek mint én is a sok hallomásból.Pérnapja a procin van igaz nekem csak 5700X van a gépben meg most cseréltem egy kicsit jobban szellőző házra az előző házamat.Nekem tökéletesek a fokok egy ARCTIC Liquid Freezer 280 II került a gépbe és tetszik már maga az a dolog,hogy akadálymentesen gyorsan szerelhető a házon belül is a hűtés és azt kell mondjam elég csendes a cucc a leghangosabb alkatrész a hdd mint eddig is.Szóval én egyenlőre nem bánom a váltást van 6 év garancia is a cuccra.Azt mondják legjobban megérős vízhűtésben az arctic saját fejlesztésű pumpájuk van meg ár érték arányban verhetetlenek.Ha megnézed az árakat simán harminc pár ezerért tudja azt mint a 2x annyiba kerülők vagy még kicsit többet is.Csak nagyon meg kell nézni milyen házba kerül mert elméletileg kicsit vastagabb a radiátora mint a többinek és nem mindenhova fér be legalábbis felülre.Ma már ott tartunk szerintem,hogy nem igazán van ilyen kispriccel a víz dolog,egyedi vízhűtésnél inkább megtörténhetne szerintem,szóval ilyentől nem igazán kell félned.
-
szasanyi
félisten
válasz
Yodamest #379 üzenetére
Ha már meg van tedd fel, és nézd meg. Olcsó és tuti megoldás arra, hogy kederüljön menyire leszel elégedett vagy inkább mégis lecseréled. Szerintem.
AMD-re amúgy a legideálisabb, leghallkabb és egyúttal legolcsóbb AIO az LF III 360 melyről van némi tapasztalatom. [link] Persze ha befér a házadba, mert ált. azzal van gond. -
Yodamest
veterán
Egy kis közvéleménykutatás jellegű dolgot bedobnék:
Jelenlegi 5600x procimon egy noctua u12s chromax hűtőt használok. A proci hamarosan cserélve lesz egy 7800x3d-re és nagyon filózok, hogy maradjon-e ez a hűtő (elvileg elég ahhoz is, noctua oldalán is azt jelzi, hogy passzol hozzá teljesítményben), vagy akkor már menjek át vízre. Nagyobb léghűtőt semmiképp sem szeretnék, ha ennél több kell akkor már csak a víz játszik.
Ezen felül a hangszint és az esztétika is játszik. A fő kérdésem alapvetően az lenne, hogy bármi hátrányom származna az AIO-ra váltásból? A hangszint nekem elsődleges fontosságú, ez az amitől főként tartok. Egy valamilyen deepcool vízhűtő hangosabb lenne, mint a mostani u12s, ha azt is belevesszük, hogy jobban hűt esetleg? A pumpa ezeken a modern vizeken mennyire gáz a léghűtő hangjához viszonyítva? Azt már félve kérdezem meg, hogy léket kapott-e már valaki közületek, spriccelő vizekkel van-e múltbeli rossz élmény?
-
szasanyi
félisten
Igen, a csúcsárú hűtőknél ez komyols viszonyítási alap! Annyira nem jó és nem olyan a minősége, a ventije vagy a gari ideje mint a G2-eseknek? Nem, de a hűtési teljesítménye és az ára (~20k) alapján sokakat nem is érdekel.
De ha valaki drágábban akar jó hűtőt az vegye a LF III AIO-t a (6 éves garival, olcsón) megfeleő méretben, mert hihetetlen milyen jó.
Olvastam ID-Cooling Frozn A620 Pro SE tesztet, és ~15k-ért az is remek lehet. Nálad mi kerül alá? -
válasz
CriticalHit #374 üzenetére
Tegnap valahová leírtam, hogy a Phantom Spirit 120 SE mennyire egy k. jó hűtő... mai napig sajnálom, hogy eladtam... Ha lesz rá akció, lehet, hogy újra megveszem. Iszonyat jó és tényleg csendes. Elég a 120-as ventilátor, legalább a VGA-ba sem fog belelógni a hűtő.
-
válasz
szasanyi #372 üzenetére
Én tegnap berendeltem ezt ---> #366, elvileg holnap vagy szerdán kerül Fox automatába.
Már azért pár éve tart ez a piaci átrendeződés, legalábbis itt "keleten" a procihűtők terén. Olvasgatom néha a Redditet, de el vagyok szörnyedve... ilyen 5600X procikra ajánlgatnak NH-D15-öt... nem egy ilyenbe futottam bele. Az mellett, hogy a Reddit teljesen fullra tele van hülyékkel, az mellett csak olyan dolgokat hajlandóak megvenni, amik drágák, mert "az biztos jó". Tudom, nekik más a fizetésük is, de igazából a lóvé kimegy az ablakon a Noctuára ott is, meg itt is.
De azért a Noctua ventilátor... az még mindig Noctua!
-
szasanyi
félisten
Amit felsooltál az alapvetően igaz, ezzel nem akarok vitatkozni. Csak hát azok sem változtatnak a konklúzión: túlárazott, kimondottan drága hűtő. Emiatt a döntő többség - akinek nem jelent annyit a NOCTUA neve mint számodra, vagy mondjuk gyakran cserél hw-t - nem azokat tarja a legfontosabbnak, mert látva a 75k-s árat nem sokat gondolkodik a döntésen.
Az ár/érték arány pedig az én véleményem szerint azt jelenti, hogy megéri-e ennyi pénzt költeni erre a termékre?
Ennek eldöntése részben objektív, részben pedig szubjektív okok alapján történik, de az értéket alapvetően mindenki saját maga határozza meg. Ez esetben a magas árazás miatt sok embernél az objektív okok háttérbe szorulnak és ezek fognak dominálni:
- mennyire fontos számomkra az a márka, minőség?
- mennyire van rá szükségem?
- mennyit vagyok hajlandó kifizetni érte?
Ezek biztosan olyan kérdések amikre a többség veled ellentétben teljesen mást választ ad. Viszont azt is tudjuk, hogy az ígyények és a lehetőségek tekintetében vannak - gyakran jelentős - különbségek, ezért mindenki olyan döntést hozzon ami a saját igényeinek és értékrendjének leginkább megfelő. Ezek alapján ilyen áron még ajándékba is olyantól kérném akivel ki akarok tolni. -
A Scythe Mugen 6 hűtők ára lentebb ment:
Scythe Mugen 6 Black (SCMG-6000) - 21k
Scythe Mugen 6 DBE Black (SCMG-6000DBE) - 22k -
Cifu
félisten
válasz
szasanyi #368 üzenetére
A többi miben tér el lényegesen ami miatt azok hiánya kiritikus a lenne?
Látom nem vetted a fáradtságot, hogy megnézd őket...
Tessék, HW Canucks teszt.
Csak egy képernyőmentés:
Szóval miben tér el?
Hát csak abban, hogy hőmérséklet / zaj szintjén minden alternatívánál jobb egy Ryzen 7950X-en.Megéri az árát a teljesítmény alapján? Nem.
Ez a kedvenc érvem.
Egy i9-14900K megéri az árát a teljesítménye alapján? Nem.
Egy Ryzen 7950X3D megéri az árát a teljesítménye alapján? Nem.Ha ár/érték alapján keresel hűtőt, akkor felmerül a kérdés, hogy miért is van szükséged ilyen hűtőre?
Hiszen ha ár/érték alapján vásárolsz, akkor semmi szükséged nagy teljesítményű hűtőre, lévén azon procik, amikre ilyen hűtők kellenének, bizony drágák és nagyon rossz ár/érték aránnyal bírnak.
Ha meg jó ár/érték arányú procit veszel, akkor esélyesen egy sima, olcsó egy tornyos hűtő is kényelmesen lehűti...Illetve el lehet menni abba az irányba, hogy mit is tekintünk ár/érték terén fontosnak?
Az, hogy a dobozból kivéve mit tud a hűtő?
Azt nem, hogy 5 év múlva mit fog nyújtani?
Azt nem, hogy vajon 5 év múlva milyen támogatás lesz hozzá?
Az NH-D15 esetén az AM5 offset kit postaköltség árán érkezett meg például.
Illetve nem nagyon hallottam olyat, hogy egy NH-D15 ventijei pár év után hangosodni kezdenének...Ezt hogy méred le egy most kijött terméknél?
Sehogy. Ez a cégbe vetett bizalom. És e téren a Noctua meglehetősen jól teljesít, tapasztalatok tönkelegével kibélelve.
Tudnak a konkurensek hasonlót felmutatni?Ezek azok, amit ilyenkor nem veszel figyelembe, csak szigorúan azt a részét nézed a képletnek, ami a saját véleményedet alátámasztja.
-
szasanyi
félisten
És ez megváltoztatja a lényeget? Egyébként ha megnézed az új Zen5 teszteket, ott több helyen ki is hagytás az INTEL-t a tesztekből. Nem véletlenül...
Van i7 14700K + i5 14600K a tesztekben. A többi miben tér el lényegesen ami miatt azok hiánya kiritikus a lenne?NOCTUA prémium? Igen. Megéri az árát a teljesítmény alapján? Nem.
Azoknak készült akiknek az kell mind1 mibe kerül, hiszen ők nem foglalkoznak olyan badarsággal mint át/érték arány. De erről már volt szó talán nem is 1x, amit a tesztek döntő többsége alá is támaszt. -
Cifu
félisten
Yupp, meg még az [Igor's Lab-on is vannak tesztjei] .
De pont ez az, hogy már a Tom's Hardware-en nem olvashatóak tesztek tőle.
Pedig Ő tényleg nagyon korrekt teszteket szokott csinálni. -
Cifu
félisten
Mármint melyik?
Mert Aris Mpitziopoulos már több, mint egy éve nem adott le tesztett ott, pedig jó tesztelő.
Emmanouil Fylladitakis "új" tesztelő ott, de csak kettőt írt idén, és Ő meg amúgy főleg az AnandTech-re ír, plusz szerintem részletesség terén nem ér fel Mpitziopoulos-hoz. -
Ha már tesztek és TPU.
ID-Cooling FROZN A620 PRO SE Review - Better Value Than Thermalright
Hangzatos és meglepő cím, jelenleg úgy gondolom, hogy a TR legnagyobb hazai konkurenciája az ID-Cooling. A cikkben szereplő hűtőt most csak az 1pon árulja 15k forintért, ami igencsak nevetséges ár érte: [link] Szinte minden modernebb tokozásra felmegy és 300 rpm-ig lecsökkenthető a ventik fordulata, amivel igencsak halk rendszert kapunk.
AM5 hőfokok 7900X procival és 45 dB zajszintre normalizálva:
LGA1700 hőfokok 13700K procival és 45 dB zajszintre normalizálva:
-
A TH teszt lópikulát nem ér véleményem szerint egy TechPowerUp vagy Hardware Canucks-hoz képest...
A TechPowerUp nekem is szimpatikusabb mindenkivel szemben, elég komoly munkát fektetnek a hardverek rendszerezésébe és tesztelésébe. TH-t inkább a tápegységek miatt szoktam gyakran nézni, mert a görög muksó oda szokott sokat cikkezni. -
Cifu
félisten
Én továbbra is úgy tekintek a Noctuára, mint egy prémium gyártóra, amely sokat öl a K+F-be és az utólagos támogatásra. Ez az, amiért extra pénzt kell kifizetned.
Ha a legjobb minőséget akarod és a legjobb hűtési teljesítményt, akkor azért extra hatalmas felárat kérnek.
Ha kevesebbel is beéred, vannak sokkal olcsóbb alternatívák.Ha autó szinten nézed, akkor a Noctua egy Aston Martin vagy Royce-Rolls, míg a Thermalright vagy a DeepCool egy Toyota vagy VW...
A TH teszt lópikulát nem ér véleményem szerint egy TechPowerUp vagy Hardware Canucks-hoz képest...
14700k limit nélkül. Az azért nem egy 2 magos csúzli, hanem egy 20 magos 28 szálon dolgozó i7-es.
Igen, és az AM5 platformon azért másképpen viselkednek a hűtők.
Szóval ha nem LGA-1700 foglalatos Intelt vásárolsz, akkor a Tom's Hardware teszt pontosan nulla relevanciával bír. Mintha nem is létezne rajta kívül más... -
válasz
szasanyi #354 üzenetére
Ez annyira "cringe", ahogy az angolok mondják... Hihetetlen... Szegény Noctuát már sajnálom. Volt ilyen Assassin X 120 Refined SE hűtőm nekem is, pár hónapja adtam el. Hibátlan kis hűtőcske, 4 hővezető csővel és egy 120-as PWM ventivel, az a tipikus belépőszint, ami alá szvsz nem szabad adni. Az 5600X-et hang nélkül hűtötte max terhelésen és mennyibe került? 8k-ba körülbelül. Tudom, ez csak egy max 88W-s proci, de akkor is.
Egyszerűen nem lehet a Thermalright és a többi olcsó hűtőgyártóval versenyezni. Az ID-Cooling és a Deepcool is hibátlan hűtőket gyárt, vagy ott az Arctic Freezer 36. -
annyira tulzas mindketto a procidra, hogy nyugodtan tartsd meg amelyiket csak akarod. ha van rendes ventiszabalyzasod, akkor gyakorlatilag mindketto hangtalanul el kell tudja huteni a procidat. a 214-es 'csak' 180W-ig jo (papiron), en azert annyira nem izgulnek. akkor lehet ertelme megis a 224-nek, ha valami brutal procira keszulsz kesobb valtani (a tamogatott socket-ek kozul), de meg akkor is megoldas lehet h a 214-re teszel egy jobb ventit.
kiveve, ha a gyari hutovel elert 100 fok valami fura hiba miatt annyi, pl egyaltalan nincs szellozese a hazadnak, nem lehet rendesen felfogatni a hutot vagy ilyesmi.
-
szkutyi
addikt
sziasztok!
Processzorom i5 9400F
gyari hűtővel 100fok, throttling...(ujra pasztázva)12v 0.16A
az a helyzet áll fenn hogy lett hirtelen két hűtés is:
id-cooling se-214-xt ring
id-cooling SE-224-XTS
a kettő közül a 224-est tudom csak vissza küldeni, a másikat le kellene vásárolni.
azt látom hogy a 224-es 1500as fordulat DE 70cfm
a 214-es 2000es fordulat De 55cfm
most akkor lasabb fordulaton tud jobb hűtésta 224? megéri a 224-est bele tenni és a másikat le vásárolni, vagy nyugodtan küldjem vissza, elég a 214-es is?
a processzor elvileg 65w TDP
köszi a válaszokat! -
nem bizony, 86dB.
ebbol a (dupla)ventibol van negy darab az egyik 6U szerverben es bekapcsolaskor mindet maxon porgeti. atuti siman a zajszuros fulest.
viszont erdekes adalek h mivel siman felvesz 150W-ot darabja, ezert a tap meretezesenel ezt az extra 600W-ot mar erosen figyelembe kell venni.
es hiaba lehetne sokkal halkabban es hatekonyabban huteni a ket procit belul direkt ventivel a hutobordan, a tervezeskor nem johet szoba, mert gyorsan, leallitas es megbontas nelkul cserelni kell tudni a ventiket, szoval hatul beepito keretben figyelnek ezek a 'turbinak' egyesevel cserelheto modon, a procikon meg passziv hutoborda van.
es megegy ok, amiert ennyire tul kell meretezni a hutest: sok szerver megfelel szigorubb szabvanynak is, ami a kulso homersekletet illeti: a szerverszoba hutesenek meghibasodasa eseten is ugyanugy menniuk kell, szoval nem csak 20 fok kornyeken, de 35-ben is. (azt hiszem van valami 50fok koruli szabvany is, ha nem felejtem el, megkeresem) -
a szornyetegek
es valoszinuleg mi lesz a tanulsag? az, hogy a noctuanal nem hulyek dolgoznak, kiegyensulyozott hutot adtak ki a kezuk kozul (talan megegy jellemzoje a premiumsagnak?) tehat hiaba csinalsz nagyobb legszallitast, mar nem lehet szamottevoen javitani az l9a nagyon tiszteletremelto teljesitmenyet, mert a ket hocso vagy a holeado felulet ennyit tud, azt pedig a gyari slim noctua is megoldjailletve, ha ilyen sok helyed van, vegyel egy nagyobb hutot, hulyegyerek
-
Ebben az árban ez nem jobb ajánlat, dupla ventikkel? [link] Szállítással együtt is csak kb. 27 euró. Nyilván elsősorban azoknak lehet jó opció, akik a jelenlegi Intel 1700-as, illetve a következő 1851-es , vagy az AMD AM4/Am5-ös foglalatú procikban gondolkodnak.
Régebbi prociknál, már persze hozzá kell számolni, a kb. 9,5 eurós Mounting Kit árát is, amivel már lehet, hogy nem akkora királyság. -
Szerintem ilyet se sűrűn látni. Vadiúj Socket A procihűtő az ÁK kínálatából.
-
akarmi legyek, ha ebbol nem lesz noctua l9a fan swap video
igaz a tapellatasan kell kicsit dolgozni, ennek kell az erosebb tap, nem az alaplap+proci kombonak.
12V*16.2A az annyi mint... -
Anubis_9
addikt
válasz
Károly85 #332 üzenetére
Igen, igazad van, a fekete műanyag borítású LGA1700/AM4/AM5-re megy, a műanyag nélküli fém csavar pedig LGA2066/2011. A videó is ezt támasztja alá, valamint kinagyítottam a kezelésijét és ott is ez látszik egyértelműen. Amúgy emlékszem, hogy összeszereléskor próbálgattam a fém csavart is, de az nagyon nem illeszkedett. Most megnyugodtam, hogy nem kell szétszednem az egészet. Viszont a gumi-rezgéscsillapítókat valóban kihagytam, mentségemre szolgáljon, hogy az útmutató meg sem említette őket.
Mindegyikőtöknek köszi a segítséget!
-
szasanyi
félisten
válasz
Anubis_9 #326 üzenetére
Nemtom, nem próbáltam. De a LOAD a lényeg, nézz egy CB23-at meddig megy el. Ha jól felfekszik a CPU-n és a lefogatás megfelelő erősségű nem lehet gond (60 fok max volt nálam 12400-zal).
A kis fekete gumibakok a venti re mennek, amik a venti és a bordázat rezgésmentes működését hivatottak elősegíteni. -
szasanyi
félisten
válasz
Anubis_9 #321 üzenetére
A 4 db fekete műa. borítású, henger alaku csavart az AM4/AM5 foglalathoz kell - a gyári műa. hűtésrögzítő leszerelése után, annak helyére kell becsavarni. Arra megy rá a króm keret amihez a hűtő kerül rögzítésre a rajta lévő 2 db csavarral. A króm keret és a rögzítésére szolgál 4 db króm csavar egyaránt használatos az INTEL és az AMD foglalatokhoz (AM5 azért nincs külön feltüntetve, mert megegyezik az AM4-gyel).
Remélem érthetően fogalmaztam. -
Pityu.
nagyúr
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok! Nagy megelégedéssel használok i5-12400-as CPU-hoz egy ENDORFY Fortis 5 hűtőt. Az egyik kérdésem, hogy vajon mik ezek a megmaradt kiegészítők, mikről a kezelési útmutató sem beszél? 4-4 db fekete gumialkatrész, valamint 4 db csavar. A másik, hogy a hivatalos oldala és a bolt oldala szerint is támogatja az AM5-ös felfogatást, de a dobozán és a kezelésijében csak AM4 szerepel. A jövőre nézve érdekes kérdéseket vet fel, ha arra szeretnék egyszer váltani.
-
válasz
Károly85 #317 üzenetére
persze, az eredeti huto, ahonnan a kereses indult is TRX-es
ezeket ismerem, de mindketto dragabb, mint hogy meg akarjak belole venni ket darabot csak ugy, akkor mar a noctua 12-ese... ezert faj h az id-cooling eltunt, az $40 volt mikor vettem akciosan, de rendszeresen msrp alatt lehetett kapni.
-
nem, az xt a hagyomanyos asztali foglaltokra van, ez messze nem fedi le a teljes processzort, nekem a baaaaazinagy feliletu kell
Károly85: koszi, van par dynatronom, de ok tipikusan szerver cuccok, szoval leginkabb hosszaban fujnak, nekem most keresztbe kene
hmm... ezt az iceberget nem is lattam korabban, jofej. de nem fog odaferni...
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Van egy retro s478-as p4-es gépem, amit felszereltségben-minőségben kiszeretnék maxolni.
Szeretnék venni bele egy jó toronyhűtőt, elvileg a Sythe Mugen 2 a legutolsók egyike ami gyárilag támogatta a s478-at.
Találtam is egy eladó példányt, csak se én, se az eladó nem tudjuk melyik vas lehet a s478-as.
Valaki hozzá értő szaki tudna ebben segíteni?
Ezek a gyári szerelvényei:
Balról a harmadik hiányzik annak a Mugen2-nek amit megtudnék venni, a többi elvileg megvan.
Csavarok megint csak kérdésesek elvileg abból sincs meg az összes neki. -
Pityu.
nagyúr
Ez az amit keresel?
Á úgy látom egy betű eltérés de kb ugyan az szerintem. -
nademosttenyleg. hozzajutottam egy ketfoglalatos sp3-as alaplaphoz, gondoltam veszek ra olcsoert ket darab se-207-trx hutot, amilyet mar hasznalok nagy megelegedessel harom eve. erre nem talalok sehol. a noctua sp3-as hutoi tul dragak, meg a korabban emlegetett arctic freezer 4U is, raadasul a ket socket egymas 'utan' van, szoval bar jol nezne ki egy freezer4U vonat (az egyik huto pontosan a masikba fujja a meleg levegot), inkabb keresztbe felszerelt huto lenne most kivanatos, ilyesmi:
barmilyen otlet johet. -
blp85
senior tag
"A szétkenős dolog amit írtál a szétkenés javára hozott hőmérsékleti előnyt?Szétkenni a hűtő alján nem kell semmi sablon csak rákenem vékonyan és kész?"
Mérni nem mértem, csak valamelyik programmal néztem a hőfokokat, és szerintem jobb lett (de az is lehet, hogy csak egy placebó), de az is lehet, hogy jobban eltaláltam a paszta mennyiségét, Az AM4-es CPU-k esetében szerintem nem, csak rákenem a hűtő aljára, aztán plasztik lappal (régi bankkártya vagy ehhez hasonló) szétterítem. Mondjuk nekem jobb is ez a módszer, mivel egy összeszerelt gép esetében a processzorra kenni szerintem nehezebb.
-
Pityu.
nagyúr
Én anno sok tesztet megnéztem ott legtöbbször az X volt a győztes mikor a hűtőt is leszedtem elvolt rendesen terülve a paszta,a borsószem dolog az viszont már nem úgy terül az annyira nem tökéletes.A kenős dolognál meg azt mondták,hogy a légbuborék dolog csak egy tévhit volt szóval kenés vagy X
A szétkenős dolog amit írtál a szétkenés javára hozott hőmérsékleti előnyt?Szétkenni a hűtő alján nem kell semmi sablon csak rákenem vékonyan és kész?Éjszaka azért valamennyivel jobb idő volt most meg már nincs olyan meleg csak a nagyon csúcs melegben volt ennyi a szobában.Muszáj volt kibírni a légkondi még késik....
Ezzel az undervoltolással nem veszít teljesítményt a proci? -
blp85
senior tag
Ez a pasztával ki mit csinál számomra nagyon érdekes, mivel múltkor az Arctic oldalán azt láttam, hogy azt ne kend szét, hanem középre egy borsószem méretűt nyomj, és arra rá a hűtő...
Személy szerint én jobban szeretem elkenni a pasztát, mivel az MX4-nél a pöttyözős és szétkenős módszer között pár fok különbséget hozott (talán kevesebb felpörgést is, de lehet azt csak bemesélem magamnak). Ami nekem még bevált, hogy nem a processzorra kenem a pasztát, hanem a hűtő aljára és úgy teszem rá (régen a gyári hűtők is előkentek voltak, úgyhogy ártani biztos nem ártok vele).
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Formula-1 humoros
- Battlefield 6
- Magisk
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Lian Li HydroShift II 360 LCD /FANLESS/ GHS2LCD36W (593931)
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest