Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ferni
őstag
[link]
Már csak 89.990Végigolvastam itt a kommenteket, botrány mennyi a a begyöpösödött ember, aki csak a saját igazát tolja full értelmetlenül.
Ez egy gamer billentyűzet, ezért nincs numpad.
Nem létezik numpados gamer bill, mert nem lenne hely játszani.
Az egyik legnagyobb gamerpiac az a CSGO és a Valorant, ott kiérezni minden egyes ms-t latencybe.
A leggyorsabb Keychron Q Pro is csak 6.2 ms latencyt tud.
Ennek vezetékesen 1 ms.
Vezeték nélküli részbe bele se menjünk akkorát ráver.
Konkrétan az összes Keychron meg mindenféle nagy custombuild márka alkalmatlan ezekre a játékokra, lehet velük játszani, de nem ideális, átlag ember nem érzi ki persze, de aki komolyan játszik ezekkel óriási a különbség.Most aki nem érti meg, hogy kiadtak egy billentyűzetet egy külön szegmensre tervezve és már a numpadnál elakad az nem értem mit foglalkozik egyáltalán egy ilyen billentyűzettel és minek kommenteli be a butaságait?...
Jelenleg aki hotswapos low latency billentyűzetet keres és kell neki a 75-80% annak van az Azoth, SS Apex 9 meg a Logitech G Pro X.... Ezek közül ez az egy ami tud wirelesst is és vmi parádés latencyn (1.7ms).
Gyakorlatilag nincs más opció annak aki hotswap, low latency és wireless billt keres.
[ Szerkesztve ]
-
nemy
csendes tag
Valakinek esetleg infója arról, hol és mikor lehet megvenni magyar kiosztással? Tennék egy próbát vele.
-
Kiflinger
tag
Használom az Azoth-ot és ez a legjobb billentyűzet, amit eddig használtam. Jellemzően gépelek és csak keveset játszom (kevesebbet, mint szeretnék). A gépelési élmény zseniális, az a space tényleg ott van! Elfogadom, amit itt olvastam, hogy össze lehet rakni ennyi pénzért custom billentyűzetet több erre specializálódott gyártónál is, de ezt csak ki kellett bontani és nem hiszem, hogy sokkal - ha egyáltalán - rosszabb lenne, mint azok. Én vegyesen használom PC-vel és Mac-el, mert Mac-et is támogat, rajta vannak a spec. Mac gomb jelölések is. Nehéz, nem mocorog az asztalon, minden szempontból minőségi érzetet kelt.
Ami az árát illeti, nagyon sok billentyűzet van, ami 100k felett kapható, ami egyben azt is jelenti, hogy van fizetőképes kereslet erre az ár-sávra is. Az ASUS sem gyártaná magyar kiosztással ha nem gondolnák, hogy el lehet adni Magyarországon. Jelenleg az ASUS Claymore 2 billentyűzet Top12 az árukeresőn 100k feletti árral. (Azon van numpad is.)
-
félisten
-
dqdb
nagyúr
válasz FoxiestFox #85 üzenetére
A te lelkednek szolenoid kell és fémes csörömpölés, nem CNC-zett ház és társai
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz PandaMonium #84 üzenetére
A versenyszerű játékra alkalmas 2,4 GHz-et. Például. : >
"Ha nem részleteket ragadsz ki a mondandómból, hanem esetleg el is olvasod amit írok,"
Igen, erre vágynék én is. : >
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
félisten
-
dabadab
titán
válasz FoxiestFox #79 üzenetére
Kb úgy kell elképzelni egy jó billzet házat, mint egy hangfal dobozát.
Azt is megcsinálhatod 5mm vastag acélból, jó hangja nem lesz.Neumann KH 120 entered the chat
DRM is theft
-
félisten
-
PandaMonium
őstag
válasz Synthwave #77 üzenetére
Egész pontosan milyen lényegi különbséget hagytam figyelmen kívül? A gimmick oled kijelzőt? Keychronból is bőven van vezeték nélküli ha ez a baj. Ha nem részleteket ragadsz ki a mondandómból, hanem esetleg el is olvasod amit írok, akkor látod, hogy azt írtam, hogy ennyiért ez műanyag vacak. Nyilván nem egy 3000Ft-os Logitech-hez képest.
What I cannot create, I do not understand
-
dqdb
nagyúr
válasz FoxiestFox #81 üzenetére
A lineáris kapcsolók üres bottom outjait és műanyagos keycap neszeit nem nagyon lehet felodni még jó házakkal sem. Vagy mégis?
Vagy mégis.nem a hangról szól, inkább arról, hogy halk legyen és cső
A lineáris arról szól, hogy nincsen taktilis hupli, de egy kapcsoló attól, hogy nincsen taktilitás, még egyáltalán nem lesz halk.A custom mechanikus világ szinte egésze a hangról szól, és túlnyomórészt lineáris kapcsolókra építve.
-
[Prolixus]
addikt
válasz FoxiestFox #81 üzenetére
Nincs igazad egyáltalán. Nem az a lényeg hogy halk legyen. Én szeretem a halkított billentyűzeteket, de az igazi fanatikusoknál pont a hangról (is) szól a dolog még lineáris kapcsolók esetén is, és szinte sosem műanyag ház a kiindulási alap.
[ Szerkesztve ]
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
félisten
-
dqdb
nagyúr
válasz FoxiestFox #79 üzenetére
Clicky esetében úgy van, ahogyan mondod, ott az oldschool műanyag design acél plate-tel a nyerő, főleg clicky Alps esetében. MX lineárisoknál nem így van, ott az alumínium + réz párosa a nyerő.
-
félisten
válasz [Prolixus] #78 üzenetére
Minél vastagabb a fém, annál rosszabb a hang.
Kb úgy kell elképzelni egy jó billzet házat, mint egy hangfal dobozát.
Azt is megcsinálhatod 5mm vastag acélból, jó hangja nem lesz.Öblös de nem kotyogós menő hang fém házzal szinte lehetetlen.
Nézd meg az emberiség által alkotott legjobb hangú vintage billzeteket valami jó taktilis klattyogós ALPS kapcsival, többnyire a recept valami random műanyag ház, fém plate+pcb. Ugyanez a belső fém házzal durván le lenne fojtva.
De műanyag plate+pcb+ratyi műanyag ALPS klónokkal szerelt billzetem is van aminek olyan hangja van, hogy az már ének. -
[Prolixus]
addikt
válasz FoxiestFox #74 üzenetére
A floating design mindig hangosabb lesz mint a nem floating, szóval ez egy alapfelvetés hogy az nem ajánlott (már ha erre értettél nyitott kialakítás alatt).
"Számomra az furcsa, hogy milyen sokak szemében előny a fémház, holott többnyire rosszabb hangja van, mint a műanyagnak."
Olcsó, fém létére tokkal-vonóval 600g-os, 0.01mm vastag alulemezes billentyűzetnél igen, egyébként nem.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz [Prolixus] #64 üzenetére
"Ez mégis kit érdekel?"
A tesztelőt, mikor valamit tesztel, majd kontextusba helyezi a tapasztaltakat, és értékel.
: >
Maradjunk annyiban, hogy szerintem valahol próbáld meg egy kicsit megpöcörögtetni, mielőtt látatlanban így lenullázod.
--------------------------------------------------------
(#73) PandaMonium: Persze, hogy tartod, mert lényeges részleteket, illetve különbségeket (amik pénzbe kerülnek) komfortosan figyelmen kívül hagysz, és képekről alkotsz véleményt. Főleg, mivel kicsit sem "műanyag vacak". : >
--------------------------------------------------------
(#74) FoxiestFox: "Számomra az furcsa, hogy milyen sokak szemében előny a fémház,
holott többnyire rosszabb hangja van, mint a műanyagnak."
Egen. Bár egy M/F-es rókától nem furcsa, hogy osztja ezt a nézetet.[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
félisten
Számomra is mondjuk a leginkább meglepő dolog ezeknek (és sok más billzetnek) az ára.
Azért gyártani ezeket sok minden, de a drága nincs közöttük, kivéve ha tényeg borzasztó igényes minden porcikája a billnek.
Az mondjuk említésre méltó, hogy azért bőven terjednek az igényes billentyűzetek, a 90-es évektől 2010-ig szinte mindenki gumidómost használt, és annak is inkább az alja volt jellemző.
Tulajdonképpen ezt most egy elég jó időszak, sok új switch és keycap és pcb hozzáférhető annak, aki venni vagy építeni akar az igényeire billentyűzetet.
A magamfajta vintage megszállottaknak is nyílott új piac, pl az IBM Model F reproduction. -
addikt
válasz FoxiestFox #74 üzenetére
Ott van pl. a Varmilo, akinél minden műanyag, és egy rossz szava nincs rá senkinek szóval ízlések és pofonok.
Másrészt ez az Asus a Logitech K915 ellen megy, ez tisztán látszik. Ami kb. ugyanez (műanyag ház egy vékony topcase fémlemezzel), viszont nem cserélhetőek benne a switchek, és a keycap-ek is egyediek. Jelenlegi hivatalos logitech webshop ár: 115kHUF.
Én továbbra is azt mondom, hogy bár nem tetszik a tendencia, de összeségében "nincs itt semmi látnivaló", ez van, és lesz ez még durvább is.
-
félisten
Számomra az furcsa, hogy milyen sokak szemében előny a fémház,
holott többnyire rosszabb hangja van, mint a műanyagnak.
Másrészt, a fémhez nem kényelmes hozzáérni, ha perifériáról van szó, mert hideg.
Tisztítani szintén elég rossz, kivéve ha valami rücskös matt festése van.
Akkor látom értelmét, ha valaki nagyon csendes billzetet épít, egy vastag fémház ugyanis remek a hangelnyelő, főleg ha ki is béleled a belsejét. Ebben az esetben viszont, célszerű a nyitott kialakítást is elhagyni. -
PandaMonium
őstag
válasz Synthwave #41 üzenetére
Egy ajánlás volt bárkinek aki billentyűzetet tervez vásárolni hasonló árkategóriában, nyilván nem arra szólt, hogy miért nem azt írtad a cikkbe, hogy "vegyetek inkább használtat". Egyébként meg ha a Keychron-nak az új árát nézzük akkor is olcsóbb, szóval továbbra is tartom magam hozzá, hogy ez a cucc ennyiért a műanyag vacak kategória.
-
[Prolixus]
addikt
válasz Komplikato #69 üzenetére
Szvsz egy jó, minőségi billentyűzet nem annyira fogyóeszköz. A 90-es években elterjedt olcsó és rossz, aztán később még silányabbá váló, de cserébe még olcsóbb gumidómos billentyűzetek "kódolták" az emberekbe ezt a felfogást, hogy használom 2-3 évig utána eldobom mert úgyis nyekereg/nyikorog, elkopik, szar lesz rajta gépelni stb.
-
Komplikato
veterán
Numpad témában hozzászólva ... Szerintem a legtöbb ember aki vett lecsatolható Numpad-os billentyűzetet, ugye az egyik ilyen pont egy Asus volt, azok nagy része soha nem szedte le róla. Másrészt feltűnő, hogy direkt melóra milyen drágán lehet KÜLÖN Numpadokat kapni, vezetékest és Wireless-t is. Ennek biztos van oka.
Más. Nézegetem a billentyűzeteket egy ideje, és látom mit tud egy egy drága modell, de az én fejemben a legdrágább is csak fogyóeszköz, így lehet nem vennék 120-150.000 billentyűzetet akkor sem, ha sok pénzem lenne. De.
Ha még is vennék, akkor 100%, hogy NEM Asus-t. Anno, mikor éppen Asus-é volt az itthon kapható egyik legdrágább billentyűzet (Claymore széria), akkor élő adásban láthatat az ember, ahogy Twitch/youTube videósoknak lepattan itt ott egy két gomb, ellőte a világűrbe pl. az F5-öt. Ezen videósok nagy része azóta Keychrone, Ducky, Das Keyboard-ot használ vagy ha kötött szponzor szerződés valamelyik neves gamer kiegészítő gyártóval, amelyek némelyike pont annyira nem érdemli meg a bizalmat szvsz."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Ereshkigal
őstag
válasz ForRedGlory #66 üzenetére
Pedig ez a lényeg. Azt írtad, ennyi pénzért hiányzik a numpad. Kevesebbért nem hiányozna, ha pl. excelt pörgetsz?
Egyébként az ár nem a billentyűk számától függ, ezt el kell fogadni ebben az árkategóriában. Egy 40%-os billentyűzet nem sokkal olcsóbb, mint egy 100 %-os.[ Szerkesztve ]
-
ForRedGlory
félisten
válasz Ereshkigal #65 üzenetére
A lényeg átment.
-
Ereshkigal
őstag
válasz ForRedGlory #60 üzenetére
Ha a numpad neked hiányzik, akkor olyan billentyűzetet kell venni, amin van. Hiába lenne olcsó, akkor is hiányozna.
[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
válasz Synthwave #55 üzenetére
"nem igazán reális elvárás egy olyan vállalattal szemben, ami ekkora jelenléttel rendelkezik az IT világában és ekkora példányszámban gyárt mindenféle mütyürt is, plusz tömegeket akar kiszolgálni a gyártás egyszerűsítése, illetve a profit maximalizálása mellett."
Már bocsánat, de ez totálisan úgy hangzik (és az is lenne, ha az ASUStól mondaná valaki), mint a gyenge bizonyítvány béna kifogásokkal való megmagyarázása. Én értem amit mondasz, csak ez teljesen irreleváns egy olyan kérdéskör megválaszolásakor, hogy ennyi pénzért manapság mit lehet még kapni, és azokhoz képest mit tud az ASUS, ergo a piac jelenlegi kontextusában ez mennyire jó ár/érték arány vagy sem.Amiket felhoztál korábban, hogy GB-ra várni kell, nyelvtudás szükséges, valami előzetes ismeret stb., ez mind igaz...bár én továbbra is tartom hogy kicsit felnagyítod ezt az úgymond belépési korlátot (szerinted meg én bagatellizálom el, úgyhogy 1:1 és patt helyzet), de ezek jogos érvek, csak a "súlyozásban" nem értünk egyet.
De ez a szöveg, hogy hát különben is, az ASUS nagy cég, és mindent is gyárt és különben is nem ez a fő profilja stb-stb. Ez mégis kit érdekel? Ha egy vásárló vagy? Senkit. Ez csak rizsa. Persze, beállítottságtól függően szimpatizálhat az ember ezzel vagy azzal, de ár/érték arány megítélésekor halálosan mindegynek kellene lennie, hogy az ASUS mekkora cég és tömegigényeket akar kiszolgálni és minden mütyürt gyártanak még emellett szóval a billentyűzet biznisz csak egy csepp a tengerben stb.
"A színeken való megütközésre csupaszított kritika a sok poszt után igazából a kákán is csomót esetének érződik. Amúgy ha ezzel indítottál volna, akkor aláírtam volna annyival, hogy aha, én is szeretem a tarka és pasztell dolgokat, lehetne több színben is. : >"
Szerintem sokkal inkább CUSTOM lesz egy billentyűzet attól, hogy elérhető különböző színekben mondjuk, és ténylegesen sokféle szempontból testre szabható, saját igények és preferenciák szerint alakítható mintsem attól hogy éppen megkent stabokkal jön meg belepakolnak 3 szivacsot. De lehet csak én értelemezem félre tényleg a "custom" szót...Mondom szerintem pont ez a baja ennek a billentyűzetnek, hogy két szék között a földre ül, de vastagon. Tisztességes customnak nagyon nem custom, előre gyártott, polcról azonnal levehető, nulla hozzáértést igénylő kulcsrakész tömeggyártott billentyűzetnek meg rohadt drága és a 2.4Gh kapcsolaton kívül nem sok mindennel tud többet nyújtani, mint mondjuk egy 30-40 ezerrel olcsóbb "Pro" Keychron modell. Ergo vastagon túlárazott.
-
addikt
válasz ForRedGlory #60 üzenetére
Nem annyira egyszerű ez, mert ahhoz két termék kellene. Ebben a kategóriában a TKL és a 75%-os méret hasít, mert sokkal jobban szeretne a vevőkör precízebb/kényelmesebb egerészést mint numpadet (ezt nem én mondom/találom ki, hanem egyszerűen ez van). Lecsatolhatós cuccok és hasonló maszekolások itt szintén nem játszanak.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ez nagyon jó hír, nem követem egy ideje a dolgokat. A kivágás meglátjuk mire lesz elég, ha a tesztek alapján stabil lesz a BT úgy is, hogy nem feltétlenül fél méterre van csak a géptől, és nem dirketben lát rá, akkor biztosan benevezek egy Q3 Pro-ra. Viszont a Q1 Pro árát elnézve az se lesz nagyon távol a 100kHUF-tól mire itthon kiskerbe kerül (bár a magyar forgalmazónál elég jó árak vannak most).
-
ForRedGlory
félisten
A numpad ennyi pénzért nekem is hiányzik.
Tegyék szépen rá, vagy legyen olyan, mint a Claymorenál (lecsatolható).
-
dqdb
nagyúr
Ezért nincs pl. wireless Keychron Q3 se
Azért nincsen, mert elsőre nem vállalták be a BT illesztését QMK-ra, de érkezik a Q Pro sorozat BT támogatással, a Q1 Pro már kapható.Azért műanyag a váz egyébként, mert a full fém árnyékolná a rádiót.
Ehhez tipikusan elég hátulra egy műanyag betét, vagy sokszor az is bőven elég, ha az antenna a Space alá kerül. Persze így olcsóbb volt nekik és a vétel is jobb valamivel.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
addikt
Nem érdemes az árazáson felháborodni szerintem. Az hogy műanyag, teljesen sztenderd, máshogy nem lehetne megbízható wireless. Nekem egy Keychron K8 Pro-m van, az is műanyag, csak kapott egy fém keretet körben, hogy mégis legyen valami. Az Asus felülre rakott fém borítást, ki hogy pimpel...
Nagyon kevés billentyűzet van ebben a kategóriában ami wireless, még kevesebb ami még 2.4+BT-t is tud, és még ha tovább szűkítjük az RBG-re meg a cserélhető switchekre akkor szinte leszűkülnek a lehetőségek 2-3 típusra, és egyiken sincs oled kijelző, meg ilyen sw támogatás amilyet ez fog kapni.Azért műanyag a váz egyébként, mert a full fém árnyékolná a rádiót. Ezért nincs pl. wireless Keychron Q3 se, bármennyire is szeretném Igen, 2kg a drága, mert teljesen fém, ami viszont kizárja a BT+2.4Ghz-s rádió lehetőségét. Vagy ott van pl. a Varmilo VCS88, ami wireless ugyan, de full műanyag, nincs világítás, nincs cserélhető switch és így is 70kHUF, ehhez képest az egyik legajánlottabb billentyűzet a kategóriában.
A Keychron K8-nak nekem PBT keycap-ekkel, switch cserével 120eFt lett a vége (oké, maradt így egy szett ABS keycap-em meg switchem pluszban). És ebben nincs zsír, meg semmi, csak amit írtam. Viszont látom most elég jó áron van a hazai forgalmazónál az ABS kupakos alap bill. (60kHUF), én még drágábban vettem. Ez esetleg lehet egy jobb alternatíva, de a K8 Pro-ról tudni kell, hogy belépő szint csak a jobbak közé, mélyebben ki kellene elemeznie ezt az Asust egy hozzáértőbbnek, hogy komolyabb véleményt lehessen alkotni, de így ránézésre és a piacot ismerve nem hülyék ők, sajnos ezek a billek ennyibe kerülnek. Arra is ügyesen ráéreztek, hogy a hiánypiacra kell lőni, mert a mecha+wireless+rgb+cserélhető swithces szempontrendszert kiszolgáló választék tényleg nagyon foghíjas. Az meg hogy ISO/HU is... azt hiszem nincs is más ilyen csak a Keychron K8 pro, meg most ez az Asus lesz.
[ Szerkesztve ]
-
antikomcsi
veterán
Én maradi vagyok, az én pénzemért ne vágják le a numerikus részt, és legyenek felfestve a speciális karakterek is.
Mondjuk elfér a piacon, vigye, akinek erre van gusztusa.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz [Prolixus] #54 üzenetére
"Szó szerintem nem, ezt aláírom, de nekem mind a cikk mind a hozzászólásaid ezt a benyomást keltik."
Na, de nem a benyomásokra vagy háttérben sakkozásra kell hagyatkozni, hanem a szó szerint leírt dolgokra. Ha azt akarom írni, hogy kiváló az ár/érték arány, akkor azt írom, nem csak sugallok jobbra-balra, érted.
"Custom alatt a szó szerinti testreszabhatóságot értettem. Mert hát ez a billentyűzet nem igazán custom, csak olyan dolgokat emel be a mainstreambe, amik a custom világban terjedtek el először, úgy mind az általad említett dolgok, mint a pre-lubed kapcsolók, szivacskészlet ésegyebek."
Így van, erről is van szó. Abból a szempontból szabható testre könnyen, hogy hot swapes, és van pár motyó van a karton mélyén egy második dobozban, a kapcsolókkal való machináláshoz. Plusz ugye full makrózható, bár QMK/VIA érthető módon nincs.
A különböző NYÁK-ok (netán forrasztott is) nem igazán reális elvárás egy olyan vállalattal szemben, ami ekkora jelenléttel rendelkezik az IT világában és ekkora példányszámban gyárt mindenféle mütyürt is, plusz tömegeket akar kiszolgálni a gyártás egyszerűsítése, illetve a profit maximalizálása mellett. A Ducky és a Varmilo fő profilja a billentyűzetek (de a Zalman sem azonos cégkategória), ASUS-ból meg kb. minden van már, ami számítástechnika, és a konzumer piac mellett enterprise vonalon is mozognak. Ez persze nem zárja ki, hogy később nem lesz ilyen modelljük, de ezzel leginkább a manapság egyre jobban elterjedő high-endebb wireless trendet akarták meglovagolni, szerintem sikerrel. Gondolom, majd az eladásoktól függ, hogy merre tovább.
A színeken való megütközésre csupaszított kritika a sok poszt után igazából a kákán is csomót esetének érződik. Amúgy ha ezzel indítottál volna, akkor aláírtam volna annyival, hogy aha, én is szeretem a tarka és pasztell dolgokat, lehetne több színben is. : >
[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
válasz Synthwave #53 üzenetére
"SEHOL nem írtam ilyet."
Szó szerintem nem, ezt aláírom, de nekem mind a cikk mind a hozzászólásaid ezt a benyomást keltik.
Csak erre tudok reagálni még, a többi láthatóan véleménykülönbség köztünk amiben nem fognak közeledni az álláspontok :
"A custom vonala a háromrétegű csillapítás, a picit megkent switch-ek, a jobban megkent stabilizátorok, a még pluszban párnázott space, a hot swap és a komplett készlet a switch-ek kenéséhez (igaz, a kupakszedő nem a legjobb). Ennél több hova legyen? "
Custom alatt a szó szerinti testreszabhatóságot értettem. Mert hát ez a billentyűzet nem igazán custom, csak olyan dolgokat emel be a mainstreambe, amik a custom világban terjedtek el először, úgy mind az általad említett dolgok, mint a pre-lubed kapcsolók, szivacskészlet ésegyebek.De 100k-ért már nem lenne rossz, ha tényleg customizálható lenne, nem csak olyan szinten hogy milyen kapcsolóval kéred (amúgy ha nagyon szigorúan nézem akkor meg minden mai mecha kb "custom" mert legaláb kapcsoló szintjén testreszabható alapjáraton) , hanem lenne többféle PCB, nem wireless például olcsóbban, és talán mindenekelőtt többféle színkombóban megvehető lenne a ház vagy a keycap ami rajta van. Ezeket a dolgokat már a Ducky is a Varmilo is tudja, Asuséknál erre sem telik, 100k kiadsz és minden esetben ugyanazt a fekete unalmas rondaságot kapod, másra nincs is lehetőség. Abban igazad van hogy ettől még ez a fekete unalmas rondaság lehet a világ legjobban összerakott és megtervezet billentyűzete, de azért ennyi pénzért szerintem már illene némi variációt is adni a vásárlónak. Még a nemrég híresztelt Zalman akármi keyboard is többféle színben jön.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Attól, mert szerinted drága (vagy a magyar fizetésekhez képest az), még tömegtermék marad, kimeríti annak minnek fogalmát. Azt aláírom, hogy nem belépőszintű tömegtermék, de az.
A lényeg az, hogy a jelenlegi piachoz, eszközökhöz/konkurenciához és pénzügyi körülményekhez mérten közel sem annyira elrugaszkodott a motyóért az öt Deák, mint sokan azt vélik.
Mostanában van itt nekem bőven a rögvalóságból. Annyi, hogy már szívesen adnék belőle másnak is...------------------------------------------------------------------------------------
(#47) [Prolixus]: "De nálam 100k egy billentyűzet és full műanyag, és még a custom vonala is minimális..."
Továbbra sem full műanyag, a fele fém. A custom vonala a háromrétegű csillapítás, a picit megkent switch-ek, a jobban megkent stabilizátorok, a még pluszban párnázott space, a hot swap és a komplett készlet a switch-ek kenéséhez (igaz, a kupakszedő nem a legjobb). Ennél több hova legyen? Nem egyesével rendelésre csomagolt custom eszközről van szó, hanem egy tömegesen gyártott, kulcsrakész dologról, aminek első osztályú wireless kapcsolata(i) is vannak."Érzésre kicsit felnagyítod ezt. MInimális nyelvtudás elég, support egy GB-nál is van, ha normális vendortól vetted, és felkészülést sem olyan sokat igényel."
Nem, csak a helyén kezelem, inkább te bagatellizálod el. Tehát mégiscsak kell valamennyi nyelvtudás, support van, HA normális vendortól vettem, és kell hozzá valamennyi felkészülés. Túl sok itt a ha és a talán, plusz az idő, plusz az előre finanszírozás. Feltételezve persze azt, hogy egyáltalán tudsz arról, hogy éppen valahol valaki valamilyen group buyt készül realizálni.
Ez neked, meg nekem esetleg opció, random Kecskefalvi Dömötörnek meg egyáltalán nem, és tulajdonképpen meg is tudom érteni, hogy miért. Idő, utánajárás, előre kifizetett pénz egy külföldi számlára, és a legtöbb ember nem is akar vagy tud ennyit vesződni egy billentyűzetért, de talán még értékelni sem tudná ténylegesen azt, amit vesz.
Ezeket a dolgokat nem szerencsés figyelmen kívül hagyni, mikor értékelsz valamit, mert nem a magad számára értékeled, hanem azok számára, akik olvassák, és akik között nem tobzódnak ezerszám a custom mecha világ vizében nyakig álló, műértő hobbisták, akik minden harmadik héten limited run artisan keycapekre bidelnek.
"De ne mondjuk már hogy ez egy jó ár-érték arányú valami, mert nem."
SEHOL nem írtam ilyet. A jó ár/érték arányú az mondjuk egy Ducky One 3 Mini, amit fullosan, PBT-vel, alig használtan 20-ért megveszek aprón megbízható tagtól. Vagy hasonló körülményekkel 25-ért egy Ducky x Varmilo Miya Pro, esetleg Mecha Mini. Vagy ugyaninnen 30-ért az egy év garis, hiánytalan Akko 3068B Plus, kétféle wirelessel. Vagy...
Azt írtam, hogy a készre szerelt cuccok között kiemelkedő konstrukció és gépelési élmény + "A lényeg az, hogy a jelenlegi piachoz, eszközökhöz/konkurenciához és pénzügyi körülményekhez mérten közel sem annyira elrugaszkodott a motyóért az öt Deák, mint sokan azt vélik.".
Ezt írtam, nem mást.A perifériára érdemes költeni nézetedet teljességgel osztom.
-----------------------------------------------------------------------------------------
(#48) fecke78: A lektor mondata, nem az enyém.
-
nyunyu
félisten
Izomból kell csépelni, különben félúton megakad, az nálam a nem működik kategória.
MS Ergo4000-eimet is kukázni kellett 3 évente, mert már felkeményedett+össze-vissza jártak a gombjai.
Mostani gumidómok meg gyorsabban öregszenek, mint a 10 évvel ezelőttiek[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
-
nyunyu
félisten
Egy átlagembernek hiába próbálod elmagyarázni, hogy egy HP/Dell/Lenovo irodai billentyűzet az 1 év után kuka, nem érti, hiszen "minden gombja működik".
Legalábbis a 10+ éves HP SK-2885-on csattogó kolléganőt nem sikerült meggyőznöm, hogy annál a billzetnél kettővel újabb HPkat is kukáznám az iroda környékéről, mert azoknak is lejárt a szavatossága.
[ Szerkesztve ]
-
ceia
őstag
Én sokat használom a numpadot. Számokat jobban szeretek onnan beírni, ha windows számológépet használok, ahhoz is jó, a VLC-nél a num +/-- -ra tettem a hangerőt, szoktam használni egy régi DOS-os zeneszerkesztőt, a Fasttrackert, annál a numpad KELL, mert azon vannak a hangszerek, repülőszimulátoroknál is szokott funkciókat kapni, a C64 emulátoron ott lehet a játékokat irányítani.
Az egyetlen terület, ahol el tudnám viselni a hiányát, egy Amiga 600-as birtoklása.it's more fun to compute
-
fecke78
senior tag
"Úgy tűnik, az utóbbi időben az ASUS az eddiginél is nagyobb hangsúlyt fektet a gamer perifáriákra"
mégis mit kéne árulnia irodai dolgokat .
De ezen az áron árulja csak , ez se magyar piacra lett belőve -
[Prolixus]
addikt
Mondjuk pl. a kriminális infláció miatt amekkorát mostanában drágultak a billentyűzetek, lassan tényleg ott járunk hogy 50k ársáv lesz a tömegtermék...
A "milyen billentyűzetet vegyek" topicba is érkeznek a kérdések, hogy legyen csendes, jó, minőségi, wireless, RGB, magyar stb-stb, 25k vagy alatta...az ilyen emberek se a Földön élnek. Régen se nagyon volt ilyen, most meg már végképp nincs ilyen billentyűzet ennyiért.
Mindegy, igazából az érvelési pozíciónk sosem lesz egy szinten, lévén te használtad ezt az ASUS bizét, én meg nem. De nálam 100k egy billentyűzet és full műanyag, és még a custom vonala is minimális...az nagyon aúcs! Úgy hogy mondom tudom, hogy pl. a csendesség sem attól függ hogy tömör alu házas-e vagy sem, az első szériás Keychron Q1 is pengett mint a rohadtélet. Az IKKI Aurora is műanyag, de legalább szépen testre szabható, van sokféle szín, PCB típus, ésatöbbi ésatöbbi.
"Csak hónapokat, aztán figyelemmel kísérni az egészet, szóval némi nyelvtudás sem árt, és előre megfinanszírozni egy külföldi történetet úgy, hogy pontosan tudd, mit miért kérsz bele (ergo felkészültséget is igényel). Ennél meg hamarosan bemész egy üzletbe, és megveszed, akár ötöt, holnap kettőt, a jövő hét utáni héten meg még hármat, ráadásul a cégkategória miatt tartós support is van."
Érzésre kicsit felnagyítod ezt. MInimális nyelvtudás elég, support egy GB-nál is van, ha normális vendortól vetted, és felkészülést sem olyan sokat igényel. Lényegében annyit kell eldönteni, hogy milyen plate-et akarsz, mert a PCB az már adott lesz (nem nagyon volt még olyan GB ahol ISO tri-mode PCB-n belül is volt választék). Minden mást sokszor adnak a csomagban, stabokat is (ami 1.2mm-es PCB-nél lehet különösen fontos, ha standard 1.6mm akkor még erre sem kell figyelni). A színek, súlytípusok összeválogatása meg egyéni preferencia kérdése, nem igényel felkészülést.De ha valaki ennyi energiát/időt nem akar beleölni, meg ennyit sem képes várni, akkor persze, fizesse ki az Asus jelentős felárát. De ne mondjuk már hogy ez egy jó ár-érték arányú valami, mert nem. 3 éve még az lett volna, talán, manapság már nem az.
(érdekes hogy a legtöbb offenzív hsz azon hűledezik, hogy 100k-ért ez egy Ajánlott plecsnit kapott, mert hát 100k egy billentyűzetre húú meg haaa. Én pont nem, sokan lemaradtak az elszállt árak mellett és dacolnak a valósággal. Másrészt perifériára meg monitorra szerintem megéri költeni, mert azzal van interakciód napi szinten, azt nézed napi x órában stb. Én pont a másik oldalról jövök, hogy a 100k-t én is nagyon sokallom érte, de nem azért mert alapvetően sok pénz ez egy billentyűzetre, hanem azért mert szvsz erre nagyon sok, ennyi pénzért már sokkal jobb opciókat lehet kapni, némi várakozással és minimális tájékozottsággal.)
Anyway, let's agree to disagree.I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
Kansas
addikt
50-60e Ft ba kerülő billentyűzeteket tömegterméknek nevezni szvsz nettó sznobéria, akkor is ha ez a 100e-s akár érezhetően jobb náluk.
Ne veszítsük már el ennyire a kapcsolatot a rögvalósággal.
Egyezzünk ki abban hogy nagyon nem értünk egyet ebben a kérdésben. Szerintem nincs az a gépelési élmény ami 100e-t megér, függetlenül attól, milyen a konkurrencia ebben az ársávban..Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz [Prolixus] #44 üzenetére
Tudom, milyen a Q8. Nem ugyanaz a megcélzott vásárlóközönsége, mint a ROG-nak, de ugyanannyiba vagy többe lesz, mire patikán kulcsrakész (plusz a csuklótámaszon sem tudsz túl sokat spórolni, ami instant +16 pénz, mert nem jó akármilyen a forma miatt), és még mindig nincs 2,4 GHz-e (de még BT sem), ami sokak számára kulcsfontosságú részlet.
Engem nem kell meggyőznöd. Nekem is jobban bejön a Q8, már csak az Alice miatt is, mert sokat gépelek, de annak ellenére, hogy nem vagyok ASUS fanboy, azt elismerem, hogy az Azoth eléggé jól sikerült. Messze a gyártó eddigi legjobbja, a csillapítása kiemelkedő, a merevségével sincs probléma, sok funkció, ami könnyen nyomon követhető, könnyű átépíthetőség, az Armoury Crate ugyan meh, de nem kötelező, versenyszintű játékra alkalmas 2,4 GHz + BT a flexibilitás miatt, rengeteg extra a dobozban (ez is ér valamennyit), és a gépelési feel simán a 60 000-es Ducky-k felett van, de még egy Miya Prót is lazán leköröz, bármennyire fájjon kimondani.
Úgy tartom fenn, hogy nem sz@r, hogy ~2 hetet használtam is, jellemzően napi 12-14 órákat, játék-munka vegyesen. Az ára nem matyóhímzés, de ha azt nézed, hogy mit és kiknek, akkor már ANNYIRA nem orbitálisan brutális.
"Manapság már pár havonta van ilyen group-buy, szóval nem olyan már ez, mint az átkosban hogy éveket kell várni a zsigulira."
Csak hónapokat, aztán figyelemmel kísérni az egészet, szóval némi nyelvtudás sem árt, és előre megfinanszírozni egy külföldi történetet úgy, hogy pontosan tudd, mit miért kérsz bele (ergo felkészültséget is igényel). Ennél meg hamarosan bemész egy üzletbe, és megveszed, akár ötöt, holnap kettőt, a jövő hét utáni héten meg még hármat, ráadásul a cégkategória miatt tartós support is van. Nagyon nem ugyanaz a kettő, és nem is ugyanazt akarják elérni.
[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
Majd a Q8 után alkoss véleményt szerintem. 2 kilós fémtömb már csak az anyaghasználat miatt sokkal prémiumabbnak fog érződni.
(ettől mondjuk még igaz, hogy egy műanyag csendesebb lehet, de ez leginkább jó vagy rossz tervezés kérdése)
És igen, igaz, nem in-stock dolog, de amikor 100k-ért már QK75-öt ehet kapni, tri-mode PCB-vel meg minden földi jóval, én fenntartom, hogy ez egy túlárazott sz@r. Manapság már pár havont avan ilyen group-buy, szóval nem olyan már ez, mint az átkosban hogy éveket kell várni a zsigulira.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nekem One 2-ből Mini van (DE ISO) MX Speed Silverrel, meg egy One 2 Horizon MX Blue-val (szintén DE ISO, és az egyik space stabilizátorszárat szépen beletörtem a kupakba <3, de ha nem tudnám, hogy ez történt, nem tűnne fel használat közben), és kellemes kis billencs mindkettő (a silveres 40A/Thick O-gyűrűkkel csak játszani, gépeléshez már hiperérzékeny úgy), de az tény, hogy full műanyagházas, és kicsit több flex van a kelleténél, bár a num padosnál ez nem annyira szembetűnő, mint a 60 százalékosnál. Meg az is tény, hogy már kommersz Akko és TTC kapcsolók után is kiábrándító tud lenni a Cherry, de a Silver azért még versenyben marad (játékra).
Ettől függetlenül kedvelem mindkettőt, viszont ezek alapvetően nem a moddolás jegyében születtek. Ez a műanyagos dolog a One 3-ban már kevésbé hangsúlyos, sokkal "szilárdabb", mint a One 2, gyökeresen más érzés még azonos switch-csel is. De vannak fém cuccai is a kacsának.
PWM: Ilyesmivel nem találkoztam, de a Noctuán és a Zaunkoenigen kívül nem nagyon tudok olyan konzumer számtech bigyókban utazó cégről, aminél ne lehetne egy-két termékkel néha valami gond. Na jó, Noctuánál már hallottam zörgő ventiről, de ez kb. az urban legend kategória.
"Kenni meg a kapcsolón átfűzőtt LEDek miatt nem lehet."
Ja, hát ehhez amúgy is jobb, ha rendesen kiveszed és szétszeded a switch-et, oda meg hot swap.
Az MX Brown meg...MX Brown marad.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
#28) nyunyu: Hát nem gagyi.
Én nem vagyok hasraesve az One 2 Whiteomtól: ultragagyi, két szétszedés után kettétörő háza van, iszonyúan kong, plusz sikerült kifogni a legreszelősebb, pengő rugós MX Brown szériát.
Kenni meg a kapcsolón átfűzőtt LEDek miatt nem lehet.Ja, meg a fél numpadon elmászott 0.5V-tal a háttérvilágítás földje, így akkor is villog 120-150Hz körül, ha ki van kapcsolva a pilács.
Melyik hülye dizájnolta úgy csillár vezérlő elektronikát, hogy folyamatosan menjen a PWM, és csak a LED nyitófeszülsége akadályozza meg kikapcsolt állapotban, hogy ténylegesen világítson???Mindegy, ócón vettem, így kevésbé zavar, hogy a többi romokban lévő billzetemmel osztozik a szekrény tetején.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Vagy nem. Az OLED kijelző csak jópofa extra, nem igazán volt sok köze hozzá, hogy ajánlottat kapott, kb. addig babráltam, amíg megnéztem, hogy mit tud.
Tőlem ennyi idő után azért már többet várhatnál ennél a marketing appos áhítatnál, ha másban nem, legalább a beviteli eszközök terén.
---------------------------------------------------------------------------------
(#5) klopisemis: "ennyi pénzért nincs PBT kupak"
Magyar kiosztással, ahogy a legtöbb más gyártónál sincs. A Keychronnak asszem' már van magyar PBT szettje, de ha jól rémlik, ott is külön kell megvásárolni.
"de a fele műanyag (tekintsünk el a marketing bullshittől)"
Ami nem feltétlenül hátrány. Nem csak a szilárdságában/merevségében/tömegben különbözik a fémtől, hanem akusztikában is, és a jól csillapított boardoknál nem ritka a műanyag. Ez a cucc amúgy így is önvédelmi fegyver volt; ha valakit ezzel lendületből halántékon csapdosol, az lehet, hogy megszeppen...
---------------------------------------------------------------------------------
(#11) Kansas: A ROG Strix Scope RX/NX is egy tömegtermék, és azt garantálom neked, hogy az Azoth gépelési élménye nem egy kategória vele. Van itthon négy Ducky, egy Akko, egy Corsair és egy Razer az 50 fölötti szegmensből, meg ez-az, így volt mihez hasonlítani.
(#13) PandaMonium: "Ha ilyesmit szeretnél aprón rendszeresen lehet venni barebone keychronokat 40k körül, veszel hozzá switcheket + keycappeket és 70-80k körül egy sokkal komolyabb billentyűzeted van. "
Aprós árakkal szemben milyen új cuccnak van esélye? Csak kérdem. Új árakat nézzünk pls.
Egyébként kissé alma és körte, mert a Keychronhoz nem lesz ilyen szintű 2,4 GHz-es kapcsolatod (legalábbis nem tudok róla, hogy lenne ilyen billencse), legfeljebb csak BT, az meg nagyon nem ugyanaz, ha játékról van szó. Márpedig az Azoth marketing szempontból eléggé a gaymereket célozza, bár ez már olyan, hogy dolgozni is szívesen használnám bármikor.
Mondom ezt úgy, hogy a következő projektem valszeg. egy kék Q8 lesz, és az wireless nélkül áll meg vagy 110 pénzben (vagy egy bő 15-tel kevesebben, ha nem a knobos verziót gyűjtöm be). Szerencsére legalább már a kapcsolók megvannak bele (TTC Gold Blue), ha még azokat is kellene venni, +25.
"Minden ami műanyag házas az amúgy is a vicc kategória ebben az ársávban."
Kivéve, mikor nem. Egyébként ennek csak az alulsó burkolata az, a fedőlap eloxált alumínium.
(#24) nexplo: "Olyan 45-60e között talán labdába is rúgna kb, de ennyiért"
Azt elhiszem, hogy szeretnéd ennyiért, mert én is.
Most vagy nagyon naív vagy vagy csak a piaci felhozatalt, elterjedt spec-eket és árakat nem igazán követed. Ennyi pénzért ez nem csak "labdába rúgna", hanem konkrétan best buy-no contest AJÁNDÉK lenne.
(#25) Kelori: Pontosan. A cikkíró szerint aki ilyen billencset vesz, az egyrészt nem igazán árérzékeny, másrészt meg ha nem tetszenek neki a billentyűsapkák, jó eséllyel amúgy is tervezi egy 3rd party kupakszett használatát, esetleg más kapcsolók beszerzését, mert egy remekül csillapított, reszponzív "barebone"-ként tekint a cuccra.
A más kiosztásokhoz adott PBT kupakokról meg nem tud nyilatkozni, mert csak a magyar ABS vol a keze alatt.
(#26) worxland: A magyar Ducky-khoz is tejfölösdoboz ABS-t adnak, szóval azokból is célszerű UK ISO, DE ISO vagy US ANSI kiosztásút venni. Egyébént érezhetően prémiumabb gépelési feelje van, mint mondjuk egy One 3-nak, pedig az sem kaksimogyoró (utóbbit ABS-szel teszteltem, és PBT-vel van is itthon).
(#28) nyunyu: Hát nem gagyi.
(#37) [Prolixus]: "Ez a billentyűzet egy túlárazott sz@r, ezt én sem vitatom,"
Egy kicsit tényleg lehetne olcsóbb (vagy mágneses csuklótámaszt, PET porvédőt és jobb kupakszedőt a dobozba, esetleg jobb kupakok), de hogy nagyon nem sz@r, az biztos.
(#38) Kelori: Amúgy ha nem kalimpálsz 2 métereseket az egérrel, akkor is kényelmesebb/természetesebb, ha az alkarod kisebb szöget zár be a könyököddel/válladdal.
[ Szerkesztve ]
-
worxland
addikt
"Ha nem érted, megnyugtatlak hogy én sem, de a lényeg hogy ez állítólag előny ha nincs szükséged numpadra." - nekem, mint abszolút casual gamernek is hasznos a TKL, kényelmesebb, mint a teljes méretű bill, szóval nem csak állítólag.
Vicces, hogy nekem a num pad csak egy dolog miatt hiányzott, és az nem a munka, hanem a Flight Sim 2020, ami igencsak igényli.''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
[Prolixus]
addikt
Ja, bocs akkor. Igen az biztos hogy a megspórolt költséggel nem csökkentették az árát, ami nagyjából dupla olyan magas mint amennyi lennie kellene. De lehet egy billentyűzet indokoltan drága akkor is, ha nincs rajta numpad (csak nem pont ez...)
Nade mindegy is, aki normális billentyűzetet akar szerintem eleve nem vesz Asus cuccot. Gémereket meg jól lefejik.
[ Szerkesztve ]
-
Kelori
tag
válasz [Prolixus] #37 üzenetére
Halo halo, én nem azt mondtam hogy nem olcsóbb a gyártása, hanem azt hogy amit megspórol a gyártó rajta, azt nem spórolják le az árból : D
Azt is aláírom hogy valakiknek hót felesleges a numpad.
Egérmozgásba nem gondoltam bele, én relatív nagy DPI-vel játszok, 1300 (lehet inkább átlagos), de a lényeg hogy nem húzok nagy íveket az egérrel. De el tudom képzelni hogy jól jön az extra hely annak aki kisebb DPI-hez van szokva.if it ain't broke, don't fix it
-
[Prolixus]
addikt
Az, hogy több hely úgy az egérnek (ha jobb kezes vagy), az egy tény. Ha alacsony DPI-t használsz nagyobb egérmozgásokkal, akkor tényleg hasznos a több hely, főleg játéknál.
Az hogy egyénileg eltérnek a preferenciák a numpad szükségessége kapcsán, az is egy tény. Én ritkán játszom, de amikor még numpados billentyűzeteim voltak, akkor se nagyon használtam. Ha gyakran kell számokat begépelni, akkor hasznos, egyébként szvsz tényleg felesleges. Nekem legalábbis biztosan.
A költségeket meg biztosan csökkenti, pl annyival kevesebb kapcsolót kell vennie egy gyártónak a billentyűzetbe. AZ hogy nagyságrendileg ez menynire jelentős költség vagy nem, az már egy másik kérdés, de attól még mondom tény hogy csökkenti a költségeket.
Tényekkel harcoltok a saját preferenciátokból kiindulva, mert ti használjátok a numpadot. Tessék elfogadni hogy vannak olyanok (és elég sokan), akiknek nincs szüksége rá. Ennélfogva nem ördögtől való ha gyártanak olyan billentyűzetet (is) amin nincs numpad.
60%-os billentyűzetekre ne is nézzetek rá szerintem, mert azon még F sor meg nyilak sincsenek...
Ez a billentyűzet egy túlárazott sz@r, ezt én sem vitatom, de itt most egy másik kérdésről van már szó.
[ Szerkesztve ]
-
nexplo
őstag
válasz [Prolixus] #34 üzenetére
Ekkora összegbe dupla numpad rész is bele kéne hogy férjen Most a mnimalista gamer design hódít sok helyen. Ami játékra jó de normál felhasználásra kevéske. Legalább lehetne lecsatolható vagy valami...
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
Kelori
tag
Ezt már múltkor megtanították nekem hogy ez nem lespórolás, hanem fícsör, mert így közelebb tudod vinni az egeredet a billhez, és így kevésbé bántja a számítózás a roncs földi porhüvelyünket, mert 5 fokkal (nemtom mennyivel) kisebb szöget zár be a két vállad.
Ha nem érted, megnyugtatlak hogy én sem, de a lényeg hogy ez állítólag előny ha nincs szükséged numpadra.Én napi szinten használom, szóval nekem ezek a numpad nélküli csodák anyway esélytelenek, de biztos van akinek bejön, ha más nem esztétikailag.
Költség ügyileg meg elnézve az árakat, nem hinném hogy a gyártók lefaragják a fogyasztói árból azt amit megspórolnak azon hogy lehagyják róla, szóval ez szerintem az utolsó szempont.if it ain't broke, don't fix it
-
ceia
őstag
Százezer, és még a numerikus padot is lesprórolták róla? Vajon miért olyan gyakori, hogy nincs numpad? Nekem ez olyan, mintha a monitoron nem lenne talp, közvetlenül az asztalon állna. Vagy az egérről lehagynák a görgőt, minek az, használd a görgetősávokat.
[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
CapriBoy
tag
Komoly kis billzet, komoly árazással.
-
nexplo
őstag
Megnyugodtam hogy ezt 100e Ft-ért nem csak én sokallom.Olyan 45-60e között talán labdába is rúgna kb, de ennyiért?? Picit megszaladt a szekér az árazásban az ASUS-nál...
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
CriticalHit
őstag
-
jalos
csendes tag
Nem értem, a komoly gyártók miért nem mennek az analog switchek irányába. Jelenleg van a Wooting, meg Steelseries Apex pro, Razer Huntsman. És nem, nem drágábbak!
Legjobb a Wooting lenne, de még nincs belőle TKL.
Per key actuation point beállítás, dual actuation beállításokkal!
-
prolad
addikt
Ennyiért mehetett volna valami rendes font a kupakokra, nem ez a belépő kínai gamer cuccokon használt. És még csálén is áll + a magyar karakterek el is ütnek.
Ha kiadok 100 ezret, akkor nem rögtön egy kupakcserével akarok kezdeni. -
villamos
őstag
Teljesen mindegy, hogy drága vagy sem, a tesztelt termék egyelőre még sehol sem kapható, legalábbis magyar kiosztással itthon. A találatok túlnyomó része ehhez a cikkhez vezet.
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
fanti
addikt
Az árig még szimpi is volt, annál hagytam abba az olvasást.
Ez nem "kissé túlárazott" hanem pofátlanul drága. -
nyunyu
félisten
Costar jellegű stabilizátora van, annak van két füle, amit szóköz kupak két stabilizátor hüvelyébe kell dugni, ezekbe akasztod a drótot.
A képen a levett kupakon látod a két fekete Costar insertet.(Cherry jellegű stabilizátorok általában jobbak, mint a Costarok)
-
betyarr
veterán
kezd olyan érzésem lenni,mint anno a playboy újság esetében('90-es évek vége! amikor volt kb. 30.000ft a fizu): nyakkendő: 180.000ft,öv: 97.000ft,óra: 3.600.000ft...mi meg csak néztünk,hogy erre meg kinek van pénze?james bondnak?
-
Sirus86
tag
Tudom, ezert fogok kapni, mert mar kaptam a forumon . De paran mar atepitettek a puha mechanikus kapcsolojat, es akkor egesz jo ki bill. lesz belole: https://www.ebay.de/itm/385243019080?mkevt=1&mkcid=1&mkrid=707-53477-19255-0&campid=5338957031&toolid=10049&customid=777_777_777
Ez van nekem kb 2 eve, es imadom a meretet es a sulyat is. Semmi maszlang, semmi vilagitas. Magyar matrica ra, ha akarod kicsereled a kapcsolokat es megvagy sokkal, de sokkal olcsobban.És mondá az Úr: És legyen immáron a kocka, tetraéder!
-
[Prolixus]
addikt
Ez egy rossz vicc, ennyi pénzből már tisztes, tömör aluházas custom-ot lehet "építeni", ami lényegében annyit jelent már egy Keychronnál is hogy csak bele kell tenni a kapcsolókat, egyébként használatzra kész.
A hozzáadott kiegészítők meg párezer forintos tételek.
-
worxland
addikt
válasz klopisemis #5 üzenetére
Az é á ű gombokról meg hiányzik a $ ß ¤ - 10 ezer forintért se nézném el, az ékezetes betűk többitől eltérő méretét meg se említem. Rolls Royce pénzért Trabant.
Szerk.:
Várjál, várjál, most nézem meg jobban. Hiányzanak a q w e r t i a s j gombokról is az extra karakterek. Ez Trabinak is sz@r.[ Szerkesztve ]
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
PandaMonium
őstag
Ha ilyesmit szeretnél aprón rendszeresen lehet venni barebone keychronokat 40k körül, veszel hozzá switcheket + keycappeket és 70-80k körül egy sokkal komolyabb billentyűzeted van. Minden ami műanyag házas az amúgy is a vicc kategória ebben az ársávban.
-
Komplikato
veterán
Láttam róla tesztvideót, tetszett mert ott magyar kiosztású volt belőle, ami igen ritka, plusz cserélhető benne a kapcsoló ... De ennyiért azért már sajnos van választék. Talán fele ennyiért is.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Kansas
addikt
Ezért is van ott a legutolsó mondatom.
Ezért véleményes az "Ajánlott" plecsni önmagában véve, mert hát kinek? Általános vásárlóközönségnek semmiképpen, az kicsit olyan lenne mint Marie Antoinette kalácsa...
Igazán vájtfülűeknek megintcsk nem, ők hasonló összegből gyakran jobbat építenek.
A kettő között, utóbbiakhoz tartó usereknek talán lehet ajánlani, de az meg olyan szűk réteg...
Szóval maradjunk annyiban, hogy tetszett, de ajánlani max egy Strix Scope RX-et, esetleg NX-et, az feleennyiből megvan, ami még mindig nem tömegtermék, de lényegesen nagyobb közönségnek szól.[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
sittes79
addikt
Amiot ertek hozza ez egy rakas sz.
-
pulcsi
tag
Én látom rosszul, hogy a space egyedi, hogy ne lehessen cserél?
''A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eikgy tnuamálny áítllsáa sznreit a szvkaaon bleül nincs jlneestőgée annak, mkénit rdeeőzndenk el a btűek'' " Ezért a megrendelése teljesítése legkésőbb a hétfői (január 06) napon 15:00 - 18:00 óra között"
-
Segal
veterán
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Chaser
legenda
igen, ez felettébb aranyos...de így teljes:
Amennyiben eltekintünk a cirka 100 000 forintos ártól, helyénvalónak gondoljuk az ajánlott díjat, pláne, ha figyelembe vesszük azt, hogy más nagy gyártók mit kínálnak hasonló összegekért a készre szerelt eszközök piacán.
tehát ha nem nézzük az árat, de figyelembe vesszük hogy mások ilyen árkategóriában miket adnak akkor jó
( :
ha eltekintek attól, régen - tényleg régen - milyen minőségű cikkek voltak itt, a maiak is jók..._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
klopisemis
csendes tag
100000Ft, de a fele műanyag (tekintsünk el a marketing bullshittől), ennyi pénzért nincs PBT kupak, se Silent Red kapcsoló - lol
Az öröm érzése halványan megcsillanó aranyszem a bánat folyójának fenekén.
-
Ereshkigal
őstag
Régóta rossz, ha ütni kell.
-
Segal
veterán
de nézhetsz rajta animációt
Amúgy +1000
Már csak közösségi appok kellenének rá meg 150000ft-os ár és különösen ajánlott plecsnit kapna..."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
zsolt501
nagyúr
Egyetértek az előttem szólóval, 100.000Ft nem éppen egy olyan összeg ami fölött eltekintünk, bármennyire is tartjuk hiper szupernek és csilli-villinek a billentyűzetet.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Kansas
addikt
"Amennyiben eltekintünk a cirka 100 000 forintos ártól"
Melyik boltban tudunk eltekinteni tőle? Már megyek is venni, egy huszast simán megér nekem is...
Ha nincs ilyen bolt, akkor legyetek szívesek az értékelésben sem eltekinteni tőle.
Ezzel az árral ez maximum egy "Tetszett" plecsnit érdemel. Ajánlottat esetleg azoknak a fanatikusoknak, akik eleve ebben az árkategóriában mozognak, épp csak építeni nem kezdtek még el.[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest