Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Erősítő, hangfalak
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tripla hűtéssel: MSI GeForce RTX 4060 Ti Gaming X Trio videokártya
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali médialejátszót?
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Certee
senior tag
Szasztok!
Volna egy olyan problémám, hogy Corell Draw 9-ben megcsinálok egy rajzot és azt szeretném valamilyen képi formátummá tenni. Ha kiexportálom valamilyen képpé akkor néhány elem elcsúszik és ezt a malőrt minden képformátumban megcsinálja. Mi lehet a baj? Mit csinálok rosszul?Egy szabad országban, egy szabad ember, azt tesz amit szabad... http://www.biwak.hu
-
Certee
senior tag
CDR: Bővebben: link
TIF: Bővebben: link
A tif fájlban a keréknél, valamint az elejénél az alsó hűtőrácsnál az elemek el vannak csúszva. Bármit teszek mindíg csak ezek csúsznak el. Gondolom valami a cdr-ben nem stimmel. No de mi?
[Szerkesztve]Egy szabad országban, egy szabad ember, azt tesz amit szabad... http://www.biwak.hu
-
Race-Face
tag
Tök jó, Volksvagen papírautó
)
No, hogy próbáljak segíteni is valamit, annak idején én is jártam így.
Nem valószínű, hogy ez megoldja a problémát, de a Corel Draw 9 javítócsomagok nélkül elég sokat hibázik, azokat mindenképpen telepítsd fel. (Igaz, főleg memóriakezelési gondjai voltak)
A ''telepíts fel újabb Corelt'' gondolom ebben az esetben nem alternetíva.
Ha tiff-ként akarod kimenteni, vész esetén jó lehet a pilóta által is említett módszer, tehát először Corelben ''Convert to bitmap'', utána az így kapott képet exportálod tiffbe.
Csak sajnos benne van a pakliban, hogy a ''Convert to bitmap'' is hibázni fog.
Nálam nem véletlenül van fent a Corel8, a Corel9 és a Corel 11 is (ebben a sorrendben upgrade-eltünk, a 10-es kimaradt). Mindegyiknek megvan a maga hibája.Kelj fel és járjunk!
-
Certee
senior tag
Nos akkor valószínűleg a Corel-al van a baj, mert a convert to bitmap-ra azonnal elcsúsztatja a dolgokat. Lehet, hogy akkor felteszem a Corel 12-t, hátha az nem csinál ilyet. Egyébként én Corel 9-et használok.
[Szerkesztve]Egy szabad országban, egy szabad ember, azt tesz amit szabad... http://www.biwak.hu
-
tanti
csendes tag
Nekem most Corel11-es van, a régi anyagok megnyitásánál (6,8,9-es verziók), nem biztos, hogy megoldás az új program, mert nekem is szétesett egy pár régi anyag nyitásakor. Biztos a régi verzió ''máshogy'' számolta ki a görbéket, kitöltöket stb. Egyébként nekem is jó a konvertált anyag. coreldraw 11.633
[Szerkesztve] -
Certee
senior tag
Corel 12-vel minden gond nélkül megcsinálja.
Köszi mindenkinek a hozzászólást.Egy szabad országban, egy szabad ember, azt tesz amit szabad... http://www.biwak.hu
-
Dexter68
addikt
Látom, hogy megoldódott, de azt is láttam, mit csinálsz.
Nézz rá erre:
Bővebben: linkArculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
red-black
csendes tag
Sziasztok!
Nincs meg valakinek a Némó nyomában c. rajzfilmből a bohóchal cdr.-ben?
Előre is köszi.
red-black -
console
aktív tag
Nah, olyan gondom van a Corel 8ban, h nem azt kapom vissza színekben, mint amit várok. sötétebb az egész cucc, mint amit a Corelben látok és az IE-ben nézek vissza.
.
-
Van egy kérdésem corel12-ről.
Van egy olyan funkció, hogy ''snap to object''. Corel9 alatt ez szépen működik is, nem lehet semmit állítani rajta, de nem is kell, mert tökéletes. Ezt a jó kis funkciót ''továbbfejlesztették'' a Corel12-ben, ezért hát nem működik. Illetve működik vektoros ojjektumoknál, de bitmapeknél már nem. Arra használtam eddig, hogy fotókat felpakoltam egy nagy lapra és kinyomtattam. Erre nagyon jó a snap to object, mert szépen egymáshoz ragasztja a képeket. De a 12-ben ez nem megy. Írtam a codrásoknak, de le se sz@rnak, nem is válaszolnak a mailemre.
Ismeri valaki ezt a problémát?Aki él és nem boldog, az téved!
-
Senki nem jártas a Corel12-ben?
Aki él és nem boldog, az téved!
-
UP
-
UP
-
Csipi
aktív tag
Sürgös kérdés! Ha van Corel 9-em a gépen, fel tudom tenni a 11-t is anélkül, hogy a 2 összeveszne? Vagyis a gép megbolondulna?
Nemes dolog azokon segíteni akik annyit tudnak most, mint amennyit te is tudtál valamikor az elején...
-
pedromail
csendes tag
Szeretnék Corel Draw 9-et venni hivatalosan és olcsón
Honnan lehetne beszerezni? -
Csipi
aktív tag
Ahogyan a fentieket olvasom úgy látom a Corel 9-es nem éppen jól müködik. Épp ez nálam is a gond: egyszerü írás beállításkor (ide-oda rendezgetés, mozgatás)ragad le minden ok nélkül. Valaki aki nagyon sokat használja a Corel verzióit mondja már meg nekem is, hogy a 8, 9 vagy 11 megy jobban? Win XP-m van alapnak. A 9-el lassan mozog, a 11-el is. Maradjon a 8-as, vagy tegyek föl mellé még egy másik verziót a két fentebb említett közül?
Nemes dolog azokon segíteni akik annyit tudnak most, mint amennyit te is tudtál valamikor az elején...
-
Csipi
aktív tag
Processzorom 740 Mhz, 256 Ram. Ezzel akkor sokra nem megyek
Azt jelenti egyelöre visszakerül a 8-as, s miután veszek nagyobb procit, jöhet a 9-es. És a 11-el mi a helyzet?Nemes dolog azokon segíteni akik annyit tudnak most, mint amennyit te is tudtál valamikor az elején...
-
HerrKiss
tag
-
-
zsiga667
addikt
Na akkor mondom hogy mit csináltam. Alt+z bekapcs, rajzoltam 2 téglalapot + importáltam 2 téglalap-alakú .jpg képet, megfogtam egyenként mindet a bal felső sarki node-nál, és ha odahúztam valamelyik másikhoz (bitmaphez és vektorhoz is), akkor szépen odaillesztette a sarkához/oldalához/stb. Viszont hagy egy kis részt a 2 kép között, gyakorlatilag ha nagyobb nagyításon nézem akkor látszik, hogy tényleg a node-ot rakja rá a másik kép szélére.
-
-
Dexter68
addikt
Kihagytad a legjobb verziókat!
Én az 1.4-essel kezdtem, az már Windowsos volt!
1 flopi volt az egész a wfn-fontokkal együtt. TrueType akkor még sehol.
Aztán persze 3, 4, 5, 6...
A legjobb a 7-es és a 9 es volt szerintem. Mondjuk a színkezelése kritikán aluli az elpusztíthatatlan UCR/GCR-technológiával.
Aztán a 10-esnél megsértődtem, mert annyira megdizájnolták, hogy használhatatlan lett és azóta Illustrator.Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
Dexter68
addikt
Eleinte nekem is vadnak tűnt, de annyit szívtam a színkezelési pontatlanságok miatt, hogy kénytelen voltam váltani. Persze a csomópont-szerkesztés zseniálisan van kitalálva Corelben, van, amikor azzal csinálom a formákat, de amint lehet, átnyomulok illu-ba. A 12-es nagy előnye, hogy simán átveszi az Illu. a grafikát vágólapon.
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- DIGI Mobil
- Akciófigyelő: A gyári árnál is olcsóbban kínálja az elektromos bringát a Tomtop
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Spórolós topik
- Peugeot, Citroën (PSA) topik
- Óra topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Erősítő, hangfalak
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN!
- Windows, Office licencek a legolcsóbban, egyenesen a Microsoft-tól - 2390 Ft-tól!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- STEAM-en aktiválható maradék játékok baráti áron! - CSERE IS ÉRDEKEL!
- AKCIÓ - Windows 11, 10, 8, 7, Office 21, 19, Visio, Kaspersky - 290+ Pozitív Értékelés
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest