- HiMedia lejátszók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen TV-t vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Steam Deck
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tornas
őstag
A ventije hőfokszabályozott (lehet, hogy OTP-je is van?!
) és tényleg halk normál üzemben.
Elvileg nincs OTP-je, mert ahhoz kellene egy másik NTC is egy külön körön.
Ami pedig a többi védelmet illeti, itt egy adatlap az SG6105DZ IC-ről:[link]
Eszerint a következő védelmek vannak (vastagon kiemelve) a Codegen-ben (legalábbis abban, amit PFC-sítettem):
FEATURES
-PC half-bridge (or 494) power supply supervisor + two 431 + PWM
-High integration & few external components
-Over-voltage protection for 3.3V, 5V and 12V
-Under-voltage protection for 3.3V, 5V and 12V
-Under-voltage protection for –12V and/or –5V
-Over-power and short-circuit protection
-Power-down warning circuitry
-Power good circuitry
-Delay time for PSON and PG signal
-Remote ON/OFF function
-On-chip oscillator and error amplifier
-Two shunt regulator for 3.3V and 5V-Standby
-Latching PWM for cycle-by-cycle switching
-Push-pull PWM operation and totem pole outputs
-Soft-start and maximum 93% duty cycle -
tornas
őstag
Üdv!
Nekem is van ilyen tápom, és nálam elindul csak az egyik is.
Eredetileg az R-400-as táp parallel rendszerben működik, vagyis megy mind a kettő táp (2 x-es teljesítmény áll rendelkezésre ilyenkor) és ha az egyik megpusztul, akkor addig megy a másik is. Emiatt sem szabad "800 W-osként" tekinteni rá, csak 400 W-osként! A két táp háza (kerete) egy közösítő-kört is tartalmaz, ami összeköti a 2 db egyszerre működő tápot is (innen a 2 x-es teljesítmény). De ha csak az egyik megy, akkor az egyik megy.
Backup rendszerben csak az egyik táp megy. Amint megpusztul az egyik, azonnal indul a másik tápegység.
-
tornas
őstag
A LC POWER tápoknak is van topikja:[link]
Sőt, a HKC-nak is, csak már bezárták:[link]
A Great Wall belsős (LC6xxxGP3 Grenn Power széria) LC POWER tápok elektronikailag valamivel jobbak a Codegen-eknél.
"A feszeknél érdekesebb a védelmek kérdése, vannak 1általán?
"
Ennél a tápnál:
SCP - van (ez elméletileg az UVP és az OCP együttese akarna lenni)
OTP - nincs???
OPP - van (ehhez tartozhat elméletileg az OCP és OVP is, de nem biztos)A többi védelmet még nem tudtam pontosan kideríteni, OCP, OVP, UVP
A ventije hőfokszabályozott (lehet, hogy OTP-je is van?!
) és tényleg halk normál üzemben.
-
tornas
őstag
Köszi!
"Gratula hozzá, a feszültségek most már atomstabilak lettek?
"
A feszek úgy néz ki, hogy rendben vannak, terhelés (PC) alatt sem ugrál különösebben. 200 W a konnektorból felvett teljesítmény alatt mértem ki. Inkább a feszek zajosságát nézném meg különböző terhelési tartományban.
De ahhoz szkóp kellene és az meg nincs.Egy "jobb" Codegen tápot találni szerencse dolga. Ha jól tudom, ez a táp (2006-os széria) a "jobbak" sorába tartozik.
-
tornas
őstag
-
tornas
őstag
Összefutottam olyan 350 W-os változatokkal (címkéjén már nem volt rajta a PFC felirat vagyis 2006 utániak ezek szerint), amelyekben csak a két primer puffer kondenzátorok voltak HEC márkájúak, az összes többi Jun Fu márkájúak voltak.
Azt tudni kell, hogy irodai gépekben voltak (hét öt napja és napi 8 óra munka mellett). Hat-hét év alatt mindegyik Jun Fu kondi púpos lett (mindegyik tápban) és ebből kifolyólag hibásak. A vele egyidős -tisztán HEC kondikészletes- 350 W-osak pedig nem lettek púposak és hibásak. Persze ez nem jelenti azt, hogy ezek a Codegen tápok is pöpecek lennének már...
Mint eddig is, most is beigazolódott, hogy a Jun Fu (meg a Fuhjyyu) kondikkal szerelt (bármilyen) tápok egész biztosan nem fogják sokáig húzni.
-
tornas
őstag
Általam passzív PFC-sített 400 W-os Codegen tápegység. 2006-os évjárat. Gondolom extrém tuningnak minősül ezen cselekedetem.
Képek róla:
Külső
Címke
Csatlakozók
Tápventilátor
Belső a passzív PFC tekercsével
Mint az első két képen is látható, a táp házának mélysége nagyobb. Szám szerint 158 mm mély. A 300 W-os verziónál is találkoztam ekkora mélységű tápházzal.
A címkéje szerint két ágas a +12 V-ja. Nos, ez egyáltalán nem igaz.
Az összes sárga drót egyetlen ponton csoportosul. Viszont 2 db 16 A-os kettős-diódája van a +12 V-nak. A +5 V-nak 30 A-os és a +3,3 V-nak is 30 A-os a kettős-diódája. Címkéjén fel van tüntetve a 115 V-os táplálás lehetősége is, de természetesen a táp csak ~230 V-ról üzemeltethető. Kimeneti (monitor-tápcsatlakozó) 115 V / 230 V szintén nincs.
Ami nincs feltüntetve a címkén: PFC, pedig ebben most már van.
Eddig meg az összes PFC-vel címkézett tápjukban nem is volt semmilyen PFC (legtöbbször).
Ventilátora siklócsapágyas és L-es fordulatú (1500 RPM körüli lehet).
A passzív PFC tekercse eredetileg egy 400 W-os DTK tápban (Macron belső) volt. A Codegen táp panelján ott volt a csatlakozási pont, csak át volt hidalva egy kis dróttal. Ennek a helyére került a tekercs csatlakozó aljzata és erre van rádugva a PPFC tekercs maga, és négy csavarral felfogatva a táp házához.
A táppanel aljára bekerült egy szigetelő műanyag lap is, ami a táp házát teljes egészében elszigeteli az elektronikától. Valamint a szekunder körbe benyúló EMI szűrő is el van szigetelve egy kisebb műanyag lappal. A táppanel közvetlen tápellátó kábele eredetileg beforrasztott volt, így ezt is kicseréltem a könnyen leválasztható csatlakozós típusra.
-
tornas
őstag
Codegen tesztek:[link]
-
tornas
őstag
Egy másik gagyi "Codegen táp" ([link]), ami az UL száma (E231151) alapján inkább GUANGDONG CHAOHUA TECHNOLOGY CO LTD tápocska akar lenni.
-
tornas
őstag
80 PLUS-os Codegen tápok az Ecova listájából:
MTP-300ACA 300 W
MTP-300ACB 300 W
MTP-350ACA 350 W
MTP-350ACB 350 W
MTP-400ACA 400 W
MTP-450ACA 450 W
MTP-550ACA 550 W115 V-on tesztelték őket, 230 V-on valamivel jobbak is lehetnek (kb. 1-3 %) a hatásfok adatok is.
Tudnak, ha akarnak...
-
tornas
őstag
-
tornas
őstag
válasz
mr_ricsi #625 üzenetére
Igen, valóban egy kicsit furcsa: nem egy szintben vannak a 420 W karakterei. De lehet, hogy nem csak a számolási képességekkel van a baj...
Itt egy másik is:
Ez a címke viszont, mint ha nem lenne fake. Egyébként akár fake, akár nem, nem lepődök meg már semmin sem a Codegen címkéje részéről.Ja, és még valami:[link]
-
tornas
őstag
Érdekes címke-tuning a Codegen részéről. Sehogy nem akar nekem kijönni az a 420W.
Codegen 420W (Model: 300XX):
[link]
Vajon hogy jön ki itt a 420 W??? Akárhogy számolom a címkén látható max-okat, nekem 259,6 W jön ki. Ha külön-külön minden feszt összeadok, akkor sem jön ki még a 300 W sem.Egy másik 420W-os Codegen (Model:200X1):
[link]
Na, itt már gyakorolhatták a matekot a címkekészítők, mert közeledtünk egy picit a valósághoz. A maximumra nekem kijött már 331,6 W. Külön-külön feszenként összeadva is meg már 377,6 W jött ki.Haladunk-haladunk....Pár év és talán kijön majd az a címkén látható 420W.
Egyértelmű, hogy a címkén hibás (esetleg téves vagy hamis), illetve hibásan számolt értékek vannak feltüntetve és ez nálam már rossz ómen. Hab a tortán, hogy a táp valós teljesítménye a hibátlan címkével sincs összhangban.
Talán sosem volt, kivéve az FSP belsős korai (2001 körüli) és keveset gyártott szériát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest