Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • soma314

    tag

    válasz ÁrPi2 #15012 üzenetére

    sajnos semmi ötletem nincs és félek, hogy a Cisco-nál az illetékesek sincs még végleges tervük
    Mert, hogy erről nincs semmi információ. Ennek két oka lehet: vagy nem akarják, hogy a jelöltek "taktikázzanak" vagy meg akarják várni a szakma reakcióit a felvázolt változásokra. Vagy akár a kettő együtt.
    Csak hangosan gondolkodva a saját szituációm: RS-ből van CCNA/CCNP és megvan a valid CCIE written vizsga, wireless-ből a CCNA
    Az új rendszerben ugye ez mind az enterprise része. Az új rendszerben van ugye core vizsga.
    Na most, ha azt mondják, hogy elismerik a mostani CCNP RS-t core-nak, akkor az azért "torz", mert aki a jövőben szerzi meg, az a core vizsgához tanulni fog némi wireless-t is. Eddig az RS-hez nem kellett semmi wireless tudás. Mivel RS, ezért megadhatnák, az advanced routing and services specialist-ot. Érdekes módon switch-ing már nem szerepel sehol a megnevezésben.
    A CCIE RS written vizsga pedig nem fog szerintem semmit sem érni, hiába kellett mélyebb tudás hozzá, mint a CCNP RS vizsgákhoz és hiába volt elég drága is.
    Ami megint nehezen konvertálható az a CCNA wireless. Ez nyilván nem érhet annyit, mint egy CCNP enterprise wireless desing vagy implementation vizsga, hiszen azzal azt sugalnák, hogy az új CCNP a régi CCNA szintjét jelenti. Nem lenne jó húzás.
    Így "okoskodva" bennem nő az a félelem, hogy annyit fog jelenteni a meglévő tanúsítvány, hogy a lejáratukig használhatod ezeket a címeket, illetve talán valamilyen kreditrendszerben átválthatóak lesznek valami újra. Ilyesmire gondolok: hogy ha most van mondjuk CCNA RS-ed, CCNA Wireless-ed, CCDA-d, akkor azzal kiválthatod az új CCNP enterprise core vizsgát és csak egy specialist vizsga kell a CCNP címhez.
    Azt is el tudom képzelni, hogy lesznek külön "különbözeti" vizsgák 2023-ig amiket mostani CCNA-d, CCNP-d lejáratáig tehetsz le, hogy átváltsad az új vizsgák valamelyikére.
    A legnagyobb félelmem pedig az, hogy egyszerűen csak olcsóbban vizsgázhat majd az, akinek most van már valamije.
    Persze ezek találgatások és kár is ezen aggódni, mert minek aggódjunk azon amin nem változtathatunk?!

Új hozzászólás Aktív témák