Hirdetés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Raspberry Pi
Új hozzászólás Aktív témák
-
GGAllin
tag
nincs mac szűrés se ip hozzárendelés. dhcp van bekapcsolva az is az alap beállításokkal. ami az érdekes h miután a cisco modemre nem sikerült felkapcsolódnia a tabletnek a tp link routerrel is ugyanezt a jelenséget hozta elő
pedig arra előtte a wep titkosítás ellenére is felcsatlakozott. és a wds-t is csak a 2 router között sikerült eddig müködőképesre beállítani, ugyanazokkal a beállításokkal az epc3925 nem akarja megosztani a netet
a lényeg pedig pont ez lenne ugye
-
GGAllin
tag
Üdv!
Az mitől lehet hogy az androidos eszköz nem csatlakozik egy észlelt wifi hálózathoz?
Látja a hálózatot de a jelszó beírás után hiába próbál kapcsolódni, végül kiegyezik magával hogy mentve de még a epc3925 webes felülete se érhető el.
A wds miatt wep titkosítással. Ötlet ?
Köszi előre is! -
martin66
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3494 üzenetére
Köszönöm!
-
-
martin66
senior tag
Sziasztok,
T-home adott egy ilyen routert: Cisco EPC3925.
Kérdésem, hogy hogyan tudom beállítani azt, hogy 10mp reset lenyomás után ne resetelje a routert. Magyarul a reset gomb kikapcsolását szeretném elérni.Köszi szépen!
-
-
Fluke
tag
válasz
Gubek-Einste #3490 üzenetére
Tehát az első kettő megvalositható a harmadik nem? Meg melyiken kell dhcp kikapcsolni a ciscon vagy a tp linken? Na most a ciscoba bemegy egy fehér kabel ami ilyen tv kabel szeru, de hát az ugye nincs a tp linken olyan csati tehát azt mindenképpen a ciscoba bedugva kell hagyni.
-
Alapvetően 2+1 féleképpen lehet a HGW után saját router bekötni:
1; AP/Switch módban: a másodlagos router nem végez NAT-olást, csak switch és AP feladatokat lát el, így kell beállítani.
2; Router mód: Ekkor a másodlagos eszköz is végez NAT-olást így a rendszerben dupla NAT lesz ami mivel a HGW-n is forward-olni kell a használt portokat vagy DMZ-be tenni a másodlagos eszközt. Ügyelni kell, hogy más alhálózati beállítások legyenek a két eszközön.
+1; Bridged mód: A HGW router funkciói ki vannak kapcsolva és csak modemként működik így minden router feladatot a másodlagos eszköz végez. T-Home-nál nem elérhető ez a megoldás. -
Fluke
tag
Én Azt szetetném kérdezni hogy iptv lert bekotve és ugyan ilyen modemet kaptunk, és a régi tp-link TL-WR1043ND routert betudom mellé kötni? Olvastam olyanokat hogy a cisco moge belehet tenni, de ezt pontosan hogyan kéne csinalnom?
-
muranyig
tag
A T-home-os Cisco EPC3925 routerre cat5e kábellal narancssárgán villog azon a proton, ahol az IPTV van be dugva. Ezek szerint az IPTV 100M-n megy?
-
lalika100
csendes tag
Köszönöm a segítő válaszokat.
Igazából inkább filmeket töltök le wifin keresztül és gondoltam gyorsabban jönne, mint eddig. Ha már nagyobb sebességet kaptam. És gondoltam mivel a Cisco nem tud, nagyobb sebességet adni berakok egy routert, és ha kell esetleg egy USB wifit a laptopba, hogy ez mind gyorsabb legyen. Mert minek a nagyobb sebesség, ha nem tudom kihasználni teljesen, és ezt ugyan annyi pénzért, mint eddig fizettem. De úgy látom ez nem is olyan egyszerű. Így valószínű minden marad, ahogy eddig volt. Ez sem rossz. Hát ez a technika ördöge. Azért köszönöm a segítséget mindenkinek. Így nem veszek routert, mert a laptop fogja vissza a wifi sebességét. Vagy a laptopba is kell egy USB-és wifi, ami jobb, mint a beépített. És még akkor sem biztos, hogy gyorsabb lesz. És ez a próba kb. 20 ezerbe kerülne. a router 15ezer, USB wifi kb. 5 ezer. Hát ennyit a kipróbálás nem ér. Hogy talán gyorsabb lesz. -
FefeeX
veterán
válasz
lalika100 #3472 üzenetére
Félreértettél, az 5Ghz-et nem a HGW tudja nálam sem, hanem a router ami utána van kötve.
2.4 Ghz-en 90 megabit körül tetőzött a Macbook Airem, 5ghz-en csináltam 120 körüli méréseket. De ezt is csak a magasabb sebesség miatt írtam.
Az meg hogy azt mondták, hogy a HGW 100 megabites, a cisco weboldala szerint is marhaság.Érdekes, ha a notidban 100 megabites hálózat van, mert az én közel tíz éves gépemben is volt már Gigabit Ethernet Port... Az N150 az kevésbé érdekes, azzal gyakran spórolnak az olcsóbb gépeknél.
Kérdés, mihez kell a nagyobb sebesség. Én pl most 30as netet kértem, mert a gyakorlati tapasztalataim alapján felesleges a 120-asért 2500-al többet fizetnem havonta. (ezért nem égetően sürgős a 100 megabit/ gigabit mód sem) -
-
lalika100
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #3477 üzenetére
-
lalika100
csendes tag
válasz
-
lalika100
csendes tag
válasz
-
lalika100
csendes tag
válasz
Nem tudom ezen mit értesz. A laptop újra volt telepítve. Minden driver a legfríssebb.A modem is volt már kikapcsolva és vissza. Valószínű ennyit tud a laptop vagy a modem. A laptop hp g6 1104sh. kb 3 éves.
Broadcom BCM4313GN 802.11b/g/n 1x1 Wireless Network Adapter PCI wifi van a laptopba. -
-
lalika100
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #3473 üzenetére
-
lalika100
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #3473 üzenetére
Itt küldök képet. remélem fent van.
-
válasz
lalika100 #3472 üzenetére
A DPC3925 nincsen a T-nél (máshol sem) mivel az DOCSIS eszköz, nálunk EuroDOCSIS van így EPC3925 a használt eszköz.
Az eszköz gigabites LAN portokkal rendelkezik, a wifi-je pedig nem szimultán dual bans N300-as. Az igaz, hogy van belőle csak 2,4 GHz-s wifi-s példányok is (a UPC-nál legalább is, nekem is az van) de ez is EPC3925.
Az IPTV nem befolyásolja a net sebességet, külön sávszélessége van neki.
Mutass egy inSSIDer képet a helyi viszonyokról, hogy lássuk, hogy milyen is ott wifi helyzet. -
lalika100
csendes tag
Köszi, a választ. De sajnos úgy néz ki, hogy két féle Cisco 3925-ös van. Cisco epc3925, Cisco dpc3925. Nekem a Cisco epc3925 van, ami nem tudja az 5ghz-et. Így ez a megoldás ugrott. Beszéltem egy t-Home emberkével telefonon, aki az internetes részlegen van és Ö mondta, hogy a kábelen a modem nem tud többet 100mbs-nál. És wifi meg 54mbs-et tud. de hangjából ítélve az útóbíban nem volt biztos! Na azért gondoltam, hogy be iktatok egy másik wifit az egyik kábelre. Csak az a gond hogy a bejövő 120mbs-os internet osztódik három felé. Egy iptv és kettő másik, igaz ezek ritkán vannak használva. Ezért vagyok gondba, mert nem tudom, hogy gyorsabb lesz-e az internettem wifin,mint most. És ezért gondolkodom másik router vásárláson.
-
FefeeX
veterán
válasz
lalika100 #3470 üzenetére
Notin nálam WDR3600-on 112 megabit jött át, 2 méteren belül, 5ghz-en, 40mhz-es dupla channellel.
Tehát lehet többet csinálni, csak befuthatsz korlátokba, ráadásul nem vagyok benne biztos, hogy a 842 stabilabb lesz mint a Cisco. Szerintem ha TP-Link, akkor minimum 1043ND.A Cisco amúgy elméletileg tudna gigabitet kábelen, más kérdés, hogy nálam narancs a lámpa, meg korábban másnál is volt ilyen, ami 100 megabites kapcsolatot jelent... Majd ha sok időm lesz, én is megpróbálok vele játszani.
-
lalika100
csendes tag
Sziasztok.
Szeretnék kérni egy kis segítséget, adott egy t-Home Cisco 3925 modem-wifis router. Ami kábelen 100mbs, míg wifin 54mbs sebességet tud (n –es). Maga az internet, amit ad a t-Home 120mbs-es, ebből kábelen kb. 80-90 jön. A wifi a laptophoz kb. 40-45 mbs sebességgel jön. Azt lenne a kérdés, ha a router egyik kábelére bekötnék egy jobb (300mbs) wifi router (TP LINK TL-WR842ND) akkor nagyobb lenne a wifi sebesség? A vevő laptop wifije úgy néz ki, hogy 54mbs- nál többet tud.(ha még se akkor oda is beraknék egy USB-WIFIT). Jelenleg a router 11-es csatornát használja és ezt csak ketten a szomszéddal. És kb. -51dcb a jelerősség. Laptop szerint a jel erősség kiváló. (És elég gyors is az internet. Letöltés wifin keresztül qtorrenttel 5,6MBs.) Ebben szeretnék segítséget, mert addig nem vennék router, mert ha nem várható nagyobb sebesség növekedés nincs értelme vásárolni. Remélem érthető a kérdés, egy kissé laikus vagyok. Most olvasgatok ezek után. Előre is köszönöm a segítséget. -
Gsx-rr
veterán
válasz
muranyig #3467 üzenetére
Ahogy leírtam úgy alapban mennie kell. DLNA Wifi stb....
A Tp-linken kell majd pl a Transmission-nak portot nyitnod.
A Nas távoli elérése ,meg gondolom Nas függő is. Nálam pl 2 kattintás és megcsinálja a Nas a Router beállításokat is. De abban a Nas-od megfelelő topicjában biztos találsz segítséget.
Amit én először csinálnék ,mivel össze vissza állítgattál mindent ,hogy mindkét eszközön egy resetet eszközölnék.
-
muranyig
tag
Eszembe volt kipróbálni, ki is próbáltam vagy másik 3 verzióval együtt, (hajnali 1-2-kor, és már azt sem tudtam mizu
) azért írtam ide, mert pont te mondtad, hogy van egy hivatalos Cisco fórum és ez a téma oda való. Nyilván az eredetei "igényemet" bemásoltam ide, hogy ha valaki ránéz, és megtenné, hogy válaszol is, este amikor hazaérek ki tudjam próbálni...már vagy 1 hete ezzel szenvedek, reméltem lesz 1 jó megoldás...
Ma este megtudom nézni amikor hazaérek, de mivel nem értek a témához annyira (ez gondolom látszik is a hozzászólásaimból, ezért kértem, hogy valaki aki vágja leírhatná részletesen mit hova írjak - így könnyebb lesz. -
Gsx-rr
veterán
válasz
muranyig #3464 üzenetére
Különben leírtam neked értelmesen tegnap kb 2x.
Azt eszedbe se volt kipróbálni.Nézd meg mi van a Ciscon a connected devices alatt ,milyen ip címet oszt ki a Tp-link-nek.
Azt írd be a DMZ-be és itt már több dolgod nincs is.Utána a Tp-Linken beállítod a port forwardokat és esetleg a Nas-nak fix Ip-t adsz.
Ennyi! -
muranyig
tag
Sziasztok, kéne egy kis help a szakiktól. T-home Cisco EPC3925 router volt idáig a központ, IPTV, nas (synology ds213j, gépek, wifi, stb, sok gondom volt vele (remélem legalábbis, hogy tényleg vele
: DLNA, port forwarding, általános sebesség, stb...)
Gyári resetet csináltam a cisco-n. Innentől nem tudom hogy fogjak hozzá, mert amit szeretnék az a következő:
1. Cisco lenne az alap, innen menne az IPTV, telefon.
2. Rákötném a TP-link 1043ND routeremet (ugye a tplink wan portjára?), és innen menne a wifi, rá lenne kötve a nas, a pc (kábelen), és az LG DLNA képes házimozi szintén kábelen.
3. Mit állítsak be a két routeren, hogy minden jól menjen: pl: DLNA lejátszás a házimozin, IPAD, Iphone, MAC (WIFI szinkronizálás, stb), NAS-t elérni kívülről/belülről egyaránt, torrentek a nason...
Ennél kicsit elveszve érzem magam, na jó nagyon
Azt szeretném, hogy minden jól, stabilan működjön!
Köszi a segítségeket előre is!(napok óta ezzel küzdök, olvastam fórumokat, stb, ha esetleg valaki leírna mit hova állítsak be azt nagyon megköszönném
)
-
-
Vernam
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #3461 üzenetére
Köszi, átírtam de továbbra sem jó...
-
-
Vernam
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #3459 üzenetére
Modem: CISCO EPC3925
Router: TP-Link WR941NDA DNS-t hogy tudom átállítani?
-
Jaaa, hogy neked külön modemed és routered van? Csak mert a topik témájából kiindulva azt hittem, hogy EPC3925 HGW-ről beszélünk...
Egyébként a router milyen típus amit használsz?
Másik dolog a DNS szerver! Rengetegszer hallani UPC-ről is, de T-ről is, hogy nem jól működnek a névszerverei, ezért ajánlott valami másikat használni! Jómagam évek óta a Google DNS-t használom, és semmi bajom vele!
-
Vernam
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #3457 üzenetére
-
-
Vernam
csendes tag
Megnéztem, nem volt bekapcsolva.
Azóta sikerült nagy nehezen felhívnom a hibabejelentőt ahol azt mondta a muki, neki is ilyen problémája volt otthon. Azt mondta azért van mert sok adatot kezel a modem, vagy valami ilyesmi (TV + Internet + Telefon egyben). Azt javasolta hogy kapcsoljak le mindent, a modemet húzzam ki várjak egy percet majd csináljak "sorrendi újraindítást" - hogy egyenként, sorban kapcsoljam be őket: először a modemet, routert, tv boxot, stb..
Megcsináltam, de így sem lett jó és azóta persze nem tudom felhívni őket...már megint....Valami tipp?
-
FefeeX
veterán
válasz
grimm2015 #3454 üzenetére
Nálam is narancssárgán világít, Cat5e kábellel a TP-Link WRD3600 WAN portjába kötve, amin tudnia kellene a gigabitet (a UPC modem tudta), viszont nálam is kijár a kábel a tekerőnél, bár nem látom az összefüggést a kettő között (nem kéne annak lennie), de amilyen rottyadt szar ez a HGW, ennél bármit el tudok képzelni...
-
grimm2015
senior tag
Nem egész értem mit mondasz...
Nem az volt a problémám, hogy nem tudom mikor milyen színű a led!A Problémám az volt, hogy gigás router, gigás kábel, gigás kártya 100mbiten működik (igen a visszajelzés a routeren és az alaplapon is narancssárga volt!, bár én win alól néztem, mert lusta vagyok felkelni )
A Cat5e kábelt kicseréltem, mivel az volt a legkézenfekvőbb, hogy csak az lehet a baj, de a cat6-tal is csak 100mbites volt!Mint mondtam, kitekertem a kábelt, (a koaxot, csak nem jutott eszembe a neve), majd vissza, és láss csodát gigabites lett a kapcsolat! Ez nem a router újraindulásának köszönhető, mivel ez többször megtörtént, alapállapotba visszaállítás is, hálókártya driver csere, próbáltam 1000duplexet is automatáról, (annak ellenére, hogy ezek már igen okos eszközök) stb gyakorlatilag minden ésszerű lehetőség ki lett merítve!
Tehát kizáráson alapon ezzel a koax kábellel/csatlakozóval vagy az érintkezésével volt/van gond!
(Amire meg a legutolsó esetben sem gondoltam volna) -
grimm2015
senior tag
Letekertem a routerről a kábelt, amin jön a net, majd vissza..
Valószínűleg kontár munka, mivel miután visszatekertem azóta zöld!
Szinte biztos, hogy a cat5 kábelen is ennyi lenne...(mert csak 10M) de inkább nem nézem meg mert csak felhúznám magam rajta!Tehát lehetséges, hogy nem minden esetben az eszköz hibáját kell keresni, hanem a szakemberekét!
(Hozzá teszem, már egyszer lecserélték, mert az első olyan precíz munka volt, hogy a dugóból kijött a kábel...)meg is van a sebesség 116- 125mbitre!
-
Sasos
senior tag
válasz
grimm2015 #3447 üzenetére
Nem tudsz szerezni kölcsönbe egy eszközt, amin szintén van gigabites port? Akkor kitesztelhető, hogy hol a hiba. Mindenesetre nálam megy az EPC gigabiten gond nélkül CAT5e kábelekkel. Általában megvan a T-s 120, néha esténként lejjebb csúszik, de többnyire megvan.
Szerk:
(#3448) vg: Én előbb kitesztelném hol a hiba, mert ha a szolgáltató HGW-je nem megy gigabiten, akkor hiába a másik hálókártya. -
grimm2015
senior tag
Eszem megáll... megjött a kábel, de ugyanúgy csak 100mbites a kapcsolat...
Érthetetlen dolog...Kétlem, hogy megadná a t-home am, is a 120at, de érthetetlenül állok az előtt, hogy miért csak 100mbites a kapcsolat! Most akkor kinél van a baj, vagy miben?
-
grimm2015
senior tag
válasz
partymaci #3442 üzenetére
Nekem is tökéletes minden, csak a kapcsolat 100mbites, eddig nekem is 30/5volt, így lényegtelen volt mennyi a kapcsolat, soha nem is néztem, valahol olvastam érdekes dolgot, pont egy asrock alaplappal és ciscoval, két fajta cat5e kábel egyikkel sem ment, kicserélte cat6ra és láss csodát... csütörtökön ér ide a kábel... remélem megoldás lesz!
-
Vernam
csendes tag
Sziasztok!
Van egy CISCO modemem a T-Home-tól. A problémám az, hogy kb. 10-30 percenként változó időközönként 30-40%-ra felkúszik a packet lossom, majd vissza 0%-ra. Néha el is megy a net pár másodperc erejéig, majd magától visszajön. Iszonyat idegesítő és természetesen a T-Home ügyfélszolgálat nem veszi fel a telefont, már többször próbáltam de egy idő után meguntam. Egyes alkalmazások észre sem veszik a packet lossokat, de pl. van amiről állandóan ledob szinte illetve netezés közben is észre szoktam venni, hogy hopp most épp nem tölt be a google sem..
Esetleg valakinek volt hasonló problémája vagy találkozott ilyennel? Nem tudom mi tévő legyek... -
Fénygyermek
csendes tag
Gubek-Einste
Köszönöm szépen, kipróbálom. -
grimm2015
senior tag
válasz
Gubek-Einste #3439 üzenetére
Igen volt már az is...
Már próbáltam olyat is, hogy alapbeállítás vissza a routerben... (Mert már semmi sem jutott eszembe)
Azt irreális megoldásnak tartom, hogy vegyek egy hálókártyát a gépbe, főleg egy középkategóriás lap mellett, arról nem is beszélve, hogy mi van, ha nem tudom hová rakni!
De ha már 120/10 net van, akkor ne 80mb körül tudjak csak letölteni...
-
válasz
Fénygyermek #3436 üzenetére
Akkor ha jól értem:
1,) Cisco bridge mód beállít
( nem kell semmit törölni?? Hogy értem el ha vissza kell csinálni a folyamatot valami hiba miatt ? )
2,) Archer WAN megy a Cisco LAN-ba.
3,) Archer-en WAN beállításnál DHCP legyen?? (Nem fix ip?)
Igen, így kell csinálni, DHCP-t kell a WAN-nál megadni.
Reset-tel lehet visszaállítani a router mode-t.Archer LAN beállítás??
Igény szerint.(Archer-en a NAS portokat (port forward) ugyan úgy be kell majd lőni, mint ahogy a ciscon voltak ?)
Ha a beállítások nem változtak meg akkor igen.Lehet, hogy megoldódnak a gondok az új felállással.
#3437 grimm2015
LAN driver frissítés/újra rakás volt? -
grimm2015
senior tag
Sziasztok
Egy érthetetlen "hiba" előtt állok.
A router a fent említett Cisco EPC3925 (tv meg net megy róla)
Alaplapi gigás kártyát használok, (Asrock extrem 3 970lap PCI-E 2.0 (Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet Adapter)
A kábel típusa CAT5e (tehát tudja az 1000mbitet)
Nem rég új netre fizettem elő 120/10reA Problémám az, hogy a kapcsolatom valami okból kifolyólag csak 100mbites, a visszajelzések is narancssárgák. Eddig nem is figyeltem a kapcsolat sebességét, mivel jóval kisebb netem volt.
Miért nem Gigabit a kapcsolat, mi lehet a probléma?
Érthetetlen, számomra, hogy a gigabites router, gigabites kábellel összekötve egy gigabites hálókártyával 100mbitet produkál!
-
Fénygyermek
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #3435 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Akkor ha jól értem:
1,) Cisco bridge mód beállít
( nem kell semmit törölni?? Hogy értem el ha vissza kell csinálni a folyamatot valami hiba miatt ? )
2,) Archer WAN megy a Cisco LAN-ba.
3,) Archer-en WAN beállításnál DHCP legyen?? (Nem fix ip?)?,) Archer LAN beállítás??
(Archer-en a NAS portokat (port forward) ugyan úgy be kell majd lőni, mint ahogy a ciscon voltak ?)
Egyszer sikerült a NAS-t beüzemelni ( Synology DS212J ), és emlékszem, hogy mennyire nem értek a hálózatokhoz, ezért kérdezem ilyen szájbarágósan.
Ezen beállítás szerintetek megoldja az apró, de annál bosszantóbb hibáimat??
- Néha belassul a nas feltöltése és szaggat a film kicsit, ha távolról nézem vagy DLNA-n, de alapvetően jól működik, ezek csak néha jelentkeznek.-Szintén lassulást tapasztaltam a Lan-Lan kapcsolat esetén, ha az közvetlen az Archerre dugtam a NAS-t, de a DHCP-t a Cisco csinálta.
Ezért gondoltam kiiktatni a Ciscot és megnézni mennyire bírja az Archer a feladatokat.
Köszönöm.
-
válasz
Fénygyermek #3434 üzenetére
Ha van bridged mode akkor kabcsold abban és a Cisco csak modemként fog működni, minden router feladat a TP-Link fog ellátni.
Csak egy korlátozott admin felület lesz bridged mode-ban de nem is kell ilyenkor ott semmit sem állítani, minden további fontos beállítás a TP-Link-en lesz.
A PF beállítások törlődnek a Ciscon-n. nincsen rájuk szükség.
A TP-Link-et DHCP/automatikus beállításra kell tenni majd. -
Fénygyermek
csendes tag
Sziasztok.
Szeretnék segítségek kérni Cisco EPC3925 beállításhoz.
Nem vagyok elégedett a Cisco teljesítményével, semmilyen téren,ezért vettem egy Archer C5 router-t.
Ezzel szeretném tehermentesíteni teljesen a Ciscot. (Nem csak a Wi-Fi részét).
A Rendszerbe van: NAS, TV(wi-fi) , Laptopok,Tablet, iPhone-ok.
Jelenleg Lan-Lan kapcsolatot használok( Cisco DHCP ON, Wi-Fi Off._ Archer_C5 fix Lan ip. ).
A nas kábellel lóg még a Cisco-n. A Wi-Fit-t jól kezeli az Archer, de így sem az igazi minden. Szeretném átrakni a nas-t is az Archer C5-re, hiszen azért vettem, hogy ne legyen probléma a sebességgel és a kapcsolatok számával.
Olvasgatva ezen fórumot vagy DMZ vagy Bridge kapcsolat kellene nekem.
UPC felhasználóként, látom a lehetőséget Bridge módra, de nem tudom, hogy ha átkapcsolom, akkor hogy érem el utána a Cisco konfig oldalát?
Jelenleg a Cisco-ba a megfelelő portok át vannak irányítva a nas IP-jére. Ha átkapcsolom bridge módba, akkor ezeket törölnöm kell?
Hogyan alakul az Archer C5 beállítás ha bridge módba rakom a Ciscot?
Szoktam távolról is filmet nézni a nas-ról, ezért fontos lenne hogy stabil kapcsolatot építsek fel, mind belső hálózati oldalra, mind az internet felé. Torrent is fut a nas-on.Ha valakinek van ötlete, kérem, segítsen.Köszönöm.
-
vviktorr16
tag
válasz
Intruder2k5 #3432 üzenetére
Okè, köszi, lehet első körben kicserèlem egy ismerős tápjával hogy ott is hasonló gond lesz.
-
válasz
vviktorr16 #3431 üzenetére
Igen foglalkoznak, elvileg ha beballagsz a táppal egy ügyfélszolgálatra, kicserélik helyben!
-
vviktorr16
tag
válasz
Intruder2k5 #3430 üzenetére
Hát napi 2-3 alkalommal, de változó, mivel van hogy 4-5 óra netezés mellett semmi gond, de volt már, hogy 3 órán belül kétszer is elment a net és 1 percen belül "visszajött".
Körülbelül 2 és fél éve van meg, de ha a táp haldoklik upc-sek foglalkoznak a cseréjével? (vagy máshonnan kell szereznem egy másikat)Köszi.
-
válasz
vviktorr16 #3429 üzenetére
Szia!
Mennyi idős a HGW? Milyen gyakran jelentkezik a probléma? Tapasztalatok szerint ezeknek is elég gyakran hullik el a tápja, lehet Te is ennek az első jeleit tapasztalod éppen!
-
vviktorr16
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy néha csak úgy elmegy a netem és újra indul a Cisco EPC3925 modem.
(minden led felvillan és utána már jó)
Sima bridge-ként használom + külön router.
Kb. két hete kezdte el csinálni, eddig semmi gondom nem volt.Köszi előre is.
-
-
Digital
addikt
válasz
Intruder2k5 #3426 üzenetére
Wifi hálózatból megy, külső hálózatból nem!
A leállítás után 5 percel is benne van az ARP táblában a NAS adatai! -
-
Digital
addikt
válasz
Intruder2k5 #3424 üzenetére
Odáig eljutottam hogy leállítani le tudom, de indítani nem sikerül! Közvetlen leállítás után sem!
-
-
Digital
addikt
Sziasztok!
Külső hálózatból szeretném a Synology NAS-om ébreszteni WOL funkcióval.
A dolog LAN-on működik, de telefonról, táblagépről nem.
Egyáltalán be lehet az EPC 3925-öt állítani ilyen dolgokra? -
partymaci
aktív tag
Új helyre költöztünk és én is t-home-os csodaroutert kaptam. Az elsőnek elszállta a trafója, ki is cserélték.Az új is müködik elfogadhatóan, viszont a régi lakásban Digi volt a szolgáltató és megszoktam a jót /Lannet , linksys e2000 router dd-wrt-vel , 80 mbit/.
Ez a t-homeos cucc nem valami stabil /telefon wifit nem mindég észleli, nem szinkronizál gmail , ha fut a torrent akkor minden behal más stb.
A kérdésem az lenne, hogy ha utánakötöm az e2000-es routert a cisconak akkor jobb lenne a helyzet? /a régi routert a lakásban hagytam, mert albérlet lett, nem tudtam kipróbálni/ -
FefeeX
veterán
Egyelőre sajna marad a B terv, mindent megpróbáltam, az UPnP be volt kapcsolva, valahogy elveszik valószínűleg a válasz a belső hálózaton...
Itt most melóból pl Chrome alól kér felhasználónevet meg jelszót, aztán nem tölt be semmit... (TotalCommander is csatlakozik, csak listát nem kap)Így tovább olvasgatva, lehet, hogy az a baj, hogy a router azt hiszi, hogy az internet kvázi a 192.168.0.1 (HGW), így elakadnak valahol a szálak -- eszerint az FTP szervernek tudnia kell mi a külső IP - no ezt a routertől szerintem tuti nem kapja meg
Gateway-t megpróbáltam átállítani a HGW IP-jére, azóta nem érem el innen a NAS-t, így majd otthonról tudom folytatni... Lehet pattintok rá OpenWrt-t, hogy megnézzem, azzal fut-e, vagy a dupla NAT fogja meg...
-
Sasos
senior tag
Ja, hogy ez a gond... Ha ezzel kezded előbb jutunk a végére.
A passzív kapcsolat külön port tartományt használ. Az FTP szerverben nézd meg, hogy melyik ez a tartomány, és azt is dobd a szerverre a második routerben port forwarddal. Vagy kapcsold be a UPnP a második routeren, és a szerver majd intézi, bár én az előbbit szoktam alkalmazni. Vagyis: Szerveren fixre beállítom a passzív mód port tartományát, majd ezt a tartományt forwardolom a routerben a szerverre. -
FefeeX
veterán
Minden más megy, de az FTP (passzív) alportjai nem jutnak át. Tehát csatlakozni kvázi csatlakozik, csak nincs adat. (erről találtam pár dolgot guglin, csak megoldást nem)
Tehát a portforwardolás nem nagy ügy, az megy is mindenhogy, de az FTP... Azt kell még megoldanom...
Végső esetben bepróbálom AP-ba rakni a routert, de a NASt a routerre tudom csak dugni, remélem ezzel nem lesz problémája... Vagy max megy a HGW-n a NAS DMZ-be - bár ezt annyira nem szeretném... -
Sasos
senior tag
válasz
szottyadtdin #3408 üzenetére
Akkor menj át ebbe a topicba, vannak szakik akik talán tudnak segíteni, mert ez vagy a cisco hibája lehet, vagy a szolgáltató oldalán van gebasz (szerintem).
(#3405) FefeeX: Mennie kellene dupla NAT-alatt is, és akkor is, ha AP módban van a második router. Dupla NAT-tal még nem játszottam otthon, de nálam a cisco ra akasztott szerver több módon is elérhető, úgy, hogy még 2 router van AP módban.
-
szottyadtdin
csendes tag
Amikor eldobja a netet, akkor sehol nincs internet. Onnan tudom, hogy ha lent közben nézik a Tv-t vagy testvérem netezik a gépén akkor mindjárt jön az egész család, hogy nem tud TV-ni meg netezni. Szóval sehol sincs internet akkor, de a ledek az eszközön nem ezt mutatják. Amikor bekötöm a D-Link routert, akkor csak az én gépemet kötöm a rá, meg a másik set top boxot kötöttem rá, hogy tényleg működik-e a multicast stream. A többi gépet meg a set top boxot legalább is az egyiket a cisco routerbe van kötve.Windows-ba is csak egy felkiálltó jel van de a helyi hálózat az működik.
-
Sasos
senior tag
válasz
szottyadtdin #3406 üzenetére
Kezdésnek azt nézd meg, hogy a kiesés alatt (amikor nincs net) akkor a cisco-n van-e. Lehet más jellegű a gond, és valóban nincs net.
Az IP nyomtatónak tudsz DHCP-vel állandó IP-t adni, olyat keress, hogy Pre assigned IP address, vagy ilyesmi. Ha nem találod írj rám, és meglesem pontosan.
-
szottyadtdin
csendes tag
Sziasztok!
A következő lenne problémám. Van egy T-Home-s Cisco EPC3925-s kábelmodem router és utána szeretnék kötni egy router-t úgy, hogy a második router wan-jába kötöm a Cisco lanjából jövő kábelt. Van egy régi D-link DIR-825-s router amivel kísérletezgetek, hogy lehetne jól beállítani. Gyár FW van rajta. Wan beállításoknál statikus IP-t állítottam be, megy a dhcp szerver, és még a multicast streamet is bekapcsoltam rajta. A cisco-tól kap is internetet még a set top box is megy a D-link mögött. A problémám az vele hogy egy bizonyos idő után eldobja a cisco az internetet, de úgy, hogy a cisco-n lévő ledek azt mutatják, hogy van internet. Pár perc elteltével viszont megint van is internet. A problémám az, hogy mindenképp natolni szeretnék a másik routerrel, mert van egy hálózati nyomtató is aminek nem tudok kézzel IP-t beállítani, csak ha dhcp-től kap ip-t. A cisco-ban meg nem tudok ip-t lefoglalni, mert nincs ilyen beállítási lehetőség. A második router mindenképp kellene a wifi miatt is mert két szintes a ház és a cisco wifi-je igen csak gyengus.Hogyan lehetne beállítani a két router-t, hogy a cisco ne dobja el az internetet?
-
FefeeX
veterán
Vagy nincs rá megoldás? Esetleg ha a router AP-be kapcsol, akkor nem lesz dupla NAT?
-
OldAkita
aktív tag
válasz
capulet75 #3208 üzenetére
A válaszom már biztos hogy érdektelen számodra mert azóta biztos megoldottad. Azért válaszolok mégis, mert én is reset-eltem, aztán próbáltam admin/admin-al, majd admin/semmi, aztán semmi/admin-al belépni, de nem tudtam. Aztán próbaképp nem írtam se felhasználói névnek se jelszónak semmit. Klikkeltem az OK-on láss csodát azonnal bejelentkezett.
Szóval gyakorlatilag magamnak írom ezt a választ, ha elfelejtem, itt visszakereshetem -
poster
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #3402 üzenetére
Szia,
Ez lesz az: 192.168.0.10
Beállítottam a cisco felületén, kipróbáljuk köszönöm a segítséget! -
-
poster
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgattam a témában, de egyszerűen nem tudunk rájönni, mi lehet a gond. Tavaly iptv-re váltottunk, ehhez új modem is járt, amin 3 tv csatlakozik, viszont mivel több gép van a a családban, ezért elosztották ezt egy általunk vásárolt asus rx3041-es routerre.
A csere előtt egyébként minden jól működött, de mióta kicserélték teljesen megváltozott minden. Internetes játékokban nem tudunk játszani, mivel nem látjuk a többi játékost, torrentezés közben nem megy a feltöltés, portokat sem tudunk beállítani a routeren és maga az internet is lassabb, mint volt.
A cisco beállításai között ezek vannak megadva:
Internet IPv4 Connection:
Internet IP Address: 84.3.93.51
Subnet Mask: 255.255.240.0
Default Gateway: 84.3.80.1
DNS IPv4 1: 84.2.46.1
DNS IPv4 2: 84.2.44.1
DNS IPv4 3: 0.0.0.0mi pedig az asusról használjuk a netet így nekük más az ip-címünk ezáltal.
IP Address: 192.168.1.1
Subnet Mask: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.0.1
DNS: 84.2.46.1
Secondary DNS: 84.2.44.1Annyira nem értünk hozzá, lehet maga a t-home korlátozza bejövő, vagy a kimenő netet, csak gondoltam kérünk egy kis segítséget, mert így tök fölöslegesen vettünk meg internetes játékokat (the crew stb.), mert nem látjuk a többi játékost és igazából ez a fő gond.
Ha valaki tud segíteni azt megköszönném!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- EAFC 25
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Linux haladóknak
- Tőzsde és gazdaság
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Opel topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ Sapphire / Gigabyte RX 7700 XT / RX 7800XT 16GB / 7900XTX 24GB videokártyák 3 év 27%
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest