Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
- ZIDOO médialejátszók
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ikol
csendes tag
Hali!
Szeretném a segítségeteket kérni, hátha tud nekem valaki segíteni.
Van egy Cisco EPC3925 routerem, T-Home szolgáltatóval. Van rá kötve egy PC meg egy telefon, semmi extra. A hiba amit produkál az az, hogy fogja magát és újraindul (van ugy hogy heti 1x, van úgy hogy napi 10x). ezzel nem is lenne baj, de az érdekesség a dologban az hogy ha egyszer újraindul, utánna "fel sem áll" a router hanem végtelenített ciklusba csinálja azt. Van úgy hogy a kikapcs/bekapcs se segít csak 1 dolog, de az mindíg, ha kihúzom a koax kábelt (amin az adat jön be) és visszadugom, ilyenkor magához tér az eszköz (mindíg!).
A T-sek már hetente járnak hozzám és esküszöm hülyének néznek, hogy ilyen hiba márpedig nincs. Cseréltek már routert, csatlakozókat, kötődobozokban kötözgettek és most kitalálták, hogy ki kellene cserélni az utcáról bejövő koax kábelt egészen a modemig, mert szerintük azzal van valahol a probléma. Szerintük lehet meg van sérülve valahol a kábel. (persze nem ingyen cserélnék mert az épület falában lévő koax kábel már nem hozzájuk tartozik).
Sajnos nem értek hozzá, de ha egy kihúz bedug megoldja a problémámat, akkor az kábel hiba lenne, kérdezem én?!
Azért írok ide nektek, hogy hátha tudtok nekem erre mondani valamit, hogy neme oldható meg a dolog valami konfiggal vagy nem tudom.Üdv
Pls, HELP!
-
remus77
újonc
Sziasztok!
Rengeteg hozzaszolast elolvastam, mar kifolyik a szemem.
A problemam a kovetkezo:
T-Home 25/5-os kabelnet Cisco EPC3925 HGW. Szamitogeppel kifogastalanul mukodik. Viszont,
XBOX 360-at kotottem ra, es a LAN portok ellenorzo lampaja nem zolden vilagit, hanem sargan az xboxnal. Nem is kapja meg a teljes savszelesseget csak kb. 8 megat. Arra gyanakszom. hogy ez a halozati kartyaval lehet osszefuggesben. Aki mar talalkozott ilyen problemaval, es esetleg tudja az okat, vagy a megoldast kerem ossza meg velem. -
-
OldAkita
aktív tag
Tervezem hogy veszek egy olyan routert amit a cisco EPC 3925 után köthetek és az médiaszerverként kezel egy usb-s külső hdd-t. Párszáz kommentet elolvastam és már rendesen zúg a fejem
Első nekifutásra, gondoltam telepítem az inSSIDer-t és megnézem mi van körülöttem. Indításkor ezzel a hibaüzenettel fogad:
inSSIDer requires the WLAN AutoConfig service, which appears to be stopped.
Please start WLAN AutoConfig and then run inSSIDer.
Thanks!
Angolul még csak most tanulok a Duolingo-val, de annyi világos hogy a cisco webes felületén a Wlan-nál valamit auto-ra kell állítani.
WIRELESS-en belül a RADIO SETTINS-NÉL a STANDARD CHANNEL-nél tudok auto-t állítani, de azon is van, ami tudom hogy nem feltétlen jó.
Aztán az ADVANCED SETTINGS-nél a TRANSMISSION RATE-nél lehet auto-t állítani, de azon is van.
A többi opciót is végignéztem de sehol nem látok "auto" állítgatási lehetőséget.
Vajon mi a hiba?
Ja, elindítottam a WrelessNetWiew-t is de csak fehér tábla és semmit nem mutat, semmit nem lehet vele kezdeni. -
dptrsk
addikt
válasz
scansat #2589 üzenetére
A Telekomnál nem magyar menüs ez az eszköz, frissíteni szerintem te nem tudod, a Telekomnál a szolgáltató küldi ki automatikusan a frissítést a kábelhálózaton(Vidanetnél nem fog frissülni).
És ha úgy érzed kész vagy, akkor nyugodtan beüzemelheted. Nem biztos, hogy működni fog mivel ezek az eszközök általában a szolgáltató tulajdonát képezik, ők konfigurálják a saját hálózatukra, de egy próbát megér.(#2591) próbakocka: Ennél azért több információ kéne a segítséghez..
A 3925ösre ha wi-fivel/kábellel csatlakozol megy a net? Az NSA310et ha a TPlinkbe dugod működik? -
próbakocka
senior tag
furcsa helyzet, erre tud valaki megoldást?
EPC3925 mögött WDS-el kapcsolódott Tplink WDR3600-ra kábellel kötött gépen (win7) a torrent megy jól.
Az EPC3925-be bedugott NSA310-en nem megy a torrent ...
ötletek?
-
scansat
tag
(még annyit, hogy a szolgáltatóm kérdeztem, azt dugok a vonalukra amit akarok. Ha szabványos, menni fog. Nincs semmi beállítás, csak DHCP)
-
scansat
tag
Sziasztok
ADSL-ről váltottam kábelnetre. A Vidanet kijött és rakott egy kábelmodemet, amire kellett dugjam a a régi WRT 54GL routerem. Sajna ez utóbbi elég viharvert. Kaptam viszont egy EPC 3925 HW:1.0 modem/routert.
Az lenne a kérdésem, hogy ezzel ki tudom-e váltani a Vidanetes modemet és a megőszült lassú routerem?
Elméletileg igen, az EPC 3925-öt már be is konfiguráltam. Viszont mielőtt felrakom megkérdezem, hogy firmware frissítést kell-e és hogy tudok csinálni rajt? Most angol nyelvű a menüm, de láttam valahol, hogy van magyar is. Azt hiszem T-home cucc volt, bár nem biztos. Úgy olvasom, hogy kezdetben elég sok hiba volt a firmware-ben. Egy hard reset-et már csináltam rajt miután birtokba vettem. Kell vele valamit elkövessek, vagy felrakhatom?
Előre is kösz -
válasz
#78121280 #2545 üzenetére
És még egy újítás van:
application & gaming -> IP Address Pass-through > This page allows you to add/delete passthrough CPEs (bypass NAT).
Ez megoldás lehet a dupla NAT elkerülésére. Meg kell adni a router WAN lábának MAC címét és dhcp-n publikus ip kapott a HGW után kötött saját routerem, és működik a HGW-re kötött IPTV box is.
-
törölt tag
-
fecs
senior tag
Nekem augusztusi firmware-rel dobálja a netet. Wifin kapcsolódik a noti a routerre. A wifi kapcsolat erőssége maxon van, de mégis percekre elmegy a net.
Kipróbálom én is ezt a "perces resetet", hátha. Eddgi csak újraindítottam, áramtalanítottam.A wifin csatlakozott eszközöket hol mutatja? Nem találom sehol.
-
misimagaki
aktív tag
Sziasztok!
A EPC3925-ben tudok IP & MAC Binding állítani?
Wake On Lan-hoz nagyon kéne, vagy anélkül is menne?Most a Cisco-ban egy TP-Link 741 van DMZ-be téve és ott van beállítva a binding, így megy a WOL, de most szeretnék átállni a Ciscora, hogy az csinálja a DHCP-t, és a TP-LInk csak AP lenne...
-
fanti
addikt
Én is jókorát szívtam!
Két gép van itthon, az asztali megy kábeles kapcsolattal, a laptop meg wifin.
Na, ma reggel nem volt wifi, a laptop nem látta a routert, megnéztem az asztali gépről, és látom, hogy a wifi disabled.
Na ez meg miért állt át, fogom és enabledre teszem, mentem és kilépek.
De mégsincsen wifi.... a routeren sem ég a wifi ledje.
Újra belépek, látom a státuszban, hogy wifi disabled. Na, ujra wifiszekcióba be, ott enabled, új SSID, mentés, ugyanaz. Továbbra sincs wifi, disableden áll a státusznál, de a wifi szekcióban meg enableden van.
Azaz hiába engedélyezem és konfigolom be és mentem el, még sincsen wifi és disableden áll.....
Áramtalanítás két percre, utána áram vissza, ugyanaz.
Hívom az ingyenes számot, ott kapcsolnak egy műszakis kollégát, annak elmondom, ő megcsináltatja azokat a lépéseket amiket én, pluszba csinálunk egy resetet is a routeren, de semmi változás.
Azután én kezdtem kísérletezni, és meg lett a megoldás.
Több mint egy percig tartottam benyomva a resetet, amire ténylegesen megtörtént a reset, és elfelejtett minden beállítást, és újra lett wifim....De mi okozhatta ezt?
Hiszen semmit nem állítottam a routeren, és így lett inaktív a wifi egyszer csak, utána meg csak UTP-n ment a router, a wifi része totál inaktív lett, azt hittem, hogy tönkrement a wifi blokkja.
Egyszerűen hiába állítottam a wifit enabledre, mindig disabled maradt amig a reset nem történt meg, ahhoz meg több mint egy percig nyomnom kellett a resetgombot.Így jártam ma.
-
fecs
senior tag
Sziasztok!
Ez a firmware van az eszközön:
Current Software Revision: epc3925-E15-12-v302r125555-130808c-MYR
Firmware Name: epc3925-E15-12-v302r125555-130808c-MYR.bin
Firmware Build Time: Aug 8 10:17:50 2013Mostanában nagyon sokszor megszakad a net 4-5 percre. Tapasztalt valaki ilyet? II. kerület
-
stopperos
senior tag
válasz
haddent #2563 üzenetére
nem működik az a bizonyos TEST fw óta. Tiltották az egész átállítást. Akinek abban maradt (pl felügyeletem alatt az egyik) az imádkozik, hogy ne kelljen resetelni soha sem. A másik eszközömmel próbálkoztam több megoldással, és javaslattal, de mindig 403. Ha gondod van, jelentsd be, és hátha kapsz másik eszközt. Ha eszköz cserét kérsz, az fizetős szokott lenni.
-
haddent
addikt
sziasztok
bridge mód kérdésre vetnétek egy pillantást? -
capulet75
addikt
Még fent állna a kérdésem, hogyan tudom kábelen használni ezt a modemet?
-
törölt tag
Hány darab volt eddig? Mennyi most az US jelszintje?
(#2552) P_Pro_HW Fail
(#2553) Gsx-rr Csinálj hard resetet. Hátul van egy süllyesztet mélyedés, tollal nyomva tartod addig,hogy csak a power felirat melletti LED világítson, megvárod,hogy észhez térjen és utána rendben lesz remélhetőleg.
Általánosságban,mindig ajánlott SW frissítés után egy hard reset!
-
Gsx-rr
veterán
Valószínű nálam is megjött a frissítés ,mert éjjel állandóan ledobott a wifi-ről.
Észrevétel. Quick setup-ban nem engedi kikapcsolni a wifi-t és ha a wireless fülre kattintok akkor kilép és a böngészőben azt látom hogy: a kapcsolat alaphelyzetbe került"
Közben másik böngészővel megoldódott.
-
P_Pro_HW
csendes tag
válasz
#78121280 #2550 üzenetére
Reset lett a vége a sztorinak.
Azért elbeszélgettem a 1214-el előtte de a műszaki kolléga sem tudott mit mondani.
Az viszont kiderült, hogy többen is úgy jártak mint én. Nálam 7/24-ben 2 aktív wifi kapcsolat van, talán ez lehet az oka. Az újra konfigurálás elvitte vagy 1 órámat.P
-
törölt tag
Befutott hozzám is a T-s Cisco EPC3925 FW frissítés.
Current Software Revision: epc3925-E15-12-v302r125573-131202c
Firmware Name: epc3925-E15-12-v302r125573-131202c.bin
Firmware Build Time: Dec 3 09:44:16 2013Változások:
UPnP automatikusan bekapcsolásra került.
Wireless menüpontban lett egy WPS menüpont.
Radio Settings fülön Network Mode: már külön is válaszható az "N Only" mód.
Lett egy Scan 2.4 GHz Wireless APs gomb,ahol a körülöttünk lévő Access Points mutatja.
Security - Firewall fülön megjelent egy IPv6 Firewall Protection opció.
Status - Gateway - Gateway Information Router Mode: IPv4
Ennyi.
-
fil
őstag
válasz
capulet75 #2538 üzenetére
Ugye nem modemként (ppoe) akarod használni? Mert hogy ez egy router (legalábbis az a fele amivel a géped találkozik). Ha gépeden a korábbi adsl modem beállítások maradtak ,akkor
nem biztosbiztosan nem fog működni. A géped hálózati beállításában az kell ,hogy az ipv4 konfigban minden automatán legye (dhcp ,dns). -
capulet75
addikt
Üdv. Új netem van ezzel a modemmel. 651 hibakóddal nem engedi használni. Raktam új drivert a hálókártyához, akkor sem. Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném.
-
stopperos
senior tag
válasz
Gubek-Einste #2536 üzenetére
A ping nem biztos, hogy segít, mert az új kapcsolat kiépülésének számít, nem a régi fenntartásának. A http ezért működik. Ha a céges cucc valami tunnelező vagy vpn-ező dolog, és egy céges szervert pingelne, akkor működne.
-
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste #2531 üzenetére
Ezt értem ,de mivel lehetne megvalósítani?
-
-
Gsx-rr
veterán
Eddig Azt hittem ,jól működik ez az eszköz, de észrevettem ,hogy állandóan ledobál egy szerverről amihez itthonról szeretnék kapcsolódni ,kb 1-2 percenként.
eddig ez nem volt. Beszéltem a rendszergazdákkal ,és azt mondják ez a modem vagy a T-home hibája ,nem állandó a net kapcsolatom ,csak általános netezés közben ezt nem veszem észre.Találkozott valaki ilyennel?
-
Gassolo
csendes tag
"tökéletes netszolgáltatás"
Gondoltam megemlítem, hogy a netszolgáltatás korántsem tökéletes (mobilnet-használatban Európa sereghajtói vagyunk), a kimaradások nem elhanyagolhatóak, illetve ez már a második ilyen routerem, ami tönkrement, a jövő héten fogják cserélni. Egyébiránt pedig igenis sokan használnák a NES-funkciót, az érthetetlen az, hogy egy INGYENES megoldással nem tudnak élni, vagyis egy egyszerű szoftverfrissítést nem tudnak telepíteni; pedig elvileg mindegyik szolgáltató a fogyasztók érdekeit nézi...Ez nem elfogadható. -
RtgLaci
tag
válasz
Gubek-Einste #2518 üzenetére
Persze, úgy használja, ahogy akarja
Kezdetben nekem egy D-Link volt a Cisco után kötve, a Cisco-é 0-ás, a D-linké 1-es tartományban, na az nem igazán volt jó. Aztán a D-Linket csak mint switch-et haszáltam, DHCP letiltva, a WAN-ba nem ment semmi, így már jó volt, csak kevés volt a csatlakozó. Aztán szereztem egy egészen korrekt HP gyártmányú 8 portos switch-et - bódottá van
A switch-ről megy egy kábel a padláson keresztül egy távoli szobába, ott egy 4 portos switch fogadja a jelet, ami egy asztali PC-be, meg egy wifi repeaterbe megy, amit az Aldiban vettem. Ez acces point-nak van beállítva, így az okosabbnál okosabb telefonok és laptopok is csemegézhetnek a netről
-
Gyurka6
őstag
válasz
Gubek-Einste #2518 üzenetére
Hali!
Azért a tp-link-et lehetne használni média lejátszónak, torentre, fájl megosztónak...
-
-
RtgLaci
tag
válasz
Gubek-Einste #2514 üzenetére
Nekem sokáig tartott, mire rájöttem, hogy nem kell két router egymás után kötve, állandóan vergődtem, hogy nem látják a gépeim egymást. Most csak a Cisco működik routerként és a wifi is megy, a 4 csatlakozóból egy az IPTV, egyre csatlakozik egy (jelenleg) 8 portos switch, a maradék kettőre egy media player, meg egy laptop. A többi gépem szépen kapja a netet a switch-ről, nincsenek ütközések, mindenki lát mindent, azonos tartományban van mindenki, ami nálam 192.168.0.xx.
-
dptrsk
addikt
válasz
Gubek-Einste #2514 üzenetére
Rendben, beállítottam azt is.
(#2515) Gyurka6: igen, 3925ről van szó, kipróbálom, ha nem válik be kiveszem.
Mindkettőtöknek köszönöm a tanácsokat.
-
-
dptrsk
addikt
Sziasztok!
Nekünk is ilyen router/modemünk(IPTV+net) van, s szeretném csak a modem funkcióját használni egy TP-Link TL-WR1043ND mellett.
Szeretnék segítséget kérni tőletek, a 2 eszközt kábellel szeretném összekötni.Amit eddig csináltam(mindkét eszköz factory reset):
A ciscoban wifi és dhcp kikapcsolva.
A cisco LAN1 a TP-Link WANnal összekötve.Cisco:
IP: 192.168.1.1
Subnet Mask:255.255.255.0
TP-Linknek fix IP 192.168.1.11
-----------------------------------------------------
TP-Link:
IP:192.168.0.1
WAN beállításoknál:
Fix IP: az IPTV STBk-nek
Dinamikus IPre nem csinál semmit, ezért statikus IPre tettem.
Statikus IPnél:
IP:192.168.1.11
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Gateway:192.168.1.1
DNS1:ami a ciscoban volt.
DNS2:ami a ciscoban volt.
-----------------------------------------------------
Így a TP-Linkre csatlakozva van net és az IPTV STBk is működnek.
Szerintem így nincs kiiktatva a cisco, bár a ping 18ról 9-11re csökkent, vagy tévedek?
Szeretnék tanácsot kérni tőletek mit kéne máshogy vagy még csinálni? -
RtgLaci
tag
Kedves Fil, köszönöm, hogy foglalkoztál a problémámmal.
Annyi azóta a változás, hogy egy (külfüldi) Stora-fórumtárs javaslatára teljes mértékben újrahúztam a Stora saját szoftverét az internetről (reflash) és ennek hatására megoldódott a probléma - annak ellenére, hogy nem is nyitottam portokat a routeren, nem is értem hogyan lehetMindenesetre most működik, el tudom érni a NAS-t akárhonnan, ezért nem akarom piszkálni. Mindössze a (gondolom megbuherált) szoftverbe beépített Transmission torrent kliens tünt el, de ez nem akkora veszteség.
-
fil
őstag
válasz
RtgLaci #2510 üzenetére
A Cisco a belső hálón maga is használja a 80-as portot ,így azt nem fogja engedni elérni kívülről ,sem pedig forwardolni. Én a következőt csinálnám. Kívülről egy nem használt (pl. a 85-ös) portot használnák és ezt forwardolnám a NAS 80-as portjára.
Tehát http://publikusip:85 --> forward -- > nasip:80 -
RtgLaci
tag
válasz
blueboy_HU #2507 üzenetére
Kipróbáltam az imént, de semmi változás, a szöveg maradt ugyanaz ... Vagyis minden rendben van a 80-as porttal, de a NAS mégsem érhető el a WEB felől.
-
RtgLaci
tag
-
RtgLaci
tag
-
sziasztok!
t-home adsl esetében is ez a kütyü jön, vagy valami mást kap az ember?
költözünkköszi,
red -
Jabby
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- DELL PowerEdge R620 10xSFF 128GB ECC RAM
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- 27% számla! Ryzen 7700X / RTX 4070 Ti Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 800w GOLD! BeszámítOK
- Jó áras PC! , i7 10700 , 1080 8GB , 16GB DDR4 , 512 GB NVME , 500GB HDD
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest