Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ZIDOO médialejátszók
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- Milyen processzort vegyek?
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Rundll32
tag
válasz
Gubek-Einste #2390 üzenetére
Ezt kifejtenéd kicsit bővebben ? Mert a jelenlegi konfigurációm úgy néz ki, hogy van a Cisco EPC3925 router (T-home-os) és ehhez egy WIFI Bridgel megoldva kapcsolódik egy TP-Link WR842ND-s másik router, ez osztja szét a ház másik felében a netet (szobám és környéke) ez megy is tökéletesen. Ráadásul vargalex féle firmwarel. Ez esetben lehet valamit kezdeni? hogy kintről elérjem a TP-Linket ? (mármint nem helyi hálózatról, hanem netről)
Köszönöm a válaszod !
-
stopperos
senior tag
válasz
Renato1993 #2397 üzenetére
Egy kérdésedre biztos tudom a választ. A LAN Gigabites. Illetve szinte biztos, hogy N es szabványon csak a 20 MHz fog menni.
-
Renato1993
tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem hogy a gyakorlatban milyen sebességet produkál a wifi-je n-es módban?
T-home-os modellem van, ahogy olvasgattam az csak 2,4GHz-en fut ugye?
És egy vagy két adatfolyamos 40MHz-en (150 v 300 Mbps-os)?
(Na még egy extra kérdés, a LAN része Gigabites, vagy 100Mbps-os?)
A vevő egy helységben lenne vele, olyan 6-7m-re, csak azon filózok hogy USB-s vagy PCI-E-s adapter legyen-e.
ASRock E350M1-lapba/hoz, amit HTPC-nek használok, és LAN-on keresztül néznék filmet másik PC-ről, de jelenleg csak 54Mbps-os USB-s adapter lóg rajta, és ez kicsit szűk keresztmetszet egy fullHD filmnél 15Mbps-os bitráta fölött.
Ha jól sejtem, ezen javítana egy 802.11n szabványú adapter, ugye? -
gorba537
tag
Sziasztok!
Van egy ilyen Cisco thómos modemem. Családi ház felső emeletén már gyengécske a jel, de jön fel ide UTP kábel. Ezért gondoltam rákötök egy tplink routert vmelyik portjába és akkor wifin szórja tovább a netet. Nos azonnal kilőtte a cisco modemet, ez csak restart után áll helyre. Most próbáltam egy másik Edimax routert rákötni...ugyanaz a jelenség. Mit kéne beállítani a routereken? Találkozott már valaki ilyennel? Köszi
-
oz82
senior tag
Sziasztok.
Cisco epc 3925 ös router. Működik minden rendesen (wifi net mobilon, lan, led tv is látja a netet).
Egy bajom van, a mobilok egyéb szolgáltatásait nem engedi át a router. pl. samsung allshare, t home os távirányító app. pl. a viber is csak csak megy, néha 5-15p mire továbbít uzenetet.
Mit állitsak a routeren szerintetek?thx.
-
-
Rundll32
tag
Sziasztok !
Ebben a topicban még új vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy a Cisco EPC3925-el csak a dyndns szolgáltató megy ? vagy esetleg más is ? Mivel a menüjében csak ezt az egyet engedi kiválasztani... Valami ingyenes megoldás érdekelne ! Válaszokat előre is köszi.
(ha korábban volt róla már szó egy linket is megköszönnék, ez esetben bocs az off-ért) -
Horvi
őstag
Köszi a segítséget végül megoldódtak a dolgok és megy minden pöpecül. Még egy olyan kérdésem lenne, hogy a cisco tűzfalában amikor állítani lehet közepesre vagy erősebbre akkor ugye van egy pár szolgáltatás a jobb oldali listában amiket átenged. Azt a listát lehet bővíteni a menüből vagy ahhoz már valami komolyabb barkácsolás szükséges? Mert menüben nem találtam ilyesmit.
-
nem mindegy, illetve akkor van inkább jelentősége, ha elérhető közelségben idegen wifi hálózatok is forgalmaznak, úgy nagyon fontos, hogy megfelelően kerüljön beállításra a használt csatorna a környezeti tényezőknek megfelelően, mert ha olyan csatornán megy a forgalom, amit más eszköz(ök) is használ(nak) elérhető közelségben, akkor akadás, lassulás, esetleg teljes kapcsolati halál is bekövetkezhet.
térképezd fel ezzel az alkalmazással a környezetet, és olyan csatornát használj, amit mások nem, az az ideális, ha a szomszédos érték(ek) is szabad(ok); link (nem kell telepíteni, csak futtatni)
nagyobb tudással, grafikus megjelenítéssel...stb; link
android, mac os x...stb alá is adott, ha esetleg nem windows lenne a wifi képes munkaállomáson.
vista óta az integrált tűzfal sem annyira rossz, de van több jó ingyenes tűzfal is, például zonealarm vagy comodo, amik átláthatóbbak és jobban az ember keze alá dolgoznak.
az a lényeg, hogy ne engedj át rajta mindent csak úgy látatlanban, a router "tűzfala" befelé elég egy külső védvonalnak, de ha letölt valaki egy problémás állományt, ami mondjuk adatokat akar kivinni, akkor az a tűzfal lényege, hogy ne engedje ki adott forgalmat, tehát tényleg csak a szükséges rendszerfolyamatok forgalmazhassanak, illetve azok az alkalmazások, amiket a felhasználó szándékosan kienged, mert valóban szükség van azokra (böngésző, levelező...stb), illetve nem holmi sumák, rendszerfolyamatnak álcázott kém-/trójai és társai programok. -
amennyiben van(nak) n szabványos eszközök, úgy nyilván azonos módot (b/g/n), hiszen az a leggyorsabb átviteli mód.
a 20/40 megahertz a fenti mód alatt van kettővel, tudod állítani manuálisan, és a 300-as átvitelhez 40 megahertz kell, akkor használ két csatornát az eszköz/kapcsolat, de bizonyos eszközök nem szeretik, illetve a környezet függvényében is problémásabb két szabad csatornát találni, ha sok idegen wifi hálózat elérhető. -
Horvi
őstag
-
szia,
wifi; megfelelő szabvány, 20/40 meghahertz és csatorna, minimum wpa de inkább wpa2 - aes titkosítás (ha minden ellenoldali eszköz támogatja a wpa2 módot), illetve az ssid és a jelszó ne tartalmazzon ékezetes betűt vagy nagyon speciális karaktert.
én még nem találkoztam olyan ellenoldallal, ami megfelelő beállítás mellett nem csatlakozott volna fel.
tűzfal; a medium és a high okozhat problémát például az iptv szolgáltatásban, de más hiba is adódhat.
a low megfelelő, és csak a block anonymous internet requests legyen kipipálva, a többi csomagvesztést és egyéb problémákat okoz(hat).
a ilyen jellegű hardveres "tűzfal" nem elég egy megfelelő védelem kialakításához, kell mellé a szoftveres tűzfal, ami a kifelé irányú forgalmat is felügyeli, így hiába is teszel be egy jobb routert, teljesen az sem biztosít megfelelő védelmet, legfeljebb több beállítási lehetőség lesz, így jobb konfigurálhatóság, ha arra van igény. -
Horvi
őstag
Sziasztok!
Nekem is egy ilyen csoda router+modem kombóm van itthon. Az lenne a kérdésem, hogy valakinek sikerült rendesen beállítani a wifit meg a tűzfalat rajta mert én valahogy nem boldogultam. A torrentel voltak gondok (ha ment akkor nem jöttek be az oldalak) de miután kivettem a pipát az ip flood detection elől akkor megoldódott a dolog. De a wifi azóta sem akar menni. Nem tudok rá csatlakozni az ipod-al. A tűzfalnál pedig az lenne a kérdésem, hogy mennyire hatékony? Lehet ez így hülye kérdése de pl. steam-re csak akkor tudtam beloginolni ha a tűzfal a cisco-s cuccban low-ra volt véve vagy teljesen ki volt kapcsolva. Ennél a menünél a jobb oldalon van egy kis lista, hogy miket enged át attól függően, hogy milyen erősségűre van állítva a tűzfal. Nem tudjátok véletlenül, hogy ezt a listát lehet-e bővíteni manuálisan? A tűzfal hatékonyságára visszatérve lehet jobban járnék ha vennék egy másik routert aminek tisztességes tűzfala van és azt használnám úgy h DMZ-be kötöm a két cuccot? Valakinek van ezzel valami tapasztalata?
Előre is köszi.
Horvi -
xors
senior tag
válasz
sanzi89 #2378 üzenetére
A cél az lenne hogy a NAS -t elérjem és menjen a HD filmnézés wifin a laptopomon a NAS -ról. Kicsit csalódtam a Tendaban, nemcsak mert nemtudtam kapcsolódni vele, hanem azért is mert a felhasználói felhasználói felület gagyi. Állítottam benne mindent, volthogy sikerült kapcsolódnia, de akkor a wifit értelmetlenül belassult...
-
sanzi89
addikt
A Tenda router WAN interfészének az IP-je legyen a Cisco router tartományában, tehát a 192.168.0.X-ben. Amennyiben a Cisco-n fut a DHCP, akkor egyszerűbb, ha a Tenda WAN interfésze dinamikusan kapja az IP beállításokat a Cisco-tól. Amire a kolléga utalt az az, hogy a Tenda LAN interfészének kellene módosítani az IP címét 192.168.0.1-ről mondjuk 192.168.1.1-re.
-
xors
senior tag
Sziasztok nálam is itthon ez a csoda muzsikál... A helyzet az hogy vettem egy Tenda N6 nevezetű routert, és hiába dugom rá UTP kábelen keresztül a Cisco modememre, nemtudok vele csatlakozni, csak connecting -el. kép Tudnátok segíteni mi a megoldás erre az idegesítő problémára?
Előre is köszönöm! -
BBalu
csendes tag
Sziasztok!
20/1-es netem van a t-nél iptv-vel.
Nemrég vettem egy NAS-t amin a transmission fut, viszont a feltöltési sebesség le van korlátozva a net 75%-ára.
Nem tudom, hogy mitől csinálja, de nagyon nehezen tölti be az oldalakat, 4. 5. próbálkozásra, eddig is torrenteztem utorrenttel akkor nem volt semmi bajom, és ott nem volt sebességkorlát, ezért nem tudom, hogy van-e hozzá egyáltalán bármi köze is.
Jelenleg iptv-m sincs.Legutóbb mikor egyáltalán nem volt internetem se analóg tv-m se ugye az iptv felhívtam őket, és annyit mondtak, hogy a modem nincs feljelentkezve majd megcsinálják.
A mostani helyzet a következő:
(ezért nem merem megrendelni az 50-es netet, ha ez így sz@rakodik akkor miért fizessek többet a semmiért? A 120-asról náluk jót még nem hallottam, csúcsidőben nagyon gyengén teljesít elvileg...)
-
-
Jimcat
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémám lenne, ilyen routerem van ip-tv-vel.
Arma3 játékszervert futatok és meg kéne nyitnom a 2302 portot. Sikerült beállítanom a port forwarding-ban a 2302 udp portot a szerver ip-jére de port tesztnél még mindig zártnak mutatja.
Mi lehet a gond? -
wmati
addikt
válasz
Gubek-Einste #2365 üzenetére
Iptv dobozok is abból a tartományból kapnak ip mint a többi eszköz 192.168.0.*
-
válasz
Core2duo6600 #2363 üzenetére
Az IPTV belső hálózati elérése van, UPC-s vagyok, nem tudom milyen IP címe van a box-oknak de szinte 100%, hogy nem a HGW által kiosztott 192.168.0.x tartományból kapja.
Elvileg meg lehetne oldani saját eszközzel is az IPTV használatot de a T nem úgy csinálja, hogy menjen normál működésben. -
Core2duo6600
veterán
HEllo
Én egy dolgot nem értek, hogy minek erölteti a T ezeket az eszközöket, miért nem tud működni egy normális modem, és egy router, esetemben egy épített gép /Pfsense/.
Hisz IP TV is normál hálózati eszköz nem ?
Hisz azért építettem a tűzfal gépet, hogy kivegyem a hálózatból a leggyengébb láncszemet a routert.
-
Áki75
csendes tag
Valaki tud-e abban segíteni hogy Cisco EPC3925-ben lehet-e állítani, és ha igen hol a wi-fi jelerősséget?
-
k_petya
tag
Üdv
bridge móddal kapcsolatban, a régi módosítás nem elég mert hiába változtatod meg script szinten nem csinál semmit
function selectWorkingMode()
{
var cf = document.forms[0];if(cf.preWorkingMode.value == 1)
secMode = "router";
else
secMode = "bridged";
<!-- 0 -->show_hide("ConnectionHR", true);
<!-- 0 -->
<!-- 2 -->
show_hide("ConnectionMode", (secMode == "router"));
show_hide("StaticIPTable", (secMode == "router"));
show_hide("HostNameDomainName", (secMode == "router"));
show_hide("WanDNSTable", (secMode == "router"));
<!-- -->
<!-- 2 -->
show_hide("mtuHR", (secMode == "router"));
show_hide("mtuSET",(secMode == "router"));
<!-- -->
<!-- 2 -->
selectConnectMode();
<!-- -->
var dflag = (cf.preWorkingMode.value == 0);
<!-- 2 -->
setDisabled(dflag,cf.upnp_enable[0],cf.upnp_enable[1]);
<!-- -->
<!-- 0 -->
<!-- 2 -->
setDisabled(dflag,cf.remote_management[0],cf.remote_management[1],cf.http_wanport);
if(!dflag)
{
setRM();
}
<!-- -->
}Viszont ha a preWorkingMode.value -t átírjuk nullára akkor elvben bridge módba kerül, a kérdés, hogy szerver oldalon mit csinál vele.
Egy kis érdekesség
if(cf.h_user_type.value == "common")
{
if(cf.sysname.value=="Superuser"||cf.sysname.value=="Operator")
{
alert(msg_useId);
return false;
}
} -
Kleroo
veterán
Sziasztok!
Engem is megtalált a végzett ezzel a vacakkal.
Tegnap óta csinálj a mókázást.
Kb 15-20percenként eldobja a netet,és kizárólag újraindítás után veszi fel ismét a "fonalat".
(3 wifi eszköz,és egy LAN eszköz van rajta, mindegyiken megmukkan a net; a hálózat viszont rendben marad)
Semmilyen összefüggést nem találtam, nincs olyan program amitől összetojná magát. Valamint először szolgáltatói failre gondoltam, de az már kizárható. Cirka 20x kellett már újraindítanom, és mindig 15-20percig megy.
Az ég világon semmit nem állítottam a routerben, és jó 1 éve szépen megy ezekkel a beállításokkal.
Mi a fene-franc lehet?? -
BBalu
csendes tag
-
BBalu
csendes tag
Sziasztok!
Valaki használ az EPC-vel serviiot plexet vagy egyéb dlna, szervert?
Nem igazán akar működni, konkrétan se plexhez se serviiohoz nem csatlakozik az xbox.A box wifin csatlakozik a hálózathoz a plexet futtató gép pedig kábelen, ha a boxba is kábelt dugok akkor látja és működik is rendesen.
Viszont itt jön a csavar, kipróbáltam a régi tp-link routerrel, úgy hogy kikapcsoltam a ciscot a tp-linkbe bedugtam a plex szervert, xbox ugyanúgy wifin (a tp-linkhez csatlakozva) és így szuperül működött, magyarul ennyire gyenge lehet a cisco jele? (de a box a laptopom tartalmát látja ami szintén wifis)90%, hogy ap/swich mód lesz ebből, de a plex szerver mindenféleképpen a ciscoba csatlakozna és ott van egy dvr-is amit távolról dyndns-en keresztül elérek, na most ha én bekötöm a másik routert ezeknek meg kellene maradnia. Az iptv pedig a tp-linkbe csatlakozna akkor. Lehetséges így?
-
fecs
senior tag
-
fecs
senior tag
Nem a routerrel van gond, hanem a Eset Smart Security volt túl érzékeny a tanúsítványokra. Öcsém javaslatára kivettem az ellenőrzést és így már meg tudom nyitni a https-es oldalakat (ebay, otp, ebay....) is.
Köszönöm!
Bár így most nem érdekes, de azért rákérdezek, ha már itt jártam.
FW-frissítés automatikusan érkezik? Nekem ez van most rajta: epc3925-E15-12-v302r125555-130808c-MYR -
szia,
nyomj egy nullázást az eszköznek, illetve ellenőrizd a tűzfalas beállításokat, hátha ott nem okés valami.
milyen oldalakkal van probléma?rimoczi_b; szia, a wifi simán kikapcsolható az eszköz adminisztrációs felületén, a wifi beállítáésoknál.
a stabil és védett hálózat beállítás kérdése, annak kulcsa pedig a kezedben van.
a gyártói firmware verzióval nem sokra mennél, hiszen az nem tartalmazza a szolgáltatós konfigurációt. -
rimoczi_b
újonc
Sziasztok!
Nekem is T-től van ilyen routerem. El van cseszve az egész szerintem. A T ezzel az újabb, teszt firmware-rel kizárta a bridge mód lehetőségét, de az az érdekes hogy még a WiFi-t sem tudom kikapcsolni ha esetleg arra lenne szükségem. Eléggé instabillá, és védtelenné vált a hálózatom hála nekik.
A cisco oldalán van hozzá új hivatalos firmware de a T nem adta oda az eredeti firmware-hez tartozó CD-t ami szükséges az eltávolításához.
Gondolkodtam sokat hogy hogy lehetne mégiscsak átvágni az eszközt. Még amit érdemes lenne megpróbálni: Ha esetleg valaki akinek még átmegy bride módba, le tudná menteni a configot *.gwc-be akkor avval talán át lehetne vágni és az átszerkesztett configot visszaadni az eszköznek. Ha valaki meg tudná ezt tenni és feltenni a configot akkor nagyon hálás lennék. Szerintem egy próbát még megér. -
fecs
senior tag
T-home kábelnetem van ilyen modemmel. Mostanában a https-es oldalak nem akarnak megnyílni. Tanusítvány hibákat dob a gép, kivételeket kell generálni. Eddig ez nem volt.
Több böngésző és több eszköz (asztali gép, noti, mobil) is elutasítja a csatlakozást. Valami a modemmel van és úgy vettem észre, hogy az óraátállítás óta vacakol a rendszer.
Hiába van jól beállítva (Setup/LAN Setup/Time settings) az időzóna, a Status/Gatway/Gatway information/Current time sorban nem a rendszer idejét (és nem is a valósat) mutatja, hanem 1 órával kevesebbet.
Játszottam ide/oda állítással, téli/nyári verzióval, de gatway részen nem változik az idő.
Újraindítottam már (administration/device restart), de az sajnos nem segített.
Jó helyen keresgélek? Mit tanácsoltok? -
-
BBalu
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #2330 üzenetére
Sziasztok!
EPC3925 a router/modem, a gépben nem LiteN szabványú kártya van.
Az úgy kivitelezhető-e, ha van egy felesleges tp link wr841nd típusú routerem, azt berakom a hálószobába, mert ugye ide jön az ip tv miatt kábel, és akkor itt helyben lenne. (Lehet, hogy így még kábelezni is érdemes lenne)
Esetleg így el tudnék vele érni 300mbps-ot?Egyébként ahhoz képest hogy az epc-ben beépített antenna van az udvar végében simán tudok skypeon telefonálni. Otthon tl wr1043nd-vel egy szinttel lejjebb már nincs szinte jel :S Mondjuk az vasbeton.
-
Szia!
Az N szabvány magában még nem jelenti azt, hogy 300Mbps kapcsolatra képes a kliens! Ez lehet LiteN is, ami csak 150Mbps-t tud! Ezen kívül a tárgyban szereplő HGW csak egy belső antennás eszköz, sosem az erős WiFi-jéről volt híres, lehet ennyit tud azon a néhány méteren, plusz egy falon keresztül!
-
-
BBalu
csendes tag
Sziasztok!
Ne kövezzetek meg kérlek, de nem értem, minden eszközöm n-es szabványú, nincsen egyáltalán másik wifis eszköz a közelben ami zavarná az enyémet, másik szobában van a router és mégis a laptopom szerint 65 mbps a sebesség. Miért van ez?
Hálózaton szeretnék néha másolni és ha nem lenne muszáj nem kábeleznék.
Az asztali gép egyébként kábellel csatlakozik a routerhez.Köszönöm a segítséget!
-
-
Hát sok mindent nem tudsz tenni... Okos routerrekel most éppen egy shell scriptes megoldást javasolnak, ami éppen PC-n is működhet, a lényege annyi, hogy 20mp-enként meg kell hívni az ncore.cc:2710 címet!
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wdr3600_router/hsz_2413-2413.html
Bár az igazat megvallva nekem például semmilyen problémám nincsen vele! Viszont van egy limitálás is, amit az oldal üzemeltetői szándékosan vezettek be, még pedig, hogy ha 20-30 torrentnél egyszerre többet állítasz le (ekörül van valahol a max announce, pontos értéket nem tudok) akkor bannolnak 5 percre, és ez alatt az oldalt sem éred el, és a torrentek is pirosodnak! Tehát ha sok torrentet futtatsz, akkor leállítás csak 20-asával, különben nem lesz elszámolva minden forgalmad! Ezzel gondolom megússzák a szerver bővítést!
-
fo_di
őstag
válasz
Intruder2k5 #2320 üzenetére
magvas probléma, igen
akkor most mi az álláspont? várjak türelemmel, hátha működik éppen? -
-
fo_di
őstag
sziasztok,
static routing hogy kapcsolható be a modemen? (bekapcsolható-e egyáltalán?) torrenteznék, de nem igazi, elvileg ez rá a megoldás
köszi -
sanzi89
addikt
válasz
stopperos #2317 üzenetére
Csak el ne kiabáljuk...
Akkor leszek nyugodt, ha már itt lesz a rack szekrényben a cucc.
-
-
-
válasz
sanzi89 #2312 üzenetére
Helyes, így kell ezekkel bánni! Én nem is értem, hogy miért erőltetik annyira ezt a HGW dolgot, mikor "hót szar" az egész! Nem tudsz normálisan távoli elérést használni, nem mellesleg én jobban bízom a kizárólag saját magam által felügyelt tűzfalban, mint amibe esetlegesen a szolgáltató is beletúrkálhat bármikor, ráadásul a tudtom nélkül!
Egyébként nem tudom T-nél hogy megy ez, így nem akarlak erre biztatni, de a hardverapro-n sokszor lehet 2-3ezer HUF-ért venni CISCO modemet (múltkor is ennyiért láttam 3212-t), és lehet azt is rádugod, és menne! UPC-nél volt már aki cserélte saját modemre, beregisztrálta a megfelelő oldalon, és ment is neki! De mondom, nem tudom a T dolgait, és nem akarlak felesleges vásárlásra buzdítani, ezt csak úgy megemlítettem!
-
sanzi89
addikt
-
-
sanzi89
addikt
válasz
Intruder2k5 #2308 üzenetére
Rákérdezek még egyszer, hátha. Köszi!
-
válasz
sanzi89 #2307 üzenetére
Hát ezt nem tudom, de az biztos, hogy UPC-nél is volt akinek ezt mondták, hogy a sima modem nem bírja el ezt a sebességet, ráadásul üzleti előfizető az illető, pedig itt tuti, hogy van 3208 és 3212 is! Az igazat megvallva én kétlem, hogy a T-nél is csak ED2-es modemek lennének, de hát Ők tudják...
-
sanzi89
addikt
válasz
Intruder2k5 #2306 üzenetére
Valószínűleg a T-nél nincsenek ilyen modemek, legalábbis amikor rákérdeztem azt mondták, hogy csak régebbi kábelmodemeik vannak - Motorola, Thomson - amik nem tudják a 120-as sebességet.
-
válasz
sanzi89 #2305 üzenetére
Azt nem tudom, hogy a T-nél milyen "sima modemek" vannak forgalomban, de például a CISCO EPC3208/3212 modellek simán tudják, lévén akárcsak az EPC3925, EuroDOCSIS 3.0 szabványúak, vagyis közelítőleg 400/100-as sebességet tudnak átvinni!
-
sanzi89
addikt
válasz
Gubek-Einste #2303 üzenetére
Nincs telefon. Azt mondták nem tudják kicserélni sima modemre, mert az nem tudja a 120-as sebességet.
@stopperos
DMZ ki van kapcsolva. A Cisco feladata annyi, hogy DHCP-n kap IP-t a WAN portjára, az egyik LAN portjára rá van dugva statikus IP-vel egy másik router WAN portja, valamint 5 port forward, ami szükséges a működtetéshez. Ennyi az összes feladat, ami rá lenne bízva. Se wifi, de dhcp, se qos, se vpn, semmi. Bridge mód már nem működik. Rákérdezek erre a D-Link cuccra, de arról se olvastam túl sok jót... Se IPTV se telefon nincs, csak a net kellene működjön. -
stopperos
senior tag
válasz
sanzi89 #2302 üzenetére
Egy 90 fős kollégiumban van ilyen eszköz, megy 120 as nettel. Itt voltam rendszergazda. Tapasztalatok:
- A DMZ csak ront a helyzeten, mert akkor a tűzfal tovább engedi a kapcsolatokat hogy felépüljenek. Nem droppolja. (DMZ nélkül másfél napig bírta, dmz-vel, 6-8 órát.)
- Csak a bridge mód oldja meg a problémát. Azóta nincs vele gond. Igaz hogy volt szoftver frissítés, de szerencsére korábban lett beállítva.
Amit tehetsz:
- A mostani lakásunkba kötöttek ilyen eszközt és ott elbeszélgettem a szerelővel. Azt mondta, hogy egy D-Link eszköz lesz bevezetve, mint másik opció, de ő még nem találkozott vele. Ha beszélsz egy szuper szervizessel akkor szerintem érdeklődd meg. Ennek a cseréje olyan 5000 Ft körül van.
- Ha nem kell telefon és IPTV akkor könnyebb tárgyalni a T-vel. -
-
sanzi89
addikt
Azt mondták, hogy otthoni előfizetéshez nem lehet másik eszközt igényelni. A fenntartó hülyesége, hogy otthoni internetet húzott be egy középiskolába - persze anyagilag jól járnak -.
Még egyszer végignéztem mik vannak beállítva, pár dolgot még kikapcsoltam, de még két dolog van, ami nem tudom mire való és be van kapcsolva:Security-VPN Passthrough-IPSec Passthrough/PPTP Passthrough
VPN-t nem használok. A kérdés az, hogy ezen funkciók kikapcsolása tehermentesíti az eszközt vagy pont ellenkezője?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest