- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Dell asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- MILC felhasználók szakmai topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED monitor topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kajarin #4199 üzenetére
inSSIDer3 mit mutat?
Wifi esetén nincsen semmire sem garancia, sok függ a környezeti viszonyoktól.
Egy N150-es linken nagyjából a 40-50 Mbps a reális adatvitel, természetesen lehet ennél több is de az ritka. N300-as linkre jellemző a 80-100 Mbps-s sebesség.
Mik a wifi beállítások? -
kajarin
csendes tag
Sziasztok!
Pár hete hozzánk is elért a 120-as net (T-home), ellenben ez csak kábelen akaródzik lejönni.. a vevő egységem egy tp link tl-wn722n, mely elvileg tudja a 150 mbps-t.. Gyakorlatilag viszont leginkább 72 mbps-es kapcsolat jön létre a Cisco EPC3925 és közötte, nem számít hogy a ház egyik szobájába vagyok a túloldalt, 5 falon át, vagy épp a Cisco mellett 5 centire. Néha összejön neki a 150-es kapcsolat, akkor elég jól jön (80-100 mbps között), de az eseteg 80%-ban jó, ha 40 mbps-t eléri.
A másik gond, hogy érezni hogy "akad".. fél-fél másodpercre leesik a mutató nullára, majd egyből vissza. Akkor is ha 80-100 mbps
Jelerősség végig "kíváló" a windows szerint..Másik. vettem egy TP-Link Archer C8-at, mely ugyebár AC-s szabványú, de ugyan azzal a 150-es N-es usb-s vevővel használtam egész nap. Köztük 72mb/s-es kapcsolat jött létre winfos szerint, speedtest-en mérve fix egyenes vonalat csinálta 60 mbps-el. Egyszer sem volt kevesebb, de nagyon ritkán ment fel 65-re is (viszont ezzel nem volt "akadás"
Mi lehet itt a baj? az új Archer c8-al nem akadozik, de "csak" 60-at tud, a Cisco néha 80-100, esetek többségében 30-40mbps, és akadósan... tanácstalan vagyok, hetek óta olvasom a fórumokat..
Még egy dolog: kábelen természetesen minden jó, 120 lejön, ahogy kell..
-
-
válasz
Gubek-Einste #4195 üzenetére
Mit szeretnék megoldani? Az EPC3925 mögöttes router-t (vagy nevezzük ahogy akarjuk) ne NAT üzemben, hanem Router üzemben akarom járatni, így elkerülve a dupla NAT-olást (DMZ-vel kiegészítve :-))
Ezt egyébként már lepróbáltam egy DrayTek + MikroTik kombón, és működő képes megoldás. Kérdés, az EPC25 mit tud? -
littlemole
őstag
válasz
Gubek-Einste #4193 üzenetére
Huh ezt most nem is néztem.
Mindenesetre sikerült megoldani a dolgot. Felhívtam a technical supportot és ott forwardolták az IP címeket. Mondjuk jó sokba került bakker
. 380ft os percdíj mert a sima telefonos chates supportjuknak nincs vagy infója vagy lehetősége ezekbe belenyulkálni.
Aztán volt egy factory reset is. És csodák csodája belekerült a port forwarding opció is, meg megmaradt az
IP pass through is.Hogy azért került bele a menübe a port forwarding mert ők mókoltak vagy a faktory reset miatt nem tudom. De legalább egy problémával kevesebb.
Végül sikerült beállítani a VPN PPTP-t is a port forwardingokkal. úgyogy happy day.
a végén már mindent kipróbálunk és lehet nem is a routerrel volt a gond hanem a VPN jelszóval.
Már csak egy másik routert kell találnom egy későbbi sebességnöveléshez.
Köszi mindenkinek.
-
-
Ez a csoda EPC3925-ben van valahol "Static Routing" vagy RIP (Routin Information Protocol) ?
-
válasz
littlemole #4192 üzenetére
Milyenek a jelszintek? Az legalább egységes kérdés mindenhol.
-
littlemole
őstag
válasz
Gubek-Einste #4191 üzenetére
Értem. Akkor az eltúnéses nem menne.
Megpróáltam az IP pass throught. Működött, de port forwardingok nem mentek egyenlőre. Majd még próbálkozom.
Viszont ez a régi modem ami nekem van már nagyon lassú ( Lynksys WRT160N).
Kell vennem egy másikat.
Remélhetőleg ha kiváltom a 3925 öt valamelyest, akkor a szakadások megszűnnek, és gyorsaságban is javul . -
válasz
littlemole #4190 üzenetére
Mivel nem írtad így nem tudtam, hogy nem magyar szolgáltatónál vagy. A NAT-olos kérdés így nyitott, nem tudom, hogy kint mi van.
A reset-re eltűnő IP PT csak a Magyar Telekom-ra igaz, külföldire nem tudom.
Jobb megoldás a IP PT mivel akkor elvileg külső, publikus IP címet kellene kapni a gépednek. -
littlemole
őstag
Olvasom itt regebbi hozzaszolasokban, hogy hard reset lehet eltunteti ezt az ip pass through opciót. Melyik a jobb? Ip pass through vagy a port forwarding? melyik az újabb beállítás?
Jobban járnék egy DDWRT routerrel emögött?
-
littlemole
őstag
válasz
Gubek-Einste #4186 üzenetére
Az ip pass through menuben mac cimhez lehet hozzarendelni. Nem tudom igy menne e.
Van egy routerem amin van DDWRT. De csak 100 as. A net ami meg elvilegben itt van az 240mb es. Bár ebbol nem jön at teljesen az egesz.Irorszagban vagyok a szolgaltato UPC vagyis mostmár virgin media.
Előzőleg egy Thomson modem volt de az még katasztrofálisabb mint ez.
-
-
RudY
addikt
válasz
littlemole #4183 üzenetére
Telekom esetleg a szolgáltatód? Területenként megy a mókolás, talán már te is belefutottál: [Az eddig alkalmazott nyilvános IP-címről privát IP-címre állítja át az otthoni előfizetéssel rendelkező ügyfeleit a Magyar Telekom. ]
-
válasz
littlemole #4185 üzenetére
Érdekes, ilyet még nem láttam.
Ha van saját router-ed akkor tedd be az IP Passthrough menüben az IP-jét így elvileg publikus IP kellene kapnia. -
littlemole
őstag
válasz
Intruder2k5 #4184 üzenetére
Port filtering----Port range triggering----DMZ----IP Pass through
Ezek vannak. Port forwarding egy specifikus IP re nincs.
-
válasz
littlemole #4183 üzenetére
Akkor milyen menük vannak nálad az Applications and Gaming alatt? Te nem tudsz ezen firmware-t frissíteni, csak a szolgáltató, de ha van náluk frissebb fw, akkor ez automatikusan megtörténik.
-
littlemole
őstag
Hogyan lehet port forwardingolni ezzel a modemmel? EPC3925?Nem megy sehogy sem.
Amit találtam a neten infót az nálam nincs benne a menüben.Nálam nincs port range forwarding.
Ugyanaz a verzió. Firmwaret kell frissíteni vagy hasonló?
-
togaba
tag
válasz
Gubek-Einste #4181 üzenetére
Köszi a segítséget. A magam részéről befejeztem a variálást. Hívok valakit, aki beüzemeli.
üdv
-
-
togaba
tag
válasz
Gubek-Einste #4179 üzenetére
Szia!
Köszi megint a segítséget. Összekapcsoltam a két készüléket, de nem jött létre kapcsolat. Nem lehet, hogy a TPlink nem kompatibilis a Win10-zel?
(Egyébként az üres-üres segített belépni.) -
Az alján találtam egy feliratot: ver:1.4
Ezt kérdezted?
Igen, ezt kérdeztem.Gondom van, nem tudok belépni a Cisco adminisztrációs felületére. Mi lehet a fhaszn.név és jelszó?
üres/üres nem jó? Ez az alapértelmezett, ha megváltoztattad akkor csak a reset marad mint megoldás. -
togaba
tag
válasz
Gubek-Einste #4176 üzenetére
Az alján találtam egy feliratot: ver:1.4
Ezt kérdezted?Gondom van, nem tudok belépni a Cisco adminisztrációs felületére. Mi lehet a fhaszn.név és jelszó?
-
togaba
tag
válasz
Gubek-Einste #4176 üzenetére
Nem tudom, mit kérdezel, de elég régen vásároltam.
-
-
togaba
tag
válasz
Gubek-Einste #4174 üzenetére
UPC-s.
-
togaba
tag
Sziasztok!
Két hónapja kértem és kaptam tanácsot tőletek (megjegyzem nagy megelégedésemre). Közben sikerült hozzájutnom egy gigás halózati kártyás laptopra, így a 120-as sebesség már vígan szaladgál a kábelen. Most újra egy kérdéssel állnék elő, mert van nekem régebbről egy TP-LINK 1043-es routerem és ezt szeretném összekapcsolni a CISCO 3925-ös modem+routerével abban a reményben, hogy nőni fog wifi sebesség. Sajnos az eddigi próbálkozásaim nem vezettek eredményre, bár megismétlem nem nagyon értek a dologhoz.Két kérdés:
1. Van-e értelme a TP-Link installálásának (most 45 a max. letöltési sebesség a CISCO-val)?
2. Hogyan kell megoldani a kapcsolatot, van-e erre egy egyszerű nyelvezetű leírás? Amit a routerhez mellékeltek, elég egyszerűnek tűnik, még sem sikerült megvalósítani.Előre is köszi.
-
-
Sokimm
senior tag
válasz
Gubek-Einste #4170 üzenetére
T-s, és ha lehet ilyen jellegűt kérdeznem, akkor "mit tanácsoltok" mit vegyek?
Gondolom ez már túlmutat a fórum topicján, ezért privátban is elfogadom a tippeket. -
-
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy igen szokatlan ötletem, nem tudom, hogy megvalósítható-e egy ilyen routerrel, ami a topic névadója.
Van a házban 4 wifis pc (lapop, és asztali is wifivel csatlakozik), és van 2 winphone, 1 mini, és 3 android.
Ezekből (felhasználók alapján csoportosítva)
1 laptop + 1 android telefon, és még 1 laptop és + 1 android telefon sajnos ész nélkül torrentezik, nem tudja a feltöltési limitet beállítani, se a le-korlátot, ezért szeretném a routerben limitálni az adatforgalmukat.A többi gépet én tartom karban, a limitek kliens szinten szabályozva vannak.
Megoldható, hogy csak a két laptop, és telefont szeretném szabályozni. (max up 30kb\s max down 700kb\sec)
nincs izmos netünk, sokan vagyunk rá, ezért lenne ez a probléma. :\
A válaszokat előre is köszönöm!
-
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #4164 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Ezek közül melyik még igmp-s? -
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.Tegnap a régi modememet kicserélték erre a cisco-ra.Be is állítottak rajt mindent, így már a wifi jel segítségével messzebbről is tudom a gépet használni.
Ez akár jó is lehet, párszor minden bizonnyal használnám is majd.
De meg lehet- e csinálni, hogy csak vezetéken jöjjön a jel, és a modem ne nyomjon ki wifi jelet, persze úgy , hogy később ha kell be tudjam kapcsolni?
Köszönöm szépen. -
scara83
csendes tag
Sziasztok!
Van egy T-Homeos Cisco EPC3925 gateway, amelyre rákötöttem etherneten keresztül egy NAS-t.
A probléma az lenne, hogy amikor a NAS rá van kötve a gatewayre, akkor pár óra múlva valami oknál fogva megfagyasztja az eszközt. Ilyenkor se internet se IPTV.
Próbáltam statikus és dinamikus IP-vel.Esetleg lenne valakinek valamilyen ötlete, h mi okozhatja a problémát.
Előre is köszi!
-
KüLÖNc
tag
Sziasztok!
Az mitől lehet hogy a telefonomon egyszer működik a Wi-Fi, egyszer nem. Éjfélkor vígan tudtam rajta streamet nézni most pedig 8 óra óta nem tudom működésre bírni. Csatlakozva van, írja hogy a jel kiváló ennek ellenére "Weblap nem jeleníthető meg" és semmit nem tölt le. Mobilnet működik rendesen.
Beléptem a routerbe, átállítottam 11-es channelről 1-re, 1 percig működik is, aztán újra olyan mintha nem fogadna jelet a telefon. Visszaraktam Autora, újra átállt 11-re, kiírta hogy korlátozott kapcsolat, telefont kikapcsoltam, routert újraindítottam de ugyanaz.
Korábban is csinálta már ezt, csak akkor nem erőlködtem vele, olyan mintha bizonyos időkben nem működne. Éjszakai órákban mikor a házban csak a telefon megy akkor jó, de most pl. reggel is csak a telefon csatlakozott rá és nem megy. Csatlakozva van és nem megy.
Mitől lehet ez?
-
Poloska2
csendes tag
Sziasztok,
van valakinek tapasztalata, hogy hogyan lehet a cisco modem/routerre az Interneten keresztül ranyulni? A konfiguratios felület erdekelne.
Dyndns-sel es portforwardinggal ranyulok mindenre, ami rajta azaz a routeren log. De hogy nyulok a routerre?
Van valaki, aki probalta. (nincs bridge modom, hanem egy Fritzbox log hatul a Ciscon es szepen megy minden; kamera Synology etc) -
Lehet, de nem hiszem... Nálam magasabbak ettől az adási szintek, légkábeles vagyok, és akkor sem szakad. Nézzék meg, az a biztos.
Downstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 0.7 dBmV 40.3 dB
Channel 2: 3.1 dBmV 40.8 dB
Channel 3: 3.9 dBmV 40.9 dB
Channel 4: 4.4 dBmV 40.8 dB
Channel 5: 4.6 dBmV 40.9 dB
Channel 6: 4.8 dBmV 41.4 dB
Channel 7: 4.8 dBmV 41.4 dB
Channel 8: 5.1 dBmV 41.0 dB
Upstream Channels
Power Level:
Channel 1: 48.3 dBmV
Channel 2: 48.5 dBmV
Channel 3: 48.8 dBmV
Channel 4: 49.3 dBmV -
wmati
addikt
válasz
Intruder2k5 #4153 üzenetére
Nem lehet hogy az adási szint annyival el mászik hogy szakadjon ?
-
A Zéé
addikt
válasz
Intruder2k5 #4153 üzenetére
Köszi a segítséget! -
-
A Zéé
addikt
válasz
Intruder2k5 #4151 üzenetére
-
-
A Zéé
addikt
válasz
Intruder2k5 #4149 üzenetére
-
-
A Zéé
addikt
Sziasztok!
A nekünk is van egy ilyen csoda kütyünk, UPC-s. Egy jó ideje minden reggel úgy indul, hogy újra kell indítani ezt a sz.rkupacot, mert világít rajta az összes led, és nincs se vezetékes, se vezetéknélküli net. Eddig az újraindítás után bírta egy napig, azonban az elmúlt napokban folyamatosan szakadozik a kapcsolat, és folytonos újraindítás kell neki (Újpesten vagyunk, ha ez számít esetleg).
az alábbi firmware van rajta: epc3925-ESIP-12-v302r125573-131230c_upc
Valahogy meg lehetne oldani, hogy ez a napi újraindítás se kelljen, hanem kb bármikor üzembiztosan használható legyen? Létezik frissebb firmware, vagy valami olyan beállítás, amivel javíthatok a helyzeten?
B kérdés, ha routerként nem használnánk, csak modemként, akkor vajon jelentkezne ugyanez a probléma? Van egy alig használt Linksys e900 router dobozban, mert kb, fél éves volt, amikor jöttek a UPC-sek, és cserélték a régi Motorola modemet erre. Amúgy ezzel a konfiggal stabil volt a hálózat, ami ezzel a Ciscoval csak az első pár hétben volt meg, és most így kb másfél év után teljesen elfogyott a türelmem.
-
privatposta
tag
köszönöm hogy rajta vagytok az ügyön!
Amit meg tudok ezek után is állapítani, hogy sw probléma ez a statikus ip beállítás. Nagyon nincs még kész a firmware-je ennek a Cisco-nak. Nekem például most reserved-be sem teszi, pedig régen legalább odatette. Igaz, hogy az sem ért semmit,mert egy ujraindítás után pedig elfelejtette az egészet. Még az is elképzelhető hogy konzol porton lehetne állítani, és csak ez a grafikus valami nem működik rendesen.
Nagyon sok időt elszórakoztam vele, mielőtt hozzátok fordultam, de nem megy.
Ja a fw. verzió számom:
epc3925-E15-12-v302r125574-141208c-l2gre
Még esetleg ezen lehet javítani...Az smtp is hasonló a kameránál.
Logokban is néztem, hogy mi lehet a gáz, de nem engedte csatlakozni a 25-ös porton a kamerát pedig próbálkozott percenként. Athome szerint minden engedélyezve van, igaz, hogy ott is több a balfék, mint a hozzáértő. Előszőr különleges műszaki csoporthoz kapcsoltak, és tájékoztattak, hogy ez fizetős. Aztán semmit nem értett hozzá, és ezért letettem és újrahívtam. A következő már felfogta, hogy mit akarok, és állítólag meg is nézte a rendszerben, hogy mennie kell. Hát nem megy valamiért. Ha másik szolgáltatóhoz próbálom beállítni, (google) akkor azt érzékeli, hogy támadás történt, és nem engedi be az üzenetet, viszont küld egy levelet, hogy támadás történt...
Hát ennyi történt, de még nem adtam fel, és szeretném mindkét funkciót működésre bírni. -
Sasos
senior tag
válasz
Gubek-Einste #4145 üzenetére
De, a 25-ös porton a küldést sem engedik ki a saját hálózatukból, így a szolgáltató mail szerverét eléred, de másikkal nem tudsz küldeni 25-ös porton. 465-ös és 587-es porton tudsz levelezni továbbra is, csak ezt meg a régebbi hardverek nem kezelik (IP kamera, távmanagement kártyák). A 25-ös blokkolásának célja nem a saját mail szerver megakadályozása, hanem a fertőzött kliensek által tömegével szórt kéretlen levelek megfogása.
(#4144) privatposta : Emlékeztem, hogy volt valami kavarás ezzel és visszakerestem: LINK Csak DHCP tartományból engedi, legalábbis a T-s firmware esetén biztosan. Ha nagyon nem megy kérj fix IP-t a kamerával, ez esetben viszont valóban DHCP tartományon kívülit.
A kamera logjában nincs valami hasznos infó a levélküldéssel kapcsolatban? Esetleg abból kiderülhetne, hogy hol akad el. Régi Sony IP kamerával jártam úgy, hogy az ékezetet is tartalmazó jelszót, a webfelület karakterkódolása miatt hibásan mentette el, így nem is tudott csatlakozni.
-
A Digi nem ad ki ilyen eszközt a koax-os hálózatán, a UPC már nem, a T pedig elvétve.
Amit a szolgáltatók blokkolnak az nem a küldés, ha így lenne akkor nem is lehetne nem-webes levelezés használni, hanem a fogadást a 25-ös porton vagyis, hogy te magad üzemeltess SMTP szerver-t.#4144 privatposta
Nálam régen volt ilyen a UPC-s eszközzel, hogy nem ment a fix-ált IP cím, elég sokat kellett várni a megfelelő firmware frissítésre. -
privatposta
tag
Én is így gondolkodom, de ha napok óta nem veszi be és számtalanszor újraindítottam már, akkor mi lehet a baj? Egyszerűen amikor hozzáadom a static route-ot, nem lesz benne a táblázatban, és hiába várok, hiába indítom újra, semmi nem változik.
Az smtp-nél pedig a kamera enged másik portot használni, és a thome állítása szerint engedi is a 25-ös portot, de mégsem megy az smtp.
Ezek a kamera lehetőségei:
Server:
mail.t-online.hu
Port(default:25):
25
Sender:
mailcím@t-online.hu
Password:
••••••••
Receiver: másikmailcím@gmail.com -
Sasos
senior tag
válasz
privatposta #4142 üzenetére
Beveszi az, de mivel aktív DHCP bérlettel rendelkezik a kliens, így amíg az a bérlet le nem jár, addig a régi, DHCP tartományból osztott címet adja neki vissza. Vagy megvárod, míg lejár a DHCP bérlete, és akkor megkapja az újat, vagy indítsd újra a Cisco-t. És ahogy Gubek-Einste is írta, mindenképpen DHCP tartományon kívüli címet adj meg neki, különben el sem menti a beállítást.
Az SMTP portot (25) a legtöbb szolgáltató blokkolja. Ha Telekomos vagy, akkor kérheted a feloldását és menni fog. Ha Digis, akkor esélyed sincs SMTP-re. A többi szolgáltatót nem ismerem ilyen szempontból. A kamera nem támogat más porton levélküldést? Illetve a szolgáltató által adott fiókot használva tudsz küldeni 25-ös porton is.
-
privatposta
tag
válasz
Gubek-Einste #4140 üzenetére
köszi, így próbálom napok óta!
nekem a 1.100-tól indul a lan, és 100 gép engedélyezett.
próbáltam már mindenféle lehetőséget, de nem "veszi" be egyiket sem. Sem a 99-et, sem a 101-et, semmit.
???A másik probléma pedig nem innen indult, hanem onnan, hogy egy kamera smtp üzeneteit szerettem volna elküldeni a mail címemre. Sajnos ez sem megy valamiért, ezért próbálkoztam előbb a routerben a hasonló loggal, de innen sem megy...
-
KamuMazsola
őstag
válasz
faramuci69 #4134 üzenetére
Először próbáld vezetékes kapcsolaton keresztül elérni és konfigurálni a ciscot! Ha a wifit is beállítottad és engedélyezted, akkor utána wifi kapcsolaton keresztül is elérheted a config felületét, akár androidos mobilról is.
-
válasz
privatposta #4139 üzenetére
A Setup/LAN Setup menüpont alatt a Pre-assigned DHCP IP Addresses résznél kell megadni MAC cím alapján, hogy mi legyen az eszköznek az IP címe. Olyat adjál meg amelyik nem esik bele a DHCP által osztottak közé.
Lehet használni úgy, hogy vannak fix-ált és nem fix-ált IP címmel rendelkező kliens eszközök is a hálózaton.
Mivel nincsen publikusan elérhető log így a küldésnek nem sok értelme lenne. -
privatposta
tag
Sziasztok,
Lenne két kérdésem, amiben segítséget kérnék.
Az egyik, hogy hogyan tudom beállítani a statikus ip címet egy adott mac címhez. Tudom hogy a setup/lan alatt kell, de ez szinte hatástalan. Lehet ez kapcsolatban a dhcp-vel? Lehet együtt használni a kettőt, mondjuk két külön tartományban?A másik pedig az smtp beállítás lenne.
Nem tudom rávenni, hogy küldjön logokat a mail címemre. Működik ez a szolgáltatása egyáltalán? -
válasz
faramuci69 #4136 üzenetére
Talán, korábban TP-Link router-eknél volt ilyen gond de Cisco HGW-vel kapcsolatban még nem hallottam róla.
IE alatt kikapcsolt bővítményekkel sem megy?#4137 muranyig
Nem tudom, kérdez erre rá a NAS/TV topikjában is. -
muranyig
tag
válasz
Gubek-Einste #4128 üzenetére
szia, a tv-m a dlna-t támogatja. a Beépített lg smartshare médialejátszóval. UHD-hez vmi spécit kéne beállítani? ...mert ugye a FHD simán megy így....
köszi -
faramuci69
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #4135 üzenetére
Szia,
hiába. 192.168.0.1 az átjáró, de nem reagál erre a router. A tűzfalakat is ideiglenesen feloldottam.Valami tipp? Esetleg az ESET bekavarhat? -
válasz
faramuci69 #4134 üzenetére
Nézd meg mi az alapértelmezett átjáró és azzal próbálkozzál.
Lehet rajta MAC address-t állítani? Úgy értem, minden gond nélkül működik?
Milyen MAC címet akarsz állítani?Most tervezek szintén T-s IP TV-t is beköttetni, 3 TV dekóderrel 120 Gigabiten. Mi a tapasztalatotok, mennyire kockázatos ez?
120 Megabit lesz az, szép is lenne ha lenne otthoni 120 Gigabites net.
Milyen kockázata lenne? Hogy levesz a net sebességből az IPTV? Elvileg nem fog de gyakorlatilag lehetséges de nem ez az általános. -
faramuci69
csendes tag
Sziasztok,
telekomos Cisco EPC3925-ös routerem van. Szeretnék MAC address-es hozzáféréseket beállítani, de nem reagál semmilyen IC címre wifi-n keresztül 192.168.1.1, 192.168.100.1, 192.168.0.1.Hogyan tudom elérni a routert? Lehet rajta MAC address-t állítani? Úgy értem, minden gond nélkül működik?
Most tervezek szintén T-s IP TV-t is beköttetni, 3 TV dekóderrel 120 Gigabiten. Mi a tapasztalatotok, mennyire kockázatos ez?
Üdv,F. -
-
Elemental
addikt
válasz
Intruder2k5 #4130 üzenetére
Thome-os. A wifit már letiltottam. Akkor marad a dmz.
Köszi! -
Gsx-rr
veterán
Olvasom ,hogy lehet kerni sima digitalis tv-nel ,hogy bridge modba rakjat a Hgw-t.
Nalam ,most dmz-ben van a mogotte levo ,mar joideje igy mukodik es semmi gondom.
Van ertelme kerni a bridge modot? -
-
Elemental
addikt
Szevasztok!
Beüzemeltem a ciscom mögé egy másik routert, és úgy akarom, hogy ez a másik router végezze az összes hálózati funkciót, a cisco meg csak engedje át a netet, ergo csak modemként funkcionáljon.
Engedélyeztem a dmz-t, a DMZ Host IP Address-hez megadtam a router ip-jét. Ezen kívül kell valamit beállítanom? -
-
muranyig
tag
Sziasztok. Van egy Lg 43uf680v uhd tv-m, és nasról (Synology ds213j) a beépített médialejátszója nem játsza le az uhd tartalmakat sem wifin, sem lanon. (Valami olyasmit ír ki, hogy ismeretlen fájlformátum, DE akkor miért játsza le ugyanazt a fájlt pendriveról hibátlanul?) Fhd-t lejátszik. Pendriveról lejátsza...
Tudtok segíteni, hogy mi lehet a megoldás? T- Cisco 3925 routerem van.Köszi előre is!
-
válasz
viperabácsi #4125 üzenetére
Mit nem tudsz?
-
viperabácsi
addikt
válasz
Gubek-Einste #4124 üzenetére
Azt nem tudom , hogyan kell , ezt is a " kolléga " segítségével tudtam megcsinálni.
-
válasz
viperabácsi #4123 üzenetére
Inkább egy normál port forward-ot kellene használni és nem a UPnP-t mert biztonsági kockázta van, már mint a HGW-ben engedélyezettnek.
-
viperabácsi
addikt
válasz
Intruder2k5 #4122 üzenetére
Megcsináltam amit írtál és MŰKÖDIK !!
-
válasz
viperabácsi #4121 üzenetére
Az Administration - Management oldalon be van kapcsolva az UPnP?
-
viperabácsi
addikt
válasz
Intruder2k5 #4120 üzenetére
-
válasz
viperabácsi #4119 üzenetére
Ne a 80-as portot teszteld, hanem azt amit használni szeretnél.
(#4121)
Akkor viszont tuti zárva is van a port. -
viperabácsi
addikt
válasz
Intruder2k5 #4118 üzenetére
-
válasz
viperabácsi #4117 üzenetére
Hogy a torrent kliens mit mutat az sokadlagos dolog, azok a tesztek szinte sosem mutatnak valós állapotot.
Itt teszteld a portot elindított kliens mellett, ha OK, akkor tuti nyitva van a port, ha pedig blokkoltnak mondja, akkor az is tuti, hogy zárva van.
-
viperabácsi
addikt
válasz
Gubek-Einste #4116 üzenetére
Nem tudom megoldani , hogy most is úgy mennyen?
Ja és most ha töltök le addig zöld pipára vált a torrentben a hálozat.
-
válasz
viperabácsi #4115 üzenetére
Talán korábban UPnP-n keresztül ment és akkor automatikusan meg volt nyitva a szükséges port.
-
viperabácsi
addikt
válasz
Gubek-Einste #4114 üzenetére
ok Hát ez nekem kínai
, még annyi , hogy mitől lett most ez eddig ugyan ez a rendszer volt fent és működött hibátlanul a torrent?
-
válasz
viperabácsi #4113 üzenetére
Kezdetnek a torrent-ező gépnek adjál MAC cím alapján fix-ált IP címet a Setup/LAN beállítások között. Ha ez meg van akkor Application&Gaming/Port Range Forwarding alatt kell megadni ehhez az IP címhez a port forward-ot.
-
viperabácsi
addikt
válasz
Intruder2k5 #4095 üzenetére
Üdv
Leírnád nekem ( vagy ha más is tudja akkor jöhet mástól is ) hogyan tudok nyitni portot a utorrentnek?
A gáz az , hogy újra raktam a wint ( 8.1) azóta nem tudok seed -elni. Addig ment rendesen.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #4111 üzenetére
Köszönöm szépen.
-
törölt tag
Sziasztok.
Adott egy cisco epc3925,2 iptv,120-as net.
A cisco mellett közvetlenül van az egyik iptv egység,a másik iptv 2 szobával arrébb.
A távolabb lévőhöz vittek egy kábelt amihez van csatlakoztatva az iptv.
Hogyan és hol tudnám azt az egy kábelt úgy elosztani hogy arról az iptv-t és a pc-t is tudjam egyszerre használni? -
-
boati
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #4105 üzenetére
tés
Intruder2k5: Rendben,nagyon köszönöm!
Legközelebb ilyen kétszavas hsz-ek mehetnek egybe. Köszi!
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
DMZ-be sajnos csak egy IP címet lehet tenni. Vagy be kell állítani rendesen a port forwardot, vagy ha az valami oknál fogva tényleg bugos, működésképtelen, akkor azt tudod csinálni, hogy veszel saját routert, azt bekötöd a CISCO után, annak a címét teszed DMZ-be, és arról már fogsz tudni több felé forwardolni.
-
-
boati
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #4100 üzenetére
Szia!
Te egy istenkirálycsászár vagy!!!Egy hete szenvedek ezzel a sz..ral.És végre működik!!!
Még arra lennék kiváncs hogy ha több kamerám lesz akkor ezt, hogy lehet megoldani,a dmz-be csak egy ip-lehet bírni???
Nagyon,nagyon köszönöm!!! -
válasz
viperabácsi #4102 üzenetére
Mindenképpen érdemes változtatni a user/pass párost.
#4101 Poloska2
UPC vagy T előfizetésed van?#4100 Intruder2k5
xDSL-n és optikán fordul elő még a NAT-olás. -
viperabácsi
addikt
válasz
Intruder2k5 #4100 üzenetére
Üres mezőkkel be enged lépni mit kellene állítani a Fentebb vázolt hiba kiküszöbölésére.
Ha belépek azt írja változtassam meg a felhasználónevet és a jelszót, ezt érdemes megtenni? -
Poloska2
csendes tag
Sziasztok, Cisco mögött logok egy routerral. Minden megy csak a telefonnal van baj.
A Ciscora csak net van (semmi TV vagy Telefon!) Telefon extra konzervativan a falbol.
Fritz boxom van es ebbe raknam a telefon, de nem igazan megy . Van valakinek tapasztalata?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- EAFC 25
- Nyaralás topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Villanyszerelés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen egeret válasszak?
- A Teslákba költözik a Grok AI
- További aktív témák...
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest