Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Raspberry Pi
- Házimozi belépő szinten
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
vjpeti
tag
Másik saját tesztem, bár ez R, nem RP.
Szintén EF 35mm 1.4, semelyik képen nincs semmi korrekció, DPP-ből vannak exportálva, Sharpness: 5, képközép
Balról jobbra: 5D mark IV, EOS R, EOS R6
A kérdés ugyanaz: miért CA-s az R, ha a másik kettő alig/nem. -
vjpeti
tag
Én pont emiatt álltam tétlenül, volt egy nagyon szép színekkel rendelkező, jó rajzú objektívem 5DII-n és 6D-n, majdpedig az RP-re (majd R-re) váltáskor "elromlott".
Tiszta CA az egész, sokkal lágyabb, fátylasabb. Sehol semmilyen hivatalos infót nem találtam erről, első körben megpróbáltam másik adapterrel (annak ellenére, hogy tudom, hogy az csak egy távtartó képalkotás szempontjából), de ez sem hozott eredményt.Talán az lehet a megoldás, amit @ecaddsell írt lentebb: mások a mikrolencsék a pixelek előtt.
-
ecaddsell
aktív tag
Azon a baloldali képen valami nagyon el lett rontva, annyira rettenet, hogy ennél a mobilom is jobbat készít. Életlen (ennyiből persze nem látszik, hogy hol volt az élességi sík), totál CAs. Ez a kép melyik része? A jobb oldalin a CA tuti utólag le lett szedve.
35 1.4-em pont nincs, de más fényerőst (24, 16-35 pl.) adapterezve, semmi ilyet nem tapasztaltam.
Az adapter optikailag semmit se csinál, ilyen hibákat biztosan nem. -
ecaddsell
aktív tag
Nem biztos, hogy az adapter az ami bármit is befolyásol.
Kezdem a legkevésbé lényegessel. A tükrös gépnek más volt a flange focal distance (foglalat-szenzor távolság) értéke. Annak a gépnek a szenzorán lévő mikrolencséket ahhoz optimalizálták, a MILC gépet meg máshoz. Főleg nagylátónál érdekes, de ott se igazán jelentős (sőt talán a legjelentéktelenebb).
Aztán olyan gépen ahol van szenzorstabi az elkészült kép lehet a vetített képnek nem is arról a részéről készül mint ahol nincs stabi. Megint inkább nagylátónál érdekes és ez már adott esetben jelentős is lehet.
A következő meg a MILC gépek sokkal nagyobb számítási kapacitással rendelkeznek ami mindenféle korrekciót (pl. peremsötétedés, torzítás ill. CA) lehetővé teszek. Ez természetesen valami gyári referencia obihoz készült a valóság meg mint tudjuk sokszor más.
Azaz a korrekció nélküli kikapcsolt stabival (ha van) RAW képet nézve se biztos, hogy teljesen ugyanazt kapod (persze itt a legnagyobb esélyed) és messze nem az adapter miatt.
Tükrös gépen sem (volt) fenékig tejfel az élet, mivel máshogy ment a fókusz meg a kép készítés lehetett a micro focus adjustment-el küzdeni, ami objektívenként más-más volt, sőt objektíven belül is függött attól, hogy mennyire volt lerekeszelve az obi meg mi volt a tárgytávolság stb.
Ha penge képet akar az ember az már nemcsak egy külön szakma, hanem majdnem egy külön tudomány...
-
vjpeti
tag
válasz
kisharsany #2358 üzenetére
Ezt meg tudom cáfolni képekkel! Magam sem értem, hogy miért, de egy EF-en tökéletesen működő nagyfényerős objektív (35mm 1.4 L USM) 5D2-5D3-on tökéletes képet csinál, viszont RP, R, R6-on már nem. Valaki találkozott már ilyennel?
-
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Lassan lesz fény is, gondoltam meglepem magamat egy Tamron 11-20 2.8-al. Használ valaki ilyen üveget, mennyire ajánlott?
EF-S 28 2.8-am van, Tami tájkép - városi üzemmódban lefedne kb mindent. -
p_adam
addikt
Pont az ellenkezője valószínűbb, ahogy kihalnak a piacról (ill. lehalnak), egyre keresettebbek lesznek, a "modern = steril" optika mánia miatt, ami ellensúlyozza a 6k/8k élességét.
Meg azért a focus-by-wire se valami nagy vívmány a gyakorlatban (pl. Fuji esetében tökéletesen használhatalan, szaggatottan ugrál), csak praktikus, hogy kisebb, könnyebb és olcsóbb - gyártani, nem eladni...RF eleve drágább, többet veszít az értékéből, egy EF ügyesen megvéve kb. semmit (ez persze számszerűsített értéket jelent, inflációval ettől még csökken).
MILC fronton kb. alig lehet találni bármi érdemlegeset, DSLR optikáknál viszont az ember a fejét fogja, hogy miket lehet találni néha - és Canon adapterés az összes egyéb rendszernél jobban működik.Az R7 nem mondható belépő szintnek, és a Nikon se valószínű, hogy örökké így marad, csak most ez a helyzet.
-
p_adam
addikt
EF soha nem lesz eladhatatlan (feltéve, hogy jó állapotú, működő). Camera Conspiracies is ezeket használja R5II-n, bőven jó. 24/1.4-et én is keresem újból, de nem találni jót.
Ami a #2356-ban érintőlegesen tárgyalt probléma, hogy Canon/Nikon crop MILC-ket nem lehet jól "felfejleszteni", csak pár Sigma RF objektív van, (egyelőre) mind drága. Nikonhoz van Z 24/1.7 DX, de kb. ez minden, ott meg stabis váz nincs.
Ha tényleg jön R7 Mark II, akkor talán lesz pár fix, de az is nagyon drága lesz.
28/2.8 ugyan valóban jó crop vázon (egyébként 1.6x a szorzó, kb. 45mm), de azért nem ad fényerőben annyival többet, amennyibe kerül, akkor jó, ha Pont ez a látószög kell.
18-35/1.8 egy nagyon jó crop zoom, újabb motorral kb. minden téren megállná a helyét.
De szimplán túl nagy MILC-re adapterrel. Ahelyett, hogy csináltak volna neki utódot (amire lenne igény) FF-re váltottak... -
arn
félisten
válasz
No de erdemes hasonlo arban egy regebbi, optikailag gyengebb valamit venni, ami hamarosan eladhatatlan lesz?
-
kisharsany
tag
válasz
ANDROID??? #2359 üzenetére
Egyikkel sincs semmi gond.
-
ANDROID???
addikt
válasz
Nem a képalkotás, működik megbízhatóan, vagy sem.
-
kisharsany
tag
válasz
ANDROID??? #2357 üzenetére
Tök mindegy milyen adaptert vesz Canonnál, semmit sem ad vagy vesz el a képalkotásból, csak elektromos jelet továbbít.
-
caveman1
tag
válasz
ANDROID??? #2354 üzenetére
Adapterekből a nem gyári Canonokat néztem (pl. MEIKE) , azokat olyan, 20-25e Ft között már láttam, vagy azokkal nem érdemes foglalkozni? Nem működnek megbízhatóan? Ha a gyári Canon adaptert veszem akkor már tényleg jobban megéri az rf objektív.
-
arn
félisten
-
caveman1
tag
Alapvetően portréra gondoltam az 50 f1. 8-at, illetve rosszabb fényviszonyok között utcán, beltérben közelebbi témákhoz, bár tény hogy elég szűk lenne a látómező. Használtan olyan 30e Ft körül láttam az ef-et, újban olyan 50 körül, az rf verzió olyan 90-100e Ft között. Rf-et használtban nem igazán találtam. Nappali körülmények, jó fényviszonyok között egyenlőre elvagyok a kit obival, nekem most ez is nagy ugrás képminőségben. 🙂
-
caveman1
tag
Köszi a választ! Igen, a másik kiszemelt egy Ef 50 mm f/1.8-as lenne, használtan már egész jó áron ki lehet fogni. Néztem az rf verziót is de az jóval drágább. Mindenesetre kezdésnek próbálok sokat gyakorolni a meglévő kit objektívvel, én most még (mobilról váltva) ennek a teljesítményét is teljesen szupernek làtom, de később biztos lesz igény valami jobbra! 🙂 Mostmár csak az kéne hogy kisüssön a nap, mert mióta megvan a gép egyfolytában rossz idő van. 🥴
-
caveman1
tag
Sziasztok! Teljesen kezdőként beszereztem egy Canon R50-es fényképezőgépet egy 18-45-ös kit objektívvel (f/4.5-6.3). A kérdésem az lenne, hogy egy ef-s 18-55-ös kit objektív (f/3.5-5.6) konverterrel használva a jobb fényerősség révén előrelépés lenne-e a jelenlegi kit objektívhez képest, vagy kb ugyanazt tudja nyújtani? A segítséget előre is köszönöm!
-
arn
félisten
Azota eltert par honap, probalta vki szemelyesen az 50 1.4et az 1.2 mellett? Elsosorban a karaktere erdekelne, portreknal.
-
Sleek
senior tag
Helló Mayer Miki csatornáján van fent teszt a gépről. Nálam is képben volt ez a gép is csak jött az R8 ra az akció 340ezer ft ért és azért lett az. Mondjuk nekem az R 10 kicsit kényelmetlen volt fogásra , de mindig azt mondom tökéletes gép nincs
Nézd meg a 220V oldalát márciusban lesznek valami bérelhető lehetőségek. Hátha az R10 is a listán van.
-
wms
senior tag
Teljes megelégedéssel használjuk a párommal. Szokásos Canon menü, egyszerű, jól használható. Szépek a színei, elképesztő a követő fókusza, és nagyon jó az arc illetve szemfelismerés. Ha valamibe beleköthetnék, akkor az az anyaghasználat, ami elég olcsónak tűnik, ellenben strapabíró. Vettünk hozzá pótakksit, de eggyel is meglepően jól bírja.
-
Roxx
tag
Sziasztok.Canon R10 ről szeretnék véleményeket kérni ha van aki használja.Köszi
-
p_adam
addikt
válasz
ANDROID??? #2325 üzenetére
-
-
Mephike
őstag
Azért ez az RF16-28mm F2.8 IS STM Lens elgondolkodtató számomra.
-
Bensid
tag
Sziasztok!
Egy Canon EOS 6D Mark II gépem van és a következő problémába akadtam ma.
Bekapcsolom a gépet és a kijelzőn kapásból fejjel lefele írja ki a "szenzor tisztítása" feliratot. A továbbiakban tudok fotózni a géppel, de az lcd-n nem jön be se a menü, se az infó gombra nem reagál, se semmire. Egyetlen eset, amikor még mutat valamit a kijelzőn, amikor a fotó elkészítése után mutatja 2 másodpercig az elkészült képet. De azt is fejjel lefele.
Házilag megoldható szerintetek ez a probléma? Vagy ez szervizes történet lehet? Valami szoftveres hiba?
Köszi előre is ha valaki ír nekem valami érdemlegeset! -
arn
félisten
válasz
ANDROID??? #2325 üzenetére
Melyik latoszogre van szukseged?
almat kortevel, illetve mar van 1.4, 1.8.
-
ANDROID???
addikt
RF 24, vagy 35mm?
-
arn
félisten
Megint egy jo informativ video az 50 1.8-1.4-1.2 osszevetesben, rawokat is le lehet tolteni. https://www.youtube.com/watch?v=qDxe-n1fZJY
-
arn
félisten
Vki hasznal rf 50 1.2ot? Mennyire orrnehez egy r6 meretu vazon?
Mi volt a legjobb ar, ami az utobbi idokben ment?Asszem berelek egy hetvegere egyet, hogy milyen vele egyutt elni.
-
hemaka
nagyúr
válasz
ANDROID??? #2319 üzenetére
Ugyanaz a kategoria sajnos mindketto.
-
ANDROID???
addikt
válasz
Celithrandi #2317 üzenetére
Remekül hangzik.
A lényeg, hogy a garancia érvényes számla nélkül is, csak jótállási jeggyel.
Nem értem meg, hogy miért kell a határon belül így működni a dolgoknak.
Anno TMX is egy kalap remek ügyködést végzett, ott nem tudom jelenleg mi a helyzet, de ha én olyan munkát adtam volna kii a kezemből magam mondok fel. Ez azért nagyon rossz, hogy ilyen remek szervizekre vannak a tulajok./felhasználók kényszerülve.
-
arn
félisten
válasz
Celithrandi #2312 üzenetére
Nem biztos, hogy az uj osztrakok jobb munkat vegeznek.
-
Celithrandi
addikt
válasz
ANDROID??? #2316 üzenetére
Magyarországon maximum garancia levél kell,.de általában az sem mivel gyártási szám alapján benne van a rendszerekben. Viszont mivel a camera kft ról beszélünk igy általánosan bármid is van nem árt ha ügyvéddel mész és mielőtt bármit átadsz nekik fotókkal, állapot felmeréssel és közjegyzővel hitelesítve tedd. Egyebet nem mondok mert nincs kedvem becsületsértésért bíróságra járni, de kérdezz utánuk bárhol bátran. Én már elbeszélgettem párszor a cég vezetőjével így nekem nincs garanciám magyarországon canon termékekre, de több ismerősöm is van ezzel így és van pár fotós cég az ismeretségemben aki perben áll velük.
-
hemaka
nagyúr
válasz
ANDROID??? #2314 üzenetére
Az oldalukról:
A jótállásból eredő jogok jótállási jeggyel érvényesíthetőek, amelynek nem tehető feltételévé a fogyasztási cikk felbontott csomagolásának a fogyasztó általi visszaszolgáltatása. A jótállási jegy fogyasztó rendelkezésére bocsátásának elmaradása esetén a szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni, ha az ellenérték megfizetését igazoló bizonylatot – az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlát vagy nyugtát – a fogyasztó bemutatja. Ebben az esetben a jótállásból eredő jogok az ellenérték megfizetését igazoló bizonylattal érvényesíthetőek.De aztán ki tudja mikor frissítették utoljára, egyszerűbb, ha felhívod őket, vagy dobsz nekik egy mailt. btw én is osztom azt a véleményt, hogy oda semmit nem vinnék.
-
ANDROID???
addikt
válasz
Egyébként köszönöm a tanácsot, majd észbentartom, ha kell vinni garba/szervizbe. Most csak azt szeretném tudni mi kell a garhoz a szerviznek.
-
ANDROID???
addikt
válasz
Kell a számla garanciáztatáshoz, vagy elég vinni a garancia levelet?
-
Celithrandi
addikt
válasz
ANDROID??? #2311 üzenetére
camera kft, szerintem próbáld meg az osztrák szervizzel garanciáztatni én ezeknek nem adnék át gépet
-
ANDROID???
addikt
A garanciáztatáshoz kell a számla is Canon milc esetén, vagy elég a garancia papírja?
-
arn
félisten
Attol fugg mihez viszonyitok
az 1.8 rfhez kepest nagy, de a tipikus modern milc 1.4-1.8 canon nikon obikhoz kepest mar nem, amit probaltam elkerulni eddig, de ugy latszik ezek a budget canonok egyedulalloak a piacon, kar hogy masok nem repultek ra erre a kicsi kategoriara.
-
arn
félisten
Elotte 10 evig az volt
A canonba is inkabb az obik merete miatt ugrottam be, sajnos nem jott be, hogy az 1.4 fixek, jo arasak es nemileg nagyobbak lesznek. Igy most azert kacsingatok megint a fuji fele, mert nem 200 euros 50es obival terveztem hosszutavon (az arahoz kepest mongy baromi jo, a merete meg zsenialis).
Azon megy a dilemma, hogy kicsengessem az 1.4 arat, vagy valtsak mas rendszerre. Ebben a meretben es arban mar nem vonzo az egesz, beragadtam a budgetobikba.
-
arn
félisten
Itt meg siman a fuji render jon be… [link]
mas obi… de ugy latszik nem veletlenul dobtam 35ot, ott is tobb szituacioban olyat csinalt, amit az 50 nem tett.. Lehet epp azert jott be az 50, mert hasonlo melegebb szinrendert csinal, mint a fuji csinalt? A 28at is semlegesebbnek erzem.
-
arn
félisten
Epp a youtubeon szinrenderes vakteszteket nezek. Meg is allapitottam magamban, hogy kb igy jottek… canon > nikon > fuji. Sot olyan videokat is talaltam, ahol a nikonnal jobban tetszett a sony. Itt meg pl alig latok szinrenderben elterest a canon 50 es a fuji 33 kozott. [link] kicsit makosteszta az egesz, az obik siman huznak ennyit rajta, meg gondolom a szenzorok sem epp egyformak rendszeren belul sem.
Csak egyszer csereltem vazat rendszeren belul (oly pl2 - m5), es ott is volt elteres, a pana szenzor javara.
-
feeregon
csendes tag
Kedves Fórumtársak!
Mindenkinek köszönöm a válaszokat.Amire jutottam:
Megrendeltem egy adaptert, és kipróbálom az EF 70-200 F4-et. Csodát nem várok, főleg nappal, kirándulások alkalmával használom a gépet. Képeslap méretű képeket nyomtatok, néha talán A4-es is készül. Ami a legnagyobb problémám, a méret és a súly. Közeledve a 6.X felé, már nem vagyok mindig toppon, meg kell gondolni minden dekát. A 28mm sokszor van felrakva, nálam az az "alap" optika.
A három optika között durva átfedés lenne, de ha meggyőz, megfontolom a 24-240 cseréjét.
Mégegyszer köszönöm mindenkinek -
Celithrandi
addikt
Bizonyára azért szeretne 150ezerért obit venni mert 450ezre van rá. Még az alkalmazott fotósok sem cserélgetik le az EF obikat háromszoros árú RF-re ő meg leírta hogy hobbista. Ez egy fórum ahol lehet véleményezni azt amit ír valaki ez a lényege. Talán ne akard megmondani hogy mit véleményezhetek és mit nem. Ha már azt ajánlottad valakinek hogy 28 és 70 közé nem kell neki objektív
-
Celithrandi
addikt
válasz
kisharsany #2299 üzenetére
bocsi 55-250 igen. A 70-200 persze hogy jobb, de nem feltétlen mind1 hogy mivel sétálsz 500kilómétert egy utazáson. 55-250 nekem nagyon bejött, ha nem váltottam volna FF re nem is válnék meg tőle.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest