- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kress
aktív tag
Az istenert nem talalok megoldast arra, hogy a "Send to Device" funkcioval az eszkozre kuldott pdf stb. fileokat ugy masolja at ahogy az alapbol bekerult a calibre-be.
Az inputnal ki tudtam kapcsolni a konvertalgatast, a "Save to Disk" eseten siman azt is kapom vissza amit importaltam a calibrebe, de a send to device eseten mindig mokol vele valamit.Ezt nem lehet kikapcsolni vagy direkt el van dugva valaholva? Nekem annyi kene hogy az adott file ugy ahogy a calibrebe kerult keruljon at az eszkozre, template alapjan atnevezve, es lassam ha fel van dugva hogy mi van az eszkozon a liben belul.
Ebbol egyedul az "ugyan ugy" keruljon fel resze amit nem akar megcsinalni. -
Degeczi
nagyúr
Az istenért nem állítod be az eszközödhöz tartozó csatolófelület bővítményben a fileformátumok sorrendjét? A lista legelejére tolod a PDF-et, és máris úgy viselkedik, ahogy szeretnéd...
("direkt logikus helyen van", hiszen ez eszközfüggő viselkedés kell legyen)[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz snowdog #2544 üzenetére
A MobileRead Forums oldalon találtam egy megoldást, Windows 10 alatt kipróbáltam, és nálam működik! [link]
1. az aktuális felhasználó tanúsítványkezelőjének megnyitásához a tálcán kattints a Windows keresőmezőjére,
2. írd be a certmgr.msc parancsot,
3. a bal oldali panelen a "Közbenső szintű kitelesítésszolgáltatók" alatt válaszd ki a "Tanúsítványok" pontot,
4. a jobb oldali ablaktáblában görgess le az R3 -ra,
5. dupla kattintással nyisd meg, és nézd meg, hogy az "Érvényesség: xxx vége: xxx" dátum már lejárt,
6. a párbeszédpanel bezárásához kattints az OK gombra,
7. az R3 törléséhez jobb egérkattintás az R3 bejegyzésre, majd nyomd meg a "Törlés" gombot,
8. a törlés megerősítéséhez nyomd meg az IGEN gombot,
9. zárd be a certmgr ablakot.
Ha másnál is működik lehet örülni! -
unravel
őstag
Akarom kérdezni , hogy ti milyen nélkülözhetetlen pluginokat használtok?
Nekem Pocketbook Touch Lux 5 van¯\_(ツ)_/¯
-
Melorin
addikt
A moly.hu plugin mire jó?
-
snowdog
veterán
A moly.hu plugin-eket a címkék kezelési hiányossága miatt módosítottam.
Az új verziók innen tölthetők le: [link] -
Airedhyal
aktív tag
válasz snowdog #2569 üzenetére
Üdv.
Sajna nálam nem települ.
Calibre, version 5.31.1
HIBA: Ismeretlen hiba történt: <b>NameError</b>:name 'x' is not defined
calibre 5.31.1 Portable embedded-python: True is64bit: False
Windows-10-10.0.22000 Windows ('32bit', 'WindowsPE')
32bit process running on 64bit windows
('Windows', '10', '10.0.22000')
Python 3.8.5
Windows: ('10', '10.0.22000', '', 'Multiprocessor Free')
Interface language: hu
Successfully initialized third party plugins: Find Duplicates (1, 8, 10)
Traceback (most recent call last):
File "calibre\gui2\preferences\plugins.py", line 327, in add_plugin
File "calibre\customize\ui.py", line 476, in add_plugin
File "calibre\customize\ui.py", line 64, in load_plugin
File "calibre\customize\zipplugin.py", line 293, in load
File "importlib\__init__.py", line 127, in import_module
File "<frozen importlib._bootstrap>", line 1014, in _gcd_import
File "<frozen importlib._bootstrap>", line 991, in _find_and_load
File "<frozen importlib._bootstrap>", line 975, in _find_and_load_unlocked
File "<frozen importlib._bootstrap>", line 671, in _load_unlocked
File "calibre\customize\zipplugin.py", line 192, in exec_module
File "calibre_plugins.moly_hu.__init__", line 24, in <module>
File "calibre_plugins.moly_hu.__init__", line 28, in Moly_hu
NameError: name 'x' is not defined
-
snowdog
veterán
-
snowdog
veterán
Azért kellett kétszer csomagolnom, mert a csomagoláson belül mindkét fájlnév azonos (Moly_hu.zip). Maga a plugin fájl már eredetileg is csomagolt, azt természetesen nem kell kicsomagolni.
u.i. arra mindenki figyeljen, hogy a Calibre verziójának megfelelő plugin-t töltse le.
[ Szerkesztve ]
-
totasenior
tag
Szervusztok!
Hol és hogyan kell beállítani, hogy a Calibre használata közben az időközben a számítógéphez kapcsolt olvasó ne csatlakozzon a Calbre-hez? -
snowdog
veterán
válasz totasenior #2577 üzenetére
Szia!
Erre két lehetőséged is van. Mivel nem szeretnéd hogy az olvasód a Calibre programhoz kapcsolódjon, ezért feltételezem az olvasót csak töltés céljából csatlakoztatod a számítógéphez.
Az első (és egyszerűbb) megoldás, ha olyan USB kábellel csatlakoztatod az olvasódat, amiben nincs adatkábel. Ezzel csak tölteni tudod az olvasót.
A második megoldás már bonyolultabb, a Calibre programban le kell tiltani a Kindle olvasó bővítményét (bár nem írtad, hogy az olvasónak mi a típusa). Ha az olvasód nem Kindle, akkor a listában a gépednek megfelelő bővítményt kell letiltanod.
Ennek menete a következő: Beállítások - Bővítmények - Eszköz csatolófelület bővítmények - Kindle2/3/4... - Bővítmény engedélyezése/tiltása gombot megnyomni, majd a Calibre programot újra kell indítani.
-
pethYeti
addikt
Azt vettem észre hogy a hyphenate pluginnal ellátott könyveknél az elválasztó karakter egy ilyen négyzet lett. Lehet ez csak Mac-es probléma, nem tudom. Van valakinek ötlete? Korábban nem volt ilyen gond.
Apple Könyvekkel megnyitva az epub változat jól jelenik meg.Calibre olvasóban nem.Próbáltam betűtípust váltani, de hiába rakom át ugyan az marad.Na sikerült most átváltani a betűtípust, mostmár jó.
[ Szerkesztve ]
-
rinpocse
aktív tag
Sziasztok!
A feleségem megörökölte tőlem a régi Kindle PW3-t. Nyomtam egy factory resetet. Ezt követően a saját calibre állományomból rámásoltam az őt érdeklő könyveket. Aziránt érdeklődőm tisztelettel, hogy mi módon tudok a feleségem e-bookján levő könyvekről katalógust készíteni? -
hampidampi
senior tag
válasz rinpocse #2582 üzenetére
A Kindle topikba is beírtam, de itt is meg legyen:
Csatlakoztatod az olvasót a géphez - elindítod a Calibre-t - megvárod, amíg beolvassa az olvasót és megjelennek a zöld pipák a könyvek mellett, amik rajta vannak az olvasón - rendezd sorba az eszközön lévő oszlop szerint - jelöld ki az eszközön lévő könyveket - valamelyik könyvre jobb gomb/könyvek konvertálása/Katalógus készítése - a CSV/XML beállítások fülön ízlés szerint kiválasztod a megjelenítendő tételeket - OK.
-
rinpocse
aktív tag
válasz hampidampi #2583 üzenetére
Köszönöm!
-
Stussy77
újonc
Sziasztok!
Az lehetséges, hogy már el is avult az 5.0.3-as 'Moly.hu' verzió? Vagy az én készülékemben van a hiba? (5.34-es re fissült a Calibre-m.)[ Szerkesztve ]
-
-
snowdog
veterán
válasz Stussy77 #2588 üzenetére
A moly.hu biztosan nem változtatott semmit, mert akkor az előbb említett két verzióval sem menne. Így viszont maga a Calibre került célkeresztbe.
Jó lenne ha belinkelnéd amit a "Napló megtekintése" logban látsz. Talán abból ki tudom bogarászni mi baja lehet.Egy könyvvel van probléma, vagy többel is?
-
Stussy77
újonc
válasz snowdog #2589 üzenetére
Ez hosszú lesz: :-)
(Mindegyiknél ez van.)calibre, version 5.34.0
HIBA: Nincs találat: <p>Nem sikerült találni olyan könyveket, amelyek megfelelnek a keresésnek. Próbálkozzon <b>részletesebb</b> kereséssel. Például csak a szerző nevét és egyetlen megkülönböztető szót használjon a címből. <p>A teljes napló megtekintéséhez kattintson a "Részletek" gombra.
Running identify query with parameters:
{'title': 'A katedralis (1)', 'authors': ['Ken Follett'], 'identifiers': {'mobi-asin': 'b66f2e2b-67e2-4e6a-b473-d17dccf59954'}, 'timeout': 30}
Using plugins: Moly_hu (5, 0, 3)
The log from individual plugins is below
****************************** Moly_hu (5, 0, 3) ******************************
Found 0 results
Downloading from Moly_hu took 0.11910676956176758
Title: A katedralis (1)
Authors: ['Ken Follett']
search_title: A%20katedralis%20%281%29
search_author: Ken%20Follett
search_page: https://moly.hu/kereses?utf8=%E2%9C%93&q=Ken%20Follett+A%20katedralis%20%281%29
Querying: https://moly.hu/kereses?utf8=%E2%9C%93&q=Ken%20Follett+A%20katedralis%20%281%29
Failed to make identify query: 'https://moly.hu/kereses?utf8=%E2%9C%93&q=Ken%20Follett+A%20katedralis%20%281%29'
File "mechanize\_urllib2_fork.py", line 1236, in do_open
File "http\client.py", line 1255, in request
File "http\client.py", line 1301, in _send_request
File "http\client.py", line 1250, in endheaders
File "http\client.py", line 1010, in _send_output
File "http\client.py", line 950, in send
File "http\client.py", line 1424, in connect
File "ssl.py", line 500, in wrap_socket
File "ssl.py", line 1040, in _create
File "ssl.py", line 1309, in do_handshake
ssl.SSLCertVerificationError: [SSL: CERTIFICATE_VERIFY_FAILED] certificate verify failed: certificate has expired (_ssl.c:1123)
During handling of the above exception, another exception occurred:
File "calibre_plugins.moly_hu.__init__", line 65, in identify
File "mechanize\_mechanize.py", line 257, in open
File "mechanize\_mechanize.py", line 287, in _mech_open
File "mechanize\_opener.py", line 193, in open
File "mechanize\_urllib2_fork.py", line 425, in _open
File "mechanize\_urllib2_fork.py", line 414, in _call_chain
File "calibre\utils\browser.py", line 29, in https_open
File "mechanize\_urllib2_fork.py", line 1240, in do_open
urllib.error.URLError: <urlopen error [SSL: CERTIFICATE_VERIFY_FAILED] certificate verify failed: certificate has expired (_ssl.c:1123)>
********************************************************************************
The identify phase took 0.22 seconds
The longest time (0.119107) was taken by: Moly_hu
Merging results from different sources
We have 0 merged results, merging took: 0.00 seconds -
snowdog
veterán
válasz Stussy77 #2590 üzenetére
Ebben az esetben konkrétan az a hiba, hogy nem megfelelő a keresési minta: 'title': 'A katedralis (1)', 'authors': ['Ken Follett']
"A katedralis" után nem lehet (1).
Ha a [link] oldalon így adod meg a keresendő mintát: Ken Follett - A katedralis (1), akkor ott sem fogsz találatot kapni, tehát a Calibre plugin sem mutathat semmit.
Egyébként úgy tudod a legkönnyebben leellenőrzni, hogy a plugin nem találja, vagy hibás a minta, ha közvetlenül a [link] oldalára írod be a mintát. Ha ott van találat, akkor a plugin-nek is meg kell találnia.
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz Stussy77 #2592 üzenetére
Nem kell több log minta, mert már látom mi a probléma: ssl.SSLCertVerificationError: [SSL: CERTIFICATE_VERIFY_FAILED] certificate verify failed: certificate has expired (_ssl.c:1123)
Ezt okozhatja a géped, az operációs rendszered, vagy a szolgáltatód. Ha visszaolvasol sokat foglalkoztunk ezzel az üzenettel. Arról is írtam, hogy miképpen lehet kiküszöbölni, pl. itt [link]
[ Szerkesztve ]
-
Pá
addikt
Sziasztok!
Calibre segítségével próbálok egy könyvet PDF-ből valami kindle barátabb formátumba konvertálni (PDF-ként nagyon pici lenne a betűméret az olvasómon). Sajnos teljesen noob vagyok a témában, szóval jobbára próba szerencse alapon szórakozom a beállításokkal.
Szóval ezzel a módszerrel már sikerült egy egész jó eredményt elérni, jól néz ki a formátum meg minden. Az egyetlen szépséghiba, hogy a hosszú ékezetes magyar karakterek kicsit összekavarodnak. Pl hosszú Ő helyett Í lesz, Ű helyett meg Ő stb. Sajnos sima "keres és cserével" nem tudom javítani, mert ha pl az Í-ket javítom Ő-re, akkor nem csak a fals, hanem a jó Í-ket is átírja és így tovább, az eredmény pedig még nagyobb káosz lesz.
Szóval úgy kéne megoldani, hogy konvertálás közben se csússzon el, de nem jöttem rá ennek a nyitjára sajnos.
Ha már itt tartunk, milyen formátumba érdemes tenni őket? Mobi és epubbal kísérletezgettem, de látványra semmi különbséget nem tapasztaltam, igazából fogalmam sincs számít-e ez valamit. Eupubbal engedi utólag szerkesztgetni, de más eltérést nem tapasztaltam.
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
h.zoltan
csendes újonc
Én régebben az alábbiak szerint jártam el: a PDF-re rá kellett engedi valami OCR megoldást (pl. Abby Finereader). Ez adott egy RTF esetleg DOC kimenetet, amit utána szemmel át kellett nézni és javítani a problémákat. A így kapott szöveges állományt már sokkal jobban át lehetett alakítani ekönyv formára. Én akkoriban Kindle-re készítettem így könyvet, így végül Mobipocket Creator-t hásználtam, ami tudott MOBI-t. Sajnos néha a PDF-el előzetesen is dolgozni kellett, pl. oldalszámokat eltüntetni. Ehhez valami PDF szerkesztő kellett (pl. Nitro PDF). Sajnos ez egy igen hosszú folyamat, így szerintem nem igazán éri meg ezzel foglalkozni manapság. Viszont a fenti módszer elvileg egy minőségi végeredmény tud produkálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest