Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Amazon Kindle
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Unigine Superposition Benchmark
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- TCL LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
snowdog
veterán
válasz snowdog #2198 üzenetére
Korábban magamnak még ezeket módosítottam:
- a Megjegyzés részben található dőlt betűt vezérlő karakterpár (<em> és </em>) hibát okozott, két vezérlő közötti szöveget a Calibre nem jelenítette meg,
- megjegyzésből a dupla soremelések eltávolítása,
- megjegyzésből a "Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz." szövegrész eltávolítása.Ha akarjátok ezeket is átvezetem az 1.0.9-be.
-
snowdog
veterán
válasz vonalzoo #2197 üzenetére
Ezeket a hibákat magamnak már korábban is javítottam, akkor most átemelem a publikált verzióba is. Csak meg kell keresnem, hol is vannak ezek a javítások.
Az általad említett rejtett szóköz neve: ZWJ (zero-width joiner = nulla szélességű szóköz)
A cím helyett szerző: cím lesz a calibre-ben részt kifejtenéd bővebben, mert nem értem hol jelenik meg. Esetleg egy kép jól jönne róla. Én ezt nem látom. Egyébként olyan módosítást nem végeztem ami ezt eredményezte volna, akkor ez megint valami moly.hu változtatás lehet.
[ Szerkesztve ]
-
vonalzoo
csendes tag
válasz snowdog #2196 üzenetére
Alakul, de: most meg a cím helyett szerző: cím lesz a calibre-ben. És ha már úgyis molyolsz vele, megcsinálhatnád a két régi hibáját: a második szó előtt a címben van egy hülye karakter, most nem is tudom mi a kódja (a szóköz után), a másik meg a fülszövegben a dőlt betüs részek elvesznek. Csak ennyi...
[ Szerkesztve ]
-
-
-
snowdog
veterán
Tovább finomított cím keresési feltétel, és új verzió szám (1.0.9): [link]
-
snowdog
veterán
válasz vonalzoo #2188 üzenetére
A pytont (is) csak barkács szinten ismerem, de azért amit akarok, azt megoldom azzal is.
...azt láttam, hogy megtalálja a könyvet, sőt a szerzőt és az isbn-t is kiszedi, csak a könyv címe marad üres.
Igen, ez volt a hiba. A moly.hu oldalakon megváltoztatták a címhez tartozó azonosítót, ezt kellett átírni. A dupla változatnál mindkét variációt keresi, a régit is és az újat is. Remélem nem lesz harmadik változat, bár most már azt sem lenne gond beleírni. .
[ Szerkesztve ]
-
vonalzoo
csendes tag
válasz snowdog #2187 üzenetére
Ó, ez szép volt, sajnos pytonhoz (sem) értek, azt láttam, hogy megtalálja a könyvet, sőt a szerzőt és az isbn-t is kiszedi, csak a könyv címe marad üres. Gondolkodtam is, hogy írok phpben hasonlót, hogy leszedi a molyról az adatokat és kiírja a metaadat.opf-ba, de nem értem a Calibre metaadat-kezelését sem... Ha kitörlöm vagy átírom a metadat.opf fájlt, akkor is megmaradnak az adott könyv adatai, nem tudom, olyankor honnan veszi az adatokat, talán a Calibre könyvtárban lévő metadata.db-ben. Reméljük a moly egységesíti majd az oldalát
-
snowdog
veterán
válasz snowdog #2186 üzenetére
Egy érdekes dolgot figyeltem meg. A módosítás előtt volt néhány könyv, aminél működött a moly.hu plugin, de a többségénél nem. Most megfordult a helyzet. Aminél eddig működött annál a módosított nem működik, és fordítva. Ebből arra következtetek, hogy a moly.hu még nem változtatta meg az összes könyv oldalát. Hogy a kétféle változatot hogyan tudom egy plugin-ban kezelni, azt még nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz snowdog #2182 üzenetére
Megtaláltam a hiba okát, szerintem a moly.hu megváltoztatta az oldalainak a tartalmát.
A módosított plugin-t innen letölthetitek, bár most még a Data nekem sem engedte letölteni, mert a feltöltött fájl vírusvizsgálatra vár. [link]Akinél a plugin már fel van telepítve, az az új verziót (Moly_hu.zip) csak másolja a régi helyére!
Nálam itt található: C:\Users\usernév\AppData\Roaming\calibre\plugins\Moly_hu.zip
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz mackotestver #2181 üzenetére
Nálam eleve csak csak a moly volt engedélyezve, és mégsem találja meg a könyvek egy részét. Belenézek a plugin-be, hátha kiderül valami.
-
vonalzoo
csendes tag
válasz Bosco01 #2177 üzenetére
Én azt tapasztaltam, hogy általában van egy apró hiba az író nevében, amit nem veszel észre, mert csak egy betűcsere. Ha nem gyakori a könyv címe, szoktam kitörölni az irót, és újra kerestetni. Persze az esetek kis részében (kb. 1%) minden jól van megadva, mégsem találja meg.
Az már másik kérdés, hogy a moly.hu saját keresője még rosszabb: volt, hogy beírtam PONTOSAN a címet, de az első pár oldalon így sem volt fent, hanem különböző variálásokkal szereplő más könyvcímek. -
Bosco01
tag
Sziasztok,
Mi lehet annak az oka, hogy néhány könyvnél a moly.hu plug-in nem találja meg a metadata adatokat? Ha a moly.hu-n keresem, akkor ott látom, megtalálom, de a plug-in valamiért nem húzza le.
Előre is köszönöm az ötleteket. -
vonalzoo
csendes tag
Ó,már sokszor volt róla itt is szó.
https://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=193302
Calibre Beállítások, Bővítmény betöltése fájlból, betallózod a zipet.A plugin a Metaadatoknál a Metaatatok letöltésére kattintva a cím alapján kitölti a metadatatokat és a borítót a moyl.hu-ról. (Egy apró moly hiba: az első szó után szinte mindig van a szóköz után egy láthatatlan de nyíl billentyűt nyomkodva észlelhető karakter, amit én ki szoktam törölni. Ez nem a szkript hibája, a molyon a könyv adatlapján is ott van)
-
ZellR
csendes tag
(nas,docker,calibreweb)Convertálásnál kapok egy ilyen szép üzenetet:
[2020-05-31 21:02:35,364] INFO {cps.worker:291} Book id 148 - target format of .epub does not exist. Moving forward with convert.[2020-05-31 21:02:42,012] INFO {cps.worker:381} ebook converter failed with error while converting book[2020-05-31 21:02:42,012] ERROR {cps.worker:520} Ebook converter failed with unknown error
Tudnátok segíteni mi lehet a gond?
-
Oldman2
veterán
Konvertálás előtt, a konvertálási beállításokban tudod azt megmondani, hogy tegye bele átkonvertálás közben a külső borítót.
Az átkonvertált fájlt nyisd meg a Calibre Viewer-rel ellenőrzésképpen.
Én mindent EPUB-ban rakok el, és azt teszem rendbe a Sigil segítségével.
A Calibre Editor (nem tudom miért), eddig nem jött be.
-
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Adott egy Kindle Touch 2019, konvertálásnál, hiába pipálom be, hogy a forrás fájlban lévő borítót használja (mondjuk epub), maikor átkonvertálom azw3-ra és felmásolom, a kezdő oldalon nem jelenik meg a borító.
Miként tudom megoldani, hogy látható legyen a borító az olvasó kezdőlapján, olvasás indítása előtt?
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
ZellR
csendes tag
Sziasztok!
NAS-on Dockeren keresztül feltettem a calibre-web-et, viszont az alábbi üzenetet kapom, amikor be akarnám üzemelni:
"DB Location is not Valid, Please Enter Correct Path"kötetnél így néz ki:
XX/könyvek /books
docker/calibre-web /logsTudnátok segíteni mit hol ronottam el?
Köszönöm,
-
G.F.
aktív tag
Hogyan lehet átvinni a telepített verzióból egy portable-ba a beállításokat? (létrehozott oszlopokat, scripteket...stb.)
-gf-
-
hampidampi
senior tag
-
oZoZ
csendes tag
Sziasztok,
az lenne a kérdésem, hogy ha Open Office-ban megcsinálom a szöveget, rakok képet is a dokumentumba, viszont ha a Calibre már megcsinálja az e-könyvet (a borító rendben van), akkor a fotók már nem jelennek meg a könyvben. Nem is lehet megcsinálni? Vagy én csinálok valamit rosszul? Esetleg beállítás kérdése?
Egy másik: van olyan asztali win 10 epub olvasó program (bőven elég, ha csak olvas), ami pl. úgy jeleníti meg a könyvet, mint a Calibre az olvasójában? Többet is próbáltam, de mindegyikben másképp jelenik meg.
És még egy Van esetleg olyan beállítás, hogy a nagy Ő betű ne Ö-ként jelenjen meg? Az eredeti dokumentumban rendben van, viszont az ékezet teteje lemarad Calibre-ben, és így a hosszú ékezetből csak pont látszódik. Vagy a sor magasságának nagyobbra állítása segíthet?
Köszönöm. -
Prudi
újonc
Köszönöm. Máshonnan kaptam a téves infót.
A megoldás a DocFetcher lett. -
Prudi
újonc
Üdvözlöm a tagokat!
Mint kezdő Calibre felhasználónak, lenne egy kérdésem:
A Calibrében lehetséges-e egy könyv csoport szövegében a keresés?
Tehát nem egyesével a könyv szövegében, hanem több könyvben egyszerre? -
hampidampi
senior tag
5) Nem igazán világos, miért is érdekel téged, hogy tárolja a Calibre a könyveket a merevlemezen. Teljesen lényegtelen.
5a) Ez sem igazán tiszta. Akkor most akarod használni a Calibre-t vagy sem?
Egyébként Mentés lemezre funkció. Ezt tudod finomhangolni a Beállítások/Könyvek lemezre mentése alatt.
5B) Beállítások/Viselkedés/Előnyben részesített kimeneti formátum. Kiválasztod az EPUB-ot. -
HanG_más
csendes tag
Tisztelt Profik!
1) Akit érdekel, az Imperial Library of Trantor már nem csak a TORon kersztül érhető el. Nekem még céges hálóról is müksz.
2) Nagy gyűjteményem rendezgetném - 95.000 tétel német és magyar nyelven - Calibre segítségével
3) Eddig csak olvasóra töltésre használtam
4) Nagyon érdekel a metaadatok letöltése funkció, működik is (Moly, Libri, Antikvárium.hu pluginek), csak azt nem tudom, hogyan kellene listáznom a nem feltalált tételeket
- példaként: 100 tételből megtalált a neten 90-et, frissítette a metaadatokat, engem az a 10 érdekel, ahol nem, hogy kézzel belebogarászhassak, javíthassam a szerző nevének elírását, stb.
5) Valami miatt (nem megmagyarázható) nem szeretm a Calibre tárolási könyvtárstruktúráját, emiatt eBooks/Collection/A/Aoronovitch, Paul - <title>.epub szerkezetet szeretek.
5a) Van-e magoldás, hogy könyvtárból így mentsen (eddig ez működik), majd a Calibre könyvtárból törölje az adott könyvet? ne adj isten előzővel kombinálva, mindazt, amienk aktuális a metaadata, azt lementi, majd törli, maradnak csak a problémásak?
5B) komplikáljuk, ha mindez már működik: bármi kimeneti formátumból epubba mentsen le mindent. -
snowdog
veterán
válasz rantottsajt #2143 üzenetére
Mikor csatlakoztatod az eszközt, a Calibre észleli? Megváltoznak a gombok a felső sorban?
-
Oldman2
veterán
válasz rantottsajt #2143 üzenetére
Milyen típusú eszközre nem másolja fel?
Be van konfigurálva rendesen az eszköz által ismert könyvek típusa?
-
rantottsajt
tag
Sziasztok! Nem régóta használok Calibre-t, így nem annyira értek hozzá, hátha tudtok segíteni, néhány könyvemet nem másolja fel. Úgy csinálom, hogy rámegyek a Könyvek hozzáadása gombra, betölt a könyv, majd rámegyek a Küldés eszközre gombra. Lehetséges, hogy az a baja, hogy nem megfelelő a formátuma a fájlnak?
-
scream
veterán
válasz hampidampi #2140 üzenetére
Kár, mert alapvetően nem látnám akadályát/megvalósíthatónak gondolom, hogy már meglévő könyvtár szerkezet kerüljön be egy db-be, ha úgy van.
Persze tisztában vagyok vele, hogy attól, hogy megvalósítható, lehet túl nagy effortot jelentene.
-
hampidampi
senior tag
Nem, nem oldható meg. A Calibre adatbázis alapon kezeli a könyveket. Az meg, hogy fizikailag a merevlemezen milyen struktúrában tárolja a könyveket lényegtelen, hiszen úgyis a Calibre-t használod.
Magyarul pl. nem kell, hogy duplikálva legyenek. Ha behúztad a Calibre-be, az eredetit törölheted is. -
scream
veterán
válasz Oldman2 #2137 üzenetére
Az adatbázis már hozzá van adva - létrehoztam egy új, még üres adatbázist és azt bemásoltam a Docker image-hez csatolt volume-ra.
Könyveket szeretnék felvenni az adatbázisba - ahogyan azt hampidampi helyesen megsejtette.
Igen, elég sok helyről származnak könyvek és nem csak magyarul, meg nem is teljesen egységes a formátum (de szerencsére azért nem pdf-ben vannak).
Akkor próbálkozom tovább, köszönöm
Esetleg az megoldható valahogyan, hogy a mostani struktúra maradjon meg és használja a Calibre, ne pedig a mostani mellé hozza létre a sajátját (tehát ne duplikálja le a könyveket, főleg, hogy ott vannak egymás mellett)?
-
hampidampi
senior tag
Szerintem pont hogy az adatbázist szeretné feltölteni mindenféle könyvvel egyszerre.
A rossz hír, hogy gondolom mindenféle helyről származó mindneféle könyv lehetséges, egyszerűen a könyv hozzáadásának beállításaiban kell addig kísérletezgetni, amíg jó nem lesz. Nem biztos hogy létezik egykattintásos megoldás. Pláne így távolról látatlanban.
-
scream
veterán
Hali!
Syno NAS-omra felraktam a Calibre-Web-et, de egy olyan problémám volna, hogy amikor Calibre-ben hozzáadom a foldert, amiben vannak a mostani struktúrában a könyvek (szerző nevek, majd adott könyvek, 1 mappában 1 könyv a leveleken), de valamiért csak a töredékét adja hozzá a Calibre-ben, hiába választom, azt az opciót, hogy 1 mappában csak 1 könyv van.
Remélem nagyjából érthető a gondom.
-
Oldman2
veterán
válasz Bosco01 #2134 üzenetére
Az Antikvarium pluginból az 1.1-es települ Calibre alól.
Ha megpróbálom Beállítani ezt a plugint, hibaüzenetet kapok.A Mobilerad.com -on van egy frissebb 2.0 verzió, de ez sem tökéletes, a hibaüzenet minden esetre nem jelentkezik nála.
A Changelog:
Version 2.0.0 - 29 March 2018
Fix for Antikvarium.hu changes to html code
Fix of error at opening options
Better search url generationFelhívnám a figyelmet a második sorra, "changes to html code", azaz az Antikvarium.hu oldalán történt (akkor is) változás.
Szerintem most is.
A plugint Hoffer Csaba jegyzi, írok neki.
[ Szerkesztve ]
-
Tbs82
tag
Sziasztok !
Nektek is vacakol a libi és az antikvarium plugin ?
Nekem kizárólag a moly hoz eredményeket.
De ha pl Libri oldalán a böngészőn keresem akkor simán megtalálja az adott könyvet.
-
Oldman2
veterán
A Calibre főképernyőn a dátum formátuma (nálam) jelenleg ilyen:
08 ápr 2020
Hol lehet (ha lehet) ennek formátumát módosítani a magyar szabványnak megfelelőre?
2020 ápr 08
2020.04.08 -
snowdog
veterán
válasz luxipapa #2124 üzenetére
Ott végigolvasva a hozzászólásokat nekem az jött le, hogy nem a Windows okozza a problémát, hanem valamilyen harmadik féltől származó alkalmazás (víruskereső, videókártya meghajtó, és egyebekről írogatnak). Viszont olyan is van, aki frissített 4.11.1-re, és neki megszűnt a hiba.
Korábban már én is frissítettem 4.11.1-re, bár nekem az előzővel sem volt problémám.
[ Szerkesztve ]
-
luxipapa
csendes újonc
Megosztom a MobileRead forums levelezést segítsetek mi a megoldás, szerintük valami windows probléma
[link] https://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=327538 [link]luxipapa
-
luxipapa
csendes újonc
Tudtommal nem!
Hogy tudom megkeresni a másik programot? Ha visszatelepítem a régebbi 4.9-t annál nem csinálja.luxipapa
-
luxipapa
csendes újonc
Olvasás után. Megnyitom olvasásra bármelyik könyvet utána bezárom és ezt írja ki.
luxipapa
-
snowdog
veterán
A kérdés szerintem a témához kapcsolódik.
A Calibre-ben engedélyeztem a content server működését. Amit a Hálózati megosztás oldalon látok belső címet, azon el is érem a könyvtárakat. Viszont ha kívülről szeretném elérni, akkor a web hely nem elérhető üzenetet kapok. A szolgáltatóm a DIGI, és már a múlt évben kivetettem magam a NAT mögül. [link]
Mivel felmerült bennem, hogy esetleg visszatettek a NAT mögé, ezért felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol állítják hogy nem vagyok NAT mögött.
Akkor most hol keressem a hiba okát. Illetve hogyan tudnék meggyőződni róla, hogy valóban nem vagyok NAT mögött. Az ügyfélszolgálatos azt mondta a NAT mögött levőknek 100-al kezdődik az IP címe. Az enyém jelenleg 92-el kezdődik.[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
veterán
válasz Oldman2 #2108 üzenetére
Szerintem megvan a megoldás!
Beállítások / Kinézet és megjelenés / Könyv részletek fül
Második sor (jelenleg) "Clicking on author names should" (később "A szerző nevére kattintva") mezőben átállítani erre:
"Keresés a szerzőre a Calibre könyvtárban"
Lassú voltam...
[ Szerkesztve ]
-
pentem
újonc
válasz hampidampi #2104 üzenetére
A képen, az apró nyilacskát szeretném eggyel lejjebb vinni. Az legyen az alapértelmezett.
A módszert nem értem. Hová kattintsak. Ha a szerzőre kattintok bal gombbal, rögtön böngészőbe ugrik, esélyem sincs a Q-t lenyomni.
Jobb gombnál ez az alábbi kép jön fel, de nem lesz ettől még alapértelmezett., És a Q itt sem hatásos. -
pentem
újonc
Sziasztok!
szeretném megkérdezni, hogyan oldjam meg, hogy a Calibre-ben kiválasztott könyvem adatait nézve, a szerzőre kattintva, a könyvtáram könyvei jöjjenek be az adott szerzőtől, ne a neten keressen. A régi gépemen ezt beállítottam, de most nem találom ezt a lehetőséget. Valahol a finomhangolásban lesz... gondolom. -
G.F.
aktív tag
Én ez használom szinkronizálásra Free RealTimeSync. Ezt időnként futtatva leellenőrzi a két mappa közti különbséget és szinkronizál.
-gf-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAINWARD GeForce RTX 4070 Ti SUPER Phoenix 16GB GDDR6X videokártya - Alza garancia: 2026.09.20.
- Playstation 1 játékok,akár 1000ft-tól (részletek a leírásban)
- Playstation 2 játékok,akár 1000ft-tól üzletünkből(részletek a leírásban)
- Sony E 10-18mm F4 OSS (SEL1018)
- Hibátlan Honor 200 Pro 12/512GB közel 3 év garanciával
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest