- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos fejegységek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
excalibur36 #1342 üzenetére
Ha nem grafikus a pdf (max pár megabyte), a mobipocket creator használható eredményt ad.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Fogadd meg Hampidampi tanácsát: a PDF konvertálás NEM egy egyszerű save-as kérdése, hanem rengeteg tapasztalat és sok munka kell a korrekt eredményhez.
Valóban sokkal célszerűbb eleve e-book formátumban beszerezni a könyvet - és ha az népszerű, sokak által olvasott, akkor biztosan be is szerezhető úgy, valaki más már megcsinálta.
-
G.F.
aktív tag
válasz
-
hampidampi
őstag
válasz
Szerintem inkább szerezd be eleve rendes formátumba. Ne próbál Pdf-ből normális e-könyvet csinálni, az egy külön szakma.
Egyébként a Kindle-re érdemesebb azw3-ba konvertálni, nem mobiba. Az azw3 sokkal nagyobb tudású. -
fo_di
őstag
sziasztok,
valaki tudja, hogy mit kell átírni a moly.hu pluginban (1.0.4), hogy az eredeti kiadás évét töltse le kiadási dátumnak a legutolsó kiadás dátuma helyett?
köszi
-
BonFire
veterán
válasz
excalibur36 #1344 üzenetére
Mert az hungarumlaut, és a magyar nyelven kívül semmi más nem használja. Ha van olyan opció az UTF-8 mellett, hogy Latin Extended A, akkor azt ki kell választani, ugyanis ez tartalmazza a négy ominózus karaktert (0150 – Ő, 0151 – ő, 0170 – Ű, 0171 – ű).
Calibre-ben meg állítólag ki lehet választani az eszközt, amihez konvertálod, bár nekem sose volt dedikált olvasóm, úgyhogy én mindig a Generic opciót használom. Ez tableten és telefonon is jó szokott lenni, mert ezekben az olvasóprogramokban a sortávolságot általában felül lehet bírálni. Tesómnak van egy 2nd generation Kindle-je, azon láttam, hogy alapértelmezetten jó szellős sortávolságot ad, amit hosszút távon kényelmesebb olvasni. Igaz, hogy lapozni többet kell, de e-könyvnél nem szempont, hány oldalból áll, mert nincsenek nyomdai költségek. Igazából a papírkönyvek egyszeres sortávolsága kicsit spórolós, én pedig személy szerint sikítófrászt kapok, ha egy olyan weboldalra érek, ahol még össze is vannak zsúfolva a sorok, mintha egy weblap nem végelen hosszú lenne.
-
BonFire
veterán
válasz
Szerintem szokjad a másfeles sortávolságot. Nem rossz az, ha szellős a szöveg.
-
excalibur36
senior tag
Szervusztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek!
Van egy Kindle 3 perwhite készülékem.
Ha a Calibrében Mobi formátumban átkonvertálok egy könyvet, akkor az olvasóm kijelzőjén a megjelent szöveg nem szépen egymás alatt jelenik mag, hanem eléggé foghíjasan... egy egy sor közé simén beférne még három.
Mit és hogyan kell beállatni a Calibrében, hogy a sorközöket rendesen kezelje? -
repro
tag
Sziasztok.
Kérdezném, hogyan lehet calibre-vel konvertált epub-ban szöveget, borítóképet, vagy oldalt törölni, javítani?
Előre is kösz.
-
Delfi
tag
válasz
drmotto #1335 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy a példámban szereplő J.D. Robb már önmagában is felhasználja a sorozatot pl. az Eve Dallas szériával.
@Hampidampi: A névben nem rossz, csak annyi vele a bajom, hogy az alapján szokta könyvtárba szervezni, így a Nora Robert és a Nora Robert (J.D.Robb) két különböző helyen lesz. Bár most belegondolva ez igazából lényegtelen, mert sohasem nyúlok bele fájl szinten a Calibre működésébe.
A megjegyzést nem szeretem "összeszemetelni", mert már így is elég sok infót oda teszek a fülszövegen kívül(pl. az eredeti címet, kiadás évét).A plusz oszlop nem rossz ötlet, egyedül attól tartok, hogy csúnyán fog kinézni, hogy a könyvek java részénél ez üres.
Átgondolom Oldmano2 ötletét a "társszerzővel", de igazából most a zárójeles tűnik a legkulturáltabb megoldásnak.
Mindenkinek köszönöm szépen az ötleteket!
-
Oldman2
nagyúr
válasz
hampidampi #1334 üzenetére
Ha "Társszerzőként", "&" karakterrel elválasztva adod meg az írói álnevet, akkor ezek az álnevek megjelennek a szerzők között.
A Calibre-ben van lehetőség "Saját oszlop hozzáadására", ezek külön Alkategóriaként jelennek meg a (nálam) bal oldalt látható Kategória blokkban.
-
-
Delfi
tag
Ti hová szoktátok írni az írói álneveket?
A magyar szerzőknél is jó lenne, de van pár külföldi szerző is(pl. Nora Robert - J.D. Robb) akinél szeretném rendezni, hogy az a két szerző tulajdonképpen egy. Ahhoz túl sok ilyen van, hogy mindet fejben tartsam. -
Degeczi
nagyúr
-
Met
nagyúr
válasz
hampidampi #1329 üzenetére
Akkor azon nem tudok változtatni hogy az olvasón tudjam hogy milyen (helyes) sorrendben vannak a könyvek?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
hampidampi #1329 üzenetére
Hja, tényleg, az egy külön funkció, nem a saját Calibre Library mappába mentés
(sosem változtattam még rajta) -
Met
nagyúr
-
Degeczi
nagyúr
Beállítások / Könyv küldése eszközre (vagy a "könyvek mentése lemezre" alatt is, de azon semmi értelme változtatni) alatt használhatsz ilyen placeholdert is a filenév-útvonal létrehozási sablonban. Így a filenév-útvonal részéve teheted a sorozatindexet is. Vagy bármi mást, amit szeretnél az elérhetőek közül.
-
Met
nagyúr
A Calibre a Jo Nesbo könyvek könyvtár neve végére zárójelbe tette egy számot. pl. Hoember (9)
A szám azt jelöli hogy az ABC-be rendezett könyvek sorrendjében hanyadik a könyv, viszont ezzel nekem az a bajom hogy "időrendi" sorrendbe ez a 8. lenne a Harry Hole sorozatban.
Szóval a kérdésem az, hogy tudom jelölni vagy sorba rendezni a könyveket időrendbe úgy hogy az olvasón is egyértelmű legyen?
A Sorozat oszlopban beállítottam a megfelelő számot. -
axioma
veterán
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Bosco01 #1312 üzenetére
Rákerestem (engem is érdekelt a megoldás), szerintem a Finombeállítások alatt, a Névelőként kezelt szavak listájában, ha a következő sort elé teszel egy # jelet, így:
# per_language_title_sort_articles = {'eng': ..., 'hun': ('A\\s+', 'Az\\s+', 'Egy\\s+')}
és a végrehajtott változtatást alkalmazod, egy újraindítás után már úgy fog működni, ahogy szeretnéd.
Látható, hogy alapbeállítás szerint a következő szavak vannak így kezelve:
A
Az
Egy -
Bosco01
tag
Sziasztok,
Azt szeretném megkérdezni, hogy calibre-ben, a metaadatok megadásánál mit kell módosítani, hogy a könyv címénél az A betűt ne a végére tegye, vesszővel elválasztva a 'Cím rendezési forma' mező esetében? Valami nyelvi beállítást kell változtatni?
Előre is köszi!
-
Oldman2
nagyúr
Ha friss verziód van fent, akkor:
Beállítások
Kezelőfelület -> Kinézet és megjelenés
alulról a 2. beállítás, jelenleg "Extra spacing to add between rows in the book list (can be negative)" szöveggelHa nagyobb értéket adsz itt meg, a sorok "vastagabbak" lesznek, kevesebb könyv jelenik meg egy oldalon.
Nálam pl. 0 érték esetén 19 sor, 5 esetén pedig 16 sor jelenik meg.Ha a betűtípus méretét akarod megnövelni, azt ugyanitt a Betűtípus sorban tudod módosítani.
Az angol szöveget lefordítottam erre: "Extra terület a könyvlisták sorai közé (az érték negatív is lehet)"
-
repro
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy calibre-ben be lehet-e állítani a főképernyő sorainak távolságát? -
-
Met
nagyúr
Valahogy nem lehet olvasottá tenni a Calibre-ben a könyveket és az olvasón is.
Van egy csomó könyvem amit már olvastam, van közte 1-2 új de nem mindig tudom cím alapján hogy melyik az.
pl. Dean R. Koontz, nem kevés könyve van -
AcCEsS
senior tag
válasz
Degeczi #1301 üzenetére
Ha esetleg régebbi Ubunturól frissítettél, vagy a LibreOffice könyvtárad egy előző rendszerből örökölt, és nem tartalmaz semmi spéci, egyéni beállítást, akkor érdemes lenne megpróbálnod a ~/.config/libreoffice könyvtárat törölni (vagy átnevezni) egy próba erejéig. Hátha a beállításokban van valami szemét... Illetve mivel az alaptelepítés a LibreOffice-nak nem tartalmazza minden komponensét, az sem kizárt, hogy hiányzik valami lib ami a PerpitoCucc-nak kellene.
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Egy PockeBook Touch Lux3 tulajdonosa lettem.
Elkezdtem a Calbre-vel összerendezgeti az innen-onnan összeszedett könyveket. Borító, fülszöveg letöltés, metaadatok feltöltése.
A program egy dropbox könyvtárba dolgozik amit aztán leszinkronizálok az olvasóra.Csak annyi a kérdésem hogy jól csinálom így vagy van valami amire nem jöttem rá és hasznos?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Politika
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- További aktív témák...
- HP Elitebook 850 G7 15,6" IPS FullHD i7-10610U 32GB RAM 512 NVMe SSD
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciáva
- Asus ZenBook 13 UX325 OLED - 13.3"FHD OLED - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- SAMSUNG 990 / 980 PRO 1TB M.2 PCIe 4.0 .:BONTATLAN:. .:3év garancia:.
- HP EliteDesk 800 - TÖBB DARAB/TÍPUS elérhető!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest