Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
válasz
tom570 #11151 üzenetére
Üdv!
Kicsit vissza olvasol írtam hogy nekem OTP Master Card kártyámat nem fogadta el az Earfun webshop.
Paypal számlával viszont gond nélkül ment a vásárlás, szóval érdemes azt használni ha ha webshopról akarsz rendelni.
Ügyfélszolgálat azt írta fogalmuk sincs miért nem fogadta el.
Az Earfuntol kaptam is üzzenetet hogy az amazontól jön a cucc!
Remélem a héten megjön, kíváncsi vagyok rá. -
carl18
addikt
+1 én is keresgéltem és a WELCOME 30-as kódot használtam a 42 dolláros vásárláshoz!
Kis keresgélés után könnyen megtalálható a kupon kód!
Én elsőnek találtam WELCOME 10-20-as kódot!
Aztán próba gyanánt átírtam 30-ra és müködött
40-et is próbáltam de ott már nem adott kedvezményt. -
carl18
addikt
válasz
pècsimunkás #11142 üzenetére
Pár éve volt egy Tronsmart T6-os hangszóróm, attól már csak jobb lehet!
Az Earfun go egész jól szólt, és ez attól jelentősen nagyobb.
Idáig csak jókat olvastam az Uboomról, és hát oluv szerint is jó vétel.
A 42 dolláros áron meg bestbuy. -
carl18
addikt
"Update"
Paypalal de berendeltem az uboomot most az imént!
Na végre 12800 volt a vége annyit vont le, annyiért remek ár.
Kíváncsi leszek a hangjára nagyon, ennyi pénzért ha valóban jól szól akkor ajándék! -
carl18
addikt
Üdv!
Na be akartam rendelni az Earfun Uboomot a hívatalos webshopból de folyton vissza dobja a kártyám hogy nincs rajta elegendő pénz.
Talán a forint/USD átváltás miatt dobja vissza?
Mindent tuti jól töltöttem ki, Aliexpress/amazon gond nélkül megy vele. -
carl18
addikt
válasz
pècsimunkás #11123 üzenetére
+1 Én is elégedett vagyok vele!
Hangja is jó, jól is nézz ki és az akku is jól bírja így elégedett vagyok.
Azért most van választék, de még így is elégedett vagyok a Dockinnal.
Karácsony előtt remek akción belül fogtam ki a D Fine plust.
90 Euros akció volt de csak 1 napig! Persze még rájött a szállítás, de még így is remek vétel volt.
Amúgy én se cseréltem volna az eredeti Dockint ha nincs ilyen akció. -
carl18
addikt
válasz
pècsimunkás #11121 üzenetére
A dockinon 2 helyen lehet szabályozni a hangerőt, a telefonon és a hangszórón, ez a dupla vezerlés az eredetire főként igaz.
Talán a hangszórón nem volt kimaxolva a hangerő
Igen úgy érthető, mi nekünk is kellet zene az alkohol mellé!Mondjuk még mindig jó vétel a Dockin
Hány éve van meg? -
carl18
addikt
válasz
pècsimunkás #11119 üzenetére
Csak azért tartom soknak a 6-20 órát mert Oluvot kérdeztem ő neki 3 óra 52 percet ment a sima D Fine.
Persze zene stylus is rájátszik a playtimera, de ilyen nagy eltérés akkor se jöhetne ki azonos akku kapacítás mellet.Még a 3 óra is szép max hangerőn, főleg hogy a Tronsmat T6 25 watt papíron és 7,4 volt 2600 mah mellet ment 60-90 percet max hangerőn.
Gondolom az alkoholos állapot miatt volt más az időzóna érzet! -
carl18
addikt
válasz
pècsimunkás #11117 üzenetére
Akkor valami hiba volt a gépezetben!
Mert volt sima Dockinom is az ment 3 óra 16 percet maxon, azért 11,1 volt 2200 mah mellet garantáltan nem megy 6 órát 50 watt mellet. -
carl18
addikt
válasz
Ginick #11114 üzenetére
Hát mondjuk úgy elfogadható, attól függ pontosan milyen hangerőn használtad. Hát lehet nagy az akkuja de azért sokkal nagyobb a teljesítmény is, ezt figyelembe kell venni.
Azért lényegesen többet tud mint a Tronsmart.A gyártók által írt idő úgy jön össze hogy kb fél hangerőn használják.
Nekem is a D Fine+ 14 órát elmegy 53% hangerőn.
Teljes hangerőn meg 3 óra 32 perc megfogja. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #11067 üzenetére
Remek hogy a kormány mindenre rá akarja rakni a kezét!
Igen tudtam róla hogy lassan jönni fog, na akkor gyorsan berendelek minden szükséges dolgot Aliexpressről
Kösz az emlékeztetőt akkor most kell megvenni a dolgokat
Mondjuk én se tudom 400-500 ft-os tételek esetén is mi a Francnak még rá az a 27% áfa. Ideáig mindenki azért rendelt külföldről mert olcsón megúszta a dolgokat.
De komolyan tök felháborító hogy mindig az átlag kis embert szívatják az új jogszabályokkal. -
carl18
addikt
válasz
Grande Ale #11052 üzenetére
Azért a Denonban is ugyan az a olcsó filléres D-Class erősitő van mint mindegyik hangszóróban. Szóval hogy mi kínai meg mi nem már azon nem lehet vitatkozni. Gyakorlatilag minden elekronikai cikk kínában készül, az más kérdés hol szerelik össze.
Szóval abban 100%-ban biztos vagyok a Denonban is kínai alkatrészek vannak. Csak hát maga a hangszóró máshogy van hangolva és más a márka jelzés rajta.
Kínai gyárak vesznek fel rendelés europai/nyugati cégektől.Az Aliexpressen a hívatalos Anker forgalmazó árulja a hangszórót.
De ha félsz a garítól ott a amazon és úgy be vagy bíztositva.Sajnos az áltunk javasult márkákat nem forgalmazák itthon úgy hogy talán válaszd a Charge 5-őt.
Esetleg fél áron még itt hazai piacon a Sony SRS XB33 is -
carl18
addikt
válasz
blueye #11039 üzenetére
Számít a hordozhatóság? És milyen árban?
Ennyiért nem rossz a Bose se de a 8 órás üzzemidő nem tünik acélosnak. Ami nagyobb hangerőn lehet 2-3 óra(Update) Látom hogy 2017-es gyártású szóval a 4 év raktáron állás után nem lehet legjobb az akkumulátor állapota.
De a 2 év garancia nyilván erre is vonatkozik -
-
carl18
addikt
Pár napja felmentem az Myearfun oldalra és minő 60 dollár volt az Earfun uboom. Na most mentem volna megvenni és bakker ismét 100 dollár.
Úgy látszik valahogy nagyon nem akar össze jönni ez a vásárlás
Lehet egy előjel hogy ne vegye meg.
Meg amúgy se látom értelmét megvenni, a Dockin után nem igazán okozna meglepetést.
Anker Soundcore Motion+-nak mi az allja ha aliexpressen akciózák?23E emlékeim szerint
Doss SOUND XL esetleg még ő a kiszemelt.
Ez asszem 15E körül jön ki akcióban szállítással. -
carl18
addikt
A Motion + mindenkép, sőt még jobb is sokkal jobban személyre szabható. Jelenleg a legjobban ajánlott hangszóró!
JBL Charge 5 vs Motion Plus and Sony XB33 - ultimate travel speaker 2021 🤗A videó alapján is motion+ a legjobb szerintem!
Még én is megvenném csak hát nekem már van egy Dockinom úgyhogy egyenlőre tárgytalan! -
carl18
addikt
A Motion + mérete alapján a Charge 4-5 vetélytársa.
A motion Boom inkább Xtreme ligában játszik.
A Többi rajtad múlik mi kell több mély basszus? Akkor a Motion Boom a te hangszóród.
A Xiaomi mi új 16 wattos hangszóróját én is láttam biztos nem rossz hangszóró de nincs vele tapasztalat így ez te tudod megéri-e így is kipróbálni. De a 2 anker amit írtál nyilván más ligában játszanak. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #11009 üzenetére
Ez a Select pro talán amerikai piacra szánt " RGB"s változat!
Külsőre úgyan az csak hát világít és van olyan akinél ez is szempont vásárláskor.
#11010_stick_
Üdv!
Nos én általában 50/60% között rakok el egy hangszórót ha egy darabig nem használom. Litium akuknek ez legjobb kb tárolásra, túl alacsony és túl magas töltés se ajánlott ha sokat fog állni.
De ha nem is használod egy darabig azért érdemes 3 havonta kicsit előveni használni és újra tölteni. Aztán mikor félig van a töltés ismét elrakni. -
carl18
addikt
válasz
gaben0318 #11006 üzenetére
Üdv!
Pontosan mire használnád? Számít a hordozhatóság?
Akku kapacítás? Teljesítmény?
Harman kardon go&play
Vagy jbl boombox?
A Go+Play több éves hangszóró nem lehet túl jó állapotba ha találsz is. Ha JBL és kültéren akarod használni Boombox 2.
Sajnos elég sok a nettes visszahang harman kardon termékekkel kapcsolatban akkumulátor terén.
Onyx 3 akkuja és könnyen kihalt pedig nem volt sokat használva.Bár ebben az árkategóriában már van Partybox 100-as is ami mind kettőt alázza. Csak hát elég méretes darab
Amazon.de-ről esetleg Aiwa Exos 9D
Nem szándékosan nem volt válasz, csak senki nincs itt 0/24-ben hogy folyton böngésze a topikot.
Akik akartak hangszórót megvették és élvezik a terméket.Ezek voltak hirtelen boombox kategóriában.
Egy ár és méret/súly azért kellet volna meg egy felhasználási terület.
A JBL Boombox időjárás álló ha kültéren használod esőbe stb akkor az a legjobb választás. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #10968 üzenetére
Én is örülnék ha jönne egy Go+Play kategóriáju hangszóró tölük!
A M-Boom nekem is azért nem tetszik a fogantyu elcsunyitja, válpántal sokkal praktikusabb volna. De még így is meglepő csak 1,5 kg és kategória társai 2-3 kg között vannak. Dockin/JBL Stb.
Jó volna ha jönne egy Motion+/Boom fúzió! A Tökéletes hangszóró lehetne.
Például az Onyx studio is jó hangszóró volna, borzalmasan gyenge az akkuja.
Idén lesz 2 éves a Motion+ szóval lehetséges végre kapunk egy model frissitést! -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #10961 üzenetére
Hát én a Dispute emlékszek csak úgy értettem ha mondjuk 2-6 hónap után meghibásodik akkor is van-e lehetőség garanciára?
Miután leadta az ember a pozitív értékelést.
Én is kaptam már vissza árat ha nem érkezett meg a termék.
(Myearfun oldalon még mindig 100 dollár az uboom)
Talán kifutott széria? és át álltak füllhallgatokra? -
carl18
addikt
válasz
carl18 #10953 üzenetére
Ratt - Scene of the Crime!
Elöző link nem müködött! -
carl18
addikt
válasz
dave_gahan #10949 üzenetére
Motion plus-al nem lősz mellé!
Az a hangszóró lassan 2 éve van piacon de még mindig bestbuy.
Igen na én is azon csodálkoztam mikor jött a teszt tőle hogy a Tronsmart T6 a legjobb hangszóró, meg a T6 Max is milyen jó....
De bezzeg a JBL Xtreme rossz... LOL
Hát nem az én füllemben a hiba mert én valahogy máshogy hallottam.Nekem mikor meg volt a T6 a basszusa csak egy torz puffogás/brummogásnak tünt ami számomra élvezhetetlen volt.
(Pedig elméletileg basszura van kihegyezve)
EQ-val elég komolyan vissza kellet venni a basszust hogy ne torzítson.Nekem is ahogy az évek alatt egyre jobb hangszórókat hallottam úgy nőtt emelkedett az igényem. De az biztos hogy zene hallgatásra valahogy nagyon távol áll a Tronsmart attól ami értékelhető.
Néha mikor a Dockin hallgatom 60% körül komolyan annyira jó szép részletgazdad dinamikus hangzást tud nyújtani. Ellie Goulding - Under the Sheets nagyon jól szépen szól rajta.
De sok régi klasszikus esetén előjön a minőségi hangzás előnye!
Ratt - Scene of the Crime 3:11 az a gitár szólo annyira jó a hideg kirázz tőle!Ha már Rock -
carl18
addikt
válasz
dave_gahan #10947 üzenetére
Hát mondjuk Tronsmartok között nem is lesz nehéz a legjobbnak lenni!
Ha én vennék a 3 közül akkor a motion Boomot választanám vakon is. A Mega pro akkár mennyire van túl hypolva szerintem nem szólhat annyira jól.
Hallottam sok hangszórót és a T6 Max is elég gagyin szólt.
Nekem a Dockin D Fine + mérfőldekkel jobban teljesítet.
Tronsmart Element Mega Pro - Az "elmegy" fejlesztve
Hát azért nem biztos hogy olyan jó az. -
carl18
addikt
válasz
seredy #10931 üzenetére
Igen, az az outdoor EQ módot én se használom rajta.
Amúgy jó hangszóró a W-King D8 az áráért teljesen elfogadható, meg hát elég masszív strapabíró szerkezet szóval erre nem lehet panasz.
Bár basszusban nekem D Fine plus sokkal mélyebbre megy és erősebb. Haver Xtreme 2-je is elég jó tolja a mélyet, de hát nagyobb árkategóriától ez el is várható. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #10923 üzenetére
Hát hála nekem még nem volt gondom a bekapcsolási hangokkal, Dockin és Earfun effekje se okoz gondott.
Inkább a régi és gagyi angolul beszélő női hang volt zavaró.
Dockin első generációja is ilyen volt "Dockin Speaker Activated"
Igen láttam oluv videójában van limitált példány de egyenlőre van itthon elég lom. Sajnos nem veszek olyat amit nem használok!
Egyenlőre bőven kiszolgál a D Fine plus és alkalmi zene hallgatásra.
De van hogy 1 hétig be sincs kapcsolva. -
carl18
addikt
válasz
seredy #10904 üzenetére
Igen jó hangszóró, bár függ milyen hangerőn hallgatod. Nagyobb hangerőn lesz erősebb a basszusa. De a 2 év hazai garancia azért az Evolveo előnyére szól.
Sajnos a Tribit Maxsound plus szállítással is 20E körül jönne ki szóval számít mekkora hangszórót szeretnél.
Earfun uboom szokott még lenni, de abból sincs készleten csak 100 dollárért.#10902<Adamsky
Az Anker Soundcore Boost én is kinéztem, főként az erősebb basszusok miatt érdekelt volna!
Jó hogy a Tribinek is lesz konkurenciája, például a Maxsound plus volt a legjobb hangszóró a saját méretén belül. -
carl18
addikt
válasz
Szabmester03 #10895 üzenetére
Hát mondjuk úgy én hallottam több Tronsmartot, de egyik se igazán nyerte el az izlésemet. Egy olcsó noname kínai hangszórót lelép,de ha van tőle azonos árban jobb csak arra törekszik az ember.
Persze ez az adott izlés határozza meg, esetleg ha bot fülled van és nem tünik fel a torzítás brummogás akkor nyugodtan veheted a Tronsmartot!Hát minimális változások biztos vannak körülőte.
A D8 mini Bluetooth modulja 5.0 és ez mellé 5000 mah-es akkumulátor társul.
Az Evolveo adalapja alapján csak 4.2-es a Bluetooth és 2000 mah-es az akku, a termék leírás alapján ez szerepel. -
carl18
addikt
válasz
Szabmester03 #10890 üzenetére
Hát 20E alatt a régi általam ajánlott hangszóró a Divoom onbeat 500 volt!
Ami nagyon jól adta a mély hangokat, de akku ideje nem volt a legjobb ha nagyobb hangerőn használta az ember.
Már most már nem tudom mennyire volna versenyképes...
Régi model, sajnos az akku is lehet elöregedett a gyártás óta.W-King D8 mini talán, itthon is van forgalomba Evolveo néven.
unokaöcsém ilyet kapot szülinapjára, vettem róla videót.
EVOLVEO ARMOR POWER 6A
Tronsmart helyet mindenkép ezt venném.Külföldi rendelés játszik?
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #10887 üzenetére
A Surf csak budgetket írtam, bár az Xsound go valóban jobb tőle!
az amazon.de-es linken ott van a 20% Voucher bár akkor se jön ki 30 eurora szállítással.
Sajnos valóban nincs feltüntetve amazonon milyen verzió is, de állitólag mindegyik az ugraded .Van új Tribit hangszóró amúgy Stormbox pro néven!
120 euroért.
-
carl18
addikt
Ha minél olcsóbb akkor ahogy a többiek írták a Tribit Xsound go, esetleg Xsound Surf ami nagyon olcsón kapható.
Xsound go-ból van ugraded verzió 16 watt teljesítménnyel, ami teljes hangerőn jobban megtartja a basszust.
Szerintem fölösleges ettől drágábbat venni ha arra sincs garancia hogy használni fogja!Azért fölösleges drágább hangszóró hogy a polcon porfogó legyen.
-
carl18
addikt
Ma megjött a W-king D8!
Az biztos ez valóban egy remek hangszóró, főleg az áráért! Az EQ outdoor módban elég durva hangerőt tud.
A Dockin D Fine + ellen is összehasonlítottam. A Dockin basszusa jóval mélyebb és erősebb basszus orientált hangzást nyújt.
A W-Kingnek is van egész jó mélye, de más fajta de teljesen élvezhetó az is. Középtartomány van bőven, mély és magas is.
Néhány zenében tisztán kijön a Dockin főlénye, de ezért az árért nem is szabad túl kritikusnak lenni!Amúgy teljesen versenyképes, hogy kinek melyik jön be jobban izlés határozza meg.
De teljesen jó a hangminősége.
Főleg ezért az árért Bestbuy volt! -
carl18
addikt
válasz
LanyUs #10853 üzenetére
Hát akkor ha a hangerő számít Xtreme méretében egy W-king D8 ideális lehet. Abban a méretben az adja ki magából a legnagyobb hangerőt! Szerintem kültéri edzésekhez ideális volna.
Van bel és kültéri mód, de a kültéri mód szépen dob a hangerején.#10852Veron
Elolvastad egyáltalán a választ amit írtam?
Úgy látom úgy is a saját fejed után mész, vedd ami neked tetszik akkor. A téma tárgytalan, így az ajánlás értelmetlen. -
carl18
addikt
"Ja és még valami, baromira idegesít, ha üvölt a szervizüzenet (csatlakoztatás, módváltás), van ami nem csinalja ezt?"
A minségi hangszórók már nem rendelkeznek ilyen tényezőkkel. Az olcsó silány darabok az olcsó kínai erősitő mellet szoktak vísitani igy.
"Letisztult? Divoom onbeat 500 2ND -
carl18
addikt
Hát nem sok minden van 15E forintig, a lehetőségeket felsoroltam.
De úgy látom neked nagyon bejön a Macaudio szóval vedd akkor azt.
Próba szerencse és talán kis esélyel de jól is szól.
Elhiszem neked tetszik a mac, de egy hangszórót az ember általában a hangjáért vásáról. "HIába szép" ha úgy szól mint egy sokol rádió. Szóval egy adott korlátolt árkategória mellet néha az egyik tényezőt el kell engedni. Lehet szép és szólhat is jól de az nagyobb is árban.7500FT akciósan, rendeld meg legrosszabb esetbe meg vissza küldöd.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #10845 üzenetére
Elsőnek oluvnál láttam. és az bizony 2019 nyarán volt. Akkor jelenhetet meg valamikor június/július táján.
Szóval talán idén de lehet kap valami frissitést.
A motion boom inkább egy nagy tesó volna, ami Xtreme Alternatíva.
Csak azért gondoltam nem kap egy jó ideig frissitést, a Bluetooth verzió 5.0 és az akkuja se kicsi. Így nincs benne elavult komponens ami csere érett volna.
A Dockin D Fine 2016 decemberében jelent meg, és akkoriban kapott 4.0 bluetooth. Így nem csoda 2018-ban piacra került a plus 4.2 bluetooth-val.A Motion Boom utodjára jobban kíváncsi leszek!
Remélem a foggantyút cserélik szíjra. stb.
-
-
carl18
addikt
EVOLVEO ARMOR POWER 6A
17E itthon alzán, unokaöcsém ilyet kapott szülinapjára.
Ameddig nállam volt teszteltem, és ámultam az árához és méretéhez képest milyen szépen és tisztán szól teljes hangerőn is.
Videón keresztül nem tudom mennyire jön át, de valóban jól szól.Kicsit több mint 15E forint, de megéri a minőség a felárat.
W-king D8 mini, csak más néven és valóban jól szól. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #10835 üzenetére
Mikor megjelent is 60 dollár volt, talán készlethiány miatt emelték az árat stb!
40-42 dollárért kifogható akcióval ami 12E forint.
Minden esetre elégé felkeltette az érdeklődésem. Ha lesz normálisan áron berendelek egyet!kültéri hangszórónak remek volna.
IPX 7-es így a víztől se kell félteni. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #10821 üzenetére
Az oldaluk szerint állitólag szállítanak magyarba. A Fő probléma most 100 dolcsit ír árazás terén az Earfun Uboomra. Nyilván nem éri meg azt a árat, én is gondolkoztam a rendelésen próba gyanánt.
Kíváncsi vagyok a hangjára!De 100 dolcsin nem adok érte annyit nem ér, karácsonykor 40 dollárért ment akcióba.
-
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #10797 üzenetére
Azért a Hitachi mellet álljon hogy 1984-1986 között gyártották.
Szerintem ez anno tuti jobban szólt mint most, szerintem pár kondit cserélek benne újra. Meg onnan tudom az áram ellátás probléma miatt torzít hogy ha kicsit feljebb húzom a hangerőt villog a led rajta.
35 év alatt csak kiöregszenek azok a kondik, szóval majd kíváncsi leszek mennyit javul a hangja !Azért én még így is örülök hogy szert tettem erre a Hitachira. Egész jó állapotban van és ritka darab!
Sajnos annak a világnak vége, elég sok gyártó kiszorult a piacról.
Manapság rámentek az olcsó előállításra és a profit mindennek felett.
De a 80-as években a szüleim nyertek egy ilyen Hitachit, és 3X havi fizetésbe került anno állitólag. Szóval lehet minőség volt de meg is kérték az árát.
Azért a mostani Bluetooth hangszórók ahhoz képest elérhető árban mennek! -
carl18
addikt
Tény hogy a térfogat miatt van jelentős előnye a Hitachinak, de az új Bluetooth hangszórók DSP miatt jelentősen mélyebbre képesek menni. A Hitachi se szól rosszul, FM Rádióban előjön a stereo hangzás és az 5 hangszóró szépen szórja a hangot.
De így most már van saját tapasztalatom mit szólt egy 80-as évekbeli boombox. Bár gondoltam arra is lehet az évek alatt romlott a Hitachi hangja is. Csak 1986-os, szóval azért egy Dockin/Xtreme 2 30 év múlva már lehet javában a szemét telepen lesz.#10795becherpig
Hát kerékpáros zene hallgatáshoz városba nem hiszem van tőkéletes választás. De direkt erre a célra van a Tribit Stormbox amit kormányra lehet akasztani és közvetlen az arcodba kapod a hangot.#10784fehervari795
Én mindenkép a Motion Boomot venném, bár attól függ mennyire akarod hurcolászni. Kisebb bulira már kevés volna az Earfun Uboom és társai. -
carl18
addikt
válasz
carl18 #10777 üzenetére
Kis update!
A 80-as évek egyik legjobb boomboxát sikerült beszereznem. Hitachi TRK 7620E 3D Woofer.
8X nagyobb mint a Dockin, így mondjuk úgy ez már egy reálisabb összehasonlítás. Mondjuk úgy a Dockin sokkal mélyebbre megy, és 100X szebben és tisztábban szól. Nagyon meglepett az eredmény mert a Hitachiban egy 16 centis mélynyomó helyezkedik el a közepén. Amúgy a Hitachi is egész jól szól ahhoz képest milyen régi darab, mert a sima kazettás magnókat oda veri.
Szóval ez az összehasonlítás jól bemutatja hogy a régi boomoxot odaver egy Dockin méretű bluetooth hangszóró!A Hitachi csinálta régen a legjobb boomboxot, így nem lehet mondani hogy egy rossz példányal mértem össze.
-
carl18
addikt
válasz
Cyborg #10775 üzenetére
Hát pont azt várom egyre több és jobb hangszóró legyen ebben a kategóriában!
Vettem piacon egy régi boomoxot 1978-1980-as évekbeli. Panasonic a márkája, kipróbáltam hát 80-100% elég szépen torzít.
Ezek után sokkal jobban tudom értékelni amit a mai Bluetooth hangszórók tudnak, A Dockin hangminőségben fényéveket vár rá a kisebb méret elenére is. Csak régóta izgatta a fantáziám mire képes egy "régi hordozható hangszóró" Úgy látszik a mai hangszórók valóban szó szerint kimaxolták a fizika határait. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #10773 üzenetére
Ilyen fúzióra én még nem is gondoltam!
Bár ígaz lehet ezért is érdemes várni. Motion Boom azért lehet meg mert könyebb is 1.5 kg mint az Xtreme 3 ás társai. És a hangszóró is kisebb, 2X6 cm szélessávú hangszórót kapott. Méretben és súlyban is hátrányban van, még is versenyképes.
Dockin és Xtreme és társai 2 útas hangrendszer kaptak amik 65-70 miliméter átmérővel rendelkeznek.
Nekem a Dockolóra van 2 év garancia, így még egy darabig el zenélgetek vele. Aztán az Anker valóban piacra dobhatná azt a fúziót amit említettél
(Azért lesz választék később is, Earfun, W-King, Anker,Tribit. Egyre több cég veti meg lábát a piacon)
-
carl18
addikt
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #10739 üzenetére
Mondjuk úgy hogy a zenék talán 20% de képes rajta torzítani teljes hangerőn. Főként azért meglepetés, mert volt egy pár hangszóróm, de a Divoom onbeat 500 ami klasszisokkal olcsóbb kategória se torzítot maxon.
Igen azt a Anker én is néztem a motion boom nekem is fent áll mint választási lehetőség!
Talán a W-king D8/9 amit lehet kipróbálnák.
Vagy egy Onyx 7 ?Ha jön egyser.
Csak unokaöcsém kapot egy 30 wattos W-king D8 mini alternatívát. minit szülinapjára, és az állam fogtam teljes hangerőn milyen jól szól a méretéhez képest és nem torzítot. Erre fel nekem itt van a majd 3X drágább D Fine + ami teljes hangerőn vagy ahhoz közeli állapotban igen szépen torzít jó pár zenénél.
A Fő gond hogy kicsit bőngésztem az amazon véleményeket is, és nem én vagyok az egyedüli a problémával, sokan írtak nem túl jókat magáról a Dockinról.
Persze inkább csak az a szomorú hogy lényegében élőben jön elő egy hangszóró milyen is valójában.Most azért van rossz szájízem, mert ez a torzítás dolog engem elégé zavar és így én nem szeretek zenét hallgatni.
Lehet nem véletlenül volt leakciózva fekete pénteken 90 eurora......Talán annyit is ér valójában.
Igen a régi verzió 30 grammal nehezebb mint az új, más a hangszórórács anyaga a réginél ha nagyon mélyre megy képes a rács rezonálni.
Az új verziónál ezt kiküszübölték az anyag cseréjével, de az meg valami elektronika korlát miatt meg letorzít. (Talán a zajszürő az oka)
Sajnos a torzítás nállam pont az a réssz amire nagyon alergiás vagyok. -
carl18
addikt
Na így hogy meg van lassan 2 hónapja a D Fine plus már jobban tudok róla véleményt formálni!
Havernak Xtreme 2 van azzal összemértük, mit mondjak a youtube review videóknak nem mindig szabad hinni.
Igaz online nem jön átt, de élőben azért sokkal jobban átjön egy hangszóró hangzása!
Szóval a D Fine plus azért 80-100% hangerőn jó pár zenénél letorzítja a hangot, olyan helyen is ahol a sima Sima eredeti D Fine nem torzítot: Példa erre( Paradiso Bailando RDV ) Mix:
Az eredeti D Fine teljes hangerőn erőteljesen szépen torzításmentesen szólt, de az új dockin kajak kicsit de torzít.Mai nap jól összemértük haveral a D Fine plust egy Xtreme 2 ellen, nem véletlen olcsóbb a Dockin. Sajnos valóban alul marad jó pár esetben az Xtreme 2 ellen. Néha a Dockin basszusa csak kong, és mint ha túl idómúlna. Basszusokban tisztán győztes JBL, sokkal finomabb lágyabb és mélyebbek a mély hangok.
A Dockin basszusa tény erős stb, de néha olyan érzéketlen és bizonyos mélyeknél nem igazán jó a végeredmény.Ettől függetlenül jó hangszóró A Dockin, de végső kunflúzió hogy azért a JBL még is csak ráver egy kicsit. De egy Onyx 3 is megfingatta mély hangok terén, nővéremnak van olyan ami sokkal mélyebbre megy és sokkal szebben is adja le a mély hangokat.
Gondoltam ha valaki a jövőben véletlen Dockin és Xtreme között vaccilál akkor majd könyebb lesz választani.
1-2 évig lehet el leszek a Dockinnal, de utána lehet kirpóbálom én is a W-kinget .D -
carl18
addikt
Itt nem az akkumulátor a fő probléma, például ha az aktiv mélysugárzó egyike adja meg magát az már igen zsebbe nyúlos lesz.
Alaplapról nem is beszélve, mert az se fogják gombokért javitani/cserélni.A JBL-nek se célja hogy az első generáció örökre menjen, mert ki veszi meg az utodot ha a régi is müködik?
-
carl18
addikt
hogy emlitenék már meg a mai tesztek az ilyesmit?
80% fizetett sponzoráció, ahol a téma hogy az adott hangszórót minél gyorsabban értékesitei lehesen.
Más felől a gyártó is csak a garancia ideig bizig a termékében, utána gyakorlatilag szabadon engedik a terméküket mert úgy is jön az új generáció.
Lásd a itthon sok helyen még JBL termékekre is 1 év garanciát adnak. Pár webáruházban megnéztem hol mennyit adnak rá.
Persze nyilván van olyan dolog ami biztosan elhasználodik(akkumulátor)
Hát meg főként a másik gond hogy a potalkatrészek árak is igen tetemes. JBL Xtreme akku 15-20E forint, és ez csak akku.
Ezért szeretem Alan Rossi videóit, ő általában tesztekben feltüntet minden adatot. Akku feszültség/volt mértéke, vagy hogy teljes hangerőn mennyit megy az adott hangszóró. -
carl18
addikt
Üdv!
Hát ezt modelje válogatja, ha az akkut használja töltés közben is akkor igen valóban hazavághatód vele az akkumulátort.
Sajnos a mai hangszórók nagy része kizárolag akkuról megy, a Harman Onyx széria, JBl Xtreme széria kapott hálozati módot.
Azaz ott töltést közben is lehet hosszú távon zenét hallgatni, az akku megpurcantása nélkül.
Amúgy inkább a gyártó oldalán érdemes a gyártót kérdezni, ott leirják még is ők mitt ajánlanak. -
carl18
addikt
Igen akkor jó tudni a Sony fejlődött megint!
Igen a Charge 5 marad mono, csak a magas sugárzó lesz a frissités.
Na meg a kérdés hogy hangolják be, de a 2 utas hangrendszer mindenkép segit a hangzásban.
Igen szerintem is az XB23 a szégyenfolt ebben a szériában.
Az akku is egy 1X18650-es cella, nem tudom ezt hogy gondolták.
Meg hát a hangzása tesztek alapján se igazi, nekem nem nyerte el a tetszésem.
Tribit Maxsoundplus például sokkal jobbnak tünt. -
carl18
addikt
Alan Rossi videója alapján én is a Sony SRS XB33-at venném Charge 4 helyet. Sokkal jobban szóltak a Sonyn teljes hangerőn a Rock zenék mint a JBL vetélytársán.
Talán a legkisebb testvérük a Xb23 az egyetlen amit nem vennék.
Nem tudom irtam-e már de jön a Charge 5 is majd, a fő különtbség hogy kap egy magas sugárzót is. Igy biztos javit majd valamit a hangképeN!Kiváncsi vagyok a Sony mikor jelenti be a hangszórói utodját, SRS XB34?44?
-
carl18
addikt
Hát ha a szivedhez nőt is ki használod akkor nincs is értelme eladni!
Mondjuk igény esetén a XB33/43 összeköthető?
Azért kültéren úgy lényegesen javulna a hangerő!Én is megszoktam a D Fine plus hangját, és kültéren is igen jólt meg állja a helyét. JBL mellé is oda lehet rakni bátran, haverom Xtreme 2 tulaj szerint jobb a D fine plus.
-
carl18
addikt
válasz
Hozoltan #10641 üzenetére
Konkrétan nem csak az ár kéne, hanem az adott méret is.
Gondolom a lányod azért hordozná is, igy a nagyobb hangszórók kilőve. A Dockin D fine 2 kg és nem jönne ki 40E fölött volna szállitással a hangszóró az kilőve.
A Charge 2 méretében az Earfun Uboom van meg a Maxsound plus tribit. Ezek között gondolkodnák, esetleg egy Anker soundcore motion plus.
Szóval ez még pont a hordozható kategória. -
carl18
addikt
válasz
apple-tokok #10597 üzenetére
Üdv!
Milyen az attól függ milyen hangszóróról van szó?
-
carl18
addikt
-
carl18
addikt
üdvözlet!
Rég jártam itt gondolom posztolok.
Szóval volt a régi de neves és drága Vifa Helsinky. Még pár éve itt beszéltünk arról ezért az árért valszeg hosszabb az élet tartalma is?
Úgy látszik másfél év alatt kifingott, szóval mondhatjuk ez se egy életbiztositás.412. A VIFA is gyárt ilyen kis hordozható bluetooth-ot. De mi hajtja!
Hangszórójavitás Leventéhez jutott egy Vita Helsinky. Úgy látszik a Drága termék se tartosabb, szóval innen belegondolva van olyan hangszóró a piacon amit ha használnak kibir 5-10 évet?
Minden esetre a Garancia idejéből ki lehet kalkulálni mennyire megbizható egy cég. -
carl18
addikt
válasz
Devilstudio #10548 üzenetére
Üdv!
A JBL Charge 2+ 2 fajta pollaritással jelent meg, az egyik verzióban forditva van bekötve a negativ és pozitiv szakasz. Vásárlás előtt meg kellet volna tudni az akku amit vásároltál pontosan milyen verzióhóz jó például.
99% az esély hogy amit leirtam az a gondja....Megnéztem a videót, és szerintem valami gond lehet az új akkuval.
A másik opció hogy lehet a hangszóró az alaplap valóban elromlott.
-
carl18
addikt
válasz
BigBlackDog #10527 üzenetére
Ilyen nem igazán van, usb-t felejteni kell. Valamiből mindig engedni kell, Doss SOUND XL tud micro sd-ről játszani.
-
carl18
addikt
válasz
Zοltta #10503 üzenetére
Hát valahogy az ára nem ezt türközi, csak pár hozzá szolást kéne vissza nézned hogy kipróbálta a "Sal-t" És a JBL is és ég és föld a különbség az utobbi javára.
Gondoltam hogy eljön az idő mikor az olcsó silány hangszórókat valaki pont az ellenkezőjét fogja mondani. Ha a Sal olyan jó volna, nem fillérekért árulnák a hangszórókat...A kültéri videóra válaszolva elhiszem hogy hangos, de attól nem lesz élvezhetőbb a muzsika.
Ez max arra jó hogy a szomszédott örületbe kergesse.
-
carl18
addikt
válasz
espi38 #10492 üzenetére
Hát tudom hogy igazam van!
Mert tudom mi a különbség egy Sal és egy JBL Között. Kizárolag Diy épitésre olcsón ha kell valami akkor lehet vásárolni a sal hangfalat hobbi célokra. De ha alapból jó hangszórót akar az ember, akkor nem érdemes kockáztatni. Egyszerübb venni egy olyan hangfalat ami alapból jól szól.
-
carl18
addikt
válasz
espi38 #10490 üzenetére
nem értem a véleményeket miért dicsérik ennyire
Na ezért irtam hogy ne adj arra amit online értékelnek az emberek. Mert lehet online jókat irnak róla attól még a valóságban lehet valami rossz. Meg akik árukeresőn értékelnek akkár lehetnek bolt tulajok is hogy jobban vegyék az adott terméküket.
Én általában azért szoktam adni a negativ értékelésekre is, mert az lehet közelebb áll a valósághoz mint gipsz jakab 0 tapasztalata a hangszórók terék.Szóval gondoltam élőben de csak átjött nem véletlen drágább a JBL, mert nem olcsó tény de annyival jobb is a hangja. Ezért irtam hogy akkor szép lassan összegyüjtöd az árát és inkább veszel egy jobbat. Mint sem az olcsó silány termékekket próbálgatod és csak az időd pazarlod vele.
Bár igaz, akkor láttad a Panasonic is versenyképes alternativa
Majd eldöntöd melyik áll közelebb a szivedhez. -
carl18
addikt
válasz
carl18 #10488 üzenetére
Na update, lement a D Fine plus teszt. Kicsit csalodott vagyok, csak 16 percel birta tovább mint a Sima D Fine. A Normál eredeti D Fine 3 óra 16 percet ment, a plus 3 óra 32 percet. Minden esetre ezek alapján lehet csalás az a 9000 mah vs 6600.
Inkább mondhatni hogy 2400-2500 mah a valós kapacitás cellánként.
Egy lejátszási lista ment rajtuk, igy ugyan azok a zenék mentek azonos hangerőn.
Igy mondhatjuk biztos hogy nem egy mérési hiba miatt volt ilyen alacsony a D fine plus eredménye.
Ha valóban 3000 mah-es volna az akkuja cellánként akkor birnie kellet volna nekik lazán a 4 órát. -
carl18
addikt
A Dockin D Fine akku teszt le is ment, az eredményeket akkor közlöm.
53% Volume 14 óra 32 perc
66% Volume 9 óra 50 perc
80% volume 5 óra 55 perc
100% Volume 3 óra 15 perc.Saját mérésem alapján ennyi hozott
Szóval viszonylag jól birja.
Majd ugyan azokkal a zenékkel kiváncsi vagyok mennyivel bir többet a D Fine plus.
Számitósok alapján kb 30-35%-al kéne többet birnia az új verziónak.
Szóval ha valós a kapacitás akkor 4 óra 20 percet bir a plus. -
carl18
addikt
válasz
tranceplanet #10482 üzenetére
Hát ez főként az egész piacra jellemző hogy már a márkák nagy része megkeresnek egy kinai gyárat. Egyeztetnek és aztán kiadják hogy a munkát, ők legyártják és minden nyer rajta.
Doss/JBL/Dockin,Doss szinte majd nem minden hangszóró kinában készül.
A Dockin is SHENZHEN városában készült emlékeim szerint, fejlett iparnegyede miatt van rutinuk az elő állitásban/termelésben.
Bár megmondom ősszintén szerintem ez volt a legnagyobb baj mindig is a világban, a sok nagy multi cég meg mindenki ment kinába mert gombokért lehetett dolgoztatni az olcsó kinai munkaerőt. Most meg oda jutottunk, hogy nagy részt már kinában készül minden.
A Dockin is egy német cég aminek németországban van a székhelye, de a hangszóróik A-t_Z-ig kinaiak.
Igen én is nézzem Gál Leventét, valamilyen szinten én is egyet tudok vele érteni.
Én is bontottam JBL Pulse 2-őt és az a gány takony ágyú amit találok benne, vagy például a fekete trugyi kátrány raggasztó. Hát nem egy 200 dolláros prémium termékről árulkodik.Én inkább főként azt látom problémának hogy manapság nagyon elmentünk ebbe a vedd meg dobd el társadalomba, mert tény és való én is sok termékkel találkozok vagy ha valami boltba bejutok rögtön körül nézzem a kinálatot.
Sajnos a termékek nagy része csak mutatoba van, mert oké megveszed azt a adott hangszórót mondjuk a boltba. ( JBL Charge 3-4 például.) Használod ameddig birod, massziv használat esetén 2-4 év maximum. És ezzel még lehet sokat irtam, aztán az akku is kihal benne, az aktiv hangszóró membránja is kidöglik torzulás jön. Na meg az alaplap is nagy esélyel talán kihal alóla. És igy jutunk el oda, hogy olyan drágák lennének a javitási költségek hogy többet ér az ember azzal ha vesz egy újat.Még pár éve volt itt a topikba egy JBL Xtreme 1 tulaj, talán az alaplapja ment tönkre és az került 20E forintba javitásként. De az aktiv mélysugorzó is megadta magát az egyik, és volt valami ilyesmi hogy aztán már nem költött rá mert többe kerül a komplet javitás mint ha újat vett volna.
Most nekem van egy nagyon régi Sony LBT-709-es hifi rendszerem, ami valóban 30 éves modell és japánban gyártott. Egy olyan időből mikor a termékek élet tartalma nem 3-4 évre volt kalkulálva. És mai napig hüen tökéletesen végzi a dolgát, néha zenét hallgatok vagy filmet nézzek rajta. Szóval én igen is inkább veszek valamiből egy régi megbizható minőségi darabot, mint sem valami átmenetileg szép megoldást ami pár év alatt bedobja az unalmast és javithatatlan.
Kicsit hosszúra sikeredett az irásom!
Szóval a szemét termelés problémára is megoldást volna ha tartosabb termékeket gyártanának. Mert az igaz most élvezzük ezeket a hangszórókat, de a fő kérdés hol lesz nagy részük 5-10 év múlva.
Én általában úgy vagyok vele ha megvásárlok valamit, akkor az nem 2 évre veszem hanem hosszú távra. -
carl18
addikt
válasz
espi38 #10468 üzenetére
Kinél mi az a határ, de 90E ami a te vágyad. Még megértem hogy egy 200-300E hangszórót nem akarsz venni, de 90E forint azért nem is a világ vége.
ÉS egy relativ nagy teljesitményü JBL hangszóróról van szó, nem egy noname vacakról. amit senki sehol nem tesztelt, és a kérdéses a hangminősége is.Akkor vedd meg kamatmentes hitelre, vagy hagyd el a káros szenvedélyeid.
Melőzd a gyors kajákat, és már meg is lesz a hangszóró ára. -
carl18
addikt
válasz
espi38 #10466 üzenetére
"csak pozitív visszajelzéseket olvasni találni a neten-így úgy" Ez igy van a Tronsmart esetében még se valami jó hangszóró. Akkor vedd az olcsóbb noname márkát, kérdőjeles megbizhatósságal.
Te használod, nem én ha neked az elég akkor vedd azt. SAL PAB 25 A TESZT VIDEO
Persze hogy csak pozitiv értékelést, olvastol vannak emberek akiknek ha már bekapcsol megadják az 5/5 csillagot. Nem igazán láttam még sehol hogy JBL, Sony márkák ellen Sal hangfalat raknak oda összehasonlátitási alapnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Vírusirtó topic
- Plazma TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gumi és felni topik
- Hosszabb bemutatót kapott a The Blood of Dawnwalker
- Autós topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged