- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- DUNE médialejátszók topicja
- iPad topik
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
József720
csendes tag
Nekem is van egy SAL PAR 220BT hangfalam 30-ba került, de a hangzása többet ér annál
Először nem tetszett a hangja úgy volt, hogy vissza küldöm mert nettről rendeltem. Nálam csúnyán szólt, otthon nem bírtam beállítani a hangzását sehogy se. A gyártó a távirányítóhoz nem ad elemet, ezért ki vettem a tv távirányítójából. És csak utána kezdett jó lenni a hangzása, azért mert a távirányítóval lehet a hangját is állítani. Nélküle nincs többféle hangzás mód amiből lehet válogatni. Különben nekem a sima normál hangzással a jó. A mély és a magas is 0-lán van. A mély kiemelőt nem használom mert ott brummog. Bár olyan zenéknél ahol nincsen sok basszus ott jó lehet.Szerintem jó hangja van ha nincsen elállítgatva. De nemsokára jön a teszt beszámoló a kollégától is, ami őszinte lesz mert nagy vita volt múlt hónapba. Aki követi a fórumot az tudja miről beszélek
-
poncso86
csendes tag
Sziasztok! Egy gyors beszámolót szeretnék megosztani veletek. Szerettem volna egy tenyérnyi, övtáskába elférő hangszórót, mivel van pár nagyobb méretű, az Anker soundcore minit meg odaadtam fateroméknak, mivel a sajátjuk leugrott 2 méter magasról, aztán megszűnt a mély létezni benne. :D Szóval kinéztem a House of Marley No bounds hangszóróját, mivel hozzá lehet jutni 12 ezerért. Némi utánajárás alapján jó vételnek tűnt. Sajnos a meghallgatás 5. percében kiderült, hogy ez nagyon nem az, amit keresek. A hangszóró baromi hangos tud lenni a méretéhez képest, szobában 50% fölött már bántó volt. Ez abból adódott, hogy nagyon harsányan szól, a mélyeket teljesen mellőzve. A zene hallgazása közben hiányérzetem volt és rendkívül fárasztó volt hallgatni. Másnap vissza is vittem. Kár érte, mivel a dizájn és az anyaghasználat kiemelkedő. Podcast és telefon kihangosításra biztos kiváló, de zenehallgatásra alkalmatlan. Többet vártam volna a típustól. Talán Jbl clip szint, de annak kevésbé fárasztó a hangja. Az Anker soundcore mini hangminőségben fölötte/ük van. Végül gyorsan vettem egy Sony XB12-t nagy bánatomban, ami a méretéhez és árához képest a mélyekkel is ügyesen operál és max hangerőn megfelelően hangos. Ugyan 40%-ig suttog, de annak is biztosan meg van az előnye egy hálószobában este.
-
válasz
Williamgrant #9539 üzenetére
Jöhet a beszámoló, de csakis az igazat! Akkor is, ha fájni fog
Úgy sejtem, nem teljes áras vásárlás volt ez, hanem valami "sos eladó harmadáron" -
mcs
veterán
Itt ezt sajnos katasztrófális mértékűre lőtte be a Sony. Nem egyszerűen gyengíti, hanem szinte totálisan levágja a basszus tartomány alsó részét. Míg az XB30 kisebb szoba sarkába téve pofásabban szól kiemelés nélkül, az XB33 kis túlzással Sokolba megy át Staminában. Utóbbinál inkább jobb bekapcsolva hagyni a kiemelést, és ekvalizerrel finomítani rajta, ha éppen túl soknak érzed egy adott helyre, például kisebb szekrénybe téve. Amúgy a DSP szabályozásán gyengítettek közép feletti hangerőn, így nem annyira veszi el a basszust max közelében, mint a 30nál.
-
mcs
veterán
válasz
Én is hallottam már, és szerintem is partyképes cucc a maga kategóriájában. Nekem a basszusa személy szerint kicsit búgósabb, mint ahogy szeretem, de sok hasonló árú és nagyobb méretű kopogós Orion, Muse, OK! stb. szirszarokat lazán elkalapál.
-
tranceplanet
addikt
válasz
Nagyon várjuk, mert nézegettem én is, ismerősnek kellene.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Akasztják a hóhért?
Na, kíváncsi leszek ...ui: egyébként a vásárlás körülményei is érdekelnének, mert ezt kicsit úgy írtad, mintha előző este úgy beba**tál volna, hogy nem emlékszel semmire, ma meg csengetett a futár, hogy hozta az új hangszóródat
-
Hát ezen betojtok, vettem egy SAL PAR 220BT hangfalat.
Beszámoló később. -
mcs
veterán
Én nem bántam meg a Sony XB33 43 ezres árát.
Bárkinek ajánlom, aki a régebbi elődökről váltana, mert hangzásban határozott az előrelépés, és ez főként a közép tartományban mutatkozik ki. XB30hoz viszonyítva az Extra Bass kiemelése is tisztábban, sokkal kevésbé búgósan emeli a basszust, ráadásul kevésbé érzékeny az elhelyezésre is, így többféle helyre téve is érezhető az ereje. Küllemre nálam első látásra szerelem lett a Sony weboldalán nézegetve, élőben pedig mégdögösebb.
Egyedül a Stamina módot tartom egy hasznavehetetlen hulladéknak, mert csúnyán levágja a mélyebb basszus tartományt, így pedig nagyobb hangerő mellett is erőtlenül szól.
XB30nál az Extra Bass kikapcsolása közel sem herélte ki ennyire. -
zsiz
őstag
válasz
dethroner #9532 üzenetére
Ez nekem is gond volt a DOSS Soundbox XL-nél. Mármint az, hogy a legalacsonyabb hangerő is hangos éjszaka, alapzajjal nincs gond, szerintem nincs is, vagy legalább is biztosan nem zavaró. MicroSD-ről hallgatok zenét (így nem is hiányzik az USB nekem, sőt még jobb is a kártya, mert a pendrive akármilyen kicsi, akkor is kilógna), mert így nem merül a telefon, meg nem áll meg a zene, ha otthagyom a hangfalat.
-
válasz
dethroner #9532 üzenetére
Értettem elsőre is amit írtál, azért válaszoltam amit. Szóval az a hangszóró ennyit tud, viszont olcsó. Amit én hallottam mindegyik zajos volt, egyszerűen a vevőközönséget nem érdekli.
Valószínűleg továbbfejlődtél közben mert érdekel a téma, vagy mert használod rendszeresen.
Én pont azt javaslom amit nem akarsz: add el és vegyél egy szebben szóló eszközt. -
-
carl18
addikt
válasz
DrJános #9531 üzenetére
Hát akkár hogy nézzem nem igazán van más riválisa a Soundcore Motion +-nak.
Charge 3-4 van a JBL részéről, Sonynál most jelent meg a SRS XB33 de még kezdő ára miatt elég drága. Esetleg 30-32E körül van SRS XB32 ami már kicsit barátságosabb.
Doss SOUND XL van még, De az már sokkal nagyobb nehezebb darab. (2kg)
Ha meg nagyobb hangerő teljesitmény kell akkor W-king D8/Esetleg Dockin D fine. -
dethroner
veterán
válasz
tranceplanet #9528 üzenetére
Kevesebb mint 18 ezer volt a T6 Plus Update és adtak hozzá egy kb 4 ezret érő kemény hordozótokot, ennyit megér így is. Ennyiért mit ad a JBL? Többet meg kezdetnek nem akartam kiadni, nem létfontosságú, egy próbát megért. Meg amennyibe került nekem, szerintem könnyen el tudnám adni annyiért, de inkább megtartom.
(#9529) <Adamsky> Nem a bluethoot hangerőállítás van durva lépésekben, mert a telóról kezelve a hangerőt nagyon szép, apró lépésekben tudom állítani. A durva lépés magán a hangszórón van, ha pl kártyát dugok bele és a beépített lejátszót használom nem elég az hogy ugyanúgy susog+csipog, hiába nincs vezetéknélküli kapcsolaton, de már a legelső lépés is egyszerűen túl hangos legkisebb hangerőnek. Persze ha normál külső viszonyok között használnám, fel se tűnne, de éjjelre abszolút zavaró, egy szobával arrébb is hallani.
Egymástól függetlenül tudom állítani a telón és a hangszórón a hangerőt.(#9530) Williamgrant Félre értesz, nem azt mondtam hogy nem éri meg az árát. Nem fogok így se megválni tőle. Annyit mondtam csupán, hogy 2 zavaró dolog van vele, egyrészt bármiről megy a lejátszás (bt, usb, jack, sd), folyamatosan jelen van a susogás és sípolás, bár magasabb hangerőn ezt nem veszed észre. Másrészt meg ha külső eszköz nélkül használod, akkor nem tudsz igazán kicsi hangerőt beállítani. Bár nem is érdemes, mert akkor csak a zajok hallatszanának
Egy szó mint száz, mint írtam a legelső mondatban is, partira való, ha legalább 2 ember kicsit emelkedett hangerőn beszélget mellette, fel sem tűnnek ezek a hibák. -
DrJános
aktív tag
Üdv Hölgyek és Urak!
Williamgrant ajánlására megnéztem pár Alan Ross videót, nagyon köszönöm
Megmondom őszintén nagyon ledöbbentem! Nem gondoltam volna, hogy egy JBL vagy egy Sony így "elvérzik" egy nálunk nem is vehető ismeretlen márkával szemben.
Az Anker Soundcore motion+ bár sokszor volt dicsérve, de meglepett!
Charge 3 vs 4 nél
A Charge 3 legalább Vokálban jó volt. Míg a 4 Max a hosszabb üzemidővel dicsekedhet, de hangba közelébe sincs az elődjének. Amit hallok az alapján még majdnem azt is mondanám, hogy némi doboz hang is hallatszik belőle...Anker Soundcore motion+ gyönyörű telt hangokkal operál miközben még hangosabb is ha arra van szükség.
De ami igazán durva volt az a JBL Xtreme 2 vs Sony XB40
a Két jóval drágább hangszóróból A Sony hangja nekem jobban bejött a Vokál és Basszus is rendben volt, de ugyebár már rég nem kapható, a JBL meg hát inkább csak ott volt, de semmi kiemelkedőt nem mutatott.Vicces, de nem éreztem azt, hogy a Soundcore "rosszabb lenne" pedig elvileg a két neves márka képviselőjének egyértelműen győznie kellet volna. A Szép telt hangja megint lenyűgözött, és hangerőben is több mint korrekt volt.
Szóval kérdésem az lenne, hogy van értelmes riválisa a Soundcore motion+ nak?
Vagy bármennyire is preferálom a hazai beszerzést marad az Amazon?Bár már lehet késő, szerintem beleszerettem a hangjába
-
válasz
dethroner #9527 üzenetére
Mindenhol azt írják hogy ár / érték arányban jó. Lefordítom mit jelent:
- Ha a termék nagyon olcsó: ennyiért ennél jobban szólót nem kapsz, ennél egyes drágább termékek sem jobbak. Ha nincs pénzed, vagy nem szánod rá mert nem kell minőségi hangzás, jó választás.
- Ha a termék ára középkategóriás: kiemelkedik a mezőnyből, néhány nagy márkás terméknél jobb, ajánlott ha nem akarsz sokat költeni, de egy picit azért igényes vagy.
- Ha a termék ára felső kategóriás: mocskos drága, de legalább iszonyat jól szól. Ezt vedd ha tele vagy mint kutya bolhával, és képes lennél akár ennél többet is költeni egy márkás cuccra. Kvázi prémium cucc, de talán egy feketepiaci vesénél olcsóbb.Te vettél az elsőből, ne várj többet. Jobb minőségű alkatrészekből nem lehet ilyen áron építeni semmit.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
dethroner #9523 üzenetére
Szerintem (!) Anker Soundcore 2, Tribit XSound Go és Tribit MaxSound Plus-al nem lenne ilyen (alapzaj) gondod. Mindhárom hangszórót próbáltam (utóbbi maradt csak).
A hangerő kérdésre pedig "egyszerű" a válasz. Sajnos van, amikor a bluetooth hangerőállítás lépései "túl durvák". Ezt igazából a média-hangerő esetén is megtapasztalhatja az, aki érzékeny erre. Nem véletlen lehet főzött ROM-ok, ill. Xposed esetén (vagy csak ha root-olt a készülék, a build.prop szerkesztésével) a hangerő állítás lépéseit beállítani, ill. növelni. Mind1, hagyjuk, hosszú sztori ...
Egyet érdemes megpróbálnod: abban az esetben, ha most a hangszórón történő hangerő állítással párhuzamosan látod, hogy a telefonon is változik a hangerő, akkor aktív a "bluetooth absolute volume". Vagyis a két eszköz hangereje szinkronban van.
Ha szerencséd van, akkor telefonodon / tablet-eden a Developer Options-ben találni fogsz egy ilyen: "Disable absolute volume". Ez alapból ki van kapcsolva. Ha bekapcsolod, és újrapárosítod az eszközzel a telefonod, akkor a két eszköz hangereje független lesz egymástól, és így finomabban tudod állítani a hangerőt. Így elvileg kisebb minimális hangerő is elérhető.
Persze az alapzajon és az esetleges gyengébb minőségű alkatrészeken ez nem segít ...(#9525) Kobold666
Esetleg próbáld ki a NewPipe-ot, ha nem akarsz a YouTube Vanced / MicroG telepítéssel bajlódni. -
dethroner
veterán
válasz
Williamgrant #9524 üzenetére
Ami csak most így utólag tűnik fel, hogy sehol, egyetlen cikkben se esik szó ezekről a zajokról. Vajon miért? Mert mindenhol csak nagyobb hangerőn használják, senkinek nincs igénye a nagyon kis hangerőn, éjjel használni?
-
-
dethroner
veterán
Én is Tronsmart T6 plus update masinával küzdök tegnap óta. Sajnos saját káromon jövök rá, hogy ezek bulieszközök. Vagyis vidd el egy házibuliba, kerti partira, és csavard rá a hangerőt, ott tényleg meglepően jól, sok basszussal zenél, de kis hangerőn, csendes környezetben nem használható. Éjjelre akartam amolyan nagyon kis hangerőn, elalváshoz nyugis zenéket hallgatni. Teljes mértékben alkalmatlan erre, mert már a legkisebb (értsd 1 kattanás) hangerő is túl hangos, de ennél is zavaróbb a folyamatos susogás és a statikus zaj. De ezek a zajok nem csak a BT kapcsolatra korlátozódnak, ugyanúgy, ugyanolyan intenzitással vannak jelen akkor is, ha jack csatlakozón érkezik a jel, sőt, ami még megdöbbentőbb, ha pendrive-ot dugok bele, akkor is. Hát mi a tököm ez? Azt meg végképp nem értem, hogy ha BT-n csatlakozva van a teló, akkor néma csendben van, de amint elindítom a lejátszást, előjönnek ezek a zajok és amint megállítom, abban marad. Akkor mégsem a kapcsolódás ami a zajt kiváltja, hanem a ráérkező adatfolyam?
Nagy kár érte, de tényleg csak akkor érdemes ezt venni, ha legalább 1/3-ad hangerő a cél és valami picit zajosabb környezetben kell helytállnia, erre nagyon jó, szépen szól. De sajnos nekem nem ez volt a cél amikor megvettem. -
válasz
Laszlo0109 #9519 üzenetére
Az hogy jelzi a töltöttséget, nem jelenti azt hogy tölt is, esetleg a cella zárlatos. Tegyél rá egy árammérőt, hogy kikapcsolt állapotban mennyit vesz fel (tölt-e valójában).
-
carl18
addikt
válasz
dethroner #9520 üzenetére
Hát ez az alkatrészek minőségétől függ (Minden kinában gyártanak)
Minden esetre ezt úgy tudod kiküszöbölni ha a telefonon kimaxolod a hangerőt, és a hangszórón szabályzod mikor hallgatod.
Nekem az alapzaj úgy jött elő a Tronsmart esetében, ha a hangszórót kimaxoltam de a telefonon levettem. -
dethroner
veterán
Sziasztok!
Minden bluetooth hangszóró, fejhallgató ad ki valamennyi alapzajt (susogást, pici elektronikai sípolást), vagy ez csak az olcsóbb termékekre jellemző? És lehet-e tenni valamit ez ellen? -
Laszlo0109
friss újonc
Sziasztok. Van egy JBL boomboxom, és a minap nem volt nálam a töltője és kollégámnak boombox 2 oje van elkertem tőle, megneztem ugyan az a töltője,egyforma!! Nos töltöttem egész nap a boxot közben persze szólt végig a zene. Este ahogy pakoltam össze csak kihuztam a boxbol a töltőt úgy hogy szólt a zene is közben, ki húztam, akkor azonnal el is hallgatott és meg sem szólal akksirol. Az akksi nem szállt el mert jelzi a toltottseget és tölti is. De egyszerűen nem szól akksirol. Természetesen vissza dugtam és töltőről mintha semmi nem történt volna ugyanúgy szól. Esetleg valami ötlet? Pl hogy tudok bejutni a service portba, és mit lehet ott találni?! Valaki segítsen pls. Előre is köszönöm üdv!: Laci
-
válasz
szpeti40 #8953 üzenetére
Na közben ahogy időm engedte elmentem és megkérdeztem, csak úgy tudják megmondani, hogy mi lehet, hogyha felpostázom pestre vagy felviszem, olyat meg most nemtudok sajnos
Közben szétszedtem és a a hangszóróban a réz szinű kis kábelt ha mozgatom, akkor abba marad a sistergés.
Valakinek van esetleg ötlete hogyan lehetne esetleg megcsinálni? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
stefi81 #9514 üzenetére
Ne már! Ez komoly? Ott van benne a bt. vevő, és ilyen külön alkalmazással kell vacakolni?
Egyébként (nálam) az első hozzászólás:
- Its connecting but isnt outputing audio to my headphones, any idea why?
- Not every Sony TV have Bluetooth A2PD - its sad but sometimes even new TV might not support audio via Bluetooth.Update (egy gyors keresés után): Hi @mehboob1011 KD55XF7596 only supports Bluetooth mouse and keyboard. No audio (A2DP) support. (forrás)
Szóval, ez nem fog így menni. Ha muszáj, vegyél egy bt-s vevőt az Ali-ról. -
stefi81
tag
Tudna valaki segíteni hogy tudnám össze párosítani a Sony tv-t (KD-55XF7596) a Motion + -al?
Ez alapján is próbáltam már... -
törölt tag
Nos. Megtörtént a meghallgatás. Még csak blútuszon
, de vélemény már alakult ki.
Ugyanaz a hatás: kellemes méllyekkel operál, nem sistergő, nem sivitó magasokkal. Bejáratatlanul is jól szól, kiváncsi leszek párszáz óra után. Ha csak leülsz mellette beszélgetni, simán azt az érzést kelti benned, hogy egy vintage doboz szól annak minden jóságával, annak negativumai nélkül
Még nem hallgattam meg az LG v40-el az aux bemenetéről, Tidal-lal...holnap erre is sor kerül, most csak bluetooth youtube-n...ez is hallgatható.
Mindez a Marshall Kilburn 2-ről lett irva -
Gardo
tag
Sziasztok!
Az ez ügyben tapasztaltabbaktól érdeklődnék, kerti/otthoni felhasználásra melyik Bluetooth hangfalat (Party box) ajánlanátok olyan ~40-70Ft körüli ársávban? Nem komolyzenét hallgatnánk rajta, többnyire grillezés, esti iszogatás mellé kellene elsősorban... akkumulátorost keresek mindenképp. Rádió sem hátrány, jó ha van benne.
Amiket így első körben néztem:
- Mac Audio MMC750
- Mac Audio MMC850
- Panasonic SC-TMAX10E-K
- Sal Par 220btEzek közül esetleg melyik? Természetesen bármi másra nyitott vagyok, ami könnyen beszerezhető és ár/érték arányban veri a felsoroltakat!
Köszönöm a segítséget!Üdv!
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Williamgrant #9509 üzenetére
Nem figyeltél! Nem a reklámmal van gond, hanem a hangerővel
Egyébként érdekes jelenség. -
-
Kobold666
tag
Sziasztok! Adott egy Partybox 300-as. Ha youtube-t használok és vált reklám után a következő számra leveszi a hangerőt magától a felére. Mitől lehet ez?
-
-
Cyborg
őstag
válasz
Williamgrant #9500 üzenetére
Ez a faszi másabb beállításokat használ a Soundcore Motion +-hoz.
A közepe is rendesen fel van tolva.
Na majd kipróbálom, ha nem felejtem el. -
DrJános
aktív tag
válasz
Viktor77 #9501 üzenetére
Köszi az infót
Az Angollal nem vagyok túl jóba, de attól még megnézem majd a vidit. hátha segít így is
Illetve van Charge 3/4 és Anker Soundcore Monition + tesztje is.
Valahogy van egy olyan érzésem, hogy az Anker fog nyerni sok jó vélemény van itt róla a topicba. Kár hogy csak külföldről lehet rendelni. -
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Williamgrant #9500 üzenetére
" ... az utolsó frissítés rontott rajta ... " - és ezt nem jelezte senki a JBL felé, ill. 1 év alatt nem lett javítva? Háááát ... ez nem vet valami jó fényt a márkára.
Egyébként a kommentek alapján úgy látom, hogy azért van lehetőség a downgrader-re ..."Na ez a faszi úgy készít tesztet, ahogy KELL." - jaja, és az a jó benne, hogy oda szokott figyelni az ilyen fw. frissítésekre is. Kicsit szokni kell a stílusát és a beszédét
, de egyébként tényleg lehet arra támaszkodni, amit mond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest