- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
djnice
veterán
-
djnice
veterán
Van valakinek itt Harman Kardon Go+Play? Egyszerűen nem tudom összehozni hogy Windows 10-zel működjön bluetooth-on keresztül. Van egy laptop és egy PC is BT adapterrel de mindegyikkel ugyanaz a jelenség, kapcsolódik és utána nem szólal meg rajta semmi, ahogy kiválasztom mint hanglejátszó eszköz és elindítok egy zenét, azonnal le is választódik. Androidos telefonokkal tökéletesen működik. Mi lehet a gond?
-
SupernovaHUN
csendes tag
Sziasztok! Adott egy 2,5 éves, újonnan vásárolt JBL Flip 2 ami már 1,5 évesen elkezdett egy hibajelenséget mutatni, mégpedig hiába töltöttem, csak nem kapott áramot.
Pontosabban töltőre raktam (a töltő biztos jó, ellenőriztem, másikkal is próbáltam) és ugye az akku állapotát jelző 5 kis LED közül elkezdett valamennyi világítani, de egy egész éjszakányi töltés után sem ment fel maxra. Eleinte 4 ledig jutott, aztán már ha lemerült, rakhattam tölteni amennyit akartam, fél perc alatt lemerült. Akkor garanciában megjavították, de márciusban lejárt a garancia, néhány hónapja megint előjött a problematika.
Én speciel jobb híján az akkumulátorra gyanakszok, kérdés, ha lecserélném, megoldódhatna a gond? Szerintetek mi baja lehet?
És egyáltalán megérné ~6 ezerért új akksit venni bele vagy már gazdasági csőd lenne javítani a hangszórót? Újonnan 30 ezerért vettem, de manapság már max. 15 ezret ér, tökéletes állapotban...
Köszi!!
-
carl18
addikt
válasz
Siamiáu #2986 üzenetére
Igen, oluv videójába láttam hogy szólnak ezek a hangcuccok! Max a XB 30 ami beleférne az 1 kg-os súlyhatárba.
Tetszik nagyon a Dockin is, de azért 2 kg-ot cipelni nem túl praktikus.
Van még amit láttam oluv videójába és tetszett, de nem forgalmazzák europába.
Esetleg még ez talán beleférne, Divoom Voombox-Party 2. 30 wattos minden igaz, súlya is durván 1.2 kg.
Erről mi a vélemény? valaki halott már ilyet? 24,500ft táján már lehet kapni idehaza. -
ben-ga
tag
20$-ig érdekelne valami bestbuy, nem extra igényekre...
-
carl18
addikt
Igen, múlt héten halottam élőbe!
Nem csak a hangerő számít hanem a méret!
Összemértem az enyémel valóban hangos és brutál!
Csak ez is 2 kg, az enyém is majd 2 kg-ot nyom!
Szeretnék valamit max 1 kg-ig ami azért méretbe se olyan hordozhatatlan. A Dockin jóval hangosabb mint a SRS 300 ami nekem van.
Hangerőbe így írnám a dolgokat amit élőbe halottam! Dockin D fine >>Sony SRS 300>Charge 2+
Kéne egy hangszoró ami úgy szól mint a SRS 300 ami van nekem csak kisebb méretbe.
De még jól át nézzem a piacot! Mindegy milyen a hangszoró ha Dockinom volna akkor azt hallgatnám max hangerőn!Hát ha most Charge 2+-ra váltok és van rá 1 év gar, cserélik vagy javítják ha kezd döglödni nem?
-
Ghard
őstag
Ha nagy hangerő kell, akkor én a helyedben DOCKIN D Fine hangszórót vennék. Igaz ez 140euro, de ez 70%on használva biztos nem megy tönkre hamarabb, mint charge 2+ 100%on.
A videóban a JBL Xtreme-el hasonlítják össze, fura hogy itt is van valami hiba a jbl hangzásával... -
carl18
addikt
Oké kösz!
Hát most van ez a coopos törzsvásárlói akció a t-mobilnál !
20E forintért lehetne venni zsír újan charge 2+, gondolom a garancia is jó rá (1év) Arra lennék kíváncsi milyen élet tartalomra számíthatok ha véletlen megveszem!Vízbe porba homokba nem viszem, sose ejtek le semmit. Tudok rá vigyázni nem azzal van a gond, inkább attól tartok pár hónap után max hangerőn majd be adja a kulcsot. Egy ismim aki intenzíven használta már kinyírta a charge 2+, csak arra lennék kíváncsi mennyire megbízható ez ?
-
carl18
addikt
Épp ezen filoztam én is!
20E-ért zsír újan tudok lehet venni egyet!
Egy haveromnak volt charge 2+ igaz ö még 50E tájékán vette, és azt kijelenthetem hogy már nem működik.
Kilötte vagy recseget valami ilyesmi volt a történet. Hát ha az ember újanta veszi szerintem akkor a garancia időn belül kötelesek javítani vagy cserélni.Bár nem örök életre vannak már ezek csinálva az fix.
Nekem az SRS-BTX 300 2 éve van meg, semmi baja nincs. Bár mondjuk nincs is agyon használva, néha magammal viszem. Esetleg ha csinálunk valami kertit partyt és nyársalást!
Azért kíváncsi vagyok ha sokat használnák egy charge 2+ meddig bírná a kezembe!Valahol azt olvastam ezek a bluetooth speakerek élet tartalomra nem olyan igazi jbl minőségüek.
Akinek volt charge 2 vagy charge 2+ tudna róla nyilatkozni ?
Amúgy én találtam oluv videójába egy komoly kis hangszorót. De nem igazán kapni ezt magyarba, ez honnan lehetne beszerezni? a neve Soundbot SB525 minden igaz charge 2 -hőz hasonló a hangja. Videó címe erre utal rá. -
-szabi-
addikt
Hi
Ma eszembe jutott, hogy van egy mikrofon a fiókban, az erősítőhöz adták kalibrálásra.
Gondoltam teszek egy próbát vele.
Olyan értékeket kaptam, némelyre nincs magyarázatom.
Nem tudom, megosszam és közösen kibogozzuk, vagy inkább ne zavarjuk össze a többséget!?üdv
szabi -
Ha az F4-nél hangosabban tud szólni (szerintünk) egy Flip3, akkor nagyon könnyen elképzelem, hogy egy Charge 2 elveri bőven(?) az F3-at.
Egyébként én is azt mondom, hogy még így sem feltétlen éri meg olyan nagyon a Charge 2 a Voombox 2-höz képest ezt a jelenlegi ár/érték arányát nézve sem a Charge 2-nek.
Krill77 nagyon jól leírta ezt a dolgot korábban.
Az olvasott tapasztalatok és vélemények alapján írom mondjuk mindezt, élőben egyiket sem hallottam még.
-
Ghard
őstag
JBL Charge 2+ alatt árukeresőn van egy értékelés:
"Műanyag kosaras hangszóró, neodímium mágnessel, ami egyáltalán nincs rögzítve. Ugye a neodímium mágnes sajátossága, hogy forrósodik, így ezáltal szépen elég benne a hangszóró tekercselése és kezd szépen halkulni. Szépen el lett bújtatva a gumi alá a silány minőségű, megmunkálatlan kínai műanyag közé, a kétkomponenses ragasztóval kinyomott, 219Ft-os igen 219Ft-os (megnéztem) bluetooth-os, D osztályú erősítővel ellátott egység.
Kerüljétek, ne hagyjátok magatokat lehúzni!"
Mennyi igaz ebből? Tényleg rövid az élettartama ennek a hangszórónak? -
-szabi-
addikt
válasz
Siamiáu #2975 üzenetére
Három közül ő volt akit ki kellett támasztanom, mert elugrált.
Mivel F3 megvan egy ideje tudtam mire képes, papírforma szerint azt vártam Leadzm több mint kétszeres teljesítménye "állam leesik" lesz.
Ehhez képest szebben szól, de nem hangosabb.
Persze Leadzm körsugárzó, gondolom az sokat számít, hogy a teljesítmény másik fele nem az én irányomba jön.
Ha tudok szerezni mikrofont megpróbálom bemutatni a hallottakat.üdv
szabi -
carl18
addikt
válasz
-szabi- #2973 üzenetére
Kösz a tesztet most olvastaM!
Charge 2 hangosabb mint a f3?
Olvastam valami coopos akcióval lehet venni a telekom oldaláról 20E forintért charge 2-őt emberek!
Charge 2+-ra jár az 1 év garancia ha veszek egyet? Mert olvastam róla érdekes dolgokat hogy elkezd recsegni vagy halkabb lesz. -
-szabi-
addikt
Hi
A múltkori után héten megcsináltam a nagy terhelés tesztet, Blitzwolf F3, Leadzm és Monic hangszóróimmal.
A hangszórókon a hangerőt maximumra állítottam a telefonon hangereje 90%.Mivel mindegyik kikapcsolásig szólt, kihasználtam az alkalmat és újratöltési adatok is lettek, az usb-s kínai mérő kütyünek köszönhetően.
Érdekes Monic és Leadzm futásideje közel fele a mérsékelt terhelésnek, míg F3 a negyedére csökkent.
Töltés szempontjából Leadzm és F3 stabil töltőárammal tölt majd a kapacitása vége felé átmegy csepptöltésbe, míg Monic töltőárama 0.5-0.6A között ingadozik és nincs csepptöltés.
A betöltött energia F3 és Leadzm esetén közel van a gyártó által megadott akku kapacitáshoz, míg Monic érdekes adatokat adott, feltételezem az ingadozó töltőáram bolondította meg a kütyüt.Ez elég szubjektív dolog, de hangerőre nálam a sorrend nem a gyártó által megadott teljesítmények alapján állt össze.
Leghangosabbnak F3-st a legkisebb teljesítményűt hallottam.
Miatta szólt csak 90%-on a hangerő, mert az fölött torzításra hajlamos.
Hangerőben a következő Leadzm majd Monic.
Egyiknél sem jelentkezett torzítás és mindketten részletesebben szólnak mint F3.
Hangerőről felvételt csak telefonnal tudnák készíteni, de az nem adná vissza amit hallok, így elvetettem, pedig kíváncsi lettem volna itteni véleményekre.
Röviden-hosszabban ennyi.üdv
szabi -
Krill77
őstag
válasz
holozis_HUN #2969 üzenetére
Azt hiszed az egy kategóriával jobb élményt ad? Ugyan. A voomboxot mar elvihetted nyaralni. Inkabb kihagytad volna, csak, hogy most +4 ezerért vehess egy kb olyasmit.? Sztem úgy fogd fel, h mar van egy jó spekered amit jo aron vettel. (en inkabb fizetek egy hideg sörért +40 ftot mint, h varjak egy jobb arura de az talan meleg is. Az élményért fizetek.)
Ne szamolgass, csak zenélj! Mindig lesz jobb üzlet. -
holozis_HUN
addikt
Most így már bánom, hogy Voomboxot vettem (meg vagyok elégedve vele teljesen) hogy 20k-ért van Charge 2 Plus
Na mind1...
-
ben-ga
tag
Sziasztok!
Kaptam ajánlást egy ilyen hangszóró vételre.
Van ilyen valakinek vagy tudtok ár-érték arányban jobbat?
csak laptop kihangosításhoz lenne, leginkább viber és társai miatt... -
tau_ba
tag
Sziasztok, nyaralason hozott magaval valaki egy JBL Charge 2-t es nagyon megtetszett ez a kis bluetooth hansgzoro. Eddig azt hittem nincs ra szukseg, de nagyon jol tette a dolgat. Az lenne a kerdes, hogy hasonlo kategoriaban (arban, teljesitmenyben, hangban) melyik keszulekeket erdemes meg megneznem? Nincs extra kivansag, max hogy toltes kozben is lehessen hallgatni. Vizallosag, kulteri hasznalat nem fontos, de esetleg jol johet.
-
-szabi-
addikt
válasz
holozis_HUN #2956 üzenetére
Szemezgettem outdoor-ral az a másik ami versenyben volt, végül leadzm lett az ár és az akaszthatóság miatt.
Ha fel lehetett volna lógatni akkor lehet outdoor-t választom.üdv
szabi -
-
Uzi74
senior tag
Kicsit off: Vezetékmentes mikrofon vagy transmitter van, amit rá tudnék csatlakoztatni az xb30-ra (egy kisebb rendezvényre kellene némi hangosítás)
-
Krill77
őstag
válasz
holozis_HUN #2956 üzenetére
Épp azon gondolkodtam, h el kéne adni. Nem is használom. Fulessel zenélek. Ez meg csak all itt. A hónapban ha 2x bekapcsoltam valami kis idore.
-
Starz561
tag
válasz
Starz561 #2791 üzenetére
Szeretnék írni "pár sort" a cuccról. Hátha valakit érdekel. Ahogy írtam 15 000ft-ba fájt. Röviden nem rossz cucc de van egy pici hibája amivel már-már lassan kezdek meg békélni.
Meglepően nagy súlya van sacc kb 5-600g de cserébe jó anyagból is van. Aksi idő papíron 8 óra valóságban 6-7 attól függ hogy milyen hangerőn van használva. Nyaraláson egy közepes méretű fedett teraszon volt használva illetve bent. A teraszon jó szolgálatot tett, jól szólt kellően hangosan ugyan ez a véleményem benti használatról. (Kb fél hangerőn volt. A rajt lévő hangerő gombok a telefon hangerőjét állítja.)
Mióta vége a nyaralásnak, kint az udvaron illetve kocsiban szoktam használni.(Kissé idős a kocsi, 2000 vagy 2001-es Suzuki Swift GL, ami elég zajos is, első két gyári hangszóró működik de a menet zaj elnyomja őket. A hangszóró pedig tökéletesen teszi a dolgát 3/4 hangerőn a hátsó ülésen.
. Tudom eléggé fura megoldás, de nem értek annyira a kocsihoz hogy tudjak bele rakni normálisabb szettet a gyári helyett.)
Alapból kissé olyan semleges a hangzása értem ezt úgy hogy nincs ki emelve a mély stb. Viszont a telefonon lévő EQ-val nagyon jó hangot lehet belőle kihozni. EQ beállítása. Egyáltalán nincs dobozhangja, (EQ nélkül és magasabb hangerőn sem.) Papíron 20W a teljesítmény, valóságban nem tudom hogy hozza-e, egy biztos a 10W-os 2.1 hangfal párosomnál erőteljesebben szól.
Éééés akkor a bibi.. Kb 20-30%-os hangerőn kissé recseg/ropog. De amint picit feljebb veszem a hangot akkor megszűnik. Próbáltam AUX-al rá kötni hátha úgy jobb de nem. A bekapcsolást jelző hangnál mikor az lassan el halkul a végén is lehet hallani hogy picit be recseg. Amazonon lévő értékléseknél is volt pár ember akinél fent állt ez a hiba, igaz azt nem írták hogy csak akkor mikor halkan/halkabban akarják használni.
De mióta egyre többet használom egyre halkabb avagy kevésbé jön elő alacsony hangerőn a recsegés/ropogás.
(Ameddig nem akartam este halkabban zenét hallgatni rajta nem tűnt fel és nem is zavart..)
Gondoltam rá hogy gariztatom, de nem tudom hogy érdemes-e.15e-t részemről megért. 20-25e ért ahogy láttam mostanában nem hinném hogy meg venném,ha valahol akciósan fellelhető akkor 15-18e ért simán megéri szerintem. Persze a cucc nincs semmilyen kültéri védelemmel ellátva pl vízállóság stb.. Ezt azért érdemes figyelembe venni..
Esetleg ha valakinek kérdése lenne a hangszóróval kapcsolatban nyugodtan írjon privátot. -
szepsuti
aktív tag
Szia! Nem hallgattam még vele. Bluetooth hangszórók közül a legdrágább amit hallgattam is, az a JBL extreme volt. Nekem annak a hangzása, annyira nem tetszett, kicsit tompák voltak a magasak, a mély hangok pedig nem annyira erőteljesek. Fül és fejhallgatókban is szeretem, ha kicsit több a mély, ez egyéni ízlés kérdése. Épp ezért nem vártam túl sokat az onyxtól sem, gondoltam kicsit jobb minségben fog puffogni a kínai csodáknál. De rá kellett, hogy cáfoljon, mert valódi zenehallgatási élményt kínál, szinte kompromisszumok nélkül.
bgufo: Nem tudtam, hogy ilyen slendrián az üzlet. Nekem még nem volt kapcsolatom velük, egy fórumtárs linkelte őket korábban. A mobildesign-nál a srác azt mondta,hogy a nagykerből számomra az utolsó fehér színűt kérte le tegnap és aznap 3db-ot adott már el belőle. Reggel rendeltem, 2-kor mehettem a cuccért.
-
zdna
csendes tag
Tegnap vásároltam egy JBL Charge 3 at, igazából Xtremet akartam alapból, de be kellett látnom hogy a az túl nagy hogy hurcoljam magammal nyaraláson, strandra stb. A Charge mérete még elfogadható, és a hangja se annyival gyengébb az Xtreme-é nél. Nagyon szépen tisztán szól, minden tartomány rendben van, beltérre bőven elég a hangereje, kültérre én még eltudnám viselni ha egy kicsit hangosabb lenne. Szemezgettem még a sony srs-xb30, srs-xb40 el is. A sony k hangereje, és mélye brutális, a hangkép viszont számomra csalódás volt, egyszerűen nem volt elég a magas tartomány. Számomra csak akkor volt elfogadható a hangja ha az arcom felé fordítottam, ha le volt téve a pultra eltűntek a magasak. Vásárlás előtt úgy voltam vele hogyha kevés lesz akkor visszaviszem és becserélem egy Xtreme re, de miután kipróbáltam otthon is rájöttem hogy nekem bőven elég ennek a teljesítménye.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Politikai mémek
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Melyik tápegységet vegyem?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Autós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest