- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- Milyen videókártyát?
- PLC programozás
- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muki94
aktív tag
válasz
Wolfskin #12149 üzenetére
a 18650-es akkuk piaca borzalom, szerintem legalább annyi hamisítvány van piacon, mint eredeti példány egy-egy adott típusból.
Ugyanez a tendencia nagyon sok más műszaki cikknél, amiknél nagyot lehet profitálni azon, hogy megtévesztően hasonlít az eredeti darabra. Fülhallgatók, SSD-k, pendrive-ok, BT hangszórók (ugye, a sok "JBL"), autóipari alkatrészek, telefonok...
Számlára is vehetsz hulladékot. Egyébként még az is előfordulhat, hogy minőség ellenőrzésen megbukott batch is piacra kerül, aztán millió számra keringenek a piacon a selejtes cuccok....
Konkrétan a Samsung akkukról egy érdekes sztori:
Lidl tonna számra önti a Parkside fantáziamárkájú, 12 és 20Voltos akkuval üzemelő barkácsgépeket. Nos, az újabb szériás akkuk mind 18650-es Samsung cellával vannak szerelve, azóta sokkal több rájuk a panasz.
...és hogy mit kéne?
Sony VTC6, LG HG2, Sanyo NSX akkukat ajánlom, volt már velük tapasztalatom.
Ezekből létezik nagy áramú, értelmes kapacitás mellett (2000-3000mAh) -
Wolfskin
őstag
Szia, nagyon érdekes amit írsz, köszi a közbeszólást. Ez is sejtésem támasztja alá... nem elég neki az aksi, és nem (csak) azért, mert nem tud annyi áramot leadni (15 helyett 10A), hanem mert nagy valószínűséggel nem eredeti.
Persze a kérdés költői, mit tekintünk eredetinek Amit drágán veszünk? Számlásan? Mert a bolti portéka ugyanúgy lehet utángyártott, nincs rajta azonosító és a nyomonkövethetőség sem lyukmentes, mivel mindegyiket Kínában gyártják, és mind onnan érkezik.Az Envaya 100 üzemidejével nincs gond, de max hangerőn hallhatóan torzít (klippel). Jobb, mint volt, mert eddig közepes hangerőn is torzított, és nem csak ilyen kellemetlenül, hanem hangosan recsegve. Valószínűleg a 250-ben intelligensebb az elektronika, és így védi a felhasználó fülét. Szobahangerőn elég az új max hangerő, legfeljebb a haverok rácsodálkozós áll-leesése így elmarad... Ha van tipped eredeti akksira, azt megköszönném.
-
Azteeek
tag
Sziasztok
Jelenleg mi az ami a GGMM M4-hez hasonló szintet nyújt 25-30k környékén? Doss soundbox xl-en kívül van valami hasonló? -
Gsx-rr
veterán
Csak kell meg egy hordozhatobb cucc is.
Motion+ volt mar.
Maradjak ennel vagy jobb valasztas a Charge 4/5?
Hajos kirandulasokhoz kell nyilt terem a hangero fontosabb ,mint a minoseg.Vagy lehet a Motion Boom lenne megfelelo?
-
Muki94
aktív tag
válasz
Wolfskin #12141 üzenetére
Szia(sztok)!
Elnézést kérek a közbeszólásért, de érdekel a téma, és keresgéltem kicsit.
Az Envaya 100-ban egy TPA3118 dolgozik, amelynek az adatlapja itt található:
[link]
A 12,13. oldalakon látható, hogy mekkora a kivehető teljesítmény az adott tápfeszültségek mellett. Nem ástam bele magam annyira, de lehetséges, hogy a 7,2V-ot step-up konverterrel feltornázzák magasabb feszültségre.
Továbbá, nem ismerem, hogy a két hangszóró milyen konfigurációban van:
Sztereo vagy mono kiépítés, valamint ha mono, akkor párhuzamosíthatják a kettőt, az eredő impedancia csökkentése céljából, így nagyobb teljesítmény vehető ki a végfokból.
Az ábrákon látható teljesítmény értékek 400kHz-en mérve teljesülnek, zenei tartományban ez változik.
2ohmos terhelés esetén ha csak ~7,2V-os tápfeszről beszélünk, 35W körüli a kivehető teljesítmény (párhuzamosan alkalmazott 4ohmok vagy 2 és 2 ohm csatornánként). Ekkor kb. 5A a felvett áramerősség az akkuból, hatásfokot is figyelembe véve.
Na de mi van, ha esetleg az akku nem tud 7,2V-ot csutkára töltve, valamint ezer éve raktárban álltak vagy hamisítványok?
Ekkor jön képbe a 16,17. oldalon található Power Limit, azaz a kimenő jelet figyeli a végfok, hogy színusz-e vagy clipel. Hát, amelyik akku nem tudja a szükséges kapocsfeszültséget, abból a végfok annál jobban szívja ki az áramot. Ekkor már elhagytad az 5A-es elméleti határt, a cucc igyekszik nem összeomlani.
Ebből csak annyit tapasztalsz, hogy halkabb. Vagy elfogadod a szitut, és idővel tovább romlik ez a helyzet, vagy beszerzel egy fixen jó, gyárival ekvivalens akkut.
Ez csak a magánvéleményem, és bőségesen vannak benne ferdítések, de egy ismeretlen akkut alapul véve számolni kell azzal, hogy a jól kiszámolt rendszer valahol sántítani fog.
Érdekességképpen nézzetek rá erre az oldalra, rengeteg 18650-es akkut tesztelnek. Valahogy a rájuk nyomtatott számok nem mindig fedik a valóságot...:
[link] -
sunone
aktív tag
válasz
psajti #12140 üzenetére
A bejáratás jót tesz a végleges hangképnek. Hozzáértők szerint 100 óra kell, mire beáll a véglegesnek mondható állapot (vagy legalábbis ez után már nem számottevő a változás).
Én egy hétig éjszakánként a lakás legtávolabbi pontján, a kamrában járattam a hangszórót, youtube-ról fehér zajjal, olyan hangerőn, ami még nem hallatszott el a hálószobáig. -
Wolfskin
őstag
válasz
carl18 #12136 üzenetére
Abban lehet ráció, hogy nem szigetel most rendesen, mert a passzív membrán ragasztva volt, az felmelegítettem, úgy vettem le, de vissza nem ragasztottam, csak lecsavaroztam. De az minimális ami ott elszelel, és leginkább a basszust csökkentené, nem a hangerőt. szerintem.
A másikban igazad van, a kapacitás (mAh) a lejátszási idővel függ össze. Viszont engem a leadott áramerősség érdekel, hogy elég-e 10A egy ilyen kis erősítőnek? Ha nem, akkor sem a hangerőt csökkentené, hanem a dinamikai csúcsoknál kezdene torzítani-hacsak nincs benne valami okos elektronika, ami észleli, hogy nincs kakaó és "lecsavarja a volumét"...
-
psajti
aktív tag
Sokat agyaltam az utóbbi időben Sony SRS-XB33 vs. Anker Soundcore Motion+ témában. Végül a hazai, könnyeb és gyorsabb beszerzés miatt az XB33 mellett döntöttem. Gondoltam megosztom a saját tapasztalatom, mert sokszor előjön a kérdések között ez a kategória és ez a két típus. A dobozból kivéve első bekapcsolás után megijedtem, hogy vajon jól döntöttem-e, mókoltam össze vissza a hangszínekkel de valahogy mégsem volt az igazi. Aztán ahogy egyre több zenehallgatás után kezdett bejáratódni a gép egyre jobban kezdett megtetszeni és így pár nap elteltével pedig már kifejezetten jó rajta zenét hallgatni, szóval számomra tényleg meglepő volt, hogy pár órányi bejáratás után mennyire ég és föld tud lenni. Végre szépen megérkeztek a mélyek és sokkal tisztábbak lettek a magasak is. Persze ismerem járatás fogalmát, tudtam, hogy kell neki, csak azon lepődtem meg, hogy ennyire sokat változik közben, ennyire jó irányba. Szóval mostanra már tökre megszerettem!
Ha az Anker még ennél is szebben szól (márpedig sokan dícsérik is), akkor tényleg nagyon jó cucc lehet, de sajnos sosem tudtam még meghallgani. Szóval a lényeg, ha valaki hozzám hasonlóan inkább itthon vásárolna úgy, hogy esetleg csak a szomszédba kell leugrani érte a boltba, akkor szerintem a Sonyval is abszolút jól jár, megfelelő alternatívának tűnik.
-
carl18
addikt
válasz
Cyborg #12138 üzenetére
Én nem írtam semmi ireállisat, Direkt írtam 3 cellából áll az akkuja itt a bizonyiték. Ha 9 cellából állna jelentősen megnővekedne a gyártási költség
Hát de nem csak a Dockin hanem mindegyik gyártó összeadja a cellánkénti a kapacítást és a 3,7 voltos kapacítást adja meg.
A JBL Xtreme-ben is 7,4 volt 5000 mah a valós kapacítás.Jelenleg mindegyik gyártó ezt csinálja, 7,4 volt 5000mah=3,7 volt 10,000 mah.
Dockin 11,1 volt =3,7 volt 9000 mah
Bár szerintem meg mindegy, a lényeg gyakorlatban bírja sokáig a hangszóró!Főként marketing célból, mert jobban hangzik és a laikus azt veszi ami nagyobb.
-
Cyborg
őstag
válasz
carl18 #12136 üzenetére
Nem tudom, hogyan számol a dockin, de, ha 3.000es cellák vannak benne, és 12V-on, akkor abban lennie kellene vagy 9 cellának, ha az villamosságtan alapjait nézzük, ugyanis a 12V sorba kötött celláknál jön ki, ami gondolom kell a teljesítményhez, viszont a kapacitás növeléséhez párhozamosan kell kötni a cellákat.
Pl.
2 cella sorba kötve továbbra is csak 3.000mAh, csak 7,4-8,2V-on
2 cella párhuzamosan kötve már 6000mAh, viszont csak 3,6-4,2V-on.Ergo ilyen számok mellett a Dockinban kell lennie 2db párhuzamosan kötött cellasornak, amiben 1 sorban 3db sorba kötött cella van.
...de én nem vonok kétségbe semmilyen számítást, csak józan paraszti ésszel gondolkodtam. ...amúgy meg, végülis a súlya alapján símán elférne benne 9db cella, hisz az még mindig csak ~0,5 kg, a dockin meg jó nehéz cucc, de gondolom vmi dc-dc konverter is van benne
-
makoss
veterán
válasz
<Adamsky> #12133 üzenetére
Köszi az infót, de a Jack csati azért kellene mert egy meló helyen lévő lebutított PC-re lenne kötve, és úgy volna jó, hogy ha a Bluetooth netán elromlik, (a hangszórón) másodlagos alternatívaként még lehessen úgy is rákötni. Persze a csatlakozást úgy értem, hogy a melós gépen semmit ne kelljen mókolni: PC-ről hang ki, csatlakozás, hang megy. Ennyi.
Ha netán félre értettem valamit bocs
Amit betettél meg küldjél már linket is légyszi! -
carl18
addikt
válasz
Wolfskin #12130 üzenetére
Üdv!
Hát megpróbálok rá magyarázatot adni, de nem biztos hogy tudok!
Esetleg nem lett rendesen légmentesen szigetelve? Vagy más a hangszóró elhelyezése?Én abból indultam ki hogy a Dockin D Fine Plus 50 wattos, és neki van 3X18650-es cellája. 11.1 volt és 3000 mah a gyártó szerint, és ez mellet ment max hangerőn 3 óra 32 percet.
Ezek alapján ha jól számolok egy Dockin teljes hangerőn 1 óra alatt fal be 2500 mah-t. A 9000 Mah-es órából ki indulva.+1 erre még rámegy hogy ott volt az eredeti D Fine ami 6600 mah/11.1 volt 2200 mah a gyártó által. És majd nem azonos akku időt produkált mint a plus verzió. 3 óra 16 perc, elég szép ilyen kis akkutól.
A Denon sokkal kisebb és gyengébb teljesítményű, és ha a Dockin csak ennyit kér akkor nem igazán láttom reálisnak hogy folyamatos "Load" alatt többet kérjen.Esetleg ha a D Fine Plus 11.1 voltos 3000 mah-es fogyasztása a reális feszültség mellett meg, 857 mah/óra.
Én a saját véleményem és számításaim írtam meg.Egy másik brutál érdekesség hogy ott a Sony SRS XB33
ami 7,4 voltos akku és valami 2700 mah-t teljes hangerőn 30 perc alatt lefalta.Alan Rossi tesztjében ennyit ment, és hát elégé kiábrándító.
Egy Akkumulátoros hangszórónál a legnagyobb energia igényű dolog a basszus.
Manapság minden gyártó összeadja a cellák kapacítását és úgy írják a dobozra 9000. Mert hát ki tud nagyobbat ráírni -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
modflow #12134 üzenetére
"... meló helyre kell, hogy motyogjon valami."
Erre akkor talán a Niceboy RAZE mini lesz a tuti választás. Kicsi, hordozható (befér egy fiókba), van benne rádió, USB csatlakozás (pendrive), SD-kártya olvasó. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
makoss #12127 üzenetére
Nem ismerem a Charge 5-öt, de ha nincs rajtam jack (vagy bármilyen más) kimenet, akkor - ahogy azt Gixxer88 is írta - ha megdögölne a bluetooth (ami nem szokott, inkább az akksi), akkor "ennyi volt".
PC-re viszont nem csak jack-el tudod kötni.
• jack-es bt. transmitter-t (rengetegféle van)
• USB-s bt. dongle
Én - minőség szempontjából - az utóbbit jobbnak (és olcsóbb is) tartom. Előbbinek viszont az az előnye, hogy kb. bármiről tudsz hangot küldeni a hangszóróra, aminek van jack kimenete (pl. régi MP3 player).#12123 modflow
Itt úgy látom van. Bár nem 2e Ft ...
Egyébként ez inkább ébresztőóra, amiben van bt. és FM rádió, mint bt. hangszóró, ha érted mire gondolok (akksi, üzemidő).
Az FM rádió egyébiránt elég ritka, és - bizonyos szempontból érthető módon - nem annyira "menő". Most így hirtelen a Niceboy (link1, link2, link3) ugrik be. Itt a topic-ban is volt olyan, aki ilyet vett, és elégedett volt vele. -
-
Wolfskin
őstag
válasz
Lami66 #12128 üzenetére
Hát igen, ez még régen volt téma, akkor az Envaya 100-at akartam felújítani, és kértem itt tanácsot (#5929) , hogy kell-e bele egy 30A-es aksi, de lebeszéltek, hogy felesleges, elég a 6,3A is.. A nagy áramerősségű aksik a folyamatos nagy áram leadásra lettek kitalálva (pl elektromos cigi izzítása, giga fényerejű LED lámpák,), a zenei erősítűben más jellegű a terhelés.
Akkor ez a válasz érkezett: "Az a hangszóró soha nem vesz fel 20 Ampert. A 6,3 Amperes akksi bőven elég lesz. Egy BT hangszórónál inkább 20 voltot vesz fel az erősítője, de annyi ampert biztos nem."
Erre vettem 35E forrfüles aksikat. A 100-a Envaya azért full hangerőn hallhatóan torzít, ez adódhat a méretéből, de adódhat a kevés áramból is? Lehet egy Samsung 35E (10A) kevés neki? (Rossz, gyenge aksival már fél hangerőnél is iszonyatosan berecsegett, betorzított nagyobb dinamikai csúcsoknál, most ilyen már nincs, de hallhatóan nem kellemes a hang a full hangerő+sok mély kombinácóknál.
És most itt van ez an Envaya 250, magam is meglepődtem, amikor szétszedtem, hogy Samsung 30Q (15A) aksik vannak benne. A becsomagolt aksik matricáján, azt megnéztem előre a neten, csak ennyi volt: 7,2V DC 3000mAh/21.6Wh (mivel sorba van kötve 2 x 18650). Ezt visszaszámolva 21,6 Wh / 7.2V = 3 Ah. Ez is ezt erősíti, hogy elégnek kéne lennie a 10A-es aksiknak is.
De most mégis olyan érzésem van, mintha halkabb lenne mint volt. Vagy ez egyfajta pszicho-akusztikai észlelés (kognitív disszonancia...?)
Valaki meg tudná szakérteni ezt a kérdést? Szóval a minél nagyobb annál jobb, ártani nem árt, vagy teljesen felesleges a nagy és tartós áramerősségre való képesség (nagy Amper szám) a BT zenei erősítőknél? A 250-esben gyorsan ki tudom cserélni, azt úgy raktam össze, a 100-as Envayát jobban szét kell borítani. Nem nagyon értek az áramhoz, nem vagyok egy elektromos ember, de most érezhetően nőtt bennem a feszültstég...
-
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #12124 üzenetére
Most töltöm fel, vajon lehet e fullra tölteni, eddig nem lehetett, csak villogott.
De azt, hogy kikacsoláskor tütükézik, azt nem bírom felfogni épp ésszel. Erre aztán nem lehet elaludni éjjel, mert lejár a zene pár perc múlva olyat trallalába kezd, hogy még a szomszéd szobában is felriadnak. Ki lehet ekkora barom, mi lehet a fejében, a lelkében egy embernek, aki ilyet kitalál és beleprogramoz egy zenelejátszóba??? Ez ennyire ostoba, vagy ennyire gonosz lehetett? Kb akkor barom, mint aki az ütésálló, vízálló outdoor telefonba tett szirénázó tülkölést minden bekacsoláshoz. Látom, ahogy egy vadász vagy katona bekapcsolja, és 2 km-es körzetben minden felriad. Ok, ki lehet appal is trükközni, de nem hiszem el, hogy ekkora sötétség létezik. Ezeket szándékosan butítják le, teszik részben használhatatlanná, hogy épp az árkategóriájának megfelelő legyen a tudása.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #11172 üzenetére
Sziasztok,
kicseréltem az aksit a Denon Envaya 250-ben2 db Samsung 30Q volt benne (3000 mAh, 15A), helyette belekerült 2 db Samsung 35E (3500mAh, 10A)
Működik, tölt, zenél, de mintha halkabban szólna. A max hangerő olyan jó közepes. Az Envaya 100 hangosabban szól jóval (igaz torzít is akkor már), de akkor is. Lehet ez csak pszichés? Elég neki a 10A? Vagy letilt emiatt...???Kaváncsi vagyok, a töltöttséget meddig fogja tartani. Az volta a gond, hogy olyan kb 20 percig bírta az akksi, és olyan 3-5 nap alatt csontra lemerül állás közben is.
-
modflow
veterán
2021 februárjában vettem a tesómnak 1990 Ft-ért egy Proda PR-2C Bluetooth hangszórót.
Meglepően jól szól.
Melóhelyre szeretnék egy ilyet venni rádió hallgatás céljából, de sajnos már nem kapható.Tudnátok ajánlani egy hasonló hangzású és árú terméket, ami most kapható?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Muki94 #12113 üzenetére
" ... nem találok sehol Boostot. Kifutott modell?"
Igaz az Ali-n most én sem találom, de az amazon-on van (én is innen vettem anno).
Ennek a hangszórónak méltatlanul kicsi a hírneve. Ez két dologra vezethető vissza. Az egyik, hogy az elődje olyan "közepeske" volt. A másik, hogy az "upgraded version" kívülről pont ugyanúgy néz ki, mint az előd (az egyszeri Youtuber észre sem veszi). A különbségek a kis gumis fedelű ajtó mögött (nincs jack, de van TWS gomb), ill. belül (titanium meghajtók, mint a Boom-ban) keresendők. Ezen felül már ebben is van EQ, amit a mobilos app-al lehet állítgatni. -
válasz
chef69 #12118 üzenetére
Megpróbálunk segíteni, de a Naim Mu-so (és kategóriája) itt olyan mint a Colombo felesége. Tudjuk, hogy van, de senki se látta.
Amit te szeretnél: sokrétű lejátszási képesség egyetlen (kiemelkedően) jó minőségű eszközzel. Ennek a követelménynek a legtöbb felső kategóriás multiroom lejátszó megfelel, és olcsóbbak is. A teljesség igénye nélkül néhány típus. Közepes és nagy tipusokat is írok, mert szerintem már a közepes méretűek is képesek brutál hangerőt csinálni 30 nm-en.
Harman/Kardon Citation 300 és 500 [teszt]
Denon Home 250 és 350 [teszt]
(a hozzá való mobilos alkalmazást nagyon dicsérik mindenhol)
Sonos Five gen2 [teszt]
Marshall Woburn2 [bemutató]
Vifa Copenhagen2 [teszt] -
chef69
tag
Sziasztok.
Egy kb 30 nm-es szobába szeretnék zenét. Az lenne a lényeg, hogy minél kevesebb eszközzel minimális kábelezéssel meg tudjam oldani.
Amit elvárnék, hogy tudjon lejátszani más adathordozón tárolt zenét, Spotify, Tidal, esetleg még telefonról Bluetooth-on vagy wi-fin keresztül.
Eddig a Naim mu-so amit találtam, tudnátok ajánlani mást is, az se baj ha olcsóbb lenne. -
makoss
veterán
válasz
makoss #12116 üzenetére
... annyit hozzá tennék hogy azért ragaszkodnék a jack-hez ha melóba vinném a hangszórót, jó volna a benti PC-re dugni jack-en keresztül, mivel az a gép nagyon le van butítva, Bluetooth rajta nem támogatott, de Jackon keresztül lehet rá eszközt dugni.
(Ne mindig a mobilt merítsem) -
makoss
veterán
Üdv!
Csak kíkívánkozik belőlem, de néztem, hogy a Charge 4 és az 5 között az is különbség, hogy hiányzik az ötösön a jack csatlakozó.
Bocs ha hülyét kérdezek, de átalakítóval nem lehet pótolni a jacket?
Nem néztem sehol használati utasítást.... -
Gsx-rr
veterán
Ma visszakoltoztem ahol mar vart a 2 honapja rendelt HK Go
Eloszor nem voltam annyira oda erte, de egyre jobban tetszik.
Kis lakasba eleg. Ennel tobb kell ,tenyleg egy Soundbar melynyomoval vagy valami stereo cucc.
Ja es 70.000 bol megallt igy az ar is szuper.
Mar nem tudom ki kereste meg nekem a 200 dollaros ajanlatot ,de koszonom megegyszer -
Muki94
aktív tag
válasz
<Adamsky> #12112 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszát, a csend pedig a folyamatos googlezás és agyalás csendje volt.
Árban nem szerettem volna a lélektani határ fölé menni egy forinttal sem, hiszen tényleg beltéri hallgatózáshoz kell javarészt a kütyü.
A sztori az, hogy az Earfun oldalán rányomtam a fizetésre, majd pár percre rá mcs fórumtárs rám írt privátban, hogy lenne neki egy eladó XB33.
Nem, nem kaptam agyvérzést...csak felraktam Hardverapróra a még meg nem érkezett Uboom-ot, reménykedve, hogy ha megérkezik és elviszik, enyém lehet az XB33.Apropó, ahogy kerestem az egyes Soundcore termékeket, az tűnt fel, hogy nem találok sehol Boostot. Kifutott modell?
-
hcol7
senior tag
válasz
Chesterfield #12107 üzenetére
+1
-
carl18
addikt
válasz
Muki94 #12106 üzenetére
Üdv!
Hát szerintem használt hangszórókat ki kell lőnni a kérdőjeles akkumulátor végett.
A JBL FLip 2 után mindegyik hangszóró nagy előrelépés volna.
Nekem az Earfun Uboom van jelenleg és halk hangerőn sincs zaj se semmi gond. Bel és kültéri mód között meg lehet választani a hangképek közül. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Muki94 #12106 üzenetére
Amennyiben tényleg "25 a tetje", akkor sajnos két finom darab kimarad (Boom és a Motion+).
Én az XB30-at és a Flip-et kihúznám. A zenehallgatás mikéntjétől (le tudok-e nagyjából elé ülni, vagy jövök-megyek) függően a 360-as hangszórókat is kihúznám (Earfun Uboom, UE Megaboom). Tribit MaxSound Plus-om volt, és állítom, hogy egy nagyon tuti kis hangszóró. Ami egy fokkal még jobb (kis állítgatás után, mert alapból a hangja picit fátyolosabb, viszont a mélye az testesebb) az a Soundcore Boost upgraded edition (ilyenem van most). -
Muki94
aktív tag
Sziasztok!
Legfőképpen szobába, ritkán kerti (inkább terasz) zenehallgatásra keresek eszközt.
Kiegyensúlyozott, nem fárasztó hangzást preferálom, nem vagyok oda sem a basshead, sem a cincogó cuccokért.
Jelenleg egy JBL Flip 2-m van, de a most, olcsón is beszerezhető bt hangszórókkal összevetve egy rossz vicc.
Tronsmart T6+ Upgraded editionre rá voltam kattanva, amit már meg is vettem volna, ha nincsen alacsony hangerőn egy borzasztóan zavaró sípoló /digitális tápos zaja. Ezt egy cimborámnál ki is próbáltam.
A megjelöltek alapján az árszintet ismeritek, melyikkel járnék a legjobban a fenti felhasználásra:
- Earfun Uboom
- Flip 5
- Tribit MaxSound Plus
- Használt UE Megaboom ( az első széria)
- Használt Sony XB30A Megaboom és az XB30 öregecske technika, bizonytalan akku állapottal, és nagyobbak is, mint az Uboom vagy Flip5. A Tribit tűnik a legkisebbnek/kompaktnak, de mivel nem sokat hordoznám, nem releváns.
Hardveraprón 25k-ért van új Flip5, Earfun pedig a weboldaláról 17k.
Ha a kisebbek közül kell választani, megéri az árkülönbözetet a JBL?
Esetleg van olyan kütyü, amit nem vettem számításba, de mégis érdemes volna? 25e fölé semmiképpen nem szeretnék menni.Köszönöm!
-
Acélfarkas
őstag
[BlitzWolf BW-WA3] A frekvenciatartomány elég karcsú ez alapján + az 5000 mAh akksi se túl meggyőző ekkora teljesítményhez. Esélyes hogy a teljesítménye közelebb áll az általad tippeltekhez /össz 50-60w/.
-
válasz
Gsx-rr #12100 üzenetére
Wow!Nem is tudtam,hogy van a BW-nek is ekkora hangfala.
Mostanában nem böngésztem banggoodon.
Abból kiindulva,hogy alapvetően egész jó hangja van a legtöbb BW hangfalnak (van egy-két kivétel) én bizakodó vagyok.
Mondjuk az 100W megmosolyogtató.
Gondolom ilyen 2x20W+2x30W (RMS) lehet,ami valójában 2x10-12W és + 2x20W lehet.
Ettől függetlenül szólhat tisztességesen mind hangnyomást ,mind minőséget tekintve.
Én valahova a Xtreme és a Charge közés saccolnál így látatlanban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7 . generáció i7-8650U / 16GB RAM / 500GB SSD
- ÁFÁS SZÁMLÁVAL! Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1165G7 / 16GB / 500GB SSD / Intel Iris Xe
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7. generáció i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest