Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Muki94

aktív tag

válasz geckowize #10374 üzenetére

[link]
    Earfun Uboom-hoz jelenleg felhasználható az EARFUN30 kuponkód, így 42USD.
    Lengyel raktárból nekem 3-4munkanap alatt megjött.
    Ennyiért nem szabad gondolkozni rajta, rendelj. 20ezerig bestbuy.

• Muki94

aktív tag

válasz DNReNTi #12152 üzenetére

Szia!
    Ha méret miatt nézted ki a Flip5-öt, akkor sokkal olcsóbban van alternatíva, ami kb. ugyanazt nyújtja minden téren:
    Gyártó weboldaláról, -30% kuponnal az Earfun UBOOM 17eFt, de Hardveraprón most van fenn egy új Tribit MaxSound Plus 15-ért.
    Viszont ha a keretedből a legtöbbet szeretnéd kihozni, akkor szintén Aprón van fenn 32-ért egy új Soundcore Motion+.
    Annál jobb választásod nem lesz. :)
    Ezeket félre téve, a Flip5 jó egy jó termék, nem nyúlsz vele mellé.

• Muki94

aktív tag

válasz Wolfskin #12149 üzenetére

a 18650-es akkuk piaca borzalom, szerintem legalább annyi hamisítvány van piacon, mint eredeti példány egy-egy adott típusból.
    Ugyanez a tendencia nagyon sok más műszaki cikknél, amiknél nagyot lehet profitálni azon, hogy megtévesztően hasonlít az eredeti darabra. Fülhallgatók, SSD-k, pendrive-ok, BT hangszórók (ugye, a sok "JBL"), autóipari alkatrészek, telefonok...
    Számlára is vehetsz hulladékot. Egyébként még az is előfordulhat, hogy minőség ellenőrzésen megbukott batch is piacra kerül, aztán millió számra keringenek a piacon a selejtes cuccok....
    Konkrétan a Samsung akkukról egy érdekes sztori:
    Lidl tonna számra önti a Parkside fantáziamárkájú, 12 és 20Voltos akkuval üzemelő barkácsgépeket. Nos, az újabb szériás akkuk mind 18650-es Samsung cellával vannak szerelve, azóta sokkal több rájuk a panasz.
    ...és hogy mit kéne?
    Sony VTC6, LG HG2, Sanyo NSX akkukat ajánlom, volt már velük tapasztalatom.
    Ezekből létezik nagy áramú, értelmes kapacitás mellett (2000-3000mAh)

• Muki94

aktív tag

válasz Wolfskin #12141 üzenetére

Szia(sztok)!

Elnézést kérek a közbeszólásért, de érdekel a téma, és keresgéltem kicsit.
    Az Envaya 100-ban egy TPA3118 dolgozik, amelynek az adatlapja itt található:
    [link]
    A 12,13. oldalakon látható, hogy mekkora a kivehető teljesítmény az adott tápfeszültségek mellett. Nem ástam bele magam annyira, de lehetséges, hogy a 7,2V-ot step-up konverterrel feltornázzák magasabb feszültségre.
    Továbbá, nem ismerem, hogy a két hangszóró milyen konfigurációban van:
    Sztereo vagy mono kiépítés, valamint ha mono, akkor párhuzamosíthatják a kettőt, az eredő impedancia csökkentése céljából, így nagyobb teljesítmény vehető ki a végfokból.
    Az ábrákon látható teljesítmény értékek 400kHz-en mérve teljesülnek, zenei tartományban ez változik.
    2ohmos terhelés esetén ha csak ~7,2V-os tápfeszről beszélünk, 35W körüli a kivehető teljesítmény (párhuzamosan alkalmazott 4ohmok vagy 2 és 2 ohm csatornánként). Ekkor kb. 5A a felvett áramerősség az akkuból, hatásfokot is figyelembe véve.
    Na de mi van, ha esetleg az akku nem tud 7,2V-ot csutkára töltve, valamint ezer éve raktárban álltak vagy hamisítványok?
    Ekkor jön képbe a 16,17. oldalon található Power Limit, azaz a kimenő jelet figyeli a végfok, hogy színusz-e vagy clipel. Hát, amelyik akku nem tudja a szükséges kapocsfeszültséget, abból a végfok annál jobban szívja ki az áramot. Ekkor már elhagytad az 5A-es elméleti határt, a cucc igyekszik nem összeomlani.
    Ebből csak annyit tapasztalsz, hogy halkabb. Vagy elfogadod a szitut, és idővel tovább romlik ez a helyzet, vagy beszerzel egy fixen jó, gyárival ekvivalens akkut.
    Ez csak a magánvéleményem, és bőségesen vannak benne ferdítések, de egy ismeretlen akkut alapul véve számolni kell azzal, hogy a jól kiszámolt rendszer valahol sántítani fog.
    Érdekességképpen nézzetek rá erre az oldalra, rengeteg 18650-es akkut tesztelnek. Valahogy a rájuk nyomtatott számok nem mindig fedik a valóságot...:
    [link]

• Muki94

aktív tag

válasz <Adamsky> #12112 üzenetére

Köszönöm mindenkinek a válaszát, a csend pedig a folyamatos googlezás és agyalás csendje volt.
    Árban nem szerettem volna a lélektani határ fölé menni egy forinttal sem, hiszen tényleg beltéri hallgatózáshoz kell javarészt a kütyü.
    A sztori az, hogy az Earfun oldalán rányomtam a fizetésre, majd pár percre rá mcs fórumtárs rám írt privátban, hogy lenne neki egy eladó XB33.
    Nem, nem kaptam agyvérzést...csak felraktam Hardverapróra a még meg nem érkezett Uboom-ot, reménykedve, hogy ha megérkezik és elviszik, enyém lehet az XB33.

Apropó, ahogy kerestem az egyes Soundcore termékeket, az tűnt fel, hogy nem találok sehol Boostot. Kifutott modell?

• Muki94

aktív tag

Sziasztok!
    Legfőképpen szobába, ritkán kerti (inkább terasz) zenehallgatásra keresek eszközt.
    Kiegyensúlyozott, nem fárasztó hangzást preferálom, nem vagyok oda sem a basshead, sem a cincogó cuccokért.
    Jelenleg egy JBL Flip 2-m van, de a most, olcsón is beszerezhető bt hangszórókkal összevetve egy rossz vicc.
    Tronsmart T6+ Upgraded editionre rá voltam kattanva, amit már meg is vettem volna, ha nincsen alacsony hangerőn egy borzasztóan zavaró sípoló /digitális tápos zaja. Ezt egy cimborámnál ki is próbáltam.
    A megjelöltek alapján az árszintet ismeritek, melyikkel járnék a legjobban a fenti felhasználásra:
    - Earfun Uboom
    - Flip 5
    - Tribit MaxSound Plus
    - Használt UE Megaboom ( az első széria)
    - Használt Sony XB30

A Megaboom és az XB30 öregecske technika, bizonytalan akku állapottal, és nagyobbak is, mint az Uboom vagy Flip5. A Tribit tűnik a legkisebbnek/kompaktnak, de mivel nem sokat hordoznám, nem releváns.
    Hardveraprón 25k-ért van új Flip5, Earfun pedig a weboldaláról 17k.
    Ha a kisebbek közül kell választani, megéri az árkülönbözetet a JBL?
    Esetleg van olyan kütyü, amit nem vettem számításba, de mégis érdemes volna? 25e fölé semmiképpen nem szeretnék menni.

Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés