- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adamcsik
aktív tag
Üdv! A BD lejátszóra egy HDMI elosztóval rákötöttem a TV-t és a projektort, de nincs kép. Csak akkor, ha az egyiket kihúzom. Lehet ezen valahogy segíteni?
-
BBéci
legenda
válasz
Piftuka #8046 üzenetére
Nem szemforgatás, hanem értetlenül pislogok, annyira furcsa a reagálásod, meg az egész hozzáállásod a lejátszó vásárláshoz. Túlzásba viszed a tudatosságot. Ennyit egy 10 milliós autó vásárlásán nem szokás tökölni.
A tönkremenésről ott érdeklődj, ahol azt a véleményt olvastad. Én még nem hallottam egyetlen csúcskategóriás Blu-ray lejátszóról sem, ami 2-3 év alatt tönkrement volna. Ostobaságnak tartom, pláne a következtetést.
(#8048) Zanik
Ráadásul nem is 5, hanem 1-2 éves használt, akár még garanciális OPPO vásárlását javasoltam. -
Zanik
addikt
válasz
Piftuka #8046 üzenetére
Szertinem a nem belépő kategóriás termékeknél sokkal nehezebb "jellemző" meghibásodásokat találni, lévén sokkal kisebb darabszámban értékesítik őket. Az egyedi problámákból pedig nem lehet (nem szabad) messze menő következtetéseket levonni a termék általános minőségére vonatkozóan.
A mechanikus és optikai rész elhasználódásának mértéke meg sokban függhet a felhasználástól is. De tapasztalataim szerint aki már ennyit kiad egy házimozi komponensért, az azért igyekszik vigyázni rá. Szóval én nem aggódnék túlságosan amiatt, hogy egy 5 éve 200ezer feletti összegért vett eszköz ne lenne jó állapotú.De ahogy BBéci is írta - ha némiképp nyersen is - azt veszel amit akarsz!
-
Piftuka
veterán
"Most kezdjem el megmagyarázni amit annak ellenére, hogy világosan leírtam, nem értettél meg?"
Nem kell "szemforgatással" reagálni, mert semmi hátsó szándék nem volt a kérdésemben!
És "megmagyarázni" sem kell azt, amit leírtál, mert megértettem elsőre is. Az nem volt világos, hogy miért ajánlasz Oppo 103-at a "listában szereplő bármelyik lejátszó" helyett, miközben az általam beillesztet link alatti listán volt az is.
De így már értem, hogy te csak és kizárólag használtra gondoltál. Az ott valóban nincsen. (Cserébe persze régiófüggetlen, ami számomra ugye szintén fontos volna.)
Viszont az ott feltett másik kérdésem továbbra is aktuális, és erre még senki nem válaszolt:
Mennyire jellemző, amit máshol olvastam, hogy manapság még a több százezer forintos BD lejátszók is tönkremennek max. 2-3 év alatt? (És hogy ezért nem ajánlott túl sokat költeni a házimozi lánc ezen részére...)
Mert ez tényleg nem mindegy, különösen akkor, ha már használt (tehát több hónapos/éves) termék vásárlásában gondolkodunk...
Szóval megköszönöm, ha írsz, írtok erre vonatkozóan tapasztalatokat, véleményeket!
-
BBéci
legenda
válasz
Piftuka #8044 üzenetére
Most kezdjem el megmagyarázni amit annak ellenére, hogy világosan leírtam, nem értettél meg?
Inkább vennék használt OPPO-t az adott összegből, mint a listában szereplő bármelyik új készüléket, ugyanannyi, vagy kevesebb pénzért.
Autót is kizárólag újat vettél?
Szerintem butaság félni a használt Blu-ray lejátszóktól, persze akinek nem számít a pénz, vegyen újat dupla áron. Mégis mi a túrót berhelnének bennük?Ha rám hallgatsz, azt veszel, amit akarsz.
-
Piftuka
veterán
Légy szíves, válaszoljatok az itt feltett kérdéseimre is!
Köszönöm!
-
fejes.i
újonc
-
gyeniko
őstag
válasz
fejes.i #8034 üzenetére
Bocsánat, nem olvastam vissza az elejétől a témádat, lehet, hogy mást keresel, de: nemrég vettem egy Denon DBT 3313UD lejátszót. Rendkívül meg vagyok elégedve vele, ez már kezd jól szólni CD-vel is. Kipróbáltam a formátum támogatását NAS-ról, az iso-k kivételével általam használt formátumot lejátszik. Nem mellesleg nagyon szép is.
-
BBéci
legenda
válasz
fejes.i #8038 üzenetére
Amikor először találkoztam a Dune névvel, a bizalom morzsája sem volt bennem, aztán kipróbáltam egyet, azóta lelkes rajongója és tulajdonosa vagyok egy modelljüknek. Hasonló történt a Popcorn Hour lejátszókkal kapcsolatban.
Médialejátszót csaknem minden nap használok, CD-játszót heti több alkalommal, Blu-ray lejátszót havonta talán egyszer. -
fejes.i
újonc
Természetesen tudom, hogy ez kompromisszum volt (mármint megvenni ezt az erősítőt).
És tényleg nincs összehasonlítási alapom BD meg médialejátszó között - könnyedén lehet, hogy az vezet félre, hogy a médialejátszók (100e alatt) mindenféle "Csincsilla 25 vagy Hot Dog 3D meg Conan 100..." szóval hasonlóan patinás neveken futnak, miközben a BD lejátszókat gyártó cégek neveit régről ismerem
-
BBéci
legenda
válasz
fejes.i #8036 üzenetére
A 100000 forintnál olcsóbb Blu-ray lejátszók semmivel nem adnak jobb hangot, FLAC fájlokról beszélek, mint az ugyanannyiba kerülő médialejátszók.
Meglévő erősítőd házimozira nagyon jó, ellentétben sztereó zenei képességeivel. Amennyiben egy teszt ennek ellenkezőjét írja, ott valami bibi van. -
fejes.i
újonc
Lehetséges, hogy így van.
Azért is próbálok óvatosan fogalmazni, mert ahogy látom, a HIFI nagyon mély verem, egész odáig el lehet jutni benne, hogy piros kanapén kell zenét hallgatniés még az is lehet, hogy tényleg.
Mindenesetre emberek 100 ezerből is próbálnak zenét hallgatni, meg 10 millióból is és biztos, hogy az utóbbi nemcsak feleslegesen létező pénz elköltése, de én nehezen tudom megítélni, hogy ezen a skálán honnan alkalmasak készülékek a minőségi zenehallgatásra.
A korábbi Dual erősítőmnél (ami nagyon belépőszintű) biztosan jobban szól a mostani, de nekem nincs karmester fülem.
"Tesztek" / vélemények szerint is jól szól, de azt egy percig sem gondoltam, hogy bármilyen high kategória lenne.Persze, jó ideje főleg mkv szaporodik, és CD helyett is lehet flacet gyűjteni, mégis idegenkedem a különféle "médialejátszóktól", talán mert azoknak leginkább a hangját húzzák le (az általam feltalált helyeken), illetve találtam olyant, aminek jónak mondják a hangját, de az meg képet nem játszik....
-
BBéci
legenda
válasz
fejes.i #8034 üzenetére
Annak az erősítőnek sem a DAC-ja, sem a többi része (előfok, végfokok) nem alkalmas minőségi zenehallgatásra, ezért biztosan nem a lejátszó lesz a leggyengébb láncszem. Pár éve hasonlítottam egy 80000 forintos, belépő sztereó erősítőhöz (NAD), a különbség óriási volt.
A DVD-k lecserélését már évekkel ezelőtt meg kellett volna kezdened, sem a képminőségük, sem a hangjuk nem éri el a különféle helyekről beszerezhető mkv változatokét.
Bocs a sok negatívum miatt, de ezek tények. -
fejes.i
újonc
Na igen - a "jó hang" az nagyon relatív.
Onkyo tx-nr608 erősítő van hozzá, a fronton két felújított/+piszkált Vidi Altus F4 sugárzóval, de az utóbbiakat előbb-utóbb valszeg leváltom, szóval jó lenne, ha nem a hangforrás korlátozna ehhez képest.
Ezen az erősítőn van optikai és koax digit bemenet is, ezért főleg olyan készüléket nézegettem, amin legalább koax digit kimenet van.Látom hifi oldalakon a sok régebbi, modolt CD játszót és biztos jók is, de több a flac állományom, mint a lemezem, viszont van elég sok DVD-m.
-
blakey
titán
válasz
fejes.i #8029 üzenetére
Ilyet egyáltalán nem írtam.
(#8031) fejes.i
Manapság bármi megadhatja magát, egyáltalán nem garancia a magas ár és a felsőkategória, sajnos. Nem egy pioneer lejátszó tulajdonos számolt be arról, hogy 2 évesen megadta magát a lejátszó, olyat is lehet olvasni, hogy az LG 5 évesen is tökéletesen működik. Szóval ez manapság némi szerencsejáték. -
BBéci
legenda
válasz
fejes.i #8031 üzenetére
Mit jelent számodra a jó hang? Mihez képest? Milyen csatlakozón akarod a lejátszó hangját kivezetni és milyen készülékbe?
Az analóg sztereó kimenetek nyújtotta hangminőség pocsék, mert a Blu-ray lejátszóknak csak a felső- és csúcskategóriája rendelkezik említésre érdemes DAC-kal. Ha HDMI-n vagy SPDIF-en nyered ki a hangot, akkor külső DAC kell, vagy olyan erősítő, aminek jó minőségű beépített konvertere van.
Tapasztalatom szerint egy ma használtan 15-20000 forintért kapható CD-játszó futóműve és analóg hangkimenete messze jobb minőségű, mint az újonnan 120-150000 Ft körüli Blu-ray lejátszóké.
Ezért maradtam a különálló CD-lejátszónál. -
fejes.i
újonc
Közben visszaolvastam, csak nem hagyott új hsz-t írni a fórum...
A Samsung (nem tudom, milyen, 70k volt összesen) házimozimban kétszer döglött meg az olvasó (most épp a gyári lemezeket nem olvassa, az írottakat igen), kissé bizalmatlan vagyok ezért a márkával kapcsolatban, persze tudom, ez rasszizmus.
Fontos lenne a "jó" hang, viszont ne kelljen külön CD olvasót meg médialejátszót (flac, mkv, USB) használni.
A Yamaha 1040 nagyon a felső ingerküszöbömön van, de nem kizárt - de most előbb próbálok "okosodni", mielőtt kiadnék ennyi pénzt.
-
Zanik
addikt
válasz
fejes.i #8029 üzenetére
Egész egyszerűen irreális az ára. Szinte semmivel se tud többet mint a tavalyi BDP-170, de azt megkaptad 40ezer forint alatt. Sajnos mióta az Onkyo-hoz került, egyre gyengébb színvonalú lett a Pioneer.
@Lite: Sajnos a belépő kategóriás Yamahára BD lejátszókra is igaz, hogy irreálisan túl vannak árazva. Hiába van Yamaha AVR-em, és külsőre passzolt volna hozzá a Yamaha lejátszó, egész egyszerűen nem érte meg ár/érték arányban.
Talán egyedül a BD-A1040 az ami már elfogadható minőségű lenne az áráért cserébe, de annyi pénzért már lehet inkább más márkát, vagy inkább egy használt de magasabb minőségű lejátszót választanék. -
Lite
őstag
A Samsung F/J7500-hoz képest a Yamaha BD-S677 és az Yamaha BD-A1040 hogyan viszonyul?
Kép, hang, kadenciahelyesség és médialejátszó funkcióját tekintve?Iletve, úgy általánosan a Yamaha-król mi a vélemény?
(Nem vagyok járatos ilyen témában, eddig médialejátszóról mentek a filmek, cd lejátszóról +DAC a digitális formátumban létező zenék. Arra gondoltam, összehúzom 1 készülékbe az egészet.)
Köszönöm!
-
dombi81
senior tag
Létezik olyan "mindenevő" Bluray lejátszó, 1080p-re, amelynek nem hal meg az olvasófeje 1-2 év után?
-
blakey
titán
Ártól függ, 100e Ft-ig nincs olyan nagy képminőségbeli különbség, nekem van H6500-am, J7500-am és BDT371-em, a Samsungok képe szebb, de minimális a különbség, viszont fontos, hogy a Panasonic nem játssza le a fájlokat kadenciahelyesen 24p esetén USB-ről, hálózatról, csak lemezről, de ott sem mindegyiket. Pioneer nem ér annyit amennyit most kérnek érte (BDP-180), szóval Samsungot javasolnék 100e-ig, újonnan. Használtan mást is ki lehet fogni.
-
blakey
titán
Egyik sem UHD, nehogy megtévesszen a 4K felirat.
Csak felskáláz, olyan anyagot nem tud lejátszani.
Ha mindenevőt akarsz akkor a Samsung BD-H6500 a felsoroltak közül, de hangsúlyozóm, nem lesz 4K-d. Ahhoz jobban zsebbe kell nyúlnod, hogy 4K-s BD-lejátszód legyen vagy veszel olyan 4K-s médialejátszót ami erre képes, pl HiMedia Q5/Q10. -
ftc
nagyúr
Kérdés:
Melyik a legjobb?
PANASONIC DMP-BDT270EG
SAMSUNG BD-H6500
Sony BDP-S6500
Panasonic DMP-BDT371EG
Panasonic DMP-BDT370EG -
Piftuka
veterán
"Nem újonnan gondoltam az OPPO-t, hanem alig használtan. Ezerszer inkább azt venném 150000 Ft körüli összegért, mint a listában szereplő többi lejátszó bármelyikét."
Az általam linkelt régiófüggetlen lejátszók listájára gondolsz? Csak mert ott az OPPO lejátszói is megtalálhatóak.
Egyébként nem szeretnék használtat venni. Pláne akkor, amikor ennyi pénzt szándékozom költeni rá.
Mert hogyan bízhatnék meg abban, hogy garantáltan hibamentes, soha nem volt "berhelve", stb.?
Ráadásul új termék esetében jó eséllyel részletre is meg tudom vásárolni, ami szintén nem elhanyagolható.
"Nem elhanyagolható szempont, hogy okosítható, ami által teljes értékű médialejátszó lesz belőle."
Ez jól hangzik, de tekintettel arra, hogy eredeti DVD és BD filmekkel használnám, számomra annyira nem releváns.
Az, hogy régiófüggetleníthető, már inkább szempont.
Ugyanakkor elgondolkodtatott az is, amit egy másik fórumon, más házimozi rajongók "tollából" olvastam... Miszerin a többszázezer forintos lejátszó 2 alkalommal sem bírta tovább 1-2 évnél. Ezért az illető már inkább egy olcsóbb, "alap" lejátszóra költ, a többi pénzen pedig inkább a hangrendszert fejleszti.
Nem tudom, mennyire általános ebben a kategóriában az, ami egyébként a fogyasztói cikkek piacát manapság jellemzi... miszerint szándékosan nem az "örökkévalóságnak" gyártják még a közép, felső kategória termékeit sem!? Hogy nem a tartósság a lényeg, hanem, hogy 1-2 évente újat vegyünk mindenből...
(Az 1-2 milliós, nyilván tartós "Made in Japan" lejátszók pedig teljesen egyértelmű módon nem az átlagemberek számára, hanem a gazdag "elitnek" készülnek, és számukra elérhetőek.)
-
Piftuka
veterán
"Emiatt feltételeztem, hogy a BDT700 is egy jól sikerült lejátszó lehet, és valamivel jobb minőséget nyújt mint a belépő kategóriás többi lejátszó."
A teszteket olvasva tényleg egy rendkívül jól sikerült berendezésről van szó. Az OPPO-hoz képest jelentősen barátibb ára mindenképpen első számú kiszemeltté teszi számomra.
Mindazonáltal a váltás, valamint a magas ár miatt alaposan körüljárom a témát. Szerencsére azért ebben a kategóriában van választék még egyéb gyártók részéről is.
-
fudi2002
nagyúr
Szia
Köszönöm a segítséget, még egy kérdéssel zargatnálak, nekem nem volt egyértelmű.
"Samsung BD-H6500, J7500" ugye ezekre írtad, hogy előbbi kettő kadenciahelyes.
Megfordítanám a kérdést, ha kadenciahelyességet illetve a megbízhatóságot figyelembe vesszük, melyik a legolcsóbb ami nekem jó lehet, 3D nem érdekel.Köszi
-
blakey
titán
válasz
fudi2002 #8009 üzenetére
Ha pl. egy Samsung BD-H6500-at veszel akkor a WD-t el is adhatod, mert annál mindenképp jobb. De többnyire mindegyik jobb már nála.
Samsung BD-H6500, J7500, J5500, Pioneer BDP-160/170, Panasonic BDT-370/371/460 stb, ezek mind viszik, előbbi kettő kadenciahelyesen. A kistestvérek is megbírkóznak a feladattal, de némelyik nem 3D-s. -
fudi2002
nagyúr
Hi
Tanácsot kérnék vásárláshoz. Olyan lejátszót keresek, ami dvdre írt mkv fájlokkal megbírkózik, melyeknek ac3 hangsáv van. Hdmin keresztül kötném erősítőhöz. Még vmi, WD media player frankón játszik mindent, ezeknek a lejátszóknak a processzora szintén elegendő a folyamatos 1080p mkv lejátszáshoz?Segíséget előre is köszi.
-
-
dombi81
senior tag
Ismerősömnek van egy Panasonic DMPD79-es Bluray lejátszója[link], az olvasófej igen elöregedett már és úgy gondolta, hogy megpróbálja külső forrásból lejátszani a Bluray lemezeit, vett egy Samsung SE-506BB külső Bluray írót, de nem látja usb-ről csatlakoztatva a Bluray lejátszó az AV funkció sikeres aktíválása után sem a külső íróról a lemezt, akár Bluray filmet, akár bármi mást tesz be. Firmware frissítés esetleg segíthet ezen, vagy mi lehet a baj?
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Apple AirPods 3 dobozos megkímélt jótállással!
- harman/kardon harman kardon Onyx Studio 9 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Flip 7 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Charge 6 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Eredeti Apple Airpods Max Bluetooth fejlhallgató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- Vadiúj SSD-k!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest