Hirdetés
- CES 2026: igazi mindenes a Lenovo legújabb, 4K-s QD-OLED monitora
- A Micron szerint nem dobbantott a végfelhasználói piacról a Crucial eltűnésével
- Beépített hangszórót is kapott az MSI legfrissebb mini PC-je
- CES 2026: egy ponton világelső lett a Micron új SSD-családja
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
Új hozzászólás Aktív témák
-
IstvánLászló
őstag
Sziasztok !
A téma remélem ideillik.
Remélem tudtok majd segíteni, kérem-szépen segítsetek biost kellene frissiteni esetleg.
A konfig tesomé és segítségeteket kérném.Az alaplap Asus P5LP-LE DualCore Intel Pentium D 915 2800 MHz.
A bios dátuma 12/08/06
A bios 2006 by Hewlett-Packard Company Rev. 5.08
Award-bios phoenix - AwardBIOS v6.00PGA bios-ba belépem és a CPU-ventilátor fordulatszámát és CPU-feszültségét és FSB-jét is szeretném beállítani de nincsen ilyen-menüje, ez hogy lehetséges???

A gépbekapcsolása után teljes-fordulatszámmal forog a ventilátor és elviselhetetlenül hangos???, és ezért bios-ba is belépem de mint mondom semmi állítási lehetőség nincs és meg-lepődtem ezen rendesen.A gépbekapcsolása után posztoláskor ki is írja valamiért hogy ventilátor error és ha billentyűt nyomok rendesen elindul és stabilan működik is minden látszólag???

A ventilátor Winows-bootolása közben, fordulatszáma hallhatóan csökken és halkan is működik, de ha elindítunk egy programot mondjuk.
Az Aidát például 10-másodpecútán ventilátor elviselhetetlenül hangos lesz újból, semmilyen teszt nincsen indítva.
A CPU hőfokot néztem csak hogy hátha túlmelegszik a CPU, de a hőfoka 40-fok ami szerintem jó.
Az alaplap hőfoka 60-70-fokot is eléri és ekkor a CPU-ventilátora 4600-as fordulaton forog és elviselhetetlenül hangos a gép.
A gépet windows-alol újraindítva ismételten megjelenik a hibajelzés újból és kezdődik a mizéria minden újra, CPU-ventilátora 4600-as fordulaton forog és elviselhetetlenül hangos a gép.
Az elemet ellenőriztem műszerrel ami 3-volt biztosan, cmos-reset is megvolt de semmi változás.
A kérdésem még annyi-lenne hogy bios-nak van-e??, rejtett menüje mert már mindent kipróbáltam amit én tudtam.Tisztelt kollégák kérem-szépen segítsetek, mit csináljak még mert csak ti tudtok segíteni rajtam.
Minden válasznak nagyon örülnék, amit előre is köszönök.
Üdv, István
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4174, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest