Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TJZ83

    csendes tag

    Szevasztok!
    Van egy veterán ASUS A7N8X-Deluxe V2.0 alaplapom, anno 2003-ban vettem. Eddig nagyon jól működött, már túlélt 3 táphalált, megevett 2 X850XT kártyát is (X1950pro+Barton 2500+@2200MHz+500MHz DDR1 forever .
    Most pedig eljött az ideje annak is hogy megadja magát a biosom.

    Egy újraindításnál egyszerűen nem csinált semmit a gép... semmi síp, semmi az ég világon...
    Nahh szóval jelenleg egy sima A7N8X chip van a lapban, és arra fel is akartam rakni a Deluxe biost, csak a kcsg asus flash utility vagy mi nem engedi rátenni, mert nem egyezik a méret, meg egyebek... (már azért kiakadtam mert a méreten variál...). Nahh, utána megpróbáltuk floppyról is de ott is hasonló problémába ütköztünk először, másodszorra viszont vígan felment a Deluxe bios. DE! Nem működtek vele a plusz szolgáltatások, pl 5.1es alaplapi hang meg 2. hálókártya meg SATA... Sokat gyakoroltunk vele, de a helyzet változatlan... Olvastam visszább erről a hot swap módszerről, de nem tudom hogy az ujfajta chipeknél müxik ez egyáltalán? Vagy mennyire veszélyes ez? Na erre lennék kíváncsi!

    Plusz egy kérdés... mostanában (ha lehet egyáltalán venni) mennyibe van egy ilyen bios chip? (gyárira gondolok, eredeti biossal feltöltve - remélem értitek mire gondoltam :D)

    Don't try - do your best!

Új hozzászólás Aktív témák