- Projektor topic
- Steam Deck
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsóti81
csendes tag
-
Zsóti81
csendes tag
Az a baj, hogy én nem értek annyira a géphez. De hogy keresem meg a hibát? Van valami progi rá?Most jelenleg jól müködik. Bekapcsolódik és rögtön indul. Meg egy újratelepítés után olyan gyors kb mint volt. A tápnál észrevettem, hogy ha áll a gép néha olyan halk sípoló hangot adna ki. Ha megy akkor meg a venti kicsit zörög. Igaz a gép éjjel-nappal megy:-)Táp
SP BlueStorm II. 500W Köszi a válaszod!
-
Zsóti81
csendes tag
Ez azt jelenti, hogy a mostani érték a jó?
-
Zsóti81
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asus P5K Deluxe alaplapom és egy Intel E 6750 procim. A procim az első biossal ami 0202 volt 2003.7 mhz 1,224 V feszültséggel, 26 cpu hőmérsékletem volt Max. A venti 2000-2300 között forgott. Ha a gép 2660 mhz ment, akkor is a proci hőmérséklete 34-38 fok között mozott, a venti 2700 körül pörgött. A venti Intel gyári.
A rendszer gyors volt csak indításnál kellett F1 billentyűt nyomni, mert nem ismerte fel a bios a procit. A héten bios-t frissítettem az alaplapon, mert egyik nap már se kép se hang nem indult el a gép a régi biossal. Az új bios 0902. De azóta a procim hőmérséklete 2003,7 mhz és 1,224 V feszültség mellett 47-48 fok között van. A venti megint csak 2000-2150 között cirkál. A hőmérsékletet néztem biosban, Everesttel, Core temp és az alaplaphoz adott progival. Mindenhol annyi. A gépet terheltem orthos progival, ott max 2660 mhz és 100% kihasználtság mellett a proci 59 foktól jobban nem ment fel. A venti 2500 körül cirkált. A gép annyira lassú lett, hogy nem lehetet csinálni vele semmit. Csak alap dolgokat. Azóta újra tettem a xp-t és semmi változás. A gép kicsit lassabb is, mint a volt a régi biossal.
Én kicsit soknak tartom ezt a 20 fokotSzerintettek ez a processzor hőmérséklet növekedés mitől lehet??
Válaszotok előre is köszönöm. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Zsóti81 #1040 üzenetére
"Szerintettek ez a processzor hőmérséklet növekedés mitől lehet??"
A későbbi biosban az Asus már valószínűleg javította az addig hibásan működő hőmérést."A héten bios-t frissítettem az alaplapon, mert egyik nap már se kép se hang nem indult el a gép a régi biossal. "
Ez alapvetően hibás gondolatmenet, mert ha nem változott semmi, akkor a gépnek évek múlva is ugyanúgy kell elindulnia. Márpedig a bios nemigen tud magától megváltozni.
A gépednek valami hibája lett, amit meg kellene keresned, elhárítanod, aztán az új biossal is jól és gyorsan fog működni.
Egyébként a nemindulás oka a hibás tápegységtől a kifogyóban lévő gombelemig sok minden lehet. -
Zsóti81
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asus P5K Deluxe alaplapom és egy Intel E 6750 procim. A procim az első biossal ami 0202 volt 2003.7 mhz 1,224 V feszültséggel, 26 cpu hőmérsékletem volt Max. A venti 2000-2300 között forgott. Ha a gép 2660 mhz ment, akkor is a proci hőmérséklete 34-38 fok között mozott, a venti 2700 körül pörgött. A venti Intel gyári.
A rendszer gyors volt csak indításnál kellett F1 billentyűt nyomni, mert nem ismerte fel a bios a procit. A héten bios-t frissítettem az alaplapon, mert egyik nap már se kép se hang nem indult el a gép a régi biossal. Az új bios 0902. De azóta a procim hőmérséklete 2003,7 mhz és 1,224 V feszültség mellett 47-48 fok között van. A venti megint csak 2000-2150 között cirkál. A hőmérsékletet néztem biosban, Everesttel, Core temp és az alaplaphoz adott progival. Mindenhol annyi. A gépet terheltem orthos progival, ott max 2660 mhz és 100% kihasználtság mellett a proci 59 foktól jobban nem ment fel. A venti 2500 körül cirkált. A gép annyira lassú lett, hogy nem lehetet csinálni vele semmit. Csak alap dolgokat. Azóta újra tettem a xp-t és semmi változás. A gép kicsit lassabb is, mint a volt a régi biossal.
Én kicsit soknak tartom ezt a 20 fokotSzerintettek ez a processzor hőmérséklet növekedés mitől lehet??
Válaszotok előre is köszönöm. -
N95 8Gb
tag
válasz
mr_ricsi #1037 üzenetére
Gondoltam meghalt a végéa, azért nincs kép. Valószínüleg az volt a baj, hogy mikor összepakoltam a cuccot, első bekapcsoláskor bejött a BIOS és felkínálta a CPU órajel kiválasztását: 1700Mhz or 2260Mhz. 1.7-es celeRoncs szaggat(na) benne, persze, hogy a 2260-at választottam!
Azóta BIOS-ba sem lehet belépni Cmos clear, elem ki-be után sem. Most bedobtam egy üzletbe (nem a kirakaton keresztül), ahol azt mondták : volt már hasonló esetük. Elemet kivették, hogy kicseréljék, de valami közbejött és elfelejtették visszatenni egy fél napig. Na ez kellett a lapnak, hogy magához térjen!
Mondtam, hogy most várjanak 1 napot, mert kb. annyi idő kell a lapnak, hogy elfelejtse, amit tőlem kapott. -
N95 8Gb
tag
Sziasztok!
Ne kövezzetek meg, ha nem találtam meg a megfelelő hsz.-t! Asus P4S8X-X lapom van. Cmos reset, elemcsere, vga csere megvolt. Ventik pörögnek, led ződ, cd-ről floppyról próbáltam bios flasht, de No Lucky!
-
rootkiller
őstag
válasz
rootkiller #1033 üzenetére
BIOS friss. Minden ok, illetve mégse, mivel azzal a gyenge kis 15% oc-val is kiakad.
-
VaZso
senior tag
válasz
rootkiller #1030 üzenetére
Kérdezem: ez az alaplapod?
(Van még más altípus is, ahogy nézem...)Ha igen, innen letöltheted a legújabbat, 2004-10-07 dátummal.
...de kétlem, hogy ez megoldás lenne a problémádra, ha azelőtt nem volt vele gond...Ha nem tudsz konkrétabbat a típusról, esetleg a boot során, a "memóriaszámláláskor" alul kiírt sor alapján lehet keresgélni, bár lehet, hogy ez a sor AMI-ál nincs ott.
-
rootkiller
őstag
MSI 865PE Neo2 deszkán akarok BIOS-t frissíteni. Segítsetek lécc.
téháiksz -
heno68
tag
válasz
tupacamaru #1027 üzenetére
Lehet, hogy igazad van... Csak mondom hátha lehet bios frissítéssel...
-
heno68
tag
Sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem, hogy lehetséges e az, hogy egy IBM Desktop PC - ben amiben csak 400Mhz - ig fogadja el az alaplap a procit, egy BIOS frissítéssel ez kitolódhat 600 Mhz - ig ? Természetesen azonos fsb - s procira gondolok...
Üdv
-
darál0w
Jómunkásember
hali.
vettem egy asus M3A lapot, amibe belepakoltam egy 5000+x2-es amd-t,egy 8600gt vga-t,2 giga ramot.
bekapcsolom a gépet,beindul,de biosba nemtok belépni és 15 mp után kikapcsol. viszont ez flashbe beenged.felraktam a legujabb biost.10.01.és ugyan ez a helyzet.mi lehet a probléma? -
darál0w
Jómunkásember
hali.
vettem egy asus M3A lapot,beletettem egy 5000+x2 amd-t,8600gt vga és 2 giga A-data ram.
a gép elindul,de a biosba nemtok belépni.nem reagál a del-re.és 15 mp után ujraindul.
EZ flash 2 bejön alt f2-re.
szal szerintem frissíteni kell a biost.
leírná nekem vki hogyan csináljam?! -
forest_ns
tag
Probléma nincs, de már írták ebben a fórumban, hogy ártani nem árt. Meg a kérdéseim közt az is szerepelt, mi újat adhat egy új BIOS (ha pl. a SATA-t le tudom tiltani, már kecsegtető az esetleges úratelepítésnél), és ennek függvényében el tudnám dönteni magam is, kell-e avagy nem
Mindemellett talán nem árt ha egyszer feleslegesen csinálom, és nem kapkodni kell majd amikor tényleg probléma adódik és elengedhetetlen a frissítés. De ehhez nem ártana tudni, hogy álljak neki
A tanácsot mindenesetre köszönöm, hogy nem szükséges így frissíteni! -
forest_ns
tag
Helo!
Szeretnék biost frissíteni egy Amiko Pa2548-as laptopon, de elötte gondoltam ajánlatos enne megkérdezni, érdemes e vesződnöm vele? Milyen plusszal járna (a mostani nagyon alap; Phoenix 1.0E-4921-000F), mit kellene hozzá tennem (pl. melyik BIOS-t töltsem le), mekkora a veszélye annak, hogy helyrehozhatatlan hiba következik be (ide sorolnám azt is ha a szervíz tudja csak megoldani nem ki összegért esetleg).
-
kjany
tag
Sziasztok !
A problémám a következő:
Adott egy régebbi MSI KT4AV-L alaplap, egy éve elszállt a táp, azóta win.XP telepitése előtt a következő felirat jelenik meg:
„ A rendszer problémát talált, és a windows számítógép károsodásának érdekében leállt. Ha először látja ezt a képernyőt, akkor indítsa újra a számítógépet. Ha ismét megjelenik, kövesse az alábbi lépéseket. A rendszerben található ACPI BIOS nem teljesen felel meg, az ACPI előírásnak, A frissített BIOS beszerzéséhez látogassa meg a … webhelyet. Ha nem sikerül beszereznie, szöveges telepítési módban, ki tudja kapcsolni az ACPI módot. Ehhez meg kell nyomnia az F7 billentyüt, amikor a rendszer a tárolóillesztők telepítését kéri. A rendszer nem ad értesítést az F7 gomb megnyomásáról, egyszerüen kikapcsolja az ACPI-t, és ön folytathatja a telepítést.Ha F7 –el kikapcsolom a biosban az acpi-t akkor feltelepül, de akkor meg a gép nem kapcsol ki automatikusan, nyomni kell a powert, mint a régi AT cuccoknál.
Ez idáig igazából nem zavart, de mostmár egyre több furcsaságot csinál a gép, lassulgat, fagyogat. Már többször ujratelepitettem az op.rendszert, maradt a probléma, már minden hardver ki lett cserélve (kivéve CPU) hátha valami okozza, de félek, hogy ez az alaplap bűne lesz.BIOS az 5.4 –es van fönt, ennél frissebb nem létezik még a neten sem. Kérdés hogy fölül tudom –e irni ugyanazzal a verzióval, vagy egy régebbivel. Én próbáltam megfejteni a User Manual alapján, hogyan kéne csináljam, de tul láma vagyok hozzá.
(Az én ASUS lapom alt-F2 megoldása itt nem müködik)A leirás szerint igy kéne frissitenem:
[I]4. Extract the BIOS-archive that you have downloaded by double clicking to c:\test5. Boot your system from a Win98 or WinME boot-floppy.
How to make boot floppy in case your don’t have it ready:
For Win9X, You can type [C:\ format a:/s] from the DOS prompt.
For WinMe, You can make a boot floppy from control panel--> add/remove program-->make boot floppy. Remove autoexec.bat & config.sys file if there's any.
For Win2000, there's no way to make boot floppy, so you have to either use Win9X or WinME boot floppy.
For WinXP, you can make a DOS boot disk. Go to Your Computer, right click drive A:, select Format, select copy system files.7. When you get the A:\ prompt, type the following sequence:
C: <enter>
cd\test <enter>
C:\test> amifl827 BIOS file
(to save or not to save old BIOS is the user’s decision)8. Reboot your system when prompted[/I]
Ha valaki érthetően elmondaná lépésről lépésre mit, hogyan azt nagyon megköszönném !Tudom, hogy hiányos az angol tudásom, de itt többről van szó, főleg a 7. pontban vannak összevisszaságok a számomra.
-
Rucov
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene.
Haveromnak van egy Gigabyte GA-7N400V-L SocketA alaplapja és volt benne 2 darab 128MB-os DDR 333Mhz memória. Raktunk még hozzá egy 512MB DDR 400Mhz memót.
A Bios a 3 memót 333MHz-re be is állítja, de így a Windows elég lassan jön be. Az alaplapon F2-es bios van és felakartam rakni a legujabb F10-es bios-t. A Gigabyte @Bios nevü programjával probáltam és amikor kiválasztom az új bios-t ezt írja a progi: Bios Partnumber(AWARD) is not correct. ez mitől lehet?
Ezt az alaplapot nem lehet biosfrissíteni a @Bios-al? (akkor miért van benne az alaplap kézikönyvébe?)A floppy-s vagy pendrive-os biosfrissítést hogy kell csinálni?
A segítséget előre is köszönöm.
-
nyunyu
félisten
Tudtok valami pesti szakit/boltot/szervizt, ahol azonnalra vallalnak BIOS IC egetest?
Sikerult tegnap elszurnom egy ipari PC-t, es holnap reggelre duborognie kene...notebookdoktor.hu potom 24000-ert vallalnak 2 napra, Mikronika holnapra 400-ert (Igen 2 nullaval kevesebb...), biosiras.hu-s srac meg nem veszi fel a telefonjat
-
maxlanders
tag
válasz
morpheuss12 #1011 üzenetére
Az cumi. Ha nem lehet kiszeparálni a chipet, akkor kompletten kell elküldeni szakértőnek.
Halott biosra én nem tudok billentyű kombinációt. Cmos törlés volt már? -
morpheuss12
tag
Hali mindenkinek.
Olyan problémám van,hogy szereztem 1 acer 5315-típusú notit de nem indul el és be sem kapcsol. Bios frissités utáni hiba azt tudom .Ha lenne vkinek bill kombináció vagy vmi recovery cucc megoszthatná velem.Előre is köszi a segítséget. -
cocka
veterán
Sziasztok!
Megpróbálkoztam a bios frissítéssel.
Az alaplap verziója: ASUS A7N8X Rev 2.00
A BIOS verziója: 10/06/2003 ACPI BIOS Rev 1007Ezt próbáltam volna frissíteni egy 2004-es Rev 1010-es verzióra, de nem megy. Az ASUS update 3 szervere közül egyik se talál frissítést, így hát leszedtem a honlapról a 1010-est, de se floppyról, se ASUS update-tel windózból nem tudom felírni.
A floppys AWDFLASH valami olyasmit ír ki, hogy program chip failed meg hogy nvidia nforce chipset only (de hiszen az nem? akkor mit nyivákol?) vagy valami ilyesmi. Ja meg hogy írásvédett a flash és gyanítom ezért nem tudta felírni az új eepromot.
A windózos ASUS update meg túljut a törlésen és a felíráson, de mikor a verify eeprom jönne, akkor dob egy hibaüzenetet és nem hajlandó továbbcsinálni. Eredmény: mintha nem is írt volna fel semmit.
A kérdés már csak az, hogy kinek sikerült ezt bármiféle hardveres bűvészkedés nélkül megoldani? Ha nem muszáj nem akarnék jumperekkel bohóckodni, ráadásul ehhez a részéhez már nem is nagyon értek.
Hogy a BIOS frissítésre mi szükség van, az egy jóval hosszabb sztori, majd egy másik (vinyós) topicban megemlítem.
-
Lajkó
őstag
Új téma!
MSI K9N Sli Platinum online apdate. Mit kezdjek ezzel a problémával ? Illetve letöltöttem a biosát, hogy frissítsem flashprogival, de nem tudom melyik az a progi. Állítólag az alaplap telepítő lemezén rajta van, de melyik az? Feltelepítettem a utilitys-ből az összeset, de nem tudtam egyikkel sem kezdeni ilyesmit.mod: Lehet ezt flopyról frissíteni, ha igen, akkor hogyan?
-
Daemon09
őstag
válasz
kornel8585 #1006 üzenetére
Helló!
Windows alatt lehet frissíreni asus update-val, vagy ha nincs floppy-d, akkor pendrive-ról vagy cd-ről is tudud. -
kornel8585
tag
Sziasztok.Asus P5B lapom van biost szeretnék frissíteni,de nincs floppy meghajtóm.vki leírná a frissítés lépéseit?hálás lennék.üdv
-
SaSa84
csendes tag
Szasztok van 1 amilo pro 3405_ös laptopom érdemes ezen a gépen biost frissiteni
-
Dj Dekko!
őstag
Nem kell se kis lemez, se meghajtó hozzá! ez paraszt vakítás.
Dos ból csináltam mind össze az a rendszer file kell a pendriverra ami elindítja a bootot, és a *adott flash program. Utána csak a parancssort kell neki megadni. pl awdflash 0901.Bin /F
(/F régebbi flashelésnél lehet segítség mikor az alaplap nem akarja vissza rakni a régebbi biost arra hivatkozva hogy elavult ez a parancs megoldja).
Érdemes körbe nézni. Neten sok helyen fent vannak az ilyen file cuccok. és nem kell akkor flopyse. -
Lajkó
őstag
Sziasztok.
Érdeklődni szeretnék nincs-e valamilyen 'szálybarágós' leírás a tarsolyotokban a GIGABYTE GA-MA78GM-S2H rev: 1.1-es lap biosfrissítéséről. Sajnos az online variáció nem áll helyt kapcsolat híján. Kifagy olvasási, és egyéb hibákra hivatkozva az Office telepítés is, ezért valamilyen dos-os alapon kellene megoldani szerintem, de sajna ahhoz nem értek. Megtaláltam a hozzá való biost it. Flopi mehajtót szerzek, de utánna mit és hogyan, és merre tovább ???szerk.: amúgy egy srác rakott rá mor másik boist, de nmme rev. 1.1-est, lehet hogy ezért állnak le a telepítések ?
-
Equitem
tag
Közben meglett a típus (Shuttle HOT-661V 3.1) és a megfelelő BIOS; egy P2-es gépnél hogy álljak neki frissíteni? nincs oprendszer a vinyón, még tök üres.. Elrontani nem akarom a gépet, inkább megkérdezném tőletek. Van egy olyan verzió, ami egy EXE és van egy ZIP amiben van egy BIN és egy AWD776.EXE fájl... Mit kezdjek ezekkel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- ASUS routerek
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Futás, futópályák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Bomba ár! Dell Latitude E5410 - i5-560M I 4GB I 250GB I 14,1" WXGA I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest