Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
laca20!!
csendes tag
Sziasztok!!
Van egy ASUS M4N78 alaplapom illetve egy AMD Athlon II X3 425 processzorom!! Unlockos a processzor, de ez a lap nem tudja vagyis nekem nem sikerült eddig semmilyen módon!
A kérrdés a következő: jó lehet e az M478 PRO BIOS-a az én alaplapomhoz ugyanis abban a biosban benne van a Core unlock!!
Köszi!!
-
gezu1025
tag
Helló mindenkinek, remélem jó helyen járok. Segítség kéne, hogyan kell alaplapi biost frissíteni. Mivel veszek bele egy új cpu-t kell neki frissítés. Név szerint phenom II x3 720 lesz benne és ahhoz kell bios firssítés. Alaplap típus: Asus M2N68
Azt szeretném még megkérdezni, hogy a garancia elveszik-e?
-
atti_2010
nagyúr
válasz maxlanders #1694 üzenetére
Valószínű nem tolongtak a szekrénybe senkinél.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
maxlanders
tag
válasz maxlanders #1676 üzenetére
Köszönöm magamnak a segítséget!
Sikerült egy biost rárakni, bár az alaplapi vga nem működik egyenlőre, de remélem azt is sikerül feléleszteni.
Még egyszer kösz Én. -
Vaze
őstag
válasz maxlanders #1691 üzenetére
elég nagy
Igen tanultam többet tuti nem frissitek Biost legalábbis nem a közeljövőbenMSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
atti_2010
nagyúr
válasz maxlanders #1685 üzenetére
Egyszer úgy javítottam meg egy MSI lapot hogy mar a flopi sem tekert, az kemény volt.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Vaze
őstag
Nagyon szépen Köszönöm a segítséget visszatudtam varázsolni a biost nélkületek nem ment volna
KösziMSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
maxlanders
tag
atti_2010 barátunk is ugyanazt mondja. Osztom a véleményét, ha teker akkor mákod van. Kövesd az ő leírását. Készítsd el amit mondunk és utána a floppyn legyen rajta a flash program (awdflash ami a kettőnk által belinkelt abit oldalról le tudsz szedni tömörítve), + a mentett bios. Ez mellé szövegszerkesztővel csinálj egy autoexec.bat nevű filet, a következő legyen benne:
AWDFLASH.EXE xxx.yyy /py /sn /cd /cp /cc
Az xxx.yyy a mentett bios neve=x és kiterjesztése=y.
Indítás előtt berakod a floppyt és vársz. -
atti_2010
nagyúr
Itt megtalálod ha olyan lapod van.
[link]1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
atti_2010
nagyúr
Ha elkezdi tekerni a flopit szerencséd van,fogsz 1 flopit és bootolhatová teszed (Vista, win7 nem csinálja meg), ha kész és működik felteszed rá a régi lementett biost és az alaplap flashelo programját, majd az Autoexec fájlt úgy írod meg hogy egyből kezdje tölteni a biost ahogy elindul a gép, így már nem kell monitor.Jó szórakozást!
-
Vaze
őstag
utánaolvastam kicsit és azt jött le nekem hogy nemigazán lehet életet lehelni a lapomba,hacsak nemküldöm ell egy olyan emberkének aki ujratudja irni a biost a chipre...
akor inkább másik lap után nézek és nemvackolok ezel a lapal többet....
persze ha valaki tud okos megoldást az ne tartsa magába szívesen fogadok minden javaslatot...[ Szerkesztve ]
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
Vaze
őstag
válasz maxlanders #1680 üzenetére
van az alaplapon floppy csatlakozás....
kérlek ird le lépésenként hogy mit csináljak mert fogalmam sincs..
gépet elinditom,egyből elkezdi hajtani a floppyt de képet nemad le teljes sötétség...MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
maxlanders
tag
Ahhoz kell az elmentett bios és egy, az alaplapod bios-ához használt flashelő program.
Itt ki is tudod választani a neked megfelelőt.Innentől már bonyolultabb, mert ahogy látom nincs floppy csatlakozás az alaplapon.
Itt lehet próbálkozni boot cd-vel vagy a pendrive-odat csinálod meg bootoltathatóra, de mindkét esetben szükséged lesz a csomagolt fájl tartalmára kibontva.
Innen is elágazhatnak a dolgok, ezt csak az adott gépen lehet eldönteni hogy miként lehet vissza varázsolni, mert van hogy vakon kell elvégezni a műveleteket, de az is lehet hogy indulás után automatikusan végbemegy.Vagy a drágább megoldás, kiszeded a bios chipet, elküldöd olyannak akinek van eeprom égetője és beleírja amit kérsz.
Ha tudok segítek.
-
Vaze
őstag
egy Bios guru sem jár erefele?
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
Vaze
őstag
válasz maxlanders #1676 üzenetére
letudnádnekem irni hogy hogy is kel csinálni? sajna nemvágom
-
maxlanders
tag
Sziasztok.
Hozzám került egy Packard Bell 68x alaplap. Az x a végén nem tudom pontosan még milyen szám. Vagy "0" vagy "2"
Ennek a bios-a kellene, ha esetleg valakinek a szekrényében porosodik egy ilyen és ha venné a fáradtságot hogy a rajta lévő biost lementi nekem, azt nagyon megköszönném.A lap elindul csipog, floppy teker-teker-teker. Kép nincs.
Olyan mint ez itt
Szerkesztve:
(#1675) Vaze
Azt még akkor talán vissza lehet tölteni, csak másik gépen meg kell hozzá csinálni a flashelő programot.[ Szerkesztve ]
-
Vaze
őstag
Sziasztok...
volna egy Abit KN9 Ultra alaplapom,tegnap elkeztem biost frissiteni és valamiért 80 fok fölé ment a proci hőfoka és sajnálatos módon lefagyot a gép majd egy idő múlva le is állt....
most az van hogy bekapcsolom és se kép se hang mit lehet tenni ilyenkor?
mikor bekapcsolom add egy hosszabb sipolást,utána jönn egy nagyon gyors szagató de egyfolytába sipolo éles hangot (sosemhallotam ilyen hangot géptől)
amugy eredeti biost elmentettem egy Pendrivra....
valaki tudna segíteni mert nagyon tanácstalan vagyokMSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
Livius
őstag
Itt letudod szedni hozzá. Három fajta van. Van egy windows-os ami csak egy exe, ez a legkönnyeb. Van még egy olyan fajta ami a BIOS menüjéből indítható, és egy régi hagyományos amit DOS-ba bebootlva lehet elindítani. Ezek mellett ott van a How to Update link, ami képekkel mutatja a folyamatot, ahogy kell.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
beci
őstag
Sziasztok
Asrock m3a770de alaplapon szeretnék biost frissiteni,de még sosem csináltam ilyet.Tudna valaki segiteni?
Köszönöm.Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
NÉMÓ510
tag
válasz NÉMÓ510 #1670 üzenetére
Megoldva.
Pár lavór izzadtsággal való megtöltése után jutott eszembe,hogy a betöltendő fájl nevében a szóköz helyett pontot kell tenni különben kiterjesztésnek veszi a sorszámot,és ezért nem indul el semmi.Huhh.Gundel Takács Gábor: Nem lehet könnyű sors ideges edző szájában rágóguminak lenni
-
NÉMÓ510
tag
Üdv mindenkinek!
Nem ez az első bioszfrissítésem de most meg vagyok lőve.Egy asrock p4v88+ alaplapon frissítenék biost,és a please wait... után nem történik semmi már 10 perce.A floppy egyet kattan ha indítom az asrubios.exe fájlt utána kiteszi a kérem várjon dumát és semmi.
Általában max 1 perc után ki szokta írni hogy kész,indítsam újra.Ez meg se nyekken.
Merjem újraindítani?Egyenlőre várok,tanácstalan vagyok.Ha kinyiffantom,ki kell piszkálnom a csippet hogy újraírják.Kellemetlen.
Valakinek volna tanácsa?Gundel Takács Gábor: Nem lehet könnyű sors ideges edző szájában rágóguminak lenni
-
Livius
őstag
válasz gyori222 #1666 üzenetére
ASUS CrashFree BIOS 3 ezt elvileg megcsinálja, ha berakod az alaplaphoz kapott asus cd-t vagy dvd-t és bebootolsz. Arról autómatikusan helyreállítja a BIOS-t. A kézikönyv ezt állítja.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
Livius
őstag
Nyugi, úgy látom a lapod tudja az ASUS EZ Flash 2-t és a ASUS CrashFree BIOS 3-t. Ezekkel az ilyen simán javítható általában.
MANUAL[ Szerkesztve ]
-
saskaa
tag
ha készítettél biztonsági mentést, próbáld azt visszatölteni..ha nem akkor próbálkozz egy másik verzióval, ha nemtudsz új biost tölteni rá akkor kuka
A demokráciának többet kellene jelentenie annál, mint amikor két farkas és egy birka szavaz arról, mi legyen vacsorára.
-
gyori222
csendes tag
mivan nekem senki nem segit?
dekár -
gyori222
csendes tag
sziasztok. oriási problémámra keresek valamijen megoldást.
az a gondom hogy felülirtam a biosom egy másikkal és azota nagy fekete semmi.
a lap elindul ledek ventik minden megy csak éppen nem kapcsol rá a crtm-re.
az lcd kijelzö azt irja cpu-init. a dvd romot azt bepörgeti de leis áll hamar.
ha kiveszem a ramot akkor nem sipol ki, meg ugyanaz mikor vissza is teszem.
flopyra nem reagált sehogy. a chipje nem kivehetö. probáltam elem kivételét, cmos reset-et,de semmi. a video karim mindkét piros ledje fojamatosan világit. mindenhardwerem kilett probálva minden jol müxik.csak a lap nem megy.
a lapom neve: asus crosshair nforce 590 sli winbond bios chippel. (nem kivehetö)
kérek mindekit segitcsetek ha tudtok. válaszotok elöreis köszi
üdv -
sirzollee
tag
-
sirzollee
tag
Hali!
Volna egy problémám,és remélem tud valaki rá segítséget.Van egy MSI P31Neo2-Fr lapom+E7200 procim.A haverom hívta fel rá a figyelmem-én nem is figyeltem,hogy a lap csak az egyik magot látja,Biost frissítettem(4.0ról 4.3ra),és végre látja a második magot is-örültem meg minden,majd elindult a KÉKHALÁL efektus.Újraraktam a gépet,de az se okozott vátozást.Mi okozhatja ezt:
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7600.2.0.0.256.48
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: d1
BCP1: 00000006
BCP2: 00000002
BCP3: 00000000
BCP4: 8C722B9E
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\031910-17890-01.dmp
C:\Users\Sirzollee\AppData\Local\Temp\WER-29531-0.sysdata.xmlOlvassa el online adatvédelmi nyilatkozatunkat:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x040eHa nem érhető el az online adatvédelmi nyilatkozat, olvassa el az offline változatot:
C:\Windows\system32\hu-HU\erofflps.txt
Légyszi segítsen valaki,mert kezdek begolyózni
Alaplapi hiba,netán win gond,esetleg proci hiba?????????? -
Sensation
tag
Nekem valaki #1653-ra?
Samsung Galaxy S20 FE (Snapdragon 865)
-
saskaa
tag
-
grrpowa
aktív tag
Szia a lap bontja a netkapcsolatot vagy nem is talál mikor milyen kedve van ha beteszek egy PCI os hálokártyát ugyanezt csinálja erre keresek megoldást.Egy példa reggel bekapcsolom a gépet van net kb 3-5 percig és utána egyszerüen nem tud hálozathoz csatlakozni mindig kioszt magának egy automatikus ip cimet win 7 és xp alatt is ezt csinálja
0631 7710098
-
grrpowa
aktív tag
Sziasztok szeretnék biost frissiteni ezen a lapon Gigabyte GA-M55SLI-S4 mit kell ehez letöltenem a Gigabyte oldalárol mert a bios résznél többféle frissités található ezt irjam ki mind egy bootolhato cd re vagy elég a legfrissebb bios file ??? vagy ha van itt olyan rendes szaki belinkelné pontosan hogy mit kell leszednem
0631 7710098
-
saskaa
tag
válasz bakerman89 #1651 üzenetére
ez szerintem válasz a kérdésedre
A demokráciának többet kellene jelentenie annál, mint amikor két farkas és egy birka szavaz arról, mi legyen vacsorára.
-
Sensation
tag
Hi
Mi a teendő abban az esetben amikor a "bios mentés" nem fér rá a floppyra? Ha azt választom hogy ne mentse akkor kilép.. (Ad egy A meghajtót és kész..) Egyébként meg elkezdi a mentést, csinálja egy darabig aztán kiírja hogy "Disk full.."
Megoldás?
Köszi!
Samsung Galaxy S20 FE (Snapdragon 865)
-
DavideX
aktív tag
válasz bakerman89 #1645 üzenetére
Valaki segítsen már neki!
Én sem tudom már hogy hogy kell... -
bakerman89
tag
hát erre is megkaptam a választ
-
-
bognar110
őstag
Sziasztok mit jelent az hogy dual bios ? Két bios chipp van az alaplapba vagy micsoda ??
[ Szerkesztve ]
-
baluhell
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném, bios frissítés közben újraindult a gép= bios crash. Abit IP35-E lapom van a bios bootblock úgyan megmaradt, de nem tudom helyreállítani.
Probáltam dos lemezzel, de Disk I\O error a válasz. mit tudnék tenni?köszönöm előre is...
-
bakerman89
tag
Sziasztok!
Szeretnék pendrive-val biost frissítést csinálni, csak nem tudom hogy hogy kell..
Valaki írja már le nekem!
Köszi előre is
A lap: MSI P35 Neo2-FR -
jegenye77
addikt
[link]
Ilyen típusú alaplapból ki lett húzva a bios chip.Most vissza kellene dugnom de ugye be lehet rakni kétféleképpen mert ugye mind a két oldalon négy lába van a chipnek.
Ha valakinek van ilyen alaplapja megnézné nekem hogy hogy is kell visszaraknom?
Úgy látom a chipnek az egyik felén van egy félkör alakú pici mélyedés.
Vagy teljesen mindegy hogy hogy rakom bele?
Foxconn Flaming Blade GTI X58Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
sirzollee
tag
Erre senki sem tud megoldást????
-
redhunter
senior tag
Salnos mst nem vagyok otthon, de már egy olyat csináltam hogy az alaplapi elemet kivettem de ugyanaz volt az eredmény, nem tudom az esetleg nem lehet hogy az elem merülő félben van?
PSN - RedFoxHun
-
redhunter
senior tag
Sziasztok olyan problémám van hogy egyik napról a másikra a gépem inditáskor a Cmos check sun bad üzenettel indit, de van amikor idáig else jut hanem be jön a P5KC logo és onnan sehova tovább.
PSN - RedFoxHun
-
szp77
csendes tag
Sziasztok! Abit IB9 lapom van, win7 64bit. 1.3 Biost akartam frissíteni 1.5-re flashmenüvel. Újraindulásnál kifagyott. Reset, azóta csak csökkentett módban hajlandó a rendszer működni, és a bios is maradt az 1.3 verzió. Win7 telepítőről indítva az elején betölt, de aztán kékhalál! Ha valaki tud, kérem segítsen! Előre is köszönöm.
Üdv
-
Atikusz
senior tag
Sziasztok!
Egy Fujitsu-Siemens AmiloPRO V3505-ös notin frissítettem BIOS-t windowson keresztül, de miután végzett, nem indul a windows. Kékhalál és újraindul. Kiírtam korábbi BIOS verziókat is CD-re, aztán megpróbáltam 2 különböző BIOS-sal is DOS alól, de az sem segített. Mi segíthet ezen?
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Egy laptopon szeretnék BIOS-t frissíteni. A probléma részletes leírása itt található. Nem tudom megoldja-e de eddig ez a szervíz előtti utolsó ötlet.
Ezen az oldalon találok hozzá BIOS-t de a konkrét laptop típust nem ajánlja fel a választási lehetőségeknél. Konkrétan a honlapon van L7300; L7300G; L7300T a szóban forgó laptop pedig L7300X, amit a FuSi honlapja nem is ismer. A pontos típus Fujitsu Siemens Amilo L7300X
Ennek fényében neki merjek-e állni a frissítésnek a fent levő BIOS-sal, illetve le tudnátok-e írni, hogy hogyan működik a dolog, ha a CD image-t szedem le az oldalról. Még nem csináltam ilyet, és nem szeretném elrontani. ISO leszed, kiír, és arról bootol?
[ Szerkesztve ]
-
sirzollee
tag
Hali!
Volna egy gondom.Van egy MSI P31Neo2-es lapom,amin a 4.0-ról 4.3ra frissítettem a msi live update 4 progival.Végre felismeri az e7200procim másik magját is,de azóta időnként kékhalál van.Mitől,mit lehet tenni???Pls help !Win7 alatt amúgy sem találkoztam kékhalállal,eléggé érdekes így az egész. -
job-
tag
Sziasztok!
Segítségetekre lenne szükségem az alábbi problémával kapcsolatban.
Most jelenleg MSI A8N-SLI-FI lapot nyúzok, 4200X2, Corsair ddr 500 palitum memokkal.
Ez a lap egy konfigból érkezett hozzám, állítólagos hibajelenségek nélkül.
Mikor hozzám került, 2x512 PC3200 kit, Geil (kék bordás), ram volt benne alap órajelekkel 400MHz-en.
A problémám ott kezdődött, mikor ramot cseréltem benne és megkapta a már fen említett 500-as Corsair-eket. Beletettem, az alaplap elfogadta és ahogy kellett 400-on indultak párba.
A második indítás előtt, a bios-ba beállítottam a ramokat 500-as időzítésre és reboot.
Azóta az alaplap a ramokat csak 201 MHz-en ismeri fel, bármilyen időzítést adtam nekik, többet nem láttam 400MHz alapból indulni. A szép az, nem hogy a Corsair-el, de Geil-el, és a legegyszerűbb kingston rammal se megy azóta 200-nál többel.
Volt alaplapi reset többször, semmi változás, ha egyesével pakolom a ramokat, a 4 slot közül bermelyikbe a jelenség ugyanez.
Bios frissítés (gondolván megoldja a problémát)
A lapon 1.8 as bios volt, flopirol adtam neki egy bios ujratöltést 1.8-ról, 1.8-ra. Restart után a jelenség nem változott. Végső próbálkozásként feltettem neki egy korábbi 1.7-es biost, ezzel ugyanaz a helyzet van, így hát megakadtam a problémával.
Itt kérem segítségeteket, hátha már találkoztatok hasonló problémával és nektek sikerült orvosolni.
Véleményeiteket várom, előre is megköszönve. -
KonzolKartel
őstag
Sikerült megoldanom, frissítettem. Köszi
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
KonzolKartel
őstag
Én egy Asus f5sl noti bioszát szeretném frissíteni, de nincs floppym. Ahogy olvasgatom meg lehet oldani Pendriver-al. Megköszönném, ha valaki picit kioktatna, hogy, hogyan is működik ez a dolog.
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
saskaa
tag
válasz Predator2 #1628 üzenetére
ha máshogy nembírod ezt a hibát kiküszöbölni akkor (ahogy néztem adtak ki javítást a raidre, de nem ilyennel kapcsolatban), ha gondolod, és megtudod oldani biztonságosan akkor 1 próbát megér. de béta verziót én nem javaslom, igaz még nem is használtam. erről mást kéne megkérdezned.
-
Predator2
addikt
annyi problémám van h kivan kapcsolva a biosba a raid de amikor bekapcsolom a gépet az jön be rögtön aztán eltünik
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
saskaa
tag
válasz Predator2 #1625 üzenetére
szerintem ha a géped megfelelően müködik és a bios frissítésben nincs számodra ténylegesen szükséges javítás akkor hagyjad. béta verziós bios..azt nemtudom én még sose próbálkoztam vele
-
pazso
csendes tag
Mercury PVM266aM-P Bios már nincs fent a gyártó oldalán és nem találtam máshol. Tudnál adni linket ahonnan leszedhetem? Meg ha nem lenne benne a bios frissítő program, ahhoz is?
Köszi, ZsoltPalánki Zsolt
-
Predator2
addikt
üdv
frissítani szeretném a BIOS-t de a legújabbfajta "teljes" verzió is 2005-ös szerintetek maradjon akk az vagy inkább frissítsem egy 2007-esre de az meg béta
THX előre isasus A8N premium SLI
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
roly7
tag
üdv tudnátok ajánlani egy olyan progit amivel biost tudok frissíteni windows alól ? asus p5b lapom van afu win nevezetű progit ajánlották de azt nem találom sehol.
-
törölt tag
Sziasztok! Biost szeretnék frissíteni de nem engedi! Ezt írja Fail to reserve DMI data in EEPROM. Nem tudom mi akar ez lenni.
-
trutyi
aktív tag
vga Bios frissítés ügyében tudnátok segíteni? /8800GTX/
[L:http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic/keres.php?stext=trutyi&submit=]értékeléseim[Link][/L]
-
-
Livius
őstag
Azt olvastam a neten hogy OEM gépekben vannak ilyen érdekes lapok. Ha bevállalod azt hogy esetlge egy P5LD2-VM bios után elszálna a lap, akkor próbáld meg valahogy eröltetve frissíteni egy olyan BIOS-al. Ha az Alt+F2 re bejön az EZ flash próbáld azzal frissíteni, lehet az nem kérdez vissza majd. Habár ha új CPU-t akarsz, akkor már mindegy lesz, mert így is úgy is kell egy új lap majd.
-
NwL
tag
-
Livius
őstag
ASUS oldalán ilyet találtam. Ennek a neve sem teljesen az, de még driverek sincsenek hozzá fenn. Asus oldalon nem találni ehez a laphoz drivereket, pedig létezni kell a lapnak, mert a google képeket talált. Asus Update automatikusan nem tud keresni biost? A végső megoldás az lehet, ha az asussal felveszed a kapcsolatot valahogy.
Egy másik fórumon ezt találtam:
"The model of the BIOS image doesn't match the BIOS ROM currently present" - Nem található az ehhez a Bios-hoz passzoló image file.
Ha ezt az üzenetet az Asus update adta, akkor nincs az alaplapodhoz frissítés, illetve a legújabb van rajta.
Másik alaplap bios-át (és itt igenis számít a /S) nehogy megpróbáld rátölteni! A hivatalos frissítőprogi meg is tagadja ilyenkor a munkát, de ha valahogy mégis ráerőlteted akkor csak külső Eeprom íróval lehet feléleszteni az alaplapot.
[ Szerkesztve ]
-
Livius
őstag
Hát pedig a tipus neve az nagyon sokat számít, és az a /S miatt nem megy biztos.
Nem lehet hogy P5LD2-VM SE?
[ Szerkesztve ]
-
NwL
tag
Hali!
Van egy elég idegesítő problémám.
Adott egy Asus P5LD2-VM/S alaplap és BIOS-t szeretnék frissíteni, mert új processzort szeretnék bele rakni (Intel E5300) és kell hozzá a frissebb BIOS.
Próbálkoztam az Asus Update progival, hiba üzenetet ír ki: The model of the BIOS image doesn't match the BIOS ROM currently present. Utána csak exit van.Az Asus hivatalos honlapjárol töltöttem le hozzá a BIOS ROM fájlt (már vagy 6 verziót).
Tények: Az Asus honlapján csak simán P5LD2-VM, alaplap van, de gondolom az nem gond, mert az Everest, Asus PC Probe és a windows alapú update progi is így írja ki. (P5LD2-VM)
A /s az nincs ott. De az alaplapon így van rajta: P5LD2-VM/S.
Próbálkoztam floppyról, szintén hibaüzenet: nem egyezik a bios verzió...Ötlet?
Előre is köszi a segítséget.
-
huby80
senior tag
Sziasztok!!!!
P55a -ud4 es gigabyte alaplapom van F3 biosal(gyári) érdemes ujjabbat feltennem?
És hogyan kell csinálni??? Full kezdö vagyok!!! Elöre is köszönöm!!! -
Livius
őstag
válasz viktor00701 #1608 üzenetére
Manualban arra írják csak, hát lehet pendrive-ról is menne, ha miután DOS-ba betudtál bootolni valamilyen CD-ról, és eltud érni az USB meghajtókat. De manapság nem egy nagy összeg a floppy meghajtó, vagy csak találsz a közeledben egy régebbi gépet, amiből kitudnád venni arra az időre.
-
Livius
őstag
válasz viktor00701 #1606 üzenetére
A gyártó oldalán az AWDFLASH.EXE letölthető, és azt írják ezzel telepíthető floppyról.
-
viktor00701
csendes tag
sziasztok!
Nemrég vettem egy DFI LANParty LT X48-T2R alaplapot de egyszerűen nem tudom frissíteni a biost lehet hogy túl suta vagyok hozzá a dfi.com on leszedtem hozzá a legújabb biost aztán lementettem pendrive-ra de sehol se találom hogy hol tudnék belépni a telepítőbe
előre is köszi a válaszokat
Üdv Viktor -
Livius
őstag
válasz Gabor1092 #1602 üzenetére
Ez a lap már túl régi, én csak hivatalos oldaról leszedett biost használnék hozzá, de nem találok semmit hozzá googleban. De igazából nagy értelme nincs frissíteni. Már eljárt felette az idő.
-
sheep
addikt
Sziaztok,
van egy giga alaplapom (p35ds3-l), átnyálaztam a fórumot, és lenne egy kérdésem
szerintetek melyik a jobb módszer a biosz frissítésre: a pendrive vagy a gyári @bios progi?
úgy értem melyik a "bolondbiztosabb"?
még nem csináltam ilyet, de új procit vettem és a normális működéshez frissíteni kellene
de akármilyen más módszert szívesen meghallgatokköszi
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
Gabor1092
tag
Hali!
Nekem van egy Mercury P4X266a alaplapom és szeretném frissíteni a BIOS-át de nem tudom hogy hogyan kell és hogy hol találok hozzá frissebbet.
Azt szeretném ha vki segítene nekem ebben és elmondaná lépésről lépésre hogy hogyan kell a BIOS-t frissíteni.A segítséget előre is köszönöm, üdv:
Gabor1092 -
Livius
őstag
válasz karakpecze21 #1600 üzenetére
Elsőre nézzetek meg egy CMOS cleart. És nézzétek meg, hogy az EZ flash bejön-e Alt+F2-re mikor bootol, ott is tudtok frissíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI alaplap
- AKCIÓ! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest