Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
falco5
tag
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy a floppyn kivül cd-ről vagy pendriveról is lehet biost frissíteni? Ha igen hogyan?
Csak fel kell másolnom az új biost a cd-re vagy pen drivera és be kell róla bootolonom?
vagy valmilyen rendszerindító dolgot is kell rá rakni előbb?
KÖszi előre is! -
falco5
tag
Helló!
Megoldódott a probléma, úgy néz ki mégis a bill. volt a húnyó.
De van egy másik kérdésem.
Az én lapom Asrock 939A8X-M 1.6-os BIOS-szal.
ha frissíteném akkor elég csak a legfrissebb csomagot rárakni, vagy fel kell nyomni rá az összeset?
A legfrissebb most a 2.10-es. Elég ezt letölteni vagy menjek végig az 1.7, 1.8 .....2.1-ig?
VAgy a legfrissebb tartalmazza az összes előtte levő frissítést? Gondolom nem.
KÖszi a választ -
falco5
tag
Sziasztok!
Segítség kellene! Öcsém gépe megkergült! Bekapcsolás után kettőt csippant aztán beejön az XP logó és szépen betölt a Windows, de ne mismeri fel a billentyűzetet. Áramot sem kap. Kipróbáltam az én gépemen a billentyűzetet és működött. Így az alaplapra gondolok, ami problémázik. Szerintetek, hogy lehet kijavítani ezt a hibát? Egy BIOS frissítés segíthet? HA igen el tudná mondani valaki ,hogyan kell. Nincs kis lemezmeghajtó, szóval más módon is lehet fríssíteni?
Asus P4P800S-X e van.
Előre is köszi a segítséget. -
HaRdCoRe
aktív tag
válasz szacsee #1290 üzenetére
Csináltam egy FAT32-es partíciót, oda másolva sem találja meg... Elvileg ennek a partíciónak nem kötelező az elsőnek lenni, ugye?
Az oldal amit linkeltél nagyon jó, részletesen leírja mindazt, ami a témával kapcsolatos! Csak egy baj van vele... Rajtam nem segített...A deszka egyébként dual bios-os, éppen ezért nem értem, miért nem "gyógyítja meg magát".
Lassan beletörődöm, hogy meghalt, gari meg már nincs. -
szacsee
nagyúr
atenza Innen töltsd le a @Bios nevű programot és telepítsd, töltsd le a Gigabyte oldaláról a legfrissebb biost és @Bios progival frissítsd.... Update Bios File from file / folder... betallóz, majd OK..
HaRdCoRe:
Elsőre ezt próbáld ki:
Áramtalanít
Elem kivesz
CMOS Jumper rövidzár Clearhez
Elemtartó érintkezőit zárd össze pl csavarhúzóval 2-3 mp-ig
Elem vissza
CMOS Jumper alaphelyzetbe állít (jumper levesz, ha jól tudom)
Áram alá helyez és power ON.Ha nem jön össze, akkor van egy olyan módszer, ami segíthet akkor is, ha nem látsz a képernyőn semmit, viszont le kell húzni a HDD-t a gépről és cmos jumpert csinálni előtte..majd USB pendrivet rádugva indítani... elötte ezt kell csinálni vele.
Írj, hogy mire jutottál...Pepe87 Másik topikban válaszoltam.
-
Pepe87
tag
Hali!
Van egy Gigabyte GA-MA790X-DS4 alaplapm X3 Phenom 710-el 4GB rammal es egy 4830-as VGA-val a gep elindul a HDD is felporog de se kep se hang meg az alaplapin sincs. De a venti porognek nem tudom mi lehet a baja! Valakinek vmi otlet? Lehet h a BIOS nem tamogatja az uj Phenom-ot de nincs mas AMD-s cpu-m tudom cpu nelkul frissiteni a biost?Gigabyte X38-DS5 deszka ,Intel C2q q9450 2,66 Ghz ,4X1GB Kingmax kit 1066Mhz ,Palit GTX 580 3GB,500w Chieftech táp ,LG +-dvd rw,1db Samsung 400GB SATA winyó ,1db 400GB-os Hitachi HDD SATA2
-
HaRdCoRe
aktív tag
Hi all!
Adott egy P35 DQ6-os deszka (F7 bios), eleddig semmi probléma nem volt vele...
Most viszont...
Bekapcsoláskor felpörög minden (sötét képernyő), majd pár mp múlva lekapcsol, majd újraindul magától (ez a végtelenségig). Kedd reggel 1h-t ment a gép teljesen rendeltetésszerűen, majd estére "meghalt". Egyébként a nap folyamán, többször egymás után elment az áram, majd visszajött (mindez pár mp-ként). A szgép csak a hálózatra volt dugva, bekapcsolva nem volt még az első alkalommal sem!
Lehúztam róla mindent, nem változott semmi... Ekkor 1db 512-es memóriamodult hagytam csak bent, így már látható, hogy bios képfájlt keres(ne) a merevlemezen.
Megpróbáltam pendrive-al, kislemezzel, merevlemezzel felmásolva a bios képfájlt, de eredmény nélkül. (Amit a Giga honlapról le tudtam szedni, még átnevezve ".bin"-re is, mivel ".f7" a kiterjesztése)5let valaki?
-
atenza
senior tag
Gigabyte P31-DS3L BIOS-át szeretném frissíteni, van valami progija amivel meg lehet ezt tenni win alól?
-
ZCoyote
őstag
Ha van egy bizonyos számú bios-om az alaplapon és szeretnék frissíteni akkor az azóta kiadott összes bios frissítést fel kell tennem szép sorban vagy elég csak a legfrissebbet?
Romani ite domum.
-
-
-
Durabol
csendes tag
Valakinek volna egy felesleges SST49LF020 epromja?Az árat megbeszéljük
-
janati
őstag
Help me!
Hogyan tudok erőszakkal beírni egy biost egy lapba?
Ami egyébként a gyári biosa, csak egy másik rajtalévő bios megzavarja, és nem ismeri fel...
A "Kivel érdemes üzletelni" topikot NEM én, hanem Thunderzolee tartja karban!!!
-
Texasi
csendes tag
Nem is fogom elmondani
Amúgy két ötvenezer forintos lapom volt előtte ASUS-ból...
Egy P5 N32 SLI SE Deluxe, és egy premium.
Na ez mind a kettő be***art, hála az égnek még a gari idő alatt.
Nem húztam egyiket se gyári beállításokkal ment
Akkor megfogadtam ASUS lapot többet sose..
A Gigabyte-al semmi problémám nem volt még eddig, ez is a
saját hülyeségem volt, mert beleraktam egy olyan ramot amit
nem kezelt 1066- MHz-en.. há akkor frissítsünk BIOS-t
ha már az előbb sikerült.. -
Texasi
csendes tag
Nem engedte tallózni a pen drive-ot.
Érthetetlenül néztem mert előtte öt perccel sikeresen lefrissítettem egy Gigabyte felső kategóriás lapot...
Annyi, hogy az AM-2-es volt. GIGABYTE GA-MA790GP-DS4HEzért a sajátomat floppyról próbáltam. Az X38-sat
Hát nem jött be.
Pedig succesfull completed stb-t írt ki
Ki érti ezt.. -
sz.j
nagyúr
-
Texasi
csendes tag
Sziasztok!
Na, senki nem járt még így?
Szerintetek ha visszaküldöm gariba, mit szól majd rá a nagyker?
Kizárt, hogy megcsinálják vagy kicserélik? -
Texasi
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni..
Van egy GB X38-DQ6 alaplapom.
Tegnap este BIOS-t frissítettem rajta először az 5-ös, majd 6-os végül 7es béta
verzióra a QFLASH programocskával floppy lemezről (mivel a pen drive-ot nem engedte tallózni).
Az első két frissítést követő újraindítás után recoveryng bios from hard drive felirat jelent
meg pöttyök sorakoztak majd visszaállt az eredeti BIOS, valamiért nem kellett neki.
A harmadik, béta verzió is feltelepült, succesfull completed ezt írta ki.
Sajnos a restart után többé nem indult el a lap azóta sem.
Iletve elindul megáll, elindul megáll.. ezt csinálja. Felpörögnek a ventilátorok,
tápé, meg a procié és megáll, majd elindul megáll. sípolás nélkül.
Ha a ramot kiveszem akkor jelzi sípolással, hogy nincs benne.
Kép nincs a monitoron addig nem jut el a dolog.
CMOS clear-t próbáltam, elemet kivettem éjszakára.. semmi.Akkor most hazavágtam a lapot, és jobb kézzel a bal váll felett...
Vagy esetleg valami megoldás?
Még garanciás.
Előre is köszönök minden nemű segítséget!
Üdv: Texasi -
jasonka
aktív tag
Hello !
A rossz sorsom elém hozott egy HP d530 típusú alaplapot....
Mivel a BIOS-a 786B2 v.1.11 volt - és SETUP-ja rendkívül "egyszerű" ( mondhatnám primitív...) "adódott", hogy frissítsek floppyról a HP honlapján található 786B2 v.2.44-es BIOS verzióra.
A frissítés rendben le is ment, különösebb változás a SETUP-jában nem történt - a lap működik.Azazhogy egy változás mégiscsak történt...
ELTŰNT A BEÉPÍTETT HÁLÓZATI KÁRTYA !!!
Először arra gyanakodtam, hogy rosszul emlékszem - de nem : IGENIS VOLT egy
"Broadcom Nextreme Gigabit Ethernet for HP" hálókártya , és most a SETUP-ból is hiányzik, és az XP sem találja : "A varázsló nem talált hálózati hardvert..."
A SETUP-ról korábban csináltam egy fotót is, és azon látszik, most pedig hűlt helye...Hát szóval : nem találok szavakat... "Érdemes" BIOS-t frissíteni, hogy kevesebb funkció legyen az a alaplapon !!!!
Nincs meg valakinek az eredeti gyári 786B2 v.1.11-es verzió floppyn ?
[ Szerkesztve ]
Hja kérem ! A Belváros !...
-
Gravobsky
csendes tag
Sziasztok!
BIOS frissités ügyben kérnék segítséget Tőletek.
E5200 miatt upgradelnem kell egy GA P35C-DS3R-t.
Hogy működik ez mostanág ,floppy ,pendrive ,vagy cd-ről is lehet?
Nem tegnap csináltam ilyet utoljára
Ha valaki kicsit alapoosabban felvázolná teendőimet azt nagyon megköszönném!
-
-
Kikkó
csendes tag
BIOS reset megvolt, még az elemet is kivettem pár percre, hátha.
A kézikönyvben egy árva szó nincs a virtual dual biosról.
Elméletileg létrehoz egy rejtett partíciót a HDD-n, és oda menti el a biost. Az enyémre nem tudtam rákukkantani partion magic-el, mert nem ismeri fel a vista partícióját.
Ha valakinek van ilyen lapja és használható partíció menedzser programja, megnézhetné, hogy mi igaz a virtual dual biosból.
Egyelőre úgy néz ki, hogy fájdalmas forrasztás lesz a vége. -
Elvileg tudja a lapod a virtual dual bios-t, és vhogy vissza lehet állítani róla a régi rendszert.
Pontosan nem tudom, hogyan kell használni, de szerintem a kézikönyvben biztos bent van.Bios reset ugye megvolt?
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
-
Kikkó
csendes tag
Moddolt BIOS-t égettem az alaplapomba. (Gigabyte GA-MA69G-S3H) Kép nincs, ventit, CD-ROM-ot még pörgeti, de nem bootol róla. Kb. 10-15 mp-enként újraindul.
Floppy-ról, pen drive-ról nem próbálkozik.CMOS reset, iletve elem kivesz, vár, visszatesz sem segített.
Ha valaki tudja, hogyan hozhatnám vissza az élők sorába, megköszönném.
-
tocso83
csendes tag
Hali!
Bios-t szeretnék frissíteni. Alaplap: Gigabyte EP45-UD3R. Floppy meghajtó híján usb-ről kíserletezek, de a Q-flash nem látja a drive-ot. Fat32-re formázva van és mégis semmi....
Aki tud, help!
Köszi -
thamiboy
csendes tag
Sziasztok!
lenne egy olyan kérdésem,hogy van egy asus alaplapom és biost szeretnék frrisiteni.
Egy exe file-t szedtem le,kell e valamitöl tartanom vagy biztonságosan fel lehet rakni?Az alaplapom:asus p5kse/epu
Bios frrisités amit letöltöttem:ASUS P5K SE/EPU BIOS 0304: Free Download
Válaszokat elöre is köszönöm!
Szép napot! -
szacsee
nagyúr
válasz rakosyy #1255 üzenetére
Az gáz, mert itt írják, hogy a 2.02G rev utáni támogatja csak.
Egy próbát tehetsz ugyan, hogy felteszed a legújabbat, de nemhinném, hogy látni fogja.
Ha viszont nem indul vele, akkor az apróba add el és végy helyette valami olyan lapot, ami ár/teljesítményben is megfelel és nem drága.
Olyan lapot keress, ami 450-es FSB-t tudja tuningban legalább és megbízható.
P31-es topikokban érdeklődj, de azok azt hiszem elhasalnak 400 körül
P35 lenne a legjobb választás, de az lehet neked már túl sok kiadás.Ha viszont ezt nem akarod meglépni, akkor az is jó alternatíva, hogy eladod még árban a procit, a lapot is és veszel egy P31+E2xxx kombót (esetleg, ha megengedheted, akkor P35+ E2xxx, mivel jobb alaplapok a P35-ök), pénzben kb jól jössz ki és a kis korók mennek 2,8-3,0 Ghz-et. Múltkor vettem egy E2140-et és alapfeszen 2,8Ghz-t megy stabilan. Felette ugyan kell a fesz, de olyan P31-es lapban ideális, ami tuningolható, mivel így is csak 350-es FSB-vel ment a proci.
P31-nél viszont nem tudom vissza lehet-e osztani OC-nál a memóriát...ezt meg kell érdeklődni, hogy megy-e 1:1-ben... vagy más mem/fsb szorzóval.
P35-nél ez nem gond, mivel van jópár lehetőség, így akár 350-es FSB-nél a ramot tudod 750-en is hajtani, de ha akarod tudod 1000 felett is, mivel többféle memóris/fsb szorzó van.
No de ennyire nem akarok előre menni...[ Szerkesztve ]
-
rakosyy
csendes tag
válasz tupacamaru #1252 üzenetére
hat ha ramesz a linkre ott irja Asus P5N32 SLI Deluxe , az asus oldalan nem kaptam semit viszont erdekelne ha van valakinek tapasztalata vagy esetleg ien lapja V02.58 as bios updet .. errol szeretnek bovebb infot
rakosyy@yahoo.com
-
tupacamaru
veterán
Azért azt leírhattad volna hogy milyen alaplapról van szó.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
rakosyy
csendes tag
Valaki megtudna ezt magyarazni nekem , ez lehetseges hogy megy a core2duo E6700 as az asus P5N32 SLI Deluxe alaplapban?
Overclocking-Ergebnis Asus P5N32 SLI Deluxe :http://www.computerbase.de/bildstrecke/14974/36
ha megnezed az elozo kepeket alul irja V02.58 as bios verzio ... esetleg valaki kitudna segitenni ezzel a verzioval...
Nem bannam ha elmondanatok a velemenyeteket a fent emlitett linkel kapcsolatban
Szakemberek velemenyet kerem..ugyanis van egy ilyen alaplapom es 3-4 nap mulva erkezik egy ilyen http://processorfinder.intel.com/Details.aspx?sSpec=SLA97
fog mukodni az alaplapban?Udv.
Richard
[ Szerkesztve ]
rakosyy@yahoo.com
-
Z¤Z¤
tag
Sziasztok kellene 1 kis segítség elakadtam bios frissítés közben mert nem fogadja el az új verziót
van 3 fajta BIN BS BF a 3 közül csak a BIN-t fogadja el na de az a régi az új bios az a BS de ha azt akarom neki megadni akkor FAILEDET ír ki mit lehet ilyenkor tenni? Nem tudom frissíteni próbáltam már át írni a BS-t BIN-re de úgy sem jó..
Úgy próbálom frissíteni hogy bemegyek a biosba és ott van 1 olyan hogy Update Bios utána kéri a flopiról a cuccot és utána megáll az élet
Esetleg valakinek nem volt ilyen lapja vagy nem járt hasonlóan? Ha Windows-ból próbálom ugyan ezt írja ki valami Failed magyarán nem jó neki a files
Pedig a gyártó oldaláról szedtem le
Akinek van valami ötlete azt szívessen +halgatom
Előre is köszönöm a segítségetPannon netet használok eléggé lassú szóval ritkán vagyok és nehezen tudok válaszolni! :(
-
tupacamaru
veterán
-
rakosyy
csendes tag
-
nagyúr
válasz rakosyy #1246 üzenetére
Nem fog menni benne C2D, hiába LGA775-s, más a CPU táplálása, csak Pentium D-ig támogatja a procikat.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
rakosyy
csendes tag
ASUS P5N32 SLI DELUXE - erdekelne ,hogy core2duo-s procit valaki hasznalt-e ien alaplapban... az az asus hivatalos weboldalan neztem es nem tamogatja ... halotam 1-2 emberketol, hogy vedd meg es bios updettel menni fogg... valaki kitudna segiteni? az elobb emlitett oldalon van par BIOS updet de abbol nem sikerultmegtudjak semit
Proci vasarlas elott vagyok ...
eleg surgos lenne ...
Koszonettelrakosyy@yahoo.com
-
Pyzoo
aktív tag
Ha atom stabil a géped akkor nem fontos.
Ezeket javítottákk az újjab biosok a CPU support mellet: M2N BIOS v0502 "Fix the problem that sometimes system will be unstable in Vista when you enable CnQ"
M2N BIOS v0804 "Fixed USB bug under Windows XP. "A teve egy olyan ló, amit a Microsoft tervezett.
-
Pyzoo
aktív tag
Szia!
Biost csak akkor frissíts ha stabilnak mondható a géped! Frissítés alatt nem kapcsolunk ki gépet! Van több megoldás is.1. letöltöd az ASUS Update progit ASUS Update V7.13.04_XP! ( !! Vista-ra másik kell!! )és windows alol megfrissíted.Ez a progi automatikusan megkeresi a lapodhoz tartozó legfrissebb biost, és frissíti is. A lap könyvében le van írva hogyan kell használni de rém egyszerü. Aszem annyi hogy kiválasztod "Update Bios from Internet" és next meg next és ennyi.
2.Letöltöd a biost M2N_808 Bios (csomagold ki) és rámásolod egy frissen formázott kislemezre v. egy 8GB-nál nem nagyobb FAT ill. FAT32 -re formázott USB kulcsra. Majd a Bios-ba belépsz és ott megkeresed az EZFlash alkalmazást és elindítod. Megadod a meghajtót és kiválasztod a filet és go.
3.Csinálsz egy dos-os kislemezt és rámásolod ezt a bios update progit Afudos BIOS update tool V2.21 meg a bios file-t és ezzel frissíted.4. Beviszed egy megbízható szervízbe és kb.: 2E-ért megcsinálják.
Ha kész a frissítés és ujraindult a gép bejött a win, utánna állítsd le és egy bios resetet csinálj manuálisan az alaplapon. Ezután go bios és állítsd be a gépet.
Nem fontos a bios reset de én már találkoztam olyannal hogy frissítés után auto feszkón 0.2V-al többet adott a procinak addig amíg nem reseteltem a biost.
[ Szerkesztve ]
A teve egy olyan ló, amit a Microsoft tervezett.
-
konas
senior tag
Jo reggelt,ki jon szankozni???
Oriasi help-re lenne szuksegem.
Erdemes e frissiteni az Asus M2n-alaplapon bios-at?
Datuma 2007.04.30.-ai..
A lenyeg pedig h. nem vagom hogykellene.Leirna valaki ha nem olyan bonyolult?? internet van:... -
-
Pyzoo
aktív tag
válasz Zotya984 #1236 üzenetére
Re.
Figyi a te lapod ugye integrált VGA-s? Namármost ha biosreset volt nem lehet hogy az alaplapi VGA kimenetet használja alapbol? Vagy fordítva? Próbáld már meg hogy átrakod a monitorkábelt. Tudom bagatel dolog de egyszer ismerősömmel bios frissítés után bambiztunk 10 percig hogy mit k@rtunk el és ez volt a megfejtés.A teve egy olyan ló, amit a Microsoft tervezett.
-
-
Zotya984
senior tag
-
Pyzoo
aktív tag
válasz Zotya984 #1234 üzenetére
Szia!
Próbálkoztál már a CrashFree dologgal? Elvileg ha hibás a bios amit flash-eltél vagy nem sikerült tehát ha nem indul a gép akkor elvileg ha berakod a gyári cd-t akkor lefrissíti a biost az eredetire. Persze ha maga chip sérült akkor etz sem segít de egy próbát megér.A teve egy olyan ló, amit a Microsoft tervezett.
-
-
Zotya984
senior tag
Sziasztok
Visszaflash után nem indul a lap.
Kivettem az elemet, cleart is csináltam, alt+f2vel is indítottam de nem indul a lap.
Minden felpörög de ennyi.
segítsetek."Tiszteljük meg egymást azzal, hogy válaszolunk a privát üzenetekre"
-
Daemon09
őstag
-
-
Daemon09
őstag
Helló!
Más lap biosát nem tudod felirni, csak a sajátját.
Nem kell feltenni a kérdést félóránként, akkor sem kapsz előbb választ.Zotya984 : Próbáld meg mégegyszer a frissitést. Ilyet még nem láttam, hogy nem lett volna egy menüpont alatt semmi. Nem tudok róla, hogy asusnál lenne ilyen rejtett menü.
[ Szerkesztve ]
-
Bubu2
tag
Üdv !
szeretnék egy abit lapban egy más abit lap bioszát megírni
pontosan egy IC7Gben egy IS7E2 lapét mert nincs meg és csinálnom kéne.
a bajom hogy a frissítők nem engedik win alat se és Dos alatt seKérek valakit segítsen !
Köszi !még nem találtam ki
-
törölt tag
válasz koboldsrac #1220 üzenetére
Csak olvass vissza szorgalmasan, nem írjuk le nyolszázkilencvenhatodik alkalommal hogy hogyan kell....
-
Bubu2
tag
szeretnék egy abit lapban egy más abit lap bioszát megírni
pontosan egy IC7Gben egy IS7E2 lapét mert nincs meg és csinálnom kéne.
a bajom hogy a frissítők nem engedik win alat se és Dos alatt seKérek valakit segítsen !
Köszi ![B][/B]még nem találtam ki
-
Zotya984
senior tag
sziasztok
Frissítettem a biost és van egy marha nagy vicc benne azóta. Kapott kulönbféle tuning dolgokat amit lehet manuále állítani, eddig OK. De van egy olyan rész hogy chipset voltage (ez ilyen fekete fejléc lenne) de alatta + nincs semmi. akkor minek sorolja fel?
Plusz volna még valami. Asus biosnál nincs rejtett billentyűkombinációs dolog mint a gigánál a CTRL+F1?"Tiszteljük meg egymást azzal, hogy válaszolunk a privát üzenetekre"
-
koboldsrac
csendes tag
válasz animatrix11 #1219 üzenetére
hello!
segítséget szeretnék kérni még semmit nem tudok a bios frissítésrőlveszek egy új procit amd athlon 64 x2 7750 blackedition
alaplapom : ALIVENF6P-VISTA
h kell frissíteni mielőtt rárakom az új procit vagy mikor már ráraktam és utánna?
köszi a segítséget
-
alitak
senior tag
Hello!
Asus A6M-Q035 notinak szeretném frissíteni az alaplapi BIOS-át. Az új BIOS-t már letöltöttem. Probléma az, hogy valószínűleg win alól kell frissítenem, ugyanis nincsen floppy meghajtóm és USB-ről nem tudtam DOS-t bootolni. Window alól hogyan működik a BIOS frissítés?
Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw
-
Daemon09
őstag
válasz animatrix11 #1213 üzenetére
Ha van eeprom iró, akkor meg semmi probléma. Hajrá!
mod : Felesbe segitek.
[ Szerkesztve ]
-
Daemon09
őstag
válasz animatrix11 #1211 üzenetére
Esetleg próbáld meg igy.
-
animatrix11
őstag
üdv
help kéne, van egy asus a8n-e sli alaplap, amin történetesen egy hányadék fuji bios van, alap esetben nem engedi hogy frissitse ugye awdflassel de egyik ügyfelem vitt egy ilyen lapot és neki sikerült, állitolag felrakte egy kissebb lap aszem an8x vagy hasonó lap 2005-ös biosát és onnan engedte már a rendest bios feltölteni, persze nekem ez igy nem müxik
álllitólag az awdfalshben van egy kapcsoló, hogy mindenképp frissiti a bios akár egyezik az azonosítója akár nem... de /? kérdőjelre semmilyen kapcsolót nem ad ki...
valaki tud segiteni:?
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
PH-User
addikt
Köszönöm a segítségeket, vettem bele egy elemet, aztán ugyan azt csinálta úgy is, akkor rájöttem, hogy a fém pöcök, ami lefogja az elemet kicsit ki van hajolva és nem szorítja oda az elemet. Visszahajlítottam, azóta jó. Várja az új gazdáját a lap.
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
-
félisten
válasz PH-User #1206 üzenetére
Hali!
Ezek szerint akkor már megszünt a korábbi hibajelenség? (BIOS ROM checksum error)
Ha csak egy floppy-t nem tudsz formázni, akkor próbálkozz többel.
Egyet sem sikerül, akkor annak több oka lehet. A legtöbször fordíva van a floppy adatkébel rádugva a floppy meghajtóra, vagy ha olyan az adatkábel, amin több csatlakozó is van, akkor a nem megfelelőt dugtad rá. Ilyenkor van ez a hiba meg az hogy nem is olvas a meghajtó.Fire.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
PH-User
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #1203 üzenetére
Üdv! Amikor bekapcsoltam, egyből ez a képernyő fogadott. De holnap veszek egy marék elemet, úgy is van itthon egy pár db P3-as alaplap amit ki akarok próbálni. Megnézem, aztán írok. Köszi az eddigi tanácsot!
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
félisten
válasz PH-User #1202 üzenetére
Hali!
"ma össze akartam rakni...." lehet, hogy csak sokat állt a lap?
Próbáld azt az egyszerű módszert, hogy bemész a biosba, LOAD DEFAULTS vagy LOAD OPTIMAL SETTINGs vagy hasonló, mented a biost újraindít.
Ha esetleg ezután is ez a hiba fogad (BIOS ROM Checksum error), akkor szedd ki az elemet és mérd meg hogy mekkora a feszültsége.
(lehet, hogy a hosszú állás után, mivel nem volt fesz alatt, egyszerűen lemerült)
Ha ez a gond, akkor egy elemcsere is megoldhatja a gondotElöször tehát próbáld meg a fent leírtakat, aztán meglátjuk...
Fire.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
PH-User
addikt
Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy van egy ECS 865PE-A v2.0 alaplapom és ma össze akartam rakni egy konfignak, utoljára tesztelés képen erre ez a látvány fogadott:
Nagyon szépen kérlek benneteket, segítsetek, szeretném, ha jó lenne még ez a lap!
Előre is köszönöm!''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
Baptista8
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest