- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Bluetooth hangszórók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Egérpad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thrawn
félisten
Ezt a procit mindegyik BIOS-nak ismernie kell, szóval nem biztos, hogy egy frissítés megoldaná a gondot. CMOS cleart csináltál? Próbáld bekapcsolni a gépet VGA és DRAM nélkül is, és nézd meg a vissszajelző LED-eket, hátha így mást mutatnak. Ha így sem jó akkor ki kell venned a procit a foglalatból és megnézned nincs e elhajlott lába vagy bármi egyéb látható baja.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Fido01
aktív tag
Köszönöm a tippeket, közben kiderült, hogy idióta vagyok egy fél napja rágódok a kérdésem, majd most vettem észre, hogy a CPU debug Led világít csak ugye nem olyan jó a szemem...
Ez sok mindent megváltoztat mert akkor lehet hogy hibás a CPU ( vagy azzal be sem kapcsolna a gép egyáltalán?) -
Thrawn
félisten
Első körben próbáld meg újra berakni a VGA-t, nézd meg az érintkezőit is, hogy ne legyenek koszosak. Nézd meg, hogy jól illeszkeik e a foglalatba. Bekapcsolás előtt csinálj egy CMOS Cleart.
A Flash BIOS szerintem működik akkor is ha van CPU az alaplapban.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Fido01
aktív tag
Sziasztok!
Van egy MSI B450M Gaming Plus alaplapom (ryzen 5 2600X-el), a teljes rendszer szűz még, most raktam össze, bekapcosláskor nem ad képet (de a gép megy) VGA Debug Led az világít, arra gondoltam, hogy mielőtt elküldöm szervízbe az egészet megpróbálom frissíteni a bios-t hátha az megoldja a gondját.
Ezen a lapon van Bios Flash gomb, neten fent van a művelet, a kérdésem az lenne, hogy az összes ilyen videóban csak az alaplap van üresen, de elvégezhető ez úgy is hogy a CPU be van rakva? (nem sok kedvem lenne szétszedni az egészet ha nem muszáj) illetve ha áramot kap akkor csak be kell nyomni a gombot és indul is magától vagy a gépház power on-t rá kell kötni és bekapcsolni előtte?
Köszönöm
-
Panthera
őstag
válasz bexinho23 #3895 üzenetére
Normális esetben én ezeket szoktam még próbálni, ami működhet (remélem jól értem, a biosba be tudsz lépni, ugye?), nálad kevés esélyt látok rá.
BIOS - Load Optimized Defaults - vagy ilyesmi
csatlakoztasd másik USB portra az eszközt
USB3 / XHCI tiltása
ha a pendrive végképp nem: külső optikai meghajtó - már több alkalommal ez lett a befutó. -
bexinho23
őstag
Igen, secure boot disabled. Egy próbát megérhet, de gondolom ha a windows recovery tiltva van, akkor a tiltott dvd rom és hdd-t sem fogja figyelembe venni. Csak az usb-t kéne, de arra meg ha reagálna is, gyorsan kikapcsol. Így szerintem a dvd olvasó sem tudna felpörögni.
-
bexinho23
őstag
Ez a problémám nekem is. Hogy az elmúlt 3 napban feltúrtam az internetet és a lehetséges összes fórumot, hozzászólást átrágva sem tudom, hol rontódott el a dolog. Mindenhol mást írnák, máskor loopolt be. Volt akinél a prioritynél szállt el, mint nálam.
Pedig teljesen logikus, hogy ha bios-ban elmentődik a sorrend (usb-k előre, hogy erről bootoljon), akkor újraindítást követően ne a windows repair /recovery induljon, és ne fogadjon a bios-ban a mentés előtti sorrend (elől két helyen windows repair / recovery).Mert jelen esetben ha a sorrend vissza is állítódott, a tiltott boot opciók tiltva maradtak. Így most a tiltott windows repair / recovery-t próbálja bootolni, de nem tudja. Viszont nem lép tovább, hogy nem tiltott usb bootot találjon.
Amúgy semmilyen gombra nem reagál. Én már minden gombot, gombkombinációt, usb billentyűt, hard resetet végigpróbáltam... A bios flash-en és cserén kívül szerintem már minden lehetséges dolgot átjutottam.
A probléma az, hogy 2 msp-re megjelenik a samsung logó, usb port felvillan (ha van benne pendrive), ventik elindulnak, majd kikapcsol. Aztán automatikusan kezdi újból. Bekapcsol, ....
-
Thrawn
félisten
válasz bexinho23 #3891 üzenetére
Samsung feliratnál F10?
Rengeteg találat van neten ennek a típusnak a problémáival, (BIOS, Win telepítés), de egyetemes megoldást még nem láttam.[ Szerkesztve ]
-
bexinho23
őstag
Nem tudom mennyire megoldás számomra, mert én nem fekete képet kapok, koránt sem ilyen előugró menüablakkal, hanem egy Samsung feliratot, ami 2 msp után eltűnik. Gombnyomásokra semmit nem reagál (még usb bill-re sem), bár ezt korábban sem tette, bioshoz nyúlást megelőzően. Mint írtam, akkor csak a recovery bootolt be.
-
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Egy problemaval kapcsolatban keresnelek titeket. Van egy Samsung np300 tipusu laptop, amin eredeti win8 volt rajta, amit idovel win10re upgradeltunk. A paarticio, amin a win volt, formatalasra kerult, hogy egy friss win10 keruljon fel ra. (unokatesom csinalta, szivesseget tett volna a laptop tulajdonosanak). Azonban ujrainditast kovetoen a Windows repair bootolt automatikusan, nem pedig a pendrive, amin elokeszitesre kerult a tleepito fajl. A gep indulasakor gombokra nem reagalt. Igy a repair menubol lehetett a biosba eljutni. Ott a korabbi gyakorlatoknak megfeleloen a boot securet beallitottuk, illetve a boot prioritynel az usb-t elsodlegesre allitottuk. Latszolag minden valtoztatas elmentodott, viszont mikor vartuk a bootolast, ujra a recovery ugrott be. Visszalepve a biosba a boot priority megint alap allapotba allt, vagyis az elso helyen a Windows repair boot szerepelt. Biosban elmentodott az altalunk megadott sorrend, de gep ujrainditast kovetoen ismetelten visszaallt az eredeti felallasra. Egyedul ez az opcio allt default allapotra. Ennek oka a biosban a prioritynel tiltottuk a lehetosegeket (hdd, dvd, windows repair, ...), kiveve az usb bootokat. Kenyszeritve, hogy a gep ezt hasznalja elsodlegeskent.
Viszont ezutan jott a gond.
Korabbi laptopoknal (tobb evre visszamenőleg (acer, asus, hp, dell (kozel 20 tipus)- ssd, hdd eseten egyarant) sosem talalkoztunk ilyen problemaval.
Mikor elindul a gep, kep felvillan, usb portok aramot kapnak, aztan lekapcsol. Majd ujraindul magatol.
Bios reset elmeletileg megvolt, a bios elemet az alaplaprol 10 percre eltavolitottuk. De a hatas ugyanaz.
Ramok ki lettek veve, cserelve lettek a slotokban, hdd ki lett veve,volt hard reset (akku es tap levet, 1 perc bekapcs gomb nyomas), de a helyzet valtozatlan.
Megjegyzés: a gep 2 napon keresztul szamtalanszor lett ujrainditva, kikapcsolva (nem szakszeruen, fogombot lenyomva).
Ha tudtok ebben otletet adni, azt orommel fogadnam. -
The Goth
tag
válasz The Goth #3887 üzenetére
Tárgytalan. Nem bírtam magammal, megcsináltam. Immáron a 2.30-assal fut. Hogy mennyire volt hasznos az majd azután derül ki, hogy újra letöltögettem és végigpróbálgattam azokat a disztrókat amikkel problémája volt. Szerencsére sima instant flash lefutott probléma nélkül.
"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"
-
The Goth
tag
Üdv!
Adott egy Asrock A320M HDV R4.0-ás lap benne egy Athlon 200GE procival, jelenleg 2.0-ás biossal, Linux alatt.
Kérdés: Lenne-e értelme frisssíteni a biost 2.30-asra (a legújabb 3.30-asra azt írják, hogy erre a processzora nem ajánlott) ha csak az a fő szempont, hogy néhány Linux disztrót nem lehet telepíteni, (jópárat persze igen, csak pont nem azokat szeretném igazán használni) vagy pl. hibás grafikus megjelenítéssel fut (lásd; szétesik a kép)?
A jelenlegi biosban AMD AGESA 0.0.7.2 van, a 2.30-asban AGESA COMBO AM4 1.0.0.1
Amennyire utána olvastam elvileg tovább javították a Linuxal kapcsolatos problémákat, csak éppen ezt mindenhol csak a Ryzen processzorokra vonatkozóan említik, ez meg ugye Athlon. Szóval lenne értelme megpróbálni, vagy inkább ne?"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"
-
MrDerekas
addikt
válasz madmaxxx #3884 üzenetére
Csakis FAT32 vagy FAT16. Érdemes megnézni jutubon egy videót, miként is kell a bios állományt a pendrive-ra másolni. Főleg a fájlnévre érzékeny a dolog és igen, minden karakter számít.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
madmaxxx
senior tag
ASUS F2A85-M PRO alaplapnál hogy lehet BIOS-t frissíteni? Az EZ FLASH 2 folyamatosan "nem EFI" hibát jelez (ROM file is not an EFI BIOS)”. Valaki tud rá megoldást? Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
}}}-----> " A szalonna DIABETIKUS, mivel nem tartalmaz cukrot ..." by H.Lali }}}----->
-
qqcs1
csendes tag
válasz MrDerekas #3878 üzenetére
Szia
A SATA eszközök le/fel csatlakoztatása nem segített, sajnos. Közben leveleztem az asrock supportal is, az ő javaslatuk az volt hogy vegyem ki a memóriamodulokat indítsak rá, ami egyértelmű hibára fut. Majd pakoljam vissza őket. Ezt megléptem, azóta nem jelentkezik a probléma. Nem igazán értem, hogy így mi volt? Most jó, köszi a tippeket.-
-
MrDerekas
addikt
Akkor egyesével kell csatlakoztatnod a sata eszközöket. Magyarán lehúzod a hdd-ket és csak ssdvel indítasz. Ha van így boot akkor mehet vissza a többi hdd egyesével, mindegyik után indítás hogy működik e minden. Az eredményt jelezd itt vissza és folytatjuk.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
qqcs1
csendes tag
válasz MrDerekas #3874 üzenetére
Köszi, megpróbáltam. A tünetek megmaradtak sajnos. Semmilyen egyedi beállításom nincsen, minden defaulton van. Esetleg még annyi infó, hogy 1 ssd és 3 hdd van a lapra csatlakoztatva. Amikor nem bootol és éppen van kép akkor a 3 hdd ből lát kettőt(random). Az OS az ssd-n van így nincs boot.
Ha van még bármilyen javaslat szívesen fogadom.
-
-
MrDerekas
addikt
válasz Panthera #3875 üzenetére
Újabb lapoknál van blokkolva a downgrade lehetősége (4xx sorozattól ha jól rémlik). Régebbi lapokon minden gond nélkül lehet bármelyik verziót flashelni a legtöbb esetben. YT-on esetleg rákereshet a lapodra, hogy lehet-e dongred-elni.
-
Panthera
őstag
válasz MrDerekas #3873 üzenetére
SSD probléma miatt akartam frissíteni, de az elem kivétele után már hajlandó volt AHCI módban menni (pedig arra volt előtte is állítva). Ha a supporton nézem, kép alapján hardveresen is egyezik az alaplap. De így már nem kockáztatok inkább. Visszafelé lehet frissíteni? Olyat is olvastam, hogy az nem lehetséges.
-
MrDerekas
addikt
Nem biztos, hogy teljesen jól íródott fel a bios. Egy bios re-flash segíthet. Az alapra visszaállt bios beállítások is okozhat kavart a rendszerben. Érdemes átnézni azokat is.
-
MrDerekas
addikt
válasz Panthera #3871 üzenetére
Igen lehet. Minden frissítéskor ezt meg is kérdezi a szoftver. A pendrive-ra fogja menteni. A frissítő szoftver ellenőriz természetesen, de 100% nem zárható ki, hogy másik deszka biosa kerüljön fel rá. Mondjuk ebben az esetben hardveresen nagyon egyező lapoknak kell lenniük mindkét típusnak.
-
qqcs1
csendes tag
Üdv,
Van egy Asrock b450 pro4 alaplapom és BIOS frissítésre adtam a fejem. Meg is történt szerintem minden úgy csináltam ahogy a könyvben meg van írva. Viszont a frissítés végeztével azt tapasztalom, hogy hol felismeri a SATA portokra csatlakoztatott eszközöket hol nem.
Bekapcsolás után minden ventit fullra pörget(nincs kép!) majd újraindul és Asrock logo (itt már betudok menni BIOS-ba és nincsenek SATA eszközök:S) nem bootol. Ismét újraindul Asrock logo(ekkor már vannak SATA eszközök) és bebootol a win 10.
Ez így kb. 2-4 perc. A korábbi bekapcsolom és 30 sec múlva már win 10 login volt.
A gyártó oldala és leírás a BIOS-hoz:
https://www.asrock.com/MB/AMD/B450%20Pro4/index.asp#BIOSA művelet kezdetén 1.50-es BIOS volta a lapon. A BIOS oldalán írják hogy a legfrissebb verzióra frissítés feltétel hogy minimum 1.80-as BIOS legyen a lapon. Így két lépésben történt a frissítés 1.50->1.80->3.20.
cpu: ryzen 7 2700xBIOS reset már volt, elem kivéve stb. Ötlet, hogy okozhatja a jelenséget, esetleg megoldásra? Köszönöm.
-
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
BIOS frissítés előtt - Asus EZ Flash 3, szerintetek lehet menteni a korábbi verziót? Az alaplaphoz elérhető BIOS frissítések listájában nem látom az aktuálisan használt verziót (ami 0801). Betöltéskor van típusellenőrzés, amivel elkerülhető, hogy egy másik lap szoftvere frissüljön?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Thrawn
félisten
válasz csakdzsó #3863 üzenetére
Ha a fentieket megcsináltad akkor látnod kellett a BIOS-frissítés folyamatát. Utána nincs más teendőd, max ha volt valami egyedi beállítás a BIOS-ban amit használtál akkor azt állítsd be újra.
-
Thrawn
félisten
-
csakdzsó
tag
Azzal is formáztam freedos-ra de ugyanaz......persze ugyanúgy csináltam,f8(q-flash)a biosból.Aztán A file nevét kiírta,vagyis látta a gép hogy mit raktam az orra elé.De nem fogadta el így sem.
Vagy esetleg nem biosból(f8) alatt kéne csinálnom,hanem más elv alapján?
köztudottan ugyebár a nácik árja atlantisziak, tehát valójában magyarok is nyilván és persze gyíkok is... Mé? Nem tuttad? :D
-
csakdzsó
tag
Egyik program sincs a gépen,nem volt rá szükség.Pendriveről igen,leformázva FAT32-re.Így sem ment,mert beolvasta,ugyanis kiírta a nevét,de a folyamat közben már a hibaüzi fogadott.
[ Szerkesztve ]
köztudottan ugyebár a nácik árja atlantisziak, tehát valójában magyarok is nyilván és persze gyíkok is... Mé? Nem tuttad? :D
-
Thrawn
félisten
válasz csakdzsó #3855 üzenetére
Annál a BIOS-nál van egy figyelmeztetés:
Some GIGABYTE utilities are not supported under UEFI BIOS architecture. Please remove Smart6, Dynamic Energy Saver, Smart TPM, and Touch BIOS utilities before updating the BIOS.
Ezeket a programokat leszedted a gépről?
Elvileg ez a jó BIOS-link: [link]Mivel próbálsz frissíteni? Bootolható pendrive-ról?
[ Szerkesztve ]
-
csakdzsó
tag
Üdv urak!
Olyan előfordulhat,hogy az alaplapgyártó hibás bios-t tesz fel a saját weboldalára?Mert uefi telepítéskor boot közben ez a válasz:"bios id check error"
De a saját biosát sem fogadja el az alaplap?????(Gigabyte)Többször leellenőriztem,a típus egyezik.
-
Thrawn
félisten
Először is:
- MSI strongly recommend to update AMD chipset driver 18.10xxxxxxx or latest version before update BIOS.
Szóval mielőtt BIOS-t frissítesz, telepítsd fel a legfrissebb chipset drivert.Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
MrDerekas
addikt
A legfrissebbet. Az mindig tartalmazza az összes kiadott frissítés minden módosítását, hibajavítását. A módszer pedig, amelyik szimpatikus. Ha akarod menteni a jelenlegi biost a beállításokkal együtt, akkor a biosba lépve. Ha semmi finomhangolás nem volt (pl ram órajel, késleltetés, fesz) akkor az egyszerűbb megoldást válaszd.
-
Petyás
tag
Sziasztok!
MSI B450M Gaming Plus mATX lapon frissítenék BIOS-t.
Jelenleg az 1.00 van rajta. Fel kell tegyem sorban az összeset, vagy elég a legfrissebb?
Szünetmentesem nincs, de áramszünet nem szokott lenni.
Tudja az alaplap a Flashback módot (csak pendrive, táp és a deszka kell).
Használjam ezt, vagy inkább a BIOS-ba belépve frissítsem?
Esetleg egyéb javaslat?
Köszönöm! -
MrDerekas
addikt
-
TóthJ
újonc
Sziasztok!
Külső EEPROM programozóval szeretném megnézni/újraírni a BIOS-t egy MSI Z170a Krait lapon. Eddig csak DIP foglalattal vagy leszedett SOIC-8 tokos IC-ket írtam és nem is feltétlen BIOS-t.
Kérdésem az volna, hogy jól sejtem, hogy a csatolt képen lévő EEPROM a szóban forgó amit babrálni kéne?
Pontos típusa: MXIC MX 25L12873FIlletve ha nem csalnak az ismereteim akkor nem lesz probléma ha csipesszel a lapon programozom, igaz?
Előre is köszönöm a segítséget
-
Dency01
aktív tag
válasz MrDerekas #3842 üzenetére
Aham, keresgéltem de nem találtam csak update videókat. Azon is gondolkoztam hogy a crashfreebios-al meglehetne csinálni, nem tudom hogy ez hogy működik pontosan. Elvileg ha elbaszod a bios flasht, mondjuk áramkimaradással akkor az alaplap dvd-jén rajta van egy korábbi bios és ez visszatudná flashelni. De nem nagyon merném ezt megcsinálni, azért keresek valami kíméletesebb módszert.
[ Szerkesztve ]
Annyi pénzem sincs hogy gyalog hazamenjek.
-
MrDerekas
addikt
válasz Dency01 #3841 üzenetére
Gyártóspecifikus az opció. (No meg hogy Intelék mennyire nyúlnak bele...) Youtube-on keress rá, mert van amelyik lapnál megoldható pici trükkel.
-
Dency01
aktív tag
Sziasztok. Az érdekelne hogy Z370-es lapokon lehetséges-e downgradelni a biost?
Biosból az EZ flash természetesen nem csinálja meg "Not a proper bios" üzenetet kapom.Annyi pénzem sincs hogy gyalog hazamenjek.
-
MrDerekas
addikt
-
-
BigStake
csendes tag
válasz MrDerekas #3836 üzenetére
Azt nem fotóztam le sajnos de nem erre gondolok hanem a rom layout sorban is megállt egyszer és ott is azt kérdezte hogy yes vagy no és utána jött be amire te gondolsz az újraindításos kérdés. tehát a chech rom layout sorban is megállt csak nem tudom hogy az mit jelent mi nem tetszett neki ?
-
BigStake
csendes tag
Sziasztok
Kérdezni szeretném hogy frissítettem bios-t asrock b450 gaming k4 alaplapon a legfrissebbre és az útmutató szerint így kellett volna kinéznie. Nekem a rom layout sorban rákérdezett y/n - val hogy biztos cseréljem ez mit jelenthet mindent úgy csináltam ahogy leírta. Igaz a 2 bios frissítés között volt egy vga csere is úgy emlékszem lehet ahhoz köze ? Felment rendesen az új bios csak kíváncsi vagyok mi lehetett ez. -
Toomy
senior tag
Az van hogy a lap sérült bios-a miatt vannak a free-dos-os hibaüzenetek is. Most kipróbáltam egy másik gépnél és két laptopnál a készített pendrive-ot, ott hibaüzenet nélkül bejön a free-dos és az afudos sem fagy le. Akkor nincs más megoldás, bios chip kiszed és viszem bios írásra.
-
MrDerekas
addikt
Másik pendrive-ra lesz szükséged. (Nem ástam bele magam, az afudosnak nem elég ha szimplán egy fat32-re formázott pendrive-ra másolod?)
-
Toomy
senior tag
Sziasztok!
Csináltam egy dos-os pendrivot. Rámásoltam a afudos-t meg az írandó rom-ot.
De az afudos megfagy. Szerencsére még a bios írás előtt.
Az is érdekes hogy a dos hibaüzenetekkel indul. Mellékelek képeket. Esetleg valaki tudja mi a megoldás, hogy működésre bírjam az afudos-t?
A dos-os pedrive-ot rufus-al klészítettem.[ Szerkesztve ]
-
Livius
őstag
válasz Lazsnak #3827 üzenetére
Szerintem az a fajta megoldás lehet a legolcsóbb, ha veszel egy bitang olcsó olyan CPU-t ami az "All" Bios verzióra van említve a CPU support listában.
Pl ez, 1000 Ft és jó lehet. Ennél a pénzért mindenki csak többet fog kérni, ha BIOS-t kell frissíteni valami szolgáltatásként. [link]
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
MrDerekas
addikt
válasz Lazsnak #3827 üzenetére
Közeli pc boltba hónod alatt a lappal bemész és kérsz egy frissítést. Vagy veszel egy procit. Vagy kölcsönkérsz egyet. Másként nem fog menni.
-
Lazsnak
tag
Sziasztok,
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy vettem egy alaplapot mert meghalt a régi. Ellenben az új alap biossal nem támogatja a cpumat csak 2.2 számú BIOStól fölfele. Sanszos frissítenem kellene de hat...ugye....nincs mivel/hogyan. Ilyenkor mi a teendő?
Használt lapról van szó mert a konfigom régi és új lapot már nem találtam hozzá (ami volt nem tetszett).
S 1155
tárgyi lap egy asrock z68 fatality gen3 (sanszos alap biossal, előző tulaj Sandyvel használta nekem Ivy van)
tárgyi cpu 3770 i7Jóóóóóól megszivattam magam. Tünet, se kép se hang error 55 ami a manual szerint "no memory install" de ez bs mivel 4 féle rammal minden féle alakzatban próbáltam. Majd a biosra hívta fel a figyelmem akitől vettem miszerint alapból csak Sandyt támogat. Túrtam a netet és ezt a hibakódot dobta másnak is mikor a cpu nem volt kompatibilis.
Van aki frissít biost vagy vennem kell egy sandy cerka procit ezresért, hogy betegyem, frissítsem majd visszacseréljem és növeljem az ökológiai lábnyomom, hogy soha többé nem használom a cerka procit.
Más ötlet esetleg? Van aki flashel biosokat? Vagy kuruzslás?
Köszi előre is a segítséget.
Üdv
Máté -
MrDerekas
addikt
válasz Lucky77 #3823 üzenetére
Nem biztos. (Inkább nem) Előre szokás kérni a frissítést, ha netes rendelésre jött a lap. De akármelyik közeli pc boltban, szervizben megcsinálják neked pár perc alatt csokiért, sörért, pár ezresért. (Az árfolyam bolt függő )
-
MrDerekas
addikt
válasz Heroes fan #3822 üzenetére
1 vagy nem sikerült a frissítés
2 vagy nem a bios miatt "játszhatatlan" minden.
Semmit nem tudok a konfigodról, sem a vélt vagy valós hibáról. Egy teljes konfig és hibaleírással várunk itt szeretettel.www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Lucky77
csendes tag
Sziasztok!
BIOS frissítést garanciában megcsinálnak ingyen ? Sajnos benéztem a Ryzen 5 2600-al, és nem tudom életrekelteni az újonnan összerakott gépemet. Gigabyte GA-A320M-S2H a pontos tipus.
-
Heroes fan
őstag
Megcsináltam a frissítést de ugyan olyan rossz játszhatatlan minden.
-
MrDerekas
addikt
válasz Heroes fan #3818 üzenetére
Ez már ok
-
Heroes fan
őstag
-
MrDerekas
addikt
válasz Heroes fan #3816 üzenetére
Nem.
Itt nézelődj. Leírást itt találsz visszaolvasva, de ahonnét letöltötted, ott is van leírás arról, miként is kell bios frissítést (bios update) csinálni. Mivel a kérdésed alapján úgy érzem, nem csináltál még ilyet, ezért bátorkodom a videós felkészülést javasolni. Ugyan nem ördögtöl való manapság egy update, de nem árt odafigyelni pár dologra és precizen végrehajtani a folyamatot. Egyetemes leírás nincs, mert ahány gyártó, annyi féle megoldás és még kétszer annyi létezik.www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
válasz Heroes fan #3814 üzenetére
Fat32re formázott pendrivera. De nézz meg legalább egy jutub videót a lapod frissítésének menetéről.
-
Heroes fan
őstag
B250M gaming pro alaplapra letöltöttem a bios frissítést de mivel nem telepítős hova kell másolnom?
-
MrDerekas
addikt
válasz Don.Corleone #3812 üzenetére
Ha win8-10-et használsz, akkor érdemes lehet. Különösebben ügyelni max arra kell, hogy ne legyen közben áramszünet. Pár YT videót megnézel a hogyanról és nem lesz gond.
-
Don.Corleone
aktív tag
Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy érdemes Award F12 Biost frissíteni Uefi-re? Illetve egy ilyen frissítésnél mire érdemes odafigyelni? Még sosem csináltam bios frissítést, és nem akarom, hogy egyből az első legyen az utolsó is. Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
renegat1
tag
válasz TothMarci135 #3810 üzenetére
Szia!
[link] -
TothMarci135
újonc
BIOS frissítés megszakadt, mit tegyek?
Pontos alaplap: GA-H81M-HD3 (Rev. 2.0)
http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-h81m-hd3rev_20#kf
Szóval a Gigabyte App Centerbe frissítettem éppen a BIOS-t FA verzióról FB verzióra, de valamely okból megállt a frissítés(a számítógép nem állt le, csak befagyott) Majd tápkábelt kihúztam, és legközelebb már nem indult a számítógép sehogy sem. Dupla BIOS-os az alaplap. BIOS elemet kivettem több órára, visszatettem. Úgy se indult. Az elem nélkül se indul. Maga a gép természetesen bekapcsol, de semmi kép, a BIOS-t se adja be természetesen, lemezt se tudok bootolni. Mit tegyek?
-
a1rl1ne
tag
válasz Fox Mulder #3808 üzenetére
Megoldódott közben a dolog, de azért köszi a segítséget.
I was born in a dump my mother died, my daddy got drunk they Left me here, to die or grow in the middle of Tobacco Road
-
senior tag
-
a1rl1ne
tag
Sziasztok
Székesfehérváron tud valaki olyan PC boltot ahol tudnak BIOSt frissíteni?
Asrock B150 Pro4/3.1 lapot kéne frissíteni, mert a G4600 -as procimat nem ismeri fel.I was born in a dump my mother died, my daddy got drunk they Left me here, to die or grow in the middle of Tobacco Road
-
MrDerekas
addikt
válasz R1200GS #3803 üzenetére
A 775-ös legyen benne értelemszerűen. A xenonra váltás miatt kell a moddolt bios, tehát a xeonnal el sem jutsz a frissítésig jobbik esetben. Rosszabbikban mégis eljutsz és frissítés közben dob egy hibát, az nagyon sok plusz meló lesz. Tehát összerak, 775 be, upgrade, 775 ki, xeon be.
-
senior tag
válasz MrDerekas #3802 üzenetére
Ezeknél a brand gépeknél csak Windows alól indítod és újraindul a gép és magától megcsinálja! Semmi köze az oprendszerhez. Ezt azért csinálták, hogy a hozzá nem értők is el tudják végezni, mellesleg a régebbi lapok válogatnak a pendrive-ok között vagy el sem fogadják.
-
R1200GS
aktív tag
MSI p45 neo2 ms-7512 ver 1.1 lapban szeretnék egy xeon 5460-at használni. Szeretném a procit húzni, ehhez biost kellene frissítenem.
Innen letöltöttem a moddolt biost.Megnéztem ezt a videót is.
Viszont nem szeretném elrontani, korábban csak windows-ból frissítettem biost.A gépet még nem raktam össze.
Mi lenne a menete?
Úgy frissítsek bioszt, hogy a xeon legyen a lapban, vagy egy normál 775-ös proci?
Az usb-n lennie kellene dosnak is?
Letöltöttem egy 3.3-ast. -
MrDerekas
addikt
válasz Fox Mulder #3801 üzenetére
Lehet, de ez az eljárás a tőlem jobban hozzáértők (és a magam véleménye) szerint nem egy ajánlott megoldás. A bios frissítés - bár mára hóteccerű feladat - egy kényes folyamat és a futó oprendszer esetleges hibája, valamely futó folyamata csak sokszoros rizikó faktort jelent. Inkább végszükség esetén szabad csak win alól frissíteni
-
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fotók, videók mobillal
- TCL LCD és LED TV-k
- Ingatlanos topic!
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- AKCIÓ! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- KERESEM: MSI Z97 XPOWER AC