- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Bluetooth hangszórók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Egérpad topik
- Hisense LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
traktorgumi
aktív tag
Felraktam ma windows 8.1 rendszert.
A biosom meg az F6 (gigabyte H87-HD3)
Kell valami fontosan állítani?Mit érdemes?
Az alaplapi videokártya tiltáson kívül?
Ma kerül a raktam egy evga 760gtx és szeretném hogy minden rendben legyen és a legjobb teljesítményél menjen persze nem tuningolva
(proci i5 és van 8gb kingston ram)Olyan sok lebetoseg van
-
KMSVideo
csendes tag
Sziasztok van egy Asus H81M-K alaplapom és hozzá egy i5-4690-es típusú processzorom.
Az lenne a gond, hogy ehhez a processzorhoz BIOS-t kellene frissíteni... meglehet oldani ezt valahogy anélkül, hogy másik processzor kellene szereznem ?
Köszönöm a segítségeket előre is!Ne feledd, a számítógép az emberiségnél sosem lesz okosabb! :)
-
LámaZ
addikt
Egy rövid kérdésem lenne:
A fizetős biosagentplus (30$) használata ajánlott?
Mert szerinte a 2013-as (cpu-z infó) BIOS-om 2011. évi, és frissíteni kell.[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
aizen92
addikt
válasz poffsoft #2789 üzenetére
Live rendszert se enged.
"Bios beállításokban "failsafe settings"?" - BIOS-ban meg nincs semmi ilyesmi. Kb. semmit nem lehet BIOS-ban állítani ennél. vicc.
holnap lesz nálam eszköz, és belenézek a "Motorháztető alá", megpróbálom ki be rakosgatni a ramot, hdd-t.
Meg még Hiren-ről egy diagnosztikát lefuttatni, de ezt se fogja szerintem elindítani.
Androidot próbáltam LIVE-ról, pendriveról, de nem engedte, a legelején megállt és nem ment tovább...."The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
poffsoft
veterán
válasz aizen92 #2788 üzenetére
izé, valami egyszerű live disztrót is kipróbálhatnál , ha már kéznél van a pendrive (esetleg usb dvd?)
Hiren's boot cd nevű csodán diagnosztikák is vannak, meg több live rendszer is.
persze ha a lap haldoklik, azzal nem tudsz mit csinálni szvsz.fizikailag nem tudsz lecincálni eszközöket? ssd, ram, ilyesmi?
Bios beállításokban "failsafe settings"?[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
aizen92
addikt
válasz poffsoft #2787 üzenetére
fat formáztam, majd ráraktam a modellnév szerint a fájlt, de nem akarja elindítani. felismeri a fájl és akár órákig csak reading.... reading.
Az a baj, hogy ez a gép, a tulaj mondta volt, már szervizben akksi hiba és kisülés miatt, valszeg hardwares hiba lesz, mert semmit nem akar bebootolni....
Utolsó kisülés óta nem akart bebootolni a windows, szerintem akkor kapott valamit az alaplap."The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
marquuard
veterán
Hali. AsRock esetén a DOS/Installer/Instant Flash a legbiztonságosabb módszer a BIOS frissítésre?
PSN ID: marquuard
-
aizen92
addikt
van valami bios gond. se windows se androidot nem pakol fel az asus eeepc 1008p-re.
Nem tudok a bios boot menüjében AHCI és IDE mód között váltani, szerintem ezért szakad meg az össze windows verzió telepítése.. van amikor az első újraindítás után nem bootol be. nem értem miért lehet ez.Innen leszedtem a 1008P-ASUS-1101.ROM fájlt. hogyan írjam ki pendrive-ra, hogy felfrissítse a biost???
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
rostiron
őstag
Sziasztok
Leírná valaki hogy Gigabyte H87-HD3 alaplapon hogy kell dos alól biost frissíteni ? Letöltöttem a biost 3 fájl van benne, csinálok egy bootolható pendrivot ráteszem a fájlokat bootolók róla és utána nem tudom....
Fontos lenneAzért szeretném Dos alól mert , frissítettem F8-ra, de azóta szarakodik a gép. vissza raknám az F6-ost, de a Q-flesh nem engedi mondván hogy régebbi. Win alól meg valamiért nem megy a @Bios-al.
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
poffsoft
veterán
válasz 3.Aragorn #2774 üzenetére
Ha félted, minek frissíted?
Flash alatt ne legyen áramszünet, arra vigyázzál nagyon.
Ha az alaplapod!!! leírását követed, nem nagyon lehet baj[ Szerkesztve ]
-
3.Aragorn
addikt
Szóval adott egy vadonat új Msi Z97 Gaming 5 alaplap.
Ebben szeretnék biost frissíteni, semmi más okból, csak hogy a legfrissebb legyen rajta.
Usb stick-es módszert szeretném, mert talán ez a legbiztosabb és op-rendszertől független. Az ugyanis még nincs is a gépen. A beállítások rém egyszerűek, szerintem magamtól is menne. A hivatalos oldalról leszedett fájlt kicsomagoltam az usb gyökérkönyvtárába. Már csak be kell rakni és a megfelelő menüben betölteni.
Még nem csináltam eddig ilyet. Kérdés, hogy mi az, amire érdemes figyelnem? Nem szeretném, ha tönkremenne az egyébként perfektül működő alaplapom amiatt, hogy elcseszek valamit. -
pityeszka
őstag
Sziasztok!
Nem tudom elindítani az Asus Update-et mert folyamatosan azt a hibát írja, hogy sorry this application only supports asus motherboards...ötlet??
Egy katona mindig parancsokat követ, de egy harcos csak a szívét követi. >>>Steam ID: p1tyeszka<<<
-
marcellx
csendes tag
Sziasztok
Van nekem egy Gigabyte GA-780T-D3L (rev 4.0) alaplapom és szeretnék processzort cserélni de azt mondták hogy csak akkor lenne jó hogy ha BIOST frissítek ez lenne nekem az első és tudna valaki írni nekem egy részletes vázlatot hogy hogy kéne? -
Shade45
senior tag
válasz poffsoft #2767 üzenetére
Bevallom töredelmesen a lapon nem néztem a típust, mert régebben egy K8N-E lap volt benne (ez tuti), ami tönkre ment és szerviz után amikor visszakaptam azt mondták, hogy egy K8N lapot pakoltak bele, a dobozát is megkaptam akkoriban... Ezért voltam annyira biztos benne, hogy ez a sima K8N, de amint a közelébe jutok mindenképpen megnézem mi is van rányomva a lapra!
-
poffsoft
veterán
válasz Shade45 #2765 üzenetére
Első körben a pontos típust kellene kideríteni,
más tipp addig nem nagyon van.
Sérült biossal jó hogy a bootblock lefut, szvsz ezzel nincs más teendő.Esetleg neten felkutatni gyári cd-k .img.jét, abból kimókolni a szükséges biost.
most megint ráguglizva nagyon esélyes, hogy egy k8n-E lapod van (és akkor meg tök jogosan reklamál a romid-re), én annak a romjait is letölteném addig
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
Shade45
senior tag
válasz poffsoft #2764 üzenetére
Sajnos a cd már nincs meg.
A fájlnév onnan jön, hogy amikor nem egyezett a fájlnév a floppyn találhatóval akkor erre hivatkozott, hogy ezt a K8NEB.rom-ot keresi.
Emlékeim szerint sima K8N az alaplap típusa, de bevallom őszintén elbizonytalanítottál... Szombat körül járok majd arra ahol ez a gép van, tudnál pár tippet adni, hogy mit is próbáljak majd ami esetleg bejöhet(leszámítva, hogy megnézem pontosan a típust a lapon)?Nem jut el a biosig, egyből a hibaüzenettel indul. Se parancssor semmi...
-
poffsoft
veterán
-
poffsoft
veterán
válasz Shade45 #2762 üzenetére
Esetleg a gyári cd-je megvan ?
elvileg arról is próbálkoznia kellene a recoveryvel, ill. arról ki tudod másolni egy floppyra az eredeti biost.
alt-F2 esetleg a boot alatt segíthet...
(gondolom biosba be sem jutsz egyáltalán)
CMOS clear megvolt már a jumperrel? nem hiszem hogy segít, de asus ezt ajánlja a fórumában...[ Szerkesztve ]
-
Shade45
senior tag
válasz poffsoft #2760 üzenetére
A gyártó honlapjáról töltöttem le a romokat, mindegyiket végigpróbáltam. Ugyan azt a hibaüzenetet kaptam ami a fenti képen is látszik!
A link ahonnan a romot töltöttem:
Gyártó honlapjaSzerintem ezt nem néztem be...
Bocs az elemes hülyeségért!
A floppyn csak a rom fájl van, semmi más, K8NEB.rom néven. Sajnos a többit nem tudom, hogy micsoda amit említesz. Ezekben esetleg tudnál segíteni, hátha működik valamelyik opció!Továbbá az is furcsa nekem, hogy a BIOS chipen ha minden igaz 1003-as rom van rajta, de a proci amivel annak idején működött egy Athlon 64 3000+ ami a honlap szerint csak a 1008-as romtól támogatott.
U.i.: köszönöm a linkeket!
-
poffsoft
veterán
-nemide-
(#2759) Shade45: a merülés miatt a flash nem törlődhet, csak a cmos.
Valami csudálatos okból kifolyólag nem kompatibilisnek ismeri fel a biost.
Saját flasherét, vagy floppy indítón lévő flashert használ?
Esetleg "force" opciót próbáltál? Feltéve, hogy tutira a laphoz való biost akarod rákényszeríteni...[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
Shade45
senior tag
Sziasztok!
Adott egy ASUS K8N típusú 754 socket-es alaplap.
A probléma a következő: elég sokáig állt a szekrényben (kb 6-7 évet) és szerintem az alaplapi elem lemerülhetett így a bios chip elfelejtette a tartalmát. Az elem azóta ki lett cserélve, azonban bootoláskor az alábbi üzenetet kapom:A gyártói honlapon kb 10 féle bios verzió érhető el, mindegyikkel csak a fenti képen látható állapotig sikerült eljutni.
Mi lehet a probléma? Lehet, hogy az alaplap bios chipje is tönkre ment? Ha igen, hogyan orvosolható ez a probléma?Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
PH-User
addikt
válasz poffsoft #2755 üzenetére
Köszönöm, közben megoldottam (még mielőtt olvastam volna a hszed), úgy hoztam össze, hogy találtam egy WinME BOOTdisket, abba beleszerkesztettem a fájlokat és a START.BAT indítása után sikerült megfrissítenem.
Előtte mindenféle random hülyeségeket csinált; egyszer csak az alaplapival volt kép, volt, hogy csak PCI-E kártyával, memóriát, akksit kellett cserélgetnem, hogy induljon.
Frissítés után minden helyreállt, sőt piszok gyors lett, gyorsan indul, gyorsan BOOTol.Köszönöm mindenkinek még egyszer a segítséget!
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
elistvan
őstag
Medion gép bios frissítés közben lefagyott a flashelő. Szépen lefutott a frissités, viszont a visszaellenőrzéskor 56%-nál kifagyott. Most a gép bekacsol, felpörög és leáll. MS-7502 a lap típusa. OEM medion lap. van hozzá biosom is. Ahogy néztem a frissités közben a boot blockot nem bántotta a flashelő csak a fő részt.
Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr
-
grimcrash
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég kezdtem bele az új gépem építésébe, az alaplap egy Gigabyte GA-Z87X-UD4H lett. Már csak a processzor hiányzik, mégpedig egy új i7 4790-et szeretnék. A lapom elvileg támogatja a Haswell Refresh procit az új F9-es biosfrissítés óta, ám itt rögtön fel is vetődött bennem egy kérdés. Q-Flash-t használva pendrive-ról könnyen elvégezhető a frissítés, viszont azt lenne a kérdésem, hogy alapból a 4790-el engedné a frissítést? Vagy egyáltalán nem indul el vele, és egy másik procival kéne elvégezni a frissítést, amit alapból támogat a lap, és az update után belerakni a 4790-et? Már írtam a Gigabyte Support-nak is, de még nem jött válasz. Esetleg valakinek van valami tapasztalata ezzel kapcsolatban? Előre is nagyon köszönöm a választ -
poffsoft
veterán
válasz PH-User #2754 üzenetére
kis segítség: [link] ill. [link]
Ahogy Outlander is írta, először is egy bootolható dos médiára van szükséged, az awdflash-nak (ezek szerint, de nem néztem utána) egy dos környezet kell .
Ha ez megvan, akkor jön maga a flash (a .zip-ből): legegyszerűbb a winyóra másolnod a tartalmát, majd dosban a mappába navigálva egyszerűen a start.bat-ot elindítani.
(Megjegyzem, ha ennyire nem megy, nem garantált a siker, és sikertelenségnél lesz egy agyhalott lapod.)Amúgy, ha találsz megfelelő flashert win(?) alá, akkor a start.bat
echo Starting Bios-Flash...
AWDFLASH 1201.BIN /py /sn /cc /wb /e
:endszerint a biosod bináris állománya a 1201.bin...
A hiren's amúgy egy "ultimate (prepared) bootable (dos) media" (is).
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
PH-User
addikt
válasz Outlander #2753 üzenetére
Azért működne, mert amúgy is a CD-ROM-ot kéri, hogy helyezzem be és ahogy írtam korábban, egy másik (félhalott ASRock) alaplappal elindul a program, ezért nem értem.
Tehát rámásolom a HDD-re a fájlokat, berakok egy HBCD-t, ott mit válasszak?
Egyáltalán el fog indulni?''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
Outlander
addikt
válasz PH-User #2752 üzenetére
dvd meg cd-vel sem fog működni.... miért is működne?
Nem tartalmaz semmilyen rendszerindító exe-t, maga a dosos flashelő és a flash fájl van csak.Másold fel a c meghajtó gyökér könyvtárba a két fájlt... indíts el egy dos-t , mondjuk hiren boot cd-vel.. és válaszd ki a c:-ről az awdflash és az utasításnak megfelelően futtasd.
Work until You no longer have to Introduce Yourself.
-
PH-User
addikt
válasz Outlander #2749 üzenetére
Köszönöm, de nem jártam sikerrel.
Mondjuk igaz, hogy nem CD-re hanem DVD-re írtam ki, de átraktam most a meghajtót egy másik gépbe úgy, hogy benne maradt az először kiírt, üresnek vélt lemez aztán elindult róla a program. Ezzel annyi a gond, hogy az eredeti gépben nem indul így el, felpörög a lemez, kiírja, hogy keresi az AWDFLASH.exe-t, majd ERROR, please insert a correct CD-ROM.''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
Outlander
addikt
Eltelt több mint egy hónap és még nem csináltad meg?
Mellesleg miért ne léphetnél egyből a legfrissebbre?
Aksi legyen bent, mert anélkül úgy sem engedi... klikk-klikk next next, majd mikor végzett vagy automatán vagy pedig megkér h indítsd újra... és ennyi.
-
Outlander
addikt
-
Outlander
addikt
válasz PH-User #2748 üzenetére
Pedig, én fogtam letöltöttem és kicsomagoltam.
De tessék... a kicsomagoltat bezippeltem, talán azzal elboldogulsz.
Ötezer lesz!
-
PH-User
addikt
Üdv.
ASUS M2R-FVM alaplap BIOS fájljai felől érdeklődnék, hogy nincs-e meg valakinek, mert a Fujitsu honlapjáról lejön ugyan az ISO, de ha kiírom lemezre üresnek látja. Mondjuk akkor is, mikor megnyitom képfájl szerkesztő programmal, szóval tanácstalan vagyok...
Tudnátok segíteni?
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
kircso13
senior tag
Sziasztok!
Bios frissítés közben volt egy kis áramszünet. Azota fekete kép.ventik pörögnek. Az alaplap típusa: Asrock 880gm-le. Milyen alternatív megoldások jöhetnek szóba? Válaszokat előre is Thx...,
-
mazza
tag
Erre valaki? Rossz helyre írtam be korábban
[ Szerkesztve ]
-
Livius
őstag
válasz Olivetti #2744 üzenetére
ASROCK 4CoreDual-SATA2 manual
Ebben néz utána, hogy milyen recovery-t tud a lap. Ha nincs semmi leírás, akkor mivel AMI Bios van rajta, így az után kell keresni, és az ahhoz valót próbálni.Egyébként ha jól látom egyszerűen kiszedhető a BIOS chip, így akár külsőleg újra beírható a BIOS jól, akár már rögtön a legújabbal.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
Olivetti
újonc
Van egy ASROCK 4COREDUALSATA2 alaplapom BIOS frissítés közben lefagyott, azóta se kép se hang visszatudom csinálni? Honnan tudok donort szerezni?
-
mr_ricsi
veterán
válasz IstvánLászló #2738 üzenetére
"Everest szerint vga hütöventillátór 1200-1240 fordulatszámon müködik."
Vagyis jól láthatóan a kártya nem szabályozza a venti fordulatszámát."GPU érzékelő típusa ADT7473,szerintem ő szabájózza a hütöventillátórt."
Jól láthatóan nem szabályozza, legfeljebb a fordulatszámát méri."A 80 fokos höfok szerintem a bga-nak nemtesz jót."
Ha így véled, barkácsold át a hűtését. Vagy tegyél rá komolyabb hűtőbordát, vagy a venti pozitív drótját kösd össze a 12V-tal, vagy tegyél rá hőmérsékletfüggő ventivezérlést.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
LonGleY
veterán
válasz Outlander #2740 üzenetére
Banyek, nem láttam az A jelzést..
Már csak azt kéne kitalálnom, hogy hogy frissíthetném úgy, hogy pendrive-ról nem bootol a deszka, a Winben az MSI Live Update meg nem tud manuál frissíteni fájlból (a netes csekkolója meg szokás szerint használhatatlan). Írjak bootolható CD-t a fájlokkal? (Procicsere miatt lényeges az update, bár lehet, a Barton magoshoz nem kell.)
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
-
IstvánLászló
senior tag
válasz mr_ricsi #2737 üzenetére
Everest szerint vga hütöventillátór 1200-1240 fordulatszámon müködik.
GPU érzékelő típusa ADT7473,szerintem ő szabájózza a hütöventillátórt.
Köszönöm a linket és válaszódat.
A 80 fokos höfok szerintem a bga-nak nemtesz jót.
[ Szerkesztve ]
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
mr_ricsi
veterán
válasz IstvánLászló #2736 üzenetére
"A vga höfoka aggasztoan magas 80 fokos terhelés alatt"
A max megengedett 105°C.
[link]"sem sikerült rábirnom hogy ventillátora 1200-as fordulatszámát biosában nagyobra tudjam állitani."
Változik egyáltalán a fordulatszám a kártya hőmérséklettől függően? Mert ha nem, akkor nincs is ventiszabályzó a kártyádon.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
IstvánLászló
senior tag
Sziasztok.
Remélem idevaló a vga bios gondom.
Segitségeteket kérném szépen,NVIDIA GeForce 8800 GT hütö ventillátorának fordulatsszámát hogyan tudnám beállitani vga biosában.
A vga höfoka aggasztoan magas 80 fokos terhelés alatt,újra pasztázás megvolt teljes tisztitás után.
A biosát lementettem gpu-z vel,több órai probálkozás után sem sikerült rábirnom hogy ventillátora 1200-as fordulatszámát biosában nagyobra tudjam állitani.
Ati tipusu vga kártyáknál sikerült megoldanom hogy a ventillátor magasabb fordulatszámon müködjön hiba mentesen.
Töb bios editorral probálkoztam eredménytelenül.
Találkozott valaki ezzel már.
Minden segitségret kösznettel várok.
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
Fateys
tag
Sziasztok!
Van egy Asus A88MX-A alaplapom (A8-6600K procival)
Szeretném frissíteni a biost,de még sosem csináltam ilyet és nagy gond is lehet belőle ugye,főleg a garanciavesztés zavar.
Alaplap leírásába elolvastam,hogy letöltöm honlapról a friss biost, fat32-re formázott pendrivera fel és biosba valahogy megtalálni. De olvastam olyat,akinek így szabályosan elvégezve is gond lett a végén.
Valami tanács,vagy egy pontosabb leírás? Angolul van az alaplap leírása,nem tudom mindent jól értek e benne.
Köszi előre is!Xiaomi Redmi 4X + Mi Band 2
-
lcee79
addikt
Ma próbálkoztam, hát nem sok sikerrel
ezek a gépek sehogy nem akarnak elindulni....
Jumperrel is próbálkoztam de az sem csinált semmit...
Pedig a DX2400-asnál azt mondta a kollégám aki csinálta, hogy végigment a frissítés, csak nem kapcsolt le a gép, és gombbal kapcsolta ki
A DX2300-asok viszont a frissítés folyamán fagytak le, az már neccesebb...Lényeg hogy egyikkel sem mentem semmire
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
lcee79
addikt
Köszi a választ!
Most már csak kedden lesz belőle valami, megnézem a leírást, remélem találok valamit, ami használható
Annyit kipróbáltam, hogy egy másik ugyanilyen gépen csináltam a gyári biosfrissítővel pendrive-ra egy indítót (volt ilyen funkciója alapból), de sajna azt sem érzékelte a gép...
Egy jó gépen próbálva simán frissítette volna a biost azzal...[ Szerkesztve ]
-
Livius
őstag
Itt nézz utána, hogy ha van, akkor mi a menete a BIOS recoverynek.
Manuals for HP Compaq dx2300 Microtower PC
Manuals for HP Compaq dx2400 Microtower PCA DX2300-hoz kapásból található egy Boot Block Emergency Recovery Mode a manualban. Ez egy jó megoldás lehet ha működik a leírt módszer, csak arra kell majd figyelni, hogy megfelelő fájlrendszerre (FAT32) legyen formázva az eszköz amiről menne a javítás, és az is fontos hogy nem .exe-t kell felmásolni, hanem BIOS fájlt, ami a HP esetében lehet hogy a fos windows-os BIOS telepítőben van benne (xxx.exe), így elötte egy winrarral kikéne csomagolni abból.
Egyébként ha nem megy semmi recovery módszer és a BIOS chippek kivehetők, akkor egyszerűen újraírhatók is azok, csak a BIOS fájl kell. Aprón vannak akik csinálnak ilyeneket max 2k-ért.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
lcee79
addikt
Hi!
megkérdezem itt is, hátha valamelyik topikot előbb nézi a válaszolni tudó
Van itt a cégnél egy pár bios frissítéssel elhalt gép
cserélni nem akar a központ...Eddig nem foglalkozott vele senki, de gondoltam próbálok valamit, hátha lehet beléjük életet lehelni.
(nem én csináltam nem tudom milyen stádiumban volt a frissítéskor ami után megállt és nem indult el többet...)HP DX2300 és HP DX2400-as tipusú gépekről van szó
Jelenleg bekapcsolás után felpörög a szokásos hangosan induló ventilátor és ennyi... Kép már nem jelenik meg a monitoron... Nem csipog nem pittyeg csak pörög a venti mintha indulna a gép, de nem indul semmi.Van valami megoldás hogy helyrehozzam?
(jó lenne )Előre is Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
zibo73
aktív tag
válasz BoneDragon #2729 üzenetére
Akkor az újabb az enyémtől,én sem merem frissíteni de egyszer rá szánom magam.
-
zibo73
aktív tag
válasz BoneDragon #2718 üzenetére
Szia!
Meg találtad már a bios verzió számát?
Ha fel telepítetted az al suite 3 at ott is meg tudod nézni.(System information)
Nekem a 1504 van fönn szerintem neked is. -
Livius
őstag
Szigorúan csak floppyn garantált ez a Recovery módszer esetleg. Elötte nem árt egy CMOS reset, és egy PS/2 billentyűzet, hogy a Ctrl+Home sikeresen megnyomható legyen a bekapcsoláskor. A fájl elnevezésnél pedig az se mindegy talán, hogy minden nagy vagy kicsi betü.
-
Belako
tag
Ezeken már túl vagyok.
Azt hittem van valami egyéb trükkje a dolognak, ez a hagyományos átnevezem a fájlt nem jön be.
Ahogy bekapcsolom csak felvillan az usb meg a floppy és ennyi
Eeprom égetést nem hiszem hogy bevállalom annyit nem ér a dolog.
Csak a kíváncsiság vezérel hogy tudom-e életre kelteni.
Ha netán sikerül valahogy azt megírom ide hátha valaki hasonlóba fut bele.
Azért köszi.Nyergeld meg a nagyot! Zsírszalonna nincs a tepertő kincs! Mindenki a maga szerencséjének a pogácsa
-
Livius
őstag
Próbáld ezt, de kell hozzá floppy!! [link]
Recovery procedures for AMI BIOS
Download the latest version or your choose version of BIOS file for your computer or motherboard from the manufacturer’s support site.
Rename the downloaded file to AMIBOOT.ROM.
Copy the file to a floppy disk.
Insert the floppy disk to the floppy drive.
Turn on the system.
The system should automatically access the floppy drive (indicated LED will light up). If no floppy access occurs press and hold Ctrl-Home to force update. Follow any on screen instruction to restore and recover the good BIOS from the floppy disk.
When 4 beeps are heard or a reboot prompt you may remove the floppy disk.
Restart the computer.
Note: If USB keyboard cannot work, try PS/2 keyboard. Sometimes, take out the CMOS battery to clear the configuration settings or reset the CMOS jumper switch to clear the CMOS may help too. Only the BIOS file is needed. For AMI BIOS recovery, the floppy no need to be bootable, and no flash utility needs to exists too.[ Szerkesztve ]
-
Livius
őstag
A floppy-s módszert próbáltad, mikor meghalt a frissítés közben?
Updating the BIOS
You can download and install updated BIOS for this motherboard from the manufacturer’s Web site. New BIOS provides support for new peripherals, improvements in performance, or fixes for known bugs. Install new BIOS as follows:1 If your motherboard has a BIOS protection jumper, change the setting to allow BIOS flashing.
2 If your motherboard has an item called Firmware Write Protect in Advanced BIOS features, disable it. (Firmware Write Protect prevents BIOS from being overwritten.)
3 Create a bootable system disk. (Refer to Windows online help for information on creating a bootable system disk.)
4 Download the Flash Utility and new BIOS file from the manufacturer’s Web site. Copy these files to the system diskette you created in Step 3.
5 Turn off your computer and insert the system diskette in your computer’s diskette drive. (You might need to run the Setup Utility and change the boot priority items on the Advanced BIOS Features Setup page, to force your computer to boot from the floppy diskette drive first.)
6 At the A:\ prompt, type the Flash Utility program name and the file name of the new bios and then press <Enter>. Example: AMINF340.EXE 040706.ROM
7 When the installation is complete, remove the floppy diskette from the diskette drive and restart your computer. If your motherboard has a Flash BIOS jumper, reset the jumper to protect the newly installed BIOS
from being overwritten. The computer will restart automatically.Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
Livius
őstag
Ezt nem értem, floppyról hogy tudnál betölteni BIOS-t a gépnek induláskor? Ráadásul hogy tudnál gépet indítani úgy, hogy nincs bent a BIOS chip?
Vannak szakemberek, akiknek ha elviszed a BIOS chipet, és a BIOS fájlt, bele rakják egy külső programozó hardwerrel, ennyit kéne csak tenni a legvégső esetben, ha nincs semmi esély már valami BIOS crash esetén jól használható featuret használni ehhez a laphoz.Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
Belako
tag
Esc Gf8100vm-m5 v1. erre nem találtam semmiféle utaló jelet.
MI van ha floppyról betöltöm a biosz úgy hogy nincs benne a chip és majd visszarakva ha elindul a flesselővel ráírom?Nyergeld meg a nagyot! Zsírszalonna nincs a tepertő kincs! Mindenki a maga szerencséjének a pogácsa
-
Livius
őstag
válasz BoneDragon #2718 üzenetére
Aida64-el windowsban garantáltan megtudod nézni, de egyébként annyira új az alaplap hogy szerintem a jelenleginél biztos van frissebb már a folyamatos aktív support miatt.
-
Livius
őstag
Pontos tipus? A manuálban kéne megnézni, hogy van-e valami feature BIOS crashre. Ha nincs, akkor el kell gondolkodni a BIOS chip kivételen, és külsőleg feltölteni a jó BIOS programmal.
-
Belako
tag
Hola!
Frissítés közben elhalálozott egy ecs lap ami biosszal.
Bármi csinálok nem tudom vakon újrarakni.
Csináltam autoexec átírtam amibootra (floppy usb). Már volt minden de semmi nem hozta életre.
Elemmel elem nélkül.
Nincs ezeknek valami trükkje ami elkerülte a figyelmemet.
Köszi
B.Nyergeld meg a nagyot! Zsírszalonna nincs a tepertő kincs! Mindenki a maga szerencséjének a pogácsa
-
BoneDragon
veterán
Sziasztok!
Van egy Asus vanguard b85 lapom és szeretnék rajta biost frissíteni. Honnan tudom meg pontosan mi a bios verzió száma? Biosban van egy verzió szám alul: 2.10.1208, de a honlapjukon teljesen másképp megy a számozás...
Köszi. -
Livius
őstag
A megfelelő táp bekötés biztos hogy kell, az lesz a gond. A 400W akár elég lehet neki az Nvidia oldal szerint, de valami minőségi nem ezer éves táp kéne alatta.
-
Livius
őstag
A BIOS-ban az EZ Flash 2-vel egy FAT32-es pendrive-ra rakott legfrissebb BIOS file-al frissíthető egyszerűen a rajta lévő BIOS.
[ Szerkesztve ]
-
gurl
tag
sziasztok!
adott egy asus p5b lap. eddig x1650pro kártyával használtam,viszont a napokban beszereztem egy gtx650 ti-t. A berakás után 1 hosszú,3 rövid csippanás,se kép se hang. A vga csatija jó, a lapé is. Elég régi gép már,és a bios sem volt frissítve. A bios frissítés lehet egy járható út? Még soha nem frissítettem biost.. egy részletest leírást kaphatnék valakitől? köszönöm előre is
-
petipetya
nagyúr
Sziasztok!
Mennyi ideig tart egy BIOS frissítés? Mert a Toshiba Satellite Pro C660-144 elkezdte, viszont itt mintha megállt volna kb. 10 perce és a folyamatjelző csík sem mozdul: "verifying block 23 of 37"
A ventilátor azóta is pörög, ám a gép lefagyott, mert hiába nyomom bármelyik gombot, nem csinál semmit és az egér sem mozog.
Mit tegyek?
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
Milka 78
nagyúr
Hali Urak!
MSI K9 VGM-V lapon hogy kell biost frissíteni.Live updateezik itt nekem ami nálam nem is működik,de nagy nehezen találtam hozzá zip-be biost.A lap nem kicsit régi azért a kérdés
Hogyan tovább?
Előrecis köszönöm! -
Tron33
csendes tag
Sziasztok ! Vettem egy Samsung SSD 840 EVO 120GB SSD-t. Egy Gigabyte GA-EP45T-UD3R (rev:1.0) alaplapom van aminek a bios-ában ott van az AHCI lehetőség de nem tudtam életre kelteni. A Win7 és 8 se indult el, mikor elindította volna magát az oprendszer újraindította a gépet.. Ezeket állítottam át:
Standard CMOS Features
Drive A -> None
Floppy 3 Mode Support -> DisabledAdvanced BIOS Features
HDD S.M.A.R.T. Capability -> EnabledIntegrated Peripherals
SATA RAID/AHCI Mode > AHCI
SATA Port0-3 Native Mode -> Enabled
Onboard SATA/IDE Device -> Enabled
Onboard SATA/IDE Ctrl Mode -> AHCIAz ssd így sem működött (az utolsó kettőt ide módban is próbáltam, de semmi). Csak mindent IDE módban hagyva működött, most is így van, s így működik, de a Trim parancs nincs. Néztem bios frissítést de 2009 utánit nem találtam, ami volt az I/O chip-es-t meg nem tudom 64 bit alatt feltenni. Nem tud valaki olyan bios frissítést ami újabb alaplaphoz adtak ki s az enyémhez is jó ?
[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz paperboy #2703 üzenetére
Nincs rajta sajnos.
De már megtaláltuk, ha érdekel, itt nyomon tudod követni : Chaintech 9PJL3 865PE Socket 478 ATX Motherboard
Ha valaki keresi, akkor itt talál róla valamit, azért írtam ki[ Szerkesztve ]
-
paperboy
senior tag
-
Mexildos
aktív tag
Van aki vállal BIOS frissítést? Azért lenne szükségem mert van egy alaplapom: Gigabyte GA-x79S-UP5 ami nem indul el mert a processzor ami benne van azt nem ismeri fel.
Van olyan aki ilyennel foglalkozik és meg tudja oldani ezt a problémát?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest