Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
shteer
titán
engedi visszarakni, csak a megfelelő verziójúval kell csinálni és bekapcsolni a downgrade lehetőséget
szerintem jónak tűnik..
-
Aino
tag
Sziasztok! Az lenne a problémám, hogy a (asus P5n-e sli) 4.01es biosomat frissítettem 1201-esre! A frissítés előtt leírtam a beállított fsb és voltage értéket. Az új biosban mindent vissza állítottam úgy ahogy a régiben volt, de a frissítés óta haldoklik a gépem kb 5 perc játék után megfagy a gép és a windows-ban is kifagy! Próbáltam vissza rakni a régebbit, de nem engedi az AsusUpdate! A másik fórumon azt tanácsolták hogy rakjam defaultra a biost és úgy csináljam meg a frissítést! Így is tettem, de ez se vált be mert kb 2 percenként meg fagyott a gép! Most vissza raktam a procit alapra, ha így is meghal akkor kuka Esetleg újra rakom az alaplap drivert hát ha az őrült meg a 3 bios frissítéstől. Tudtok vmi megoldást erre problémára, vagy egy újabb ténylegesen működő bios-t ajánlani, mert nincs kedvem/pénzem új lapot venni! A válaszokat előre is köszönöm!
-
Equitem
tag
Sziasztok!!
Ehhez a nem éppen mai (P2) alaplaphoz kellene új BIOS, XP telepítés lefagy, ACPI error- a BIOS frisítését ajánlja...
http://kepfeltoltes.hu/081002/eee_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/081002/694721282DSCF8462_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Típusszámot nem találtam rajt, nem is tudom hol kéne elkezdeni a keresést, az alaplap gyártóját sem tudom megállapítani Ha valaki tud, segítsen!
Előre is köszi: István
-
DarkUBi
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, itt van egy Gigabyte GA-M52L-S3 rev 1.0 alaplap, amire tévedésből rev 2.0 bios lett frissítve. Namost ennek rendje és módja szerint a gép bekapcsolás után meg se makkan, csak pörögnek szépen a ventik. Hogyan tudnám visszacsinálni a dolgot? Előre is kösz a segítséget!Ne félj, lehet ez még rosszabb is!
-
krypton
senior tag
Sziasztok!
Segítene valaki ebben a témában. Teljesen kezdő vagyok de frissítenem kell az alaplap BIOS-át. Leírnátok hogy hogyan is kell pontról pontra nem hogy elrontsak valamit. Gigabyte EP35-DS3L alaplapom van és az F6a-s BIOSt tenném fel. Segítségeteket előre is köszönöm.
krypton
-
Béka86
csendes tag
Hi All!
A segítségeteket szeretném kérni egy balul elsült BIOS frissítés miatt. A lap Gigabyte EP31-DS3L, frissítés után (hibaüzi nem volt) csak annyit tesz hogy: beep, felpörög, beep, leáll. Ennyi. Elvileg dual bios-os, ha jól tudom illene felismerni hogy valami nincs rendben és visszaírni a régit. Ilyet nem tesz és nem reagált elem kivételre, jumperelésre sem. Mit tudnék tenni, hogy újra működjön (Uri Geller meghívásán kívül )? -
JANOS34
csendes tag
GA7N400 BIOSZ FRISSITES KELLENE DE NINCS start vagyisnem indul a biosz ,
ellenorzi a tasztaturat de nem sipol , az utolso muvelet leallas elott ram frekvenciat 50 szazalekra levitte valaki ddr 1es 400 mhz, a floppin keres
tippek kellenenek , fokent megoldas[ Szerkesztve ]
-
chopper1991
csendes tag
Sziasztok! Sürgős segítség kellene, a BIOS megadta magát! A gépemet még 2003-ban vettem akkor az volt a csúcsgép, de azóta csak memóriát újítottam rajta de BIOS-t nem frissítettem... Most a gépem bekapcsol egy fura hang jelez és az alábbi felirat van a képernyőn: Award BootBlock BIOS v1.0
BIOS ROM checksum error
Detecting floppy drive A media...
Insert system disk... A neten utánanéztem, és azt írják hogy egy floppy-ra másoljak egy fájlt amiről bebootól a gépem, itt kellene a segítségetek hogy milyen fájlt kellene... Az alaplapom: Jetway v333u, ennek a bios-a kellene. Nagyon megköszönném annak a segítőkész embernek aki keresne nekem egy ilyen fájlt amiről a gépem a floppy segítségével bebootolna! A gépem televan a munkámhoz szükséges adatokkal, a most született kisfiam képeivel, úgyhogy nagyon félek hogy elvesznek ! Kérlek titeket hogy segítsetek nekem csak egy linkkel amin van az a fájl... Előre is NAGYON KÖSZÖNÖM NEKTEK A SEGÍTSÉGETEKET! Várom a linket... köszönöm ÜDV.hopper -
tzolee21
csendes tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy gigabyte p35 ds3 lap benne q6600 proci, 2Gb ram (egyik 1066mhz, másik 800 mhz -> hülye megoldás tudom, de everest szerint szépen fut együtt 800 Mhz-en) és egy 9600 gt sonic vga (márkáját nem tudom) valamint egy 450-es chieftec táp!
A problémám az vele hogy sokszor újraindul a gép, indulásnál hosszú sípoló hangot ad mielőtt elindul az alaplapon levő ledek 2 sora a pirosig kúszik, de utána elindul!
Viszont játékokban nagyon alaulteljesít 1024*768-on is alig akarja futtatni az új játékokat, és alap beállítások melett a fent említett felbontáson 6200 pontot kap 3dmarkban, 5-10 average fps mellett!
Everest azt írja hogy a kártya pcie 1*-es sebességen fut! Lehetséges ez?Azt mondták hogy frissítsem a biost- elősször! ehhez kérnék igazából segítséget, de további ötleteket is várok, ha valaki találkozott már hasonló hibával!
Van szünetmentes tápom! Így lehet használni a @Biost? Mert amugy nem ajánlják de vettem flopit és cd-t is ha máshogy kell! El lehet így rontani az alaplapot?
Valaki tudna adni nekem egy érthető leírást!? esetleg pm-ben msn címet vagy irc elérhetőséget is várok egy segítőkész hozzáértőtől!Előre is köszönöm!
-
IST90
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kerdesem hogy van egy regi gepem Cel 600 mhz, alaplap Acorp 6PMA
Egynap be kapcsoltam a gepet es ez jott ki
Bios Rom Checksum error
Detecting Floppy Drive A media...
INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTERAmugy Win XP van rajta. (De nem indul el csak a dosbol irja ezeket)
Egy kicsit utanna neztem ezek a jegyek alapjan arra jutottam hogy meghalt a Bios
(Award BootBlock Bios V1.0)
Leszedtem egy bin formatumba levo biost direkt az alaplaphoz.
Felraktam egy flopira de nem tortenik semmi csak ezt irja:
Drive media is :1,44mb
Azt szeretnem kerdezni hogy a bin fail melle nem kell-e meg valami meg pld(Exe, vagy com) vagy valami mas mert igy nem tortenik semmi
Aki csinalt mar ilyet az segitesen vagy akinek van van otlete ELORE IS Kossz[ Szerkesztve ]
-
bandi210
aktív tag
nem tudom...hát jó kérdés...de valami biztos változik....ki tudja...(igen az ötlet joo!igyunk!!!)
By Crytec...."Szörnyű, manapság hogy hígul ez az informatikus szakma. Sokaknak már barátnőjük is van...."
-
bandi210
aktív tag
hát szóval akkor nem lehet letölteni hozzá?mert én mindenhol csak pénzeset találtam....tisztára idegesítő...ja és azért kellene mert fel akartam húzni a procit 2 gigára és nem engedte...mert ott van a beállításban csak nem hagy belépni illetve állítani rajta...
By Crytec...."Szörnyű, manapság hogy hígul ez az informatikus szakma. Sokaknak már barátnőjük is van...."
-
andras888
aktív tag
Am azért akarok frissíteni mert a ramot akartam 133Mhz-ről 400ra húzni de sehol nem találtam, de lehet rossz helyen kerestem ha v ki ebben tud segíteni akk az is jó!!
-
andras888
aktív tag
Üdv mindenkinek biost szeretnék frissíteni, de nem megy.
Letöltöttem az alaplaphoz való(ASrock k7v4apro) flasht bootfloppy...beírom asrflash.exe k7vnapro1.80 és tölt... error 3 File does not exist (a fájl nem él) nem tom mi a baja ha tud segíteni írjon please! -
bandi210
aktív tag
a baki magában a biosban rejlik...nos hát a drága ugye 2001-es az pedig ótvar régi és nem is lehet benne tuningolni illetve ott vannak az állítási részek csak nem hagy rámenni9...szóval még valaki a gyártó oldaláról le lehet tölteni szép kis 3 vagy 5 dollárért.....szóval én valami humánusabb megoldásra gondoltam pl:ingyen...
-
-
bandi210
aktív tag
szevasztok!!!
nos a gépem amit anyám révén kaptunk állam bácsitól(mert tanár volt és pályázaton kaptuk..)nos picit régi rajta a bios..pontosan azt írja ki everestben hogy 2001-es és az alaplap gyártójának a webélapján lenne hozzá bios csak hát péézért...nos kérdezném honnan lehet szerezni biost ha nincs otthon netem tehát az online bios keresők nem válnak be? a gép:
:Alaplap:
CPU típusa Intel Pentium 4, 1600 MHz (16 x 100)
Alaplap neve Matsonic MS9317E (4 PCI, 1 AGP, 1 ACR, 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)
Alaplapi lapkakészlet SiS 650
Rendszermemória 512 MB (PC3200 DDR SDRAM)
Videokártya NVIDIA GeForce FX 5500 (Microsoft Corporation) (256 MB)
Lemezes meghajtó Maxtor 4D040H2 (40 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/100)
Optikai meghajtó HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B (DVD+R9:8x, DVD-R9:4x, DVD+RW:16x/8x, DVD-RW:16x/6x, DVD-RAM:5x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)
Optikai meghajtó LG CD-ROM CRD-8522B (52x CD-ROM)
Lapkakészlet tulajdonságai:
Alaplapi lapkakészlet SiS 650
Memória időzítések 2.5-3-3-6 (CL-RCD-RP-RAS)
Videokártya nVIDIA GeForce FX 5500
GPU kódneve NV34B (AGP 4x 10DE / 0326, Rev A1)
GPU órajele 250 MHz (eredeti: 250 MHz)
Memória órajel 133 MHz (eredeti: 166 MHz)na és kérdezném hogy honnan lehetne frissítést szerezni az alaplaphoz?(ja majd a proci tervbe van véve hogy 2gigára fel lesz húzva..)
-
d@minator
addikt
Erre valaki?
-
Peet210
őstag
Okés, köszi szépen nektek a segítséget.
Today's record, is tomorrow's motivation
-
Casey25
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni! Adva egy MAXDATA pro 6100x típusú laptop A probléma a biosnál van, amikor bekapcsolom a gépet, bejön a maxdata logó, utánna olyan sötét a gép mint az éjszaka! Flopy meghajtó nincs a gépben! Csak DVD, 4db USB, kártyaolvasó + a szokásos portok! Hogyan tudnám frissíteni a biost??? Már próbáltam az elemkivételt az alaplapból (1 napig kinn volt), semmi változás! Kivettem a dvd-t, vinyót, elem ki, elem be, nem nyert! A gyártó honlapjáról már letöltöttem a megfelelő biost!
Már csak a gépbe kellene valahogy bejuttatni! Valaki tudna nekem ebben segíteni??? -
Peet210
őstag
válasz juliabrilke #968 üzenetére
Köszi.
Ennek lehet vmi negatív következménye ha esetleg vmit nem jól csinálok?Today's record, is tomorrow's motivation
-
Peet210
őstag
Sziasztok!
BIOS frissítés miatt kérnék segítséget. Van egy Gigabyte 945PL-S3P lap benn egy E6750 proci ami nem megy max órajelen még teljes terhelés alatt sem kép.
Akkor ott azt mondták érdemes lenne BIOS-t frissíteni. Ezt töltöttem le hozzá.
Eddig tartott tudásom innen kérném segítségeteket. Mit és hogyan?
Előre is köszi.Today's record, is tomorrow's motivation
-
Henryk
aktív tag
Hali!
Nagyon sürgős lenne hogy valahogy helyrepofozzam a gépem BIOS-át.
leszedtem hozzá a legújabb biost, és a Qflash akármivel felnyomtam(nem windowsból)
felment szépen, kiírta hogy oké. de újraindítás után csak kibe kapcsolgat, felpörgeti a ventiket.
eredetileg az f6os verzió volt fent, most az f13asat nyomtam fel rá, de úgylátszik nem tetszik neki.
van valami módszer amivel házilag meg lehet oldani?
másik itthoni gépről írok, le tudok tölteni bármit, meg floppizni vagy ami kellhet. -
Martin2004
tag
-
pilu01
senior tag
válasz maxlanders #960 üzenetére
Köszönöm közbe megoldódott!
-
pilu01
senior tag
Sőt ha xp-ből indítok újra akkor sem indul, csak a sötét képernyő fogad, itt is táp ki-be, és csak akkor indul!
Olyan mintha v.mi hőfok érzékelő túl alacsonyra lenne állítva vagy mi? -
pilu01
senior tag
Viszont ha erre jársz lenne még egy kérdésem:
Mely opcióval lehet kikapcsolni, ha ki lehet hogy a bios számára nem megfelelő beállítás után, ujrainduljon a gép?
Mire gondolok?
Ha adok egy magasabb fsb-t, save & exit után nem indul el a boot, (mint a régebbi asus lapomnál, ami kiírta hogy failed és lépjek be a biosba és állítsak normál értéket) hanem sötét kijeltő fogad, és csak a táp ki-bekapcsolása után tudom újraindítani a gépet? -
szacsee
nagyúr
Flash Write protection-t tedd Disabled-re, a jumper szerintem User biosnál legyen, de járj utána a manualban.
Nemtom, mert minden lapnak más.
Ne légy rest és nézd meg a manualt, vagy a gyártó honlapját.
Asus-nál F2, Gigánál F8, Asus-nál az F8 a boot device-t lehet kiválasztani, tehát minden gyártónál más.
Mindenesetre ne a win-ből indítsd a dos-os alkalmazást, szerintem Készíts indítólemezt, majd arról próbálkozz, de a manualt olvasd át, hogy tisztába légy vele..Na akkor mán nem is szóltam..
[ Szerkesztve ]
-
pilu01
senior tag
Van ilyen a biosba:
-Flash Write Protection
This option is for BIOS protection function, selects disabled state, then it can update BIOS,
If the option is Enabled state, this is BIOS protection, then cannot flash write or flash
backup
Ez enableden van!A biosnak egy jumpere van, itt állíthatom a következőket:
NC-Dual_Bios
1-2-User_Bios
2-3-Safe_BiosDe ha be is állítom a jumpert, melyik billel jutok be a flash biosfrissítésbe? Mik a legelterjedtebbek?
[ Szerkesztve ]
-
pilu01
senior tag
válasz maxlanders #950 üzenetére
Addig jutok el hogy loadoptimized default, majd restart, a penen rajta a cucc, de bootnál nem tudom mit kell nyomni!
Az F11-re bejön hogy miről akarok bootolni, látja is a pennt de ha kiválasztom nem történik semmi, elindul az xp!
At user manualba meg nem találok erre utalást! -
pilu01
senior tag
Biost frissítenék de nem tudom hogy !
Flash biost tenném, sorba a következőt a gyártó honlapjáról!
Ezt az üzenetet kapom ha xp alatt indítom el [link]
Hogyan lehet kiiktatni az Írásvédetsséget?
A mostani biost alapra tettem!
A lap jumperén már mindent próbáltam, safe, dual, NC!
Már clear cmos is volt!
Penről kellene próbálnom?
A lap egy J&W X48D2 Extrem -
reset
senior tag
Sziasztok! Az alábbi sorokat a lapom topicjába is beírtam, most fedeztem föl ezt a topicot, hát itt is megemlítem a dolgot - bár közben már feladtam a küzdelmet...
Pár napja, hogy lecseréltem az E-6750-es procimat E-8400-asra. Ilyenkor, mint minden rendes embernél, egymást érik a BIOS-manipulációk...egy kis tuning, miegymás...
Tegnap nagyon furi dolgot tapasztaltam. A lapom P5K-WS (többi config az adataimnál)....
Állítgatom szépen a CPU-V értékeket a BIOS-ban és feltűnik, hogy bizonyos fesz-értékeknél a Cpuz és a PC Wizard-2008 progik teljesen más értékeket mutatnak mint amit a BIOS-ban belőttem. A lapon a V-core 1.1000 V - 1. 7000 V között kalibrálható: 0.0125 V-os lépésekben. (1.1000, 1.1125, 1.1250...1.7000) Ha az 1.2000 V-ot veszem alapnak (ennyivel hajtom a CPU-t 9x400-on)...akkor ettől a fokozattól lefelé-fölfelé csak minden második lépcső beállításánál egyezik a fesz értéke a Cpuz és a PC-Wizard értékeivel!!! A páratlan számú fokozatok választásánál (1.2125...1.1875...1.1625...1.1375...) minden esetben 1.4....V valós értékre áll a rendszer: ezt mutatják a monitorozó progik és ennek megfelelően melegszik is a proci...
Mi lehet ennek az oka
CPU V. Damper = enabled; CPU V. Reference = auto... -
csabyka666
veterán
Közben megoldódott...
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
csabyka666
veterán
Üdv!
Kérdés: BIOS flash-nél az előzőleg beállított jelszó is törlődik?
Van egy olyan problémám, hogy a gépen lévő BIOS jelszóval (supervisor password) védett. Gondoltam sebaj, BIOS elem ki, majd 2 óra múlva be, arra tuttira felejt a BIOS. Felejtett is, de a pass megmaradt, és nem tudok semmit módosítani. Csak egy CD-ről való bootolást szeretnék, de így nem tudom beállítani. Pls segítsetek! Köszi!
Nem akarok flash-t tolni neki, csak ha már más tényleg nem segít.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
scabi78
senior tag
Hi!
Rájöttem mit hogyan kell csinálni Gigabyte lap Bios frissítésénél. Minden info fent van az oldalon, át kell nézni őket és lám...
Letöltöd a @BIOS progit, majd letöltöd az alaplapodhoz illő bios-t. Bootolásnál a bal felső sarokban az alaplap típusa után van két betű, nekem FA volt. Ez azt jelenti a legelső Bios van a lapomban. A gigabyte oldalról letöltöd az FB-t, FD-t, FE-t... és így tovább a legújabbig. A letöltött exe-t kicsomagolod egy mappába (jó ha elnevezed a mappákat biosA és biosB-nek pl...) ahova kerül három fájl. Egy bat, egy exe és az alaplapod tipusának a száma fb vagy fd kiterjesztésben, attól függ melyik biosról van szó.
Nekem így nézett ki: m57sls42.fb
Ezután megnyitod a @BIOS progit és Update Bios from file-ra klikk, megadod neki a m57sls42.fb útvonalát és tölti is fel, majd feltelepíti magának. Utána egy restart után meglesheted a bal felső sarokban hogy a tipusszám után az FA helyett FB lesz. Így tovább eljuthatsz a legújabbig is, de egyesével és sorban frissítsd a biost és mindegyik után restartolj! Győződj meg, hogy a megfelelő biost akarod frissíteni, ez fontos!
Remélem tudtam segíteni, ha nem, nézegessétek ezt: [link]Itt minden le van írva. A gigabyte szerverrről való update-elés nem működik, egyik szerveren sem találja a bios.ini-t, de mint fent írtam nem is ez kell nekünk.
Tiszta Windows, rendes ház!
-
ludla
őstag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni, egy GA-P35-DS3L lap F8-as biosát szeretném felrakni, valaki tudna ebben segíteni? Honnan tudom letölteni?
https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
scabi78
senior tag
Hali!
Gigabyte oldalról nem tudom a BIOS-t frissíteni, mert nem tölt le *.bin-t vagy bios.*-t. Csak egy bat egy exe és egy fb van, a bat és exe-re dos ablak jön fel az NTVDM CPU meg nem engedett utasítást talált hibaüzenet jön. A gigabyteféle @Bios progival sem tudtam update-elni, mert egyik szerveren sincs amit keresne...
Valaki segítsen!Tiszta Windows, rendes ház!
-
qdak
addikt
itt a bios-od: ASUS M2N4-SLI BIOS
olv vissza vagy ha kell elmondom hogy csináld!ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
Geffry
aktív tag
Az elem mellett van egy pár jumper, már ha ilyen a lap. Az egyik a bios törlés lesz. A manualban ez valami clear cmos-ként fog szerepelni. Átrakod a jumpert a leírás szerint majd vissza a régi helyére és a biosodban visszaállnak a gyári paraméterek.
A PH-n mindenki mindig jobban tudja. Fél óra Google keresés után...
-
atesz00
csendes tag
Hello
Most elöször írok mert van egy nagy problémám, az alaplapom egy msi k8n neo3 amd sempron 3000 procival. namost cináltam egy kis tuningot de csakis az alaplap kézikönyve szerint kb 7-8%-a. De miután újra indítottam se kép se hang még a bios se tudom behozni szal nem tudom mi lehet. Azt szeretném megkérdezni hogy nincs e valami reset gomb az alaplapon ahol minden visszaáll default-ra. Vagy mi tegyek hogy rendben legyen?
Előre is köszi -
Geffry
aktív tag
Üdv!
A helyzet: Epox EP-8rda3+ Socket A-s lap 2db szép sata 1 csatival. A " nagy " gépem vinyócseréi után ezek egyikére akartam rakni a 320as seagate sata2 vinyómat (sata 1-re jumpolva)... hiába... a legtöbb win telepítóő nem ismeri fel a vinyót, de nem baj, sata vezérlő integrálósdi megtörténik és már megy is... vagyis mégsem. Amikor grafikus felületre váltana a telepítő egyszerűen kékhalált dob.
Egyébb hardver kizárva, ide vinyóra felmegy a win... Biosban nincs sata kompatibilitás beállítás...
Elkeseredés: Bios frissítés... eredmény: igen, sikerült, és elvileg ez a bios már nagyon jó lesz mert írták hogy korrigálták a sata vinyós dolgokat. Nosza! Gyorsan off és kikapom a nemkellő cuccokat. (floppy, igen kéremszépen floppyról flash-eltem)
Ezután jött a törés. bekapcs és semmi... nincs kép. A lapra szerelt post kód kijelző gonosz vörös fénye ennyit mond: " F2 " elvileg a videó indításával van gond...
Kérdésem: mit lehet itt még tenni azontúl hogy bios csippet cserélni (már ha találnék ehhez valót) ill bekenni vékonyan zsírral és messzire eldobni?
Sorry ha bárgyú a kérdés, vagy ha már felmerült ill azért is hogy hosszú lett.
Előre is many thx![ Szerkesztve ]
A PH-n mindenki mindig jobban tudja. Fél óra Google keresés után...
-
SpZ
senior tag
valaki csinált már Gigabyte frissítést?
[ Szerkesztve ]
-
SpZ
senior tag
hali
Gigabyte P35-DS3 rev 2.1 alaplapom van, és F2 bios van fent de a wolfdale-es procimhoz F12 bios kéne, érdekelne, hogyan lehet frissíteni, windowsból lehet? ill érdemes? -
mtade
aktív tag
Próbáltam a dolgot, de így is folyamatosan fagyogat....
Azthiszem, keresek egy másik lapot, ezt meg megveheti az, akit ez a kis malőr nem érdekli....
Köszi a helpet.
Thinking is the hardest work there is, which is probably the reason why so few engage in it. // Henry Ford
-
tupacamaru
veterán
Igen, arra mert a honlapján azt írják hogy frissités után nyomni kell egy ilyet neki. Nem biztos hogy jó lesz de egy próbát megér.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
mtade
aktív tag
Nem...
+próbálom ezt is...
Arra gondolsz, hogy a Bios-ban kérjek egy Load Optimal settings-szet?
Thx.[ Szerkesztve ]
Thinking is the hardest work there is, which is probably the reason why so few engage in it. // Henry Ford
-
tupacamaru
veterán
Hát nagy valószínűséggel engem is zavarna. Miután feltetted az új BIOS-t nyomtál egy Load a Default BIOS-t???
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
mtade
aktív tag
válasz tupacamaru #911 üzenetére
Most nagyon szőrösnek gondolsz, ha azt mondom, hogy iszonyat zavar? Lehet ebből lapcsere lesz, csak sajnálnám a frissen vásárolt vasat szétszedni...
-
mtade
aktív tag
Közben nézelődtem még, és találtam egy fórumot, ahol szintén hőmérőznek, szintén RS482-es motyóval, csak ECS gyártmánnyal...
fórumThinking is the hardest work there is, which is probably the reason why so few engage in it. // Henry Ford
-
tupacamaru
veterán
Más alaplap gyártó BIOS-ával nem nagyon kisérleteznék a helyedbe. Leginkább a saját honlapján lehet megtalálni a frissitéseket. Szerintem hagyd fent a stail BIOS-t, ha más gond nincs vele.
-
mtade
aktív tag
Segítségét szeretném kérni a szakavatottaknak...
Nemrég vásároltam az "új" vasamat, az alaplap (mint utólag kiderült) PCPartner RS482MK9-A64S, van rajt egy Athlon 64 3200+ proci.
A gondom az (nem röhögni ki a kezdőket), hogy sem az Everest, sem a SpeedFan nem bírja normálisan kiírni a hőmérsékleteket.
Gondoltam, egy friss bios segíthet.
Találtam egy 3 hónappal frissebb biost a PcPartner honlapján, ezt sikerült felrakni. Utána folyamatosan fagyott a gép.
Visszaszúrtam a régit, most megint stabil.Kérdésem az lenne, hogy hol keresgethetek még ilyesmit, esetleg melyik másik gyártó biosa működhet ezzel a lappal.
Köszönöm a segítséget...
-
Ace Ventura
addikt
Megvolt a frissités, és sz@rt se ért
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Ace Ventura
addikt
válasz Ace Ventura #906 üzenetére
Jah, csak közben kérdezősködtem más topicban is, és azt mondták a hibajelenségek alapján, hogy szar a lap, nem érdemes frissitenem a BIOS-t.
Nem magamnak akartam válaszolni
[ Szerkesztve ]
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Rover623
félisten
válasz Ace Ventura #906 üzenetére
Te jöttél azzal hogy BIOS-t akarsz frissíteni...primus inter pares
-
Ace Ventura
addikt
-
Rover623
félisten
válasz Ace Ventura #904 üzenetére
A te lapodnál DOS nélkül, közvetlenül a BIOS-ból is lehet frissíteni...persze floppy ahhoz is kell.
Ezért nem érdemes spórolni azon a szerencsétlen floppyn...bármikor szükség lehet rá...primus inter pares
-
Ace Ventura
addikt
-
sz.j
nagyúr
válasz Ace Ventura #902 üzenetére
Innen némi ötletet tudsz meríteni.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Ace Ventura
addikt
válasz tupacamaru #901 üzenetére
Hát ebben igazad van, kajla fingom sincs
-
tupacamaru
veterán
válasz Rover623 #900 üzenetére
ÁÁÁ, azt már nem ismerik. Szerintem sokan azt se tudják mi az.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest